NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
25-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

Belg doorkruist Death Valley te voet in zijn eentje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/7/11/20160125055440/media_xll_8346191.jpg

Niemand deed het hem voor. De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke (38) is er naar eigen zeggen in geslaagd om als eerste zonder assistentie en te voet het National Park Death Valley in de Amerikaanse staat Californië te doorkruisen. Het gaat om een wandeltocht van 242 kilometer op een van de heetste plekken op aarde. Met deze helletocht wil Loncke aandacht vragen voor "ons te hoge waterverbruik."

Loncke liep het hele parcours zonder gebruik te maken van wegen of paden. Hij deed de trek zonder enige logistieke ondersteuning. De wandelaar had het park zelfs nooit op voorhand bezocht. Loncke deed de tocht in oktober vorig jaar, maar maakte het nieuws nu pas bekend.

De Belg plande om de tocht van 242 km door Death Valley in 6 dagen af te leggen, maar hij deed het uiteindelijk in 8 dagen. "Een trek in Death Valley is technisch zeer moeilijk door het onbegaanbare oppervlak: er zijn rotsen, erosieplekken, canyons, zandduinen, en grote zoutvlaktes die de zon weerkaatsen en die daardoor nog extra warmte genereren," zegt Loncke. De temperatuur tijdens zijn 8-daagse tocht schommelde tussen de 10 en 35 graden Celcius.

De Amerikaanse businessman en avonturier Todd Carmichael deed de voorbije jaren ook enkele pogingen om Dead Valley over te steken, maar die mislukten.

Louis-Philippe Loncke maakte de tocht omdat hij wil dat we zuiniger omgaan met water: "Het was voor mij een persoonlijke uitdaging om met minder dan 4 liter drinkwater per dag toe te komen op zo'n dorstige plek. Water is leven, en we moeten dit blauwe goud beschermen. Als we allemaal een kleine inspanning doen om ons waterverbruik te verminderen, kunnen we veel van onze watervoorraden redden. Een kleine individuele inspanning om 10 tot 30% minder water te verbruiken volstaat."

De Belgische avonturier is met deze woestijnwandeling niet aan zijn proefstuk toe: hij heeft ondertussen drie wereldprimeurs op vlak van volledig autonome woestijntreks op zijn naam staan. Zo stak hij in 2007 al de Tasmanian Wilderness in Australië over. In 2008 bedwong hij de Australische Simpson Desert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - No more I love you's

Annie Lennox - No more I love you's

Klik op de foto om haar te beluisteren


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.» Reageer (0)
24-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug in de stad steekt vaker

Mug in de stad steekt vaker

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/10/14/20160124081231/media_xll_8343899.jpg

Mensen in de stad hebben meer kans op een muggenbeet dan bewoners op het platteland. Muggen in de stad hebben een voorkeur voor bloed van zoogdieren en gaan bovendien niet in winterslaap. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet en insectendeskundige Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit.

Meer dan de helft van de stadsmuggen is volgens de onderzoekers van het molestus-type, de soort die het meest mensen steekt. Deze mug lijkt graag in warme ruimtes in en onder huizen te verblijven. Op het platteland komt vaker een andere muggensoort voor, die een voorkeur heeft voor vogelbloed.

De wetenschappers hebben 3.500 platgeslagen muggen bestudeerd die vorig jaar werden opgestuurd naar Muggenradar.nl. Vanaf deze zondag tot en met 15 februari krijgen de onderzoekers graag opnieuw dode muggen opgestuurd.

Ze willen ditmaal onderzoeken of muggenactiviteit is beïnvloed door de extreem warme maanden november en december, gevolgd door een paar koude weken. Volgens Van Vliet zijn er deze winter veel meldingen van muggenoverlast. (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

Duurste wagen van Autosalon verkocht voor ruim 500.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/15/5/20160123114156/media_xll_8342255.jpg

De Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé kost bijna 140.000 euro meer dan de tweede duurste wagen op het Autosalon, de Rolls-Royce Dawn. En toch heeft iemand die imposante cabrio nu gekocht. Totaal prijskaartje, inclusief btw en lamswollen matjes: 505.870,75 euro, weet het Nieuwsblad. Aan de andere kant van het spectrum vindt u de Dacia Sandero. Een waar koopje, voor 7.990 euro kan die al de uwe zijn.

Een andere vaststelling: de verkoop van elektrische wagens zit in de lift, al blijft het voorlopig om erg lage cijfers gaan als je vergelijkt met diesel- of benzinewagens. "Maar de transitie is ingezet", concludeert minister Annemie Turtelboom (Open Vld).

Leasingwagens niet meegerekend schreven particulieren en bedrijven de eerste twintig dagen van dit jaar al 15 auto's op aardgas en 75 op elektriciteit in. Het lijkt niks, maar in dezelfde periode van 2015 waren het er respectievelijk 5 en 33. Samen is dat een verdubbeling. De sector reageert opgetogen. "De interesse op het autosalon is zeer groot", aldus Didier Hendrickx van de Aardgasfederatie. "Al 150 mensen hebben een aanvraag voor een premie ingediend, vorig jaar waren er dat maar 50. Alle voorwaarden zijn vervuld om met CNG door te breken." Dat is ook de Colruyt Groep niet ontgaan: dochteronderneming Dats24 kondigt aan dat het dit jaar 30 nieuwe CNG-stations in gebruik neemt.

"Combinatie van factoren"
Joost Kaesemans van automobielorganisatie Febiac ziet meerdere redenen voor de ontdieseling en vergroening van het wagenpark. "Het is een combinatie van een groeiend milieubewustzijn, een verbreding van het wagenaanbod, het VW-schandaal én de nieuwe Vlaamse verkeersfiscaliteit met groene premies. De Vlaamse regering lijkt dus haar doel te gaan bereiken, maar in aantallen blijft de verkoop van groene wagens uiteraard zeer beperkt. Er is dan ook nog een lange weg te gaan: betere batterijen, een grotere autonomie, meer laadpunten en aardgasstations, en lagere prijzen. Wie een gewone VW Golf wil kopen op elektriciteit, betaalt de prijs van een Golf GTI op benzine. Zolang die kloof er is, blijft het achterophinken tegenover diesel en benzine."

"Vandaar het belang van de Vlaamse premie voor elektrische wagens", aldus nog Turtelboom. De premies gaan tot 5.000 euro voor een stadswagen en tot 2.500 euro voor een luxewagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over de vieze beestjes in een baard

De waarheid over de vieze beestjes in een baard

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/12/3/20160121173946/media_xll_8337288.jpg

Etensresten en lichaamsvocht, de gemiddelde baard lijkt niet meteen de meest hygiënische plek op aarde te zijn. Recent Brits onderzoek heeft echter aangetoond dat het favoriete accessoire van de mannelijke hipster heel wat bacteriën bevat, maar dat die beestjes net goed kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Een recente studie in Nieuw-Mexico heeft sporen van bacteriën die doorgaans in uitwerpselen zitten in baarden ontdekt. Een experiment op het BBC-programma Trust me, I'm a doctor wilde deze vieze beestjes in gezichtsbeharing nader bestuderen. De tv-onderzoekers ontdekten dat baarden het hoofdbestanddeel van de nieuwste generatie antibiotica kunnen huisvesten. Professor Chris van Tulleken doolde door de straten van de hippe Londense wijk Camden op zoek naar 20 bebaarde slachtoffers.

Hij stuurde de staaltjes uit hun baard op naar een microbioloog aan de universiteit van Londen. Professor Adam Roberts keek naar wat er in het laboratorium kon groeien uit de stalen. Dat bleken meer dan 100 verschillende bacteriën te zijn, voornamelijk types die je doorgaans op de huid vindt. Maar de bioloog trof ook sporen van de bacterie barnesiella aan, beestjes die ook in de darmen aanwezig zijn. Maar volgens Roberts betekent dat niet dat deze van uitwerpselen komen. De meest opvallende ontdekking was echter dat er in baarden een deel van de staphylococcus epidermidis huist. En dat dit beestje de andere bacteriën, zoals de resistente E. coli, in de omgeving doodde.

Roberts legt uit waarom dit zo bijzonder is: "Een baard is een omgeving met veel "concurrentie" tussen verschillende bacteriën. De beestjes voeren een strijd voor eten, middelen en plaats. Dus produceren ze stoffen die op antibiotica lijken. Sommige beestjes waren zelfs zo geëvolueerd dat ze toxines aanmaakten die dodelijk waren voor de concurrentie."

Resistentie aan antibiotica zorgt jaarlijks voor 700.000 doden. Dit kan tegen 2050 stijgen naar 10 miljoen. Maar wetenschappers hebben het erg moeilijk om nieuwe antibiotica te ontwikkelen waar bacteriën niet resistent voor zijn. De wetenschappers vergeleken de opmerkelijke resultaten met een eerdere studie uit 2014. Toen bracht een Amerikaans ziekenhuis aan het licht dat gladgeschoren meer bacteriën op hun gezicht hadden in vergelijking met hun bebaarde evenknieën. De concurrentie tussen de verschillende beestjes onderling kan nu dus verklaren waarom baarden hygiënischer zijn dan een gladgeschoren huid. (br.hln)


» Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse schrijver Michel Tournier overleden

Franse schrijver Michel Tournier overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/5/6/20160119031943/media_xll_8329461.jpg

De Franse auteur Michel Tournier is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Tournier geldt als een van de grootste Franse schrijvers uit de tweede helft van de 20ste eeuw en werd genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs Literatuur. Verschillende van zijn werken zijn ook naar het Nederlands vertaald, uitgegeven bij Meulenhoff.

Tournier komt uit een gezin van germanisten en was dus sterk beïnvloed door de Duitse cultuur. Als jong kind had hij een zwakke gezondheid, waardoor zijn ouders verhuisden van de grootstad Parijs naar het dorpje Saint-German-en-Laye. Zijn ervaringen daar en in de privéscholen in de buurt komen terug in verschillende van zijn latere boeken.

Tournier studeerde filosofie aan de Sorbonne en in het Duitse Tübingen, maar slaagt niet voor het examen om les te geven. Teleurgesteld gaat hij aan de slag als vertaler en radiomaker. Pas op zijn 42ste begint hij te schrijven. Hij debuteert in 1967 met "Vrijdag of het andere eiland", over de avonturen van Robinson Crusoe en zijn knecht Vrijdag, maar dan vanuit het omgekeerde perspectief. Het boek kent heel wat succes. Tourniers reputatie wordt bevestigd met "De Elzenkoning", waarvoor hij in 1970 de prestigieuze Prix Goncourt ontvangt.

Vrijwel zijn hele oeuvre (zoals "De meteoren", "De gouden druppel" en "Gilles en Jeanne") is vertaald naar het Nederlands.

De auteur overleed gisteravond in zijn huis in Choisel, waar hij al meer dan een halve eeuw leefde. Ook de burgemeester van het dorp van amper 550 inwoners bevestigt zijn overlijden. Tournier gaf te kennen dat hij er begraven wil worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voordeel van een gebroken hart? Je verbrandt meer calorieën

Het voordeel van een gebroken hart? Je verbrandt meer calorieën

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/7/0/20160121090714/media_xll_8335770.jpg

We weten allemaal dat een break-up heel wat hartzeer tot gevolg heeft, maar dat het écht je hart kan beïnvloeden, dat is nieuws. En toch is het zo, als we de activity tracker van deze jongen mogen geloven.

Toen Koby Soto's vriend het na een maand met hem uitmaakte, zat hij uiteraard diep in de put. Maar toen de 18-jarige jongeman later op de dag zijn Fitbit-data nakeek, kon hij zijn ogen niet geloven. Zijn emotionele reactie was namelijk ook af te lezen op de gezondheidsmeter. Zo ging zijn hartslag van een normale 58-70 slagen per minuut naar 65-116 slagen per minuut.

"Toen ik het eerst opmerkte, was ik verrast. Ik had niet verwacht dat de tracker mijn hartslag zou vastleggen," vertelt Koby. En toch, volgens zijn Fitbit hielp de break-up hem om wat meer calorieën te verbranden. "Mijn tracker dacht dat ik aan het sporten was, terwijl ik helemaal niets uitvoerde." Dan toch één voordeel aan een gebroken hart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'oubliez jamais

Joe Cocker - N'oubliez jamais

Klik op de foto om hem te beluisteren

Joe Cocker (Sheffield, 20 mei 1944 – Crawford, 22 december 2014) was een Engels blueszanger
Cocker zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij vijftien jaar oud was. Hij verscheen voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

I'll Cry Instead, Cockers eerste single, was een cover van The Beatles. Hij had een eerste bescheiden hitje in Engeland in 1964 met Marjorine. Zijn eerste grote hit, zijn tweede Beatlescover, verscheen in het najaar van 1968: With a Little Help from My Friends, een eigen versie van een van de nummers op het conceptalbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Kort daarna, in de zomer van 1969, deed zijn verschijning op het Woodstock Music and Art Festival zijn populariteit nog verder stijgen. Andere vroege hits, uit het begin van de jaren zeventig, waren Cry me a river, High time we went en Feelin' Alright.

In die periode begonnen zijn problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker coverde meer liedjes, bekend werden onder andere zijn versies van The Letter (van The Box Tops), van Feelin' Alright (van Traffic) en van Summer in the City (van The Lovin' Spoonful). Hij blies ook nieuw leven in het Randy Newman-liedje You Can Leave Your Hat On, dat werd gebruikt in de erotische film 9½ Weeks. Hij was beroemd om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een spastische gestiek.

Cocker overleed 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd in zijn huis in Colorado aan de gevolgen van longkanker


» Reageer (0)
20-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps: op je selfies zie je er 7 jaar ouder uit

Oeps: op je selfies zie je er 7 jaar ouder uit

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/12/6/20160119215327/media_xll_8331831.jpg

Eerlijk zijn: hoeveel selfies moet jij nemen voor je er eentje hebt die je aanstaat? Juist ja. We worden keer op keer geconfronteerd met ons eigen uiterlijk dat ons niet helemaal aanstaat. Het hoeft ons eigenlijk dan ook niet te verbazen dat de selfiehype het aantal cosmetische ingrepen serieus de hoogte heeft ingejaagd.

Volgens plastisch chirurg Rajiv Grover kent zijn praktijk maar liefst 17 procent meer patiënten sinds de opmars van de smartphone. En zelf beweert hij ook de reden waarom te kennen.

Verouderingsproces
Grover beweert namelijk dat de specifieke lens en de hoek van je camera maar liefst 7 jaar aan je leeftijd toevoegen. "Een camera van 28mm heeft precies hetzelfde effect op je gezicht als de tijd: het vergroot je gezicht en zet enkele eigenschappen die opvallender worden als je ouder wordt extra in de verf. Bovendien kijk je meestal neer naar je telefoon, waardoor de huid van je nek gaat hangen."

Hoezo dan? Wel, volgens de wiskunde is een jeugdig gezicht gekenmerkt door een centrale driehoek tussen de ogen en de lippen. "Een 'mooi' gezicht wordt niet gehinderd door bijvoorbeeld een grote neus of opvallende rimpels," legt Grover uit. "Wanneer we ouder worden neemt het volume in onze wangen af en verplaatst het vet zich, waardoor de balans van het gezicht minder centraal ligt en we er ouder zullen uitzien."

"Neem een selfie van bovenaf"
En dat is dus exact hetzelfde als het effect van de doorsnee smartphonecamera. "Die verstoort je uiterlijke kenmerken wanneer de camera te dichtbij komt, en dat is niet zo flatterend. "Simpel gezegd zal een selfie je altijd eerder ouder doen lijken dan jonger, omdat het die centrale driehoek uit balans brengt."

Moet je de selfies dan voor altijd vaarwel zeggen? Uiteraard niet. "Veel celebs nemen en foto van bovenaf, dat zorgt voor een strakkere aflijning, verlengt de nek en zet je kaaklijn in de kijker. Ook lichtjes opzij kijken en een foto van voldoende afstand nemen kan helpen," raadt Grover aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 tips om je comfortabel te kleden zonder eruit te zien als een slons

5 tips om je comfortabel te kleden zonder eruit te zien als een slons

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/10/3/20160119105932/media_xll_8330163.jpg

Mode wordt steeds comfortabeler. Sneakers namen het een tijd terug al over van torenhoge stiletto's en in jogging buiten komen kan ook als je niét gaan sporten. Al wil je natuurlijk niet dat het lijkt alsof je onderbroken werd in een 'Netflix and Chill' sessie terwijl je bijvoorbeeld moet gaan werken. 5 tips en tricks om comfortabel en stijlvol voor de dag te komen.

1. Kies het materiaal zorgvuldig uit
Een jogging hoeft tegenwoordig niet meer gemaakt te zijn van sweaterstof. Niet dat daar iets mis mee is, maar het oogt wel al snel erg sportief en casual. Opteer in de plaats daarvan eens voor een exemplaar van wol, jeans of zelfs kasjmier. Dat ziet er stukken opgekleder uit, terwijl je niet hoeft in te boeten aan comfort.

2. Draag een wollen mantel
Een mooie wollen overjas geeft iedere outfit een chique toets, ook al draag je een trainingspak en sneakers eronder. Enkellange exemplaren zijn al een tijdje hip en zorgen voor een tikkeltje drama dat een comfortabele outfit vaak wel kan gebruiken. Maar ook kortere varianten staan altijd stijlvol.

3. Poets je sneakers
Niemand kijkt nog op van sneakers in een formele(re) situatie, maar belangrijk is wel dat ze er niet afgetrapt en smerig uitzien. Hier schreven we al hoe je sportschoenen voor geen geld proper krijgt.

4. Let op je accessoires
Een comfortabele outfit kun je zo upgraden met de juiste accessoires. Denk aan een mooie handtas, een statement ketting of toffe oorbellen. Overdrijf wel niet, een kerstboom in trainingspak is géén mooi zicht.  

5. Laat het hangen
Dezer dagen mag zowat alles in je kleerkast los zitten, van broeken tot truien. Zo hoef je jezelf bijvoorbeeld echt niet meer elke ochtend in een skinny jeans te wurmen. Laat het allemaal maar wat hangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2016/17/8/13/20160117180646/media_xll_8325418.jpg

Geld maakt wél gelukkig, ondanks het spreekwoord, maar er zijn ook grenzen aan hoe gelukkig het je precies kan maken. Hoeveel moet je dan verdienen om gelukkig te zijn?

5.658 euro is de gelukslimiet

De Brits-Amerikaanse econoom Angus Deaton van de University of Princeton voerde een studie uit waarin hij het verband tussen financiële rijkdom en geluk onderzocht. Volgens zijn berekeningen ligt de gelukslimiet bij een inkomen van ongeveer 67.900 euro op jaarbasis, of zo'n slordige 5.658 euro per maand. Verdien je meer dan dat, dan heeft dat geen invloed meer op je dagelijkse geluksgevoel. Daeton kreeg voor zijn onderzoek vorig jaar in oktober de Nobelprijs economie, ter waarde van een klein miljoen euro. Ongetwijfeld een gelukkige mens!

Met 4000 euro zijn we blij

Als we op Deatons cijfers afgaan, zijn heel wat Belgen diep ongelukkig. De gemiddelde Belg verdiende in 2013 volgens de cijfers van de FOD Economie immers 'slechts' 3.300 euro. Bruto per maand. Geen enkele bron vermeldt of de cijfers van Daeton bruto zijn, maar laten we daar maar even van uitgaan. Volgens de 'Financial Happiness Barometer', een Belgische studie die Vlerick Business School in 2014 al uitvoerde, blijk dat het gelukseffect van een inkomensstijging sterk afneemt vanaf een besteedbaar inkomen van 4.000 euro per maand.

Gelukkige werknemers

4.000 euro per maand? Besteedbaar? Dat verdient maar 10 % van de Belgen. En toch zijn we  de gelukkigste werknemers van de wereld. Vorige zomer haalden we nog de eerste plaats op de Britse 'Global Workforce Happiness Index', voor Noorwegen en Costa Rica.  Ons geluk hangt dus blijkbaar niet alleen van geld af.

Geluksbarometer

De resultaten van de "geluksbarometer" van verzekeringsbedrijf AG Insurance van vorig jaar bevestigen dit. In juni 2014 gaf de Belg aan dat zijn financiële situatie tot de drie meest bepalende geluksfactoren behoorde, naast gezondheid en zijn familiaal leven. In 2015 waren de drie meest bepalende geluksfactoren de familie, de gezondheid en het sociaal leven.

Tevredener

Deaton concludeerde dat geld niet noodzakelijk gelukkig maakt, maar een hoog inkomen zorgt ervoor dat je tevredener bent met je leven. Mensen met een laag inkomen zijn minder snel tevreden met hun levenskwaliteit. Zij zouden ook meer emotionele pijn ondervinden van tegenslagen zoals een scheiding of gezondheidsproblemen.

Met deze jobs verdien je 4000 euro en meer

Als directeur van een grote onderneming verdien je gemiddeld 8.610 euro bruto. Met management posities kan je een flinke duit verdienen. Bekijk dus zeker eens de jobs van ict-manager, manager in de dienstverleningssector, verkoop of industrie. Bollebozen in de wetenschappen doen het goed: wiskundigen en chemici verdienen gemiddeld meer dan 4.000 euro. En ook met een job als ingenieur verdien je een heel pak meer dan het Belgische nationale gemiddelde van 3.192 euro bruto. (br.hln)


» Reageer (0)
18-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koalamannetje sterft na korte ziekte in Antwerpse Zoo

Koalamannetje sterft na korte ziekte in Antwerpse Zoo

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/8/11/20160118183740/media_xll_8328461.jpg

De Antwerpse Zoo heeft ietwat onverwacht afscheid moeten nemen van een van zijn twee koala's. Het 11-jarige mannetje Goonawarra werd vorige week ziek en verzwakte in enkele dagen tijd zo erg dat hij volgens de verzorgers niet meer te redden viel. Aangezien koala's buiten de paartijd solitaire wezens zijn, zou er voor het overblijvende wijfje Guwara voorlopig wel weinig veranderen.

Koala's leven in het wild tot 18 jaar en in gevangenschap soms zelfs nog iets langer. Het overlijden van Goonawarra komt dan ook al bij al vroeg. "Tot vorige week was er geen enkel teken aan de wand dat het mis zou gaan", laat de Zoo weten. "Vorig weekend werd hij echter plots lusteloos en weigerde te eten. Aanvankelijk leek ons mannetje het wel te gaan halen met extra zorgen en een speciale behandeling, maar de beterschap was van korte duur."

De Antwerpse Zoo beschikt nog maar sinds vorige zomer over koala's, in de vernieuwde Vlaamse Tuin. Goonawarra en Guwara kwamen toen over van Planckendael, waar overigens nu nog hun zoontje Oobi Ooobi verblijft. Die zal in de toekomst gekoppeld worden aan een nog te bepalen vrouwtje van een andere dierentuin. De Zoo en Planckendael nemen immers deel aan het internationale kweekprogramma van de buideldiersoort. Dat leverde in Planckendael sinds 1998 al negen gezonde geboortes op, wat gezien het moeizame voortplanten van koala's in gevangenschap als een succes wordt gezien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf verkoopt baby's aan Belgische homopapa's vanaf 90.000 euro

Bedrijf verkoopt baby's aan Belgische homopapa's vanaf 90.000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/9/1/20160118071329/media_xll_8326711.jpg

Op Facebook wordt een nieuwe beurs voor draagmoeders en homokoppels aangekondigd, in Brussel op 29 en 30 januari. De informatie wordt discreet behandeld: om de specifieke plaats te kennen en uzelf te laten registreren, moet er een privébericht gestuurd worden naar de bewuste pagina.

Bedragen zijn niet te vinden op de site, maar verschillende homopapa's die deelnamen aan een gelijkaardige beurs in mei in de hoofdstad spraken toen van een kostprijs tussen de 90.000 en 140.000 euro. Deze keer is het de Britse dochtervereniging van een kliniek uit Las Vegas, The Fertility Center, die de conferentie organiseert.

Baby Bloom wil hulp bieden "aan koppels op zoek naar informatie om een gezin te stichten", staat op de Facebook-pagina. Die steun is wel verre van belangeloos. Baby Bloom belooft toekomstige homoseksuele vaders dat ze een "op maat gemaakte" draagmoeder zullen vinden en daarbij beroep kunnen doen op "een groot aantal kandidaten".

Het bedrijf zegt een revolutionaire methode te hanteren met "snellere procedures en een garantie van 100% succes".

Vorig jaar organiseerde het Amerikaanse bedrijf Men Having Babies een seminarie rond commercieel draagmoederschap. Die eerste beurs voor surrogaatouders leidde tot verontwaardiging bij experts. Ook de Belgische holebibeweging distantieerde zich van het initiatief. Commercieel draagmoederschap is verboden in ons land. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SuperTess (4) verliest strijd tegen leukemie:

SuperTess (4) verliest strijd tegen leukemie: "Ze lachte nog, dus wij ook"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/1/6/20160118063806/media_xll_8326686.jpg

Drie van haar vier levensjaren vocht ze tegen een monster dat haar niet klein kreeg. Maar nu, nog geen twee maanden nadat haar ouders het bericht kregen dat geen hulp meer kon baten, heeft de strijdvaardige Tess Van de Pol haar gevecht met de leukemie moeten opgeven. De laatste weken waren surreëel voor mama Anouk: "Prentjes ontwerpen, muziek kiezen... Maar we horen haar nog steeds schaterlachen. Dus lachen wij ook." Het gezin deed er alles aan om het beste te maken van hun tijd samen. Want dat was al wat nog telde: herinneringen maken.

"Het is tijd om alles uit het leven te halen wat er in zit. Letterlijk. Natuurlijk kan niemand ervoor zorgen dat onze allergrootste wens in vervulling zal gaan: een lang gezond en gelukkig leven voor ons meisje. Maar jullie zorgen er wel voor dat we ontzettend mooie herinneringen kunnen maken."

Begin december klonk mama Anouk dankbaar op de Facebook-pagina van haar SuperTess, het kleine meisje uit Poppel dat al sinds oktober 2012 aan leukemie leed. Want herinneringen maken, dat is wat de afgelopen twee maanden centraal stond in het leven van Tess Van de Pol, zusje Mila, papa Davy en mama Anouk. Eind november kregen ze het vreselijke nieuws dat Tess haar strijd niet meer zou winnen tegen de leukemie, ondanks een geslaagde beenmergtransplantatie in augustus en een enorme vechtlust. Die bange en moeilijke weken voor de transplantatie, het gelukzalige gevoel toen haar gezondheid weer de goede kant opging: allemaal verloren op die bewuste 25 november.

"De slechte celletjes zijn weer terug, schatje", moest Anouk noodgedwongen tegen haar prinsesje vertellen. Geen nieuwe kuur, geen nieuwe chemo, geen nieuwe transplantatie. Enkel nog pilletjes voor wat extra tijd.

Strijdlustig

De tijd die het gezin door de pilletjes samen kreeg, vulde Vlaanderen op met hartverwarmende gebaren. Van Studio 100 bijvoorbeeld, die haar in december een optreden én meet-and-greet met haar oude en nieuwe idolen van K3 cadeau deed. Van Make-a-Wish, waarmee het gezin Van de Pol naar vakantiepark 'Het Vennebos' trok om er "knettergek in het water rond te springen" en bij thuiskomst de kerstboom en het huis te zien schitteren. Van Bring-a-Smile, zodat Tess nog kon rondspringen in een binnenspeeltuin en kennis kon maken met baby-olifant Qiyo in Planckendael. Van héél Vlaanderen eigenlijk, dat haar op de Facebook-pagina overspoelde met meelevende berichtjes.

Maar met de stijgende vreugde bij elke activiteit van Tess, daalden haar bloedwaarden en keerden de blauwe plekken terug. "Mijn maag draait om bij elke blauwe plek die ik zie", zei mama Anouk nog in november. Want blauwe plekken verraadden iedere keer dat er bij de speelse, strijdlustige Tess iets mis was. Van de rode bloedcellen die ze elke week bijkreeg, kikkerde ze wel nog wat op, maar de realiteit viel niet meer te ontkennen. De kankercellen namen het van haar over. (br.hln)


» Reageer (0)
17-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oxfam-rapport:

Oxfam-rapport: "62 rijken bezitten evenveel als 3,5 miljard armen"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/13/1/20160117180549/media_xll_8325406.jpg

Amper 62 rijken bezitten samen evenveel als de armste helft van de wereldbevolking, 3,6 miljard mensen. Vijf jaar geleden waren dat er nog 388. Dat staat in een rapport van Oxfam Novib, een non-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking.

Het rapport komt aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. In deze Zwitserse plaats vergadert komende week de internationale economische en politieke elite, zoals Oxfam Novib het noemt.

Het vermogen van de armste helft van de mensen is de afgelopen vijf jaar alleen maar afgenomen. De daling van dat vermogen bedroeg liefst 41 procent, ofwel 3.000 miljard dollar. Ondertussen steeg het vermogen van de 62 rijkste mensen op aarde in die periode met meer dan 500 miljard dollar tot 1.760 miljard dollar (1.612 miljard euro), aldus de berekeningen van Oxfam Novib.

De ontwikkelingsorganisatie noemt het een schande dat armoede en extreme ongelijkheid in stand worden gehouden. Oxfam Novib hoopt dat de regeringsleiders de politieke moed tonen om onder meer een einde te maken aan de kwalijke rol van belastingparadijzen. Naar schatting 7.600 miljard dollar aan privévermogens is bij deze paradijzen ondergebracht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen eert Bowie met Rebel Rebel

Bruce Springsteen eert Bowie met Rebel Rebel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Bruce Springsteen heeft gisterenavond een muzikaal eerbetoon gebracht aan David Bowie. Bruce speelde met zijn E Street Band Bowies nummer Rebel Rebel tijdens een concert in Pittsburgh.

"Ik wil even stilstaan bij het overlijden van mijn goede vriend David Bowie", sprak The Boss het publiek toe. Bruce vertelde dat hij David al jaren kende. "Ik geloof niet dat veel mensen dit weten, maar hij stond in onze beginjaren al achter ons. We denken aan hem."

Bowie stierf vorige week zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Toen zijn overlijden maandag bekend werd, reageerde Springsteen al via Twitter. "Hij zal erg gemist worden", schreef de zanger, die Bowie prees om zijn zin voor verandering. "Hij was een artiest wiens uitmuntendheid je ambieerde."

Na Bowies dood coverden verschillende artiesten nummers van hem als eerbetoon. Ook Madonna koos voor Rebel Rebel, Bowies hit uit 1974. De Queen of Pop zong het nummer dinsdag in Houston.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper twee dagen na haar man: nu ook broer van Céline Dion overleden aan kanker

Amper twee dagen na haar man: nu ook broer van Céline Dion overleden aan kanker

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/7/8/20160116203855/media_xll_8323598.jpg

Daniel Dion, de broer van zangeres Céline Dion, is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Canadese CBC News. Zijn dood komt een paar dagen na het overlijden van Céline's echtgenoot René Angélil.

Gisteren werd bekend dat Daniel op zijn sterfbed lag. Hij had kanker. Ook Angélil is aan kanker overleden. Hij stierf eergisteren op 73-jarige leeftijd.

Céline (47) komt uit een gezin met veertien kinderen. Haar zus Claudette vertelde gisteren aan een Canadese krant dat Daniel niet lang meer te leven had.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het gevaarlijke 'zikavirus' dat Latijns-Amerika in de ban houdt?

Wat is het gevaarlijke 'zikavirus' dat Latijns-Amerika in de ban houdt?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/9/6/20160117080226/media_xll_8324331.jpg

Zwangere vrouwen kunnen de komende periode beter niet naar bepaalde delen van Latijns-Amerika en de Caraïben reizen. Het Amerikaanse volksgezondheidsinstituut CDC heeft dat vrijdag geadviseerd. Waarom? In veel landen heerst het zikavirus dat gevaarlijk is voor ongeboren kinderen.

Het virus, dat wordt overgedragen door dezelfde mug die onder meer het denguevirus verspreidt, is niet gevaarlijk voor volwassenen. De symptomen van het virus voor volwassenen zijn koorts, huiduitslag en gewrichtspijn. Soms zijn er zelfs nauwelijks klachten.

Maar als een zwangere vrouw besmet raakt, kan het virus wel grote gevolgen hebben voor haar kind. Dat kan geboren worden met een te klein hoofd wat tot ernstige complicaties kan leiden. Er zijn ook gevallen bekend van baby's die na de geboorte overleden ten gevolge van het virus.

Voor welke landen geldt de waarschuwing?

De waarschuwing geldt volgens het CDC voor Brazilië, Colombia, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Haïti, Honduras, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Suriname en Venezuela. Eerder riepen gezondheidsautoriteiten in Brazilië al op om zwangerschapsplannen even uit te stellen.

Welke regio wordt het hardst getroffen?

In zes Braziliaanse staten is de noodtoestand uitgeroepen. Vooral de staat Pernambuco is getroffen.

Het virus is sinds begin 2015 actief in het Zuid-Amerikaanse land. Het is niet duidelijk hoeveel Brazilianen ziek zijn geworden. Volgens de overheid gaat het naar schatting om een half tot anderhalf miljoen mensen.

Eind vorige maand legde de Braziliaanse overheid voor het eerst een verband tussen de opkomst van het virus en de aandoening bij pasgeboren baby's. De autoriteiten hebben hulp ingeroepen van wetenschappers die de link verder moeten onderzoeken.

"In deze onzekere tijden raden we gezinnen aan hun zwangerschapsplannen uit te stellen als dat kan", zo heeft de Braziliaanse arts Angela Rocha aan nieuwszender CNN verkondigd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzingwekkend: dokter vermomt zich met enge maskers en sluit vrouw op in 'Fritzl-bunker'

IJzingwekkend: dokter vermomt zich met enge maskers en sluit vrouw op in 'Fritzl-bunker'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/10/8/20160116220346/media_xll_8323703.jpg

Een 38-jarige Zweedse dokter gaf een vrouw aardbeien waarin hij Rohypnol had verwerkt en sloot haar op in een bunker waar hij vijf jaar aan had gebouwd. Hij verkrachtte haar en pas een week later was de horror voorbij, na een gigantische flater van de dokter. De politie heeft aanwijzingen dat de man van plan was om zijn slachtoffer jaren in zijn bunker te houden.

Het verhaal van de Zweedse Fritzl schokt de wereld. De dokter, die zijn slachtoffer al een keer ontmoet had, bezocht haar op 12 september in haar flat in het centrum van Stockholm. Daar gaf hij haar aardbeien met chocolade, waarvan sommige bewerkt waren met Rohypnol.

Om geen argwaan te wekken, markeerde hij de aardbeien zonder Rohypnol, zodat hij er ook van kon eten. De man verkrachtte haar in haar huis, waarna hij haar in een rolstoel naar zijn wagen bracht.

De horrordokter vervoerde zijn slachtoffer van Stockholm naar zijn landgoed in Kristianstad, een trip van ruim 550 kilometer. Tijdens de rit verdoofde hij de vrouw nog extra, zodat ze niet wakker zou worden. Hij zou ook maskers gedragen hebben, zodat hij niet herkend werd tijdens de lange autorit.

Toen hij na een rit van enkele uren aankwam op zijn landgoed, sloot hij het slachtoffer op in een 60 m² grote bunker waar hij vijf jaar aan had gewerkt. Met een slaapkamer, een toilet en een keuken was de bunker geschikt om een persoon voor lange tijd op te sluiten. Bovendien waren de muren versterkt met gewapend beton. En de bunker had zelfs een piepklein tuintje dat volledig onttrokken was aan het zicht van de buren.

De dokter gaf de vrouw contraceptiva en verkrachtte haar verschillende keren tijdens haar zes dagen durende gevangenschap. Het grootste deel van de tijd was de vrouw vastgebonden, ook tijdens de verkrachtingen. De man trok ook bloed en nam uitstrijkjes die hij onderzocht in een labo op zijn werk. Hij bekende later dat hij zeker wou zijn dat zijn slachtoffer geen seksueel overdraagbare aandoeningen had.

Na enkele dagen keerde de dokter terug naar de flat van zijn slachtoffer om enkele persoonlijke bezittingen op te pikken. Daar ontdekte hij dat de vrouw als vermist was opgegeven en dat de politie al in haar flat was binnengevallen. De dokter panikeerde en bracht de vrouw terug naar Stockholm, waar ze samen een verklaring gingen afleggen bij de politie.

De man dwong het slachtoffer een vals verhaal te vertellen om zo de politie gerust te stellen. De agenten betrouwden het zaakje echter niet en namen de vrouw apart, waarna ze de ware toedracht van de situatie onthulde.

"We geloven dat het zijn bedoeling was om de vrouw verschillende jaren op te sluiten", zegt openbare aanklager Peter Claeson in een statement. "Hij was al jaren bezig met de voorbereidingen en zijn bunker was geschikt voor een of meerdere slachtoffers." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ken je niet

Ik ken je niet

http://oi68.tinypic.com/4fu15i.jpg

Met zachte kleuren schilder je
vensters van kleur en klank
vensters die zachtjes opengaan
en zachtjes ook weer dicht

erachter klinkt een stem
uit duizenden;
een lieve stem
een wijze stem
een stem van iemand
die verder keek
en zag

meestal met een milde lach

Ik ken je niet
maar lees je elke dag
en uit al die verzen
van die ene dichter
spreekt stil een mens

een mens die ik nooit heb gezien
maar die ik heel graag mag


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!