Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Kangoeroes zien er dan wel schattig uit, als ze zich bedreigd voelen blijf je beter uit hun buurt. Een exemplaar reageerde vrij radicaal toen een hond de rust kwam verstoren.

In een video, online gezet door Anthony Gill, zwemt een grote Deense dog naar een kangoeroe in de Australische Outback. Het buideldier gaat onmiddellijk in het defensief en duwt viervoeter Max uiteindelijk zelfs kopje onder. De hond vecht zich terug een weg naar boven en bereikt opnieuw de oever. Speelse Max kan weer opgelucht ademhalen en bekomen van zijn onbezonnen avontuurtje. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos

Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/10/12/20130831060711/media_xll_6091212.jpg


Leerkrachten geven te vaak allemaal op hetzelfde moment huiswerk en denken te weinig na over het nut van hun taken. Dat concludeert de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) na gesprekken met meer dan 2.000 leerlingen uit het secundair onderwijs. De koepel eist dat de scholen werk maken van een beter huiswerkbeleid, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Scholieren willen wel huiswerk maken, maar enkel als ze het nut ervan inzien. Zo staat het in het huiswerkrapport van de VSK, dat gebaseerd is op de mening van jongeren uit ASO, TSO en BSO.

Een van de conclusies van de enquête is dat scholieren niet te veel huiswerk krijgen, maar dat het wel slecht gespreid is. "De verschillen tussen windstiltes en razend drukke periodes zijn te groot", zegt woordvoerster Kaylee Surgeloose (17). "Vooral in de week vóór de rapporten krijgen we plots veel opdrachten en overhoringen. Wij vragen aan leerkrachten alles beter te plannen en te overleggen met elkaar en de klas."

De taken die ze krijgen, hebben bovendien dikwijls weinig meerwaarde, zeggen de leerlingen. "Ze dienen vaak om nog leerstof af te werken waar de leerkracht in de les niet meer aan toekwam, of gewoon om nog snel snel punten te sprokkelen voor op het rapport." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dappere pinguïn ontsnapt op nippertje aan zeeleeuw

Dappere pinguïn ontsnapt op nippertje aan zeeleeuw


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/10/20130831133736/media_xll_6091885.jpg


Een pinguïn die net terugkwam van een dagje voedsel zoeken in zee, werd bijna zelf tot maaltijd verheven door een hongerige zeeleeuw.

Het dappere diertje was de zeeleeuw op Antarctica uiteindelijk te snel af door zich net op tijd uit het ijskoude water te hijsen alvorens het op 'een lopen' te zetten. Het roofdier was eraan voor de moeite.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/16/6/20130831140500/media_l_6091881.jpg


De Zuid-Afrikaan Ben Crancke kon het bijzondere tafereel vastleggen op het Cuverville eiland. (br.hln - foto's bruno)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je over de eet je bord leeg-ziekte

Zo raak je over de 'eet je bord leeg'-ziekte


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/13/7/20130830151250/media_xll_6089872.jpg


Je bord leeg eten, een restje niet in de pot te kunnen laten liggen: het zijn allemaal extra calorieën die tot ongewenste kilo's kunnen leiden. Hoe geraak je van die slechte gewoonte af?

1) Maak kleinere porties

Ook fan van 'nog een extra aardappeltje want je weet nooit' of 'ik maak extra veel en zal het invriezen' om te eindigen met een belachelijk overblijvertje 'dat je dan toch maar opeet want ik kan het moeilijk weggooien'?

Plan je porties beter. Leer hoeveel je gezinsleden eten, tel en weeg en hou je aan de hoeveelheden.

2) Eet trager

Honger is een signaal gestuurd door de hersenen. Het hongergevoel wordt pas gestild als je hersenen doorhebben dat er eten in je maag zit. Daarom eet je meer terwijl je ondertussen werkt, tv kijkt of leest - en minder als je bewust (en trager) eet. Je hersenen kunnen het eettempo beter bijhouden en zullen sneller aangeven genoeg te hebben.

3) Luister naar je lichaam

Genoeg is genoeg en zegt je lichaam dat het er niet meer bijkan, stop dan ook met eten. Moeilijk om te doen in gezelschap uit schrik de kok te beledigen? "Het is heel lekker, maar ik heb genoeg", dat begrijpt iedereen wel.

Wil je niet stoppen met eten omdat het zo smaakt? Geef dan toe en geniet extra lang van elke hap. Wedden dat je toch nog iets overlaat?

4) Restjes

Zet je restjes wel opzij en zie je die verdwijnen tijdens een nachtelijke ijskastronde? Overweeg dan om ze weg te gooien. Verspilling? Door kleinere porties te koken, is er al minder kans op verspilling. Bovendien: die restjes kunnen naar twee plaatsen gaan: de vuilnisbak of jouw maag (met extra kilo's en gezondheidsproblemen tot gevolg).

Zijn de resten echt te groot om weg te smijten of kan je het echt niet over je hart krijgen? Leer creatief koken met resten en doe het consequent de dag erna. (br hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park

Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/13/11/20130831102500/media_xll_6091436.jpg


De geboorte van het langverwachte tweede babygirafje in Bellewaerde Park is niet goed afgelopen. Het kalfje overleed bij de geboorte, zo hebben Bellewaerde Park en de dierenverzorgers van het park zaterdagochtend met veel droefheid meegedeeld.

De bevalling van giraf Ghonda werd vrijdag rond 21.30 uur ingezet. Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien. Vervolgens kwamen het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten. "Na een lange en uitputtende bevalling werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren", vertelt marketing communications manager Kristof Louagie van het park. Het babygirafje bleef echter roerloos liggen en de dierenarts van de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent stelde vast dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

De verslagenheid in het park is groot. "We betreuren het overlijden. Iedereen vindt het ook jammer dat we Albert, het babygirafje dat geboren werd op 3 juli, geen speelkameraadje kunnen schenken", klinkt het.

Giraf Ghonda stelt het, gezien de omstandigheden, goed. Zij zal samen met de rest van giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na de zware bevalling. De parkmedewerkers gunnen haar alle rust zodat ze dit moeilijke moment te boven zal komen, aldus nog Bellewaerde Park. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Card Stop moet steeds meer betaalkaarten blokkeren

Card Stop moet steeds meer betaalkaarten blokkeren


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/15/2/20130831062441/media_xll_6091217.jpg


Het aantal bankkaarten dat via Card Stop geblokkeerd werd, is vorig jaar met 5 procent toegenomen in vergelijking met 2011. Dat meldt de krant L'Echo, op basis van cijfers van Atos Worldline. Het aantal diefstallen of vervalsingen van de kaarten bleef wel stabiel.

Vorig jaar werden 1.070.298 kaarten geblokkeerd door Card Stop. Dat is 5 procent meer dan in 2011 en maar liefst 22 procent meer dan in 2010. Toch gaat het niet om een alarmerend cijfer. "Die trend loopt gelijk met de groeiende populariteit van de elektronische betalingen", zegt Bram Boriau, woordvoerder van Atos Worldline.

Niet alle kaarten worden geblokkeerd als gevolg van een diefstal. Vaak gaat het ook gewoon om een kaart die verloren werd, of die in een geldautomaat is achtergebleven. Het aantal fraudegevallen dat te maken heeft met diefstal of met vervalsing van betaalkaarten, bleef stabiel in 2012.



» Reageer (0)
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simply Red - Holding back the years

Simply Red - Holding back the years

Om hem te beluisteren druk op de foto






Simply Red is een Britse band momenteel bestaande uit lead zanger Mick Hucknall (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960) en verschillende achtergrond musici. De naam ('Simpelweg Rood') van de band komt deels van Hucknall's passie voor de voetbalclub Manchester United. De naam is ook een verwijzing naar Hucknall's krullerige rode haardos, als ook zijn politiek linkse voorkeur.

De originele bezetting van de band bestond uit Hucknall, Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums).

De debuut single van de band was meteen een groot succes. Money's too tight to mention scoorde in 1985 in diverse Europese landen in de hitlijsten. In 1986 bereikte Holding Back the Years de nummer één positie in de VS, dat ze in 1989 nog eens herhaalden met hun cover versie van Harold Melvin & the Blue Notes' If you don't know me by now.

De band trad ook op met Tom Jones voor een track op zijn album uit 1999 Reload.

In 2005 brachten ze het album Simplified uit met daarop een verzameling van Simply Red klassiekers in een akoestische versie.

Een jaar later volgde het album Stay, met alleen maar nieuwe nummers.

In oktober 2007 maakte zanger Hucknall bekend dat Simply Red er na de tour in 2009 mee gaat stoppen. Hij gaf aan meer tijd voor een solocarrière te willen en vindt het na 25 jaar mooi geweest met Simply Red. The World And You Tonight wordt de laatst uitgebrachte single. Op zondag 18 november 2007 maakte Simply Red haar laatste optreden op TV in Nederland bij het programma 'Life And Cooking'.

Op 9 maart 2010 werd bekend gemaakt dat ze op 3 december 2010 voor een laatste keer naar Nederland in het Gelredome komen, als onderdeel van The Farewell Tour.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder huisartsen van wacht vanaf 1 september

Minder huisartsen van wacht vanaf 1 september


http://oi42.tinypic.com/24pm6v4.jpg


Vanaf 1 september wordt het aantal huisartsen van wacht teruggeschroefd. Nu is er één huisarts van wacht per 30.000 inwoners, vanaf 1 september moet er overdag maar één arts per 100.000 inwoners beschikbaar zijn. Minder wachtdiensten, maar wel in grotere gebieden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx beslist, zo bericht VTM.

Dat betekent dat patiënten in een provincie als Limburg bij amper 8 dokters terecht kunnen.

De Vlaamse huisartsen zijn hier niet over te spreken en willen hun patiënten degelijk helpen. Daarom zullen ze zich niet houden aan het minimum, aldus VTM. De spoeddiensten in de ziekenhuizen vrezen dat ze overspoeld zullen worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kies je goede wijn zonder er goedkoop uit te zien

Kenner geeft tips: zo kies je goede wijn zonder er goedkoop uit te zien


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/13/8/20130830123853/media_xll_6089498.jpg


Hoe gezellig een restaurantbezoekje ook kan zijn, zodra de wijnkaart wordt bovengehaald, durft het angstzweet wel eens los te barsten. In paniek banen we ons een weg door de totaal onbekende namen om uiteindelijk voor de tweede goekoopste optie te gaan. Om dergelijke taferelen in de toekomst te vermijden, geeft de Australische sommelier Rob Geddes tips over hoe we een goede wijn kunnen kiezen zonder er goedkoop uit te zien.

Wie niet wil eindigen met de slechtst mogelijke fles van het menu, moet volgens Geddes eerst en vooral interesse tonen door vragen te stellen aan de sommelier. "Indien hij goed is in zijn vak, zal hij de subtiele hints snel doorhebben zodat je zowel qua prijs als smaak de beste keuze hebt."

Om ons nog een extra duwtje in de rug te geven, stelde Geddes alvast acht gouden regels op:

1. Bespreek je wijnvoorkeur vooraf met je gezelschap

2. Vraag informatie aan de ober of sommelier en luister naar wat ze zeggen. Vriendelijkheid zal je hierbij een heel eind verder helpen.

3. Wees niet bang om te vragen of je de wijn vooraf even mag proeven. Vraag natuurlijk niet naar de duurste fles om uiteindelijk de goedkoopste te kiezen.

4. Blijf realistisch over hoeveel je wil uitgeven. Bestel zeker niet de duurste wijn louter om indruk te maken.

5. Probeer het verschil te begrijpen tussen wijnen uit verschillende regio's.

6. Kies uiteindelijk voor een wijn waarbij je je goed voelt en waarover je iets kan vertellen.

7. Lokale en regionale wijnen zijn meestal aan te raden.

8. Vermijd intense wijnen met een hoog alcoholgehalte. Deze zijn te dik om te consumeren bij je eten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke tijden voor de Belgische bioscopen

Moeilijke tijden voor de Belgische bioscopen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/6/2/20130830130540/media_xll_6089627.jpg


Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben de Belgische bioscopen minder bezoekers over de vloer gekregen, meldt Thierry Laermans van de Federatie van Cinema's van België (FCB). "Het eerste semester is slecht verlopen en het weer in juli heeft daar zeker niet bij geholpen."

Kinepolis, met elf vestigingen de grootste bioscoopuitbater in België, kondigde gisteren aan dat er 11,1 procent minder bezoekers zijn geweest in het eerste semester van 2013 in vergelijking met dezelfde periode in 2012.

"Er zijn tussen de acht en de tien procent minder bioscoopbezoeken genoteerd over heel België", zegt Laermans. Het slechte weer tijdens de eerste maanden van 2013 ligt aan de basis van de tegenvallende resultaten.

En ook het goede weer in juli was een spelbreker voor de bioscopen. "In de maand augustus heeft het aantal bezoekers zich hersteld. We hebben gemerkt dat mensen hun gewoontes opnieuw opnemen als het lang mooi weer blijft, en ze daarom terug naar de bioscoop gaan." Dat er geen lokale trekpleister te zien was, heeft ook meegespeeld.

Toch ziet Laermans een lichtpunt. "Als we ons baseren op de cijfers van vorig jaar dan zal het aantal bioscoopbezoeken toenemen op het einde van het jaar. Maar de verliezen die we al hebben gemaakt, zullen we niet meer kunnen ophalen", zegt Laermans.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap schildert met tong en wint kunstwedstrijd

Aap schildert met tong en wint kunstwedstrijd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/0/8/20130830100135/media_xll_6088958.jpg


Brent, een 37-jarige voormalige laboratoriumaap, heeft een online kunstwedstrijd voor chimpansees gewonnen. Hij kreeg de meeste stemmen en won daarmee een prijs van tienduizend dollar voor zijn opvanghuis, Chimp Haven in de Amerikaanse staat Louisiana.

Brent schildert niet met een kwast of penseel, zelfs niet met zijn vingers, maar smeert de verf met zijn tong uit over het doek. Hij verblijft sinds 2006 in Chimp Haven, na een werkzaam leven in dienst van de federale overheid.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/1/9/20130830100140/media_xll_6088959.jpg
Het kunstwerk dat Brent maakte

De wedstrijd was georganiseerd door de Humane Society of the United States, om geld in te zamelen voor de tehuizen waar chimpansees uit onderzoekslaboratoria, de enterntainmentwereld of de dierenhandel worden opgevangen. In totaal namen zes opvanghuizen deel aan de wedstrijd, met kunstwerken die door de dieren zijn gemaakt tijdens zogenoemde 'verrijkingssessies'.  (br.hln foto's ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine kan permanente hersenschade veroorzaken

"Migraine kan permanente hersenschade veroorzaken"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/14/10/20130830112716/media_xll_6089125.jpg


Alsof de hevige hoofdpijn nog niet erg genoeg is, blijkt uit recent onderzoek dat migrainepatiënten nu ook permanente hersenschade kunnen oplopen door hun ziekte. Experts hebben immers ontdekt dat migraine kan leiden tot hersenlaesies, problemen in de witte stof van het centrale zenuwstelsel en een aantasting van het hersenvolume.

"Aanvankelijk werd migraine beschouwd als een onschuldige aandoening die op lange termijn geen schadelijke gevolgen heeft voor de hersens. Uit onze meta-analyse blijkt nu dat migraine de hersens juist op verschillende vlakken kan aantasten", aldus studieverantwoordelijke Dr. Messoud Ashina van de Universiteit van Kopenhagen.

Om tot zijn bevindingen te komen, analyseerde Ashina 19 eerdere studies waarin werd onderzocht of migrainepatiënten effectief een hoger risico hebben op hersenlaesies of meer abnormaalheden of veranderingen in het hersenvolume vertonen dan gezonde personen.  Eerst en vooral stelde hij vast dat er een opmerkelijk verschil is tussen patiënten die voor de aanval signalen krijgen en personen bij wie dat niet het geval is. Een mogelijk signaal is bijvoorbeeld een vermindering van het gezichtsvermogen door lichtflitsen.

Bij de signaalpatiënten is het risico op een aantasting van de witte stof maar liefst 68 procent hoger dan bij gezonde personen. Ook het risico op abnormaalheden in de hersens is 44 procent keer groter. Patiënten die vooraf geen signaal krijgen dat de migraine zal uitbreken, lopen 34 procent meer risico op een aantasting van de witte stof. Bij beide migrainepatiënten werden ook meer veranderingen in het hersenvolume vastgesteld.

Ashina hoopt via zijn onderzoek meer aandacht te vestigen op het effect van migraine op het brein. "10 tot 15 procent van de bevolking lijdt aan migraine. We hopen dat er meer onderzoek komt zodat we meer duidelijkheid kunnen krijgen over welke structuren in de hersens nu precies een invloed hebben op de frequentie en duur van de ziekte."

Intussen blijkt uit een ander onderzoek dat migraine meer opduikt bij personen die minder geld verdienen. Bij vermogende vrouwen tussen 25 en 34 jaar leed bijvoorbeeld 20 procent aan migraine, tegenover respectievelijk 29 en 37 procent bij dames met een gemiddeld en laag inkomen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (9) neemt stuur over en brengt zieke vader naar het ziekenhuis

Meisje (9) neemt stuur over en brengt zieke vader naar het ziekenhuis

http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/15/10/20130830102604/media_xll_6088990.jpg


De Amerikaan John Smith uit Florida heeft zijn leven allicht te danken aan het koelbloedige ingrijpen van zijn negenjarige dochter Esteria. Het tweetal zat in de wagen toen Smith onwel werd en wartaal begon uit te slaan. Esteria nam vanaf de achterbank het stuur over en manoeuvreerde de wagen richting het ziekenhuis. Dat meldt een lokale nieuwssite.

"Wat scheelt er toch met hem", dacht Esteria toen ze na de les karate met haar vader in de auto zat. John besefte dat hem iets ernstig aan het overkomen was en vertelde zijn dochter dat ze naar het ziekenhuis zouden rijden. "Maar hij panikeerde en reed als een gek", vertelt het meisje. De man kon niets meer zien en bleef maar roepen "Ik weet niet wat ik moet eten".

De negenjarige Esteria -die achter in de auto zat- nam prompt het stuur over en bracht haar zieke vader negen stratenblokken verder naar het ziekenhuis. Haar vader hield intussen het gaspedaal ingedrukt. Een avontuurlijke rit, want het kind ging bijna uit de bocht en kon nog net op tijd een ambulance ontwijken.

In het ziekenhuis ontdekten de dokters een tumor zo groot als een golfbal in de hersenen van de man. Die maakte dat Smith plots niet meer kon spreken en zien. De Amerikaan is intussen naar een ander ziekenhuis overgebracht voor een behandeling. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland krijgt winkelrekken voor armen

Griekenland krijgt "winkelrekken voor armen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/12/20130829141457/media_xll_6087297.jpg


Een recente beslissing van de Griekse regering die supermarkten zou toelaten voedingswaren aan te bieden waarvan de vervaldatum is verstreken, heeft tot woede onder de Grieken geleid. Het gaat echter niet om vervallen voeding, maar om producten die nog eetbaar zijn maar waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Die belanden in supermarktrekken die voor de armste klanten zijn bestemd.

De nieuwe reglementering is op 22 augustus in het Griekse staatsblad verschenen. Griekse media meldden aanvankelijk dat supermarkten vervallen voeding aan dumpingprijzen zouden verkopen, waardoor handelaars hun dalende verkoop zouden kunnen compenseren. De Griekse economie zit al zes jaar in een recessie.

De maatregel werd echter genomen in overleg met gezondheids- en veiligheidsinstanties van de Europese Commissie en is in regel met de Europese reglementering.

De belangrijkste vernieuwing is dat supermarkten verplicht worden de prijs te laten zakken voor producten waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Bovendien moeten die voedingswaren in daartoe voorziene rekken worden aangeboden. Restaurants en bars mogen die producten niet verwerken of doorverkopen. Inbreuken op het nieuwe reglement worden afgestraft met boetes tussen 1.000 en 5.000 euro.

Een consumentenorganisatie omschrijft het nieuwe reglement als "het in leven roepen van supermarktrekken voor de armen".  (br.hln)



» Reageer (0)
29-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je nu moet doen om haarverlies te voorkomen

5 dingen die je nu moet doen om haarverlies te voorkomen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/16/11/20130829105728/media_xll_6086696.jpg


Het is normaal dat je zo'n 70 haren per dag verliest, maar bij sommigen kan dat aantal nog veel hoger oplopen. Als jij je zorgen maakt over overmatig haarverlies in de toekomst, dan is het hoog tijd om maatregelen te nemen. Wij zetten vijf tips voor jou op een rijtje.

1. Herdenk je dieet
De zegswijze 'je bent wat je eet' geldt ook voor de gezondheid van je haar. "Haar- en hoofdhuidproblemen kunnen ontstaan door een tekort of een overdaad van voedingsstoffen in je dieet", weet haarspecialiste Elizabeth Phillips. "Je haarcellen hebben een gebalanceerd dieet van proteïnes, complexe carbohydraten, vitamine en mineralen om goed te functioneren." Daarnaast is het ook belangrijk om extreem gewichtsverlies te vermijden, want ook dat draagt bij tot haarverlies.

2. Ontspan
Een verhoogd stressgehalte kan ook voor haaruitval zorgen, dus is het belangrijk dat je de tijd neemt om te ontspannen. Sporten is een goede manier om de spanning te verlichten, maar let op: te veel sporten kan ook tot haarverlies leiden.

3. Vergeet je hoofdhuid niet
"Je lokken te weinig wassen zorgt voor roos en studies hebben aangetoond dat die schilfers kunnen leiden tot haarverlies", legt Phillips uit. "Als jij last hebt van roos of een jeukende, schilferachtige hoofdhuid, dan is het belangrijk om speciale shampoos te gebruiken om de irritatie te verlichten."

4. Neem vitamines op
Zorg ervoor dat je genoeg van de hoofdhuid- en haarvitamines opneemt door supplementen te nemen. Voeg calcium, ijzer, zink, gelatine, soja en vitamines D, B12 en B6 toe aan je dagelijkse dieet.

5. Contacteer een specialist
Als haarverlies een probleem is in jouw familie, is het een goed idee om een specialist te contacteren. Een simpele bloedtest kan de oorzaak van je haarverlies bepalen en leiden tot een oplossing.  (br.hln)



» Reageer (0)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het dwergvarken dat bleef groeien

Het 'dwergvarken' dat bleef groeien


http://oi41.tinypic.com/6yz5h2.jpg


Een dwergvarkentje in huis, zo'n aanhankelijk dier dat niet groter wordt dan een kleine hond? Dat wilde de Schotse Catherine Dawes wel als cadeau voor haar vijftigste verjaardag. De vrouw en haar partner betaalden 640 euro voor 'dwerghangbuikvarken' Dudley, maar ze kregen meer dan ze hadden verwacht. Drie jaar later is Dudley een fors zwijn van 127 kilo dat 1,72 meter meet van kop tot krulstaart.
"Al sinds mijn kindertijd ben ik dol op zwijnen en ik had altijd gezegd dat ik er ooit één wilde. Toen ik een advertentie zag voor dwergvarkens, was ik meteen verkocht. Toen we Dudley kochten, was hij negen weken oud. Ik vond hem toen al wat groot, hoewel zijn moeder heel klein was. Maar Dudley bleef maar groeien. Toen hij boven de koffietafel begon te groeien, wisten we dat Dudley geen dwergvarken is. Nu komt hij tot aan mijn middel".
Dudley hoeft zich echter geen zorgen te maken: Catherine en haar partner zijn dol op het beest, dat ze als een volwaardig gezinslid behandelen. (br.hln - foto photonews)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania

8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/14/7/20130828144244/media_xll_6085147.jpg


De wereldwijde honger naar goud en andere edele metalen is niet te stillen. De gedupeerden zijn vaak kinderen. Ze worden tot de zwaarste arbeid in onveilige mijnen gedwongen. Vooral in Tanzania is de situatie volgens mensenrechtenactivisten schrijnend.

Kinderen van nog maar net acht jaar worden in de Tanzaniaanse goudmijnen als arbeider misbruikt. Ze riskeren daarbij niet alleen zware gezondheidsproblemen, maar ook hun leven, waarschuwt een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), dat vandaag in de hoofdstad Dar es Salaam werd voorgesteld.

Vaak worden de in de kleinschalige mijnbouw actieve kinderen in diepgelegen en onveilige putten tot werktijden van 24 uur gedwongen. Tot hun taken behoren naast het graven en boren ook het transport van zware zakken erts uit de onzekere gangen. Bovendien worden meisjes seksueel lastiggevallen en ertoe aangezet zich te prostitueren.

Voor het 96 bladzijden tellende rapport heeft HRW 200 arbeiders in elf mijnen geïnterviewd, onder wie 61 kinderen. Ze zijn in de regio's Geita, Shinyanga en Mbeya actief. "Tanzaniaanse jongens en meisjes worden met de hoop op een beter leven naar kleinschalige mijnen gelokt, maar komen dan terecht in een uitzichtloze kringloop van gevaar en vertwijfeling", zei HRW-experte Janine Morna. Dikwijls gaat het om weeskinderen, die het allernoodzakelijkste ontberen.

De kinderen riskeren niet enkel verwondingen door instortende schachten, maar ook langdurige gevolgen voor hun gezondheid, omdat ze voortdurend stof en giftig kwikzilver inademen en de zwaarste lasten moeten slepen. "Op papier heeft Tanzania strenge wetten, die kinderarbeid verbieden. Maar de regering heeft veel te weinig gedaan om die ook daadwerkelijk om te zetten", verklaarde Morna.

Human Rights Watch roept de bevoegde autoriteiten daarom op om de bedrijvigheden in de kleinschalige mijnbouw zonder ontginingsvergunning te beteugelen. De donorlanden moeten die inspanningen steunen. De kinderen moeten naar school gaan en een opleiding krijgen in plaats van gedwongen arbeid in de mijnbouw.

Het Oost-Afrikaanse Tanzania is de op drie na grootste goudproducent van Afrika. Vorig jaar werd alleen al in de kleinschalige mijnen van het land rond de 1,6 ton goud naar boven gehaald voor een waarde van 85 miljoen dollar (64 miljoen euro), zo blijkt uit een overheidsstatistiek. Het edele metaal wordt vooral naar de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, Zuid-Afrika, China en Groot-Brittannië geëxporteerd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan

Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/7/20130828103259/media_xll_6084382.jpg


Of je nu in de file staat of aanschuift aan de kassa van een supermarkt, heel vaak lijkt het alsof je de verkeerde wachtrij gekozen hebt. Het universum heeft geen persoonlijke vendetta tegen jou, want dit denkpatroon valt perfect te verklaren.

Soms kan het lijken alsof de hele wereld zich tegen jou heeft gekeerd. In de file beweegt jouw rijstrook trager, de lange rij aan de kassa is een slak tegenover die ernaast, die ene dag dat jij je paraplu vergeet, valt de regen met bakken uit de lucht en tijdens de lunch vallen wespen alleen jouw broodje aan.

Herkenbaar? Dan creëer je net als zovele anderen een krachtig psychologisch vooroordeel dat je doet vermoeden dat jij simpelweg meer pech hebt.

Wat je eigenlijk doet, is een foutief oordeel vormen op basis van oorzakelijkheid (ik vergeet mijn paraplu dus het regent) of associatie (wespen vinden mijn broodje lekkerder dan dat van anderen). Onze mogelijkheid om te denken over oorzaak en associatie speelde een sleutelrol in de evolutie.

Onze voorouders moesten weten welke bessen niet eetbaar waren en welk wolkenpatroon onweer voorspelde. Psychologen stellen dat het niet verrassend is dat we dit soort denkpatroon automatisch blijven volgen. Hiervoor hebben we namelijk sterke intuïties die broodnodig zijn om beslissingen te maken in een wereld met weinig tijd. Helaas komt deze kunst ook met een bijwerking: we maken voorspelbare fouten.

Eén van deze fouten wordt de 'illusionaire correlatie' genoemd, een fenomeen waarbij twee opvallende dingen geassocieerd worden terwijl ze in feite niets met elkaar te maken hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is het verband tussen slecht rijgedrag en etnische minderheden. Omdat zowel het ras van de bestuurder als de slechte rijstijl opvallen, vormt onze intuïtieve, mentale machine een snelle, maar foutieve conclusie.

Hetzelfde mechanisme zorgt ervoor dat jij altijd de pineut lijkt in wachtrijen. De gedachte dat de andere rij sneller lijkt te gaan, is een eerste opvallende factor. Jijzelf bent in deze specifieke omgeving de tweede bepalende factor. Uiteraard spelen ook externe factoren een rol: de snelheid van de kassiers, gepruts met kleingeld, hoe vol de winkelkarren zijn, ... Los van deze elementen blijft het denkpatroon wel gelijkaardig. Wanneer jouw wachtrij vlot beweegt, ben je vooral gefocust op het eindpunt: de kassa. Blijf je echter stilstaan, dan verschuift de focus naar hoeveel pech je wel hebt omdat die anderen precies toch sneller zullen krijgen wat ze willen.

Conclusie: We hangen vast aan een denkpatroon dat ons eigenbelang in bepaalde situaties altijd zal overdrijven. Hierdoor focussen we bij allerlei gebeurtenissen (files, wachtrijen, wolkbreuken, ...) veel meer op onszelf dan we eigenlijk zouden moeten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armbandje als statement tegen pesten ook in België

Armbandje als statement tegen pesten ook in België


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/8/11/20130828131614/media_xll_6084971.jpg


'You Are Good', een initiatief van twee Nederlandse vrouwen, lanceert in België een armbandje waarmee dragers een zichtbaar statement maken tegen pesten. De missie van Marije Kat en Lindy Robles bestaat erin "pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken", luidt het woensdag in een communiqué. De armbandjes waren al te koop in Nederland, maar zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in verschillende verkooppunten in België.

Door het armbandje met daarop de tekst "You Are Good" willen de twee vrouwen op een positieve manier aandacht creëren voor het probleem van pesten. Hun initiatief zag het levenslicht na de dood van de Nederlandse jongen Tim Ribberink, die vorig jaar uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen. Door pesten uit de taboesfeer te halen, hopen ze dit soort gevallen in toekomst te voorkomen.

De 'You Are Good'-bandjes kosten twee euro en zijn verkrijgbaar bij Zeeman, Brantano, AVA Papierwaren en Casa, of via de website www.youaregood.org. Een deel van de opbrengst gaat naar School Zonder Pesten, een vzw die een preventief aanbod ontwikkelt dat bestaat uit interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal waarmee kinderen op een speelse manier leren hoe zij over hun gevoel kunnen praten.

In Nederland zijn in de afgelopen maanden al 250.000 armbandjes verkocht. In België hebben al heel wat bekende Vlamingen, onder wie Francesca Vanthielen, Niels Destadsbader en Sean Dhont, hebben hun steun betuigd aan het project en een armbandje gekocht. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!