NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/4/11/20160130142510/media_xll_8362151.jpg

Om u meteen een illusie te ontnemen: hét wondermiddel dat u doet vermageren, bestaat niet. Maar volgens een nieuwe grootschalige studie van Harvard en de universiteit van East Anglia zijn er wel degelijk fruit- en groentensoorten die u kunnen helpen uw gewicht op peil te houden, en zelfs enkele kilo's te verliezen.

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van in totaal 124.086 mensen die, verdeeld over drie studies, gedurende 24 jaar gevolgd werden. Ze onderzochten het verband tussen hun gewicht en de consumptie van fruit en groenten rijk aan flavonoïden. Dat zijn natuurlijke verbindingen die voorkomen in planten, en in de ene soort al talrijker aanwezig zijn dan in de andere.

Op middelbare leeftijd krijgen de meeste mensen te maken met een gewichtstoename, onder andere door slaaptekort, een trager metabolisme, hormonale veranderingen en een afname van de spiermassa. De onderzoekers ontdekten een link tussen een verhoogde consumptie van flavanoïden en gewichtsbehoud, en zelfs een bescheiden gewichtsverlies. Dat was het geval bij zowel mannen als vrouwen, en op alle leeftijden.

Bosbessen

Zelfs een kleine toename van dergelijke voeding bleek al een positief effect te hebben. "Eén enkele portie van deze vruchten per dag kan al een belangrijke impact hebben op de gezondheid", besluiten de onderzoekers. Gewichtstoename op middelbare leeftijd kan immers het risico op een verhoogde bloeddruk, hartziekten en diabetes vergroten.

Bosbessen bevatten de grootste concentratie flavonoïden en bleken het grootste effect te hebben. Daarnaast toonden pruimen, appelen, peren, aardbeien, druiven, selder en pepers goede resultaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank

11 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/12/6/20160130190253/media_xll_8362686.jpg

Ik drink suikervrije frisdrank, dus ik ben goed bezig, denk je? Think again. Deze 11 weetjes over light frisdranken doen je in de toekomst misschien net iets vaker naar een glas water grijpen.

1. Light of niet: beide frisdrankvarianten bevatten fosforzuur, een regelrechte aanslag op je tanden. Het duurt slechts 10 minuten voor het fosforzuur het glazuur van je tanden aantast.

2. Het verschil tussen Cola-Cola Light en Coca-Cola Zero bestaat wel degelijk, en heeft alles te maken met de smaakbasis. Beide varianten bevatten geen suiker en gebruiken dezelfde zoetstoffen, maar Zero heeft tot doel om meer zoals gewone Cola te smaken, terwijl Light zijn eigen uitgesproken smaak heeft.

3. Light frisdranken hebben een pH-waarde van 3.2, wat zoveel wil zeggen als: een heel hoge zuurtegraad. Ter vergelijking: zuren in batterijen hebben een pH van 1, water heeft een pH van 7.

4. Een blikje gewone frisdrank zinkt in het water, terwijl light-varianten drijven. De suiker in "gewone" frisdranken zorgt voor een dichtere substantie, waardoor die blikjes naar de bodem zinken.

5. De hoge zuurtegraad in (light) frisdranken kan je eigen pH-waarden in de war sturen, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

6. Aspartaam, de zoetstof die gebruikt wordt om suiker te vervangen in light frisdranken, is 200 keer zoeter dan suiker. Daarom wordt maar een heel kleine hoeveelheid per portie gebruikt.

7. Voedingsdeskundigen waarschuwen ervoor dat artificiële zoetstoffen insuline kunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in 'vetopslag-modus' zet en je dus bij komt.

8. Light frisdranken zijn vaak geen aangepaste recepten van de originele frisdrank, maar meestal een totaal andere recepten met een compleet andere formule.

9. Na het drinken van een light frisdrank kan je lichaam nog steeds verlangen naar de "echte" suiker die het nog niet gekregen heeft. Dat leidt dan weer tot het kiezen voor andere suikerrijke snacks.

10. Voor Cola Light op de markt werd gebracht, werd het aan maar liefst 450 testen onderworpen, om zeker te zijn dat het bij de standaarden van het bedrijf zou passen.

11. Een grote koffie van Starbucks bevat 4 à 5 keer meer cafeïne dan een blikje Cola Light. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals in de film: vermomde agenten recupereren gestolen Picasso van helers

Zoals in de film: vermomde agenten recupereren gestolen Picasso van helers

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/10/11/20160130204012/media_xll_8362871.jpg

Na een infiltratie-operatie van enkele weken heeft de Turkse politie beslag kunnen leggen op een schilderij van Picasso dat gestolen was van een kunstverzamelaarster in New York.

De Turkse agenten gaven zich uit als kunstliefhebbers die geïnteresseerd waren om het olieverfschilderij te kopen. De onderhandelingen met de vermoedelijke helers vonden eerst plaats in een hotel en vervolgens in een jachthaven in Istanboel. De kunstdieven vroegen eerst 8 miljoen dollar, maar aanvaardden dan om de prijs te doen zakken tot 7 miljoen dollar.

Bij de derde ontmoeting in een café van de Turkse metropool gingen de undercoveragenten over tot arrestaties en inbeslagname van het schilderij.

Het doek, getiteld 'Femme se coiffant' ('Vrouw die haar haar kamt'), stamt uit 1940 en is een portret van Dora Maar, de muze en toenmalige partner van Picasso. (br.hln)


» Reageer (0)
30-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie wilde dat zijn as uitgestrooid zou worden op Bali

David Bowie wilde dat zijn as uitgestrooid zou worden op Bali

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/10/4/20160130091750/media_xll_8361409.jpg

David Bowie heeft 100 miljoen dollar (ruim 92 miljoen euro) nagelaten en het grootste deel daarvan gaat naar zijn familie. Dat melden Amerikaanse media op basis van het testament van de op 10 januari overleden artiest.

Daarin staat ook dat hij op het Indonesische eiland Bali wil worden gecremeerd en dat zijn as daar wordt uitgestrooid. Bij het testament zit echter ook een overlijdensakte waarin wordt gemeld dat hij op 12 januari al is gecremeerd. Dat zou dan in New York zijn gebeurd.
Bowie, wiens echt naam David Robert Jones was, overleed op 69-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van kanker.

Volgens het testament krijgt zijn weduwe Iman Abdulmajid Jones ongeveer de helft van zijn nalatenschap en zijn dochter en zoon elk een kwart. Verder krijgen zijn persoonlijke assistent en een verzorger van een van zijn kinderen een geldbedrag.

Bowie verloor zijn hart aan Bali toen hij daar samen met Iggy Pop op vakantie was in de jaren tachtig. Hij was zo onder de indruk van het eiland dat hij later op het Caribische eiland Mustique een huis in Indonesische stijl liet bouwen. In het testament staat dat Bowie volgens "boeddhistische rituelen'' op Bali wilde worden gecremeerd. Als dat niet mogelijk is, moet in elk geval zijn as daar worden verstrooid (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer van een brutale overval, wacht haar in het ziekenhuis opnieuw een onaangename verrassing

Slachtoffer van een brutale overval, wacht haar in het ziekenhuis opnieuw een onaangename verrassing

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/12/20160130105725/media_xll_8361522.jpg

Ze werd het slachtoffer van een brutale overval op haar juwelierszaak in Luik. Maria Rita incasseerde daarbij een paar rake klappen van de dader die gewapend was met een boksijzer. Zwaar toegetakeld werd ze naar het ziekenhuis gebracht en daar wachtte haar een tweede onaangename verrassing. Dik een jaar na de feiten doet ze vandaag haar relaas in de krant La Meuse.

Rita stond op 27 december 2014 in haar juwelierszaak 'L'Âge d'Or' in Luik toen plots een man op haar afstapte. Gewapend met een boksijzer deelde hij een paar klappen uit. Een voorbijganger zag de overval gebeuren en zette meteen de achtervolging in op de dader. Hij kon de overvaller met de hulp van de zoon van de juwelierster bij de kraag vatten waarna de overvaller op zijn beurt naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht werd. Daar wachtte Maria een twee onaangename verrassing. "Hij lag naast mij in de kamer. We waren van elkaar gescheiden door een simpel gordijntje. Je kan je nauwelijks inbeelden hoe stresserend de situatie voor mij was."

Na twee dagen in het ziekenhuis stond de kranige vrouw al opnieuw achter de toonbank van haar zaak. De dader, een minderjarige jongen, werd naar de gesloten instelling van Saint-Hubert gebracht. Zijn familie was geen onbekende voor het gerecht. "Na twee maanden in de gesloten instelling werd hij vrijgelaten. Op een morgen lag er een brief van zijn advocaat in de bus met excuses in zijn naam. Ik had die brief liever nooit gekregen of toch niet op zo'n manier."

Acht maanden na de overval kon de Luikse haar gestolen juwelen en geld recupereren. "Onmiddellijk weer aan de slag gaan, was een goede beslissing. Het heeft me geholpen om het trauma te verwerken. Ik heb immers geen nood aan antidepressiva of praatjes bij een psychiater. Ik wou meteen tonen dat ik er opnieuw stond!", luidt het ferm.

Haar zaak was toen al beveiligd met een bel, een speciale deur en camera's. Daar kwam nog een parlofoon bij. "Voortaan vraag ik de klanten wat ze willen kopen voor ik hen binnenlaat. Een praatje vooraf maakt me meteen ook veel wijzer", besluit Maria Rita. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shocking Blue - Inkpot

Shocking Blue - Inkpot

Klik op de foto om hun te beluisterenShocking Blue was een Nederlandse rockband uit Den Haag die in de jaren 60 en 70 succesvol was. De groep werd in 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen, die naar eigen zeggen bij The Motions  aan zijn plafond was gekomen en een groep in de steigers wilde zetten waarmee hij internationaal meer kansen zag. Van Leeuwen rekruteerde de groepsleden uit diverse hoeken van de Haagse beatscene en koos in eerste instantie voor een zanger, Barry Hay, die net The Haigs  had verlaten. Hay paste echter en van Leeuwen sprak de historische woorden: "Hier zul je nog spijt van krijgen" (quote van Barry Hay op NCRV-televisie). Uiteindelijk werd Fred de Wilde de zanger en werd er een lp voor Polydor  opgenomen. Het album scoorde net als de eerste single "Love is in the air" matig. Een jaar later stapte Shocking Blue over naar het pas opgerichte Pink Elephant-label van Dureco. Toen De Wilde halverwege 1968 een oproep kreeg voor militaire dienst, besloot Van Leeuwen dat hij zijn groep wilde completeren met een zangeres. In eerste instantie werd gedacht aan Annet Hesterman, maar zij bleek net een contract met een manager te zijn aangegaan en bedankte. Later was ze nog korte tijd de zangeres van de Groningse Ro-d-ys. In Loosdrecht stuitten Van Leeuwen en manager Cees van Leeuwen op Mariska Veres, die daar optrad met The Motowns tijdens een feestje van de Golden Earring. Via haar moeder werd het contact gelegd, en de rest is geschiedenis. Shocking Blue werd de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde met de single Venus. De groep scoorde nog vele andere hits en ging in 1975 uit elkaar. In 1979 werd een poging tot een reünie gedaan, maar die duurde maar zo'n jaar of twee. Shocking Blue herrees in een nieuwe samenstelling in 1993 met Mariska Veres, maar zonder Robbie van Leeuwen. Deze formatie bleef optreden tot aan het overlijden van Mariska Veres in december 2006.» Reageer (0)
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische in paar minuutjes bevallen van haar vijfling

Australische in paar minuutjes bevallen van haar vijfling

http://static1.hln.be/static/photo/2016/9/5/2/20160129092731/media_xll_8358242.jpg

Het is eindelijk zover. Kim Tucci is mama geworden van een vijfling. Heel Australië leefde mee met de zwangerschap van de vrouw uit Perth. Ze deelde haar 'avonturen' op haar Facebookpagina 'Verrast Door Vijf'. De bevalling duurde amper een paar minuten, meldt Woman's Day. Verdere details over de geboorte van de vier meisjes en het jongetje zijn nog niet bekend.

De vijfling van Kim en Vaughn luisteren naar de namen Keith, Ali, Penelope, Tiffany en Beatrix. De 26-jarige Tucci was al moeder van een zoon toen ze in het huwelijksbootje stapte met Vaughn. Samen hadden ze al twee dochters, Avia en Indiana toen ze besloten om nog voor een zoontje te gaan.

Groot was de verrassing toen bleek dat ze zwanger was van een vijfling. Hun wens, een jongen werd vervuld maar op vier 'extra' meisjes had het koppel niet meteen gerekend.

Tucci die op natuurlijke wijze zwanger raakte, deelde haar 'avonturen' op Facebook. Zo moest ze elke dag 6.000 calorieën eten om haar vijfling te voeden. Ze omschreef haar uitzonderlijke zwangerschap dan ook als 'heavy'. De volgende maanden zullen dat zeker worden nu haar gezinnetje plots acht kinderen telt. We wensen de ouders alvast veel moed en succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom knuffelberen slecht zouden zijn voor de gezondheid

Waarom knuffelberen slecht zouden zijn voor de gezondheid

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/4/1/20160128193442/media_xll_8356966.jpg

Knuffels mogen nog zo onschuldig lijken, volgens de Noorse Hart- en Longassociatie zijn ze levensgevaarlijk. In een campagne waarin ze knuffelberen vermomd hebben als Hitler, Khaddafi en Kim Jong-II waarschuwen ze dat slapen met een teddybeer kan leiden tot astma en allergieën, door de hoge concentratie aan huisstofmijt in de beren.

In een interview met Radio 1 nuanceert kinderallergoloog Elke De Wachter van het UZ Brussel die extreme stelling echter. Ze begrijpt het statement van de Noorse Hart- en Longstichting LHL wel, maar vindt die anderzijds ook sterk overdreven. "Hun visie is dat je kunt vermijden dat kinderen allergieën krijgen, door hen vroegtijdig niet in contact te brengen met iets. Dat is iets dat we al lang weten, en klopt dus ook. Als je bijvoorbeeld vermijdt dat baby's worden blootgesteld aan een hoge concentratie huisstofmijt, dan zullen ze in hun latere leven daar minder snel allergisch aan worden."

"Link met astma nooit bewezen"
"Hier leggen ze echter ook meteen de link met astma, en dat is dan weer nooit bewezen. Een hoge concentratie aan huisstofmijt kan inderdaad leiden tot overgevoeligheid, maar ook in matrassen, boeken en tussen speelgoed zit huisstofmijt," legt De Wachter uit. "Dat volledig vermijden is dus sowieso niet mogelijk."

Maar moeten alle beren dan weg?
"Als kinderen duidelijk allergisch zijn aan huisstofmijt is het inderdaad belangrijk om daar iets aan te doen om de klachten te verminderen. Dat kan door alle teddyberen weg te doen maar ook door ze om de zes weken te wassen op zestig graden of een dag en een nacht in de diepvriezer te steken," zegt De Wachter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna (44) Ik leef al 10 jaar in bijna volledige duisternis

Anna (44): "Ik leef al 10 jaar in bijna volledige duisternis"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/14/7/20160126152831/media_xll_8350567.jpg

Tien jaar geleden leidde de Britse Anna Lindsey (44) nog een heel normaal leven, tot bij haar een zeldzame huidaandoening werd vastgesteld. Elke vorm van licht bezorgt haar een brandende pijn, waardoor ze het merendeel van haar leven in het donker moet doorbrengen. "Ik ben een gevangene in mijn eigen huid," schrijft Anne, die haar pakkende levensverhaal neerpende in een boek.

Wie de woning van Anna Lyndsey in Engeland betreedt, zal er ook overdag zorgvuldig gesloten gordijnen aantreffen. De enige lichtbron zijn vage streepjes zonlicht die toevallig door de gordijnen piepen. Een trap hoger vind je Anna's volledig verduisterde 'donkere kamer'. Zorgvuldig zwart afgeplakte ramen verhinderen dat ook maar het minste streepje licht zich naar binnen wringt langs kleine kiertjes. Die kamer is tegelijkertijd Anna's gevangenis én vrijheid. Ze brengt er de nacht door en zit er overdag ook minstens 3 uur. Als haar aandoening het felst is - wanneer of waarom valt nooit te voorspellen -  brengt ze er soms hele maanden door.

Een leven in duisternis

Anna lijdt aan een extreem zeldzame vorm van lichtgevoeligheid. Niet alleen zonlicht, maar ook kunstverlichting, TL-buizen, computerschermen en het licht van de televisie pijnigen haar huid op brutale wijze. Wanneer de brandende aandoening - lichtgevoelige seborroïsche dermatitis - het hevigst opflakkert, kan ze niet anders dan vluchten naar haar pikdonkere kamer. Het huis verlaten is bijna onmogelijk, tenzij heel snel een uurtje vlak voor de zon opkomt of nadat de zon ondergaat en de straatverlichting nog niet aan is. Ze leeft in gevangenschap door haar ziekte, bijna altijd in volledige duisternis.

"Als een vlammenwerper tegen mijn gezicht"

Tot haar 33ste leidde Anna een heel normaal leven. Ze werkte als ambtenaar op het ministerie van werk en pensioenen in Engeland, had een druk sociaal leven, een tof appartement in Londen en al twee jaar een liefdevolle relatie met Pete. In april 2005 was Anna aan het werk achter haar computer, toen plotseling iets vreemds gebeurde. "Uit het niets begon de huid op mijn gezicht hevig te branden," vertelt Anna. "Het leek wel alsof iemand een vlammenwerper tegen mijn gezicht hield. Het brandde zo fel en pijnlijk, hoewel je aan mijn gezicht zelf niets kon zien. Ik was doodsbang."

Gevangen in je eigen huid

De pijn werd ondraaglijk, en naast computerschermen leek ook zonlicht hetzelfde effect te veroorzaken. De pijn breidde zich van haar gezicht uit naar haar hele lichaam. Haar dermatoloog verwees Anna door naar een specialist, maar zelfs na alle mogelijke doktersbezoeken en medicijnen werd de aandoening niet beter. "Het voelt alsof een brandende vlam tegen mijn gezicht wordt gehouden, en een kaasrasp over mijn lichaam snijdt," omschrijft Anna de pijn. "Ik ben een gevangene in mijn eigen huid."

Leren leven in een hel

Omdat geen enkele behandeling leek te helpen, installeerde Anna de donkere kamer in het huis waar ze met haar echtgenoot Pete woont. In die kamer bedrijven ze ook de liefde, want ze kan nergens anders haar kleren uittrekken zonder pijn. "Zelfs binnenshuis draag ik UV-beschermende kledij, gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Warme zomerdagen zijn het ergste. Ik kan geen raam openen voor frisse lucht omdat er dan licht binnenkomt, en ik kan geen kleren uittrekken omdat ik dan pijn voel. Op zo'n dagen lig ik op de grond in het laagste, koelste deel van de kamer te zweten als gek. Blijft het warme weer aanhouden, dan weet ik hoe het voelt om in de hel te zijn. Dat zijn de momenten waarop ik huil. Ik vries plastic flessen in met water en leg ze rond mijn lijf. En soms denk ik aan zelfmoord."

De kracht van liefde

Die donkere gedachten ruilt Anna altijd dapper weer in voor positiviteit. "Meestal wil ik gewoon leven. Ik haal mijn geluk uit de kleine dingen. In een glimp van de buitenwereld, getekend in grijstinten. In een bloem. In de geur van tuinen en oude bladeren," vertelt Anna. "Soms denk ik dat het voor Pete ook beter zou zijn als ik er een einde aan maak, zodat hij ook weer een normaal leven kan leiden. Maar als ik hem dat zeg, antwoordt hij: 'Het zou zo oneerlijk zijn tegenover de mensen die je achterlaat. Dan knuffelt en kust hij mij en zegt: 'Ik hou van je en zou je missen'."

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/13/11/20160127152057/media_l_8353286.jpg

Anna schreef een boek over haar leven met de aandoening. Ze deed dit met pen en papier in de volledige duisternis, met haar linkerduim als hulp om haar hand te leiden in het donker. Het resultaat is een hoopgevend en zelfs grappig boek, ondanks het ongeluk waar ze mee kampt.

'Meisje in het donker', Anna Lindsey, De Bezige Bij, 18,90 euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veroorzaakt koffie dan toch geen hartkloppingen?

Veroorzaakt koffie dan toch geen hartkloppingen?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/16/11/20160127181130/media_xll_8353646.jpg

Om hartkloppingen te vermijden wordt (te veel) koffie drinken vaak afgeraden, omdat de cafeïne uit dat drankje ons hartritme in de war zou kunnen sturen. Onderzoek van University California spreekt dit tegen, en oppert voorzichtig dat die aanbevelingen misschien wel aan vernieuwing toe zijn.

Onderzoeken uit het verleden wijzen op een link tussen cafeïneconsumptie en hartkloppingen, omdat het goedje uit onder meer koffie, thee en chocolade onze hartslag drastisch de hoogte in zou jagen. Een studie van University California spreekt dit nu tegen, en suggereert zelfs dat cafeïnehoudende producten zoals chocolade, koffie of thee net voordelen voor het hart kunnen opleveren.

Koffie, thee en chocolade
De onderzoekers analyseerden 1.388 willekeurige deelnemers van gemiddeld 72 jaar uit een database van een Amerikaans cardiovasculair instituut. Ze hielden bij hoe vaak die proefpersonen aten, en of ze daarnaast koffie, thee of chocolade consumeerden. De deelnemers werden ook onderworpen aan een ECG- test - een registratie van de activiteiten van het hart -  voor 24 uur.

Geen hartkloppingen
80% van de deelnemers consumeerden dagelijks meer dan één cafeïnehoudend product. Bij deze mensen werd geen versnelde hartslag gemeten, ook niet na het eten of drinken van koffie, thee en chocolade. Cardioloog Gregory Marcus: "Klinische aanbevelingen die waarschuwen tegen regelmatige consumptie van cafeïne om hartstoornissen tegen te gaan, moeten volgens ons herbekeken worden. Mogelijk raden we onnodig af dat hartpatiënten koffie, thee en chocolade consumeren."

Gematigde koffieconsumptie kan net goed zijn bij het voorkomen van hartziekten. Vier à vijf kopjes per dag zouden bovendien geen ongewenste effecten met zich mee brengen. Al is het nog te vroeg om voorbarig conclusies te trekken op basis van deze studie alleen. De wetenschappers zelf geven ook aan dat meer onderzoek nodig is om te bepalen of grote hoeveelheden cafeïne wel een negatieve invloed hebben op de hartslag. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is al staande eten slecht voor de spijsvertering?

Is al staande eten slecht voor de spijsvertering?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/0/6/20160125104109/media_xll_8346711.jpg

Het leven wordt steeds drukker, en dat betekent dat we vaak snel-snel onze maaltijd naar binnen werken terwijl we rechtstaan of rondlopen. En dat terwijl we heel onze jeugd te horen kregen dat dat slecht is voor de spijsvertering. Kan je problemen krijgen door niet aan tafel te gaan zitten?

Het korte antwoord? Nee, rechtstaand of al wandelend eten heeft weinig invloed op je vertering. Medisch gezien is er geen enkele link tussen indigestie en de manier waarop je je maaltijden eet. Integendeel: rechtstaan kan bij aandoeningen zoals reflux zelfs helpen om problemen te vermijden.

Wel is het zo dat je lichaam extra bloed naar je spijsverteringsstelsel moet sturen om alles vlot te laten verlopen. Als je dan intussen veel beweegt - en je spieren dus ook meer bloedtoevoer vragen - kan er wel eens een conflict optreden en raakt een van de twee processen in moeilijkheden. Wat rondwandelen is echter niet voldoende om dit te veroorzaken, en er zijn niet veel mensen die een bord spaghetti bolognaise naar binnen werken op de loopband.

Vol gevoel
Er is dus helemaal geen bezwaar voor je spijsvertering, maar al staande eten heeft wél invloed op je gewicht. Onderzoek heeft uitgewezen dat je sneller bijkomt als je niet gaat zitten om te eten.

Wandelen is immers iets dat veel aandacht vergt van je brein, waardoor je afgeleid bent en moeilijker kan verwerken wat en hoeveel je precies eet. Met andere woorden: ons hongergevoel wordt in de war gestuurd en we krijgen minder snel een vol gevoel. Daarnaast heb je ook de neiging om sneller te eten wanneer je rechtstaat, wat opnieuw je hongergevoel beïnvloedt. Op het einde van de dag hebben mensen die al rechtstaand eten meer gegeten dan wie gaat zitten voor zijn maaltijden.

Conclusie: voor je spijsvertering maakt het weinig uit hoe je eet, maar voor je gewicht is het een stuk minder positief.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het einde in zicht voor Blokken?

Is het einde in zicht voor Blokken?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/12/12/20160126065735/media_xll_8349222.jpg

Avond na avond 850.000 kijkers scoren, het is niet elke tv-quiz gegeven. Toch is niets zeker in televisieland en weet Ben Crabbé nog niet of hij na de zomer een 24ste jaargang zal presenteren. "We zijn gesprekken aan het voeren over de toekomst. 'Blokken' is minder sexy, hé", zegt presentator Ben Crabbé. "Het moet altijd perfect zijn. Elke dag."

Gemiddeld 852.700 kijkers. Een piek op woensdag met 915.182 fans. Een vaste stek in de top vijf van de best bekeken programma's, met gemiddeld haast 50.000 kijkers meer dan een week eerder. Gemiddeld 48,7% marktaandeel tegenover 46,8% de week voordien. Duidelijk: 'Blokken' en onafscheidelijke presentator Ben Crabbé beleefden vorige week een (zoveelste) onwaarschijnlijk hoge topscore.

"Het nadeel van 'Blokken' is dat het succes haast geruisloos passeert", aldus Crabbé. "Wij zijn er fanatiek mee bezig, maar daar stopt het dan ook. Ik begrijp dat wel. 'Blokken' is een evidentie, hé. We hebben nu wel al gesprekken gehad met de VRT-bazen over de toekomst, maar er is nog niets definitiefs. 'Bevergem' en 'Radio Gaga' zijn tijdelijke fenomenen en sexy. 'Blokken' is dat minder, maar wel standvastig succesvol. Straks misschien wel een kwarteeuw." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie opgelost: daarvoor dient dat kleine zakje in je jeansbroek

Mysterie opgelost: daarvoor dient dat kleine zakje in je jeansbroek

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/8/13/20160124120011/media_xll_8344288.jpg

Je ook altijd al afgevraagd waarvoor dat minizakje in je jeansbroek dient? Is het om munten in te stoppen? Of een condoom? Of je smartphone?

Jeansbroeken hebben vaak vijf zakken: twee aan de voorkant, twee aan de achterkant en dan nog piepklein exemplaar in een van de twee voorste zakken. Maar waar dient dat miniding nu eigenlijk voor?

De kans is klein dat je het gebruikt waar het werkelijk voor ontworpen is. Levi Strauss, de oergod der jeansbroeken, komt immers zelf met het antwoord. Een blogpost op hun website doet het uit de doeken: "In de jaren 1800, toen jeans gemaakt werd als een stevige werkbroek voor cowboys, gebruikten de mensen nog een zakhorloge. Omdat ze in de grote zak nogal snel stuk gingen, werd er een extra klein zakje gemaakt om het horloge veilig op te bergen." Mysterie opgelost! (br.hln)


» Reageer (0)
25-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zet je iedere dag 2.000 stappen extra zonder moeite

Zo zet je iedere dag 2.000 stappen extra zonder moeite

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/2/7/20160125093544/media_xll_8346577.jpg

De makkelijkste manier om wat aan je gezondheid te doen? Meer wandelen. De stappentellers werden immens populair in 2015 en het ziet er naar uit dat ze ook in 2016 nog steeds de vaste vriend van menige broekzak/pols zullen blijven. Is jouw aantal stappen lichtelijk teleurstellend? Met deze trucjes doe je makkelijk 2.000 stappen meer.

1. Telefoneer al wandelend

Waarom zou je achter je bureau blijven zitten als je ook even een ommetje kan maken of een frisse neus kan halen? 10 minuutjes bellen en ondertussen even wandelen kan makkelijk 1.000 stappen aan je totaal toevoegen zonder dat je het echt doorhebt. Helaas niet aan te raden voor wie een vaste telefoon heeft.

2. Neem een omweg

Hoe vaak sta je op om je flesje water bij te vullen of een plaspauze te nemen? Neem de volgende keer eens een omweg (of een kleiner flesje zodat je vaker op pad moet). Nog een tip: parkeer iets verder weg, zodat je net wat langer moet lopen. Het scheelt je amper een paar minuten, maar dat aantal stappen gaat meteen de hoogte in.

3. IJsbeer terwijl je wacht

Zoveel taken doen we al zittend op ons achterste, dus probeer de volgende dingen eens te doen terwijl je rustig rondloopt. Wandel wat door de badkamer terwijl je je tanden poetst, ijsbeer terwijl je op de lift wacht, aan de bushalte... zo tel je al snel 240 stappen bij het totaal.

4. Neem de trap

Een oldie but goodie: neem de trap. Iedere minuut die je op de trap spendeert (al stappend weliswaar) is goed voor 270 extra stappen.

5. Neem je lunchpauze elders

Verander eens van omgeving voor je lunchpauze. Haal je lunch 'to go' en wandel naar een gezellig plekje, of bewaar je lunch voor later en maak een stevige wandeling. De frisse lucht geeft je niet alleen die nodige opkikker, het levert je ook 1.000 à 2.000 stappen op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilometers meegesleurd door donker riool: leidster hoorde Antoine nog een uur lang

Kilometers meegesleurd door donker riool: leidster hoorde Antoine nog een uur lang

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/1/6/20160125075805/media_xll_8346321.jpg

Door een plotse lawine van ijswater meegesleurd in het riolennet. Dat is het droeve lot van de 12-jarige Antoine Chabeau uit Tihange. De jongen is al sinds zaterdagnamiddag vermist. De zoekacties worden vanmorgen hervat, maar de kans dat de Chirojongen nog levend wordt teruggevonden, lijkt nu wel bijzonder klein.

Een groepje kinderen van de jeugdbeweging was zaterdag in een weide verstoppertje aan het spelen bij de beek 'De Wilde Man'. Hoewel de beek van nauwelijks een halve meter diep allerminst als gevaarlijk bekendstaat, kwam er plots een enorme hoeveelheid water naar beneden en trad de waterloop volgens ooggetuigen in seconden tijd brutaal buiten haar oevers. "Het leek wel een waterval, een lawine", zeggen ze.

Het kolkende water sleurde Antoine Chabeau mee. De jongen riep om hulp. Leidster Edwige Wiliquet (22) sprong hem meteen achterna, maar kon zijn uitgestoken hand net niet vastgrijpen. De twee verdwenen een paar tientallen meters verder in een rioolbuis.

Leidster Edwige kon in de Rue de la Mairie, ruim 800 meter van de plek waar ze in de riolen verdwenen was, via een laddertje in een mangat naar boven klimmen. Ze werd rond 17.30 uur bevrijd. Ze was onderkoeld en had verwondingen, maar verkeerde niet in levensgevaar. Ze kon nog vertellen dat ze Antoine gehoord had tot kort voor haar bevrijding, maar ging dan in shock. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/7/11/20160125055440/media_xll_8346191.jpg

Niemand deed het hem voor. De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke (38) is er naar eigen zeggen in geslaagd om als eerste zonder assistentie en te voet het National Park Death Valley in de Amerikaanse staat Californië te doorkruisen. Het gaat om een wandeltocht van 242 kilometer op een van de heetste plekken op aarde. Met deze helletocht wil Loncke aandacht vragen voor "ons te hoge waterverbruik."

Loncke liep het hele parcours zonder gebruik te maken van wegen of paden. Hij deed de trek zonder enige logistieke ondersteuning. De wandelaar had het park zelfs nooit op voorhand bezocht. Loncke deed de tocht in oktober vorig jaar, maar maakte het nieuws nu pas bekend.

De Belg plande om de tocht van 242 km door Death Valley in 6 dagen af te leggen, maar hij deed het uiteindelijk in 8 dagen. "Een trek in Death Valley is technisch zeer moeilijk door het onbegaanbare oppervlak: er zijn rotsen, erosieplekken, canyons, zandduinen, en grote zoutvlaktes die de zon weerkaatsen en die daardoor nog extra warmte genereren," zegt Loncke. De temperatuur tijdens zijn 8-daagse tocht schommelde tussen de 10 en 35 graden Celcius.

De Amerikaanse businessman en avonturier Todd Carmichael deed de voorbije jaren ook enkele pogingen om Dead Valley over te steken, maar die mislukten.

Louis-Philippe Loncke maakte de tocht omdat hij wil dat we zuiniger omgaan met water: "Het was voor mij een persoonlijke uitdaging om met minder dan 4 liter drinkwater per dag toe te komen op zo'n dorstige plek. Water is leven, en we moeten dit blauwe goud beschermen. Als we allemaal een kleine inspanning doen om ons waterverbruik te verminderen, kunnen we veel van onze watervoorraden redden. Een kleine individuele inspanning om 10 tot 30% minder water te verbruiken volstaat."

De Belgische avonturier is met deze woestijnwandeling niet aan zijn proefstuk toe: hij heeft ondertussen drie wereldprimeurs op vlak van volledig autonome woestijntreks op zijn naam staan. Zo stak hij in 2007 al de Tasmanian Wilderness in Australië over. In 2008 bedwong hij de Australische Simpson Desert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - No more I love you's

Annie Lennox - No more I love you's

Klik op de foto om haar te beluisteren


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.» Reageer (0)
24-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug in de stad steekt vaker

Mug in de stad steekt vaker

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/10/14/20160124081231/media_xll_8343899.jpg

Mensen in de stad hebben meer kans op een muggenbeet dan bewoners op het platteland. Muggen in de stad hebben een voorkeur voor bloed van zoogdieren en gaan bovendien niet in winterslaap. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet en insectendeskundige Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit.

Meer dan de helft van de stadsmuggen is volgens de onderzoekers van het molestus-type, de soort die het meest mensen steekt. Deze mug lijkt graag in warme ruimtes in en onder huizen te verblijven. Op het platteland komt vaker een andere muggensoort voor, die een voorkeur heeft voor vogelbloed.

De wetenschappers hebben 3.500 platgeslagen muggen bestudeerd die vorig jaar werden opgestuurd naar Muggenradar.nl. Vanaf deze zondag tot en met 15 februari krijgen de onderzoekers graag opnieuw dode muggen opgestuurd.

Ze willen ditmaal onderzoeken of muggenactiviteit is beïnvloed door de extreem warme maanden november en december, gevolgd door een paar koude weken. Volgens Van Vliet zijn er deze winter veel meldingen van muggenoverlast. (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/15/5/20160123114156/media_xll_8342255.jpg

De Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé kost bijna 140.000 euro meer dan de tweede duurste wagen op het Autosalon, de Rolls-Royce Dawn. En toch heeft iemand die imposante cabrio nu gekocht. Totaal prijskaartje, inclusief btw en lamswollen matjes: 505.870,75 euro, weet het Nieuwsblad. Aan de andere kant van het spectrum vindt u de Dacia Sandero. Een waar koopje, voor 7.990 euro kan die al de uwe zijn.

Een andere vaststelling: de verkoop van elektrische wagens zit in de lift, al blijft het voorlopig om erg lage cijfers gaan als je vergelijkt met diesel- of benzinewagens. "Maar de transitie is ingezet", concludeert minister Annemie Turtelboom (Open Vld).

Leasingwagens niet meegerekend schreven particulieren en bedrijven de eerste twintig dagen van dit jaar al 15 auto's op aardgas en 75 op elektriciteit in. Het lijkt niks, maar in dezelfde periode van 2015 waren het er respectievelijk 5 en 33. Samen is dat een verdubbeling. De sector reageert opgetogen. "De interesse op het autosalon is zeer groot", aldus Didier Hendrickx van de Aardgasfederatie. "Al 150 mensen hebben een aanvraag voor een premie ingediend, vorig jaar waren er dat maar 50. Alle voorwaarden zijn vervuld om met CNG door te breken." Dat is ook de Colruyt Groep niet ontgaan: dochteronderneming Dats24 kondigt aan dat het dit jaar 30 nieuwe CNG-stations in gebruik neemt.

"Combinatie van factoren"
Joost Kaesemans van automobielorganisatie Febiac ziet meerdere redenen voor de ontdieseling en vergroening van het wagenpark. "Het is een combinatie van een groeiend milieubewustzijn, een verbreding van het wagenaanbod, het VW-schandaal én de nieuwe Vlaamse verkeersfiscaliteit met groene premies. De Vlaamse regering lijkt dus haar doel te gaan bereiken, maar in aantallen blijft de verkoop van groene wagens uiteraard zeer beperkt. Er is dan ook nog een lange weg te gaan: betere batterijen, een grotere autonomie, meer laadpunten en aardgasstations, en lagere prijzen. Wie een gewone VW Golf wil kopen op elektriciteit, betaalt de prijs van een Golf GTI op benzine. Zolang die kloof er is, blijft het achterophinken tegenover diesel en benzine."

"Vandaar het belang van de Vlaamse premie voor elektrische wagens", aldus nog Turtelboom. De premies gaan tot 5.000 euro voor een stadswagen en tot 2.500 euro voor een luxewagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over de vieze beestjes in een baard

De waarheid over de vieze beestjes in een baard

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/12/3/20160121173946/media_xll_8337288.jpg

Etensresten en lichaamsvocht, de gemiddelde baard lijkt niet meteen de meest hygiënische plek op aarde te zijn. Recent Brits onderzoek heeft echter aangetoond dat het favoriete accessoire van de mannelijke hipster heel wat bacteriën bevat, maar dat die beestjes net goed kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Een recente studie in Nieuw-Mexico heeft sporen van bacteriën die doorgaans in uitwerpselen zitten in baarden ontdekt. Een experiment op het BBC-programma Trust me, I'm a doctor wilde deze vieze beestjes in gezichtsbeharing nader bestuderen. De tv-onderzoekers ontdekten dat baarden het hoofdbestanddeel van de nieuwste generatie antibiotica kunnen huisvesten. Professor Chris van Tulleken doolde door de straten van de hippe Londense wijk Camden op zoek naar 20 bebaarde slachtoffers.

Hij stuurde de staaltjes uit hun baard op naar een microbioloog aan de universiteit van Londen. Professor Adam Roberts keek naar wat er in het laboratorium kon groeien uit de stalen. Dat bleken meer dan 100 verschillende bacteriën te zijn, voornamelijk types die je doorgaans op de huid vindt. Maar de bioloog trof ook sporen van de bacterie barnesiella aan, beestjes die ook in de darmen aanwezig zijn. Maar volgens Roberts betekent dat niet dat deze van uitwerpselen komen. De meest opvallende ontdekking was echter dat er in baarden een deel van de staphylococcus epidermidis huist. En dat dit beestje de andere bacteriën, zoals de resistente E. coli, in de omgeving doodde.

Roberts legt uit waarom dit zo bijzonder is: "Een baard is een omgeving met veel "concurrentie" tussen verschillende bacteriën. De beestjes voeren een strijd voor eten, middelen en plaats. Dus produceren ze stoffen die op antibiotica lijken. Sommige beestjes waren zelfs zo geëvolueerd dat ze toxines aanmaakten die dodelijk waren voor de concurrentie."

Resistentie aan antibiotica zorgt jaarlijks voor 700.000 doden. Dit kan tegen 2050 stijgen naar 10 miljoen. Maar wetenschappers hebben het erg moeilijk om nieuwe antibiotica te ontwikkelen waar bacteriën niet resistent voor zijn. De wetenschappers vergeleken de opmerkelijke resultaten met een eerdere studie uit 2014. Toen bracht een Amerikaans ziekenhuis aan het licht dat gladgeschoren meer bacteriën op hun gezicht hadden in vergelijking met hun bebaarde evenknieën. De concurrentie tussen de verschillende beestjes onderling kan nu dus verklaren waarom baarden hygiënischer zijn dan een gladgeschoren huid. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!