Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

Acht buitenpanelen Lam Gods tegen juni 2016 klaar

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/11/20150608161212/media_xll_7776251.jpg

De acht buitenpanelen, inclusief originele lijsten, van het Lam Gods zullen tegen juni 2016 gerestaureerd zijn. Dat zegt het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Voor de bovenste en onderste rij panelen van de binnenkant, wordt momenteel onderzocht welke meerwerken er mogelijk te gebeuren vallen.

In juni vorig jaar maakten de restaurateurs bekend dat op zowat de helft van de buitenpanelen overschilderingen gevonden werden, en die willen ze verwijderen om de uitzonderlijke kwaliteit van het werk terug te geven. De meerkost van 480.000 euro wordt voor 80 procent door Vlaanderen gedragen, de rest door het fonds Inbev-Bailliet Latour.

Ondertussen werd een deadline voor de eerste fase van de werken vastgelegd: juni 2016. Aanvankelijk werd gedacht dat de acht buitenpanelen tegen oktober 2014 klaar zouden zijn.

Daarna moeten nog de bovenste rij panelen en de onderste rij panelen van de binnenkant gerestaureerd worden. Voor die tweede en derde fase is ook telkens twintig maanden gereserveerd, waardoor de einddatum van de totale renovatie ten vroegste oktober 2019 is, al is die deadline eerder hypothetisch.

"Momenteel onderzoeken we de binnenpanelen om te zien in hoeverre die overschilderd zijn", verduidelijkt woordvoerder Simon Laevers (KIK). "Als die overschilderd zijn, dan moet in overleg met de adviescommissie en de opdrachtgevers bekeken worden in hoeverre ze vrijgelegd worden." In dat geval zal ook extra financiering gezocht moeten worden, aangezien de bijkomende middelen enkel voor de meerwerken aan de buitenpanelen gereserveerd zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/9/6/20150609131558/media_xll_7777866.jpg

Het van oorsprong Belgische lingeriemerk PrimaDonna bestaat dit jaar anderhalve eeuw, dat wordt gevierd met een tentoonstelling in de Bozar in Brussel én een modeshow die gisterenavond plaatsvond. Het kruin van de Belgische modejournaille nam alvast een kijkje, nu jij nog!

PrimaDonna begon ooit in Schellebelle als een korsetfabriekje. In de jaren zeventig waren zij een van de eerste om bh's te maken voor grote maten, en daar bleef het merk zich doorheen de jaren op toespitsen. Ze verkopen bh's vanaf cupmaatje C en gaan tot een duizelingwekkende cup I, steevast wel mooie ontwerpen die niet inboeten aan design omdat ze nu toevallig groter zijn dan de meest gangbare maten.

In de tentoonstelling 'La mémoire de l'intime' kun je het vakmanschap van PrimaDonna doorheen de afgelopen 150 jaren bewonderen. Geïllustreerd met een opzienbare selectie lingerie. Om de tentoonstelling in te luiden, vond gisteren een modeshow plaats in de Bozar. Met onder andere bv's als Wendy Van Wanten en Sabine Hagedoren op de gastenlijst. Neem hieronder alvast een kijkje. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

Wat je geboortemaand zegt over je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/14/9/20150609151636/media_xll_7778364.jpg

Geloof het of niet, maar je sterrenbeeld zegt meer over je geluk en gezondheidstoestand dan je zelf denkt. Uit een studie van de universiteit van Columbia blijkt namelijk dat het risico dat je loopt op 55 verschillende ziektes sterk gelinkt is aan de maand waarin je geboren werd.

Wie in de maand mei geboren werd, heeft geluk. Zij lopen immers het minste risico om één van de 55 ziektes - waaronder astma, ADHD en hartziektes - te ontwikkelen. Mensen die geboren werden in oktober hebben minder geluk. Zij lopen een aanzienlijk hoger risico om ziek te worden. Het onderzoek - dat 28 jaar in beslag nam en waarvoor 1,7 miljoen mensen en 1.600 ziektes geanalyseerd werden - is ook heel erg specifiek. Zo blijkt uit de onderzoeksresultaten dat degenen die in november geboren werden een hoger risico lopen op ADHD, wie in juli en oktober geboren werd, krijgt dan weer vaker te maken met astma. Wie geboren werd in maart loopt op zijn beurt beduidend meer kans op een hartziekte.

Dat je in de gezonde maand mei geboren werd, wil echter niet zeggen dat je je gezonde gewoontes zomaar mag schrappen. "Het risico dat je loopt op bepaalde ziektes op basis van je geboortemaand is relatief laag, zeker wanneer je het vergelijkt met andere, meer invloedrijke, variabelen zoals je eetpatroon of fitnessregime", aldus onderzoeker Nicholas Tatonetti. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jess Glynne - Hold My Hand

Jess Glynne - Hold My Hand

Klik op de foto om haar te beluisteren

Jess Glynne (20 oktober 1989) is een Britse singer-songwriter. Ze brak internationaal door met haar hit Rather be, een samenwerking met de band Clean Bandit.

In januari 2014 kwam Glynnes eerste single, Rather Be, uit. Dit nummer werd een nummer 1-hit in Engeland, Ierland, Schotland en Nederland. In Zwitserland, Australië en België haalde het nummer als hoogste positie plaats 2 en in Nieuw-Zeeland en Duitsland haalde het nummer als piek 3.

Op 28 februari 2014 kwam Glynnes tweede single uit, deze keer betrof het een samenwerking met Route 94. Het nummer heet My Love.

» Reageer (0)
08-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen bessen bij het afvallen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608145251/media_xll_7776075.jpg

Het is juni, dus de blauwe bessen, frambozen en aardbeien zijn (eindelijk!) terug van weg geweest. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf deze zomer gespaard van tekenbeten

Blijf deze zomer gespaard van tekenbeten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/1/2/20140616115452/media_xll_6826232.jpg

De zomer staat voor de deur, tijd om weer volop te genieten van zonlicht, gezonde buitenlucht en de bloeiende natuur. Helaas zijn we niet alleen, ook teken profiteren maar wat graag van onze zomerkriebels om zich met hun weerhaken aan onschuldige slachtoffers vast te klampen. Blijf ervan gespaard (of wees er toch minstens heel vroeg bij) met deze tips.

Afstoten
Wie stevige wandeltochten of kampeertripjes op de planning heeft staan, kiest best voor de grove middelen. Hoewel misschien minder 'groen' dan gewild, zijn insecticiden nog altijd een krachtig afstootmechanisme voor teken. Je kan zelfs kledij, sokken en schoenen aanschaffen die preventief behandeld zijn met Permethrin.

Verder kan je ze zelf ook behandelen met een spray die doorgaans DEET zal bevatten, al is niet iedereen even overtuigd van de werking op teken. Zo wordt gewaarschuwd dat Diethyl-meta-toluamide (DEET) niet giftig zou zijn zijn voor deze grijpgrage parasieten en ze dus gewoon over het ingespoten oppervlak kunnen kruipen tot ze een plekje gevonden hebben waar geen product te bespeuren valt, zoals een lekker warm been.

Zon
Teken en zeker hun larven verliezen snel vocht, wat ervoor zorgt dat ze niet langer dan 8 uur kunnen overleven in een omgeving met minder dan 80 procent luchtvochtigheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat de larven zich nestelen in met schaduw overladen, vochtige plaatsen. Wie de zon opzoekt, verlaagt het risico dan ook aanzienlijk.

Alert
Je hoeft je eigen woonomgeving niet te verlaten om het slachtoffer te worden van een teek. Uit cijfers blijkt zelfs dat gemiddeld 3 op de 4 een beet oploopt tijdens een activiteit in de eigen tuin of omliggende natuur. Spelende kinderen en tuinierende volwassenen zijn dat ook een gemakkelijke prooi. Maak daarom een routine van een tekencontrole en verwijder deze beestjes enkel en alleen met een tekentang of -lepel.

Strategisch
Om je tuin beter te beschermen tegen teken kan je strategisch aan de slag gaan met houtschilfers. Het droge materiaal is namelijk niet aanlokkelijk om overheen te kruipen. Verder laat je best geen opgehoopte bladeren liggen. Ook krioelende bodembedekkers en lage struiken zijn geliefde nesten voor deze ziekteverspreidende bijtertjes.

Bedekt
Het ziet er misschien niet uit, maar je broek in je sokken steken kan effectief helpen om tekenbeten te vermijden. Als het kwik de hoogte in schiet en je in de verste verte niet denkt aan het dragen van een lange broek, mik je best op hele lichte kleuren. Tekenlarven zijn misschien piepklein, maar op lichtgekleurde kledij zal je ze toch veel gemakkelijker spotten.

Sneldrogen
Wie er na een buitenactiviteit niet gerust in is, zwiert zijn kleren (indien mogelijk) best even 5 minuutjes op hoge temperatuur in de droogkast. Teken kunnen een wasbeurt namelijk perfect overleven, maar zijn ontzettend gevoelig voor uitdroging. Wat je ook zeker niet moet doen, is je vuile was op een hoopje gooien voor later. Beter even sneldrogen en dan de wasmand in.

Inspectie
Na activiteiten met een hoog risico op tekenbeten inspecteer je best onmiddellijk heel je lichaam. Douchen bij het thuiskomen is bijvoorbeeld een goede gewoonte omdat je bijtende teken zo veel sneller op het spoor komt, nog voor ze een eventuele ziekte (zoals Lyme) kunnen verspreiden. Na een beet kan het namelijk meerdere uren tot een dag duren voor je effectief geïnfecteerd wordt. Vergeet ook je huisdieren niet met regelmaat te controleren.

Verwijderen
Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen is het helaas nooit helemaal zeker dat je gespaard zal blijven van teken. Wie er eentje op het spoor is, verwijdert de parasiet best zo snel mogelijk met een tekentang. Wie achteraf koorts krijgt of een verdachte uitslag op de huid ziet verschijnen, raadpleegt best een arts. De teek zelf kan bij twijfel ook altijd onderzocht worden op ziektes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza-baas 15 miljoen rijker dankzij panda's

Pairi Daiza-baas 15 miljoen rijker dankzij panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/9/6/20150608073019/media_xll_7774806.jpg

Voor Eric Domb van dierenpark Pairi Daiza, zijn de reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui meer waard dan hun gewicht in goud. Sinds de komst van de twee werd Domb liefst 15 miljoen euro rijker. Meteen goed voor plaats 293 in de top 500 van de rijkste Belgen.

Vanaf deze morgen staan de 500 rijkste landgenoten gerangschikt op de nieuwe website www.derijkstebelgen.be. Eric Domb komt binnen op plaats 293. Dat heeft hij te danken aan de twee Chinese pandaberen die naar zijn Pairi Daiza zijn verhuisd. De populairste Waalse ondernemer van 2014 controleert bijna 70% van het beursgenoteerde dierenpark in Henegouwen, goed voor een eigen vermogen van 41,53 miljoen euro.

Voor er sprake was van Hao Hao en Xing Hui schommelde de koers van het aandeel rond de 30 euro. Vorige week was dat al meer dan 50 euro. "De panda's hebben voor een waardevermeerdering van 22 miljoen euro gezorgd", zegt Ludwig Verduyn, financieel-economisch journalist en ook bezieler van www.derijkstebelgen.be. "Doordat Domb sinds kort 70% van de aandelen heeft, hebben die beestjes hem persoonlijk dus een stevige 15 miljoen euro opgeleverd."

Domb zelf nuanceert de cijfers. "Ik heb me zwaar in de schulden moeten steken om die aandelen te verwerven. En als de panda's overlijden of de mensen ze beu zijn, kan het aandeel zomaar zakken naar de prijs van twee jaar geleden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bread - Guitar Man

Bread - Guitar Man

Klik op de foto om ze te beluisteren






Bread is een band uit Los Angeles, Californië. Zij zijn eigenlijk de grondleggers van een destijds nieuw genre binnen de popmuziek: softrock (superromantische liedjes).

Gates, Griffin en Royer formeren de groep in 1968 en tekenen een contract bij Elektra Records. Ze hebben eerder samengewerkt in een band The Pleasure Fair. Hun album Bread verschijnt in 1969 met sessiemuzikant Jim Gordon achter de drums. Bij de opnamen van het tweede album On The Waters komt Botts de gelederen versterken. Als begeleidende single wordt echter een track van Bread heropgenomen: "It Don't Matter to Me". Na album nummer 3 verlaat Royer de groep en wordt opgevolgd door Larry Knechtel, ook al een studiomuzikant; hij blijft permanent bij de groep. Ondanks het succes dat de band heeft ontstaat er wrijving tussen Gates en Griffin. Alle singles, die Elektra uitgebracht heeft zijn composities van Gates en dat steekt bij Griffin, die een fifty-fifty verdeling wil.
Bij de opnamen voor het 6e album slaat de vermoeidheid toe. Het lange toeren, tijden van opnemen en de spanningen tussen Gates en Griffin leiden uiteindelijk tot de uiteenval van de groep. Gates en Griffin beginnen beide een wisselende solocarrière.
In 1976 komen ze op aandringen van Elektra Records weer bij elkaar en er ontstaat zowaar een nieuw album: Lost without your love. Uiteraard gaat het weer gepaard met flinke verkopen van de singles van het album en het album zelf. Er volgt nog een tournee ter promotie, maar dan is de koek op.



» Reageer (0)
07-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond rijd mee met baasje op Vespa

Hond rijd mee met baasje op Vespa

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/serge-robesyn-en-zijn-golden-retriever-mojo-trekken-er-geregeld-op-uit-op-de-vespa-nbsp-nbsp-henk/p1/img-MzBmODk1ZjIvYXQvNzc3MDk4OC82NDB4NjQwL0ZU/7770988.jpeg?v=peRTcsE

Van zodra het weer een beetje mee zit, trekken Serge Robesyn (53) uit Ledegem en zijn golden retriever Mojo de wijde wereld in. Serge op zijn Vespa en Mojo, met motorpak en helm, in de zijspan. "We zijn begonnen met een kort ritje, nu gaat hij een hele dag mee op Vespatocht."

Serge kocht twee jaar geleden een Vespa. "Ik heb dat altijd al mooie tweewielers gevonden. Als ik zo'n mooie, oude Vespa tegenkom langs de weg, gooi ik mijn remmen dicht om uit te stappen. Ik kan er naar blijven kijken, als was het een klompje goud."

Serge trekt er vaak samen met andere Vespaliefhebbers op uit door het Vlaamse landschap. "Soms zijn we een heel weekend weg met de Oostendse Vespaclub. Mojo is nu al twee jaar bij mij, ongeveer even lang als ik mijn Vespa heb, en ik vond het altijd enorm jammer dat ik hem moest achterlaten als ik voor een dag of twee dagen erop uit trok. Dus zocht ik een manier om hem te kunnen meenemen."

Na lang zoeken, vond Serge een zijspan die kon gemonteerd worden aan zijn Vespa. "Ik haalde er de stoel uit en bekleedde de binnenkant met tapijt. Ik liet mijn Vespa en zijspan in dezelfde kleuren spuiten. Ik legde er nog een comfortabel hondenligkussen in en Mojo kon met me mee. Op het internet vond ik een hondenmotorpakje in zijn maat en ik knutselde zelf een kinderfietshelmpje om tot een helm voor Mojo."

Koffertje

Een paar maanden geleden, in februari, was Mojo klaar voor vertrek. "Ondertussen was hij geen puppy meer. Ik had wat schrik dat hij niet meer zou willen meerijden. We zijn daarom voorzichtig gestart: met een ritje van tweehonderd meter en terug. Een dag later waagden we ons aan een kilometer rijden en zo breidden we de afstanden steeds meer uit. Mojo rijdt ondertussen braaf een hele dag mee, van 's morgens vroeg tot 's avonds. Op de bagagedrager achterop staat zijn koffertje: met drinkwater, hondensnoepjes,..."


Veiligheid

Serge rijdt tachtig kilometer per uur met Mojo mee, op een goeie weg haalt hij soms snelheden tot honderd per uur. "Ik let altijd erg goed op en Mojo heeft uiteraard ook een veiligheidsgordel om. Mojo is mijn goeie vriend, ik zou het mezelf niet vergeven mocht er iets met hem gebeuren."

En Mojo geniet ervan. "Honderd procent zeker ben je dat natuurlijk nooit", geeft Serge toe. "Maar hij maakt er geen probleem van om in en uit de Vespa te stappen. Onderweg kijkt hij voortdurend rond, naar de koetjes in de wei, de vogels die voorbij vliegen,... Alleen thuis blijven, vindt hij ongetwijfeld pakken minder tof. Ik ga ook nooit met hem rijden als het regent."

Ambassadeur

Serge en Mojo hebben onderweg natuurlijk veel bekijks. "Mochten we een euro krijgen telkens als iemand een foto van ons neemt, we zouden al aardig wat verdiend hebben. Eigenlijk vind ik dat best leuk, want ik heb veel tijd en moeite in mijn zijspan gestopt. Binnen de Vespawereld zijn we ook wel gekend, want we bezoeken geregeld wel eens Vespatreffens. Er zijn een aantal mensen die Mojo graag ambassadeur zouden willen maken van alle Vespaclubs in België. Maar het is nog afwachten wat daarvan in huis komt." (br.hln)
 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u er klaar voor? 'Fifty Shades' krijgt vervolg

Bent u er klaar voor? 'Fifty Shades' krijgt vervolg

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/12/5/20150601175256/media_xll_7759220.jpg

De pikante 'Fifty Shades'-boeken krijgen een vervolg. Schrijfster EL James maakte vandaag op Instagram bekend dat ze deze maand een nieuw exemplaar uitbrengt. En daarin zal hoofdpersonage Christian Grey zijn kant van het sm-verhaal doen...

Van de drie eerdere boeken werden wereldwijd meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. Vooral onder vrouwen bleken de seksuele boeken over de sm-relatie tussen een verlegen studente en een zakenman populair. Vanuit het standpunt van Ana Steele komt u te weten hoe ze almaar meer meegesleurd wordt in de seksuele fantasieën van Grey.

Nu krijgt de lezer dus een kijkje in het hoofd van de man. "Christian is een ingewikkeld karakter", aldus de schrijfster over haar nieuwe boek. "En lezers zijn altijd al gefascineerd geweest door zijn lusten en drijfveren en zijn moeizame verleden. Zoals iedereen die ooit een relatie heeft gehad weet, heeft elk verhaal twee kanten. Ik vond het heerlijk om het boek te schrijven en me in de leefwereld van Christian en Ana te begeven."

Het nieuwe boek krijgt de titel 'Grey: Fifty Shades of Grey as Told By Christian' en ligt vanaf 18 juni in de boekhandel. Het is nog onbekend hoe de Nederlandse vertaling gaat heten en wanneer die uitkomt.

De uitgever laat de lezers alvast warm lopen voor het vervolg. "Zijn wereld is netjes, gedisciplineerd en leeg - tot het moment dat Anastasia Steele zijn kantoor binnen komt vallen. Wat is het in haar dat hem aangrijpt? Waarom kan hij haar niet vergeten? Hij wordt meegesleurd in een emotionele storm die hij niet kan begrijpen en niet kan weerstaan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom win je bijna nooit iets met een grijpmachine

Daarom win je bijna nooit iets met een grijpmachine

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/2/13/20150606134615/media_xll_7771603.jpg

Kan jij het ook niet laten om een centje in een grijpmachine te steken wanneer je er op een kermis een passeert? Toch kan je de keren dat je iets won wellicht op één hand tellen. Waarom laat de grijper die knuffelbeer altijd vallen? Het lijkt alsof de machine het erom doet. Dat is ook zo.

Ook al ligt die knuffelbeer perfect en bestuur je de klauw met de precisie van een Zwitsers horloge, de kans dat je de knuffel mee naar huis neemt, is heel klein. De klauw werkt immers maar één keer op twintig naar behoren. Alle andere negentien keren is de klauw te zwak om iets naar boven te hijsen.  

Vox nam enkele grijpmachines onder de loep en kwam tot een kwalijke vaststelling. Handleidingen voor de machines bevatten informatie over hoe je de kracht van de klauw kan instellen. Je kan zelfs de gewenste winstmarge instellen en de machine berekent zelf hoe vaak ze de klauw laat werken.  

Als een grijpbeurt 50 cent kost en een knuffel 7 euro, dan zal de klauw amper één keer op twintig beurten werken om een winstmarge van 50 procent te garanderen. Bovendien weet je nooit exact wanneer de klauw juist zal werken, want de machine gooit de volgorde volledig door elkaar.

Om je nog meer gefrustreerd achter te laten, zijn grijpmachines uitgerust met een 'valfunctie'. De klauw grijpt de knuffel stevig vast en tilt hem even naar boven, maar laat hem vervolgens te vroeg vallen. Zo creëert de machine de illusie dat je bijna gewonnen hebt, waardoor je sneller geneigd bent om er nog meer geld in te gooien.  

Grijpmachines zijn zo populair omdat ze juist de illusie wekken dat je met de joystick je lot in eigen handen hebt. Helaas is niets minder waar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlak na deze foto werd Amerikaanse toeriste verscheurd door leeuwin

Vlak na deze foto werd Amerikaanse toeriste verscheurd door leeuwin

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/12/4/20150606181223/media_xll_7771834.jpg

De Amerikaanse toeriste Katherine Chappel (29) is maandag op gruwelijke wijze om het leven gekomen in een wildpark in Zuid-Afrika. Chappel had haar raampje geopend om een foto te nemen van twee leeuwen, toen een van de roofdieren plots naar haar uithaalde. Ben Govender (38) reed in de wagen achter haar en haar metgezel. Hij nam bovenstaande huiveringwekkende foto. Momenten later sloeg de leeuwin dodelijk toe, meldt de Daily Mail.

Govender spreekt van een "verschrikkelijk tafereel". "Niemand had zich de horror kunnen voorstellen die in de seconden daarna zou gebeuren." De dieren leken eerst niet geïnteresseerd, maar plots stond de leeuwin op haar achterste poten en had ze haar kop door het venster gewurmd. Vervolgens trok het beest zich terug om direct daarna opnieuw aan te vallen.

"Het was afschuwelijk. Van de bek en poot van de leeuw drupte er bloed", beschrijft Govender de fatale aanval. Volgens de ingenieur gebeurde alles heel snel. "Het enige wat we konden doen, was om hulp roepen."

"Rangers kwamen aangerend en de dieren vluchtten weg. De leeuwin had een stuk schouder in haar bek", schetst de man het gruwelijke voorval. De hulpdiensten werden opgeroepen, maar voor Katherine kon geen hulp meer baten. Een parkwachter probeerde het bloeden nog te stelpen, maar slaagde daar niet in. De Amerikaanse stierf ter plekke.

De man die bij haar in de wagen zat, raakte gewond in zijn pogingen om het beest weg te duwen.

Ranger Pierre Potgieter (66) ontkent ondertussen dat het reservaat niet veilig genoeg is. "Miss Chappel heeft uit eigen beweging haar venster geopend." Lion Park benadrukt in een verklaring dat autoramen te allen tijde moeten gesloten blijven.

Gisteren werd een wake gehouden voor 'Katie' in Rye, in de Amerikaanse staat New York, waar ze opgroeide. Daar vindt morgen ook de begrafenis plaats. Chappel woonde ondertussen in Canada en verzorgde de visuele effecten van verschillende films en series. Zo werkte ze mee aan de productie van onder andere 'Game of Thrones'.

Volgens haar moeder was Chappel verslingerd aan reizen en trok ze al naar Japan, Australië, Europa en Afrika. De jonge vrouw ging recent naar Afrika om twee weken als vrijwilliger te helpen in de strijd tegen illegale stroperij. Op de dag van de fatale aanval beslisten zij en haar metgezel om een ander wildpark te bezoeken, maar dat liep dus helemaal verkeerd af. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rachael Yamagata - Ray LaMontagne - Oh Lover hold on 'til I come back again

Rachael Yamagata - Ray LaMontagne - Oh Lover hold on 'til I come back again

Klik op de foto om ze te beluisteren


Rachael Yamagata (geboren 23 september 1977) is een Amerikaanse singer-songwriter en pianiste uit Arlington , Virginia . Ze begon haar muzikale carrière met de band Bumpus .Haar liedjes zijn verschenen op vele tv-shows en ze heeft samengewerkt met Jason Mraz , Rhett Miller , Bright Eyes , Ryan Adams , Toots en de Maytals en Ray Lamontagne .

» Reageer (0)
06-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pakken Chinese dorpelingen hondenmoordenaars aan

Zo pakken Chinese dorpelingen hondenmoordenaars aan

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/5/2/20150606121159/media_xll_7771487.jpg

Oog om oog, tand om tand: in China hebben enkele dorpelingen hun woede gekoeld op twee mannen die honden gestolen en vermoord hadden. De daders werden eerst negen uur lang geslagen, daarna kregen ze de lichamen van de overleden dieren rond de nek gebonden.

Toen agenten ter plaatse kwamen om de dieven uit hun hachelijke positie te bevrijden, keerde de razende menigte zich ook tegen hen. Eerst werden ze aangevallen met metalen staven, daarna moest ook hun politiewagen eraan geloven.

Het incident deed zich vorige week rond 7 uur 's morgens in Shaping voor. De dierenbeulen werden op heterdaad betrapt, allicht wilden ze het vlees van de honden doorverkopen.

De politie trachtte de toegestroomde massa duidelijk te maken dat fysieke vergelding niet de juiste oplossing was, maar tevergeefs. De dorpelingen eisten zelfs 1 miljoen Yuan (150.000 euro; nvdr), anders zouden ze de twee niet vrijlaten.

Pas toen er rond 18 uur versterking kwam, raakte de netelige situatie opgelost. De dierenbeulen werden opgepakt, maar ook enkele burgers riskeren vervolgd te worden vanwege geweldpleging en obstructie van politiewerk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kat ter wereld gestorven: Tiffany Two werd 27

Oudste kat ter wereld gestorven: Tiffany Two werd 27

http://oi59.tinypic.com/2qv8v2b.jpg

De oudste kat ter wereld is vorige maand op 22 mei in haar slaap gestorven. Tiffany Two werd volgens haar baasje welgeteld 27 jaar, twee maanden en 9 dagen oud. Dat meldt ABC News. Een opvolger voor Tiffany, die in oktober 2014 opgenomen werd in het Guinness Book of World Records, is er nog niet.

"Ze bracht de laatste dagen al liggend door op het terras of in de tuin", aldus eigenaar Sharon Voorhees tegen ABC News. "Vroeger sliep ze elke nacht naast me, maar de laatste maanden lag ze op het midden van de trap of - nog recenter - op het enorme slaapkussen van de hond in de woonkamer. Maar die bewuste nacht sliep ze naast me op haar verwarmd dekentje en daar is ze gestorven."

Tiffany werd op 13 maart 1988 geboren in San Diego, in het zuiden van Californië. Toen ze zes weken oud was, werd ze in een plaatselijke dierenwinkel voor 10 dollar door Voorhees gekocht. En haar naam heeft ze te danken aan de eerste kat in het huis: Tiffany One, die in de jaren 70 overleed.

In oktober 2014 werd Tiffany officieel verkozen tot oudste nog levende kat ter wereld door het Guinness Book of World Records. Maar hoewel ze een ongelooflijk lang leven heeft gehad, komt Tiffany allesbehalve in de buurt van de oudste kat ooit. Cream Puss uit Austin, in Texas werd namelijk 38 (!) jaar.

Wie volgt Tiffany op?
Het is momenteel nog niet duidelijk welke kat het kroontje van Tiffany mag overnemen. "We onderzoeken momenteel de mogelijke opvolgers voor de titel van oudste nog levende kat en zullen het nieuws bekendmaken van zodra we meer weten", vertelde een woordvoerder van Guinness aan ABC News.

Mogelijke kandidaten kunnen zich via guinnessworldrecords.com aanmelden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat deze moslims voor joodse oma (105) deden, grenst aan het ongelofelijke

Wat deze moslims voor joodse oma (105) deden, grenst aan het ongelofelijke

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/12/8/20150605182432/media_xll_7770338.jpg

Toen het leven van de Britse Lily als hoogbejaarde dame extra zwaar werd, gingen haar moslimburen tot het uiterste om hun 'geadopteerde' oma de beste zorgen ooit te geven. Een wonderlijk verhaal over grenzeloze liefde.

In 1939 vluchtte de joodse Lily uit Duitsland en kwam in het Verenigd Koninkrijk terecht. Ze trouwde met Joe, ging in de Londense wijk Willesden Green wonen en kreeg een dochter.

Heup
Sinds de dood van haar echtgenoot 25 jaar geleden trok ze zich alleen uit de slag. Op haar 99ste viel ze echter en brak haar heup. Maar Lily dacht er niet aan om naar een rusthuis te gaan. Na een zware revalidatieperiode ging ze weer naar haar vertrouwde woning.

Verenigde Staten
Haar enige kind, Regina, trouwde met een Amerikaan en verhuisde naar de Verenigde Staten. Ze bezocht haar moeder meerdere keren per jaar en belde haar twee keer per dag. Maar steun kwam er ook uit onverwachte hoek.

Praatje
Toen ze op haar 94ste in haar voortuintje aan het werken was, raakte Lily aan de praat met haar nieuwe Pakistaanse buren. Het was een grote devote moslimfamilie met veertien leden. Vijfmaal daags maakten ze tijd om te bidden. Alle vrouwen droegen de hijab en iedereen leefde strikt de regels van de islam na. Dat hield ook een immens respect in voor oudere mensen.

"Oma"
Het jongste lid van de familie, een meisje van twee jaar oud, begon Lily consequent aan te spreken met "oma". Sindsdien werden de joodse oma en haar moslimburen erg close en werd de grootmoeder een lid van de familie.

Klusjes
Zo knapte pater familias Mohammed klusjes op in haar huis en dronk thee met haar. Moeder Shamin en haar dochters brachten maaltijden die ze zelf hadden bereid en sprongen dagelijks binnen. Ze hielden ook de enige dochter van Lily op de hoogte dat haar moeder het goed stelde.

Tijdens de viering van haar 100ste verjaardag kreeg de Pakistaanse familie een bevoorrechte plaats aan de tafel van het kranige feestvarken. Tot haar 105de was Lily nog vrij zelfstandig. Recent begon ze het leven echter zwaar te vinden. Dus staken haar Pakistaanse buren nog een tandje bij.

Kaart
Ze kwamen elke morgen langs om Lily te helpen met zich te wassen en aan te kleden. Ze verhuisden het bed van 'hun' oma naar het gelijkvloers en stopten haar elke avond in bed. Toen Lily 105 werd, brachten ze een bijzondere verjaardagskaart met daarop de ontroerende tekst: "Voor oma. We houden van je."

Toen de toestand van Lily erg verslechterde, kwam haar dochter Regina permanent bij haar inwonen om voor haar te zorgen. Maar het was te veel werk voor één persoon, dus bleven de buren dagelijks bijspringen.

Aarde
Op 26 maart 2015 overleed Lily. Geheel volgens de joodse traditie werd ze de volgende dag al begraven. Mohammed en Shamin woonden de plechtigheid bij, net zoals de Iraakse buren van de grootmoeder. Terwijl de kist naar beneden werd gelaten, schepten Mohammed en de andere aanwezige moslimmannen aarde over de kist heen. Ook na haar dood bleef Lily evenveel liefde, zorg en toewijding krijgen van haar bijzondere buren.

Misschien gaat het toch zo slecht nog niet met de mensheid.
We zijn allemaal mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Om I want to break free

Queen - Om I want to break free

Klik op de foto om hem te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.




» Reageer (0)
05-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands museum betaalt recordbedrag voor Monet

Nederlands museum betaalt recordbedrag voor Monet

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/13/1/20150602081800/media_xll_7760071.jpg

Het Zaans Museum in Nederland heeft voor ruim 1.160.000 euro een schilderij gekocht van Claude Monet (1840-1926). De Franse schilder maakte het doek De Voorzaan en de Westerhem toen hij in 1871 in Zaandam was. Het is vandaag precies 144 jaar geleden dat Claude Monet voet aan wal zette in Zaandam en er vier maanden met vrouw en kind bleef.

Het landschap, de molens, de rivier de Zaan en de houten huizen boeiden Monet zo dat hij er 25 werken schilderde. Met de aankoop van het schilderij is het Zaans Museum het derde museum in Nederland met een Zaanse Monet in de collectie. Van de vijfentwintig Zaanse werken waren er tot nu twee in Nederland: in de collecties van het Van Gogh en Kröller-Müller Museum.

Het werk is het duurste in de geschiedenis van het museum. De aankoop is mogelijk gemaakt met steun van onder meer de Vereniging Rembrandt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg dat het niet waar is: koekjes maken ons depressief

Zeg dat het niet waar is: koekjes maken ons depressief

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/1/5/20150604210046/media_xll_7767845.jpg

Na een dag vol stress durven de meesten onder ons al eens naar een koekje (of het hele pak) te grijpen, in de hoop dat het ons beter doet voelen. Nieuw onderzoek toont echter aan dat koekjes en andere bronnen van transvetten wel eens met onze emoties zouden kunnen knoeien.

Transvetten, over het algemeen veel voorkomend in koekjes en andere gebakken zoetigheden, zouden een belangrijke rol spelen in de manier waarop we onze gevoelens reguleren. Dat blijkt uit een onderzoek van Megan Holt, diëtiste aan de San Diego State universiteit. Zij onderzocht daarvoor 5.000 testpersonen en keek naar de invloed van transvetten op hun gevoelswereld.

Uit het onderzoek bleek dat de testpersonen die beduidend meer transvetten consumeerden zich minder bewust waren van hun gevoelens. Daarnaast konden ze ook minder makkelijk de emoties van een ander aflezen en hadden ze minder controle over hun eigen stemmingen. "We moeten er ons goed van bewust zijn dat hetgene wat we eten een invloed heeft op ons psychologisch welzijn", aldsu Holt. "Er naar streven om zo weinig mogelijk of gewoon compleet geen transvetten te eten, zou al een goede start zijn."

Gebak is trouwens niet de enige plek waarin transvetten teruggevonden kunnen worden. Vlees en melkproducten bevatten bijvoorbeeld een lage hoeveelheid transvetten, in natuurlijke vorm. Het zijn echter de artificiële transvetten die de grootste aanslag vormen op onze emoties. Dit type transvet wordt gebruikt in koekjes en andere gebakjes om ze een langere houdbaarheid te geven. Toch maar twee keer nadenken voor je na een zware dag met een doos koeken op de bank neerploft dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gogh-schilderij voor 600.000 euro geveild

Van Gogh-schilderij voor 600.000 euro geveild

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/13/11/20150604234612/media_xll_7768061.jpg

Een schilderij van Vincent van Gogh is in Berlijn voor 600.000 euro geveild. Het werk 'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' kwam via het Duitse veilinghuis Villa Grisebach in handen van een anonieme bieder. De opbrengst was van tevoren geschat op 600.000 tot 800.000 euro.

Het werk van zo'n 30 bij 40 centimeter hoort bij een reeks karakterstudies die de Nederlandse schilder maakte van boeren en boerinnen, toen hij in 1884 en 1885 in Brabant werkte. Daarmee bereidde hij een van zijn meesterwerken voor, 'De aardappeleters'. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!