Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koffie zo op onze darmen werkt

Waarom koffie zo op onze darmen werkt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/6/13/20150612201556/media_xll_7786873.jpg

Ken je het gevoel dat je na je ochtendlijke kopje koffie meteen de sprint richting badkamer moet inzetten? Volkomen normaal, zo blijkt.

Is het echt je dagelijkse latte die je in een lijnrechte sprint naar de toiletten doet lopen. Voor de meeste mensen werkt cafeïne als een mild laxerend middel, dat er vooral voor zorgt dat je vaker moet plassen. Sommige mensen zijn echter gevoeliger voor het goedje, waardoor ze een zwaarder laxerend effect zullen ondervinden. Cafeïne stimuleert immers de spieren in je darmen, die sterk doen denken aan de darmbewegingen die je voelt nadat je een maaltijd hebt gegeten.

Ondanks het feit dat cafeïne een laxerend effect heeft, kan de schuld voor je vlotte stoelgang ook bij andere factoren gezocht worden. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht dat ook melk of een overvloed aan suiker diarree kunnen veroorzaken?

"Sommige mensen beseffen zelfs niet dat ze misschien wel lactose-intolerant zijn," zegt voedingsdeskundige Jaclyn London. "Wanneer ze melk in hun koffie gieten, en vervolgens een vlottere stoelgang ervaren denken ze dat dat te danken is aan het laxerende effect van cafeïne. Heb jij last van je dagelijkse kopje koffie, probeer dan eens over te schakelen naar een lactosevrije versie."

Daarnaast kan het ook zijn dat je maag een beetje vreemd aanvoelt omdat de zuren die in koffie zitten ervoor zorgen dat je meer gal produceert. Gelukkig overtreffen de voordelen van een kopje koffie nog altijd de nadelen. Beperk jezelf dus tot een kopje of 2-3 per dag, om de gezondheidsvoordelen van het goedje te ondervingen, en een race naar het kleinste kamertje te vermijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven stelen laatste herinnering van moeder aan overleden kind

Dieven stelen laatste herinnering van moeder aan overleden kind

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/7/12/20150613085654/media_xll_7788132.jpg

Een haarlokje. Dat was het enige wat Laetitia Tysiak nog had van haar overleden zoontje Mattice. En nu is ze ook dat kwijt. Inbrekers gingen er donderdagnacht vandoor met de kluis van haar bloemenzaak. Het gestolen geld deert haar niet, maar dat lokje wil ze terug. Ze smeekt de dieven het terug te bezorgen - op welke manier ook. Het was een inbraak zoals er elke dag tientallen gebeuren in Vlaanderen: dieven drongen binnen bij bloemenzaak 'Passie Flora' in Keerbergen en jatten alles van waarde. De winkelkassa, maar ook juwelen, een fototoestel en een iPad. Zelfs de reispas van Laetitia Tysiak en de vliegtuigtickets die ze geboekt had waren weg. De vrouw, die op het moment van de inbraak, alleen in het appartement lag te slapen, is ervan overtuigd dat ze met gas bedwelmd werd. "Sinds de dood van mijn zoontje slaap ik zeer slecht. En toch konden ze hier naast mijn bed staan. Ik ben ook erg misselijk en overslapen wakker geworden. Bovendien lagen mijn twee katten hier vanmorgen versuft. De dierenarts is al langs geweest.

"Alles bij elkaar is er bij de inbraak een aanzienlijke som geld verdwenen, maar dat is het minste van mijn zorgen", vervolgt Laetitia. Oneindig veel erger vindt ze het dat de dieven ook de brandkluis in haar badkamerkast ontdekten en meenamen. Daarin bewaarde ze wat voor haar écht waardevol was: een haarlokje van haar overleden zoontje Mattice. "Ik liet voor de begrafenis enkele van zijn mooie gekrulde blonde haarlokken knippen, als aandenken", vertelt de zwaar aangeslagen vrouw. "Ik was zó bang om ze kwijt te geraken dat ik zijn krullen in een zakje in een brandkluis bewaarde. Stel dat mijn appartement zou uitbranden, dan waren de haartjes tenminste veilig. Dacht ik." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys Knight - License to kill

Gladys Knight - License to kill

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gladys Knight & the Pips was een Amerikaanse R&B-groep uit Atlanta, Georgia rondom zangeres Gladys Knight. De overige leden waren familieleden van haar. De groep is vooral bekend van hits als Midnight train to Georgia en Baby don't change your mind.

Gladys Knight begon vanaf haar vierde te zingen in een kerkkoor. Haar ouders zongen in een gospelkoor. De moeder van Gladys schreef haar in 1952 als zevenjarige in voor Ted Macks Original Amateur Hour, een talentenjacht op televisie vergelijkbaar met Idols. Ze won de eerste prijs en een geldbedrag van 2000 dollar. Een jaar later trad ze op de tiende verjaardag van haar broer Merald op, bijgestaan door Merald, haar zus Brenda en haar neef en nicht William en Eleanor Guest. Een andere neef, James "Pip" Woods, vond dat ze van zingen hun beroep moesten maken en gaf hen zijn bijnaam: The Pips. Vanaf 1959  ging de groep daadwerkelijk optreden. Eleanor Guest en Brenda Knight verlieten echter in dat jaar de groep om een gezin te stichten. Ze werden vervangen door weer twee andere neven: Edward Patten en Langston George.


In 1989 ging de groep uit elkaar en ging Gladys Knight solo. Datzelfde jaar had ze als soloartiest haar grootste hit in Nederland en Vlaanderen met License to kill, de titeltrack van de gelijknamige James Bond-film. The Pips stopten met optreden. In 1996 werden Gladys Knight & the Pips opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Een jaar later trad Gladys toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormoonse kerk. Ze treedt nog steeds op en brengt af en toe een plaat uit, onder andere als dirigente van het Mormoonse gospelkoor Saints Unified Voices. Gladys Knight heeft sinds 2000 nog drie keer een Grammy Award gewonnen: voor haar soloalbum At last uit 2001, voor haar duet Heaven help us all met Ray Charles in 2005 en met haar gospelkoor in 2006.


» Reageer (0)
11-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren hertje is kleinste ter wereld

Pasgeboren hertje is kleinste ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/0/20150611142413/media_xll_7783260.jpg

In de Queens Zoo in New York is het kleinste hertje ter wereld geboren. Bij haar geboorte woog het diertje slechts 450 gram. Het heeft onlangs buiten zijn eerste voorzichtige stapjes zet.

Sinds een paar weken heeft de kudde poedoes in de Queens Zoo er een familielid bij. De jongste telg woog bij de geboorte nog geen halve kilo en is daarmee officieel het kleinste hertje ter wereld. Op aandoenlijke foto's die deze week zijn vrijgegeven, is te zien hoe het kleintje haar eerste stapjes zet.

De hertensoort poedoe komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt maar zo'n 35 centimeter hoog. Het is een beschermde diersoort in Amerika. Scott Silver, directeur van de Queens Zoo vertelt: "De populatie van poedoes in het wild neemt af. Om ze te beschermen moeten we mensen daar bewust van maken. Niets motiveert zorg voor dieren meer dan een babypoedoe."

De jonge New Yorkse poedoe heeft nog geen naam gekregen en drinkt momenteel bij de moeder. Binnenkort gaat het diertje over op een dieet van bladeren, granen, boerenkool, wortels en hooi. Wie het kleine hertje wil zien, kan trouwens ook direct het op een na grootste hert ter wereld aanschouwen. Naast poedoes heeft de Queens Zoo namelijk ook wapiti's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Class: de bizarre workout waar de sterren fan van zijn

The Class: de bizarre workout waar de sterren fan van zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/1/5/20150611150131/media_xll_7783400.jpg

Om de haverklap is er wel een nieuwe fitnesshype in Hollywood, die even snel overwaait als ze opkomt. 'The Class' lijkt echter een blijvertje te zijn, nu er ook heel wat celebs op de kar van deze bizarre workout springen.

Gisele Bundchen en Naomi Watts zijn alvast fan van 'The Class', de 75-minuten durende workout die fitnessgoeroe Taryn Toomey in elkaar bokste. Twee jaar geleden begon ze met de lessen in de kelder van haar eigen gebouw, maar intussen verhuisde ze al twee keer naar een grotere locatie. De vreemde combinatie van yoga, cardio en gewichttraining met een vorm van therapie slaat aan.

Jawel, je hoort het goed, 'The Class' heeft een therapeutische kwaliteit. "Als je je openstelt, komt er tijdens het sporten heel wat naar boven", aldus Toomey. "Veel van mijn klanten verwerken zo hun moeilijkheden." Dat doen ze door een constant veranderende routine van springende oefeningen te combineren met bevrijdende kreten.

Klinkt nogal vreemd - en zo ziet het er ook uit - maar het wérkt. "Je komt er rustiger buiten, én je ziet er nog eens puik uit ook", vat een van de vaste klanten het samen. "En nóg een bonus: vandaag heeft Naomi Watts op me gezweet." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens

Planckendael verwelkomt opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/8/2/20150611190405/media_xll_7784087.jpg

Dierenpark Planckendael in Mechelen heeft dit jaar opnieuw een recordaantal ooievaarskuikens mogen verwelkomen. Dat is vandaag gebleken tijdens de derde ringronde. Op twee nog iets te recente nesten na zijn intussen alle jongen geringd en de teller staat al op 99. Vorig jaar was met 84 kuikens ook al een recordjaar voor Planckendael.

Volgens het dierenpark heeft de nieuwe babyboom vooral te maken met het mooie, rustige voorjaar. "In mei kenden we geen onweer, geen hagel, geen lange, koude periode", klinkt het. "Er viel slechts zeven liter regen, kortom ideaal weer voor ooievaars."

Daarnaast hebben ooievaars ook de gewoonte om steeds naar dezelfde broedplaatsen terug te keren en ook hun jongen blijven meestal in dezelfde omgeving rondhangen. De zes dieren die Planckendael bij de start van het ooievaarsproject in de jaren negentig kon verleiden om er te komen broeden, zijn op die manier uitgegroeid tot een ware kolonie. Overwinteren doen ze overigens steeds meer in Spanje in plaats van West-Afrika, omdat ze niet meer zo ver moeten vliegen om voldoende voedsel te vinden.

Planckendael laat elk jaar de nieuwe kuikens ringen ter identificatie. Daarnaast worden ze ook gewogen en wordt er een pluimpje afgenomen voor DNA-onderzoek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat die viezigheid onder je vingernagels nu echt is

Wat die viezigheid onder je vingernagels nu echt is

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/0/10/20150611151629/media_xll_7782940.jpg

Lijkt het ook alsof jouw vingernagels permanent voorzien zijn van een grauw randje? Dit is waar die viezigheid vandaan komt, en hoe je er voor eens en voor altijd weer van verlost raakt.

Hoe vies het er ook uitziet, dat randje onder je nagels komt vaker voor dan je denkt en is ook nog eens behoorlijk normaal. Het bestaat uit restjes keratine van de onderkant van je nagels, en dode huidcellen van je nagelbed. Daarnaast stapelt er zich ook gewoon vuil op onder je nagels, samen met restjes dagcrème of andere make-up die je met je vingers aanbrengt.

Als het grijze randje echter groen kleurt, is dat minder goed nieuws. Dan zit er immers een bacterie onder je nagels. "Sommige bacteriën zijn er in het bijzonder dol op om zich te vestigen in het gebied op of onder je nagels.

De beste manier om je nagels (min of meer) brandschoon te houden is ze gewoonweg kort knippen. Vervolgens is de manier waarop je je handen wast ook erg belangrijk. Zo krijg je bijvoorbeeld wittere nagels wanneer je onder de douche je vingernagels in een blok zeep duwt. Bovendien zorgt dat er ook voor dat alle vuiltjes onder je vingernagels worden weggetrokken.
Ook de dagcrème die je gebruikt kan een invloed hebben op de toestand van je vingernagels. Wanneer je een dikke crème gebruikt zorgt dat er vaak voor dat die veel vuil onder je nagels vasthoudt.

Gebruik je vaak een nagelborsteltje om dat randje onder je nagels weg te schrobben? Stop daar dan onmiddellijk mee. Zulke borsteltjes kunnen immers niet gesteriliseerd worden, en zijn dus een regelrechte broeihaard voor bacteriën. Gebruik liever een metalen vijltje om het gebied onder je nagels schoon te maken, omdat je dat na afloop wel voldoende kan schoonmaken. Let er daarnaast ook op om niet te ijverig te werk te gaan en te hard te duwen, want dat kan ervoor zorgen dat je nagel van je nagelbed gescheiden wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die je nog niet wist over je ochtendlijke kopje koffie

10 dingen die je nog niet wist over je ochtendlijke kopje koffie

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/3/0/20150611091602/media_xll_7781175.jpg

Lang leve dat kopje koffie 's morgens vroeg. We worden er wakkerder van, beter gehumeurd en niets dat zo goed smaakt op een nuchtere maag. Ter ere van dat ons favoriete ochtenddrankje: enkele trivia weetjes.

1. We drinken wereldwijd meer dan 500 miljard kopjes koffie per jaar
Tja, de mensheid houdt nu eenmaal van koffie. En lattes, cappucinos en espresso's.

2. Vrouwen die graag koffie drinken, lopen minder risico op depressies
Een studie van de Harvard School of Public Health ontdekte dat het risico op depressie maar liefst 20% lager lag bij vrouwen die vier of meer kopjes koffie per dag dronken. Let wel op: decaf is niet voldoende. Vrouwen die decafeïne, thee, frisdranken of andere drankjes met minder cafeïne dronken, hadden geen bescherming tegen depressies.

3. Wakker worden met de geur van koffie kan echt
Enkel de geur van koffie is al genoeg om wakkerder te worden, volgens een studie uit 2008 van Seoul National University.

4. Koffie verbetert erectiestoornissen
Twee tot drie kopjes koffie per dag zijn blijkbaar goed voor je seksleven. Volgens een recent onderzoek van het gezondheidsdepartement van de universiteit van Texas, zouden mannen die tussen 85 en 170 milligram cafeïne binnenkrijgen per dag 42% minder kans hebben op erectiestoornissen.

5. Donkere koffiebonen bevatten minder cafeïne dan lichte
Hoewel donkere koffiebonen sterker zijn van smaak, bevatten ze minder cafeïne.

6. ... Net als iced koffie
Ja, zo'n heerlijke iced koffie van Starbucks is overheerlijk, maar het bevat aanzienlijk minder cafeïne dan een gewoon kopje koffie. Volgens Time bevat zo'n iced koffie 165 milligram cafeïne, terwijl een doorsnee kop koffie er 330 bevat.

7. Het ideale tijdstip is 10 uur 's morgens
Niets zo efficiënt als een kop koffie om je uit bed te krijgen, maar het hormoon cortisol (gerelateerd met stress en het ontwaken van het lichaam) bereikt pas een piek als je al even wakker bent. Wanneer je het meeste uit je dosis cafeïne wil halen, wacht je dus best even. Het cortisolniveau stijgt met zo'n 50% nadat je wakker wordt, onafhankelijk van het tijdstip waarop je opstond. Wacht dus minstens een uur vooraleer je aan het koffiedrinken slaat.

8. Koffie verlaagt je risico op Alzheimer
Mensen die drie tot vijf kopjes koffie per dag drinken, hebben 20% minder kans op Alzheimer, volgens een onderzoek dat werd voorgesteld op het jaarlijkse Alzheimercongres in 2014. En dat is nog niet alles, andere studies ontdekten dat koffie ook nog eens het risico op een hartaanval en diabetes type 2 verlaagt.

9. Koffieshops zijn overal
De snelst groeiende vestiging in de restaurantsector? Koffiehuisjes. Volgens Business Insider kent het fenomeen een groei van 7% per jaar.

10. Drink koffie voor een betere work out
Wat extra brandstof nodig 's ochtends vroeg? Drink een kopje koffie voor je gaat lopen. Volgens sport diëtiste Molly Kimball kan koffie ervoor zorgen dat je fysiek meer aan kan, waardoor die work out meteen een stuk vlotter gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwnaar schenkt trouwjurk van vrouw weg met ontroerende boodschap

Weduwnaar schenkt trouwjurk van vrouw weg met ontroerende boodschap

http://oi58.tinypic.com/14ta4aq.jpg

Enkele medewerkers van een kringloopwinkel uit de Engelse stad Leeds kregen vorige week een unieke donatie in de vorm van een trouwjurk in handen. De jurk - waarschijnlijk uit de jaren 50 - werd binnengebracht door een nog onbekende man die er een ontroerend briefje voor de volgende eigenaar aan had bevestigd. De organisatie hoopt de man nu op te sporen.

Volgens The Mirror bracht de man afgelopen week een zak met kleding binnen in een winkel van het St. Gemma's Hospice. Pas toen enkele medewerkers door de kledij gingen, ontdekten ze de prachtige kanten trouwjurk mét het handgeschreven briefje. "Ik wens de vrouw die deze jurk koopt een geweldig leven met haar geliefde, 56 jaar zoals bij mij, gelukkige jaren. Ik was een gelukkig man om met een vrouw zoals de mijne te trouwen", stond er te lezen.

De jurk zou op maat gemaakt zijn en dateert waarschijnlijk uit de jaren 50 vanwege het aantal jaren dat op het briefje vermeld werd. "Toen we de boodschap zagen die erbij zat, dachten we dat het een leuk idee zou zijn om het 'verhaal' van de jurk via sociale media te delen", aldus regiomanager Aysha Alton volgens The Telegraph.

Overweldigende reacties
En sinds de foto's maandag op Facebook verschenen, werd de winkel al gecontacteerd door mensen van over heel Groot-Brittannië en kregen ze zelfs vragen vanuit de Verenigde Staten. Er was zoveel interesse in de jurk dat het St. Gemma's Hospice besloot ze via eBay te verkopen, zodat ook mensen die niet dichtbij wonen, kunnen bieden. "De jurk spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding", aldus Nicola Woodgate, het hoofd van de marketing- en communicatieafdeling van de organisatie.

Via sociale media proberen werknemers de 'lieve man' nu op te sporen om hem persoonlijk te bedanken, maar voorlopig zonder resultaat. "We geloven dat de eigenaar ze zelf binnenbracht en we zouden hem graag willen bedanken voor deze prachtige jurk", zegt Woodgate. "Deze trouwjurk afstaan en zoiets speciaals doneren is de ultieme vorm van liefdadigheid. En we zijn overweldigd door de reacties die we gekregen hebben via sociale media." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tito & Tarantula - Back to the House

Tito & Tarantula - Back to the House

Klik op de foto om hun te beluisteren





Tito & Tarantula is een rock band, opgericht in Californië in 1992.
De band is het best bekend met zijn liedjes 'After Dark' en 'Back to the House'



» Reageer (0)
10-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft wiskundeprof mysterie rond MH370 opgelost?

Heeft wiskundeprof mysterie rond MH370 opgelost?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/10/1/20150610130652/media_xll_7780621.jpg

Een professor wiskunde is op de proppen gekomen met één van de meest aannemelijke theorieën over de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Die verdween meer dan een jaar geleden spoorloos met 239 mensen aan boord.

De mafste theorieën zijn al naar voren gebracht, tot een ontvoering door aliens toe. De werkelijkheid is wellicht minder vergezocht, meent wiskundige Goong Chen van de A&M universiteit in Texas.

Zijn computermodellen stellen dat het vliegtuig een verticale duik heeft genomen boven de Indische Oceaan. De gesimuleerde crash lost alleszins enkele mysteries omtrent MH370 op, zoals het ontbreken van wrakstukken en het feit dat geen olievlek op het water werd gevonden.

Professor Chen suggereert dat het vliegtuig snel is gezonken en geen beduidenswaardige schade opliep tijdens de impact met het water. Al geeft hij toe: "De laatste momenten van MH370 zullen wellicht een raadsel blijven tot de zwarte doos eindelijk gevonden en ontcijferd wordt. Maar alle beschikbare gegevens ondersteunen de theorie dat MH370 met een duikvlucht in de oceaan is gestort". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige vrouw naait meer dan 1000 jurkjes voor Afrika

100-jarige vrouw naait meer dan 1000 jurkjes voor Afrika

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/1/0/20150610095822/media_xll_7780170.jpg

Lillian Weber uit de Amerikaanse staat Iowa heeft de klus geklaard die ze zichzelf vier jaar geleden oplegde. In 2011 besloot Weber dat ze vóór haar honderdste verjaardag duizend jurkjes voor Afrikaanse kinderen zou maken. Inmiddels is ze 100 jaar en heeft ze 51 jurkjes meer dan haar beoogde duizend stuks bij elkaar genaaid.

Het ging de voormalige kleermaakster niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit. "Ze heeft alle jurkjes gepersonaliseerd. Zomaar een paar jurkjes maken, vond ze niet goed genoeg. Ieder jurkje heeft prachtige details, waardoor je direct ziet dat ze van Lillian zijn. Ze wilde de kinderen iets moois bieden", zegt haar dochter tegen WQAD TV.

Weber werd op 6 mei honderd jaar en heeft de jurkjes geschonken aan 'Little dresses for Africa', een organisatie die al meer dan 3 miljoen jurkjes heeft uitgedeeld in 31 Afrikaanse landen.

Op haar 100ste verjaardag werd Weber in de bloemetjes gezet voor haar nobele prestatie. "Het is ongelooflijk wat ze voor ons heeft gedaan. Het zijn niet alleen veel, maar vooral ook prachtige jurkjes", aldus een woordvoerder van de organisatie tegen Fox News. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden

Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/16/2/20150609223522/media_xll_7779437.jpg

Toen golden retriever Figo gisteren een kleine schoolbus op zijn blinde baasje zag afkomen, twijfelde de viervoeter geen seconde en probeerde hij de schok op te vangen door voor de bus te springen. Hoewel de hond volgens getuigen duidelijk gewond was, weigerde hij vervolgens zijn baasje alleen te laten tot de hulpdiensten arriveerden en hij niet anders kon.

Blindengeleidehond Figo was gisteren met zijn baasje, Audrey Stone op pad in New York toen een buschauffeur zonder te kijken de hoek omdraaide. "De hond heeft de grootste klap opgevangen", aldus politiechef John Del Gardo aan The Journal News. "En hij wilde niet van haar zijde wijken. Hij bleef naast haar zitten en was er om haar te redden."

"Ik heb al gezien hoe honden hun eigenaars beschermen wanneer er een inbreker op hen afkomt, maar nog nooit van een voertuig", aldus Del Gardo tegen ABC News.

De 62-jarige Stone werd naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken enkel, elleboog, enkele gebroken ribben en een hoofdwonde. De acht jaar oude Figo liep door het ongeval een wonde aan zijn voorpoot op en volgens getuigen hingen plukken van zijn vacht zowel aan de bumper van de bus als op het voetpad. De hond is intussen geopereerd en zal in de dierenkliniek blijven tot Stone er weer bovenop is.

Paul Schwartz, die in het plaatselijke tankstation werkt, zag het ongeval gebeuren en snelde meteen te hulp. Hoewel de hond mankte, bleef hij volgens Schwartz erg rustig. "Hij liet ons zijn pootje zonder problemen inwikkelen. Hij blafte of jankte niet, maar hij bleef wel trekken om tot bij haar [Audrey] te geraken", aldus de man. Toen ze met de ambulance vertrok, "leek hij een beetje verloren".

Intussen zijn zowel Figo als zijn baasje aan de beterhand en verovert het nieuws van de reddingspoging langzaam het internet. Al is dierenarts LouAnn Pfeifer helemaal niet verbaasd dat het dier zichzelf wilde opofferen voor Stone: "Dit is waarvoor ze getraind worden", zei ze. "Hij wordt al door ons verzorgd sinds hij bij mevrouw Stone woont en hij is een geweldige hond."

De chauffeur vertelde de politie dat hij de twee niet had zien oversteken. Volgens de politie reed de bus niet te hard en bleven de twee kinderen aan boord ongedeerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Last (86) overleden

James Last (86) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/4/9/20150610104304/media_xll_7780224.jpg

De beroemde orkesteider James Last is gisteren op 86-jarige leeftijd in de Amerikaanse staat Florida overleden. Dat maakte zijn management Semmel Concerts vandaag in Berlijn bekend.

Last heeft meer dan tweehonderd gouden en zeventien platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mauritshuis is nu zeker van echte Rembrandt

Mauritshuis is nu zeker van echte Rembrandt

http://oi60.tinypic.com/15cbjgy.jpg

Het Mauritshuis in Den Haag is na acht jaar onderzoek overtuigd dat het schilderij 'Saul en David' echt gemaakt is door Rembrandt. Een groot team van internationale experts nam het werk onder de loep en concludeerde dat het van de zeventiende-eeuwse meester moet zijn.

De meningen over de maker van het schilderij 'Saul en David' liepen altijd sterk uiteen. Het werd al enkele keren toegeschreven aan de Nederlandse schilder, maar zekerheid was er niet. Om de impasse te doorbreken, besloot het museum het doek in 2007 opnieuw te onderzoeken.

Wetenschappers ontdekten via verfmonsters dat de ondergrond "karakteristiek" was voor schilderijen uit Rembrandts atelier in de jaren 1650-1660. Ook werd ontdekt dat het doek in twee fasen was geschilderd. Over de eerste fase rond 1650 zegt het Mauritshuis: "Het grote formaat van het historiestuk en de kleurrijke en gevoelvolle modellering van sommige aspecten van het schilderij komen goed overeen met andere werken van Rembrandt uit die periode."

In de tweede fase werden delen van het schilderij voltooid, zoals het gezicht en de handen. Hierover is het onderzoeksteam minder zeker. De experts vinden het "een bijzonder onwaarschijnlijk scenario" dat Rembrandt toestond dat een leerling het zou voltooien. Ook zou een andere kunstenaar het afgemaakt kunnen hebben na Rembrandts dood, maar hiervoor is geen bewijs. "Het Mauritshuis heeft daarom de conclusie getrokken dat de tweede fase ook door Rembrandt is geschilderd."

Het Mauritshuis kocht het werk in 1898. Voor toenmalig directeur Abraham Bredius bestond er geen twijfel dat het hier om een van de belangrijkste schilderijen van Rembrandt ging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/11/20150608161212/media_xll_7776251.jpg

De acht buitenpanelen, inclusief originele lijsten, van het Lam Gods zullen tegen juni 2016 gerestaureerd zijn. Dat zegt het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Voor de bovenste en onderste rij panelen van de binnenkant, wordt momenteel onderzocht welke meerwerken er mogelijk te gebeuren vallen.

In juni vorig jaar maakten de restaurateurs bekend dat op zowat de helft van de buitenpanelen overschilderingen gevonden werden, en die willen ze verwijderen om de uitzonderlijke kwaliteit van het werk terug te geven. De meerkost van 480.000 euro wordt voor 80 procent door Vlaanderen gedragen, de rest door het fonds Inbev-Bailliet Latour.

Ondertussen werd een deadline voor de eerste fase van de werken vastgelegd: juni 2016. Aanvankelijk werd gedacht dat de acht buitenpanelen tegen oktober 2014 klaar zouden zijn.

Daarna moeten nog de bovenste rij panelen en de onderste rij panelen van de binnenkant gerestaureerd worden. Voor die tweede en derde fase is ook telkens twintig maanden gereserveerd, waardoor de einddatum van de totale renovatie ten vroegste oktober 2019 is, al is die deadline eerder hypothetisch.

"Momenteel onderzoeken we de binnenpanelen om te zien in hoeverre die overschilderd zijn", verduidelijkt woordvoerder Simon Laevers (KIK). "Als die overschilderd zijn, dan moet in overleg met de adviescommissie en de opdrachtgevers bekeken worden in hoeverre ze vrijgelegd worden." In dat geval zal ook extra financiering gezocht moeten worden, aangezien de bijkomende middelen enkel voor de meerwerken aan de buitenpanelen gereserveerd zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/9/6/20150609131558/media_xll_7777866.jpg

Het van oorsprong Belgische lingeriemerk PrimaDonna bestaat dit jaar anderhalve eeuw, dat wordt gevierd met een tentoonstelling in de Bozar in Brussel én een modeshow die gisterenavond plaatsvond. Het kruin van de Belgische modejournaille nam alvast een kijkje, nu jij nog!

PrimaDonna begon ooit in Schellebelle als een korsetfabriekje. In de jaren zeventig waren zij een van de eerste om bh's te maken voor grote maten, en daar bleef het merk zich doorheen de jaren op toespitsen. Ze verkopen bh's vanaf cupmaatje C en gaan tot een duizelingwekkende cup I, steevast wel mooie ontwerpen die niet inboeten aan design omdat ze nu toevallig groter zijn dan de meest gangbare maten.

In de tentoonstelling 'La mémoire de l'intime' kun je het vakmanschap van PrimaDonna doorheen de afgelopen 150 jaren bewonderen. Geïllustreerd met een opzienbare selectie lingerie. Om de tentoonstelling in te luiden, vond gisteren een modeshow plaats in de Bozar. Met onder andere bv's als Wendy Van Wanten en Sabine Hagedoren op de gastenlijst. Neem hieronder alvast een kijkje. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/14/9/20150609151636/media_xll_7778364.jpg

Geloof het of niet, maar je sterrenbeeld zegt meer over je geluk en gezondheidstoestand dan je zelf denkt. Uit een studie van de universiteit van Columbia blijkt namelijk dat het risico dat je loopt op 55 verschillende ziektes sterk gelinkt is aan de maand waarin je geboren werd.

Wie in de maand mei geboren werd, heeft geluk. Zij lopen immers het minste risico om één van de 55 ziektes - waaronder astma, ADHD en hartziektes - te ontwikkelen. Mensen die geboren werden in oktober hebben minder geluk. Zij lopen een aanzienlijk hoger risico om ziek te worden. Het onderzoek - dat 28 jaar in beslag nam en waarvoor 1,7 miljoen mensen en 1.600 ziektes geanalyseerd werden - is ook heel erg specifiek. Zo blijkt uit de onderzoeksresultaten dat degenen die in november geboren werden een hoger risico lopen op ADHD, wie in juli en oktober geboren werd, krijgt dan weer vaker te maken met astma. Wie geboren werd in maart loopt op zijn beurt beduidend meer kans op een hartziekte.

Dat je in de gezonde maand mei geboren werd, wil echter niet zeggen dat je je gezonde gewoontes zomaar mag schrappen. "Het risico dat je loopt op bepaalde ziektes op basis van je geboortemaand is relatief laag, zeker wanneer je het vergelijkt met andere, meer invloedrijke, variabelen zoals je eetpatroon of fitnessregime", aldus onderzoeker Nicholas Tatonetti. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jess Glynne - Hold My Hand

Jess Glynne - Hold My Hand

Klik op de foto om haar te beluisteren

Jess Glynne (20 oktober 1989) is een Britse singer-songwriter. Ze brak internationaal door met haar hit Rather be, een samenwerking met de band Clean Bandit.

In januari 2014 kwam Glynnes eerste single, Rather Be, uit. Dit nummer werd een nummer 1-hit in Engeland, Ierland, Schotland en Nederland. In Zwitserland, Australië en België haalde het nummer als hoogste positie plaats 2 en in Nieuw-Zeeland en Duitsland haalde het nummer als piek 3.

Op 28 februari 2014 kwam Glynnes tweede single uit, deze keer betrof het een samenwerking met Route 94. Het nummer heet My Love.

» Reageer (0)
08-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608145251/media_xll_7776075.jpg

Het is juni, dus de blauwe bessen, frambozen en aardbeien zijn (eindelijk!) terug van weg geweest. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!