Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw zeehondenverblijf in Zoo Antwerpen is klaar

Nieuw zeehondenverblijf in Zoo Antwerpen is klaar

http://oi47.tinypic.com/2rw2mbs.jpg


Zeehonden Herbie, Queenie, Mamy, Nath en Eufrazie genieten van hun in volle glorie herstelde verblijf. De restauratie gebeurde volgens de plannen van 1908. Het gaat om een geklasseerd stukje van de Antwerpse Zoo.

De bergrivier stroomt weer, de 6 meter brede waterval spettert van de rotsen, de romantische bruggetjes voeren bezoekers voorbij de grappige zeezoogdieren en de zeehonden zelf zonnen op het strand van hun vernieuwde zwembad.

Een groot deel van de restauratie behelsde de reconstructie van de monumentale gesculpteerde rotsen en de waterval, lang afgesloten om veiligheidsredenen. De overhangende waterpartij en de bergrivier werden terug in ere hersteld.

Het zeehondenverblijf is een groot heuvelachtig terrein van 1.300 m2 grenzend aan de nieuwe leeuwencanyon. Het zeehondenbassin met omliggend strand bevat nu zout in plaats van zoet water om het dierenwelzijn te bevorderen. Het zoute water verhindert namelijk oogproblemen.

Bekijk meer foto's via onderstaande link.

http://www.hln.be/hln/nl/8000/planet/photoalbum/detail/1438771/1123900/0/Zeehondenverblijf-Zoo-Antwerpen-gerestaureerd.dhtml


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 volwassene op 3 slaapwandelt

1 volwassene op 3 slaapwandelt


http://oi48.tinypic.com/2ce1cmb.jpg


Je poetst je tanden, glijdt onder de lakens, doet het licht uit en valt in slaap. Maar dat is niet voor iedereen het einde van het verhaal. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat slaapwandelen veel vaker voorkomt dan eerder werd gedacht. Maar liefst één derde van de volwassenen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken.

"Dat is een hoog aantal", vindt de auteur van de studie, dr. Maurice Ohayon van de Stanford University. "De vraag die volgt is natuurlijk of we bij deze mensen associaties kunnen vinden die het slaapwandelen kunnen verklaren. Het antwoord is ja."

Slaapwandelen is een soort parasomnie (verzamelnaam voor slaapstoornissen, zoals ook nachtelijke paniekaanvallen) dat in Amerika ongeveer 10 procent van de bevolking treft. Het rondwandelen terwijl men slaapt komt typisch voor tijdens de non-remslaap en kan van enkele seconden tot een half uur of meer duren.

Voor de studie gebruikten de wetenschappers echter de bredere term 'nachtelijk wandelen', omdat ze de proefpersonen niet zelf observeerden en dus geen echte diagnose konden stellen. Omdat ze vertrouwden op informatie die ze kregen uit interviews met 15.000 volwassenen, is het ook mogelijk dat sommigen eigenlijk wakker waren tijdens het nachtelijke wandelen.

Bijna 30 procent van de deelnemers rapporteerde minstens één nachtelijke wandelervaring in hun leven. Bij meer dan 3,5 procent gebeurde dat zelfs in het afgelopen jaar. Een kleine groep gaf aan dat ze er regelmatig mee te maken krijgt, met 1 procent die twee of meer keer per maand slaapwandelt.

Naast de frequentie van slaapwandelen, gingen de wetenschappers ook na of er andere aandoeningen zijn die gelinkt kunnen worden aan het slaapwandelen. Op die manier wilden ze mogelijke 'uitlokkers' blootleggen.

Met bepaalde mentale stoornissen werd een duidelijke link gevonden. Zo waren mensen met een depressie 3,5 keer meer geneigd om te slaapwandelen, terwijl patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (of dwangneurose) er zelfs 4 keer meer kans op hebben. Daarnaast was er ook een verband tussen een alcoholverslaving en slaapwandelen.

Andere factoren, zoals een gebrek aan slaap, bleken ook een verschil te maken. Mensen die minder dan 7 uur per nacht sliepen, hadden een hoger risico, net als personen met een geschiedenis van slaapwandelen in de familie. Van deze laatste groep kreeg één derde er ook zelf mee te maken.

Hoe deze aandoeningen met elkaar in verband staan, is echter nog niet duidelijk welke aandoening de oorzaak en welke het gevolg is. "We zien wel een link, maar we kunnen nog niet zeggen wat de richting ervan is. Daarvoor is extra onderzoek noodzakelijk", zegt dr. Ohayon.

Maar hoewel er nog veel vragen blijven, bestaan er gelukkig wel al behandelingen. "Heel wat mensen ervaren slaapproblemen als ze onder stress staan, dus kan een cursus stressmanagement helpen", zegt dr. Philip Gehrman van de University of Pennsylvania, onafhankelijk van de nieuwe studie.

Voor velen is weten dat slaapwandelen veelvoorkomend en relatief normaal is al genoeg om weer rust te vinden. Een volgende stap is medicatie, maar dat hebben maar enkele patiënten nodig.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 mannen durft niet te zeggen dat je gat te dik is

7 op 10 mannen durft niet te zeggen dat je gat te dik is


http://oi47.tinypic.com/2m7jbzt.jpg


Britse vrouwen verspillen jaarlijks 2,5 miljard euro aan kledij die hen niet past omdat mannen niet durven toegeven dat een outfit hun figuur niet flatteert.

Zeven op de tien mannen geven toe te liegen wanneer ze gaan shoppen met hun hun partner, omdat ze de gevoelens van hun geliefde niet willen kwetsen. Velen geven toe dat het makkelijker is te liegen tegen hun partner dan eerlijk te zeggen dat ze dik lijken in een kledingstuk.

10 procent vreest dat hun partner overstuur zou raken door de waarheid en dat ze zo het ganse weekend zouden verpesten. Een kwart echter geeft toe dat ze liegen omdat ze dan kunnen stoppen met shoppen. Ook vreest een vijfde dat als het toch zouden zeggen dat dit dan later tegen hen gebruikt zou worden.

Het frappante aan dit onderzoek is dat zeven op de tien vrouwen geloven dat hun geliefden wel eerlijk zijn in het pasholkje. Acht op de tien dames hoort ook liever de waarheid dan geld uit te geven aan kledij die ze nooit zullen dragen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Fuchs Band - I'd Rather Go Blind

Dana Fuchs Band - I'd Rather Go Blind

Klik op de foto om haar te beluisteren






Op haar negentiende belandt Dana Fuchs in het bluescircuit van New York . Momenteel reist deze prachtige zangeres de wereld rond met haar Dana Fuchs Band. Soul, blues en rock’n roll, dat is waar de Amerikaanse zangeres en songwriter Dana Fuchs voor staat. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.



» Reageer (0)
14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië rouwt om 'engel' die honderden mensen redde op populaire zelfmoordplek

Australië rouwt om 'engel' die honderden mensen redde op populaire zelfmoordplek


http://oi46.tinypic.com/4juas0.jpg


Don Ritchie (85) is niet meer. U kent deze man waarschijnlijk niet, maar in Australië is zijn dood wel degelijk nieuws. Hij woonde vlakbij de populairste plek van Sydney om zelfmoord te plegen en heeft door de jaren heen honderden mensen kunnen ompraten. Zijn bijnaam luidde dan ook de 'engel van de kloof'.

'The Gap' is een klif aan de oostkust van Sydney. Don Ritchie kwam er regelmatig wanhopige mensen tegen die op het punt stonden hun leven te beëindigen. "Kan ik u ergens mee helpen?", was de vraag waarmee Ritchie honderden vreemdelingen spontaan aansprak. Meestal keken ze geschrokken om, waarna ze door de vriendelijke glimlach van de man overtuigd werden om toch maar niet te springen. Sommige mensen zouden zonder Ritchie wel degelijk zelfmoord gepleegd hebben. Zo gebeurde het wel eens dat ze hun schoenen, portefeuille en een briefje op een rots hadden gelegd voor ze naar de rand van de klif trokken. Officieel heeft Ritchie in vijftig jaar tijd 160 mensen van zelfmoord gered, hoewel zijn familie stelt dat het er bijna 500 waren.

"Hij kon echt zien wanneer iemand hulp nodig had", zegt zijn zus Sue Ritchie. "Vaak kon hij mensen met een paar woorden overtuigen mee te gaan naar ons huis voor een ontbijt en een kopje thee. Dat was ook nodig om hen van gedachte te doen veranderen." Don zat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Australische marine en had nadien een heel toepasselijke job voor zijn activiteiten nabij de kloof: hij verkocht levensverzekeringen. Vanuit het hele land zijn er berichten van rouw naar de familie Ritchie gestuurd. Parlementslid Malcolm Turnbull noemt Don Ritchie zelfs "één van de grootste Australiërs".

Don kreeg talrijke prijzen en werd bekroond met een medaille. Van de mensen die hij gered heeft, kreeg hij flessen champagne, kerstkaartjes en brieven om hem te bedanken. Sommigen stuurden hem twintig jaar later nog steeds kaartjes. "Ik ben 85 jaar en zelfs op mijn leeftijd heeft het mijn horizon verruimd om al deze fantastische mensen te mogen ontmoeten", zei hij vorig jaar. "Het is voor mij echt een beloning te zien dat deze mensen hun leven weer op het juiste spoor hebben gekregen."

Helaas moest Don ook toegeven dat hij niet altijd even succesvol was. Zo heeft hij verschillende mensen naar beneden zien springen. Hij herinnerde zich het verhaal van een jonge man die de hele tijd voor zich uit bleef staren toen Don tegen hem sprak. "Ik vroeg hem of hij geen pintje bier bij me thuis kwam drinken. Hij zei "nee" en stapte over de rand van de klif, terwijl zijn hoed wegvloog en in mijn armen landde." Enkele jaren geleden speelde zich nog een tragisch verhaal op 'The Gap' af, toen de 24-jarige Carolina Byrne naar beneden stortte. Haar 21 jaar oude vriend werd veroordeeld voor moord.

Hopelijk nemen de verhalen met tragische afloop niet toe nu Don Ritchie er niet meer is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsmensen bewegen meer dan plattelandsbewoners

Stadsmensen bewegen meer dan plattelandsbewoners


http://oi46.tinypic.com/avg2uh.jpg


Wie in de stad woont, beweegt per dag gemiddeld een kwartier langer dan plattelandsbewoners. Dat lijkt in strijd met het beeld van het platteland als bewegingsvriendelijke omgeving, maar is eigenlijk ook logisch. In de stad is het namelijk veel moeilijker om je te verplaatsen met de auto, dus wandelt en fietst men daar meer.

Het platteland wordt door de meeste mensen beschouwd als een 'bewegingsvriendelijke' omgeving. Op het platteland is het rustig, is er weinig verkeer en veel groen, waardoor het er aangenaam is om te wandelen of te fietsen. Het doctoraatsonderzoek van Delfien Van Dyck van de Universiteit Gent toont echter aan dat dit niet betekent dat de mensen die er wonen, ook daadwerkelijk meer bewegen.

Integendeel zelfs, want volwassenen die in de stad wonen bewegen per dag 15 minuten meer dan plattelandsbewoners. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat mensen die in de stad wonen zich vaker te voet of met de fiets verplaatsen om ergens heen te gaan. Het gaat dus vooral om functionele verplaatsingen.

Daarnaast is het ook zo dat stadsmensen meer blijken te wandelen in hun vrije tijd. Wandelen in de stad blijkt dus minstens even aantrekkelijk te zijn als wandelen op het platteland. Qua sporten bleek er dan weer geen verschil te zijn: plattelandsbewoners gingen even vaak naar de fitness of sportclub als stadsmensen.

Volgens Van Dyck beïnvloeden vooral de specifieke kenmerken van een stadscentrum de hoeveelheid dagelijkse beweging. Denk maar aan de hoge bevolkingsdichtheid, de aanwezigheid van winkels en openbare diensten binnen wandel- of fietsafstand en vlotte verbindingswegen tussen deze bestemmingen.

Dat het in de stad drukker en soms gevaarlijk is om te fietsen of te wandelen en dat er weinig groen aanwezig is in het stadscentrum, bleken niet zo belangrijk te zijn.

Het Gentse doctoraatsonderzoek is een bevestiging voor eerdere onderzoeken in de Verenigde Staten en Australië. Ook daar werd aangetoond dat het leven in de stad volwassenen aanzet om meer te bewegen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen





Vandaag zetten we onze moeders in de bloemetjes, want de tweede zondag van mei is traditioneel Moederdag. Maar is dit een zuiver commerciële uitvinding of heeft Moederdag een diepere betekenis?

Wie zich bij het lezen van dit artikel pas realiseert dat het vandaag Moederdag is, zit met een probleem. Alle anderen zullen de voorbije dagen al wel chocolade, parfum of een ander geschenk gekocht hebben. Maar zo klinkt deze feestdag van alle mama's wel heel commercieel. Toch heeft Moederdag een lange traditie. Eigenlijk bestond er al iets gelijkaardigs in de Middeleeuwen. Op de zondag voor Pasen keerden alle kinderen, die het huis verlieten om een vak te leren, terug naar hun ouders. Ze brachten dan geschenken voor hun moeder en de kerk mee.

Maar het zal u niet verwonderen dat de oorsprong van de huidige Moederdag in de Verenigde Staten ligt. De moeder van Anna Reeves Jarvis stierf op de tweede zondag van mei en haar dochter startte daarom een jaarlijkse herdenkingsdag. Aangezien haar moeder tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog veel inspanningen leverde voor de veiligheid van arbeiders werd die Moederdag al snel een nationaal fenomeen. President Woodrow Wilson riep de dag in 1914 zelfs uit tot een nationale feestdag.

Ook in West-Europa begon Moederdag al snel de gelegenheid te worden om alle moeders eens te verwennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Moederdag echter een negatieve bijklank. Op de 'Dag voor de Duitse Moeders' kregen vrouwen die veel kinderen hadden gebaard, speciale medailles.

Niet overal vieren ze Moederdag op de tweede zondag van mei. In Antwerpen bijvoorbeeld wordt Moederdag traditioneel op 15 augustus gevierd. Noorse moeders worden op de tweede zondag van februari gevierd. In veel landen wordt Moederdag ook gecombineerd met de internationale Vrouwendag van 8 maart. Op de derde zondag van juni vieren we Vaderdag.  (br.hln)



» Reageer (0)
13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bette Midler - Beast Of Burden


Bette Midler - Beast Of Burden

Druk op de foto om haar te beluisteren. Eventjes wachten voor het liedje start






Bette Midler (Honolulu (Hawaï), 1 december 1945) is een Amerikaanse zangeres, actrice en comédienne. Haar joodse ouders vernoemden haar naar de actrice Bette Davis.

Ze werd geboren in Honolulu op Hawaï, en studeerde drama aan de Universiteit van Hawaï. Haar carrière begon in homo-badhuizen in New York City waar ze onder andere bevriend raakte met Barry Manilow, die haar begeleidde op de piano. Hij produceerde ook haar eerste album, The Divine Miss M (dit is ook de naam die haar fans aan haar geven). De legendarische Sophie Tucker is van grote invloed op haar geweest.

Midler verscheen in Fiddler on the Roof op Broadway, maar haar zangtalenten maakten haar een ster. Haar eerste filmrol was als drugsverslaafde rock-muzikant in de film The Rose, gebaseerd op het leven van Janis Joplin. Ze kreeg een Oscarnominatie voor Beste Actrice voor haar rol.

Na het floppen van de film Jinxed waarin ze een moeilijke samenwerking had met de regisseur en tegenspeler, leek haar carrière als filmactrice al tot een einde te komen. Vier jaar later kreeg ze echter in 1986 een rol in Down and Out in Beverly Hills, het begin van een succesvolle carrière in komediefilms. Andere films in dit genre waarin ze speelde zijn Ruthless People, Outrageous Fortune en Big Business.

Andere films waarin ze speelt zijn Scenes From a Mall, For the Boys (hiervoor kreeg ze een Oscarnominatie) en Hocus Pocus.




» Reageer (0)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt originele Picasso bij kringloopwinkel

Man vindt originele Picasso bij kringloopwinkel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In de Amerikaanse staat Ohio heeft een 46-jarige man uit Columbus bij de kringloopwinkel 14 dollar (10 euro) betaald voor een originele Picasso. Hij heeft de linoleumsnede doorverkocht aan een verzamelaar, die er 7.000 dollar (5.400 euro) voor overhad.

Zachary Bodish tikte de poster afgelopen maart op de kop. Hij zag meteen dat het geen nieuwe print was, en zocht online naar de herkomst. Op de affiche wordt reclame gemaakt voor een tentoonstelling.

Kenners verzekerden hem dat de handtekening van Picasso in de rechterbenedenhoek van de kunstenaar zelf moest zijn. Bodish is werkloos, kon de opbrengst goed gebruiken en nam contact op met een verzamelaar die de linoleumsnede graag wilde kopen.

De oorspronkelijke eigenaar van de affiche, een 72-jarige leraar Engels uit Columbus, heeft zich intussen ook gemeld. Hij gunt Bodish het geld van harte. "Ik heb het weggegeven, iemand anders heeft het gevonden. Hij zag er gelukkig meer in. Het is voor hem. Dat is het risico dat je neemt als je iets naar de kringloopwinkel brengt." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook wil geld vragen om berichten in de kijker te zetten

Facebook wil geld vragen om berichten in de kijker te zetten


http://oi45.tinypic.com/2eej22h.jpg


Het is zover: Facebook test een systeem waarbij gebruikers geld betalen om bepaalde mededelingen meer zichtbaarheid te geven bij vrienden, familie en collega's. Terwijl er al jaren valse berichten de ronde doen dat de sociaalnetwerksite gebruikers zou laten betalen, is het deze keer geen hoax: het bedrijf bevestigt de test aan BBC News.

Het gaat voor alle duidelijkheid slechts om een test, die wordt uitgevoerd bij gebruikers in Nieuw-Zeeland. Facebook wil zo nagaan in welke mate gebruikers bereid zijn hun portemonnee boven te halen om hun updates een hoger belang toe te kennen.

Een Facebooker in Whangerei ontdekte het bestaan van de 'pay to promote'-test toen hij gisteren inlogde, meldt het Nieuw-Zeelandse magazine Stuff. Hij zag een pop-upvenster dat hem aanbood statusupdates en posts van foto's in de kijker te zetten door er een gele achtergrond bij te zetten. Hij dacht eerst dat het ging op een oplichtingstruc, maar het is deze keer dus menens. "We testen constant nieuwe snufjes op de site", legt een woordvoerster van Facebook uit. "Deze test dient gewoon om te peilen naar de interesse van gebruikers in deze methode van delen met hun vrienden," zegt Mia Garlick aan Stuff.
Er worden verschillende methodes getest om posts meer in de kijker te plaatsen, met daaraan verbonden ook verschillende bedragen die de aandachtzoekende Facebooker moet neertellen. Commentaren op de test suggeren dat het hoogste bedrag 2 Amerikaanse dollar (1,55 euro) zou zijn, terwijl goedkopere oplossingen een fractie daarvan zouden kosten. Betalingen kunnen dan gebeuren via kredietkaart of PayPal.

Volgens de woordvoerster van Facebook kosten niet alle promotiemethodes geld, maar bevat de test ook mogelijkheden om posts gratis in de kijker te zetten. Het bedrijf wil niet kwijt hoe lang de test duurt, en of het systeem nog op andere plaatsen wordt uitgeprobeerd.(br.hln)



» Reageer (0)
11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit geven wij uit aan een communiefeest

Dit geven wij uit aan een communiefeest


http://oi50.tinypic.com/30djptl.jpg


Een communiefeest kost de gemiddelde Vlaming 2.000 euro. De grootste happen uit het budget zijn voor kledij en het feest.

1)    Kledij
De communicant krijgt een nieuwe outfit van zo'n 250 euro, één op zes geeft meer dan 600 euro uit.

Driekwart van de ouders schaft zich ook iets nieuws aan: zo'n 200 à 400 euro per persoon.

De andere kinderen in het gezin krijgen in 80 procent van de gevallen ook iets nieuws, maar minder duur: minder dan 200 euro per kind.

2)    Feest
Het feest zelf kost de helft van het totale budget: duizend euro. De helft gaat daarvoor naar een restaurant of feestzaal, de andere helft organiseert het in het eigen huis waarvan nog eens de helft een traiteur laat komen. Tien procent van de gezinnen geeft hier meer dan 2.000 euro aan uit.

3)    Cadeau
Vergeet het uurwerk of de fiets: kinderen willen geld of bonnen, gevolgd door spelconsoles en een reis naar Disneyland Parijs. Familieleden geven meestal 50 euro, vrienden en kennissen 25 euro.

Nog meer kosten
Eén opvallende afwezige: de kapperskosten. Het is niet duidelijk of deze niet bevraagd werden of deze bijgeteld werden in het onderdeel 'kledij', als deel van de outfit. Ook voor uitnodigingen, herinneringsgeschenken of foto's werden geen kostprijzen meegedeeld.

De cijfers komen uit een bevraging van communie.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch geen dikmaker: aardappel is gezonder dan je denkt

Toch geen dikmaker: aardappel is gezonder dan je denkt


http://oi50.tinypic.com/2w5lhkk.jpg


Aardappelen bevatten meer vitamines dan andere gezonde groenten- en fruitsoorten als bananen, broccoli, bieten, noten en avocado.

Een aardappel in de schil bevat vijf en een half keer meer vezels dan de gemiddelde banaan en meer vitamine C dan drie avocado's. Vorig jaar bleek al dat je door dagelijks twee keer aardappelen op het menu te zetten je je bloeddruk kunt verlagen en dat dit je niet dikker maakt.

Een aardappel zit ook boordevol selenium. Uit een enquête bij 876 kinderen en 948 volwassenen blijkt dat een aardappel meer selenium bevat dan de hoeveelheid noten en zaden die kinderen tijdens hun hele jeugd opnemen.

Voedingsspecialist Sian Porter: "Het is belangrijk om gevarieerd te eten, maar soms verkiezen mensen nieuwigheden boven meer traditionele producten. Dit terwijl die zogenaamde 'nieuwe' supervoeding vaak heel wat duurder is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man toch op dieet: van 20.000 naar 1.500 calorieën

Dikste man toch op dieet: van 20.000 naar 1.500 calorieën


http://oi50.tinypic.com/urchu.jpg


De Brit Keith Martin werd in februari dit jaar uitgeroepen tot de dikste man ter wereld: hij woog toen 358 kilo. In eerste instantie kondigde hij na de dubieuze titel aan niet van plan te zijn om af te vallen. Maar nadat de dokters hem erop wezen dat hij vermoedelijk niet ouder dan 50 zou worden, besloot Keith, nu 368 kilo, toch te gaan vermageren.

Tot voor kort sloeg de kolos op een doordeweekse dag acht hotdogs, vier sneetjes wit brood, chocoladerepen, cakejes, koeken, een superpak friet, gebraden vlees, zestien worsten en liters cola en koffie naar binnen. In plaats van de dagelijkse 20.000 calorieën moet hij het vanaf nu doen met 1.500 calorieën per dag.

De 42-jarige Engelsman is met zijn 1.80 meter in omvang, breder dan hij lang is: 1.75 meter. Martin is al lange tijd bedlegerig en heeft dagelijks vier verzorgers nodig. Het huis is hij al lange tijd niet uitgeweest.

De schuld voor zijn obesitas legt Martin bij het overlijden van zijn moeder. 'Toen ik mijn moeder verloor op mijn zestiende, liet ik me gaan. Ik at alles wat ik maar kon vinden. Het is mijn eigen fout', weet Keith, die al 20 jaar geen vriendin meer heeft gehad en niet meer in zijn kleren past.

'Ik zou graag weer zo slank zijn als ik mijn jeugd was,' laat hij weten aan de Daily Mail. 'Ik wil kunnen zitten in een stoel met een normale maat. Ik ben vastbesloten om dit gewicht er af te krijgen. Blij zijn zonder dat ik daar eten voor nodig heb, is wat ik wil. Dan kan ik mijn border collie Cheyanne uitlaten, waar ze maar heen wilt.'



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jetair vraagt geen brandstoftoeslag voor vliegreizen in juli

Jetair vraagt geen brandstoftoeslag voor vliegreizen in juli


http://oi49.tinypic.com/316n1ts.jpg


Touroperator Jetair vraagt voor al geboekte reizen met vertrek in juli geen kerosinetoeslag. Dat heeft Jetair beslist na de maandelijkse evaluatie van de brandstofprijzen en de wisselkoers van de dollar. "De olieprijs is in de maand april gedaald", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Voor reizen in de tweede grote vakantiemaand (augustus) kan nog geen uitsluitsel gegeven worden.

Concurrent Thomas Cook beslist pas binnen enkele dagen over een eventuele kerosinetoeslag. "Als er een toeslag komt, zal die sowieso lager zijn dan die voor reizen in juni", is te horen bij Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Vorige maand evalueerde Jetair dat de reizigers met vertrek in juni nipt geen toeslag aangerekend zou worden. Thomas Cook deed dat wel. Voor de top-10 reisbestemmingen bij Thomas Cook bedraagt de gemiddelde toeslag per persoon en per ticket in juni tussen de 3 en de 5 euro.

De kerosineprijzen liggen momenteel ongeveer 15 procent hoger dan in oktober 2011, toen de brochures voor het voorjaar en de zomer werden opgesteld.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - I Want to Break Free

Queen - I Want to Break Free

Klik op de foto om hun te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury  (overleden 1991) en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis


I Was Born To Love You is een single die alleen werd uitgegeven in Japan, op 28 februari 1996. Origineel was dit een solonummer van Freddie Mercury, de leadzanger van de band, uit 1985, maar na zijn dood in 1991  heeft de band het nummer opnieuw uitgebracht. Het nummer werd geremixed en de instrumenten werden opnieuw ingespeeld door de bandleden. Het nummer is te vinden op het album Made in Heaven.

Het liedje werd in 2005 voor het eerste live gespeeld tijdens de tour van Queen+Paul Rodgers door Japan. Hierbij speelden Brian May (gitarist) en Roger Taylor (drummer) het liedje akoestisch.

In Japan werd dit het eerste nummer van Queen dat de hitlijsten binnenkwam sinds Teo Torriatte (Let Us Cling Together) in 1977.



» Reageer (0)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hulp bij wijnvlekken en andere outfitproblemen

Eerste hulp bij wijnvlekken en andere outfitproblemen


http://oi49.tinypic.com/25fhrau.jpg


Elke vrouw heeft al eens wijn op haar witte jurk gemorst of een ladder in haar kous gekregen tijdens een romantische date. Dat is nu niet de beste manier om een indruk te maken, daarom geven we een noodplan bij kledingproblemen.

Je hebt net je mooiste witte jurk aangetrokken als je net een bord spaghetti op je schoot krijgt. Zorg er daarom voor dat je altijd talkpoeder bij hebt. Dit slorpt het vet op, breng dit aan op de rode vlek en laat dit enkele minuten trekken. Borstel het er af en ga er zo snel mogelijk mee naar de droogkuis. Als je geen talkpoeder bij hebt, moet je warm water op de vlek deppen, hou er een stukje papier onder zodat dit de saus uit de stof kan absorberen.

Je buigt voorover in je sexy strakke broek tot de naad het plots begeeft. Voorziene dames hebben altijd een naaisetje in hun handtas. Wie dat niet bij heeft, gaat het best voor de taktiek van het bedekken. Als je een gilet aanhebt, kun je deze rond je taille binden. Anders kun je een servet nemen en dit in je broek aanbrengen, zo ziet niemand je string of kanten broekje en komt je huid niet piepen.

Door de zenuwen kun je al eens gaan transpireren, natuurlijk heb je die dag net voor een lichte blouse gekozen, waardoor dit net extra opvalt. Neem je voorzorgsmaatregelen en breng zweetbeschermende stickers aan. Als je dit niet hebt, kun je in het toilet jezelf drogen onder de handblazer. Je kunt ook wat wc-papier onder je oksel brengen om het vocht te absorberen.

Net in het midden van je verhaal stoot je in al je enthousiasme een kopje koffie over je beige broek om. Ren snel naar het toilet, trek het kledingstuk uit en giet water over de vlek. Laat dit zo drogen en doe dit niet met de handenblazer, want maakt de vlek net hardnekkiger.

Als je rode wijn over je broek of blouse hebt gemorst, maak dan de vlek nat, neem wat tafelzout en laat dit enkele minuten trekken. Schraap het dan van je kledingstuk. Was het 's avonds met zeep uit.

Net voor je de deur uitstapt en je al te laat bent, springt een knopje van je blouse op een strategische plaats. Om dit op te lossen moet je creatief met plakband zijn. Als je knoopje er nog aan hang, kan het probleem een uitgerekt knoopsgaatje zijn. Probeer dan het euvel te verhelpen met een draadje of rekkertje dat je rond het knoopje draait.

Een ladder in je kous valt meteen op, maar het overkomt elke vrouw regelmatig. Als het probleem niet te groot is, kun je het oplossen met nagel- of haarlak. Trek anders je panty uit en doe als je al de hele avond met blote benen rondloopt.

Wanneer je rits het heeft begeven, kan een veiligheidsspeld je steeds helpen. Probeer je rits zo hoog mogelijk op te trekken en bevestig de speld aan de binnenkant. Dit moet volstaan om je de avond door te helpen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beertjes met trein der liefde

Beertjes met trein der liefde

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Het is eigenlijk een beproefde verzorgingstechniek maar het blijft ontzettend schattig. Deze berenwelpjes maken een treintje om elkaar wat proper te maken.

Het filmpje werd geschoten in een berenreservaat door Petsami en is een gigantisch succes op YouTube. Om elkaars oortjes te proper te likken gaan de welpjes in een rij zitten/staan, alsof ze aan de polka willen beginnen. Het lijkt wel de trein der liefde...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poot pitbull geamputeerd nadat ze dronken baasje van sporen sleurde

Poot pitbull geamputeerd nadat ze dronken baasje van sporen sleurde

http://oi48.tinypic.com/2e19k0o.jpg

Lilly herstelt in het Angell Animal Medical Center


Lilly, een achtjarige pitbull, is de held van Shirley, een klein dorpje in Massachusetts (VS). De hond slaagde erin om haar baasje van de sporen te sleuren. De 54-jarige Christine Spain was flauwgevallen toen er een goederentrein kwam aangetuft. Lilly moest haar heldhaftige actie wel bekopen met een geamputeerde poot. Ook haar bekken is zwaar geraakt. Dierenartsen geloven wel dat ze ooit nog terug zal kunnen lopen.

"Lilly was een zegen voor mijn moeder", aldus David Lanteigne, de zoon van Christine. De vrouw kampt al enige tijd met een depressie en een verslaving aan alcohol. "Ze was op de goede weg, maar vorige week herviel ze." Als Christine voldoende hersteld is, zal ze zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Ze wordt beschuldigd van dierenmishandeling en wandelen op een spoorlijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raak je nooit uit je bed? Zo word je een ochtendmens

Raak je nooit uit je bed? Zo word je een ochtendmens


http://oi47.tinypic.com/n1uc.jpg


De meeste mensen hebben een interne klok van 24 uur, maar als deze wat langer is, dan kun je langer opblijven en blijf je elke dag iets langer wakker. Maar ben je 's ochtends dus ook meer vermoeid. Als je een nachtraaf bent, dan kun je jezelf trainen om 's ochtends beter uit je bed te kunnen.

- Als je vroeger wil opstaan, beperk dan je activiteiten 's avonds. Ga er van uit dat je 's avonds een uur minder de tijd hebt dan werkelijk het geval is, durf nee te zeggen tegen dingen die eigenlijk tijdverspilling zijn. Je kan ook makkelijk een tv-programma laten vallen of het opnemen en op een ander tijdstip bekijken.

- Om de ochtenden draaglijker te maken, moet je veel proteïnes eten bij het ontbijt voor meer energie. Na de nacht zijn je metabolisme en bloedsuikerspiegel het laagst. Je hebt dus een gezonde maaltijd nodig om energie te krijgen. Kies voor fruit en een volkorenproduct.

- Geef jezelf een peptalk, bijvoorbeeld door jezelf in te prenten wat je overdag allemaal extra kunt doen wanneer je niet op de snoozeknop drukt en meteen opstaat.

- Je lichaam is geprogrammeerd om het meest alert te zijn rond 11 uur. Als je 's ochtends sport, dan kan dit je meer energie geven, omdat dit het niveau van adrenaline en je lichaamstemperatuur verhoogt. Sporten voor het ontbijt verbrandt ook meer caloriën dan wanneer je erna beweegt.

- Zorg ervoor dat je 's ochtends veel licht opneemt, zo maak je je lichaam meteen wakker. Je brein is namelijk gevoelig aan temperatuur en licht. Hiervoor kun je een speciale lamp kopen, maar een goedkopere optie is je bed aan het raam te zetten zodat je 's ochtends meteen de zon ziet.

- Zet het volume van de radio en televisie 's avonds zachter, zodat je slaperig wordt. Doe het dan ook wat kalmer aan om je brein voor te bereiden op de nacht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland is te arm voor Olympische Spelen

Griekenland is te arm voor Olympische Spelen


http://oi49.tinypic.com/24n3f38.jpg
Op de Olympia, waar in 776 voor Christus de Olympische Spelen ontstonden, werd vandaag de Olympische vlam aangestoken. © afp.


Vandaag werd in Griekenland de Olympische vlam ontstoken, maar het land waar de wieg van de Spelen stond verkeert in een crisis waar de eigen atleten zwaar onder lijden. Komende zomer stuurt Griekenland slechts 75 atleten naar de Spelen in Londen, minder dan de helft van het team dat in Peking aantrad en een zesde van het team op de Spelen 'thuis' in Athene in 2004. Door besparingsmaatregelen die Europa de Grieken oplegde, zag de Griekse atletenfederatie zich genoodzaakt alle binnenlandse competities voor onbepaalde tijd te schrappen.

Atleten moeten hun thuisland verlaten om te trainen voor de Spelen, maar velen onder hen kunnen zich dat niet veroorloven.

Kostas Filippidis is een olympische polsstokspringer die, mits een goede training, in aanmerking komt voor een podiumplaats. "De regering geeft me niets. Ik moet familie en vrienden aanspreken om me financieel bij te staan", verklaart hij aan SkyNews.

Hij traint in een sporthal waar in 2004 demonstratiewedstrijden werden gespeeld. Maar na acht jaar verwaarlozing zijn er gigantische gaten in het dak. Griekse topatleten hebben zelf goten geïnstalleerd die het regenwater naar grote vaten leiden.

"In de winter is er geen verwarming en geen warm water. Als het regent, staat alles blank. Het was gevaarlijk. We zijn vergeten, hoewel wij het land zijn dat de wereld de Olympische Spelen schonk. De politici hebben geen respect voor ons".

Dimitris Kyteas, nationale coach polsstokspringen, zag een derde van zijn salaris geschrapt. Voor een nieuwe valmat heeft hij 1.000 euro nodig, maar dat krijgt hij niet bij elkaar. De Spelen van 2004 in Athene noemt hij een vergissing.

"Ze hebben me toen advies gevraagd en ik heb gezegd dat het een politieke vergissing was. Waar is het geld naartoe? Het verdween in de zakken van mensen. Wij, de atleten, kregen niets. Waar zijn de atleten nu? Wat wij doen, is belangrijk, maar niemand geeft erom". Hij wijst naar een met onkruid overwoekerde zandbak: "Kijk naar de bak voor het verspringen. Het is een tuin".

De voorbije twee jaar kreeg het Griekse nationaal olympisch comité geen euro. Sommige teams kregen steun van het internationaal olympisch comité zodat ze konden deelnemen aan kwalificatietornooien.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!