Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop ligt eeuwen met baby in kist

Bisschop ligt eeuwen met baby in kist

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wetenschappers in Zweden hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze de doodskist en het gemummificeerde lichaam van een bisschop uit de zeventiende eeuw scanden. Aan de voeten van de geestelijke in de kist lagen namelijk de overblijfselen van een te vroeg geboren baby. Dat meldt de Britse krant The Guardian.
Het gaat om Peder Winstrup, die in de zeventiende eeuw onder andere bisschop van het Zweedse Lund was. Zijn gemummificeerde lichaam wordt gezien als een van de best bewaarde overblijfselen uit die eeuw.

De kist staat al zo'n 350 jaar in de crypte van de kathedraal van Lund en was al een paar keer eerder geopend, zonder dat de baby werd ontdekt. De onderzoekers dachten door het scannen van de kist meer over de bisschop te weten te komen maar stuitten tot hun grote verbazing op de overblijfselen van de na ongeveer 6 maanden geboren baby.
"Een van de belangrijkste ontdekkingen toen we de CT-scan uitvoerden was dat meneer Winstrup niet alleen in de kist lag", legde Per Karsten, directeur van het historisch museum van de Universiteit van Lund, uit. "Zijn metgezel, een vijf tot zes maanden oude foetus van een menselijk kind, is opzettelijk verborgen onder zijn voeten op de bodem van de kist."

"Er is misschien een verband tussen Winstrup en dit kind", legt Karsten uit. "Maar het ligt meer voor de hand dat een van de personeelsleden van de bisschop verantwoordelijk was voor het verbergen van het kind tijdens de voorbereidingen van zijn begrafenis." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de beste Nederlandstalige misdaadroman van 2014

Dit is de beste Nederlandstalige misdaadroman van 2014

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/13/10/20150623235217/media_xll_7819945.jpg

De Nederlandse schrijver Jacob Vis (74) heeft vanavond in het Antwerpse stadhuis de Diamanten Kogel 2014 ontvangen, een prijs van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs (GVM) voor de beste misdaadroman van het jaar in het Nederlandse taalgebied. In het winnende boek, "De Zwarte Duivel", weet Vis volgens de jury "afwisselend twee verhalen te vertellen", waarbij "de spanning bijblijft, net als de psychologische tekening van de personages".

De bekendmaking en uitreiking van de Diamanten Kogel 2014 had eigenlijk al vorig najaar moeten gebeuren, maar door het afhaken van een belangrijke sponsor werd het evenement uitgesteld. Onlangs kon er dan toch voor een passende trofee gezorgd worden: een speciaal voor de gelegenheid gemaakt kunstwerk van de hand van Laura de Coninck.

Jacob Vis wordt volgens de jury als "één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse thrillerwereld" gezien, hoewel hij in het verleden al twee keer genomineerd was voor de Diamanten Kogel en vijf keer voor de Nederlandse tegenhanger daarvan, de Gouden Strop. "De Zwarte Duivel" speelt zich af in 1913 en is geïnspireerd door geruchten over onder meer orgieën en rituelen die de ronde deden over het Ronde Huis, een landgoed in het Nederlandse Nunspeet. "Vis laat zien dat hij in topvorm verkeert", luidt het in het juryverslag.

Vis volgt als laureaat van de Diamanten Kogel Rudy Soetewey op. De prijs bestaat al sinds 2002, ook onder meer Jef Geeraerts, Patrick Conrad en Bavo Dhooge staan op de erelijst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scene-boegbeeld Thé Lau (62) overleden

The Scene-boegbeeld Thé Lau (62) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/16/5/20150624151705/media_xll_7821410.jpg

De Nederlandse zanger Thé Lau is gisterenavond overleden op 62-jarige leeftijd, dat meldde zijn management. In augustus 2013 kreeg de frontman van de band The Scene de diagnose van keelkanker.

In augustus 2013 kreeg de frontman van de band The Scene de diagnose van keelkanker. In zijn recentste interview zei de zanger dat hij afscheid heeft kunnen nemen en dat hij blij is met elk extraatje. "Wat erbij is gekomen, is er maar bij. Het is een proces, je moet het ervaren. Je hoeft het niet leuk te vinden, dat is te veel gevraagd. De dood boezemt mij geen angst in. Als ik een laatste boodschap heb, dan is het dat mensen niet zo snel bang moeten zijn."

Naast hits als Blauw, Open en Iedereen is van de wereld bracht hij ook solomateriaal uit. Verder was hij ook actief als schrijver, zo waren onder andere de romans Hemelrijk en Juliette van zijn hand. Deze zomer verschijnt nog een verhalenbundel, De grote vakantie, waaraan hij nog tot aan zijn dood zou gewerkt hebben.

Na de bekendmaking van zijn ziekte nam hij afscheid van zijn publiek met tal van uitverkochte concerten in Nederland en België. Zijn laatste concert op Belgische grond vond plaats in de Ancienne Belgique en dateert van iets meer dan een jaar geleden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetbare anti-zonnebrand: dit voedsel beschermt je huid

Eetbare anti-zonnebrand: dit voedsel beschermt je huid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/8/10/20150623174315/media_xll_7819345.jpg

Ben jij zo iemand die ondanks een factor 50 nog steeds zo rood als een kreeft ziet na een dagje zonnen? Of kan je huid nooit genoeg beschermd zijn? Probeer dan eens één van deze voedingsmiddelen om je huid extra te behoeden voor de schadelijke UV-stralen.

Koffie
Nog maar eens een reden om zonder schuldgevoel dat vijfde kopje koffie achterover te slaan. Een studie van het nationale kankerinstituut in Amerika ontdekte immers dat mensen die vier of meer kopjes koffie per dag drinken 20 procent minder risico lopen op het ontwikkelen van kwaadaardige melanomen dan zij die nooit koffie dronken. De sleutel ligt in de cafeïne (want ook decaf-fans waren niet beter beschermd) en bepaalde polyfenolen die de groei van kankercellen onderdrukken.

Vis
Het is altijd al een mysterie geweest: hoewel mediterrane landen zoals Griekenland en Italië overgoten zijn met zon, ligt het aantal melanomen daar veel lager dan in andere Europese landen, de Verenigde Staten en Australië. Hun geheim? De mediterrane keuken, die rijk is aan vis en omega 3-vetzuren. Volgens onderzoekster Suzanne M Pilkington zou visolie ons immuunsysteem stimuleren, wat anders sneller beschadigd zou worden door UV-stralen, waardoor kankercellen zich kunnen ontwikkelen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om die theorie te onderschrijven, is meer vis eten nooit een slecht idee.

Bladgroenten
Dezelfde studie van Suzanne M Pilkington, onthulde ook een verband tussen het eten van bladgroenten en een verlaagd risico op huidkanker. Vooral donkere bladgroenten (zoals spinazie, kool en chicorei) hadden een positief effect. Ze zitten immers boordevol cartenoïden, die zich als antioxidanten gaan gedragen en de vrije radicalen die de huidcellen beschadigen, bestrijden.

Tomaten
Voedsel met een rode of roze kleur, zoals abrikozen, watermeloen en - vooral - tomaat, zijn verzadigd met het antioxidant lycopeen, dat gelinkt zou worden aan een verlaagd risico op tal van verschillende kankers. Bovendien ontdekte een kleine maar bijzonder interessante studie onder leiding van onderzoeker M. Rizwan, dat mensen die tomatensaus in hun dieet opnamen veel minder snel verbrandden dan zij die weinig tot geen tomatensaus aten. En laat het risico op melanomen nu net verdubbelen waneer je al meer dan vijf keren verbrand bent. Het perfecte excuus voor die pasta bolognaise!

Citroen
Een zeste van citroen in je salade of pastasaus brengt niet alleen je eten op smaak, het beschermt ook je huid. Volgens een studie van Iman A. Hakim wordt door het eten van citroenschil de kans op huidkanker drastisch verminderd. Dat komt door een substantie die we limoneen noemen. Limoneen vinden we terug in de olie van de schil en smoort het ontwikkelingsstadium van kanker in de kiem. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor strandtoeristen: Europese zeeën zijn vies en ongezond

Slecht nieuws voor strandtoeristen: Europese zeeën zijn vies en ongezond

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/13/20150624092942/media_xll_7820743.jpg

De zeeën in en rondom Europa zijn vies en ongezond. Dat concludeert het Europees Milieuagentschap in een rapport.

Het agentschap deed onderzoek naar de toestand van de zeeën. Hieruit bleek onder meer dat de wateren een hoog gehalte aan schadelijke stoffen bevatten, en dat er steeds meer afval in de zeeën drijft, meestal afkomstig van het vasteland.

De Europese Unie had zichzelf in 2008 drie doelen gesteld: schone, gezonde en productieve zeeën. Van de eerste twee doelen lijkt weinig te zijn terechtgekomen. Het laatste doel, economische productiviteit, is volgens de onderzoekers wel gehaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac -Little Lies

Fleetwood Mac -Little Lies

Klik op de foto om hun te beluisteren






Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.


» Reageer (0)
23-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast: van haargel wordt je hooikoorts erger

Opgepast: van haargel wordt je hooikoorts erger

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/10/8/20150623155530/media_xll_7819058.jpg

Het hooikoortsseizoen draait op volle toeren, en dus hebben we allemaal een handtas vol zakdoeken en slikken we braaf onze pilletjes. Er is echter nog iets dat we kunnen doen om de prikkende ogen en het niezen te vermijden: haargel en -mousses afzweren.

Bepaalde haarproducten kunnen namelijk de symptomen van hooikoorts nog verergeren, volgens Klip Bassett, medisch directeur van het Allergie en Astma Centrum in New York. "Mousse of gel in je haar trekken pollen aan," verklaart Bassett. De pollen blijven vervolgens in je haren hangen, en worden wanneer je gaat slapen overgebracht op je kussen.

Als je veel last hebt van hooikoorts, kan het dus helpen om het aantal haarproducten tot een minimum te beperken. Kan je je echt geen leven voorstellen zonder haarmousse of -lak? Zorg dan dat je je haar zeker iedere dag wast, zodat de pollen mee in het afvoerputje verdwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/11/11/20150622234419/media_xll_7817546.jpg

De Engelse Stafford en de Jack Russell werden drie weken geleden gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool. Inmiddels hebben ze een veilig onderkomen gevonden in een dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel hoopt zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden.

"Waarschijnlijk werden ze achtergelaten vanwege hun hoge leeftijd", aldus medewerkster Sue Bielby. "Glenn is misschien niet de knapste van de hoop, maar wij zijn alvast dol op hen. Buzz vertolkt de rol van Glenns ogen en dat zorgt bij die laatste voor een boost van zelfvertrouwen. Als ze nog maar enkele minuten van elkaar gescheiden worden, beginnen ze al te blaffen en vertonen ze tekenen van stress. Het is dus van groot belang dat ze samen een nieuwe thuis vinden." De voorkeur gaat uit naar een rustige plek, bij iemand die bijvoorbeeld al op pensioen is.

"Om buiten rond te lopen, heeft Glenn geen hulp nodig", voegt collega Diane Humphrey eraan toe. "In de kennel speelt Buzz wel een belangrijke rol, anders zou Glenn overal tegen botsen. Hij helpt hem zijn bed te vinden door hem in de juiste richting te duwen. Idem dito voor het kommetje eten dat ze krijgen, dat verorberen ze telkens broederlijk naast elkaar. Ze kunnen elkaar echt niet meer missen."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Componist van Titanic, Avatar en Braveheart komt om bij vliegtuigcrash

Componist van Titanic, Avatar en Braveheart komt om bij vliegtuigcrash

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/11/5/20150623074418/media_xll_7818005.jpg

Filmcomponist en Oscarwinnaar James Horner is omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Horner componeerde onder meer de muziek voor 'Titanic', 'Braveheart' en 'Field of Dreams'. De 61-jarige Amerikaan zat aan het stuur van een klein vliegtuig toen het om een nog onbekende reden crashte in de buurt van Santa Barbara, Californië, zo meldt Hollywood Reporter.

Horner verzorgde de afgelopen 35 jaar de muziek voor meer dan 150 filmtitels, waaronder klassiekers als 'Jumanji', 'A Beautiful Mind', 'Apollo 13' en 'Titanic'. Voor die laatste, over de ondergang van het roemruchte schip, ontving hij in 1998 twee Oscars: voor beste soundtrack en beste titelsong ('My Heart Will Go On' van Celine Dion). 'Titanic' staat met een opbrengst van bijna 2 miljard dollar nog steeds te boek als de op één na succesvolste film ooit. Van de soundtrack gingen meer dan 27 miljoen exemplaren over de toonbank.

De componist werkte in totaal drie keer samen met regisseur James Cameron: hij verzorgde ook de muziek voor zijn films 'Aliens' (1996) en 'Avatar' (2009). Cameron had Horner ook gevraagd weer mee te doen aan de twee 'Avatar'-vervolgen die de komende jaren uitkomen. Andere grote titels waar de componist op dit moment aan werkte waren het boksdrama 'Southpaw', met Jake Gyllenhaal, en 'The 33', een drama over een Chileens mijnongeluk.

"Het is mijn taak muziek te maken waardoor de kijker elke weg die de film inslaat ook voelt, met zijn hart", stelde Horner in 2009 in een interview in de Los Angeles Times. "Of er nou iemand sterft, iemand wint, iemand verliest of verdwijnt - het hart van de kijker moet daar dankzij de muziek helemaal in mee gaan. Dat is mijn taak als componist." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tracy Chapman - Stand by Me

Tracy Chapman - Stand by Me

Klik op de foto om haar te beluisteren

Tracy Chapman (Cleveland (Ohio), 30 maart 1964) is een Amerikaanse singer-songwriter, bekend van hits als Fast Car, Talkin' Bout A Revolution en Give Me One Reason.

Chapman studeerde aan de Tufts University in Medford (MA), waar ze in 1986 een major haalde in de antropologie en Afrikaanse studies. Tijdens haar studentenjaren begon ze met straatoptredens en speelde ze gitaar in koffiehuizen in Cambridge. Nadat ze tekende bij SBK kwam in 1988 haar titelloze debuutalbum uit, en de single Fast Car over een jong kassameisje dat bij voorbaat in sociaal opzicht al verloren was. Enkele maanden later bracht ze tijdens een verjaardagsfeest van Nelson Mandela in het Wembley-stadion met enkel haar gitaar een akoestische versie van Talkin' bout a revolution ten gehore. Haar titelloze album werd mede hierdoor een bestseller en met veertien weken op nummer één het langst genoteerde debuutalbum op die positie in Nederland. Een jaar later won ze met dit album 4 Grammy Awards.

Met haar volgende albums, Crossroads en Matters of the Heart, oogstte ze veel minder succes. Maar in 1995 bleek New Beginning een nieuw begin voor haar carrière. Met de single Give Me One Reason scoorde ze een grote hit in de Verenigde Staten. Haar achtste en meest recente album is Our Bright Future dat in november 2008 werd uitgebracht. Dat laatste album trekt ook in Nederland weer de aandacht, mede dankzij een Europese tournee en de track I Did It All.

» Reageer (0)
22-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijnse zoo laat moeder ijsbeer Knut inslapen

Berlijnse zoo laat moeder ijsbeer Knut inslapen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/2/8/20150622185449/media_xll_7817078.jpg

De ijsbeer Tosca, moeder van de beroemd geworden Knut (2006-2011), krijgt een spuitje om haar uit haar lijden te verlossen. De dierentuin in Berlijn heeft dit vandaag laten weten. De bijna dertig jaar oude Tosca is ziek en bovendien ook doof en blind. Ze kan ook niet goed meer ruiken.

Dierentuindirecteur Andreus Knieriem heeft beklemtoond dat het besluit niet licht is genomen. Er is, voor het eerst in de historie van de Berlijnse Zoologischer Garten, een speciale ethische commissie voor in het leven geroepen die zich over het voor en tegen van deze ijsbereneuthanasie heeft gebogen.

De geboorte van twee beertjes eind 2006 was in deze dierentuin de eerste ijsberengeboorte in 33 jaar tijd. Tosca verstootte echter de berenbaby's en eentje overleed al na vier dagen. Knut werd door een team van de dierentuin geadopteerd en met veel moeite groot gebracht.

Het leidde tot een enorme media-aandacht in binnen- en buitenland. Elf miljoen mensen bezochten Knut, die aan de gevolgen van een hersenontsteking in 2011 overleed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen bouwen 35 meter hoge toren met legoblokjes

Italianen bouwen 35 meter hoge toren met legoblokjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/4/14/20150622132254/media_xll_7816094.jpg

Achttienduizend vrijwilligers hebben meegewerkt aan een straffe stunt. Ze hebben samen de hoogste legotoren ooit gebouwd. Het pronkstuk is precies 35,05 meter hoog en staat in Milaan.

Het vorige record stond op naam van een aantal Roemenen die in Boekarest een 34,76 meter hoge toren lieten verrijzen.

De constructie in Fabbrica del Vapore nam vijf dagen in beslag. Een half miljoen gekleurde steentjes waren er nodig om de onderneming tot een goed einde te brengen. Het laatste steentje werd zondag op de toren gezet door de Italiaanse televisiepresentator Alessandro Cattelan. Dat deed hij onder het toeziend oog van een aantal officials van het Guinness Book of Records.

Cattelan was dolgelukkig dat hij de eer kreeg om het laatste steentje aan te brengen en hij deelde zijn vreugde met een foto op zijn twitterpagina. De Deense speelgoedfabrikant ondersteunde de geslaagde poging ook financieel voor een goed doel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man van Engeland (413 kilo) overleden

Dikste man van Engeland (413 kilo) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/5/6/20150622044056/media_xll_7815381.jpg

De dikste man van Engeland is overleden. De pas 33-jarige Carl Thompson was al ruim een jaar aan zijn bed gekluisterd en woog 413 kilo. Volgens de politie is de man een natuurlijke dood gestorven.

Thompson was het laatste jaar volledig afhankelijk van thuishulp. Hij werd gewassen en gevoed. Een maand geleden deed hij voor het eerst zijn verhaal in de media. Daarin vertelde hij onder meer dat hij dagelijks drie dozen magnums verorberde en drie broden met jam.

Nadat artsen hem hadden gewaarschuwd dat zijn ongezonde levensstijl hem fataal zou kunnen worden, bezwoer hij zijn leven te zullen gaan beteren en op dieet te zullen gaan. Hij voegde eraan toe dat hij geraakt was door alle steunbetuigingen die hij kreeg naar aanleiding van alle publiciteit, zo schrijft de Daily Mail.

De brandweer en de politie hadden uren nodig om het lichaam van de man uit het huis te takelen. (br.hln)


» Reageer (0)
21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: 66 mensen op één surfplank

Wereldrecord: 66 mensen op één surfplank

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/5/2/20150621091413/media_xll_7813307.jpg

Op het strand van Huntington Beach in Californië is gisteren een wereldrecord gevestigd door met 66 mensen op één surfboard te staan. Het lukte de 66 mensen om 12 seconden te blijven staan op de golven.

Het oude wereldrecord werd gevestigd door 47 mensen die 10 seconden op één surfplank bleven staan in Australië. Vijfduizend mensen zagen gisteren hoe dat record werd verpulverd. (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers -Everybody Needs Somebody to Love


The Blues Brothers -Everybody Needs Somebody to Love

Klik op de foto om ze te beluisteren







The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.


» Reageer (0)
20-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mager en gezond zijn géén synoniemen, beste mensen

Mager en gezond zijn géén synoniemen, beste mensen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/10/9/20150620111415/media_xll_7806699.jpg

We worden doodgegooid met de ene social media challenge na de andere. Als je er omwille van extreem lange armen toch in slaagt om je navel aan te raken, dan wordt dat prille zelfvertrouwen wel de grond ingeboord omdat je niet genoeg muntjes op je sleutelbeen kan balanceren. Ben je gezegend met een genetische thigh gap (of serieuze O-benen), maar heb je geen bikini bridge (de gleuf tussen je buik en bikinibroekje)? Tja, dan ben je o-ver-dui-de-lijk te dik.

Waar zijn we eigenlijk in godsnaam mee bezig? Waarom zijn mager en gezond plots synoniemen van elkaar geworden? Wanneer was het plots niet meer sociaal aanvaard om als vrouwen rondingen te hebben? En vooral: waar is dat gezond (opgelet: gezond, niet mager) verstand naartoe? Toegegeven, skinny shaming is minstens even erg als fat shaming. Maar feit is dat de hele heisa tegenwoordig al mensen met een gezond gewicht het gevoel geeft dat ze niet voldoen. Want heb je geen sixpack of afgetrainde derrière? Dan ben je te dik.

Dank aan de mode industrie
Betuigingen van dankbaarheid mogen aan het adres van de fashion industrie gericht worden. Met haar gevleugelde uitspraak 'nothing tastes as good as skinny feels' toont Kate Moss niet alleen aan dat ze nog nooit van pizza gehoord heeft, ze bewijst ook meteen dat de schoonheidsstandaarden van de huidige maatschappij compleet scheef zitten. En Kate is niet alleen, ook het bekende magazine Marie-Claire besloot onlangs dat het dringend nodig was om een boek, getiteld Dress Skinny, op de markt te brengen. Want wie mooi wil zijn, moet mager zijn.

En dan hebben we het nog niet gehad over het leger aan Instagramgoeroe's die je onder hashtag #fitspiration een immens schuldgevoel geven als je er nog maar aan dácht om even langs het frietkot te passeren of dat rondje joggen een dagje uit te stellen.

Serieus overroepen
En zo krijgen tienermeisjes over de hele wereld een totaal verkeerde boodschap door hun strot geduwd. Mag ik even overgeven alsjeblieft? Niet omwille van de boulemie die ik heb opgelopen tijdens een poging om mijn maatje 34 uit de kleuterklas te behouden. Wel omwille van de wereldvreemdheid en bekrompenheid. Want het is niet alleen ontzettend kleingeestig om vandaag de dag nog te verkondigen dat mager de norm is, het is ook gewoon serieus overroepen.

Een glas rode wijn of een wortelsapje? Ik weet wel wat kiezen. Laten we allemaal -dik of dun, inclusief lovehandles of helemaal afgetraind- weer massaal genieten van het leven. Of dat nu is door in de zetel naar Netflix te kijken (inclusief dat glas rode wijn alsjeblieft) of je tijd in de fitness door te brengen. En vooral, laten we weer normaal doen en stoppen met een kudde wereldverbeterende fashionista's en Instagramgoeroes ons een gezondheidsideaal te laten opleggen. Want normaal is al gezond genoeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/4/14/20150619114513/media_xll_7804874.jpg

In dierenpark Planckendael in Mechelen heeft babyolifant Qiyo gisteren haar eerste stapjes in de buitenlucht gezet. Het was ook de eerste keer dat het grote publiek kon kennismaken met het diertje. Tot nu mochten enkel abonnees een kijkje gaan nemen binnen in de olifantentempel. De eerste buitenwandeling begon voor Qiyo nog wat onwennig, maar onder begeleiding van de rest van de familie haalde de nieuwsgierigheid uiteindelijk toch de bovenhand.

Qiyo kwam dinsdagavond laat ter wereld en is het vijfde jong voor Phyo Phyo, tevens de moeder van Kai-Mook. De bevalling verliep erg vlot en het olifantje stond binnen het half uur recht. Het bleek dan ook al snel in opperbeste gezondheid te verkeren, in tegenstelling tot het eerder dit jaar geboren maar al na een maand overleden babyolifantje Q. Planckendael zag er daarom geen graten in om Qiyo binnen de paar dagen aan het publiek te presenteren.

De eerste stapjes buiten werden door een heleboel kijklustigen bewonderd, onder wie verschillende schoolgroepen. Het hele gebeuren was ook live te volgen op het sociale medium Periscope.

"Dit is echt hartverwarmend om te zien", zegt Ilse Segers, communicatieverantwoordelijke van Planckendael. "Je zag dat bijvoorbeeld de tante heel even twijfelde om buiten te komen omdat ze niet wist of de baby wel zou volgen, maar dat is prima gelukt."

Qiyo blijft allicht ook deze namiddag nog gewoon buiten rondwandelen met de rest van de olifantenfamilie. "Een baby moet natuurlijk regelmatig rusten, maar dat laten we nu aan het ritme van de natuur over", aldus nog Segers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa van maffiabaas wordt kunstgalerij

Villa van maffiabaas wordt kunstgalerij

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/6/8/20150619161249/media_xll_7805828.jpg

Een villa nabij Napels die toebehoorde aan een baas van de camorra, de plaatselijke maffia, opent binnenkort de deuren als kunstgalerij. Zondag start het "museum", het Casa Don Diana in het maffiabolwerk Casal di Principe, een tentoonstelling met een twintigtal schilderijen in bruikleen van het beroemde Uffizi in Firenze.

De expo onder de titel 'La luce vince l'ombra' (Het licht overwint de schaduw) moet de buurt een "frisse wind" bezorgen, zei minister van Cultuur Dario Franceschini.

De vorige bewoner, lid van de Casalesi-clan Egidio Coppola, zit achter de tralies. Zijn villa werd in 2012 geconfisqueerd en vernoemd naar de priester Don Peppe Diana, die 21 jaar geleden door een maffioso was vermoord.

De villa is niet het enige voormalige maffia-vastgoed in Italië dat een andere, meer verheven functie krijgt. Een optrekje van de maffia-peetvader Salvatore 'Toto' Riina in Palermo, bijvoorbeeld, is omgebouwd tot een ... politiekantoor. (br.hln)


» Reageer (0)
19-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De magie is begonnen: reuzen zijn op weg en hier kan je ze vandaag vinden

De magie is begonnen: reuzen zijn op weg en hier kan je ze vandaag vinden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/16/9/20150619114219/media_xll_7804869.jpg

Oma Reus en Kleine Reus zijn in beweging gekomen en veroveren Antwerpen. Daarmee dompelt het Franse gezelschap Royal de Luxe de Scheldestad nog maar eens onder in de magie van de reuzen, een evenement waarvoor niet minder dan een miljoen bezoekers worden verwacht. Lees hier waar de reuzen vandaag opduiken.

Om tien uur was Kleine Reus op het Koningin Astridplein, Oma Reus ontwaakte een uur later op het Theaterplein. Kleine Reus in intussen via de De Keyserlei, de Van Ertbronstraat, de Rooseveltplaats en de Frankrijklei op weg naar het Stadspark, waar hij zal picknicken. Rond kwart over zes in de vooravond is het bedtijd voor de reuzen, die dan volgens onze informatie aan de Vlaamse Kaai zullen ondergestopt worden.

Multinational van de magie
Royal de Luxe, het gezelschap dat de reuzen en hun avonturen bedenkt, is een succesvolle multinational van de magie, met miljoenen toeschouwers wereldwijd.

Royal de Luxe en Antwerpen hebben iets met elkaar. Sinds 1993, toen Antwerpen Culturele Hoofdstad van Europa was, komt het Franse gezelschap Royal de Luxe geregeld in de Scheldestad op bezoek. Met toenemend succes. De Sultan der Indiën en zijn Olifant lokten in 2006 maar liefst 650.000 mensen naar Antwerpen. Londen deed het een maand eerder net iets beter met een miljoen bezoekers, het aantal dat ook nu wordt verwacht in Antwerpen.

Toen de Kleine Reuzin (5,5 meter hoog) een douche nam op het Antwerpse Sint-Jansplein en de Duiker (2,5 ton zwaar) werd opgevist uit het Kattendijkdok waren daar in augustus 2010 in totaal 800.000 mensen getuige van. Een absoluut hoogtepunt bereikte Royal de Luxe met de doortocht van de Reus in Guadalajara (Mexico), waar in 2010 maar liefst 3,5 miljoen mensen kwamen kijken.

Het lijdt geen twijfel dat reuzen megapopulair zijn. Met hun grootte zorgen ze ervoor dat de toeschouwers zich weer klein en dus kind voelen. Zoals altijd wordt de route van de dagenlange 'voorstelling' geheim gehouden. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van het publiek, dat op ontdekkingstocht wordt gestuurd door de straten van de stad.

De gigantische en levensechte figuren bewegen zich door de stad volgens een scenario dat met mondjesmaat duidelijk wordt. De reuzen worden gestuurd door de in het rood geklede 'lilliputters' van Royal de Luxe. Zij zijn de poppenspelers van gigantisch grote poppen, die in een levend decor hun avontuur beleven.

Van vandaag tot en met zondag dwalen de reuzen dus in Antwerpen rond, telkens van 9 tot 19 uur. Onderweg zijn er drie à vier 'rustpauzes' van ongeveer een uur, waarin ze een scène spelen. Hun route wordt strikt geheim gehouden. Al zijn er toch een paar hulpmiddeltjes die je naar Oma en de Kleine Zwarte Reus kunnen leiden.

Driedaagse
Welke reus wanneer door welke straat paradeert, weet niemand precies. Hier vind je nog meer informatie. We geven nog even mee dat Oma Reus 7.5 meter hoog is. Ze heeft schoenmaat 276, haar pantoffels zijn 1.80 meter lang en in haar jurk zit 120 meter stof. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

Olifantje Qiyo mag voor het eerst naar buiten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/4/14/20150619114513/media_xll_7804874.jpg

Qiyo heeft vandaag voor het eerst van de buitenlucht mogen proeven. Het babyolifantje van Planckendael mocht omstreeks 11 uur in het kielzog van zijn mama en de rest van de olifantenfamilie het buitenperk in.

Vooral schoolkinderen verdrongen elkaar om een glimp op te vangen van het slurfdragertje. Qiyo werd in de nacht van dinsdag op woensdag geboren en was eerder al in de stal te zien voor abonnees. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!