Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén maaltijd per dag volstaat

"Eén maaltijd per dag volstaat"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/3/3/20150604083357/media_xll_7766028.jpg

De Nederlander Wim Hof (56) heeft diverse kouderecords op zijn naam staan en staat wereldwijd bekend als 'The Iceman'. In het Nederlandse tijdschrift Fit met Voeding houdt hij een vurig pleidooi voor het eten van slechts één maaltijd per dag.

Volgens Hof eten we te veel en verkeerd. "Mensen voelen zich ook niet beter door dat vele eten en vele vlees. Ze zijn in de war. We moeten het zelfbewustzijn terug laten komen. Voeding moet ons lichaam dienen met allerlei bouwstoffen die we nodig hebben. Die logica begrijpen we niet meer. Mensen zijn nu bezig hun energiehuishouding te molesteren."

Zelf eet Hof slechts één keer per dag. Al vijfendertig jaar, meldt Fit met Voeding. "Ik ontbijt en lunch nooit, maar drink wel de hele dag. Waarom zouden we het lichaam belasten met veel voeding als dat niet nodig is? Te veel eten, betekent het lichaam de hele tijd laten werken, waardoor het niet echt tot een prestatie komt."

"Ik zie een totaal onbewuste trek in voedsel. Het is een oeroude drang om voedsel te verzamelen, om te kunnen overleven in de winter. Nu alles voorhanden is, zorgt dat er voor dat we te veel nemen. Door dat oeroude instinct pakken we al dat voedsel."

"Voedsel is energie. Daar weten mensen weinig over. Men koopt maar en gaat af op 'kiloknallers' (grote hoeveelheden voor weinig geld, nvdr). De mens beleeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke rijkdom niet meer, dus gaat hij eten als een dier. De mens gaat onbewust om met zijn kracht en energie."

Hof kan extreme kou weerstaan. Hij zwom enkel gekleed in een zwembroekje onder Noordpoolijs door, beklom bijna naakt de Kilimanjaro en zat zo'n twee uur in een bak ijsklontjes.

Sinds kort zijn de extreme uitdagingen ingeruild voor een nieuwe uitdaging: "De zelfwerkzaamheid van patiënten vergroten. Mijn doel is dat patiënten door bepaalde technieken veel sneller gaan helen."

Hof werkt hiervoor samen met het ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen om de naar hem genoemde methode, de Hof-methode, te verfijnen. "We kunnen tot in de kern van elke cel het immuunsysteem aansturen. Koudetraining is onderdeel van de methode, maar de onderzoekers vragen zich af in hoeverre de koudetraining nodig is om de gewenste resultaten te behalen. In een nieuw onderzoek wordt alleen de ademhalingsoefening onderzocht. Misschien is de koude niet nodig om hetzelfde resultaat te behalen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuistest voor kanker aan baarmoederhals opgestuurd naar 40.000 vrouwen

Thuistest voor kanker aan baarmoederhals opgestuurd naar 40.000 vrouwen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/6/10/20150604073849/media_xll_7765810.jpg

In de strijd tegen baarmoederhalskanker gaat de overheid nu ook thuistests gebruiken. Dat moet meer vrouwen over de streep halen om mee te werken aan preventief onderzoek.

Baarmoederhalskanker is goed te genezen als de ziekte op tijd opgespoord wordt, maar als ze pas in een laattijdig stadium wordt ontdekt - wanneer er al uitzaaiingen zijn buiten de baarmoeder - sterft meer dan 80% van de patiëntes eraan. Daarom krijgen alle Vlaamse vrouwen tussen 25 en 64 sinds 2013 een uitnodiging in de bus om gratis een uitstrijkje te laten nemen. Zo wordt er gescreend op de aanwezigheid van het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan aankondigen. Toch gaat slechts de helft hierop in.

"Dat moet beter en dus starten we met een thuistest net zoals dat bij dikkedarmkanker al gebeurt, met een potje voor een staaltje stoelgang. Zo hopen we vrouwen die schroom hebben om naar de gynaecoloog of dokter te gaan ook te bereiken", zegt dokter Patrick Martens, hoofd van het Centrum voor Kankeropsporing. "Vooral oudere vrouwen, kansarmen en allochtonen passen nu voor de screening, maar net zij zijn sterker vertegenwoordigd bij de kankergevallen."

De thuistest start dit najaar met een proefproject bij 40.000 vrouwen in de steden Antwerpen en Genk, Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen. Geselecteerde vrouwen tussen 30 en 65 krijgen een spuitje thuisgestuurd. Bedoeling is dat ze zelf een staaltje slijmvlies uit de vagina nemen en dat opsturen naar het labo. "Enkel vrouwen bij wie het HPV-virus aanwezig is, moeten dan naar de dokter voor een uitstrijkje." Jaarlijks worden in België 643 vrouwen getroffen door baarmoederhalskanker. 190 vrouwen per jaar sterven aan de ziekte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Foley - We Belong To The Night

Ellen Foley - We Belong To The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren





Ellen Foley (Saint Louis (Missouri), 5 juni 1951) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze heeft als zangeres drie solo-albums gemaakt, maar is vooral bekend vanwege haar samenwerking met andere artiesten, van wie Meat Loaf waarschijnlijk de bekendste is.

Haar doorbraak was in 1977 gekomen met het zingen van het duet Paradise by the Dashboard Light met Meat Loaf dat op diens album "Bat out of Hell" staat.

Haar debuutalbum Nightout kwam uit in 1979, en is tevens haar bekendste album. Het bevat onder meer de hitsingle "What's the matter baby" en "We Belong to the Night". Het album werd geproduceerd door Ian Hunter and Mick Ronson die er ook op meespeelden. Haar andere twee solo-albums waren getiteld "Spirit of St. Louis" uit 1981 en "Another Breath" uit 1983.

Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash in het nummer Hitsville UK. Alle vier de leden van The Clash werkten mee aan Foleys album The Spirit of St. Louis uit 1981. In 1984 werkt ze mee aan het album Body and Soul van Joe Jackson.

Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora's Box, opgericht door Jim Steinman in 1989. Ellen Foley is getrouwd met de schrijver Doug Bernstein. Het paar woont in Manhattan.




» Reageer (0)
03-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ochtend is het slechtste moment om koffie te drinken

De ochtend is het slechtste moment om koffie te drinken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/1/1/20150602143213/media_xll_7761181.jpg

Heel wat mensen functioneren niet naar behoren voor ze hun eerste kop koffie naar binnen hebben gewerkt, maar eigenlijk is 's ochtends koffie drinken niet zo'n goed idee. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je na een tijdje geen effect meer voelt van de cafeïne.

Er bestaat wel degelijk zoiets als 'het geschikte moment' voor een kop koffie, en dat is niet vlak na het opstaan. Het ondermijnt immers niet alleen het effect van cafeïne, maar zorgt er op termijn ook voor dat je tolerant wordt voor cafeïne.

Ons lichaam produceert het hormoon cortisol, ook bekend als het 'stresshormoon' omdat het ook opduikt wanneer we gestresseerd of angstig zijn. Datzelfde hormoon is echter ook een belangrijk onderdeel van onze biologische klok: cortisol zorgt ervoor dat we 's morgens ontwaken en 's avonds indommelen. 's Morgens zijn onze cortisolwaarden het hoogst.

Door op dat moment ook koffie te drinken, ondermijnen we de werking van de cortisol. Cafeïne verstoort de aanmaak van cortisol, waardoor het lichaam minder van het hormoon aanmaakt en in plaats daarvan op de cafeïne vertrouwt om te ontwaken. Bovendien zorgt dat ervoor dat het lichaam op lange termijn tolerant wordt voor de effecten van cafeïne, meteen de reden waarom veel koffiedrinkers na een tijdje geen effect meer voelen. Cafeïne vervangt op termijn de energieboost die we normaal zouden krijgen van cortisol in plaats van die te versterken.

Er zijn doorheen de dag drie momenten waarop ons lichaam cortisol aanmaakt: 's morgens, rond de middag en 's avonds. Het is in de momenten tussen die cortisolpieken dat een kop koffie het meeste effect zal hebben. Of concreet, koffie drink je best tussen 10 uur 's morgens en 12 uur 's middags en tussen 14 uur en 17 uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat in wasmachine omdat ze niet op kattentoilet wil

Kat in wasmachine omdat ze niet op kattentoilet wil

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/1/8/20150603122950/media_xll_7763918.jpg

Op sociale media is een video verschenen waarop te zien is hoe de Russische baasjes van een kat het dier in de wasmachine stoppen en het toestel laten draaien. Hun verklaring? "De kat wilde het kattentoilet niet bezigen en we besloten haar een lesje te leren".

Een koppel stopt het weerloze dier in de machine en zet die aan. Wanneer de machine aanslaat en zich met water vult, is de paniek in de ogen van de poes te lezen. Het koppel staat ermee te lachen, ook wanneer de trommel van de machine begint te draaien en de poes haar kop wanhopig boven water probeert te houden. Uiteindelijk zetten de twee de machine uit en laten ze de doodsbange kat er uit.

De clip deed de ronde op sociale media en op LiveLeak.com. De politie van de stad Magnitogorsk onderzoekt de zaak, zo meldt het persagentschap Interfax. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 600.000 euro voor Street Art van Banksy

Meer dan 600.000 euro voor Street Art van Banksy

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/4/13/20150602135843/media_xll_7761133.jpg

Een qua afmetingen kolossaal werk van Banksy, een van de topartiesten van de Street Art, is vandaag bij het veilinguis Drouot in Parijs afgeklopt op 625.400 euro.

De in 1975 geboren Brit Banksy maakte 'Silent Majority', een aërosolschilderij op metaal, in 1998 in samenwerking met street art-collega Inkie. Het werk prijkt op een bijna 10 meter lange trekker-oplegger en zag het daglicht tijdens een performance op het festivalvan Glastonbury. Het werk werd bij Drouot aangeboden door de eigenaar van de vrachtwagen.

Banksy is een erg mysterieus personage in de huidige kunstscène: identiteit noch uiterlijk van de kunstenaar is bekend. Banksy moet het vooral hebben van spectaculaire acties. Zo begaf hij zich begin dit jaar in het geheim naar de Gazastrook om er graffiti te maken die de vreselijke levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking daar aanklaagt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huur een bedrijf in voor een praatje met je ouders

Huur een bedrijf in voor een praatje met je ouders

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/1/7/20150603102030/media_xll_7763527.jpg

Een telefoontje naar je ouders kun je voortaan uitbesteden. Mensen die geen tijd meer hebben of willen vrijmaken om bij te praten met hun vader en moeder kunnen in Nederland voor een vast bedrag per maand een bedrijf inhuren om het contact te onderhouden, schrijft de Volkskrant vandaag.

Ledenvereniging Kruiswerd Achterhoek biedt voor 65 euro per maand landelijk de Goedendag Service. Daarvoor belt een zorgprofessional dagelijks vijf minuten of wekelijks een halfuur met vader of moeder.

Volgens de aanbieder van de dienst voorziet het in een behoefte en is het niet per se het afschuiven van verantwoordelijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijkbaar moest de ideale vrouw er zo uitzien in 1938

Blijkbaar moest de ideale vrouw er zo uitzien in 1938

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/9/12/20150603091539/media_xll_7762617.jpg

Als het een geruststelling mag wezen, als het op body shaming aankomt, was het zo'n 77 jaar geleden niet veel beter dan nu. In 1938 nam Life Magazine immers de belangrijke taak op zich om te omschrijven hoe de perfecte vrouw er nu precies uitzag. En dat was bijzonder specifiek.

De borstomtrek moest 86 centimeter bedragen, net als de heupen, en dijen mochten zo'n 50 cm in omtrek meten. Trouwens, voor zij die zich zorgen zouden maken over de dikte van hun polsen, in 1938 werd je sociaal vooral geaccepteerd met polsen met15 centimeter omtrek. In het artikel werd het model June Cox opgevoerd, die met haar 1m68 en 56 kilo blijkbaar over de ideale maten zou beschikken. Al moet daar wel bij opgemerkt worden dat de dame in kwestie volgens statistieken van de levensverzekering beter 61 kilogram had gewogen.

"Het perfecte figuur heeft rondingen, maar verschilt toch van de vorige generaties van ideale vrouwen. In het jaar 1890 hadden vrouwen vollere boezems en brede heupen. Waarschijnlijk waren ze qua maten niet voller dan June Cox, maar leken ze zo omdat ze korter waren. Tegenwoordig bestaat het ideale figuur uit een ronde, hoge boezem, een slanke (maar geen wespen-) taille en zacht afgeronde heupen," stond er in het magazine artikel te lezen.

Het mag duidelijk zijn dat verschrikkelijke concept van het 'ideale' lichaam dus al dateert van lang voordat de eerste love handles en iets te brede heupen magischerwijs in Photoshop werden weggewerkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw huisdier met sterrenstatus: Wally, het konijn

Een nieuw huisdier met sterrenstatus: Wally, het konijn

http://oi59.tinypic.com/264rt47.jpg

Wally is een Angorakonijn van tien maanden en met zijn schattige 'kapsel' (zijn oren lijken op staartjes of zelfs vleugels) en donzige vacht is hij goed op weg een van de favoriete huisdieren op Instagram te worden. "Hij is een erg uniek, speciaal konijn met een geweldige persoonlijkheid", vertelt baasje Molly Prottas aan ABC News.

De 30-jarige Prottas adopteerde Wally naar eigen zeggen rond Nieuwjaar, nadat ze enkele maanden daarvoor haar vorig konijn, een Vlaamse reus, verloren was. "Ik bleef met een groot gat achter", aldus de vrouw tegenover de zender. "Ik heb overwogen om een hond in huis te halen, maar ik heb altijd iets gehad met konijnen."

Via het internet kwam ze al snel terecht bij foto's van Angorakonijnen, die vaak voor hun wol gebruikt worden. "Ik had er nog nooit van gehoord en de foto's die ik te zien kreeg, waren geweldig", klinkt het. En hoewel de meeste Angorakonijnen een dikke, zachte vacht hebben, laat Wally zich niet graag kammen waardoor Prottas zijn haar laat trimmen. "Ik blijf wel van zijn oren af", zegt ze. "Hij is zo schattig, zacht en aanhankelijk, dus besloot ik dat dit zijn look zou zijn."

Prottos, die als sociaal werker met leerlingen uit het middelbaar werkt, geeft toe dat ze tot voor kort nog nooit Instagram had gebruikt. Die populaire account voor haar konijn kwam er dan ook met behulp van enkele leerlingen. "Ik wist tot enkele maanden geleden niet wat een hashtag was", grapt de vrouw. "Ik zei al lachend tegen hen dat ik Wally beroemd zou maken en dat lijkt nu dus werkelijkheid te worden."

Wally heeft intussen meer dan 50.000 volgers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren






Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.


» Reageer (0)
02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

https://pbs.twimg.com/media/CGKE_VPU0AAVq9R.jpg

Zwaar geval van dierenmishandeling in South Carolina: een zwerfhond werd er teruggevonden met zwarte isolatietape die strak rond haar muil gespannen was. "Caitlyn heeft veel pijn, haar toestand is kritiek", luidde het in een eerste diagnose. "Als het weefsel afsterft door het bloedtekort kan het zijn dat een groot deel van haar tong chirurgisch verwijderd moet worden." Vijf dagen nadat dit schrijnende geval aan het licht kwam, is een verdachte opgepakt. Het gaat om de 41-jarige William L. Dodson.

De grote middelen werden ingezet om de dader te vatten. Sociale media deden uiteraard hun werk, daarnaast loofde een dierenorganisatie uit Charleston een beloning van 1.000 dollar uit voor de cruciale tip. De overkoepelende beweging -de Humane Society of the United States- deed daar nog eens 5.000 dollar bovenop. Vanuit de hele wereld stroomden tot slot donaties binnen om Caitlyn erbovenop te helpen.

Met de vijftien maanden oude viervoeter gaat het intussen een pak beter. "Er wacht haar nog een lang herstel, maar ze boekt zeker vooruitgang", klinkt het op de Facebookpagina van de dierenorganisatie. "Ze rust en kan intussen weer zelfstandig eten. Zaterdag heeft ze lasertherapie gekregen, haar lippen en tong moeten nog wel onder het mes. Hopelijk is haar weefsel goed genoeg, zodat ze niet te veel van haar tong moet verliezen. Ze zit voorlopig nog in een drukcabine, zodat ze meer zuurstof krijgt en haar wonden sneller kunnen herstellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/16/5/20150602185604/media_xll_7761995.jpg

Tijdens preventieve archeologische werken in het Jacobijnenklooster van Rennes is in maart 2014 een loden lijkkist opgegraven met daarin het uitzonderlijk goed bewaarde stoffelijke overschot van een edeldame uit de 17de eeuw, volledig religieus gekleed. Dat hebben archeologen vandaag aan de pers meegedeeld.

Het 145 centimeter lange lijk, ontdekt in de Sint-Jozefskapel van het klooster, is vermoedelijk dat van Louise de Quengo, weduwe van een hoge Bretonse adellijke. In de buurt werd immers het hart aangetroffen van die edelman, Toussaint de Perrien.

De kist werd opgegraven op de bouwwerf waar eerlang het congrescentrum van de stad Rennes moet verrijzen. Er werden nog vier andere loden kisten gevonden en 800 andere graven, die bevatten "gewone" skeletten. Bij Louise was dat anders: daar zagen de archeologen nog de handen die een kruis vasthouden. Waarschijnlijk is de vrouw, nadat zij weduwe was geworden en zoals dat destijds gebruikelijk was, in het klooster ingetreden.

De kledij van de vrouw kon worden hersteld en zal binnenkort tentoongesteld worden. De vrouw zelf, of althans haar overschot, wordt binnen enkele maanden opnieuw begraven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopzorgen: migraine is meer dan

Kopzorgen: migraine is meer dan "een beetje hoofdpijn"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/0/2/20150601172709/media_xll_7759157.jpg

Gisteren ging de week van de migraine van start. Een onderwerp dat mij (helaas) nauw aan het hart ligt. Want al zo lang ik mij kan herinneren, word ik één keer per maand getrakteerd op misselijkheid, een bonzend hoofd en een knallende pijn, ook wel migraine genoemd.

Aangenaam, ik ben Sophie, 24 jaar oud en gezegend met hormonale migraine. Een zware term die eigenlijk gewoon wil zeggen dat het maandelijks cadeautje van moeder natuur voor mij nog veel meer in petto heeft dan de alom gevreesde krampen en rugpijn. Denk: een rothumeur en een tikje zelfmedelijden, maar vooral zo onnoemelijk veel pijn dat ik me liefst in foetushouding onder een kilo dekens begraaf om nooit meer buiten te komen. Of toch totdat de migraine aanval is gaan liggen.

Aanstellerij
Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken, maar echt dankbaar voor die gulle bui van moeder natuur ben ik niet. En niet eens omwille van de pijn. Toegegeven, een pretje is het allerminst, maar de impact die het heeft op mijn omgeving vind ik duizend keer erger. Afspraken die ik al meermaals heb moeten afzeggen om gewoon urenlang wat apathisch in bed naar het plafond te  staren, mijn vriend die zich een ongeluk verschiet wanneer ik na een lange dag tanden bijten huilend kom binnengestrompeld, .. Ik mag dan misschien de betwijfelbare luxe hebben om te weten wanneer ik mij er ongeveer aan kan verwachten, voorbereid ben je nooit. En al de rest zal wijken.

En dus neem ik op aanraden van de huisdokter fanatiek mijn pil door en slik ik enthousiast de ene broodnodige pijnstiller na de andere. En dat helpt. Niet dat ik plots pijnvrij door het leven huppel, maar het helpt me om toch te functioneren op de dagen die ik anders levenloos in bed zou doorbrengen. Er is namelijk één ding waar ik pas echt als de dood voor ben. En nee, dat is niet de pijn, maar het etiket 'migrainepatiënt'. Want dat staat vandaag de dag nog steeds semi-gelijk aan aanstellerij. En dus slik ik lustig door en ga ik mijn dagdagelijkse gangetje. Met de tanden op elkaar.

Angst voor onbegrip
Pas op, ik begrijp het wel. Er is geen bewijsmateriaal voorhanden, geen blauwe plekken, geen haaruitval, geen hoge koorts, en als je de tv-spotjes mag geloven is het probleem met een simpel paracetamolletje in een wip verholpen. En dus ben ik niet verbaasd dat meer dan 40% van mijn collega-migrainepatiënten het probeert te verbergen. Ik doe het immers zelf ook. Want de angst voor de pijn is lang niet zo groot als de angst voor het onbegrip.

Dat is overigens ook waarom ik naar aanleiding van de derde 'Week van de Migraine' even uit mijn schulp en in mijn pen kruip. Om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat migraine niet zomaar "een beetje hoofdpijn" is. Dat je er even ziek en werkonbekwaam van kan zijn als iedere andere aandoening. Dat het geen aanstellerij is, en geen ingebeelde ziekte. Want niet de migraine zelf, maar dat hardnekkige en onzinnige taboe bezorgt mij kopzorgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Klik op de foto om hem te beluisteren






Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.


» Reageer (0)
01-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/0/14/20150601123437/media_xll_7757984.jpg

De diagnose kanker is al erg genoeg. Maar dan ook nog je haar verliezen... Toch lieten veertig Nederlandse vrouwen zich fotograferen zonder haar. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's.''

Vraag één aan de dokter na een kankerdiagnose: overleef ik het? Vraag twee: ga ik mijn haar verliezen? Kapster Annemiek Sikkenk ziet al jaren vrouwen in haar zaak die hun kaalheid zo snel mogelijk voor de buitenwereld willen verbergen. Begrijpelijk misschien, maar onterecht, vindt ze. "Konden ze door hun tranen heen maar zien hoe mooi ze zijn,'' zei ze tegen haar zus, fotografe Carolien Sikkenk. Zij kwam op het idee die schoonheid vast te leggen.

Twee van de veertig geportretteerden, leven inmiddels, twee jaar later, niet meer. En met twee anderen gaat het slecht. Niet alle vrouwen die zich lieten fotograferen zijn kankerpatiënt. Ongeveer een kwart heeft de auto-immuunziekte alopecia. Sikkenk: "De emoties waren bij hen anders, maar niet minder heftig. Na een chemo komt je haar bijna altijd terug. Maar als je op je 26ste door alopecia een volle bos krullen verliest, weet je dat je altijd kaal zult blijven. Dat is moeilijk.''

Op de foto's ogen de vrouwen vrolijk, guitig en strijdlustig. "Maar ze zijn vooral zichzelf,'' zegt Sikkenk, die doorgaans popsterren als Ilse de Lange en Lenny Kravitz voor haar lens heeft.

"Zonder haar vallen ineens zo veel andere mooie dingen op: de vorm van de lippen, sproetjes, jukbeenderen", aldus de fotografe.

Bij kankerpatiënte Van Kessel zag ze een lange zwanenhals en felblauwe ogen, net als bij Helga van der Meij. Precies daarom besloot Sikkenk de foto's in kleur af te drukken en niet, zoals ze eerder van plan was, in zwart-wit. Kijken naar hun eigen kale hoofden voelt niet ongemakkelijk, zeggen ze. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's. Nu snap ik wat Annemiek zag in die kappersstoel,'' zegt Van Kessel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste handtas ter wereld

Dit is de duurste handtas ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/9/20150601180843/media_xll_7759269.jpg

Op een veiling in Hong Kong werd vandaag de duurste handtas ter wereld verkocht. De zeldzame tas van het merk Hermes ging er onder de hamer voor een recordbedrag van 202.857 euro.

De tas die op een vijfdaagse veiling door veilinghuis Christies in Hong Kong verkocht werd, is de 'Porosus Crododile-Birkin'-bag, een iconische tas van Hermes uit 2014. De tas is gemaakt van speciaal fuchsia krokodillenleer en dankt haar naam aan de al even iconische Jane Birkin, zangeres en ex-vrouw van muzikant Serge Gainsbourg. De afwerking van de tas bestaat uit niets minder dan goud en diamanten.

Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin-bag de duurste tas die ooit verkocht werd. De tas kaapt dat record weg van een ander fraai stuk met goud en diamanten dat ooit aan Elizabeth Taylor zou hebben toebehoord. In december 2011 telde een bewonderaar daar in New York zo'n kleine 199.000 euro voor neer.

Wie zichzelf precies de trotse nieuwe eigenaar van de tas mag noemen, is niet bekend. Dat het record van 'duurste tas ter wereld' precies in Hong Kong verbroken wordt, is overigens opmerkelijk: grote luxemerken zetten er op dit moment immers een trend van prijsdaling in, in de hoop op die manier meer kopers aan te trekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

http://oi59.tinypic.com/263v49k.jpg

Het is gebeurd: ons land telt niet langer telefooncellen op straat. Het laatste hokje is vandaag verwijderd aan het Middelheimpark in Antwerpen. Een stukje geschiedenis is nu definitief niet meer.

Eind vorige maand was aangekondigd dat het doek was gevallen over de laatste telefooncel, maar pas vandaag was het écht zover. Het voorlaatste telefoonkot werd vorige maand weggenomen in het Waalse Bergen. Vanaf vandaag is het dus definitief over en uit met bellen in een hokje op de stoep. Dertig oude cellen krijgen wel een nieuwe en creatieve invulling.

Volgens Proximus valt er geen geld meer te verdienen met de telefooncellen door de opkomst van de mobiele telefoon. Op het hoogtepunt had de telecomprovider 18.000 cellen. In 1997 werd gemiddeld vijftien uur per maand per cel gebeld, maar in 2012 was dat gezakt naar gemiddeld veertien minuten per cel per maand.

Wie nostalgisch is naar bellen vanuit een hokje, kan nog altijd terecht in Nederland, daar staan immers wel nog telefooncellen op straat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/10/9/20150530085648/media_xll_7754169.jpg

Camera's die in één oogopslag je leeftijd, het geslacht én de gemoedstoestand scannen: binnenkort hangen ze in winkels om klanten te kunnen bespelen met gepersonaliseerde reclames. Privacy-experts zijn 100% tegen: "Dit mag niet."

Het warm water hebben Stijn Brepoels (23) en Nick Koopmans (26) uit Bilzen met hun start-up Breko niet uitgevonden, maar door de recentste softwaretechnieken voor gezichtsherkenning en bewegingsdetectie te koppelen aan beveiligingscamera's en slimme databanken hebben de twee Limburgers een systeem ontwikkeld dat de commerciële wereld heel wat interessante opties biedt. Sinds gisteravond hangen de eerste camera's in een Limburgse cocktailbar, als testcase.

Stijn Brepoels: "Met een grote nauwkeurigheid laten we onze camera's mensen scannen op leeftijd, geslacht én emoties. Door een analyse te maken van hoe iemand precies kijkt, met grote of kleine ogen, de zenuwachtigheid waarmee pupillen rondschieten, de stand van de wenkbrauwen en de mondhoeken kunnen we basisemoties zoals tevredenheid, verdriet, angst, en blijdschap detecteren."

Het hoofddoel is de commerciële wereld. "Door slimme camera's te hangen, kan een supermarkt snel elke klant bespelen met persoonlijke reclame: twee kilo gehakt in promotie voor het gepensioneerde vrouwtje, rode wijn voor de man in het deftige kostuum en energiedrank voor jonge kerels. Stelt de winkelier 's avonds vast dat sommige aanbiedingen met gefronste wenkbrauwen worden ontvangen, dan kan hij bijsturen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/16/2/20150531163526/media_xll_7756487.jpg

Meer geld verdienen, de job van jouw leven binnenrijven of een wereldreis maken: dat lijken de sleutels tot een gelukkiger leven. Nochtans is niets minder waar volgens geluksprofessor Paul Dolan. Het zijn net kleine veranderingen die blijdschap brengen en zin geven aan het leven.

Dolan, die als professor verbonden is aan de gerenommeerde London School of Economics en eveneens werkzaam is als regeringsadviseur, claimt dat de grote veranderingen waarvan mensen denken dat ze erdoor gelukkig zullen worden net een negatieve invloed op hun leven kunnen hebben.

Ook al lijkt die promotie op het werk de sleutel tot het grote geluk, het zal vaak langere werkdagen en meer stress met zich meebrengen. Net zoals die wereldreis ons lange tijd zal scheiden van de vele mensen die we graag zien.

Vijf manieren
"Het is namelijk belangrijk om te wijzigen wat je doet en niet hoe je denkt", meent de professor. Volgens Dolan zijn er vijf simpele methodes om ons geluksgevoel meteen een boost te geven:

1. Luister naar jouw favoriete streepje muziek;
2. Breng vijf minuten langer door met iemand die je graag hebt;
3. Ga naar buiten;
4. Help iemand anders;
5. Beleef iets nieuws.

"Je moet luisteren naar muziek waarvan je houdt", zegt de professor. "Dat komt jouw gemoed onmiddellijk ten goede. Er is geen betere methode denkbaar om het brein op te peppen.

Breng vijf minuten langer door in het gezelschap van iemand die je graag hebt en geniet van de buitenlucht. Anderen helpen zal jou bovendien heel veel voldoening geven. Het is een grote bron van geluk. Probeer het eens en merk direct het verschil.

Ook af en toe eens iets nieuws beleven, is heel belangrijk. Nieuwe ervaringen vertragen de tijd. Daarom lijkt de tijd ook trager te gaan voor kinderen omdat ze continu nieuwe dingen ervaren. Je zal gelukkiger zijn wanneer je focust op de persoon waar je nu mee samen bent of op de activiteit die je nu aan het doen bent. Dus laat dat dan een persoon zijn die je graag hebt en een activiteit waar je van houdt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windpokken toch niet zo onschuldig

Windpokken toch niet zo onschuldig

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/10/1/20150601052730/media_xll_7757671.jpg

Elk jaar worden honderden kinderen met windpokken opgenomen in het ziekenhuis. Een tweetal kinderen krijgt zelfs een beroerte die te wijten is aan de windpokkeninfectie, zo meldt De Standaard.

Bijna alle Vlaamse kinderen krijgen windpokken. Het virus dat de rode jeukende blaasjes in het gezicht en op het lichaam uitlokt, is evenwel minder onschuldig dan gedacht.

"De laatste twee jaar komen er almaar meer harde bewijzen bij dat een windpokkeninfectie het risico op beroertes bij kinderen tot zes maanden na de ziekte verhoogt", zegt Benson Ogunjimi, kinderarts in opleiding en onderzoeker. Recent verdedigde hij aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Hasselt zijn doctoraat over het varicella-zostervirus, dat windpokken veroorzaakt. "Het virus blijft achter in het lichaam en verspreidt zich vermoedelijk ook in de hersenen."

"We moeten opnieuw overwegen om het windpokkenvaccin aan alle jonge kinderen te geven", vindt Ogunjimi. Een belangrijk bezwaar tegen een grootschalige vaccinatie voor het varicella-zostervirus is echter dat het kwalijke neveneffect op volwassenen kan hebben. (b.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!