Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.
Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids genaamd. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde beginnen, maar slaagde er niet in muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.
Composities van DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een internationale hit in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.
Storybook love staat op het door Mark Knofpler (Dire Straits) geproduceerde album "Miracle" ( Polydor). Eigenlijk zijn allereerste solo album nadat de band Mink DeVille failliet is verklaard.
DeVille was van 1980-2000 verslaafd aan heroine, wat zijn carrière beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers was hij zeer gerespecteerd.
Hij was drie maal getrouwd, eerst met Susan 'Toots' Berle. Met haar had hij een zoon, Sean. Zijn tweede vrouw was Lisa Leggett (welke in 2001 zelfmoord pleegde) en zijn derde vrouw was Nina Lagerwall. Op 15 juni 2009 maakte zij bekend dat DeVille alvleesklierkanker had. Op 6 augustus 2009 overleed DeVille aan de gevolgen van deze ziekte in een ziekenhuis in New York City.
Heb je je voorgenomen om voortaan gezonder te eten? Goed zo, de moeilijkste stap heb je al gezet. Het lijkt niet evident om je eetgewoontes helemaal om te gooien. Maar als je het slim aanpakt, hoef je helemaal niet zo veel te veranderen.
1. Havermout vs. cornflakes Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je goed wakker wordt en energie hebt tot aan de middag. Begin jij je dag meestal met boterhammen met choco of suikerrijke cornflakes? Dan krijg je heel wat snelle suikers binnen. Die geven je even een voldaan gevoel, maar dat effect zal rond 10 uur alweer uitgewerkt zijn. Ga liever voor havermout, met stukjes fruit en yoghurt. Lekker én gezond.
2. Soep vs. belegd broodje Een belegd broodje als lunch kan goed smaken. Maar probeer om er niet elke dag eentje te bestellen. Zo'n sandwich ligt namelijk vol vettige saus, zoals mayonaise of cocktail. Ga liever voor een portie soep. Groentesoep zit boordevol vitaminen en mineralen, dus je mag er gerust twee kommen van eten. Met een bruine boterham erbij heb je gegarandeerd geen honger meer.
3. Noten vs. koekjes Haast niemand kan een (werk)dag doorkomen zonder tussendoortjes. Dat is normaal. Het is zelfs aangewezen om tussen je drie hoofdmaaltijden door twee kleinere hapjes te eten, om je hongergevoel te stillen en je metabolisme draaiende te houden. Heb jij de gewoonte om rond vier uur een koek op te knabbelen? Neem voortaan een handvol noten. Noten vullen goed en zijn supergezond.
4. Weight Watchers Foodbox Geen idee wat je 's avonds moet klaarmaken? Vertrouw op de Weight Watchers Foodbox. Je kan kiezen tussen een pakket voor 2 of 4 personen. De box vol verse ingrediënten wordt gewoon bij je thuis bezorgd. Op basis van de bijgevoegde recepten kook je vier dagen lang gezond voor het hele gezin.
Niet alleen goed eten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Ook beweging is essentieel om je goed in je vel te voelen! Lees hier (link naar "5 redenen om meer te bewegen") hoe je jezelf kan motiveren om meer te sporten.
Alle voorbereidingen zijn gedaan, je hebt je mooiste outfit aan, de tafel staat te schitteren...maar je bent vergeten de flessen koud te zetten! Een simpel truukje helpt je om ze sneller koud te krijgen. Wat je nodig hebt:
een ijsemmer ijsblokjes ijskoud water en....simpel keukenzout
Door het zout in de ijsemmer te gieten zal je fles sneller koelen. Hoe dat werkt? Het zout zou nog extra warmte aan de fles onttrekken waardoor ze sneller afkoelt. Opgelet, je moet je fles wel tot aan de hals onder dompelen voor een snel effect. (br.hln)
Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini
Chinese stewardessen moeten er ook beeldig uitzien in bikini
Je mag dan al het juiste diploma hebben of over de nodige vaardigheden beschikken maar dat is dan nog lang geen garantie op jouw droomjob als stewardess. Toch niet voor Chinese vrouwen die dromen van een loopbaan in de wolken.
Ze moeten immers eerst nog langs bij een modellenbureau. Oriental Beauty selecteert in opdracht van luchtvaartmaatschappijen de geschikte kandidates en die moeten er ook beeldig uitzien in bikini, meldt People's Daily Online. Of dat zo is, kan u hier zelf beoordelen.
Een duizendtal pas afgestudeerde vrouwen nam dan ook deel aan een schoonheidswedstrijd georganiseerd door het modellenbureau in Qindao in het oosten van de Chinese provincie Shandong.
Het initiatief is niet alleen bedoeld voor de kandidates maar ook voor universiteiten en hogescholen. Het geeft de jonge vrouwen en instellingen een "platform en gelegenheid om zichzelf te tonen", zo luidt het. (br.hln)
Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde
Goed nieuws voor singles: januari is de maand van de liefde
Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand van het jaar is namelijk het uitgelezen moment om iemand aan de haak te slaan.
Lang leve de goede voornemens. Traditiegetrouw nemen we begin januari in een vlaag van motivatie onszelf voor om minder te snoepen, meer te sporten, gezonder te leven en misschien ook wel eens een levenspartner op te scharrelen.
Wie zoekt, die Tindert En waar doe je dat anno 2016 beter dan op het internet? Niet voor niets kennen verschillende datingsites een serieuze piek tijdens de feestdagen en in de eerste maand van het nieuwe jaar. Zowel bij Relatieplanet als bij e-Matching noteren ze een enorme stijging tot zelfs een verdubbeling van de inschrijvingen rond de feestdagen en januari. Een profiel aanmaken op een datingsite of -app is dus alvast geen slecht idee.
Zelfreflectie De eindejaarsperiode is dé periode bij uitstek om even aan wat broodnodige zelfreflectie te doen. Wat wil je in het leven? Wat zijn jouw ambities? Wat zoek je in een partner? In januari heeft iedereen de tijd gehad om na te denken en wordt de datingmarkt overspoeld door mensen die oprecht op zoek zijn naar een vaste partner en bereid zijn om daarin te investeren.
Een schone lei Bovendien betekent januari voor veel mensen een nieuwe start, liefst met een nieuwe partner. Met het afsluiten van 2015 durven ze hun hart opnieuw open te zetten voor een nieuwe liefde. Rep je dus maar snel naar dat eindejaarsfeestje of maak een profiel aan op een datingsite, want het einde van dat singleleven is in zicht! (br.hln)
Ian 'Lemmy' Kilmister, zanger en oprichter van hardrockband Motörhead is op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigt de band op Facebook.
Volgens de verklaring van de band wist Lemmy pas sinds 26 december dat hij ziek was en heeft hij de kerstdagen met zijn familie doorgebracht. Hoewel de band "geschokt en verdrietig" is, roepen de overgebleven leden fans op om het leven van Lemmy te vieren. "Neem een drankje. Vertel verhalen. Vier het leven dat deze lieve en geweldige man zelf zo levendig heeft gevierd."
Lemmy had al langer gezondheidsproblemen, waaronder hartklachten. Meerdere concerten van Motörhead werden vanwege zijn gezondheid de afgelopen jaren afgezegd.
De zanger en muzikant werd in 1945 geboren in Groot-Brittannië. In 1975 richtte hij Motörhead op. De band bracht in totaal 20 albums uit en verkocht zo'n 30 miljoen cd's. In het Verenigd Koninkrijk boekte de groep commerciële successen, terwijl ze in de VS een cultstatus verwierf. Het nummer 'Ace of Spades' groeide zelfs uit tot een rockklassieker. Motörhead was voor velen een bron van inspiratie, van Metallica tot Guns N' Roses en Dave Grohl.
Lemmy zelf werd vooral een icoon door zijn gedrag naast het podium. Zo werd hij uit de groep Hawkwind gezet nadat hij aan de Canadese grens gearresteerd werd voor drugsbezit. De man dronk sinds zijn dertigste naar verluidt een fles whiskey per dag en nam ook amfetamines. Recentelijk grapte hij nog dat hij was overgeschakeld van whiskey naar vodka "om gezondheidsredenen". "Blijkbaar ben ik onverslijtbaar", zei hij vorig jaar in een interview met The Guardian. Lemmy verklaarde dat hij tot aan zijn dood zou doorgaan met muziek, "zelfs als ik een stok nodig heb om op het podium te komen". En zo geschiedde: de groep plande in 2016 nog een Europese tournee. Vorig jaar stond Motörhead op Graspop in Dessel.
Muzikanten uiten op Twitter hun ongeloof en verdriet over de dood van Lemmy. "Ik heb vandaag een van mijn beste vrienden verloren", aldus Ozzy Osbourne. Ook Joe Perry van Aerosmith gaat de basgitarist en zanger missen. "Een ware rocker van het begin tot het einde", zo beschrijft hij Lemmy. "Laat de hemelen schudden, mijn vriend", schreef Gene Simmons van de band Kiss. (br.hln)
Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar.
Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.
Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbare schooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin' (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.
Met de toename van zijn muzikale en literaire faam ontwikkelde Dylan echter een krachtige weerzin tegen pogingen hem te bestempelen tot "stem van een generatie", "boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving" en soortgelijke etiketten. Zijn carrière is doortrokken van die weerzin: hij is de confrontatie aangegaan met zijn bewonderaars door al hun pogingen om hem op een voetstuk te plaatsen dwars te zitten. In zijn oeuvre heeft dit geleid tot tientallen songs waarvan het ontstaan mede uit deze weerzin kan worden verklaard en die door sommige 'dylanologen' zijn bestempeld als 'putdownsongs'. Dit is als het ware een nieuw genre in de liedkunst, waarop Dylan het patent heeft en dat vóór hem eenvoudig niet bestond. Dylans dubbeltalent van tekstschrijver en muzikant, maar ook zijn persoonlijk leven is in hoge mate beïnvloed door dit zelfverkozen verzet tegen de bewieroking die hem ten deel viel. Het is wel als zijn tragiek beschouwd dat hij de confrontatie verloren heeft. Achteraf gezien kón hij die alleen maar verliezen. Voor een goed begrip van de man en zijn werk lijkt het vermoeden gewettigd dat hijzelf de strijdbijl pas na een forse creatieve impasse omstreeks 1989 begraven heeft. Daarmee heeft hij 'de verschrikking van de wereldroem' definitief aanvaard. Het lijkt geen toeval dat hij sindsdien wereldwijd met méér dan graagte uit zijn omvangrijke oeuvre 'voordraagt' tijdens de circa 80 tot meer dan 100 optredens per jaar sinds hij in 1989 met zijn ietwat gekscherend genaamde “Never Ending Tour” is gestart.
Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersenen gegeven heeft. In zijn eerste jaren introduceerde hij sociaal en politiek commentaar, vaak gekruid met absurdistische humor, toen letterlijk iedereen nog over bloemetjes en bijtjes lispelde. Vanaf 1964 opende hij nieuwe wegen in zijn meer persoonlijke teksten voor de weergave van het complexe gevoelsleven van de mens, door gebruik te maken van beeldspraak, maar ook van losse gedachten en invallen. Deze literaire techniek wordt wel 'stream of consciousness' genoemd: het noteren van een veelvoud aan indrukken die zich spontaan opdringen aan het bewustzijn. Dylans teksten, waaruit ook nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Zij kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Over sommige regels en zelfs hele liedjes breken kenners zich al jaren het hoofd. Hoewel Dylan over zijn werk eens kernachtig gezegd heeft "I am my words", heeft het er alle schijn van dat ook hijzelf van sommige frasen de oorsprong of feitelijke betekenis niet (meer) weet. Hoe ook: dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek, die door Dylans talent en zeer eigen muziekopvatting dan ook voorgoed is veranderd en sindsdien als waarachtige kunstvorm kan worden beschouwd.
Dylans tekstuele vernieuwing stoelt op zijn zeer brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.
Er zijn weinig producten waar zo veel hardnekkige mythes over bestaan als bier. Daarom zetten we hierbij enkele misverstanden recht. Met véél plezier, want euh... bier is helemaal niet zo ongezond als je denkt! 1. Er zit géén vet in bier
En dat terwijl 1 op 10 Belgen gelooft dat bier zelfs vetter zou zijn dan chocolade. Een reep melkchocolade bevat gemiddeld 13,5 gram vet. Een glas bier absoluut geen.
2. Bier bevat weinig suiker
In een pint van 25 cl zit minder dan 1 gram suiker. Ter vergelijking: een caffe latte is goed voor 21 gram, een blik cola bevat er 34 en een grote frappuchino is goed voor 35 gram suiker, ofwel zeven suikerklontjes! Morgen toch maar op café in plaats van naar het koffiehuis?
3. Bier heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als wijn
In de landen rond de Middellandse Zee lijden mensen minder aan hart- en vaatziekten. En daar wordt ook heel wat wijn gedronken. Toeval? Neen, een glas wijn van tijd tot tijd heeft wel degelijk een gunstige invloed op je gezondheid. Maar dat komt niet door de druiven. De alcohol in het drankje is verantwoordelijk voor dat effect! Bier heeft dus net dezelfde gezondheidsvoordelen als wijn.
4. Wijn bevat dubbel zo veel calorieën
Een glas wijn bevat maar 125 ml vloeistof en is goed voor 108 kcal. Een glas bier bevat 250 ml heerlijkheid, waarmee je 105 kcal binnen krijgt. Reken maar uit.
5. Vrouwen drinken steeds liever bier
Pinten zijn duidelijk niet enkel weggelegd voor mannen. Drie kwart van de dames geeft aan dat zij graag bier lusten en de helft van hen drinkt het zelfs wekelijks. Nu ook jij weet dat bier beter is voor je lijn dan wijn, zal dat aantal vast snel de hoogte ingaan! (br.hln)
De natuur is helemaal in de war door het warme weer
De natuur is helemaal in de war door het warme weer
Ook onze noorderburen kennen een ongezien warme winter en dat brengt zowel fauna als flora danig in de war. Gisteren werden in Nederland tientallen dagvlinders gespot en een aspergekweker uit Etten-Leur zegt dat hij zich kan opmaken voor de tweede oogst in een jaar.
De Vlinderstichting in Wageningen noemt vlinders die zich al met kerst laten zien een unicum. Vlinders hebben naast warmte ook extra zon nodig om hun lichaamstemperatuur op de gewenste 30 graden te krijgen. Op 25 december was er weinig zon en werden er geen vlinders gespot. Maar op tweede kerstdag was er veel zon en met een temperatuur van zo'n 12 tot 14 graden werden de vlinders actief.
De atalanta was met zestien waarnemingen de meest gesignaleerde vlinder. Op de tweede plek kwam de citroenvlinder met zeven meldingen. Ook werden zes dagpauwogen gemeld. Spectaculair was volgens de Vlinderstichting de melding van een grote vos in Zuid-Limburg. Dit is een erg zeldzame vlinder in Nederland.
Volgens aspergekweker Gilbert Sweep uit Etten-Leur kan hij zich opmaken voor de tweede asperge-oogst in een jaar. Op zijn jongste perceel aan het Zandspui staken op tweede kerstdag de eerste asperges al de kop op, vertelt hij aan de regionale krant De Stem.
"Bizar. Ik kon zo de eerste kilo steken en het nog aan de kerstmaaltijd serveren ook'', zei Sweep. "Ze smaken gewoon als asperges uit het voorjaar, niks mis mee." (br.hln)
Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen. En nee, dat komt niet omdat ze meer gaan shoppen. Vrouwen moeten namelijk meer betalen dan mannen voor vergelijkbare producten. Op een heel leven kan het verschil oplopen tot enkele duizenden euro's. Dat blijkt uit een studie die de stad New York liet uitvoeren.
Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, vrouwen doen nog altijd meer in het huishouden dan mannen en vrouwen zijn nog steeds het slachtoffer van seksisme. Alsof dat nog niet genoeg is, betaalt een vrouw meer dan een man voor gelijkaardige producten. Tot die opmerkelijke conclusie is de stad New York gekomen in een net gepubliceerde studie: 'Van kinderwieg tot wandelstok: de kost voor de vrouwelijke consument'.
De onderzoekers hebben naar 800 producten gekeken die door mannen en vrouwen gebruikt worden, gaande van speelgoed en kledij tot verzorgingsproducten. In 42 procent van de gevallen betalen vrouwen meer dan mannen. Het grootste verschil tekent zich af bij verzorgingsproducten zoals scheermesjes, shampoo of parfum. Slecht 13 procent van de verzorgingsproducten die zich specifiek op mannen richten, zijn duurder dan hun vrouwelijke tegenhanger.
De studie heeft producten vergeleken die in de Verenigde Staten verkocht worden, maar ook bij ons zie je een verschil. Een pak van vier wegwerpscheermesjes voor mannen van het huismerk van Colruyt kost 2,31 euro. De vrouwelijke variant met evenveel mesjes in het roze kost 2,49 euro. Een kinderstep in het roze kost 45 euro terwijl een rode Scooter Sport slechts 27 euro kost. Ook bij deodorant van Nivea is een prijsverschil merkbaar. Women Fresh: 2,89 euro, de mannelijke variant: 2,65 euro. (br.hln)
The Corrs is een internationaal bekende Ierse band uit Dundalk. The Corrs bestaat uit Jim Corr (gitaar) en zijn zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums) en Andrea Corr (zang en tinwhistle). Andrea beschrijft The Corrs als een band met een keltische pop-rockstijl. Het zijn vooral de tin whistle, de viool, en in het bijzonder de stem van Andrea die het Ierse geluid aan de muziek van The Corrs geven. Deze broer en drie zussen, die nu in Dublin en Belfast wonen, deden ooit auditie voor de film The Commitments, waar zij ook in spelen. Later kregen ze een platencontract. The Corrs hebben ook enkele nummers opgenomen met Bono van U2. Deze zei een keer: "Great songwriters - in concert the loudest whisper I have ever heard, don't miss them."
Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen
Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen
We zien ze natuurlijk graag, die huisdieren van ons. Maar als de kat de zoveelste koffiemok achteloos tegen de grond smakt, dan hebben we eerder zin om er zelf mee te gooien. Waarom hebben katten de neiging om voorwerpen van tafels en kasten te stoten? Dierenarts Ellen Whiteley gunt ons een blik in het kattenbrein.
Dat duwtje dat poezen zonder verpinken met hun poot tegen een voorwerp geven, kan je verklaren doordat de dieren het instinct hebben van een listig roofdier. "Katachtige jagers spelen eerst met hun prooi voor ze die opeten," legt dierenarts Ellen Whiteley uit. "Wanneer een kat duwt tegen een klein, rechtopstaand voorwerp met haar poot, doet ze eigenlijk hetzelfde. Het instinct zegt haar dat dit voorwerp wel eens een muis zou kunnen zijn."
Op zoek naar een snack Bij katten kan er altijd wel een snackje in, en ze laten geen enkele mogelijkheid onbenut tot een lekker hapje. Daarom geven ze het voorwerp een duwtje, om even te controleren of het geen muis is. Blijkt het uiteindelijk jouw portefeuille of de afstandsbediening van de televisie te zijn, dan verliezen ze de interesse. "Als een kat daarenboven in de gaten krijgt dat jij alert wordt als zij iets op de grond gooit, zal ze het misschien met opzet doen om jouw aandacht te krijgen. Zeker als ze die dag nog geen brokjes heeft gekregen," zegt Whiteley.
Kerstcadeautjes voor de kat Erachter komen waarom je kat dit frustrerend gedrag uitvoert, is het belangrijkste om er weer vanaf te geraken. Wil jouw poes haar jachtinstinct aanscherpen, geeft haar dan wat speeltjes waar ze op kan slaan, in bijten en krabben. Zo gaat ze in het beste geval niet op zoek naar andere voorwerpen om kapot te maken. In het andere geval geeft Dr. Whiteley nog één efficiënte tip mee: verwijder voorwerpen die je kat in de verleiding kunnen brengen. "Alles wat geen val van een meubel op de grond overleeft, en waar de kat bij kan, zet je beter op een andere plek." (br.hln)
Avocado lijkt maar niet van de troon der superfoods te stoten. Een Australische brouwer probeert een graantje mee te pikken van het succes van deze groene vrucht, en brouwde een biertje van avocado.
Daniel Wind van de Bushshack Brewery in West-Australië heeft wel meer bijzondere biertjes op zijn palmares staan. Zo gebruikt hij ongewone ingrediënten als chili, aardbei en chocolade. Voor het Avocado Festival eind november in het Australische Perth werd hij uitgedaagd om een avocado-bier te brouwen, en aldus geschiedde.
Voor de kenners: het biertje is van lage gisting, en de meeste mensen proeven zelfs geen avocado. "Je creëert de bitterheid van het bier door de avocado zelf," legt Wind uit, "die daarnaast ook zorgt voor een romige afwerking." Het bier werd exclusief voor het Avocado Festival gebrouwen, en in september begon Wind eraan met maar liefst 30 kilogram avocado's.
"We schrokken ervan hoeveel mensen naar ons terugkwamen en vroegen achter het bier," zegt Wind. "Er wordt nog steeds naar gevraagd. Zeker nu rond de kerstperiode willen veel mensen het in een fles kopen, maar we hebben enkel vaatjes." Wind zegt dat de onverwachte populariteit van dit bier het moeilijk zal maken om met een nieuwe, originele smaak te komen, maar hij staat open voor elke suggestie. Bierliefhebbers kunnen hun verzoekjes naar Wind sturen. (br.hln)
209 dagen en 13.705 km later: Brit roeit als eerste alleen en non-stop Stille Oceaan over
209 dagen en 13.705 km later: Brit roeit als eerste alleen en non-stop Stille Oceaan over
De Britse avonturier John Beeden heeft als eerste zonder tussenpauzes de Stille Oceaan overgestoken in een roeiboot. De man vertrok op 1 juni in San Francisco en kwam op 27 december, 209 dagen en 7.400 zeemijl (13.705 kilometer) later, aan in Cairns, in het noorden van Australië. Dat meldt de Australische nieuwszender ABC.
De 53-jarige Beeden roeide gemiddeld 15 uur per dag in zijn zes meter lange boot Socks II. Hij had gepland een maand vroeger toe te komen, maar de weersomstandigheden maakten zijn reis langer. In 2011 roeide Beeden al solo in 53 dagen de Atlantische Oceaan over, een afstand van 2.600 zeemijl. De tocht over de Stille Oceaan was echter veel zwaarder. Hij verklaarde dat hij niet had verwacht dat hij het zo moeilijk zou hebben om zijn bestemming te bereiken. De man zei ook aan ABC dat het na zeven maanden alleen op zee "zeer vreemd" is om weer onder de mensen te zijn en in het lawaai.
Leuk weetje: tijdens het grootste deel van zijn tocht waren de mensen die het dichtst bij hem in de buurt waren de bemanningsleden van het ruimtestation ISS, dat op ongeveer 250 kilometer hoogte in een baan rond de aarde beweegt (br.hln)
Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife, vriendin en zoon ook betrokken
Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife, vriendin en zoon ook betrokken
De Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange (57) is gisteren verongelukt tijdens een toeristische uitstap op het Canarische eiland Tenerife. Hij was diezelfde dag op het eiland aangekomen. Dat is aan Belga bevestigd door een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.
"Er worden niet meer details gegeven over het ongeval omdat de familie van het slachtoffer heeft aangedrongen op discretie", aldus nog de woordvoerder.
Lagrange stond vooral bekend om zijn kunstige naaktfoto's die internationaal aanzien genoot. Het gaat om verfijnde, stijlvolle composities, die een ode brengen aan schoonheid, sensualiteit en verbeelding. Lagrange verkoos analoge fotografie boven digitale en legde zich de laatste jaren ook toe op videoproducties.
Zijn grote doorbraak kende de Antwerpse fotograaf in 2013 met zijn boek 'Diamonds and Pearls', dat wereldwijd gepubliceerd werd. Lagrange werd 57.
De 47-jarige Saskia Dekkers, Lagranges vriendin en hoofdstyliste bij VRT, was ook betrokken bij het ongeval. Over haar toestand is weinig bekend. De Spaanse nieuwssite 20minutos schrijft: "Een 47-jarige vrouw liep een ernstig hoofdletsel op en is daarvoor overgebracht naar de spoedafdeling van het universitair ziekenhuis van de Canarische Eilanden. Bronnen geven aan dat de vrouw buiten levensgevaar verkeert."
Ook hun 14-jarig zoontje Lee zou bij het ongeval betrokken zijn. Volgens 20minutos heeft ook hij een ernstig hoofdletsel opgelopen; over zijn toestand is niets geweten. (br.hln)
De afgelopen dagen is er wereldwijd via streamingdiensten erg veel geluisterd naar muziek van de Beatles. De nummers 'Let it be' van John Lennon en het eveneens bekende 'Here comes the sun' werden wereldwijd het meest gedraaid op Spotify en Apple Music.
De muziek van de Beatles, waaronder dertien studioalbums en vier verzamelalbums, is sinds 24 december online te beluisteren. Volgens Spotify stonden de eerste dag na de release al 25 nummers van de groep in de top 200 van meest beluisterde nummers. (br.hln)
Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaans zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.
Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.
Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solo-carrière te beginnen.
Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit All Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.
In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Nederland, Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love", een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Later dat jaar scoorde ze nog in Nederland met "She's in love with you". In Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".
Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).
Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.
Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.
In Mexico is de zwaarste man ter wereld overleden. Dat heeft zijn vriendin aan persagentschap dpa gemeld. De 38-jarige Andrés Moreno Sepúlduva, die ooit 450 kilogram woog, overleed op kerstdag aan een hartaanval.
De Mexicaan liet eind oktober driekwart van zijn maag weghalen. Voor die operatie was hij al 130 kilogram afgevallen, en woog hij nog 320 kilogram. Zijn arts hoopte dat de man door de operatie uiteindelijk nog slechts 85 kilogram zou wegen. De operatie was bovendien noodzakelijk om zijn gezondheidsproblemen door diabetes en een te hoge bloeddruk te verminderen.
Moreno kreeg vier jaar geleden een zware depressie nadat zijn vader stierf. In die periode kwam hij meer dan 200 kilogram bij.
De 38-jarige Mexicaan werd met zijn 450 kilogram de zwaarste man ter wereld in mei 2014, toen zijn voorganger Manuel Uribe, eveneens een Mexicaan, op 48-jarige leeftijd overleed. Uribe woog op een gegeven ogenblik 560 kilogram, en kreeg daardoor in 2006 een plekje in het Guinness Book of Records. (br.hln)
De modehandelaars hebben geen hoge verwachtingen voor de aankomende koopjesperiode, die start op 2 januari. De meeste handelaars denken minder (37 procent) of even veel (54 procent) te verkopen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van sectorvereniging Mode Unie.
In de aanloop naar de wintersolden verkochten de zelfstandige modewinkeliers volgens Mode Unie gemiddeld 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Meer dan de helft van de modewinkeliers (57 procent) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl een kwart aangeeft evenveel verkocht te hebben. Maar achttien procent van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben.
De huidige economische situatie en het warme winterweer zijn volgens Mode Unie en haar leden de belangrijkste oorzaken van de mindere verkoop. Door het warme weer koopt de consument veel minder winteritems of stelt hij zijn aankopen uit tot de solden.
Toch verwachten de winkeliers tijdens de solden 3,5 procent minder omzet te draaien dan vorig jaar. Mode Unie verwacht dat de koopjes zullen starten met kortingen tot 30 procent. (br.hln)
Gezin botst tijdens vakantie in Frankrijk op dit prachtige kasteel... nu is het van hen
Gezin botst tijdens vakantie in Frankrijk op dit prachtige kasteel... nu is het van hen
Een Australisch gezin reisde af naar Frankrijk op zoek naar een leuk vakantiehuis, maar hun plannen veranderden toen ze op dit wondermooie kasteel uit de 18e eeuw botsten. Ze kochten het landgoed met 94 (!) kamers en begonnen het te renoveren. Vandaag, twee jaar later, zijn ze nog altijd aan het verbouwen.
Karina en Craig Waters uit het Australische Perth waren gewoon op zoek naar een huisje in Frankrijk waar ze hun vakanties konden doorbrengen. Ze dachten niet aan een al te groot pand, tot ze het Château de Gudanes in Zuid-Frankrijk ontdekten. Ze kochten het prachtige maar bouwvallige kasteel en besloten het samen met hun twee kinderen te renoveren.
Château de Gudanes, ontworpen door de Parijse architect Ange-Jacques Gabriel, werd in het midden van de 18e eeuw gebouwd in de Pyreneeën, nabij Andorra. Het ruim 250-jarige kasteel was toe aan een grondige renovatie: een taak die de Waters-familie graag op zich nam.
Het is niet geweten hoeveel geld het koppel voor het kasteel neertelde.
Het gezin houdt via hun website de wereld op de hoogte van de verbouwingen. Zo was het dak op vier plaatsen ingestort en veel kamers waren volledig onbereikbaar door het puin. Sommige kamers hadden zelfs geen plafond of vloer en het hele kasteel was niet voorzien van verwarming of elektriciteit. Tijdens de renovatiewerken botste het gezin ook op geheimzinnige tunnels, oude artefacten en zelfs een prachtige fresco.
Normaal gezien is het kasteel volgend jaar af. Karina en Craig willen er dan rondleidingen organiseren en een café in opstarten. (br.hln)