Vergeet guacamole, er bestaat nu ook avocado-bier
Avocado lijkt maar niet van de troon der superfoods te stoten. Een Australische brouwer probeert een graantje mee te pikken van het succes van deze groene vrucht, en brouwde een biertje van avocado.
Daniel Wind van de Bushshack Brewery in West-Australië heeft wel meer bijzondere biertjes op zijn palmares staan. Zo gebruikt hij ongewone ingrediënten als chili, aardbei en chocolade. Voor het Avocado Festival eind november in het Australische Perth werd hij uitgedaagd om een avocado-bier te brouwen, en aldus geschiedde.
Voor de kenners: het biertje is van lage gisting, en de meeste mensen proeven zelfs geen avocado. "Je creëert de bitterheid van het bier door de avocado zelf," legt Wind uit, "die daarnaast ook zorgt voor een romige afwerking." Het bier werd exclusief voor het Avocado Festival gebrouwen, en in september begon Wind eraan met maar liefst 30 kilogram avocado's.
"We schrokken ervan hoeveel mensen naar ons terugkwamen en vroegen achter het bier," zegt Wind. "Er wordt nog steeds naar gevraagd. Zeker nu rond de kerstperiode willen veel mensen het in een fles kopen, maar we hebben enkel vaatjes." Wind zegt dat de onverwachte populariteit van dit bier het moeilijk zal maken om met een nieuwe, originele smaak te komen, maar hij staat open voor elke suggestie. Bierliefhebbers kunnen hun verzoekjes naar Wind sturen. (br.hln)
|