Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

https://pbs.twimg.com/media/CGKE_VPU0AAVq9R.jpg

Zwaar geval van dierenmishandeling in South Carolina: een zwerfhond werd er teruggevonden met zwarte isolatietape die strak rond haar muil gespannen was. "Caitlyn heeft veel pijn, haar toestand is kritiek", luidde het in een eerste diagnose. "Als het weefsel afsterft door het bloedtekort kan het zijn dat een groot deel van haar tong chirurgisch verwijderd moet worden." Vijf dagen nadat dit schrijnende geval aan het licht kwam, is een verdachte opgepakt. Het gaat om de 41-jarige William L. Dodson.

De grote middelen werden ingezet om de dader te vatten. Sociale media deden uiteraard hun werk, daarnaast loofde een dierenorganisatie uit Charleston een beloning van 1.000 dollar uit voor de cruciale tip. De overkoepelende beweging -de Humane Society of the United States- deed daar nog eens 5.000 dollar bovenop. Vanuit de hele wereld stroomden tot slot donaties binnen om Caitlyn erbovenop te helpen.

Met de vijftien maanden oude viervoeter gaat het intussen een pak beter. "Er wacht haar nog een lang herstel, maar ze boekt zeker vooruitgang", klinkt het op de Facebookpagina van de dierenorganisatie. "Ze rust en kan intussen weer zelfstandig eten. Zaterdag heeft ze lasertherapie gekregen, haar lippen en tong moeten nog wel onder het mes. Hopelijk is haar weefsel goed genoeg, zodat ze niet te veel van haar tong moet verliezen. Ze zit voorlopig nog in een drukcabine, zodat ze meer zuurstof krijgt en haar wonden sneller kunnen herstellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

Uitzonderlijk goed bewaarde weduwe na 4 eeuwen opgegraven in Rennes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/16/5/20150602185604/media_xll_7761995.jpg

Tijdens preventieve archeologische werken in het Jacobijnenklooster van Rennes is in maart 2014 een loden lijkkist opgegraven met daarin het uitzonderlijk goed bewaarde stoffelijke overschot van een edeldame uit de 17de eeuw, volledig religieus gekleed. Dat hebben archeologen vandaag aan de pers meegedeeld.

Het 145 centimeter lange lijk, ontdekt in de Sint-Jozefskapel van het klooster, is vermoedelijk dat van Louise de Quengo, weduwe van een hoge Bretonse adellijke. In de buurt werd immers het hart aangetroffen van die edelman, Toussaint de Perrien.

De kist werd opgegraven op de bouwwerf waar eerlang het congrescentrum van de stad Rennes moet verrijzen. Er werden nog vier andere loden kisten gevonden en 800 andere graven, die bevatten "gewone" skeletten. Bij Louise was dat anders: daar zagen de archeologen nog de handen die een kruis vasthouden. Waarschijnlijk is de vrouw, nadat zij weduwe was geworden en zoals dat destijds gebruikelijk was, in het klooster ingetreden.

De kledij van de vrouw kon worden hersteld en zal binnenkort tentoongesteld worden. De vrouw zelf, of althans haar overschot, wordt binnen enkele maanden opnieuw begraven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopzorgen: migraine is meer dan

Kopzorgen: migraine is meer dan "een beetje hoofdpijn"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/0/2/20150601172709/media_xll_7759157.jpg

Gisteren ging de week van de migraine van start. Een onderwerp dat mij (helaas) nauw aan het hart ligt. Want al zo lang ik mij kan herinneren, word ik één keer per maand getrakteerd op misselijkheid, een bonzend hoofd en een knallende pijn, ook wel migraine genoemd.

Aangenaam, ik ben Sophie, 24 jaar oud en gezegend met hormonale migraine. Een zware term die eigenlijk gewoon wil zeggen dat het maandelijks cadeautje van moeder natuur voor mij nog veel meer in petto heeft dan de alom gevreesde krampen en rugpijn. Denk: een rothumeur en een tikje zelfmedelijden, maar vooral zo onnoemelijk veel pijn dat ik me liefst in foetushouding onder een kilo dekens begraaf om nooit meer buiten te komen. Of toch totdat de migraine aanval is gaan liggen.

Aanstellerij
Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken, maar echt dankbaar voor die gulle bui van moeder natuur ben ik niet. En niet eens omwille van de pijn. Toegegeven, een pretje is het allerminst, maar de impact die het heeft op mijn omgeving vind ik duizend keer erger. Afspraken die ik al meermaals heb moeten afzeggen om gewoon urenlang wat apathisch in bed naar het plafond te  staren, mijn vriend die zich een ongeluk verschiet wanneer ik na een lange dag tanden bijten huilend kom binnengestrompeld, .. Ik mag dan misschien de betwijfelbare luxe hebben om te weten wanneer ik mij er ongeveer aan kan verwachten, voorbereid ben je nooit. En al de rest zal wijken.

En dus neem ik op aanraden van de huisdokter fanatiek mijn pil door en slik ik enthousiast de ene broodnodige pijnstiller na de andere. En dat helpt. Niet dat ik plots pijnvrij door het leven huppel, maar het helpt me om toch te functioneren op de dagen die ik anders levenloos in bed zou doorbrengen. Er is namelijk één ding waar ik pas echt als de dood voor ben. En nee, dat is niet de pijn, maar het etiket 'migrainepatiënt'. Want dat staat vandaag de dag nog steeds semi-gelijk aan aanstellerij. En dus slik ik lustig door en ga ik mijn dagdagelijkse gangetje. Met de tanden op elkaar.

Angst voor onbegrip
Pas op, ik begrijp het wel. Er is geen bewijsmateriaal voorhanden, geen blauwe plekken, geen haaruitval, geen hoge koorts, en als je de tv-spotjes mag geloven is het probleem met een simpel paracetamolletje in een wip verholpen. En dus ben ik niet verbaasd dat meer dan 40% van mijn collega-migrainepatiënten het probeert te verbergen. Ik doe het immers zelf ook. Want de angst voor de pijn is lang niet zo groot als de angst voor het onbegrip.

Dat is overigens ook waarom ik naar aanleiding van de derde 'Week van de Migraine' even uit mijn schulp en in mijn pen kruip. Om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat migraine niet zomaar "een beetje hoofdpijn" is. Dat je er even ziek en werkonbekwaam van kan zijn als iedere andere aandoening. Dat het geen aanstellerij is, en geen ingebeelde ziekte. Want niet de migraine zelf, maar dat hardnekkige en onzinnige taboe bezorgt mij kopzorgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Klik op de foto om hem te beluisteren






Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.


» Reageer (0)
01-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

Zo mooi zijn dames met een kaal hoofd

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/0/14/20150601123437/media_xll_7757984.jpg

De diagnose kanker is al erg genoeg. Maar dan ook nog je haar verliezen... Toch lieten veertig Nederlandse vrouwen zich fotograferen zonder haar. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's.''

Vraag één aan de dokter na een kankerdiagnose: overleef ik het? Vraag twee: ga ik mijn haar verliezen? Kapster Annemiek Sikkenk ziet al jaren vrouwen in haar zaak die hun kaalheid zo snel mogelijk voor de buitenwereld willen verbergen. Begrijpelijk misschien, maar onterecht, vindt ze. "Konden ze door hun tranen heen maar zien hoe mooi ze zijn,'' zei ze tegen haar zus, fotografe Carolien Sikkenk. Zij kwam op het idee die schoonheid vast te leggen.

Twee van de veertig geportretteerden, leven inmiddels, twee jaar later, niet meer. En met twee anderen gaat het slecht. Niet alle vrouwen die zich lieten fotograferen zijn kankerpatiënt. Ongeveer een kwart heeft de auto-immuunziekte alopecia. Sikkenk: "De emoties waren bij hen anders, maar niet minder heftig. Na een chemo komt je haar bijna altijd terug. Maar als je op je 26ste door alopecia een volle bos krullen verliest, weet je dat je altijd kaal zult blijven. Dat is moeilijk.''

Op de foto's ogen de vrouwen vrolijk, guitig en strijdlustig. "Maar ze zijn vooral zichzelf,'' zegt Sikkenk, die doorgaans popsterren als Ilse de Lange en Lenny Kravitz voor haar lens heeft.

"Zonder haar vallen ineens zo veel andere mooie dingen op: de vorm van de lippen, sproetjes, jukbeenderen", aldus de fotografe.

Bij kankerpatiënte Van Kessel zag ze een lange zwanenhals en felblauwe ogen, net als bij Helga van der Meij. Precies daarom besloot Sikkenk de foto's in kleur af te drukken en niet, zoals ze eerder van plan was, in zwart-wit. Kijken naar hun eigen kale hoofden voelt niet ongemakkelijk, zeggen ze. "Ik ben zo trots op deze mooie foto's. Nu snap ik wat Annemiek zag in die kappersstoel,'' zegt Van Kessel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste handtas ter wereld

Dit is de duurste handtas ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/9/20150601180843/media_xll_7759269.jpg

Op een veiling in Hong Kong werd vandaag de duurste handtas ter wereld verkocht. De zeldzame tas van het merk Hermes ging er onder de hamer voor een recordbedrag van 202.857 euro.

De tas die op een vijfdaagse veiling door veilinghuis Christies in Hong Kong verkocht werd, is de 'Porosus Crododile-Birkin'-bag, een iconische tas van Hermes uit 2014. De tas is gemaakt van speciaal fuchsia krokodillenleer en dankt haar naam aan de al even iconische Jane Birkin, zangeres en ex-vrouw van muzikant Serge Gainsbourg. De afwerking van de tas bestaat uit niets minder dan goud en diamanten.

Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin-bag de duurste tas die ooit verkocht werd. De tas kaapt dat record weg van een ander fraai stuk met goud en diamanten dat ooit aan Elizabeth Taylor zou hebben toebehoord. In december 2011 telde een bewonderaar daar in New York zo'n kleine 199.000 euro voor neer.

Wie zichzelf precies de trotse nieuwe eigenaar van de tas mag noemen, is niet bekend. Dat het record van 'duurste tas ter wereld' precies in Hong Kong verbroken wordt, is overigens opmerkelijk: grote luxemerken zetten er op dit moment immers een trend van prijsdaling in, in de hoop op die manier meer kopers aan te trekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

Allerlaatste telefoonhokje nu echt verwijderd

http://oi59.tinypic.com/263v49k.jpg

Het is gebeurd: ons land telt niet langer telefooncellen op straat. Het laatste hokje is vandaag verwijderd aan het Middelheimpark in Antwerpen. Een stukje geschiedenis is nu definitief niet meer.

Eind vorige maand was aangekondigd dat het doek was gevallen over de laatste telefooncel, maar pas vandaag was het écht zover. Het voorlaatste telefoonkot werd vorige maand weggenomen in het Waalse Bergen. Vanaf vandaag is het dus definitief over en uit met bellen in een hokje op de stoep. Dertig oude cellen krijgen wel een nieuwe en creatieve invulling.

Volgens Proximus valt er geen geld meer te verdienen met de telefooncellen door de opkomst van de mobiele telefoon. Op het hoogtepunt had de telecomprovider 18.000 cellen. In 1997 werd gemiddeld vijftien uur per maand per cel gebeld, maar in 2012 was dat gezakt naar gemiddeld veertien minuten per cel per maand.

Wie nostalgisch is naar bellen vanuit een hokje, kan nog altijd terecht in Nederland, daar staan immers wel nog telefooncellen op straat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/10/9/20150530085648/media_xll_7754169.jpg

Camera's die in één oogopslag je leeftijd, het geslacht én de gemoedstoestand scannen: binnenkort hangen ze in winkels om klanten te kunnen bespelen met gepersonaliseerde reclames. Privacy-experts zijn 100% tegen: "Dit mag niet."

Het warm water hebben Stijn Brepoels (23) en Nick Koopmans (26) uit Bilzen met hun start-up Breko niet uitgevonden, maar door de recentste softwaretechnieken voor gezichtsherkenning en bewegingsdetectie te koppelen aan beveiligingscamera's en slimme databanken hebben de twee Limburgers een systeem ontwikkeld dat de commerciële wereld heel wat interessante opties biedt. Sinds gisteravond hangen de eerste camera's in een Limburgse cocktailbar, als testcase.

Stijn Brepoels: "Met een grote nauwkeurigheid laten we onze camera's mensen scannen op leeftijd, geslacht én emoties. Door een analyse te maken van hoe iemand precies kijkt, met grote of kleine ogen, de zenuwachtigheid waarmee pupillen rondschieten, de stand van de wenkbrauwen en de mondhoeken kunnen we basisemoties zoals tevredenheid, verdriet, angst, en blijdschap detecteren."

Het hoofddoel is de commerciële wereld. "Door slimme camera's te hangen, kan een supermarkt snel elke klant bespelen met persoonlijke reclame: twee kilo gehakt in promotie voor het gepensioneerde vrouwtje, rode wijn voor de man in het deftige kostuum en energiedrank voor jonge kerels. Stelt de winkelier 's avonds vast dat sommige aanbiedingen met gefronste wenkbrauwen worden ontvangen, dan kan hij bijsturen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

Vijf dingen die je meteen kan doen om gelukkiger te worden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/16/2/20150531163526/media_xll_7756487.jpg

Meer geld verdienen, de job van jouw leven binnenrijven of een wereldreis maken: dat lijken de sleutels tot een gelukkiger leven. Nochtans is niets minder waar volgens geluksprofessor Paul Dolan. Het zijn net kleine veranderingen die blijdschap brengen en zin geven aan het leven.

Dolan, die als professor verbonden is aan de gerenommeerde London School of Economics en eveneens werkzaam is als regeringsadviseur, claimt dat de grote veranderingen waarvan mensen denken dat ze erdoor gelukkig zullen worden net een negatieve invloed op hun leven kunnen hebben.

Ook al lijkt die promotie op het werk de sleutel tot het grote geluk, het zal vaak langere werkdagen en meer stress met zich meebrengen. Net zoals die wereldreis ons lange tijd zal scheiden van de vele mensen die we graag zien.

Vijf manieren
"Het is namelijk belangrijk om te wijzigen wat je doet en niet hoe je denkt", meent de professor. Volgens Dolan zijn er vijf simpele methodes om ons geluksgevoel meteen een boost te geven:

1. Luister naar jouw favoriete streepje muziek;
2. Breng vijf minuten langer door met iemand die je graag hebt;
3. Ga naar buiten;
4. Help iemand anders;
5. Beleef iets nieuws.

"Je moet luisteren naar muziek waarvan je houdt", zegt de professor. "Dat komt jouw gemoed onmiddellijk ten goede. Er is geen betere methode denkbaar om het brein op te peppen.

Breng vijf minuten langer door in het gezelschap van iemand die je graag hebt en geniet van de buitenlucht. Anderen helpen zal jou bovendien heel veel voldoening geven. Het is een grote bron van geluk. Probeer het eens en merk direct het verschil.

Ook af en toe eens iets nieuws beleven, is heel belangrijk. Nieuwe ervaringen vertragen de tijd. Daarom lijkt de tijd ook trager te gaan voor kinderen omdat ze continu nieuwe dingen ervaren. Je zal gelukkiger zijn wanneer je focust op de persoon waar je nu mee samen bent of op de activiteit die je nu aan het doen bent. Dus laat dat dan een persoon zijn die je graag hebt en een activiteit waar je van houdt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windpokken toch niet zo onschuldig

Windpokken toch niet zo onschuldig

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/10/1/20150601052730/media_xll_7757671.jpg

Elk jaar worden honderden kinderen met windpokken opgenomen in het ziekenhuis. Een tweetal kinderen krijgt zelfs een beroerte die te wijten is aan de windpokkeninfectie, zo meldt De Standaard.

Bijna alle Vlaamse kinderen krijgen windpokken. Het virus dat de rode jeukende blaasjes in het gezicht en op het lichaam uitlokt, is evenwel minder onschuldig dan gedacht.

"De laatste twee jaar komen er almaar meer harde bewijzen bij dat een windpokkeninfectie het risico op beroertes bij kinderen tot zes maanden na de ziekte verhoogt", zegt Benson Ogunjimi, kinderarts in opleiding en onderzoeker. Recent verdedigde hij aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Hasselt zijn doctoraat over het varicella-zostervirus, dat windpokken veroorzaakt. "Het virus blijft achter in het lichaam en verspreidt zich vermoedelijk ook in de hersenen."

"We moeten opnieuw overwegen om het windpokkenvaccin aan alle jonge kinderen te geven", vindt Ogunjimi. Een belangrijk bezwaar tegen een grootschalige vaccinatie voor het varicella-zostervirus is echter dat het kwalijke neveneffect op volwassenen kan hebben. (b.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - I'd Rather Go Blind

Mick Hucknall - I'd Rather Go Blind

Klik op de foto om hem te beluisteren






Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


» Reageer (0)
31-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenlounge opent de deuren in Zwevegem

Kattenlounge opent de deuren in Zwevegem

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/11/9/20150531181357/media_xll_7756584.jpg

Dierenasiel De Leiestreek in het West-Vlaamse Zwevegem heeft dit weekend een 'kattenlounge' geopend. Het gaat om een soort salonruimte waar bezoekers asielkatten kunnen knuffelen.

Geïnteresseerden kunnen onder meer met de katjes naar een kattenthemakanaal op tv kijken. Ook kunnen ze de katten boeken voorlezen. Bedoeling is om de adoptiekansen van alle asielkatten te verhogen. Ook VTM-presentatrice en dierenvriend An Lemmens kwam een kijkje nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw geeft oude Apple gratis weg (maar beseft niet dat die 182.000 euro waard is)

Vrouw geeft oude Apple gratis weg (maar beseft niet dat die 182.000 euro waard is)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/5/9/20150531094057/media_xll_7755864.jpg

Een Amerikaanse vrouw heeft een zeldzame Applecomputer achtergelaten in een kringloopwinkel, niet wetend dat het apparaat 200.000 dollar (182.000 euro) waard was.

De vrouw ruimde haar garage op nadat haar man was overleden en stopte wat elektronica in een paar dozen, die ze bij de winkel in Silicon Valley afgaf. Het personeel kwam er pas later aan toe die te openen. "We konden onze ogen niet geloven, we dachten dat het nep was'', zei woordvoerder Victor Gichun vandaag tegen NBC.

Het personeel herkende wel de Apple One-computer, de eerste computer die Steve Jobs en Steve Wozniak in hun garage in elkaar knutselden en waarvan er slechts tweehonderd zijn gemaakt.

Het apparaat is inmiddels geveild en de winkel is op zoek naar de vrouw. Als ze zich meldt krijgt ze de helft van de opbrengst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merovingische sarcofaag ontdekt op archeologische site van abdij Stavelot

Merovingische sarcofaag ontdekt op archeologische site van abdij Stavelot

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/0/6/20150530213421/media_xll_7755366.jpg

In het midden van het oudste religieuze gebouw van de abdij van Stavelot (7e eeuw) hebben onderzoekers een monolitische sarcofaag uit het Merovingische tijdperk ontdekt. In de sarcofaag bevonden zich nog een paar menselijke botten. Archeologen hadden op die opvallende plaats iets aangetroffen met de kenmerken van een graf, en uit onderzoek in de loop van de maand mei, bleek het dus om een sarcofaag te gaan. Dat laat de communicatiedienst van de abdij weten.

Dat in het graf een belangrijke persoon begraven lag, bleek onmiddellijk uit de kenmerken en de locatie ervan.

De nog bewaard gebleven elementen van de sarcofaag worden weggehaald en bestudeerd, en zullen later in het museum van de abdij tentoongesteld worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf kostte al 2.000 mensenlevens in India

Hittegolf kostte al 2.000 mensenlevens in India

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/2/6/20150530110848/media_xll_7754331.jpg

In India heeft een meedogenloze hittegolf al meer dan 2.000 mensenlevens geëist, zo hebben lokale autoriteiten zaterdag meegedeeld. Het gaat om de meest dodelijke hittegolf van de voorbije twee decennia.

De meeste doden vielen in de zuidelijke staten Andhra Pradesh en Telangana, waar het kwik de voorbije dagen steevast tot 45 graden Celsius steeg. In beide staten eisten de hoge temperaturen al 1.979 slachtoffers. Ook in de staten Orissa, Madhya Pradesh en Gujarat en in de hoofdstad New Delhi bezweken mensen onder de hitte.

Her en der in Andhra Pradesh en Telangana zorgden regenbuien wel even voor wat afkoeling, maar de meteorologen gaan ervan uit dat de hittegolf nog minstens twee dagen zal aanhouden. "De weerdiensten hebben gewaarschuwd voor nog twee dagen van hoge temperaturen. Maandag verwachten we wel regenbuien", aldus functionaris Sadabahar Kavi van de rampenbestrijdingsdienst in Telangana.

Elke zomer bezwijken honderden vooral armere en oudere mensen onder de hitte in India, maar de dodentol ligt dit jaar ongeveer dubbel zo hoog als het jaarlijkse gemiddelde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/7/20150531091822/media_xll_7754287.jpg

Net naar de kapper geweest en begint je haar alweer te splijten? Voelt je haardos de laatste dagen als stro aan? Het zou goed kunnen dat het helemaal je eigen schuld is, want zonder het te weten doen we onze coupe heel wat schade aan. Deze 10 dingen zouden we al zeker nooit meer mogen doen!

1. Je haar kammen met een oude borstel
Zorg ervoor dat je je borstel of kam regelmatig schoomaakt. Vuile borstels (vol restjes product en losse haren) zijn de perfecte broeihaard voor bacteriën. Verwijder de haren na iedere kambeurt en doe je borstel één keer per maand in een sopje. Laat een paar minuten weken totdat alle oliën en restanten verwijderd zijn.

2. Strakke elastiekjes gebruiken
Het mag dan wel 1995 niet meer zijn, gooi die scrunchies toch nog maar niet in de vuilnisbak. De beste elastiekjes voor je haar zijn immers die met wat stof rondom. Dunne, strakke elastiekjes zorgen er voor dat je haar sneller breekt.

3. Te veel chemische stoffen gebruiken
Te veel kleuringen of keratinebehandelingen zijn erg schadelijk voor je lokken, en beperk ze dan ook tot een minimum. Kan je de kappersbehandelingen maar niet missen? Verwen je haren dan zeker enkele dagen op voorhand met een verzorgend masker, zo zijn ze beter voorbereid én beschermd.

4. Te hoge warmtestand
Extreme warmte droogt je haren uit, waardoor je haarpunten er al snel droog en broos gaan uitzien. Draai de warmtestand dus nooit tot het maximum! Een trucje om te weten wat de juiste warmte is? Blaas eerst even met de haardroger op je hand. Voelt je huid nog goed aan? Dan heb je de juiste warmtestand gevonden.

5. Warmtebeschermer overslaan
Een spray die je haren tegen de warmte beschermt, is een must voor iedereen! Het zorgt ervoor dat je haar vocht vasthoudt en dus minder snel breekt. Breng aan op vochtig haar vooraleer je met de haardroger of stijltang aan de slag gaat.

6. Te lang wachten om naar de kapper te gaan
Het mag dan misschien leuk zijn om met gespleten haarpunten te prutsen, het is vooral een signaal dat je dringend nog eens langs de kapper moet. Te veel gespleten haarpunten zorgen er immers voor dat haar dunner en zwakker wordt. Om je haar zo gezond mogelijk te houden, ga je best om de maand of om de twee maanden naar de kapper om de puntjes te laten bijknippen.

7. Van boven naar beneden kammen
Begin nooit aan de haarwortel met de borstel, dat zorgt ervoor dat je haar sneller breekt. B ehandel je haar zo zacht mogelijk, en begin onderaan met kammen, waarna je stukje per stukje naar boven toe werkt.

8. Nat haar stylen
Nat haar is veel breekbaarder dan droog haar. Gebruik dus altijd een kam of borstel met tanden die ver uit elkaar staan, anders trek je je haren kapot.

9.Te veel producten gebruiken
Probeer het aantal producten tot een minimum te beperken. Te veel product zorgt er immers voor dat je haar verstopt raakt, iets waar de natuurlijke oliën van je haar onder te lijden hebben. Bovendien zal het je haren verzwaren en uitdrogen. Begin dus steeds met minder product dan je denkt nodig te hebben. Het is altijd makkelijker om op te bouwen.

10. Steeds dezelfde shampoo gebruiken
Hou rekening met je haar bij het kiezen van een shampoo. Is het recent gekleurd? Gebruik daar da een speciale shampoo voor. Ben je zwanger en krijg je plots te maken met haaruitval? Ga dan op zoek naar een shampoo en conditioner voor dunner wordend haar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George McCrae - Rock Your Baby

George McCrae - Rock Your Baby

Klik op de foto om hem te beluisteren






George McCrae (West Palm Beach, Florida, 19 oktober 1944) is een Amerikaanse discozanger. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde nummer 1-hit Rock your baby uit 1974, die één van de eerste grote discohits was. Van 1967 tot 1977 was hij getrouwd met zangeres Gwen McCrae. Sinds 1989  is hij getrouwd met de Nederlandse  Yvonne Bergsma en woont hij op Aruba en in Geleen.

George McCrae werd geboren als tweede in een gezin met negen kinderen als zoon van een politieagent. Op zesjarige leeftijd zong hij, net als zijn moeder in het kerkkoor. Op de middelbare school zat hij in verschillende bandjes, waaronder The Fabulous Stepbrothers en The Jivin' Jets. In 1963  ging hij voor vier jaar bij de marine. In deze periode leerde hij toekomstige vrouw Gwen Mosley  kennen. Na zijn dienstplicht richtte McCrae The Jivin' Jets opnieuw op en Gwen werd aan de bezetting toegevoegd. Niet lang daarna ging George en Gwen als duo verder. Ze trouwden en kregen een platencontract aangeboden. De opnames die ze maakten waren niet succesvol en George McCrae beëindigde zijn muzikale carrière om criminologie  te gaan studeren en manager van zijn vrouw te worden, die solo verder ging. Na twee jaar kreeg hij toch weer interesse om in de muziek verder te gaan.

Harry Wayne Casey (KC) en Richard Finch van de toen nog onbekende KC & the Sunshine Band hadden in februari 1974 het nummer Rock your baby geschreven. Ze wilden het echter zelf niet opnemen, omdat ze net zelf een single hadden uitgebracht en het lied te hoog was voor KC's stem. Ze dachten eraan het nummer door Gwen McCrae of Jimmy Bo Horne te laten zingen, maar omdat George McCrae toevallig in de studio was werd hem de kans aangeboden.

Rock your baby werd een wereldwijde hit en stond in verschillende landen op de eerste plaats in de hitparade. In Amerika stond hij twee weken op nummer 1, in de Top 40 zeven, in de Nationale Hitparade acht weken en in Vlaanderen vijf weken. McCrae had niet op dit grote succes gerekend en had moeite met alle aandacht en waardering die hij kreeg. Rolling Stone verklaarde Rock your baby tot #1-song van 1974 en hij werd genomineerd voor een Grammy voor beste mannelijke R&B-zanger, die uiteindelijk gewonnen werd door Stevie Wonder. Na het plotselinge succes lukte het McCrae niet om met een geschikte opvolger te komen. In zijn eigen land had hij nog wel een aantal bescheiden hits, maar die bereikten geen van alle de top 30. In Europa, waar Rock your baby erg goed was aangeslagen, had McCrae nog wel een top 10-hit met I can't leave you alone, maar daarna nam ook daar het hitparadesucces af.

In 1975 scoorde Gwen McCrae een Amerikaanse top 10-hit met Rockin' chair. George bleef echter de grote ster die Gwen graag had willen zijn. In 1977 liep hun huwelijk op de klippen. Niet lang daarna hertrouwde hij en verhuisde hij naar Canada. McCrae raakte daar failliet en ook zijn tweede huwelijk mislukte. Begin jaren 80 verliet hij even de muziek en ging hij werken als portier in een hotel en had hij een baantje in een supermarkt. In 1984 pakte hij de draad weer op en bracht het album One step closer een een gelijknamige single uit. In Amerika bleef zijn come-back onopgemerkt, maar in Europa bereikte hij de onderste regionenen van de hitlijsten.

Door een misverstand kwam in januari 1986 in de media dat George McCrae zou zijn overleden aan kanker. De Amerikaanse media hadden hem echter verward met de zanger-acteur Gordon MacRae. Door de hardnekkigheid van het gerucht, werd hij minder vaak gevraagd voor optredens en werd soms gedacht dat hij een George McCrae-imitator was. Hierdoor en omdat hij in Europa meer waardering kreeg, ging hij vanaf dat jaar toeren door Europa. In 1988 verhuisde hij naar Nederland waar hij een jaar later trouwde met het Nederlandse model Yvonne Bergsma. Met haar is hij nog steeds getrouwd en woont hij afwisselend op Aruba, in Geleen en in West Palm Beach. In de jaren 90 heeft hij nog een aantal albums opgenomen en in 2003 verscheen zijn laatste album, die echter voor het grote publiek onbekend zijn gebleven. Wél heeft hij nog steeds succes met optredens.

In 2007 nam zijn dochter Marcella McCrae, die hij in 1988 had verwekt bij zijn toenmalige Italiaanse vriendin Rosanna Molignini, deel aan de Duitse versie van Popstars. Zij moest het voor het televotende publiek afleggen tegen de Nederlandse Tialda van Slogteren en liep zo een plaats in de popgroep Room2012 mis.


» Reageer (0)
30-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro

Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/12/1/20150529233653/media_xll_7753576.jpg

Een speciale uitgave van het eerste Kuifje-album Tintin au pays des sovjets (Kuifje in het land van de Sovjets) uit 1930 is deze avond tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki verkocht voor 30.000 euro.

Het door tekenaar Hergé gesigneerde album verscheen meer dan 85 jaar geleden in een oplage van slechts vijfhonderd stuks. Het geveilde exemplaar is bijzonder, omdat Hergé het boek niet met zijn eigen naam heeft gesigneerd, maar met de naam van zijn geesteskind Kuifje. Iets dat Hergé zelden deed. Er werd door verzamelaars uit de hele wereld geboden op het stripboek.

Het album maakte deel uit van een grote Kuifje-veiling met in totaal meer dan 250 bijzondere albums en Kuifje-curiosa. De veiling bracht in totaal bijna 150.000 euro op. Een luxe uitgave van het album 'Tintin au Tibet' of 'Kuifje in Tibet' (uit 1960) werd voor 13.000 euro afgehamerd en een zeldzame uitgave van 'Le Sceptre d'Ottokar' ('De scepter van Ottokar', uit 1947) voor 7.500 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Voor wellness lovers met een dikke portefeuille: de eerste spa van Chanel

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/6/1/20150530101620/media_xll_7752346.jpg

Er zijn heuglijke tijden op komst voor de spa-gangers met een neus voor luxe. Het ultieme luxemerk (en tweede rijkste merk op de wereldranglijst) Chanel opent immers de deuren van haar allereerste spa.

Alsof we nog een extra excuus nodig hadden om een citytripje naar Parijs op de planning te zetten, doet Chanel nu nog een duit in het zakje met een gloednieuwe wellness in het Ritz sterrenhotel. Die locatie is geen toeval, aangezien het hotel zo'n 34 jaar lang Coco Chanels thuis was. Momenteel zijn er renovatieerken aan de gang, maar wanneer het opnieuw de deuren opent, zou er zelfs een speciale Coco Chanel suite komen die een kopie is van de suite waar madame Chanel zelf al die tijd verbleef.

Over de spa zelf zijn er voorlopig maar weinig details voorhanden, maar dat het een luxebedoening wordt, staat buiten kijf. De inspiratie voor de spa vinden we in het uitgebreide huidverzorgingsgamma van Chanel. Enthousiastelingen zouden zich er vanaf eind dit in de watten kunnen laten leggen. See you in Paris, mes chères! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienseizoen: deze 13 gekke weetjes kende je nog niet

Aardbeienseizoen: deze 13 gekke weetjes kende je nog niet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/0/14/20150530080155/media_xll_7754159.jpg

Niets dat zo goed kan smaken als de allereerste aardbei van het seizoen. En nu het aardbeienseizoen volop bezig is, leek het ons wel gepast om ons favoriete fruit eens in het zonnetje te zetten: 13 dingen die je nog niet wist over aardbeien!

1. Aardbeien zijn de eerste fruitsoort die rijp is in de lente.

2. De gemiddelde aardbei bevat zo'n 200 zaadjes.

3. Stop ees en ruik aan de aardbeien. De vruchten zijn verwant aan rozen en geven een zachte geur af wanneer ze aan struiken groeien.

4. De Romeinen geloofden dat aardbeien geneeskundige krachten hadden.

5. De eerste mensen die aardbeien aten, waren de Indianen.

6. Was de aardbeien niet af totdat je echt van plan bent om ze op te eten, het zorgt er namelijk voor dat ze sneller slecht worden.

7. Ons land heeft een museum dat helemaal aan aardbeien gewijd is, namelijk het Museum van de aardbei.

8. Aardbeien zijn de enige fruitsoort met zaadjes aan de buitenkant.

9. Er zijn meer dan twintig soorten aardbeien, en van de geteelde aardbei zijn er maar liefst meer dan honderd rassen.

10. Hou je van een (of meer) glaasje wijn? Eet dan voordien wat aardbeien. Uit enkele studies bleek immers dat aardbeien de schadelijke effecten van alcohol verminderen.

11. De grootste aardbei ooit gewogen was goed voor zo'n 230 gram.

12. Dat aardbeien goed zijn voor de huid verwondert ons niet, ze zitten immers boordevol vitamine C. Napeoleon en consoorten waren zo dol op het fruit dat ze in de zomermaanden zelfs regelmatig een bad namen in het sap van aardbeien. Per bad hadden ze daar ongeveer 12 kilo aardbeien voor nodig.

13. De aardbei wordt beschouwd als een natuurlijk afrodisiacum. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!