Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016
Tweeling geboren met verschillende geboortejaren: 2015 én 2016
Het komt erg zelden voor: een tweeling met een verschillende geboortedag en zelfs een ander geboortejaar. In San Diego geschiedde het wonder: Jaelin werd geboren in 2015, haar broertje Louis in 2016.
Op 31 december 2015 om 23.59 uur kwam Jaelin ter wereld. Louis volgde enkele minuten later en zag het levenslicht op 1 januari 2016 om 0:02 uur.
Mama Maribel Valencia (22) was uitgerekend op 6 januari maar de baby's besloten niet langer te wachten. Op oudejaarsdag haastten Maribel en haar man Louis, hun zoon is naar hem vernoemd, zich naar het hospitaal. Het koppel keek naar de klok en besefte dat hun kindjes mogelijk de eersten zouden zijn van het nieuwe jaar.
Jaelin kwam al piepen in 2015. De kleine Louis liet een paar minuutjes op zich wachten en is mogelijk de eerste baby van 2016 in San Diego County.
Voor de verpleging was het een bijzonder moment. "Het is heel erg ongewoon en ontzettend speciaal", zei verpleegster Lynette Coetzee aan NBC News. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben al 34 jaar verpleegster."
Twee feestjes "Maribel wilde graag dat beide kindjes op dezelfde dag werden geboren", vertelde een trotse papa. "Maar ach, nu hebben we twee feestjes achter elkaar."
Het stel heeft al een dochtertje van drie jaar oud. Voor haar zal het ook even wennen zijn dat de tweeling verschillende verjaardagen heeft. (br.hln)
Ah, het begin van een nieuw jaar: het wordt plots lekker druk in de fitness, het stof wordt van weegschalen geveegd en dieetboeken gaan vlotjes over de toonbank. Overweeg jij om de feestkilo's aan te pakken met een sapjeskuur? Dan moet je wel weten waar je aan begint, want je lichaam zal een en ander te verduren krijgen:
Eerst en vooral: een sapjeskuur is een reinigend dieet waarbij je elke vorm van vast voedsel schrapt en enkel sapjes op basis van groenten en fruit consumeert. Soms duurt zo'n kuur een paar dagen, maar ook diëten van een paar weken zijn mogelijk. Heel wat mensen zweren bij een sapjeskuur om hun gezondheid, humeur en uiterlijk een boost te geven, maar de wetenschappelijke sector is vaak minder enthousiast. Vele dokters en diëtisten vinden die sapjes minder effectief dan vasten met water, en menen dus dat het weggegooid geld is. Toch zijn er ook voordelen aan verbonden. Wij zetten even op een rijtje wat er precies met je lichaam gebeurt tijdens zo'n kuur, zodat je zelf kan beslissen of het iets voor jou is.
1. Je metabolisme vertraagt Zodra je minder eet dan je nodig hebt om genoeg basisenergie te hebben, zal je metabolisme vertragen. Je lichaam gaat in een soort van winterslaapmodus omdat het niet weet wanneer het weer voeding zal krijgen. Bij de meeste mensen ligt die grens rond de 1.200 kcal per dag. Minder calorieën zal in de meeste gevallen tot gewichtsverlies leiden, maar te laag gaan heeft het omgekeerde effect.
2. Je kan problemen ontdekken Omdat een sapjeskuur zuivel, tarwe, gluten en gefermenteerde zaken uit je dieet schrapt, kan je opnieuw zicht krijgen op eventuele allergieën en intoleranties. Als je ze na de kuur een voor een weer introduceert, zal je al snel achterhalen wat je verdraagt en wat voor problemen zorgt.
3. Je zal wat kwaaltjes krijgen Wees niet verbaasd als je ineens een stuk minder vrolijk wordt tijdens het dieet. Minder calorieën betekent minder energie: je kan je slapjes voelen, hoofdpijn krijgen en gevoelig worden voor de kou. En koffie is jammer genoeg uit den boze: wie gewoon is om het zwarte goud dagelijks te drinken, zal waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen opmerken. Het wordt dan moeilijker om je te concentreren, je zal sneller geïrriteerd raken en de kans op hoofdpijn wordt nog groter.
4. Je zal gewicht verliezen Natuurlijk bestaat je (over)gewicht niet alleen uit vet: een deel ervan is water dat opgeslaan zit in je spieren. Wanneer je het aantal calorieën drastisch vermindert, zal dat water afgevoerd worden. Maar voor je begint te juichen: het is een tijdelijk effect. Zodra je weer normaal gaat eten zal je weer water beginnen opslaan. En daarnaast is het ook niet zo goed voor je huid, die na een tijdje een stuk droger zal worden. Ook het gebrek aan essentiële vetzuren is niet zo goed voor je huid en zal rimpels in de hand werken.
5. Je 'reset' je hongergevoel Hoewel een dieet je maag niet echt doet krimpen, is het toch een manier om je hongergevoel te resetten. Je voedingspatroon wordt teruggeschroefd, waardoor je sneller een vol gevoel zal krijgen. Dat effect blijft ook na de sapjeskuur. Een goede boost dus om je nieuwe gezonde gewoontes vol te houden.
6. Je haar en nagels stoppen met groeien Droom je van lange, weelderige lokken? Dan zal een sapjeskuur die droom wat uitstellen. Je lichaam heeft immers proteïnen, vetten en koolhydraten nodig om je haar en nagels te doen groeien en stevig te houden, allemaal zaken die niet echt in sapjes zitten. Wie de kuur lang wil volhouden, zal droger haar en broze nagels krijgen die niet snel meer groeien. (br.hln)
Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren
Na de feesten: 5 tips om je huid weer op te fleuren
We weten niet hoe het met jou zit, maar onze huid is momenteel niet erg blij met ons. De combinatie van te weinig slaap, iets te veel eten en alcohol en een zwaar make-upregime heeft zijn tol geëist. Resultaat: een droge, vlekkerige en vale huid met wat puistjes erbovenop. Gelukkig krijg je je huid snel weer in het gareel met deze vijf tips.
1. Minimaliseer je routine De beautymarkt is vergeven van de toners, serums en olieën die je routine steeds langer maken. Maar volgens de wetenschap volstaat het om twee stappen uit te voeren: je huid reinigen en - enkel indien nodig - een vochtinbrengende crème gebruiken. Voor alle andere stappen werd nooit enig wetenschappelijk bewijs gevonden. Omdat je huid al zoveel te verduren kreeg de laatste dagen, is het geen slecht idee om het even bij de basics te houden. Investeer in een goede cleanser en reinig elke ochtend en avond je gezicht. Een goede crème die aangepast is aan jouw huidtype zal daarna vakkundig komaf maken met dat droge, vlekkerige gelaat.
2. Maskers Een combinatie van vermoeidheid en te veel alcohol kan ervoor zorgen dat je dagcrème niet meer voldoende is om een uitgedroogde huid te bestrijden. Een hydraterend masker is een stuk sterker en kan dan soelaas bieden. Laat ze vijf tot tien minuutjes inwerken voor een stevige boost of laat ze zelfs heel de nacht zitten als de nood echt hoog is.
3. Koelkast Na de feesten krijgen we niet alleen af te rekenen met puistjes; ook de wallen onder onze ogen lijden onder het slaaptekort. Een snelle tip: zet je masker, dagcrème en make-upremover in de koelkast. Het koude effect zal de gezwollen en gevoelige huid verzachten.
4. Eet je mooi Je bent wat je eet, en dat is in deze periode van het jaar meer dan waar. Na de overdaad van de laatste dagen is het belangrijk om meer fruit en groenten te eten dan normaal: liefst minstens 5 porties per dag. Vooral hard fruit zoals appels en peren zijn een goed idee: ze bevatten meer vezels en zullen de giftige stoffen sneller uit je lichaam verwijderen. Daarnaast is het ook tijd om voldoende essentiële vetzuren te eten: vette vis als makreel, zalm en tonijn kan je aanvullen met omega 3-supplementen. Vitamine E, te vinden in avocado en tarwekiemen, zal dan weer de huid helpen hydrateren. Zink, te vinden in eieren, kip, pompoen en sesam, helpt dan weer om je weefsel te herstellen.
5. Schakel professionele hulp in Zijn al deze stappen niet voldoende, of heb je een snelle oplossing nodig? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een herstellende gelaatsbehandeling in een goed instituut is niet goedkoop, maar het is een goede investering. En geef toe, je kan nu wel wat quality time voor jezelf gebruiken. (br.hln)
Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"
Na 60 jaar eindelijk weer samen: "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn"
Zestig jaar geleden zorgde een jaloerse schoonmoeder voor een abrupt einde aan hun liefdesverhaal. Maar vandaag kijken Liliane Vandekendelaere (82) en Marcel De Kimpe (83) elkaar weer diep in de ogen. Na een leven gescheiden te zijn, slijten ze nu samen hun oude dag in het rusthuis van Dadizele. "Ze was m'n eerste liefde en ze zal ook m'n laatste zijn."
Hij wijst trots naar het juweel rond de nek van zijn Liliane. Eind jaren 40, net voor Marcel zijn legerdienst moest beginnen, gaf zij hem een hartvormig hangertje met daarin haar foto. Nadat hun relatie voorbij was, bewaarde Marcel het sieraad de rest van z'n leven. Stiekem. "Al die tijd heb ik het verstopt voor mijn vrouw", vertelt hij. "Ik heb Liliane nooit uit mijn hoofd kunnen zetten. Zij was mijn eerste liefde en ze zal mijn laatste zijn." Het gouden hartje, nu met foto van beide tortelduifjes, schittert vandaag rond haar nek. Net als de liefde tussen Marcel en Liliane doorstond het kleinood wonderwel de tand des tijds.
Valse brieven Nochtans was Liliane Marcel zo goed als vergeten. Hij was een vervlogen jeugdliefde, van in de goede oude tijd. Liliane en Marcel leerden elkaar destijds kennen in het Dadizeelse koersmilieu. Hij was coureur, zij was zijn soigneur. "In die tijd waren wielrenners heel populair bij de meisjes", zegt Marcel. "Ik had aan elke vinger een ander kunnen hebben. Maar ik verloor mijn hart aan Liliane. Ze deed mijn bidon vol, ze stond klaar met mijn kleren, ze waste mijn benen. Het was de gelukkigste tijd van mijn leven." Vier jaar lang, tussen hun 18de en hun 22ste, bleven Liliane en Marcel onafscheidelijk.
Toen Marcel het leger in ging, kwam er echter een abrupt einde aan de liefde. Hij schudt onbegrijpend het hoofd. "Mijn moeder heeft onze relatie kapotgemaakt. Ze wou niet dat ik bij Liliane bleef en smeedde een complot." Vrienden van Marcel kregen de opdracht om in hun brieven aan Marcel te vermelden dat Liliane een ander lief had. "Voor wat drinkgeld. Een oude vriend heeft me veel later opgebiecht dat hij dat effectief gedaan heeft in opdracht van mijn moeder. Waarom? Ik zal het nooit met zekerheid weten. Ik was enig kind en ik vermoed dat mijn moeder jaloers was op Liliane."
Beiden getrouwd De voormalige geliefden gingen elk hun weg. Nieuwe partners verschenen op het toneel. Er werd getrouwd en er kwamen kinderen, vervolgens kleinkinderen. Twee mensenlevens vlogen voorbij in een zucht. Al die tijd bleef het knagen bij Marcel. "Ik ben mijn hele leven aan haar blijven denken. Een paar jaar geleden raakte ik hier in Dadizele aan de praat. 'Mijn eerste meiske is van hier', zei ik. 'Liliantje Vandekendelaere.' Bleek dat ze twee kilometer verder in 't bejaardenhuis zat." Pas twee jaar geleden, na de dood van zijn vrouw, raapte Marcel uiteindelijk al zijn moed bijeen en stapte naar het rusthuis. "Ze reageerde eerst niet", zegt Marcel. "Het was pas toen ik haar oude koosnaampje 'Titsje' gebruikte dat haar ogen begonnen te stralen." De oude vonk sloeg meteen weer over. (br.hln)
Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst
Dronken ouders vergeten baby op straat bij thuiskomst
Een baby uit het West-Vlaamse Izegem heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht nadat de ouders het kind buiten op de stoep voor hun woning hadden achtergelaten. Ze waren na een stevig avondje uit vergeten de baby mee binnen te brengen.
Het was een alerte automobilist die het babyzitje woensdagavond opmerkte op de stoep voor een woning langs de Baronstraat in Emelgem. Omdat de voordeur openstond, ging hij ervanuit dat de bewoners de maxi-cosi nog zouden binnenhalen. Toen de man echter een kwartier later opnieuw passeerde, stond het babyzitje er nog steeds. De bestuurder stopte en merkte dat er een kindje in het draagstoeltje zat. De man belde aan en riep naar de bewoners, maar kreeg geen reactie.
Daarop besloot hij de baby naar de Sint-Jozefskliniek te brengen. Daar werd de politie verwittigd. Korpschef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO bevestigt de vondst van de baby, maar wil geen commentaar kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat de baby in goede gezondheid verkeerde en er geen sprake was van moedwillig achterlaten van het kind."
Bolwassing De politie slaagde er snel in de ouders te contacteren. Het koppel bleek onder invloed van alcohol. Vermoedelijk hadden de man en de vrouw bij hun thuiskomst de baby neergezet op de stoep om de voordeur te openen en waren ze vergeten het kindje binnen te nemen. De baby bracht de nacht door in het ziekenhuis. Nadat de ouders een flinke bolwassing kregen en ze hun spijt betuigden over het ongelukkig voorval, werd het kind weer aan hen toevertrouwd. (br.hln)
Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood
Vrouw springt koude water in en redt zwaan in nood
Ondanks een watertemperatuur van amper 7 graden aarzelde een jonge vrouw op Oudejaarsdag geen seconde toen ze een zwaan in moeilijkheden zag in het Stadspark van Diksmuide. De jonge vrouw was er met haar vriend aan het wandelen en zag plots de zwaan spartelen in het water. Het arme dier zat verstrengeld in een visdraad en was uitgeput.
Het dier zou ongetwijfeld een gewisse dood gestorven zijn. Een brandweerman die eveneens in het park zat, belde meteen zijn collega's maar de jonge vrouw wilde daarop niet wachten. Ze kleedde zich uit en sprong het water in om de zwaan te bevrijden. Met de komst van vier brandweermannen, waaronder een duiker, kon het beest op het droge gebracht worden. Het werd totaal uitgeput voor verzorging naar een dierenarts gebracht. De vrouw kleedde zich terug aan, poseerde voor de foto bij de brandweer, werd bedankt en vertrok terug voor haar wandeling. (br.hln)
Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven
Eenzame man (95) met dementie krijgt verrassing van zijn leven
Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Nadat pianist en oorlogsveteraan Edward Hardy dementie kreeg, verhuisde hij naar een verzorgingstehuis. Hij was eenzaam en miste zijn bandleden waarmee hij vroeger muziek speelde. Een oproep van het rusthuis om Hardy aan mensen te helpen die met hem wilden 'jammen' kreeg een overweldigende respons.
Meer dan 80 muzikanten van over heel Engeland reageerden dat ze het erg fijn zouden vinden om muziek te maken met Hardy in zijn verzorgingstehuis in Somerset.
"Het is fantastisch dat zo vele mensen zich vrijwillig hebben opgegeven om me te helpen", zei de ontroerde man. Als kers op de taart werd Hardy herenigd met drie bandleden die hij al 35 jaar niet meer gezien had. De reünie deed de man stralen en zijn moed hervinden.
"Muziek spelen, doet me opnieuw jong voelen", aldus Hardy. Dit jaar staat er zelfs een optreden van de band in het rusthuis gepland. Van schitterende vooruitzichten gesproken!
Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!
Beter slapen in 2016: deze kleine veranderingen in je slaapkamer helpen!
Is jouw goed voornemen voor 2016 - na die korte nacht van gisteren - om er in het vervolg een beter slaappatroon op na te houden? Geen zorgen, je hoeft niet meteen al voor 10u in je bed te kruipen. Deze kleine aanpassingen in je slaapkamer hebben ook al een groot effect.
Pas de thermostaat aan
Denk aan je lichaam als een soort thermostaat. We hebben allemaal een verschillend metabolisme, waardoor we andere temperaturen verkiezen (denk maar aan het eeuwige warmer - kouder debat met de collega's). Maar of je nu een koukleum bent of het net altijd te warm hebt, 's nachts ervaren we allemaal een daling van lichaamstemperatuur. Dat helpt je lichaam om in slaapmodus te gaan. Het omgekeerde klopt ook: wanneer je temperatuur weer stijgt, weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Zet de thermostaat van je kamer dus gelijk met die van je lichaam (kouder 's nachts, warmer 's morgens), zo zal je dieper slapen en makkelijker ontwaken.
Hou het simpel
Maak van je kamer een rustige omgeving. Dat betekent: zachte crèmekleuren op de muren, eventueel met een accentmuur in een diepe aubergine of bruine tint, en effen lakens zonder al te veel opvallende patronen en prints. Zo tover je je je kamer om tot een oase van rust, een plaats die je hersenen dus sneller zullen associëren met ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt.
Weg met je smartphone
Je kamer dient om te slapen en eventueel nog enkele andere activiteiten, maar Facebooken op je smartphone hoort daar alvast niet bij. Ban dus alle elektronische toestellen (zoals televisies, smartphones, e-readers en tablets). In slaap vallen met de televisie nog aan, zorgt namelijk dat je veel onrustiger slaapt. Schermen van je televisie en smartphone zenden immers blauw licht uit, wat een negatief effect heeft op je slaappatroon.
Doe het licht niet meer aan
Moet jij regelmatig naar het toilet in het midden van de nacht? Probeer dan volgende keer om het licht eens niet meer aan te steken. Door de ruimte te verlichten, geef je je hersenen het signaal dat het ochtend is, waardoor de productie van melatonine vertraagd wordt, en laat dat hormoon er nu net voor zorgen dat we goed slapen. Zorg dus voor een klein strategisch geplaatst nachtlampje op de weg naar de badkamer, en blijf van de grote lichten af.
Hoe luid is het?
Geluid is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als het te stil is, zullen je oren op vinkenslag liggen en word je al wakker bij het kleinste geluidje. Te veel lawaai zorgt er echter ook voor dat je moeilijk in slaap valt of vaak wakker schiet. Zorg daarom voor een gelijkmatig en rustgevend geluid in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een ventilator of een zachtjes tikkende klok. (br.hln)
Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen
Vrouw die kat adopteert, gaat terug naar asiel om ook zijn beste vriendje mee te nemen
2016 is fantastisch gestart voor twee poezen in de Amerikaanse staat Maryland. Toen een vrouw kat Mojo adopteerde, bleef zijn beste vriendje Max eenzaam achter. Het brak haar hart, dus keerde ze terug naar het opvangcentrum om de twee te herenigen.
De 16-jarige Max en de 11-jarige Mojo werden op 13 november het asiel in Millersville binnengebracht. De dieren hadden een bijzondere band met elkaar. Ze groeiden samen op.
Mojo kreeg al na enkele weken een nieuwe thuis maar voor Max vlotte het niet zo goed. Het baasje van Mojo kreeg hartpijn wetende dat zijn beste vriendje in het asiel was achtergebleven. Dus ging ze op 26 december opnieuw naar het opvangcentrum om Max mee naar zijn nieuwe liefdevolle thuis te nemen. De twee beste vrienden zijn weer samen, dit keer voorgoed! (br.hln)
Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.
Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.
Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.
Kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel, onder meer bekend van 'De Zotte Morgen', is overleden. Hij werd 70.
Jozef 'Zjef' Vanuytsel maakte zijn debuut in 1970 met het album 'De Zotte Morgen', waarvan het gelijknamige nummer nog steeds een van zijn bekendste songs is. Op dat album stonden ook andere kleinkunstklassiekers, zoals 'Houten Kop', 'Ik weet wel mijn lief' en 'Hop Marlene'.
Na zijn album 'Tederheid' uit 1983 concentreerde Vanuytsel zich vooral op zijn activiteiten als architect, maar in 2007 bracht hij een nieuwe plaat uit. Er volgden verscheidene optredens, tot hij in 2008 ernstig ziek werd.
In 2009 was Vanuytsel centrale gast op de Nekka Nacht in het Antwerpse Sportpaleis, en in 2011 gaf hij in Leuven een benefietconcert ten voordele van kankeronderzoek. (br.hln)
Zo schattig: 93-jarige oma poseert in de sjaals van haar kleindochter
Zo schattig: 93-jarige oma poseert in de sjaals van haar kleindochter
Weg met Kendall Jenner en Gigi Hadid, de prijs van hipste model van 2015 gaat naar de 93-jarige Emiko Mori. Zij poseert namelijk met hart en ziel in de zelfontworpen sjaals van haar kleindochter.
Haar kleindochter, Chinami Mori, maakt kleurrijke sjaals met verschillende stoffen en texturen. En oma Mori? Die komt er helemaal mee weg. Wij zijn fan!
Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.
Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids genaamd. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde beginnen, maar slaagde er niet in muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.
Composities van DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een internationale hit in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.
Storybook love staat op het door Mark Knofpler (Dire Straits) geproduceerde album "Miracle" ( Polydor). Eigenlijk zijn allereerste solo album nadat de band Mink DeVille failliet is verklaard.
DeVille was van 1980-2000 verslaafd aan heroine, wat zijn carrière beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers was hij zeer gerespecteerd.
Hij was drie maal getrouwd, eerst met Susan 'Toots' Berle. Met haar had hij een zoon, Sean. Zijn tweede vrouw was Lisa Leggett (welke in 2001 zelfmoord pleegde) en zijn derde vrouw was Nina Lagerwall. Op 15 juni 2009 maakte zij bekend dat DeVille alvleesklierkanker had. Op 6 augustus 2009 overleed DeVille aan de gevolgen van deze ziekte in een ziekenhuis in New York City.
Heb je je voorgenomen om voortaan gezonder te eten? Goed zo, de moeilijkste stap heb je al gezet. Het lijkt niet evident om je eetgewoontes helemaal om te gooien. Maar als je het slim aanpakt, hoef je helemaal niet zo veel te veranderen.
1. Havermout vs. cornflakes Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je goed wakker wordt en energie hebt tot aan de middag. Begin jij je dag meestal met boterhammen met choco of suikerrijke cornflakes? Dan krijg je heel wat snelle suikers binnen. Die geven je even een voldaan gevoel, maar dat effect zal rond 10 uur alweer uitgewerkt zijn. Ga liever voor havermout, met stukjes fruit en yoghurt. Lekker én gezond.
2. Soep vs. belegd broodje Een belegd broodje als lunch kan goed smaken. Maar probeer om er niet elke dag eentje te bestellen. Zo'n sandwich ligt namelijk vol vettige saus, zoals mayonaise of cocktail. Ga liever voor een portie soep. Groentesoep zit boordevol vitaminen en mineralen, dus je mag er gerust twee kommen van eten. Met een bruine boterham erbij heb je gegarandeerd geen honger meer.
3. Noten vs. koekjes Haast niemand kan een (werk)dag doorkomen zonder tussendoortjes. Dat is normaal. Het is zelfs aangewezen om tussen je drie hoofdmaaltijden door twee kleinere hapjes te eten, om je hongergevoel te stillen en je metabolisme draaiende te houden. Heb jij de gewoonte om rond vier uur een koek op te knabbelen? Neem voortaan een handvol noten. Noten vullen goed en zijn supergezond.
4. Weight Watchers Foodbox Geen idee wat je 's avonds moet klaarmaken? Vertrouw op de Weight Watchers Foodbox. Je kan kiezen tussen een pakket voor 2 of 4 personen. De box vol verse ingrediënten wordt gewoon bij je thuis bezorgd. Op basis van de bijgevoegde recepten kook je vier dagen lang gezond voor het hele gezin.
Niet alleen goed eten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Ook beweging is essentieel om je goed in je vel te voelen! Lees hier (link naar "5 redenen om meer te bewegen") hoe je jezelf kan motiveren om meer te sporten.
Alle voorbereidingen zijn gedaan, je hebt je mooiste outfit aan, de tafel staat te schitteren...maar je bent vergeten de flessen koud te zetten! Een simpel truukje helpt je om ze sneller koud te krijgen. Wat je nodig hebt:
een ijsemmer ijsblokjes ijskoud water en....simpel keukenzout
Door het zout in de ijsemmer te gieten zal je fles sneller koelen. Hoe dat werkt? Het zout zou nog extra warmte aan de fles onttrekken waardoor ze sneller afkoelt. Opgelet, je moet je fles wel tot aan de hals onder dompelen voor een snel effect. (br.hln)
Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini
Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini
Je mag dan al het juiste diploma hebben of over de nodige vaardigheden beschikken maar dat is dan nog lang geen garantie op jouw droomjob als stewardess. Toch niet voor Chinese vrouwen die dromen van een loopbaan in de wolken.
Ze moeten immers eerst nog langs bij een modellenbureau. Oriental Beauty selecteert in opdracht van luchtvaartmaatschappijen de geschikte kandidates en die moeten er ook beeldig uitzien in bikini, meldt People's Daily Online. Of dat zo is, kan u hier zelf beoordelen.
Een duizendtal pas afgestudeerde vrouwen nam dan ook deel aan een schoonheidswedstrijd georganiseerd door het modellenbureau in Qindao in het oosten van de Chinese provincie Shandong.
Het initiatief is niet alleen bedoeld voor de kandidates maar ook voor universiteiten en hogescholen. Het geeft de jonge vrouwen en instellingen een "platform en gelegenheid om zichzelf te tonen", zo luidt het. (br.hln)
Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde
Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde
Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand van het jaar is namelijk het uitgelezen moment om iemand aan de haak te slaan.
Lang leve de goede voornemens. Traditiegetrouw nemen we begin januari in een vlaag van motivatie onszelf voor om minder te snoepen, meer te sporten, gezonder te leven en misschien ook wel eens een levenspartner op te scharrelen.
Wie zoekt, die Tindert En waar doe je dat anno 2016 beter dan op het internet? Niet voor niets kennen verschillende datingsites een serieuze piek tijdens de feestdagen en in de eerste maand van het nieuwe jaar. Zowel bij Relatieplanet als bij e-Matching noteren ze een enorme stijging tot zelfs een verdubbeling van de inschrijvingen rond de feestdagen en januari. Een profiel aanmaken op een datingsite of -app is dus alvast geen slecht idee.
Zelfreflectie De eindejaarsperiode is dé periode bij uitstek om even aan wat broodnodige zelfreflectie te doen. Wat wil je in het leven? Wat zijn jouw ambities? Wat zoek je in een partner? In januari heeft iedereen de tijd gehad om na te denken en wordt de datingmarkt overspoeld door mensen die oprecht op zoek zijn naar een vaste partner en bereid zijn om daarin te investeren.
Een schone lei Bovendien betekent januari voor veel mensen een nieuwe start, liefst met een nieuwe partner. Met het afsluiten van 2015 durven ze hun hart opnieuw open te zetten voor een nieuwe liefde. Rep je dus maar snel naar dat eindejaarsfeestje of maak een profiel aan op een datingsite, want het einde van dat singleleven is in zicht! (br.hln)
Ian 'Lemmy' Kilmister, zanger en oprichter van hardrockband Motörhead is op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigt de band op Facebook.
Volgens de verklaring van de band wist Lemmy pas sinds 26 december dat hij ziek was en heeft hij de kerstdagen met zijn familie doorgebracht. Hoewel de band "geschokt en verdrietig" is, roepen de overgebleven leden fans op om het leven van Lemmy te vieren. "Neem een drankje. Vertel verhalen. Vier het leven dat deze lieve en geweldige man zelf zo levendig heeft gevierd."
Lemmy had al langer gezondheidsproblemen, waaronder hartklachten. Meerdere concerten van Motörhead werden vanwege zijn gezondheid de afgelopen jaren afgezegd.
De zanger en muzikant werd in 1945 geboren in Groot-Brittannië. In 1975 richtte hij Motörhead op. De band bracht in totaal 20 albums uit en verkocht zo'n 30 miljoen cd's. In het Verenigd Koninkrijk boekte de groep commerciële successen, terwijl ze in de VS een cultstatus verwierf. Het nummer 'Ace of Spades' groeide zelfs uit tot een rockklassieker. Motörhead was voor velen een bron van inspiratie, van Metallica tot Guns N' Roses en Dave Grohl.
Lemmy zelf werd vooral een icoon door zijn gedrag naast het podium. Zo werd hij uit de groep Hawkwind gezet nadat hij aan de Canadese grens gearresteerd werd voor drugsbezit. De man dronk sinds zijn dertigste naar verluidt een fles whiskey per dag en nam ook amfetamines. Recentelijk grapte hij nog dat hij was overgeschakeld van whiskey naar vodka "om gezondheidsredenen". "Blijkbaar ben ik onverslijtbaar", zei hij vorig jaar in een interview met The Guardian. Lemmy verklaarde dat hij tot aan zijn dood zou doorgaan met muziek, "zelfs als ik een stok nodig heb om op het podium te komen". En zo geschiedde: de groep plande in 2016 nog een Europese tournee. Vorig jaar stond Motörhead op Graspop in Dessel.
Muzikanten uiten op Twitter hun ongeloof en verdriet over de dood van Lemmy. "Ik heb vandaag een van mijn beste vrienden verloren", aldus Ozzy Osbourne. Ook Joe Perry van Aerosmith gaat de basgitarist en zanger missen. "Een ware rocker van het begin tot het einde", zo beschrijft hij Lemmy. "Laat de hemelen schudden, mijn vriend", schreef Gene Simmons van de band Kiss. (br.hln)
Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar.
Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.
Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbare schooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin' (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.
Met de toename van zijn muzikale en literaire faam ontwikkelde Dylan echter een krachtige weerzin tegen pogingen hem te bestempelen tot "stem van een generatie", "boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving" en soortgelijke etiketten. Zijn carrière is doortrokken van die weerzin: hij is de confrontatie aangegaan met zijn bewonderaars door al hun pogingen om hem op een voetstuk te plaatsen dwars te zitten. In zijn oeuvre heeft dit geleid tot tientallen songs waarvan het ontstaan mede uit deze weerzin kan worden verklaard en die door sommige 'dylanologen' zijn bestempeld als 'putdownsongs'. Dit is als het ware een nieuw genre in de liedkunst, waarop Dylan het patent heeft en dat vóór hem eenvoudig niet bestond. Dylans dubbeltalent van tekstschrijver en muzikant, maar ook zijn persoonlijk leven is in hoge mate beïnvloed door dit zelfverkozen verzet tegen de bewieroking die hem ten deel viel. Het is wel als zijn tragiek beschouwd dat hij de confrontatie verloren heeft. Achteraf gezien kón hij die alleen maar verliezen. Voor een goed begrip van de man en zijn werk lijkt het vermoeden gewettigd dat hijzelf de strijdbijl pas na een forse creatieve impasse omstreeks 1989 begraven heeft. Daarmee heeft hij 'de verschrikking van de wereldroem' definitief aanvaard. Het lijkt geen toeval dat hij sindsdien wereldwijd met méér dan graagte uit zijn omvangrijke oeuvre 'voordraagt' tijdens de circa 80 tot meer dan 100 optredens per jaar sinds hij in 1989 met zijn ietwat gekscherend genaamde “Never Ending Tour” is gestart.
Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersenen gegeven heeft. In zijn eerste jaren introduceerde hij sociaal en politiek commentaar, vaak gekruid met absurdistische humor, toen letterlijk iedereen nog over bloemetjes en bijtjes lispelde. Vanaf 1964 opende hij nieuwe wegen in zijn meer persoonlijke teksten voor de weergave van het complexe gevoelsleven van de mens, door gebruik te maken van beeldspraak, maar ook van losse gedachten en invallen. Deze literaire techniek wordt wel 'stream of consciousness' genoemd: het noteren van een veelvoud aan indrukken die zich spontaan opdringen aan het bewustzijn. Dylans teksten, waaruit ook nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Zij kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Over sommige regels en zelfs hele liedjes breken kenners zich al jaren het hoofd. Hoewel Dylan over zijn werk eens kernachtig gezegd heeft "I am my words", heeft het er alle schijn van dat ook hijzelf van sommige frasen de oorsprong of feitelijke betekenis niet (meer) weet. Hoe ook: dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek, die door Dylans talent en zeer eigen muziekopvatting dan ook voorgoed is veranderd en sindsdien als waarachtige kunstvorm kan worden beschouwd.
Dylans tekstuele vernieuwing stoelt op zijn zeer brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.