De obligate treinstakingen komen er weer aan, en dat betekent naast een hoop ergernis ook weer heel wat extra uurtjes pendeltijd (er vanuit gaande dat je er überhaupt geraakt). Stop volgende keer met nagelbijten en maak er gewoon wat extra quality time voor jezelf van.
Literair uurtje
Treinvertragingen zijn het uitgelezen moment om met je neus in de boeken te duiken, of dat nu het laatste nummer van Vogue of de nieuwe Jeroen Brouwers is. Ben je niet zo'n fan van lezen (of word je gewoon liever niet gespot met de cover van 50 Shades of Grey in je handen)? Koop dan eens een audioboek. Ook ideaal voor wie zijn pendeltijd doorbengt in de auto of op de fiets en dus beter zijn ogen op de weg houdt.
Meditatiemoment
Zet je gedachten op een rijtje en laat even alle stress van je schouders glijden met een korte mediteersessie. Tegenwoordig zijn er tal van anti-apps die je helpen met speciale ademoefeningen en tips om helemaal zen op de werkvloer of weer thuis aan te komen. Opgelet, wie in de auto zit gaat best niet helemaal in Dalai Lama-modus en houdt de ogen open. Just saying.
Hou een dagboek bij
Doe wat je 16-jarige zelf nooit heeft kunnen volhouden: hou een dagboek bij. Je gedachten van je af schrijven werkt tegen depressies en stress en helpt je om je doelen te bereiken. Zet alles eens op een rijtje, orden je gedachten en emoties, schrijf je plannen voor het weekend op of maak een to-do lijstje en je zal zien dat je plots veel meer energie hebt om aan je dag te beginnen. Wees alleen voorbereid op nieuwsgierige buren die stiekem proberen mee te lezen.
Hou een schoonheidsslaapje
Opgelet, voorwaarde is dat je een doorwinterde pendelaar bent die weet wanneer hij wakker moet worden (en dat je niet zelf achter het stuur zit natuurlijk). Zet je alarm voor de veiligheid 10 minuten voor aankomst en zoek je vervolgens een comfortabel zitje bij het raam uit. Slaapwel!
Manicure on the go
Laat die vijl en nagelknipper voor wat ze zijn (geloof ons, dat is niet oké), maar je handen verzorgen met een hydraterende handcrème of olie voor je nagelriemen mag natuurlijk wel. En als je dan toch bezig bent kan je jezelf meteen een ontspannende handmassage geven. (br.hln)
Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap
Meisje (4) vastgelijmd aan wc-bril in McDonald's na gemene grap
De vierjarige Kaya Langmead ging even naar het toilet in de McDonald's van het Britse Exeter. Het kind en haar moeder hadden nooit kunnen vermoeden dat het een nachtmerrie zou worden. Toen het kleintje op de wc-bril ging zitten, kwam ze er niet meer vanaf.
"We hadden net onze maaltijd besteld toen Kaya naar het toilet wilde", doet mama Nicole haar verhaal aan The Mirror. Het kindje was trots dat ze op oudejaarsavond alleen naar de wc mocht in het fastfoodrestaurant. Maar toen de billetjes van Kaya de wc-bril raakten, zaten ze vastgeplakt.
Met bloed, zweet en tranen kon de kleine meid zich loswrikken. Overstuur vertelde ze aan haar mama wat er was gebeurd. Nicole trok naar het sanitair om poolshoogte te nemen. "Ik dacht nog dat de wc-bril misschien niet goed was bevestigd ofzo", zei Nicole.
Maar niets bleek echter minder waar want toen ontdekte ze de superlijm die "werkelijk overal zat". En dan moest de grootste schok nog komen want de billetjes van haar dochtertje waren er erg aan toe. "Er waren hele stukken vel van Kaya's benen en billen af", verklaarde ze.
Wellicht hebben twee meisjes van 16 en 18 jaar deze gemene grap op hun geweten. De tieners werden vlak voor het incident in de toiletten gezien. De politie is een onderzoek gestart.
Mama Nicole had wel veel lof voor het personeel van McDonald's. "Zij hebben ons heel goed opgevangen. Ook mijn dochtertje hield zich sterk", besloot de vrouw. (br.hln)
Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie
Zo ziet Franky uit 'Thuis' eruit na z'n geslachtsoperatie
Het nieuwe 'Thuis'-personage Kaat krijgt eindelijk een gezicht. Nadat Franky Bomans, gespeeld door Jef Hoogmartens, in 'Thuis' een geslachtsoperatie onderging, werd gezegd dat zijn rol voortaan door een vrouw zou worden vertolkt. Dat blijkt nu Leen Dendievel te zijn, de vriendin van zanger Udo Mechels en vroeger al te zien in 'Familie'.
Aanvankelijk werd gedacht dat 'de vrouwelijke Franky Bomans' - nadat eind april bekend werd dat hij een geslachtsoperatie onderging - opnieuw door een man of zelfs transgender vertolkt zou worden, maar dat bleek al snel niet het geval. Dendievel vervoegt vanaf het voorjaar 2016 de cast van de soap.
De actrice kijkt er alvast enorm naar uit. "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf."
"Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties." (br.hln)
Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar .
Hoewel er nog steeds mode-ontwerpers zijn die het niet kunnen laten om echt bont te gebruiken in hun collecties, keren steeds meer mensen bont de rug toe. Mede omdat de technologie zo ontwikkeld is dat nepbont er al lang niet meer zo nep hoeft uit te zien. Al let je best wel op een aantal zaken. Wij zetten ze op een rijtje.
Begrijp wat je koopt Nepbont is uiteraard stukken ethischer dan echte bont, en het is ook nog eens veel minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast ziet en voelt nepbont vaak bijna niet meer anders dan echte bont, waardoor het eindelijk een écht alternatief is geworden voor dierenhuid. Dat gaat ook wel gepaard met een hoger prijskaartje, maar je betaalt hoe dan ook nog steeds tien keer minder dan voor echte bont. "Investeren in een mooie nepbonten jas is tegenwoordig niet minder slim dan een dure wollen jas kopen bijvoorbeeld," vertelt Emma Fox, buyer bij Topshop, aan Refinery29.
Raak het aan De enige manier om te ontdekken of een nepbonten item van hoogstaande kwaliteit is, is door het aan te raken. "Het zou zacht en zijdeachtig moeten aanvoelen, en het mag ook niet te veel pluizen," vertelt Hannah Weiland, ontwerpster van modelabel Shrimps. "Vezels van verschillende lengtes blijven trouwens langer mooi dan vezels die allemaal op één dezelfde hoogte zijn afgeknipt."
Check het materiaal Het allerbelangrijkste is dat het nepbonten item zacht aanvoelt, en dat heeft natuurlijk veel te maken met het materiaal waarvan het kledingstuk gemaakt is. "Acryl is een duurzaam materiaal dat een fantastische textuur heeft. Het zal er ook voor zorgen dat het silhouet van het stuk behouden blijft. Ook andere synthetische materialen zoals modacrylvezel en polyester zijn goede opties," zegt creatief directeur van Unreal Fur Gilat Shani.
Vermijd glanzende materialen Naast de zachtheid en lichtheid van de bont, is ook de afwerking erg belangrijk. Hoe glanzender een item is hoe nepper het lijkt, vermijd dat dus te allen tijde. (br.hln)
Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!
Zoveel calorieën bevat jouw lievelingsbier. En het is minder dan verwacht!
Ben jij benieuwd hoeveel calorieën er nu écht in een pint zitten? AB InBev engageert zich om vanaf 1 januari de voedingswaarden van hun producten op nieuwe etiketten of verpakkingen te zetten. Dan ben je altijd helemaal mee. Het beste nieuws? Bier scoort een pak beter dan je zou verwachten. Voor een handig overzicht kan je surfen naar www.tapintoyourbeer.com. Daar vind je alle verschillende bieren van AB InBev met hun alcoholpercentage, het aantal calorieën per 100 ml, de hoeveelheid vetten, koolhydraten, suikers en eiwitten. "Meer dan de helft van de Belgen geeft aan dat zij de informatie effectief willen raadplegen", klinkt het bij de brouwer. "We zijn ervan overtuigd dat de cijfers enkele hardnekkige mythes onderuit gaan halen."
Misverstanden
Zo denkt een kwart van de Belgen dat bier evenveel suiker bevat als limonade, terwijl een pint in werkelijkheid minder dan 1 gram per glas van 25 cl telt. Bovendien is bier uitsluitend gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals mout, hop, water en gist, in tegenstelling tot heel wat frisdranken. Hetzelfde geldt voor het aantal calorieën. Twee op de drie landgenoten geloven dat bier één van de grootste dikmakers is uit onze voeding. Maar 100 ml pilsbier is goed voor amper 42 kcal. Terwijl een zelfde hoeveelheid wijn 86 kcal bevat. De zogenaamde bierbuik heeft dus niets te maken met bier! Calorieën uit andere dranken en voedingsmiddelen kunnen je buikje evengoed doen groeien. Dus geniet gerust af en toe van een lekkere pint. Als je er een gevarieerd en gezond voedingspatroon op nahoudt, heb je absoluut geen reden om je druk te maken. Op www.beermi.be lees je alles over de voordelen van bier. (br.hln)
Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"
Papa slaat mea culpa: "Ja, we hadden gedronken, maar we zijn géén slechte ouders"
"Ja, we hadden gedronken", zegt Geert Loonis, de vader van de baby van net geen jaar oud die woensdagavond in het West-Vlaamse Emelgem op de stoep werd vergeten. "Maar alles berust op een misverstand. We zien onze twee kinderen doodgraag, echt." De sociale dienst van de politie gaat de ouders niettemin nauwgezet en van dichtbij volgen.
Nina Lapeire (22) en haar partner Geert Loonis hadden boodschappen gedaan en waren nadien nog een glas gaan drinken toen ze vorige woensdagavond terugkeerden naar hun flat in de Baronstraat in de Izegemse deelgemeente Emelgem. "Zoals altijd parkeerde ik de auto aan de voordeur om alles uit te laden, ook de Maxi-Cosi waarin ons dochtertje Zoë zat", vertelt Geert. "Parkeren mag daar echter niet. Dat doen we altijd dertig meter verderop. Toen ik van de parking terugkwam, hielp ik de boodschappen naar boven brengen. Een vriend die ook mee was geweest, zou Zoë meebrengen. Tenminste, dat dachten we..."
Aanvankelijk had niemand iets in de gaten, maar na een kwartier besefte mama Nina dat haar jongste dochtertje - woensdag viert ze haar eerste verjaardag - niet boven was. "Vliegensvlug liep ze naar beneden, maar de Maxi-Cosi was verdwenen", vertelt papa Geert. "Nina was uiteraard over haar toeren. Ik probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat er allicht een logische verklaring was voor de verdwijning van Zoë. Even later stond de politie voor de deur."
De agenten namen de moeder mee naar het ziekenhuis waar haar baby inmiddels was opgevangen. "Zoë moest een nacht blijven, pas de volgende dag kregen we haar terug", zegt Geert. De ouders kregen een vermaning van de politie, maar daarmee is de kous niet af, bezweert hoofdcommissaris Curd Neyrinck. "De sociale dienst van onze politie heeft meteen een bezoekje gebracht aan de ouders en gaat, in samenwerking met de wijkagent en Kind & Gezin, de situatie nauwgezet en van dichtbij opvolgen de komende maanden." De ouders hebben in het verleden nooit gelijkaardige problemen gehad. (br.hln)
Een Frans academicus en een Frans volksvertegenwoordigster hebben zoals aangekondigd het originele dagboek van Anne Frank (in het Nederlands) online gezet. Ze menen dat dit werk nu publiek domein is, omdat auteursrechten zeventig jaar na haar dood vervallen. Maar het Anne Frank Fonds in Zwitserland, dat de auteursrechten op het dagboek bezit, trekt dat in twijfel en dreigt met gerechtelijke stappen.
"Anne Frank is gestorven in 1945 (in het concentratiekamp van Bergen-Belsen, red) en dus wordt haar dagboek publiek domein", aldus wetenschapper Olivier Ertzscheid, tevens zelfverklaard "militant" voor het publieke domein. Hij verwijst naar de Franse wetgeving die, conform een Europese richtlijn uit 1993, bepaalt dat een werk publiek domein wordt op de eerste januari zeventig jaar na het overlijden van de auteur, "of de laatste overlevende auteur". En daar dreigt een probleem, want het Anne Frank Fonds beweert dat haar vader, Otto, het dagboek bewerkt heeft toen hij het uitgaf. De vader stierf pas in 1980.
Ook het Franse parlementslid Isabelle Attard voert mee strijd "tegen de privatisering van de kennis", en publiceerde het originele dagboek van Anne Frank online. Beiden deden al eens hetzelfde met de Franse versie van het dagboek, maar stuitten daarbij op de vertaalrechten en haalden het weer offline.
Het Anne Frank Fonds in Bazel dreigt met gerechtelijke stappen. Het fonds werd destijds door Otto Frank opgericht om de auteursrechten van haar dagboek te beheren. Daarnaast is er nog de Nederlandse Stichting Anne Frank, die het Achterhuis beheert. Beide organisaties liggen al jaren overhoop over de nalatenschap van Anne. Van het dagboek, dat de 13-jarige Joodse schreef toen ze tussen 1942 en 1944 ondergedoken zat in Amsterdam, zijn intussen al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Het dagboek werd vertaald in 70 talen. (br.hln)
Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'
Fans moeten "nog maanden wachten" op nieuw boek van 'Game of Thrones'
Geen goed nieuws voor de fans van de populaire serie 'Game of Thrones'. Het jongste boek van de fantasy-saga heeft vertraging opgelopen, meldt auteur George R.R. Martin op zijn blog. Het manuscript voor 'Winds of Winter' moest normaal gezien rond deze periode klaar zijn om gelijke tred te houden met een nieuw seizoen op de Amerikaanse televisiezender HBO in april.
"Maar The Winds of Winter is nog niet af", schrijft Martin. "Geloof mij, ik vind het niet prettig om deze woorden te schrijven. Jullie zijn teleurgesteld, mijn uitgevers zijn teleurgesteld, HBO is teleurgesteld en ook de vertalers en buitenlandse uitgevers. Maar het meest teleurgesteld van allemaal ben ikzelf."
Het schrijven van de nieuwe verhaallijn loopt blijkbaar moeizamer dan gedacht, want ook in oktober miste Martin al een deadline. De auteur wil zich niet vastpinnen op een nieuwe datum. Het lijkt erop dat het nog lang kan aanslepen. Het verhaal zou grotendeels gespreven zijn, maar toch verwacht Martin "dat hij nog maanden werk heeft... en dat is als het schrijven goed vlot". Hij geeft toe stress te hebben als de deadline dichterbij komt. (br.hln)
Esther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.
In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.
In 1960 had ze een rol in de film Exodus waar Paul Newman de hoofdrol kreeg. Een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Tel Aviv.
In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied T'en va pas. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied, de Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. De Noorse juryleden herriepen hun punten en zeiden dat er een fout was gemaakt. Zwitserland was zijn eerste plaats kwijt en buurland Denemarken won op dubieuze wijze dankzij de Noorse jury. Ofarim nam het lied op in verschillende talen waaronder het Italiaans, Non andar.
Op 5 mei 1964 werd ze bekend in Nederland, nadat ze de rol van zeemeermin vertolkte in de show "Robinson Crusoë" in de kursaal te Schevenigen, met Rudi Carrell in de hoofdrol.
In 1966 had het duo hun eerste hit in Duitsland met Noch einen Tanz, een jaar later hadden ze daar hun grootste succes met Morning of my Life dat geschreven werd door de Bee Gees. Met Cinderella Rockefella hadden ze hun internationale doorbraak in 1968. Ze speelden concerten in Londen en New York en in 1969 tourden ze door de wereld. Door zowel zakelijke als persoonlijke problemen eindigde het huwelijk in 1970.
Esther ging solo verder met concerten en albums. In 1984 zong ze in het theaterstuk Ghetto in Berlijn dat een succes werd.
Tegenwoordig geeft ze enkele concerten per jaar, voornamelijk in Duitsland en Israël.
Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016
Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016
Het komt erg zelden voor: een tweeling met een verschillende geboortedag en zelfs een ander geboortejaar. In San Diego geschiedde het wonder: Jaelin werd geboren in 2015, haar broertje Louis in 2016.
Op 31 december 2015 om 23.59 uur kwam Jaelin ter wereld. Louis volgde enkele minuten later en zag het levenslicht op 1 januari 2016 om 0:02 uur.
Mama Maribel Valencia (22) was uitgerekend op 6 januari maar de baby's besloten niet langer te wachten. Op oudejaarsdag haastten Maribel en haar man Louis, hun zoon is naar hem vernoemd, zich naar het hospitaal. Het koppel keek naar de klok en besefte dat hun kindjes mogelijk de eersten zouden zijn van het nieuwe jaar.
Jaelin kwam al piepen in 2015. De kleine Louis liet een paar minuutjes op zich wachten en is mogelijk de eerste baby van 2016 in San Diego County.
Voor de verpleging was het een bijzonder moment. "Het is heel erg ongewoon en ontzettend speciaal", zei verpleegster Lynette Coetzee aan NBC News. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben al 34 jaar verpleegster."
Twee feestjes "Maribel wilde graag dat beide kindjes op dezelfde dag werden geboren", vertelde een trotse papa. "Maar ach, nu hebben we twee feestjes achter elkaar."
Het stel heeft al een dochtertje van drie jaar oud. Voor haar zal het ook even wennen zijn dat de tweeling verschillende verjaardagen heeft. (br.hln)
Ah, het begin van een nieuw jaar: het wordt plots lekker druk in de fitness, het stof wordt van weegschalen geveegd en dieetboeken gaan vlotjes over de toonbank. Overweeg jij om de feestkilo's aan te pakken met een sapjeskuur? Dan moet je wel weten waar je aan begint, want je lichaam zal een en ander te verduren krijgen:
Eerst en vooral: een sapjeskuur is een reinigend dieet waarbij je elke vorm van vast voedsel schrapt en enkel sapjes op basis van groenten en fruit consumeert. Soms duurt zo'n kuur een paar dagen, maar ook diëten van een paar weken zijn mogelijk. Heel wat mensen zweren bij een sapjeskuur om hun gezondheid, humeur en uiterlijk een boost te geven, maar de wetenschappelijke sector is vaak minder enthousiast. Vele dokters en diëtisten vinden die sapjes minder effectief dan vasten met water, en menen dus dat het weggegooid geld is. Toch zijn er ook voordelen aan verbonden. Wij zetten even op een rijtje wat er precies met je lichaam gebeurt tijdens zo'n kuur, zodat je zelf kan beslissen of het iets voor jou is.
1. Je metabolisme vertraagt Zodra je minder eet dan je nodig hebt om genoeg basisenergie te hebben, zal je metabolisme vertragen. Je lichaam gaat in een soort van winterslaapmodus omdat het niet weet wanneer het weer voeding zal krijgen. Bij de meeste mensen ligt die grens rond de 1.200 kcal per dag. Minder calorieën zal in de meeste gevallen tot gewichtsverlies leiden, maar te laag gaan heeft het omgekeerde effect.
2. Je kan problemen ontdekken Omdat een sapjeskuur zuivel, tarwe, gluten en gefermenteerde zaken uit je dieet schrapt, kan je opnieuw zicht krijgen op eventuele allergieën en intoleranties. Als je ze na de kuur een voor een weer introduceert, zal je al snel achterhalen wat je verdraagt en wat voor problemen zorgt.
3. Je zal wat kwaaltjes krijgen Wees niet verbaasd als je ineens een stuk minder vrolijk wordt tijdens het dieet. Minder calorieën betekent minder energie: je kan je slapjes voelen, hoofdpijn krijgen en gevoelig worden voor de kou. En koffie is jammer genoeg uit den boze: wie gewoon is om het zwarte goud dagelijks te drinken, zal waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen opmerken. Het wordt dan moeilijker om je te concentreren, je zal sneller geïrriteerd raken en de kans op hoofdpijn wordt nog groter.
4. Je zal gewicht verliezen Natuurlijk bestaat je (over)gewicht niet alleen uit vet: een deel ervan is water dat opgeslaan zit in je spieren. Wanneer je het aantal calorieën drastisch vermindert, zal dat water afgevoerd worden. Maar voor je begint te juichen: het is een tijdelijk effect. Zodra je weer normaal gaat eten zal je weer water beginnen opslaan. En daarnaast is het ook niet zo goed voor je huid, die na een tijdje een stuk droger zal worden. Ook het gebrek aan essentiële vetzuren is niet zo goed voor je huid en zal rimpels in de hand werken.
5. Je 'reset' je hongergevoel Hoewel een dieet je maag niet echt doet krimpen, is het toch een manier om je hongergevoel te resetten. Je voedingspatroon wordt teruggeschroefd, waardoor je sneller een vol gevoel zal krijgen. Dat effect blijft ook na de sapjeskuur. Een goede boost dus om je nieuwe gezonde gewoontes vol te houden.
6. Je haar en nagels stoppen met groeien Droom je van lange, weelderige lokken? Dan zal een sapjeskuur die droom wat uitstellen. Je lichaam heeft immers proteïnen, vetten en koolhydraten nodig om je haar en nagels te doen groeien en stevig te houden, allemaal zaken die niet echt in sapjes zitten. Wie de kuur lang wil volhouden, zal droger haar en broze nagels krijgen die niet snel meer groeien. (br.hln)
Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren
Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren
We weten niet hoe het met jou zit, maar onze huid is momenteel niet erg blij met ons. De combinatie van te weinig slaap, iets te veel eten en alcohol en een zwaar make-upregime heeft zijn tol geëist. Resultaat: een droge, vlekkerige en vale huid met wat puistjes erbovenop. Gelukkig krijg je je huid snel weer in het gareel met deze vijf tips.
1. Minimaliseer je routine De beautymarkt is vergeven van de toners, serums en olieën die je routine steeds langer maken. Maar volgens de wetenschap volstaat het om twee stappen uit te voeren: je huid reinigen en - enkel indien nodig - een vochtinbrengende crème gebruiken. Voor alle andere stappen werd nooit enig wetenschappelijk bewijs gevonden. Omdat je huid al zoveel te verduren kreeg de laatste dagen, is het geen slecht idee om het even bij de basics te houden. Investeer in een goede cleanser en reinig elke ochtend en avond je gezicht. Een goede crème die aangepast is aan jouw huidtype zal daarna vakkundig komaf maken met dat droge, vlekkerige gelaat.
2. Maskers Een combinatie van vermoeidheid en te veel alcohol kan ervoor zorgen dat je dagcrème niet meer voldoende is om een uitgedroogde huid te bestrijden. Een hydraterend masker is een stuk sterker en kan dan soelaas bieden. Laat ze vijf tot tien minuutjes inwerken voor een stevige boost of laat ze zelfs heel de nacht zitten als de nood echt hoog is.
3. Koelkast Na de feesten krijgen we niet alleen af te rekenen met puistjes; ook de wallen onder onze ogen lijden onder het slaaptekort. Een snelle tip: zet je masker, dagcrème en make-upremover in de koelkast. Het koude effect zal de gezwollen en gevoelige huid verzachten.
4. Eet je mooi Je bent wat je eet, en dat is in deze periode van het jaar meer dan waar. Na de overdaad van de laatste dagen is het belangrijk om meer fruit en groenten te eten dan normaal: liefst minstens 5 porties per dag. Vooral hard fruit zoals appels en peren zijn een goed idee: ze bevatten meer vezels en zullen de giftige stoffen sneller uit je lichaam verwijderen. Daarnaast is het ook tijd om voldoende essentiële vetzuren te eten: vette vis als makreel, zalm en tonijn kan je aanvullen met omega 3-supplementen. Vitamine E, te vinden in avocado en tarwekiemen, zal dan weer de huid helpen hydrateren. Zink, te vinden in eieren, kip, pompoen en sesam, helpt dan weer om je weefsel te herstellen.
5. Schakel professionele hulp in Zijn al deze stappen niet voldoende, of heb je een snelle oplossing nodig? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een herstellende gelaatsbehandeling in een goed instituut is niet goedkoop, maar het is een goede investering. En geef toe, je kan nu wel wat quality time voor jezelf gebruiken. (br.hln)
Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"
Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"
Zestig jaar geleden zorgde een jaloerse schoonmoeder voor een abrupt einde aan hun liefdesverhaal. Maar vandaag kijken Liliane Vandekendelaere (82) en Marcel De Kimpe (83) elkaar weer diep in de ogen. Na een leven gescheiden te zijn, slijten ze nu samen hun oude dag in het rusthuis van Dadizele. "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn."
Hij wijst trots naar het juweel rond de nek van zijn Liliane. Eind jaren 40, net voor Marcel zijn legerdienst moest beginnen, gaf zij hem een hartvormig hangertje met daarin haar foto. Nadat hun relatie voorbij was, bewaarde Marcel het sieraad de rest van z'n leven. Stiekem. "Al die tijd heb ik het verstopt voor mijn vrouw", vertelt hij. "Ik heb Liliane nooit uit mijn hoofd kunnen zetten. Zij was mijn eerste liefde en ze zal mijn laatste zijn." Het gouden hartje, nu met foto van beide tortelduifjes, schittert vandaag rond haar nek. Net als de liefde tussen Marcel en Liliane doorstond het kleinood wonderwel de tand des tijds.
Valse brieven Nochtans was Liliane Marcel zo goed als vergeten. Hij was een vervlogen jeugdliefde, van in de goede oude tijd. Liliane en Marcel leerden elkaar destijds kennen in het Dadizeelse koersmilieu. Hij was coureur, zij was zijn soigneur. "In die tijd waren wielrenners heel populair bij de meisjes", zegt Marcel. "Ik had aan elke vinger een ander kunnen hebben. Maar ik verloor mijn hart aan Liliane. Ze deed mijn bidon vol, ze stond klaar met mijn kleren, ze waste mijn benen. Het was de gelukkigste tijd van mijn leven." Vier jaar lang, tussen hun 18de en hun 22ste, bleven Liliane en Marcel onafscheidelijk.
Toen Marcel het leger in ging, kwam er echter een abrupt einde aan de liefde. Hij schudt onbegrijpend het hoofd. "Mijn moeder heeft onze relatie kapotgemaakt. Ze wou niet dat ik bij Liliane bleef en smeedde een complot." Vrienden van Marcel kregen de opdracht om in hun brieven aan Marcel te vermelden dat Liliane een ander lief had. "Voor wat drinkgeld. Een oude vriend heeft me veel later opgebiecht dat hij dat effectief gedaan heeft in opdracht van mijn moeder. Waarom? Ik zal het nooit met zekerheid weten. Ik was enig kind en ik vermoed dat mijn moeder jaloers was op Liliane."
Beiden getrouwd De voormalige geliefden gingen elk hun weg. Nieuwe partners verschenen op het toneel. Er werd getrouwd en er kwamen kinderen, vervolgens kleinkinderen. Twee mensenlevens vlogen voorbij in een zucht. Al die tijd bleef het knagen bij Marcel. "Ik ben mijn hele leven aan haar blijven denken. Een paar jaar geleden raakte ik hier in Dadizele aan de praat. 'Mijn eerste meiske is van hier', zei ik. 'Liliantje Vandekendelaere.' Bleek dat ze twee kilometer verder in 't bejaardenhuis zat." Pas twee jaar geleden, na de dood van zijn vrouw, raapte Marcel uiteindelijk al zijn moed bijeen en stapte naar het rusthuis. "Ze reageerde eerst niet", zegt Marcel. "Het was pas toen ik haar oude koosnaampje 'Titsje' gebruikte dat haar ogen begonnen te stralen." De oude vonk sloeg meteen weer over. (br.hln)
Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst
Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst
Een baby uit het West-Vlaamse Izegem heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht nadat de ouders het kind buiten op de stoep voor hun woning hadden achtergelaten. Ze waren na een stevig avondje uit vergeten de baby mee binnen te brengen.
Het was een alerte automobilist die het babyzitje woensdagavond opmerkte op de stoep voor een woning langs de Baronstraat in Emelgem. Omdat de voordeur openstond, ging hij ervanuit dat de bewoners de maxi-cosi nog zouden binnenhalen. Toen de man echter een kwartier later opnieuw passeerde, stond het babyzitje er nog steeds. De bestuurder stopte en merkte dat er een kindje in het draagstoeltje zat. De man belde aan en riep naar de bewoners, maar kreeg geen reactie.
Daarop besloot hij de baby naar de Sint-Jozefskliniek te brengen. Daar werd de politie verwittigd. Korpschef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO bevestigt de vondst van de baby, maar wil geen commentaar kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat de baby in goede gezondheid verkeerde en er geen sprake was van moedwillig achterlaten van het kind."
Bolwassing De politie slaagde er snel in de ouders te contacteren. Het koppel bleek onder invloed van alcohol. Vermoedelijk hadden de man en de vrouw bij hun thuiskomst de baby neergezet op de stoep om de voordeur te openen en waren ze vergeten het kindje binnen te nemen. De baby bracht de nacht door in het ziekenhuis. Nadat de ouders een flinke bolwassing kregen en ze hun spijt betuigden over het ongelukkig voorval, werd het kind weer aan hen toevertrouwd. (br.hln)
Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood
Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood
Ondanks een watertemperatuur van amper 7 graden aarzelde een jonge vrouw op Oudejaarsdag geen seconde toen ze een zwaan in moeilijkheden zag in het Stadspark van Diksmuide. De jonge vrouw was er met haar vriend aan het wandelen en zag plots de zwaan spartelen in het water. Het arme dier zat verstrengeld in een visdraad en was uitgeput.
Het dier zou ongetwijfeld een gewisse dood gestorven zijn. Een brandweerman die eveneens in het park zat, belde meteen zijn collega's maar de jonge vrouw wilde daarop niet wachten. Ze kleedde zich uit en sprong het water in om de zwaan te bevrijden. Met de komst van vier brandweermannen, waaronder een duiker, kon het beest op het droge gebracht worden. Het werd totaal uitgeput voor verzorging naar een dierenarts gebracht. De vrouw kleedde zich terug aan, poseerde voor de foto bij de brandweer, werd bedankt en vertrok terug voor haar wandeling. (br.hln)
Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven
Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven
Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Nadat pianist en oorlogsveteraan Edward Hardy dementie kreeg, verhuisde hij naar een verzorgingstehuis. Hij was eenzaam en miste zijn bandleden waarmee hij vroeger muziek speelde. Een oproep van het rusthuis om Hardy aan mensen te helpen die met hem wilden 'jammen' kreeg een overweldigende respons.
Meer dan 80 muzikanten van over heel Engeland reageerden dat ze het erg fijn zouden vinden om muziek te maken met Hardy in zijn verzorgingstehuis in Somerset.
"Het is fantastisch dat zo vele mensen zich vrijwillig hebben opgegeven om me te helpen", zei de ontroerde man. Als kers op de taart werd Hardy herenigd met drie bandleden die hij al 35 jaar niet meer gezien had. De reünie deed de man stralen en zijn moed hervinden.
"Muziek spelen, doet me opnieuw jong voelen", aldus Hardy. Dit jaar staat er zelfs een optreden van de band in het rusthuis gepland. Van schitterende vooruitzichten gesproken!
Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!
Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!
Is jouw goed voornemen voor 2016 - na die korte nacht van gisteren - om er in het vervolg een beter slaappatroon op na te houden? Geen zorgen, je hoeft niet meteen al voor 10u in je bed te kruipen. Deze kleine aanpassingen in je slaapkamer hebben ook al een groot effect.
Pas de thermostaat aan
Denk aan je lichaam als een soort thermostaat. We hebben allemaal een verschillend metabolisme, waardoor we andere temperaturen verkiezen (denk maar aan het eeuwige warmer - kouder debat met de collega's). Maar of je nu een koukleum bent of het net altijd te warm hebt, 's nachts ervaren we allemaal een daling van lichaamstemperatuur. Dat helpt je lichaam om in slaapmodus te gaan. Het omgekeerde klopt ook: wanneer je temperatuur weer stijgt, weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Zet de thermostaat van je kamer dus gelijk met die van je lichaam (kouder 's nachts, warmer 's morgens), zo zal je dieper slapen en makkelijker ontwaken.
Hou het simpel
Maak van je kamer een rustige omgeving. Dat betekent: zachte crèmekleuren op de muren, eventueel met een accentmuur in een diepe aubergine of bruine tint, en effen lakens zonder al te veel opvallende patronen en prints. Zo tover je je je kamer om tot een oase van rust, een plaats die je hersenen dus sneller zullen associëren met ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt.
Weg met je smartphone
Je kamer dient om te slapen en eventueel nog enkele andere activiteiten, maar Facebooken op je smartphone hoort daar alvast niet bij. Ban dus alle elektronische toestellen (zoals televisies, smartphones, e-readers en tablets). In slaap vallen met de televisie nog aan, zorgt namelijk dat je veel onrustiger slaapt. Schermen van je televisie en smartphone zenden immers blauw licht uit, wat een negatief effect heeft op je slaappatroon.
Doe het licht niet meer aan
Moet jij regelmatig naar het toilet in het midden van de nacht? Probeer dan volgende keer om het licht eens niet meer aan te steken. Door de ruimte te verlichten, geef je je hersenen het signaal dat het ochtend is, waardoor de productie van melatonine vertraagd wordt, en laat dat hormoon er nu net voor zorgen dat we goed slapen. Zorg dus voor een klein strategisch geplaatst nachtlampje op de weg naar de badkamer, en blijf van de grote lichten af.
Hoe luid is het?
Geluid is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als het te stil is, zullen je oren op vinkenslag liggen en word je al wakker bij het kleinste geluidje. Te veel lawaai zorgt er echter ook voor dat je moeilijk in slaap valt of vaak wakker schiet. Zorg daarom voor een gelijkmatig en rustgevend geluid in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een ventilator of een zachtjes tikkende klok. (br.hln)