Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vliegen door warm weer, ook meer spinnen op komst

Meer vliegen door warm weer, ook meer spinnen op komst


http://oi43.tinypic.com/2h4luec.jpg


Door het warme weer van de voorbije weken zijn er meer vliegen dan vorig jaar. Dat zegt Patrick Grootaert, hoofd van het Departement Entomologie van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. De toename is volgens de wetenschapper echter niet problematisch.

"De warmte versnelt de levenscyclus en de vliegen planten zich dus sneller voort", zegt Grootaert. "Maar de grotere aanwezigheid van vliegen is dit jaar niet problematisch. Drie of vier jaar geleden was het fenomeen spectaculairder, vooral in steden waar inwoners op vakantie hun volle vuilbakken lieten staan".

De vliegenpopulatie zal overigens snel opnieuw krimpen. De temperaturen liggen alweer wat lager. "Beetje bij beetje zal de overbevoking aan vliegen de komende maand weggewerkt geraken".

De vele vliegen zijn wel goed nieuws voor de spinnen, die daardoor wellicht met veel zullen zijn in het najaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Look bestrijdt kanker (en zo pak je de slechte adem aan)

Look bestrijdt kanker (en zo pak je de slechte adem aan)

http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/9/12/20130812134254/media_xll_6051567.jpg


Door wekelijks rauwe look te eten, kun je je kans op longkanker bijna halveren, dat heeft een Chinese studie aangetoond. Daarnaast verkort deze plant de duur van een verkoudheid, verlaagt het een hoge bloeddruk, cholesterol en vernietigt dit de E. colibacterie. Het enige nadeel van look is de slechte adem achteraf, experts geven echter tips hoe dit te voorkomen.

Om van de gezondheidsvoordelen look te genieten, kun je dit best rauw eten. Wie dit namelijk twee keer per week doet, heeft 44 procent minder kans op longkanker. Deze plant bevat namelijk allicine, een antibioticum en schimmelbestrijdend bestanddeel. Dit komt vrij wanneer een teentje look geplet wordt, maar het wordt vernietigd als je dit verhit.

Looktabletten worden in Duitsland als medicijn verkocht om atherosclerose, de verharding van aderen wat kan leiden tot hartaanvallen en beroerten. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt volwassenen aan dagelijks 2 tot 5 gram verse look (wat overeenkomt met een teentje) te eten.

Gezondheidsexperte Nikki Page: "Look is een schitterend ingredient, het is erg gezond en bevat heel wat vitamine C. Geen enkel bestandmiddel uit look is schadelijk. Door tijdens de wintermaanden hier meer van te eten, heb je minder lang last van de symptomen van een verkoudheid, deze kun je verkorten van 5,5 tot 4,5 dagen."

Tips
Sommige culinaire experts geloven dat wanneer je rauwe look mengt met een vorm van vet, mayonaise of olijfolie, je het negatieve effect op je adem kunt beperken. Dit kan verklaren waarom guacamole, wanneer look vermengd wordt met de vetten van avocado, nooit zo sterk proeft als wanneer je een teentje pure look zou eten. Na het eten ervan kun je best op een muntblaadje, peterselie of een rauwe koffieboon knabbelen om van de voordelen te genieten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden

Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/2/4/20130217071955/media_xll_5565139.jpg
Prins Friso met echtgenote Mabel enkele maanden voor het ongeval


De Nederlandse prins Johan Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bekendgemaakt. Friso overleed aan complicaties die optraden na de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn momenteel met vakantie in Griekenland. Zij komen zo snel mogelijk naar Nederland terug.

Mabel vierde gisteren 45ste verjaardag
Prinses Mabel, echtgenote van Friso, vierde gisteren nog haar 45-jarige verjaardag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar haar man sinds begin vorige maand werd verzorgd. Mabel en haar dochters Luana en Zaria logeren in het woonverblijf van prinses Beatrix, de moeder van Friso en Willem-Alexander. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom vinden we mishandelde dieren erger dan mishandelde volwassene

Daarom vinden we mishandelde dieren erger dan mishandelde volwassene


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/14/6/20130812092348/media_xll_6050841.jpg


Artikels over mishandelde dieren lokken altijd veel en heftige reacties uit. Ongeveer evenveel als mishandelde kinderen, maar opvallend veel méér dan mishandelde volwassenen. Waarom is het dat dieren vóór mensen komen als ze mishandeld worden?

Sociologen Jack Levin en Arnold Arluke van Northeastern University zochten het antwoord op die vraag. Daarvoor lieten ze 240 universiteitsstudenten reageren op vier artikels, die identiek waren op het onderwerp na: een mishandelde baby, een mishandelde volwassene en twee over mishandelde dieren: een met een pupyy en een met een hond van 6 jaar.

De studenten werd gevraagd de artikels te lezen en daarna hun gevoeles van empathie duidelijk te maken.

Tussen de reacties puppy en de baby was er praktisch geen verschil. De mishandelde hond daarentegen kon op veel meer empathie rekenen dan de mishandelde volwassenen.

Dat was een verrassing voor de sociologen: "Geweld tegen honden raakt ons niet méér dan geweld tegen mensen, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. De leeftijd en de soort spelen een rol, waarbij leeftijd belangrijker is dan soort. Mensen moeten zichzelf kunnen verdedigen, terwijl volwassen honden gezien worden als grote puppy's", legt professor Levin uit.

"Het feit dat geweld tegen volwassen mensen minder empathie oplevert dan een kind, puppy en volwassen hond, suggereert dat honden als afhandelijk en kwetsbaar worden gezien, net als baby's en puppy's", aldus professor Levin.

De onderzoekers verwachten dat de resulatten gelijkaardig zouden zijn voor katten en bij andere populaties. "Niets in de resultaten wijst erop dat deze mening gelimiteerd is tot studenten."(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke en dode vogels vallen bij bosjes uit de lucht in Canada

Zieke en dode vogels vallen bij bosjes uit de lucht in Canada

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Inwoners van Winnipeg, in Canada, keken raar op toen ze vorige week een zwerm vogels uit de lucht zagen vallen. De oorzaak van het grote aantal dode en gewonde vogels wordt nog onderzocht, maar lokale milieudiensten vermoeden dat ze in aanraking kwamen met gifstoffen. Dat meldt Treehugger.

De lokale winkelierster Susan Tiganagis zag de vogels neervallen. "Nog nooit zag ik de vogels zich zo gedragen. Ze leken duizelig, wisten niet waar ze waren of naartoe gingen. En toen vielen ze één voor één neer." Haar man vergeleek het tafereel met een scène uit een film van Hitchcock. Ook Tanya Lee Viner was getuige. "Er zaten zeker duizend vogels in de bomen. Terwijl ik opkeek, begonnen ze neer te vallen."

Andere getuigenissen meldden vreemd gedrag van de zwerm vogels, net voor ze bij bosjes uit de lucht vielen. De dieren zouden zich treuzelend hebben opgehouden op daken en in bomen verspreid over de stad.

Meer dan vijftig vogels -glanstroepialen, een zangvogel- vielen op korte tijd neer.

Lokale milieudiensten kwamen ter plaatse om de dode dieren op te ruimen. Een tiental was nog in leven, maar niet in staat om op te staan, laat staan te vliegen. Stalen werden genomen om de precieze oorzaak van de plotse sterfte te kunnen achterhalen. Experts vermoeden dat blootstelling aan gifstoffen ermee te maken hebben. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeschildpadden eten meer plastic dan ooit tevoren

Zeeschildpadden eten meer plastic dan ooit tevoren


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/16/3/20130812111714/media_xll_6051183.jpg


Groene zeeschildpadden, ook wel 'soepschildpadden' genoemd, krijgen dezer dagen twee keer zoveel plastic binnen als 25 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Australische universiteit van Queensland.

Al sinds eind jaren 80 worden door onderzoekers allerhande data bijgehouden over de toestand van de (zee)schildpadden. Uit die gegevens blijkt dat ze meer plastic eten dan ooit tevoren. Ze slokken bovendien ook meer plastic op dan eender welke andere soort van afval.

De hoeveelheid afval in hun maag hangt samen met de habitat en de leeftijd van de schildpadden. Zo eten jongere dieren, die dieper de oceaan in gaan, meer plastic dan oudere schildpadden die zich enkel in kustwateren ophouden.

In tegenstelling tot wat de onderzoekers verwachtten, hadden schildpadden bij New York City nauwelijks plasticafval binnengekregen, terwijl bijna alle dieren die nabij een nauwelijks ontwikkeld gebied in Zuid-Brazilië leefden, wél plastic in hun maag hadden. "Dat wijst erop dat het opkuisen van stranden niet de enige oplossing is voor schildpaddenpopulaties", klinkt het bij onderzoekster Qamar Schuyler. Ze stelt dat er meer werk moet worden gemaakt van preventie, zodat dergelijk afval niet meer in zee belandt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waes en Koen Wauters lopen blessures op bij opnames nieuwe show

Tom Waes en Koen Wauters lopen blessures op bij opnames nieuwe show


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/4/13/20130812104716/media_xll_6051103.jpg


'Wauters versus Waes', het nieuwe programma van de twee populaire Vlaamse tv-presentatoren dat volgend jaar op VTM en Eén zal worden uitgezonden, vergt veel van de twee protagisten. Meer nog: de geplande pauze in de 'duels' voor het programma is een noodzakelijke geworden door de blessures van Tom Waes en Koen Wauters. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Koen Wauters en Tom Waes zijn de voorbije weken in de ziekenboeg beland. Waes scheurde de buikspieren bij de voorbereidingen van een uitdaging. "Het is een vervelende blessure", zegt Tom Waes, die op dit moment van vakantie geniet. "Ik kan 's morgens amper uit bed en uit de auto stappen is ook heel pijnlijk. Gelukkig kwam die spierscheur net voor een geplande pauze. Ik moet het immers vier tot zes weken rustig aan doen en dat is niks voor mij."

Ook Wauters werd al een paar keer door het noodlot getroffen. Eerst was er een domme, maar pijnlijke val, waarbij een paar ribben werden gekneusd. "Dat was het begin van alle ellende", zegt Wauters in Het Laatste Nieuws. "Bij één van de uitdagingen ben ik pas echt goed op mijn bek gegaan en heb ik mijn schouder behoorlijk hard ontwricht. Geen complete ontwrichting, wel de ligamenten verrokken. Genoeg ellende die er ook voor zorgde dat ik eind juni niet kon of mocht racen."

Nadien liep het nog eens serieus mis tijdens een oefensessie trampolinespringen, een onderdeel van een uitdaging. "Ik moest tijdens het springen in de lucht draaien. Dat mislukte echter, waardoor ik loodrecht op mijn hoofd ben gevallen. Naast de pijn die ik onmiddellijk voelde, heb ik sindsdien last van hoofdpijn. Erger is dat ik bovendien voortdurend het gevoel heb dat iemand mijn nek met een ijzeren greep vastheeft."

Kinesist Lieven Maesschalk zal zijn werk hebben om Wauters klaar te stomen voor de volgende uitdagingen, die september starten. Wauters zelf kan al die fysieke miserie gelukkig relativeren. "Het is het risico van 'Wauters versus Waes'. Dat hebben we onszelf op de hals gehaald. We willen allebei graag winnen en gaan er vol voor. Dan moet je kunnen en willen afzien." (br.hln)



» Reageer (0)
11-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg vaarwel tegen die onderkin

Zeg vaarwel tegen die onderkin



Een onderkin is van een gevolg van overgewicht, maar het kan ook komen door je genen of het kan met je leeftijd te maken hebben. Wat de oorzaak ook is, het geeft veel vrouwen een onzeker gevoel. Het is echter mogelijk om hier van verlost te raken en het is niet eens moeilijk.

Een onderkin is niets meer dan de opstapeling van vet onder de kin. Een gezond eetpatroon zal de gehele hoeveelheid lichaamsvet beperken aangezien je niet met voeding enkel dit gebied kan aanpakken. Vermijd vette caloriebommen en het is vooral belangrijk dat je niet te veel alcohol opneemt. 

Sport
Je kin krijg je enkel weg via intensieve, regelmatige gewichtstraining. Dit zorgt voor meer mager spierweefsel, wat je metabolisme verhoogt en waardoor je dus meer vet verbrandt.

Kaakoefeningen
Op kauwgom kauwen is een van de beste en makkelijkste oefeningen om je kaakspieren te trainen. Een andere eenvoudige oefening is door je hoofd naar achteren te laten hellen, zodat je naar het plafond kijkt. Blijf gedurende een minuut in deze positie en keer dan terug naar je normale houding. Herhaal dit elke vijf tot tien minuten per dag.

Liposuctie
Als je genoeg geld hebt en geen schrik van een operatie, is een liposuctie iets voor jou. Hierbij wordt het vet uit de onderkin gezogen, nadien moet de patiënt een steunverband dragen. Dit oefent druk op de huid uit en helpt deze te opnieuw een vorm te geven. Dit moet losse, hangende huid vermijden na de ingreep. Sommige dames krijgen een dubbele kin bij het verouderen. Wanneer spieren hun elasticiteit verliezen, gaat de huid hangen waardoor je kans op een dubbele kin stijgt. Dit kun je verhelpen door de spieren aan te trekken en vast te hechten.

Manieren waarop je een onderkin kan camoufleren

Haar:
Als je een onderkin hebt, is het best voor een kapsel te kiezen dat eindigt aan de kaaklijn of korter is. Dit komt doordat lang haar meer aandacht trekt naar deze probleemzone. Dit is geen probleem wanneer je een slanke nek hebt. Maar een kort kapsel is een betere optie, aangezien dit de indruk van een lange nek creëert.

Ketting
Vermijd strakke kettingen, ze trekken alleen maar de aandacht naar je onderkin. Kies voor lange, losse kettingen. Je kunt ook een kort exemplaar aan dat aan de basis van je nek komt.

Decolleté
Welk kledingstuk je ook draagt, hou steeds je kin in gedachten. Blijf ver weg van coltruien. Open, brede, of lage decolletés zijn een veilige optie.

Make-up
Breng een donkerdere tint van foundation onder je kin aan, dit verstopt efficiënt je probleemgebied. Je moet deze wel laten subtiel overlopen met de rest van je gezicht. Je nek mag niet opvallen doordat het een andere tint heeft.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasertest voorspelt hoelang iemand nog te leven heeft

"Lasertest voorspelt hoelang iemand nog te leven heeft"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/2/14/20130811134110/media_xll_6049214.jpg


Een lasertest die kan voorspellen hoelang iemand nog te leven heeft. Het lijkt sciencefiction, maar als het van twee Britse fysici afhangt, is het binnen drie jaar realiteit. Dat meldt The Sunday Times.

Aneta Stefanovska en Peter McClintock, wetenschappers van de Britse Lancaster University, zijn het brein achter de opmerkelijke test. 'Enkel' een laser en een soort van polshorloge zijn vereist. Laserstralen worden door de polsband in contact gebracht met de huid. Op die manier kan het endotheel worden onderzocht, een laagje cellen dat de binnenkant van de bloedvaten bedekt en reageert op complexe activiteiten elders in het lichaam.

Door trillingen in die cellen te analyseren, zou volgens de onderzoekers de levensduur van mensen kunnen worden onthuld. De test zou ook aandoeningen, zoals kanker en dementie, kunnen opsporen.

Een gebruiksvriendelijke versie van de test wordt binnen drie jaar verwacht, aldus Stefanovska en McClintock. Huisdokters zouden er dan ook gebruik van kunnen maken.

De onderzoekers zijn alvast enthousiast. Gegevens van verschillende proefpersonen worden momenteel verzameld in een database. Naarmate die zal worden uitgebreid, verwachten ze meer accurate voorspellingen te kunnen doen over iemands levensduur.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda in Britse zoo mogelijk zwanger, maar wie is papa?

Panda in Britse zoo mogelijk zwanger, maar wie is papa?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/5/3/20130810064402/media_xll_6047313.jpg


Dierenverzorgers van de Edinburgh Zoo vermoeden dat hun reuzenpanda Tian Tian zwanger is. Aangezien het wijfje zowel op natuurlijke wijze gepaard heeft met een mannetje als kunstmatige inseminatie heeft ondergaan, weet niemand zeker wie de mogelijke papa is.

Volgens pandaexperten uit de zoo vertoont Tian Tian hormonale tekens die erop wijzen dat ze in blijde verwachting is. Bovendien stellen ze een verandering vast in het nestgedrag van de beer.

Mocht Tian Tian inderdaad zwanger zijn, zou ze de allereerste 'Britse' babypanda baren. Of die er effectief aankomt, zal pas vlak voor de geboorte met zekerheid kunnen gezegd worden.

Over de 'papa' bestaat eveneens onduidelijkheid. Zo werd geprobeerd Tian Tian te laten paren met haar 'liefje' Yang Guang. Aangezien die pogingen niet erg succesvol verliepen, werd nadien gekozen voor kunstmatige inseminatie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eens was er een heel klein bloempje



http://img4.imageshack.us/img4/6199/roos2.jpg



Eens was er een heel klein bloempje
Werd steeds vertrap,, niet opgemerkt
Bijna vergaan en onderdrukt
Maar steeds weer kwam het terug

Een heel veld mooie bloemen
Verstikte het in haar groei
Maar niets kon verhinderen
Dat het nu staat in bloei

En iedereen die het nu ziet
Vergeet dat kleine bloempje niet
Omdat het geeft een fijne geur
En opvalt door zijn mooie kleur

Shadow



» Reageer (0)
10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier van de zeven uit Kunsthal gestolen schilderijen verbrand

Vier van de zeven uit Kunsthal gestolen schilderijen verbrand


http://oi43.tinypic.com/nvqt84.jpg


Het is nu duidelijk welke van de zeven gestolen schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal zijn verbrand. Het gaat in elk geval om de werken van Paul Gauguin, Jacob Meyer de Haan en Henri Matisse. Dat heeft een woordvoerder van het Roemeens Nationaal Historisch Museum vanmorgen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De persvoorlichter zei ook dat er sporen van een vierde verbrand schilderij zijn aangetroffen, waarschijnlijk het werk van Lucian Freud, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Deskundigen van het Nationaal Historisch Museum hebben 3 maanden lang resten onderzocht die afkomstig waren uit de kachel van Olga Dogaru. Dat is de moeder van een van de hoofdverdachten van de kunstroof, Radu Dogaru. Zij bekende tijdens verhoren in wanhoop de zeven gestolen meesterwerken in de kachel te hebben verbrand, in de hoop haar zoon op die manier uit handen van de politie te kunnen houden.

Een woordvoerder van het onderzoeksteam maakte eind juli bekend dat alle zeven gestolen schilderijen verbrand zouden zijn. Prompt trok Olga Dogaru haar bekentenis in: de schilderijen zouden op een veilige plek zijn verstopt.

Dinsdag begint het proces tegen de vier hoofdverdachten van de schilderijenroof. Volgens hun advocaten zijn ze onschuldig en is het onderzoek naar de asresten slecht uitgevoerd. De advocaten eisen dat het onderzoek wordt overgedaan in het museum het Louvre in Parijs. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen

Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/13/8/20130810104246/media_xll_6047423.jpg


In 2050 telt dit kleine Belgenlandje zomaar even 17.000 honderdjarigen en worden we met zijn allen gemiddeld 6 à 7 jaar ouder dan we nu al doen. Dat voorspelt Mirko Petrovic, diensthoofd geriatrie van het UZ Gent. Zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Tegen 2050 zal een Belgische man gemiddeld 83,99 jaar worden, tegen zelfs 89,73 voor de vrouw. "Gelukkig betekent die langere levensverwachting niét per se dat we enkele jaren langer zullen sukkelen", reageert een expert inzake levensverwachtingen. "Wie gezond leeft, zal ook meer actieve jaren krijgen."

De berekeningen van professor Petrovic in 'De Gentenaar' doen met de ogen knipperen. Waar België volgens het recentste cijfer 1.792 honderdplussers telt - 1.577 vrouwen en 215 mannen - zullen dat er in 2050 zo'n 17.000 zijn - of zowat een heel voetbalstadion vol. Tegelijk zal ook de rest van de bevolking een pak meer grijze haren tellen. Van de naar schatting 12,6 miljoen Belgische inwoners zal liefst 32,5% ouder zijn dan 60 en zelfs 11% ouder dan 80.

Oud, maar gezond?
Al rijst meteen de vraag of dit nu echt zo'n rooskleurig vooruitzicht is. "Dat we steeds langer zullen leven, staat vast. Of we die extra jaren ook in goede gezondheid doorbrengen, hangt van onszelf af", tempert professor en expert inzake levensverwachting Herman Van Oyen van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid de vreugde. "Onlangs hebben we de berekening gemaakt voor mannen en vrouwen die 50 waren in 2010. Van de 34 levensjaren die vrouwen dan gemiddeld nog te goed hadden, zullen ze slechts 19,5 jaar - of 57% van de tijd - doorbrengen in uitstekende conditie. Nadien dreigen langdurige beperkingen. Lees: kwalen die zes maanden of meer aanslepen."  (br.hln)

Het volledige artikel is vandaag te lezen in de krant Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België verkoopt patrimonium

België verkoopt patrimonium


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/6/6/20130810081437/media_xll_6047331.jpg


De Belgische staat zit krap bij kas en verkoopt dezer dagen enkele opmerkelijke gebouwen. Dat schrijven De Standaard en De Tijd.

Wie op zoek is naar een historisch pand, moet naar Fed-net.org surfen, een vastgoedwebsite waarop de overheid haar gebouwen verkoopt. Zo staat de rijkswachtkazerne in Menen te koop. Maar ook historische panden wachten op een nieuwe eigenaar. Zo staat bijvoorbeeld Cour Saint-Georges te koop, een 15de-eeuws pand in Gent, recht tegenover het stadhuis. Het gaat om het oudste hotel van het land. Het stond tien jaar leeg en staat nu te koop voor 2,82 miljoen euro. Nog in Gent wordt een historisch pand in de Hoogpoort verkocht voor iets meer dan 800.000 euro (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje in Chicago na een week overleden

Babydolfijntje in Chicago na een week overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/8/20130810125821/media_xll_6047603.jpg


Dolfijnen staan bekend als zorgzame, slimme dieren en dat wordt nog eens bevestigd door wat er gebeurde in het dolfinarium van de zoo van Chicago. Daar kon op foto worden vastgelegd hoe een pasgeboren dolfijntje door haar moeder geholpen wordt om te zwemmen. Helaas kon de moederzorg niet baten: het dolfijntje is na een week overleden.

Dolfijn Allie beviel op 2 augustus van haar jong, een meisje. De hele bevalling duurde twee uur en werd vastgelegd op video, net als de vertederende momenten achteraf. Daarbij is te zien hoe Allie haar jong helpt zwemmen naar de oppervlakte om adem te halen en ze haar een eerste voeding geeft.

Het kalf was gezond, bijna een meter lang en woog een gezonde 18 kilo. Na een persmoment afgelopen woensdag ging het echter mis met het dolfijnenkalf. Haar toestand verslechterde zienderogen en de dierenverzorgers pasten zelfs hartmassage toe. Het mocht niet baten: op donderdag ging het nog slechter met het dolfijntje, en een dag later is het overleden.

Zowel in het wild als in gevangenschap hebben dolfijnen het moeilijk jongen groot te brengen. De eerste 30 dagen zijn enorm kritiek voor een dolfijnenkalf.

De dierentuin had het dolfinarium afgesloten voor het publiek totdat moeder en kind een routine gevonden hadden. Ook het gezelschap van een andere vrouwtjesdolfijn, Tapeko, die al verschillende kalveren heeft grootgebracht, heeft geen soelaas gebracht.

Het dolfijntje is (voorlopig?) naamloos. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco

249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco


http://oi43.tinypic.com/2e5r6tl.jpg


249 Belgische bedrijfsleiders, actief in 463 Belgische bedrijven, hebben officieel hun thuisadres in belastingparadijs Monaco. Dat bericht de financiële krant De Tijd vandaag, na opzoekwerk in zakendatabank Graydon.

De Tijd wijst erop dat de inwoners van Monaco geen personenbelasting moeten betalen en hun erfgenamen geen succesierechten. Bovendien doet Monaco niet moeilijk als zakenlui werken met offshorebedrijven.

Er staan ook enkele bekende namen op de lijst van De Tijd. Het gaat onder anderen om Eddy Merckx, Willy Van den Wijngaert (ex-KV Mechelen, Biscuits Bofin), Frank Bamelis (Club Brugge, Senior Assist) en Frans De Cock (Unilin). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/14/1/20130810015146/media_xll_6047101.jpg
Wijlen Steve Jobs en zijn vrouw Laurene Powell


Twee jaar nadat Steve Jobs de strijd verloor tegen pancreaskanker heeft zijn vrouw Laurene Powell opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is voormalig burgemeester van Washington DC, Adrian Fenty, zo meldt The Washington Post.

Fenty was eerder getrouwd met een zekere Michelle, maar in januari kondigden ze na 15 jaar huwelijk hun scheiding aan. Het gewezen koppel heeft twee tienerjongens en een jonge dochter. Er zijn geen aanwijzingen dat Laurene een rol speelde bij de breuk.

Laurene, die in de herfst van 2011 het miljardenvermogen verwierf van haar overleden echtgenoot, was 20 jaar getrouwd met de Apple-stichter. Tot op de dag van vandaag draagt ze nog steeds haar diamanten trouwring. Ze hebben drie kinderen samen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Wind Of Change

Scorpions - Wind Of Change

Klik op de foto om hun te beluisteren






Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.



» Reageer (0)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart slapen is gezonder

Apart slapen is gezonder


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/11/13/20130809142521/media_xll_6046078.jpg


Slapen in aparte bedden heeft vaak een negatieve bijklank voor veel koppels, maar onderzoek op basis van hersenscans heeft aangetoond dat dit je relatie kan redden en je persoonlijke gezondheid kan verbeteren.

Colleen Carne, professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde het brein koppels die samen sliepen met een hersenscan. Daaruit blijkt dat deze mensen niet in de diepere fasen van de slaap terechtkomen. Dit komt doordat ze elkaar constant wakker maken door te bewegen en geluid te maken. Carney zegt dat koppels moeten overwegen apart te slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een boost te geven.

Volgens het onderzoek slapen tussen de 30 en de 40 procent van de koppels 's nachts apart, experts zeggen dat deze scheiding de relatie een zetje kan geven in plaats van schade te berokkenen, zoals velen denken. Auteur van de studie Carney vertelt: "Mensen zeggen dat ze samen beter slapen, maar wanneer we hun brein in de gaten houden, blijkt dat ze constant wakker worden door beweging of geluid, wat voor heel wat problemen kan zorgen."

De onderzoekster ontkracht ook het vooroordeel dat koppels die apart slapen niet romantisch zijn of met relatieproblemen kampen. Sommige partners die afstevenen op een scheiding en besluiten van apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien. Voor sommigen volstaan aparte bedden in dezelfde kamer, maar anderen opteren 's nachts voor een volledige afzondering van hun partner. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Klik op de foto om het indrukwekkende filmpje te bekijken





Wandelen in de bergen doe je voor de prachtige vergezichten en de gezonde lucht. Terwijl je normaalgezien op goed begaanbare paden langzaam omhoog klimt, moeten wandelaars op de mythische berg Hua Shan in China zich met beide handen krampachtig aan verroeste kettingen vasthouden. Het pad bestaat slechts uit drie smalle houten planken waarlangs de onmetelijke diepe afgrond gaapt. Nee, dit is niet voor hartlijders.

Aan de oostzijde van de Hua Shan in de provincie Shaanxi bevindt zich een gondellift waar toeristen maar al te graag gebruik van maken maar de echte waaghalzen nemen het avontuurlijk pad dat eeuwen geleden alleen door monniken werd gebruikt.

Het wordt door kenners omschreven als de meest enge route ter wereld, zelfs al zijn de wandelaars meestal wel 'gezekerd'. Zonder deze beveiligingskabel is het praktisch onmogelijk om deze tocht volledig af te leggen maar toch wagen sommigen het er op.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!