Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbe De Hert hervat opnames droomproject

Robbe De Hert hervat opnames droomproject ‘Hollywood aan de Schelde’

https://images4.persgroep.net/rcs/gUrL6FBTJow-rvQJAfzCip3Jimo/diocontent/74107433/_focus/0.562500/0.375367/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Peetvader van de Vlaamse film Robbe De Hert heeft het filmen van zijn droomproject ‘Hollywood aan de Schelde’, een documentaire over de geschiedenis van de Belgische film, hervat. Dankzij een succesvolle crowdfunding en benefiet kan de Antwerpenaar zijn film afwerken.

Eerder deze maand raakte bekend dat de Nederlandse producent Willem Thijssen mee in het project stapt. De Hert en Thijssen werkten al samen voor onder meer ‘De Witte van Sichem’ en ‘Gaston’s War’.
De voorbije week hervatte De Hert de opnames. ze week al, vonden de eerste opnames plaats. Hij beschikt al jaren over vele uren beeldmateriaal, maar kreeg door financiële problemen het project nooit rond. Dankzij de steun van heel wat sympathisanten en filmliefhebbers kwam er toch schot in de zaak. (br.hln)


» Reageer (0)
26-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd heb je het helemaal gehad met werken

Op deze leeftijd heb je het helemaal gehad met werken

https://images3.persgroep.net/rcs/wf9B__C42uivM_kpWfeZM7JZsI0/diocontent/110406092/_crop/0/46/1619/908/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Misschien ga je al jaren met tegenzin naar je werk of ben je juist de eeuwige workaholic die denkt er nooit genoeg van te krijgen. Welke van de twee het ook mag zijn, er is wel degelijk een leeftijd waarop we het volledig gehad hebben met werken. En dat gevoel treft ons vroeger dan verwacht.

Uit onderzoek uitgevoerd door het human resources-bedrijf Robert Half UK blijkt dat we op de leeftijd van 35 jaar echt een verschrikkelijke hekel beginnen krijgen aan onze job. Dat komt omdat op die leeftijd het gevoel komt opdagen dat we nog niets bereikt hebben van de doelen die we voor ogen hadden. Voor wie wel al succes heeft geboekt op de werkvloer, is de stress dan weer zo ondragelijk dat werken geen enkele vorm van voldoening meer geeft.
Robert Half UK ondervroeg voor het onderzoek 2.000 werkende Britten. Wie de leeftijd van 35 jaar al gepasseerd was, bleek twee keer zo ongelukkig te zijn als iemand bij wie het 35ste levensjaar nog in het verschiet ligt. Vrouwen van deze leeftijd gaven aan vooral belang te hechten aan het starten van een familie of willen liever tijd doorbrengen met de kinderen in plaats van te presteren op de werkvloer.

Een kwart van de werkenden in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar gaf aan regelmatig stress te hebben op de werkvloer. Bij 35-plussers lag dit aantal hoger, met een derde van de ondervraagden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kunt doen als je propere was altijd muf riekt

Wat je kunt doen als je propere was altijd muf riekt

https://images4.persgroep.net/rcs/JF4sKoUJ-fEPbgAb_TCuPRtqpEQ/diocontent/110453470/_crop/0/3/1618/908/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je hebt de wastrommel niet te vol gepropt en de kleren ook niet te lang laten zitten, en toch ruikt je was niet fris? Als zelfs liters wasverzachter niet helpen, is er waarschijnlijk meer aan de hand.  En geen zorgen, je hoeft niet meteen een nieuw wasmachine te kopen. Met een paar kleine aanpassingen ruikt je propere was frisser als ooit tevoren.

1. De rubberen rand schoonmaken
Vaak blijft er heel wat viezigheid in de rubberen rand van de wasmachine zitten. Denk haren, stofjes, muntjes en andere rommel die na een tijdje kunnen stinken. Maak simpelweg een vod nat met heet water, doe er een beetje allesreiniger bij en hupsakee blijven vegen tot de rand weer proper is.

2. Was stinksokken apart
Het klinkt misschien banaal, maar één stinksok kan er al voor zorgen dat de volledige was naar een beerput ruikt. Sokken en ondergoed apart wassen is het veiligst.

3. Schuur het zeepbakje uit
Het is belangrijk om het zeepbakje af en toe te schuren met een mengsel van kokend water en soda, dat maakt normaal gezien al een groot verschil qua geur.

4. 90 graden
Ruikt je was nog altijd muf? Laat je wasmachine dan eens draaien op 90 graden zonder kleren in en met een vaatwastablet. (br.hln)


» Reageer (0)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vader deelt 10 lessen die hij leerde sinds hij zoontje (3) verloor

“Neem zo veel mogelijk foto’s. Op een dag kan het alles zijn wat je nog hebt”: vader deelt 10 lessen die hij leerde sinds hij zoontje (3) verloor

https://www.mupload.nl/img/cywhmdtufnh1n.jpg

 Het is vandaag 1 jaar en 7 dagen geleden dat Jen en Richard Pringle afscheid moesten nemen van hun zoontje Hughie (3). Het jongetje uit het Britse Hastings stierf aan een hersenbloeding en sindsdien is het leven van het gezin nooit meer hetzelfde geweest. Papa Richard postte nu een bericht op Facebook waarin hij de 10 meest waardevolle lessen deelt die hij leerde sinds hun grote verlies. En hij hoopt dat andere ouders de post lezen en zo veel mogelijk delen.

“Onze jongen had een hersenziekte, maar het ging eigenlijk heel goed met hem”, vertelt Richard. “Hij liep amper 5 procent risico op een bloeding, maar we hadden pech. Het noodlot sloeg toe en op 18 augustus vorig jaar moesten we hem plots afgeven.”

Op foto’s die Richard en Jen deelden op Facebook is een vrolijk jongetje te zien, dat met zijn papa en mama speelt en op uitstap gaat. Schijnbaar onbezorgd, zoals het voor elk kind zou moeten zijn. “Hij was zachtaardig, bezorgd en heel lief”, aldus Richard, die samen met Jen nog twee andere kinderen heeft. “Zelfs de meest saaie dingen werden leuk als hij erbij was. Álles was leuk als hij erbij was. We hadden hem maar drie jaar bij ons, maar hij gaf ons een heel leven aan mooie herinneringen.”
Stortvloed
Hij hoopt nu met een post op Facebook andere ouders te laten beseffen dat ze hun kind nooit voor vanzelfsprekend mogen houden. Het berichtje werd intussen al bijna 2.000 keer gedeeld en kon op een stortvloed aan steunende en bemoedigende reacties rekenen. Dit is wat Richard schreef:

1. Je kan je kind nooit te graag zien of te veel kusjes geven.
2. Je hebt altijd tijd. Hou op met wat je aan het doen bent en speel, al is het maar voor even. Niets is zo belangrijk dat het niet even kan wachten.

3. Neem zo veel mogelijk foto’s en maak zo veel mogelijk filmpjes als fysiek mogelijk is. Op een dag kan het alles zijn wat je nog hebt.

4. Investeer geen geld, investeer tijd. Denk je dat de hoeveelheid geld die je uitgeeft ertoe doet? Nee. Het is wat je doet, dat telt. Spring in plassen, ga wandelen, zwem in zee, bouw een kamp en amuseer jullie samen. Dat is alles wat kinderen willen. Ik kan me niets herinneren van de dingen die we voor Hughie kochten, ik herinner me alleen wat we samen deden.

5. Zing. Zing samen liedjes. Mijn leukste herinneringen zijn die waarin Hughie op mijn schouders zit of naast me in de wagen en we onze favoriete liedjes zingen. Herinneringen worden gemaakt met muziek.
6. Koester de meest eenvoudige dingen. Avonden en de tijd om naar bed te gaan en verhaaltjes voor te lezen. Samen ontbijten. Luie zondagen. Dat zijn de momenten die ik het meeste mis. Laat die special momenten niet onopgemerkt voorbijgaan.

7. Kus de mensen die je graag ziet altijd als je afscheid neemt. En als je het vergeet, ren achter hen aan en doe het toch nog. Je weet nooit of het niet de laatste keer is dat je de kans zal krijgen.

8. Maak saaie dingen leuk. Winkelen en autoritten. Doe gek, vertel grapjes, lach en amuseer jullie. Klussen zijn maar klussen als je ze zo bekijkt. Het leven is te kort om geen plezier te maken.
9. Hou een dagboek bij. Schrijf alle dingen op die je kleintjes doen en die je gelukkig maken. De grappige dingen die ze zeggen, de schattige dingen die ze doen. We zijn daar pas mee begonnen toen we Hughie al kwijt waren. Omdat we ons nog alles blijvend wilden herinneren. Nu doen we het voor Hettie en we gaan het ook voor Hennie doen. Dan kunnen de herinneringen je nooit meer ontsnappen. En als je ouder wordt, zal je altijd kunnen terugkijken en elk moment kunnen koesteren.

10. Als je je kinderen bij je hebt - om goedenacht te kussen, mee te ontbijten, naar school te wandelen, aan de universiteit in te schrijven, weg te schenken op hun huwelijksdag - dan ben je gezegd. Vergeet dat nooit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salma Hayek en haar man zijn het rijkste Hollywoodkoppel: “Ik werk gewoon te graag”

Salma Hayek en haar man zijn het rijkste Hollywoodkoppel: “Ik werk gewoon te graag”

https://images4.persgroep.net/rcs/Dj7BFfmd-8MrMwCxgFb-cUvSxmo/diocontent/110475385/_crop/1/57/943/529/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met liefst 17 miljard euro op de bankrekening zijn Salma Hayek (50) en haar man veruit het rijkste koppel in Hollywood. Maar aan het zwembad liggen luieren in één van hun vier huizen is er niet bij. “Huisvrouw worden is niks voor mij”, zegt Salma, die samen met Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds te zien is in ‘The Hitman’s Bodyguard’. “Ik heb vroeger heel hard moeten werken voor mijn centen. Ik ga nu niet naast mijn schoenen beginnen te lopen.” Hayek is verre van een doorsneevrouw en doet de dingen zelden volgens het boekje. In 2009 trouwde ze met haar steenrijke Franse zakenman, François-Henri Pinault. Twee jaar eerder was ze - op haar 41ste - bevallen van hun dochtertje Valentina (9). Salma had toen aan een rustig leventje als huisvrouw met nanny kunnen beginnen. Maar ze werkte rustig door. In ‘The Hitman’s Bodyguard’ heeft ze geen al te grote rol - ze speelt de vrouw van Samuel L. Jackson, ’s werelds meest beruchte huurmoordenaar.  Maar dat vond ze niet erg: “Ik heb héél veel geld gekregen om slechts een paar scènes in te blikken, dus dit was voor mij zowat de beste job ter wereld”, lacht ze. “De opnames vonden niet ver van mijn thuis in Londen plaats, wat als werkende mama juist heel goed uitkwam.”
Veel fans dachten dat je na je huwelijk en de geboorte van je dochtertje minder zou werken.

”Geloof me, ook ik dacht dat ik tegen nu wel huisvrouw was geweest. Als ik wil, dan kan ik dat zo worden, maar ik werk gewoon veel te graag. Het houdt me nuchter. Ik heb vroeger heel hard moeten werken voor mijn centen, en het is daarom belangrijk dat ik niet naast mijn schoenen begin te lopen. Ik zou zot worden mocht ik vandaag stoppen met werken. Niks doen is absoluut niks voor mij. Mijn dochtertje is mijn prioriteit, maar ik zou ook graag nog als actrice wat willen groeien.” (br.hln)


» Reageer (0)
24-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 badkamerfouten die je een bad hairday bezorgen

3 badkamerfouten die je een bad hairday bezorgen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/14/2/14/20170824083215/media_xll_9957344.jpg

Wie zich 's ochtends in zeven haasten klaarmaakt om op tijd te zijn, zit echt niet te wachten op weerbarstige lokken. Zo'n bad hairday is niet alleen vervelend om mee rond te lopen, het maakt je ochtendroutine ook al snel een stuk langer. Maar wist je dat je zo'n mislukte coupe meestal aan jezelf te danken hebt?

Je gebruikt de verkeerde shampoo

Lijkt het alsof je haar maar niet proper wordt en is het na het drogen meteen weer vettig? Of misschien is je shampoo net te agressief en is je haar na het wassen zo schoon dat het dof en beschadigd oogt? Ga op zoek naar een shampoo die perfect bij de noden van jouw kapsel aansluit. Heb je haar dat snel vet wordt? Dan zoek je best naar een goede cleansing shampoo. Wie net veel problemen heeft met droge lokken is beter af met een verzorgende shampoo.

Je kamt te hard

We begrijpen het wel hoor: het moet allemaal snel snel gaan. Dus een halfuur minutieus knopen ontwarren zit er 's ochtends niet in. Maar ga niet als een malle aan die borstel staan trekken wanneer je niet onmiddellijk door je lokken raakt, zo trek je je haren alleen maar kapot. Maak je lokken eerst handdoekdroog, en vervolgens gebruik je een borstel of kam waarbij de tanden ver uit elkaar staan. Begin onderaan, en werk zachtjes naar boven toe.

Je gebruikt te veel hitte

Een stijltang op 210 graden? Dat is echt niet nodig, op 180 graden werkt de tang immers even goed. En ook je haardroger hoeft echt niet op de hoogste setting te staan. Focus je ook niet de hele tijd op dezelfde haarstrengen, maar verplaats de blaasmond over je hele hoofd. Op die manier kan je je lokken niet beschadigen. Eindig met wat koude lucht om je kapsel te fixeren. (br.hln)


» Reageer (0)
23-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel kinderen spijbelen

Dubbel zoveel kinderen spijbelen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/2/1/8/20170823004351/media_xll_9954368.jpg

In vijf jaar tijd is het aantal spijbelaars in het lager onderwijs verdubbeld. Nooit eerder waren zoveel kinderen problematisch afwezig. Nochtans heeft onderwijsminister Crevits al heel wat initiatieven genomen om het probleem aan te pakken.

Kinderen die meer dan 30 halve dagen spijbelen, krijgen in de statistieken het etiket 'problematisch afwezig'. Waar het in het schooljaar 2010-2011 nog om 1.380 leerlingen ging, waren dat er in 2015-2016 al 2.957 - een stijging met liefst 114%. Dat blijkt uit cijfers die sp.a-parlementslid Steve Vandenberghe opvroeg bij Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

"In absolute cijfers gaat het om een kleine groep, maar ze is erg kwetsbaar", zegt professor Sociologie Bram Spruyt (VUB), die het fenomeen onderzoekt. "Het gaat hier immers niet om moedwillige spijbelaars, maar om kinderen die thuisblijven door een moeilijke thuissituatie." Zowel Spruyt als Vandenberghe erkent dat de Vlaamse regering al maatregelen genomen heeft om het probleem aan te pakken. "Maar toch gaat het de verkeerde kant op", zegt de sp.a-politicus. Hij vraagt Crevits om de inzet van zogenaamde brugfiguren te onderzoeken. In Gent en Kortrijk worden zulke mensen al ingeschakeld om de band tussen de school en de ouders te verbeteren, en zo spijbelen tegen te gaan. Hilde Crevits gelooft in de rol van brugfiguren, maar maakt er geen middelen voor vrij. "De steden en gemeenten krijgen dit jaar 3,5% méér geld uit het Gemeentefonds. Ze kunnen zelf beslissen of ze dat uitgeven aan brugfiguren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag mooi meisje

Dag mooi meisje

https://www.mupload.nl/img/ntrdqzhsdtslx.jpg

dag mooi meisje spelend in de wei
met je gouden haren wapperend in de wind
met je satijnen jurkje
en je ogen zo blauw

kom eens wat dichter
ben je wel echt of droom ik dit
want je bent zo perfect

jou hart raakt het mijne
je stem zingt als een prachtige nachtegaal
en ik zing zachtjes mee

vlinders zitten op het bosje bloemen
die je aan het plukken was
kom bij me en vertel me je naam
mijn hart zingt een liedje voor jou

mijn vingers strelen je gouden lokken
ga nu maar snel naar huis
want al was je maar een droom
je woont voor altijd in mijn hart


» Reageer (0)
22-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abstracte kunstschilder Karl Otto Götz overleden

Abstracte kunstschilder Karl Otto Götz overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/5/1/3/20170821150057/media_xll_9950628.jpg

Karl Otto Götz, de Duitse pionier van de abstracte kunst in de naoorlogse tijd, is zaterdag in zijn woning in Niederbreitbach in Rijnland-Palts overleden. Hij werd 103. Dat maakte Joachim Missmann, de zaakwaarnemer van de K.O. Götz en Rissa-Stichting, vandaag bekend.

K.O. Götz werd geboren op 22 februari 1914 in Aken, nog voor het begin van de Eerste Wereldoorlog. Onder de nazi's mocht hij wegens zijn voorliefde voor het abstracte niet meer werken. Na de Tweede Wereldoorlog bracht hij de Duitse kunst met zijn abstracte doeken weer op de internationale markt. Hij was het enige Duitse lid van de internationale kunstenaarsgroep CoBrA (Kopenhagen-Brussel-Amsterdam). 

Götz gaf vanaf 1979 ook 20 jaar lang les aan de kunstacademie van Düsseldorf. Zijn studenten Gerhard Richter en Sigmar Polke werden wereldvermaard.

Götz was een van de belangrijkste Duitse vertegenwoordigers van de informele schilderkunst, waartoe ook Gerhard Hoehme, Bernard Schultze of Fred Thieler behoorden. Hij werd beroemd met zijn grootschalige gestuele zwart-witcomposities, die vele musea en politieke kabinetten sieren. Toen hij de 100-jarige leeftijd had overschreden, schilderde de bijna blind geworden Götz met de hulp van zijn vrouw Rissa. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/13/12/20170822062437/media_xll_9952272.jpg

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil bij overstromingen drones inzetten om het getroffen gebied exact in kaart te brengen. De gegevens moeten de kaart met overstromingsgevoelige gebieden nauwkeuriger maken, wat interessant is voor bijkomende verkavelingen. De data kunnen bovendien dienen als bewijsmateriaal.

Sinds 2006 heeft Vlaanderen kaarten met overstromingsgevoelige gebieden. Die worden onder meer gebruikt voor de watertoets en bij vergunningsaaanvragen. Sinds 2013 moet bij een verkoop van panden of percelen ook de overstromingsgevoeligheid worden meegedeeld.

De kaarten zijn onder meer gebaseerd op modellen van waterlopen en waarnemingen bij overstromingen. Naast observaties van hulpdiensten werden vroeger ook helikopters ingezet, maar dat blijkt niet meer zo efficiënt.

"De laatste jaren wordt Vlaanderen vaker geconfronteerd met overstromingen in bovenstroomse gebieden die veroorzaakt worden door plotse kortstondige hevige regenval, vaak bij zomeronweders", klinkt het bij de VMM. "Door het plotse karakter van de neerslag en het vaak zeer lokale karakter is een helikoptervlucht niet de meest geschikte methode."

Er wordt daarom met een overheidsopdracht gezocht naar bedrijven met drones. De VMM wil komen tot een "gebiedsdekkend netwerk" voor dronevluchten. Bij een 'code oranje' van het KMI moet een geselecteerd bedrijf maximaal twee uur na een oproep ter plaatse gaan, de overstroming in kaart brengen en de gegevens doorsturen.

Met de beelden en andere gegevens kunnen de bestaande kaarten vervolgens worden verfijnd. "Daarnaast is het aanleveren van beeldmateriaal eveneens van cruciaal belang om bij discussies in een later stadium te kunnen teruggrijpen naar origineel ontegensprekelijk bewijsmateriaal", klinkt het nog.

VMM acht de dronebeelden ook nuttig voor niet-bewoonde gebieden, waar hulpdiensten bij een overstroming niet zullen komen. Gebiedsdekkende informatie "is van cruciaal belang voor het afwegen van nieuwe ontwikkelingen zoals bijkomende verkavelingen", klinkt het.

De aanpak wordt gekaderd in het Vlaamse actieplan "Meerlaagse Waterveiligheid". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij ook slachtoffer van deze vervelende datingtrend?

Ben jij ook slachtoffer van deze vervelende datingtrend?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/16/0/20170821085530/media_xll_9949980.jpg

Jullie zijn al enkele maanden gelukkig samen en tot hiertoe is er geen vuiltje aan de lucht. Jij hebt hem inmiddels voorgesteld aan al je vriendinnen en familie, want als het van jou afhangt is hij de ware. Maar neemt hij jullie relatie wel even serieus? Indien jij voor zijn vriendenkring nog steeds onbestaand bent, kan je maar beter je ogen goed openhouden, want misschien is hij je wel aan het stashen.

Alles mag dan van een leien dakje lopen, het knaagt dat hij nog nooit de moeite heeft gedaan om je voor te stellen aan zijn sociale kring, en stilaan vrees je dat hij iets verbergt, namelijk jou.

De Britse krant Metro noemt het 'stashing', Engels voor 'iets bewaren op een geheime plek', een fenomeen dat vroeg of laat heel wat mensen die in een nieuwe relatie stappen treft. Je partner, de zogenaamde stasher, kiest er voor om (in tegenstelling tot jou) niet met jullie relatie en jou naar buiten te komen. 

Wie slachtoffer is van deze vervelende datingtrend verspilt beter geen tranen aan de verloren liefde, want de kans is groot dat jouw 'ware' er hier en daar nog een relatie op na houdt met wie hij een toekomst aan het aftasten is.

Ontmasker de stasher

Betrap jij je partner op stashing? Dan is het hoog tijd om hem op het matje te roepen. Vraag hem op de man af waarom hij je verbergt. Komt hij met matig smoesje of schuift hij de schuld in jouw schoenen? Houd voet bij stuk en blijf doorvragen tot de waarheid naar boven komt. Heb je geen zin om nog tijd en energie in deze relatie te investeren? Dan is de enige optie hem aan de deur zetten. Misschien een beetje drastisch, maar dan loop je in ieder geval niet het risico dat je aan jezelf begint te twijfelen of het probleem écht aan jezelf toewijd. (br.hln)


» Reageer (0)
21-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komiek Jerry Lewis (91) overleden

Komiek Jerry Lewis (91) overleden

https://www.mupload.nl/img/pgl7qrkhby0gn.jpg

Acteur, komiek, regisseur en producent Jerry Lewis is zondag op 91-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Las Vegas. Zijn agent heeft het overlijden bevestigd aan verscheidene Amerikaanse media.

De in New Jersey geboren Lewis staat te boek als één van de eerste supersterren in de geschiedenis van Hollywood. Lewis startte zijn carrière in het midden van de jaren veertig aan de zijde van zanger Dean Martin. Het komische duo maakte furore met slapstick, eerst in de theaterzalen en op televisie en vanaf de jaren vijftig ook op het witte doek. 'My Friend Irma' was hun eerste succes.

'The Nutty Professor'
In 1956 scheidden hun wegen en vatte Lewis een succesvolle solocarrière aan. Hij groeide niet enkel uit tot de meest populaire acteur van de Verenigde Staten, maar ging ook aan het produceren en regisseren. 'The Nutty Professor' en 'The Bellboy' zijn enkele hoogtepunten uit die periode.

Vanaf midden jaren zestig begon zijn filmcarrière wat te tanen, maar in die periode lanceerde Lewis wel een jaarlijkse televisiemarathon ten voordele van de bestrijding van spierdystrofieën.

Rugpijn
Lewis, die zelf met rugpijn kampte, zou die benefietactie meer dan veertig jaar volhouden en volgens het blad Variety zamelde hij in die periode meer dan twee miljard dollar in. Het leverde hem zelfs een nominatie voor de Nobelprijs op.

Op het witte doek zou Lewis nog af en toe schitteren, onder meer met dramatische rollen in 'The King of Comedy' en 'Arizona Dream'. Uiteindelijk zou hij in meer dan zestig films spelen. Zijn prent 'The Nutty Professor' werd in 1996 heruitgebracht in een nieuwe versie met Eddie Murphy in de hoofdrol.

Lewis werd op 16 maart 1926 in New Jersey geboren als Joseph Levitch. Hij is afkomstig uit een joods gezin met Russische roots. Hij had zes zonen uit zijn eerste huwelijk en adopteerde een dochter tijdens zijn tweede huwelijk.

In 1982 werd hij klinisch dood verklaard na een hartaanval, maar toch overleefde hij. Na een minder succesvolle periode maakte Lewis begin jaren tachtig een redelijk succesvolle comeback op het witte doek. Dat gebeurde in de film The King of Comedy van Martin Scorsese. Zijn laatste kleine rol speelde hij 2016 in de film The Trust. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap

Vriendschap

https://www.mupload.nl/img/vgcbff0gqke3o.jpg

vriendschap is mooi
ook al zie je elkaar niet veel
het geeft kracht
om moeilijke momenten te doorstaan
 
vriendschap
is een hechte band
die nimmer te verbreken is
het zijn harten
die om elkaar geven
 
vriendschap is alles delen
je vreugde
maar  ook je verdriet
...is  elkaars hand vastnemen
als de ander het moeilijk heeft
 
vriendschap
is als een parel
kostbaar en wondermooi
vriendschap is een geschenk je gegeven
omdat  je weet
dat je ook in iemand ander zijn hart leeft


» Reageer (0)
20-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen

Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/15/12/12/20170819104434/media_xll_9946287.jpg

Is je kat vrolijk, droef, depressief of gewoon totaal ongeïnteresseerd? Het is soms moeilijk om van hun gezicht af te lezen, waardoor steeds meer eigenaars met hun kat in therapie gaan. Helemaal niets vreemds aan, want door simpelweg het gedrag van je kat te begrijpen, voorkom je heel wat verborgen leed bij je harige viervoeter.

Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts ziet steeds vaker baasjes met hun kat in haar praktijk verschijnen. En dat is goed, want zo'n 20 tot 50 procent van de huiskatten heeft gedragsproblemen, omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen. "Mensen denken te makkelijk over hun huisdier. Katten zijn tegenwoordig populairder dan honden, want een kat kun je lekker zijn gang laten gaan en hoef je niet uit te laten. Maar een kat heeft ook gewoon aandacht en zorg nodig, en dat vergeten mensen soms", zegt Puts. Als kattengedragstherapeut geeft Liesbeth praktische adviezen over wat een kat nodig heeft.

"Je kan een kat niet in zijn eentje opsluiten, de hele dag gaan werken en dan vervolgens nog gaan sporten. We geven heel veel geld uit aan katten, kopen geweldige speeltjes, waterfonteinen en mooie kattenbakken voor ze, maar hebben minder aandacht voor ze dan goed voor ze is. Als ik tegen baasjes zeg dat ze iedere dag zeker vijf minuten actief met hun kat moeten spelen, kijken ze me echt met tegenzin aan."

Angstige beestjes

Een kat die zich niet goed in haar vel voelt, vertoont vaak ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid of agressie. Maar vaak is de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken: de kattenbak is te klein, vuil of moet gedeeld worden met andere katten.

De meest voorkomende oorzaak van problemen bij huiskatten is volgens kattengedragstherapeut Yvon Sweere angst. "Veel katteneigenaren herkennen dat niet, omdat ze maar weinig van de lichaamstaal van dieren weten. Ik denk dat we veel dierenleed kunnen voorkomen als we op school les zouden geven over de lichaamstaal. Ook bijtincidenten bij honden kunnen dan voorkomen worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden botresten in eeuwenoud scheepswrak

Archeologen vinden botresten in eeuwenoud scheepswrak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/4/9/8/20170818220320/media_xll_9945383.jpg

Archeologen hebben voor de kust van Zuid-Engeland in een Nederlands scheepswrak uit de achttiende eeuw botresten gevonden. Het gebeurt zelden dat resten van opvarenden uit die tijd boven water komen, schrijft de krant The Telegraph. Het menselijk materiaal wordt geborgen en er zijn plannen om DNA af te nemen om te kijken of er vandaag de dag nog nabestaanden van de slachtoffers zijn.

De Rooswijk, een schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), verging in januari 1740 bij Ramsgate in slecht weer. Het was pas de tweede tocht van de Rooswijk. Het zeilschip was onderweg naar Batavia, het tegenwoordige Jakarta, en had zo'n 250 opvarenden aan boord. Naast de bemanning waren er ook passagiers, soldaten, vrouwen en kinderen aan boord.

Ook zijn drie kisten ontdekt met daarin vermoedelijk zilveren staven. Voordat deze kisten hun geheimen prijsgeven worden ze eerst onderzocht met röntgenapparatuur. Het schip was onderweg naar Batavia om peper, nootmuskaat en porselein te kopen.

Onderzoekers vonden ook persoonlijke spullen die een beeld geven van het dagelijks leven aan boord. Het gaat om zaken als leren schoenen, messen, riemgespen en tinnen kruiken. Al deze spullen gaan naar Nederland, als eigenaar van het wrak, hoewel de Britten hopen ook wat in eigen land te kunnen tentoonstellen.

Een duiker ontdekte het wrak in 2005 en sindsdien wordt het onderzocht. De archeologen moeten haast maken omdat het wrak wordt bedreigd door een zeeworm die uit de Middellandse Zee naar noordelijke wateren oprukt. Daarnaast is door het verschuiven van zandbanken de romp vrijgekomen, waardoor deze door lucht en het zoute water wordt aangetast. (br.hln)


» Reageer (0)
19-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Benatar - Promises In The Dark

Pat Benatar - Promises In The Dark

Klik op de foto om haar te beluisteren






Pat Benatar (oorspronkelijke naam Patricia Mae Andrzejewski, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres die verschillende hits scoorde in de jaren '80.

Pat Benatar, die geboren werd in Brooklyn, New York, studeerde aanvankelijk opera-muziek. In 1971 trouwde ze met Dennis T. Benatar, waardoor ze de achternaam kreeg waarmee ze beroemd werd. In 1977 werd haar zangtalent ontdekt tijdens een talentenjacht in een New Yorkse club.

Ze scheidde van Benatar en trouwde later met de gitarist van haar band, Neil Giraldo. Samen kregen ze twee dochters.

In de jaren '80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit 1983 werd in onder meer Nederland een nummer 1-hit. Tussen 1980 en 1983 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Later werd ze nog vier keer genomineerd voor deze categorie.


» Reageer (0)
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling onderging gruwelijke testen. Keuze om samen te blijven, bekocht één van hen met de dood

Siamese tweeling onderging gruwelijke testen. Keuze om samen te blijven, bekocht één van hen met de dood

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/8/1/20170813132636/media_xll_9933091.jpg

 Ze werden weggehaald bij hun moeder toen ze net ter wereld waren gekomen en gebruikt voor de vreselijkste medische experimenten. Daarbij werden ze uitgehongerd, aan extreme temperaturen blootgesteld en ingespoten met radioactieve stoffen. Maar hoewel de Russische Masha en Dasha Krivoshlyopova dezelfde horror meemaakten, ontwikkelden ze compleet andere persoonlijkheden. "Masha was een psychopate pur sang en Dasha een brave ziel die niets liever wilde dan een normaal leven", aldus journaliste Juliet Butler in een nieuw boek over de Siamese tweeling. "Het zou haar nooit gegund zijn."

Butler schreef al van in hun kindertijd over de tweeling en raakte ook bevriend met de vrouwen nadat ze hen in 1988 geïnterviewd had. In 'The Less You Know the Sounder You Sleep' (hoe minder je weet, hoe beter je slaapt), onthult ze nieuwe details over het getormenteerde leven van Masha en Dasha Krivoshlyopova.

Medisch instituut
De Siamese tweeling werd geboren in januari 1950 en toen dokters zagen wat er met hen aan de hand was, werden ze meteen meegenomen naar een medisch instituut van Stalin in de buurt van Moskou. Hun moeder Yekaterina maakten de artsen wijs dat de meisjes het niet hadden gehaald.
Masha en Dasha deelden dezelfde bloedsomloop, maar hadden aparte zenuwstelsels. En daarom werden ze aanzien als de ideale proefkonijnen. Ze werden verbrand en bevroren om te kijken hoe ze reageerden op extreme temperaturen, onder dwang wakker gehouden om het effect van langdurig slaaptekort te onderzoeken, uitgehongerd, geëlektrocuteerd en zelfs ingespoten met radioactieve producten. En dat allemaal in de naam van de wetenschap.

Experimenten
In een van de experimenten werd een van de meisjes geprikt met naalden om de reactie van haar zus te zien. En in een andere test werd een van beiden in ijswater gehouden om te checken of dat een effect had op de lichaamstemperatuur van haar zus. Tijdens hun kindertijd kreeg een van hen de mazelen, de ander niet. Dat toonde aan dat de ene ziek kon zijn, terwijl de ander gezond bleef.
In 1956 werden Masha en Dasha overgeplaatst naar een ander onderzoekscentrum, waar ze acht jaar lang verborgen werden gehouden op de kinderafdeling. Daarna gingen ze naar een kostschool voor kinderen met een beperking in het zuiden van Rusland.

Traumatisch
Als volwassenen blokten ze die traumatische ervaringen uit. "Ik vertelde hen zélf wat ze allemaal hadden moeten doorstaan", aldus Butler. "Ze zeiden dat ze zich dat niet konden herinneren, alleen leuke dingen, zoals de keer dat ze van een van de verpleegster speelgoed hadden gekregen."
Opmerkelijk was volgens Butler ook dat de vrouwen ondanks hun gedeelde lichaam en beproevingen compleet verschillende karakters ontwikkelden. "Masha was een wrede psychopate, Dasha een zachte en gevoelige vrouw, die haar hele leven werd mishandeld door haar zus", vertelt de journaliste. "Niet alleen emotioneel, maar ook fysiek. Zo kon Masha geen alcohol meer innemen en verplichtte ze haar zus - die alcohol verafschuwde - om te drinken, zodat ook zij in een roes zou geraken."
Masha ontzegde haar zus volgens Butler alles wat ze graag wilde. "Een normaal leven, een job, een relatie met hun moeder - die ze in 1985 terug hadden gevonden - en zelfs haar kans op liefde", vertelt ze. "Dasha was verliefd geworden op een jongen en het bleek wederzijds. Maar Masha weigerde hen hun kans op geluk te geven. Ze was heel bezitterig. Niemand mocht Dasha hebben, alleen zijzelf."

Eigen lichaam
En ook wat Dasha uiteindelijk nog het liefste wilde van al - een eigen lichaam - kreeg ze niet. Heel wat gespecialiseerde dokters boden in de loop der jaren aan om de twee te scheiden, maar ze stuitten op een resoluut 'njet' bij Masha.
Na een televisieoptreden verhuisden de vrouwen naar een opvanghuis voor oude arbeiders, waar hun levensomstandigheden verbeterden. "Dasha begon zich meer te verzetten tegen haar zus en er kwam meer evenwicht in hun relatie", aldus Butler. "Ondanks hun toxische verhouding bleken ze toch van elkaar te houden. En dat werd extra duidelijk toen Masha plots stierf aan een hartaanval."

Bloedvergiftiging
Dat gebeurde op 17 april 2003. Toen haar zus overleden was, weigerde Dasha - zoals haar zus haar hele leven had gedaan - om gescheiden te worden. "Misschien uit loyaliteit of uit haar eigen nood om altijd dicht bij haar zus te zijn", aldus Butler. "Vast staat dat ze uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht werd en daar 17 uur later stierf aan een bloedvergiftiging, door het ontbindingsproces van haar dode zus. Ze waren met hun 53 jaar de oudste Siamese tweeling ter wereld geworden."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zelfs negatieve emoties bijdragen tot geluk

Hoe zelfs negatieve emoties bijdragen tot geluk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/10/4/20170817110704/media_xll_9941389.jpg

Je denkt misschien dat geluk enkel voorkomt uit positieve gevoelens, zoals verliefdheid, tevredenheid, en vertrouwen, maar niets blijkt minder waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ook af en toe goed kwaad of teleurgesteld zijn, bijdraagt tot onze levenstevredenheid. Niet alleen positieve, maar dus ook negatieve ervaringen zijn essentieel voor het vinden van geluk.

Niemand is fan van slechte momenten en nare gebeurtenissen maar uit een onderzoek uitgevoerd door Hebrew University of Jerusalem blijkt dat die negatieve ervaringen wel nodig zijn om écht gelukkig door het leven te gaan, mits de emoties betekenisvol zijn en op het juiste moment plaatsvinden.

De studie, waarbij onderzoekers zichzelf de vraag stelden welke emotionele ervaringen mensen moeten nastreven om hun geluk te optimaliseren, ondervroeg 2.324 universiteitsstudenten uit 8 verschillende landen en legde voornamelijk de focus op gewenste emoties: diegene die we willen voelen ongeacht ze goed of slecht zijn.

De deelnemers werden gevraagd naar de emoties die ze in hun dagelijkse leven ervaren, alsook de emoties die ze wensen te ervaren. Daarnaast werd er ook gepeild naar hun levenstevredenheid en eventuele depressieve emoties. Het merendeel van de bevraagden gaf aan zich vaker blij te willen voelen, terwijl 10 procent stelde vaker negatieve emoties te willen voelen.

Conclusie

De studie concludeert dat deelnemers die hun gewenste gevoelens ervaren - zowel negatief als postief, gelukkiger in het leven staan en minder depressieve emoties ervaren dan deelnemers die niet hun gewenste emoties ervaren.

"Mijn onderzoek toont aan dat gelukkige mensen net de emoties beleven die ze willen beleven", zegt auteur en professor in de psychologie Maya Tamir. "Dat betekent dat als iemand boos wil zijn die persoon meer kans maakt om gelukkig te zijn als die de boosheid ook effectief toelaat dan moest hij of zij dat niet doen." Geluk gaat om het toelaten en ervaren van de emoties die 'juist' voelen, ongeacht of die emoties positief of negatief zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiener schrijft emotionele brief aan oma nadat opa uit leven stapte toen ze zei dat hij haar verkracht had

"Haat me alsjeblieft niet": tiener schrijft emotionele brief aan oma nadat opa uit leven stapte toen ze zei dat hij haar verkracht had

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/10/10/20170817163106/media_xll_9941950.jpg

"Alles wat ik gezegd heb, is waar. Ik weet dat het moeilijk is om te geloven omdat hij je man was. Ik mis je ongelofelijk. Haat me alsjeblieft niet." Een Britse tiener heeft een aangrijpende brief geschreven naar haar grootmoeder in de hoop dat die hun hechte band van vroeger een nieuwe kans wil geven. De vrouw spreekt al een jaar niet meer tegen het meisje, nadat die haar opa ervan beschuldigde dat hij haar als kind misbruikt had. De man stapte uit het leven tijdens zijn proces.

Megan Morrison (17) uit Derby en haar oma Vivienne (62) waren altijd erg close. Ze bakten samen taarten en gingen op reis en als ze een probleem had, kon Megan altijd bij haar grootmoeder terecht. Maar alles veranderde toen het meisje plots een duister geheim opbiechtte aan haar moeder.

Misbruikt
Ze vertelde dat haar opa Malcolm Harrison (74) haar als kind seksueel misbruikt en verkracht had. Dat gebeurde volgens haar toen ze tussen 8 en 10 was. "Hij zei dat ik het niet aan mama mocht vertellen, dat het ons geheimpje was", doet ze haar verhaal. "Maar toen ik 10 werd, zei ik hem dat ik het toch aan iemand zou zeggen als hij er niet mee stopte. Hij hield er toen meteen mee op."

Jarenlang had ze naar eigen zeggen gezwegen omdat ze haar oma niet wilde verliezen, maar haar mama Vanessa White (36) - een verpleegster - kon zich daar niet mee verzoenen. "Ik zei haar dat we het juiste moesten doen en naar de politie moesten stappen", zegt ze. En dat deden ze.

Benzine
Er kwam een rechtszaak van en het meisje getuigde in de rechtszaal. Haar opa ontkende alles en stapte uit het leven op de laatste dag van zijn proces, 30 juni vorig jaar. Volgens de politie overgoot hij zijn wagen met benzine en stak hij hem in brand terwijl hij er zelf in zat. Het proces werd stopgezet omdat de verdachte overleden was en de man werd uiteindelijk nooit veroordeeld. "Hij zou waarschijnlijk een celstraf gekregen hebben als hij schuldig bevonden was", aldus Richard Burton van de Derbyshire Police. "Maar we weten dat hij tegen zijn vrouw had gezegd dat hij dat niet zag zitten.

Megan - die een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgt en deeltijds bij McDonald's werkt - bleef bij haar verhaal en dat resulteerde in een stilte van een jaar van de kant van haar oma. Nu heeft ze de vrouw een pakkende brief gestuurd waarin ze smeekt om weer de hartsvriendinnen te worden die ze vroeger altijd waren. "Ik wil haar gewoon terug. We hadden vroeger zo een sterke band", zegt ze.

Leugens
In haar brief schrijft Megan dat ze beseft dat ze waarschijnlijk de laatste persoon is van wie haar oma iets wil horen. "Ik weet dat het moeilijk is, maar ik mis je ongelofelijk. Je vraagt je vast af waarom ik al die dingen heb gezegd, dingen waarvan je denkt dat het leugens zijn. Maar dat zijn ze niet, oma. Alles wat ik verteld heb, is waar. Elk woord. De reden waarom ik zo lang heb gezwegen, ben jij. Ik was bang dat ik je zou verliezen. Ik wilde dat alles oké zou blijven tussen ons. Ook al was het moeilijk voor mij. Oma, ik zie je graag en je zal altijd mijn oma blijven, wat er ook gebeurt. Haat me alsjeblieft niet."

Hoorn
Mama Vanessa hoopt dat de brief effect zal hebben. "Het kan me niet schelen wat mijn moeder over mij denkt, maar ik wil dat ze weer vrienden wordt met Megan. Nadat papa gearresteerd was, belde ik haar om haar te zeggen dat het me speet, maar ze gooide de hoorn op de haak. Sindsdien hebben we niets meer van haar gehoord, ook niet op feest- en verjaardagen. Megan ziet daar zo van af dat ze zichzelf verminkt. Ik hoop dat dit eindelijk kan ophouden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie kocht 20 lootjes van 2 euro in tombola. Ze heeft nu landhuis van 880.000 euro en titel van Lady

Marie kocht 20 lootjes van 2 euro in tombola. Ze heeft nu landhuis van 880.000 euro en titel van Lady

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/8/5/20170816155049/media_xll_9939500.jpg

Een Britse vrouw heeft de slag van haar leven geslagen toen de eigenaar van een 18de-eeuws landhuis zijn stek op een originele manier van de hand deed. Omdat hij maar geen koper vond voor de woning van 880.000 euro, besloot hij een tombola te organiseren om zijn eigendom kwijt te raken. Doel was om 275.000 lootjes van 2 euro te verkopen. Met die 550.000 euro zou hij toch nog de aankoopprijs en de renovatie van het huis met zes slaapkamers in Lancashire terug kunnen verdienen.

Dunstan Low (37) wendde zich tot het internet om zijn plan uit te voeren. En dat liep een pak beter dan hij had gehoopt. Want er bleek interesse te zijn van over de hele wereld, tot uit China, New York en Nieuw-Zeeland toe. Uiteindelijk haalde de man net geen miljoen op voor het huis dat onder meer een balzaal, een bioscoop en een adembenemend uitzicht op het Lake District heeft.

En hij was niet de enige die er een goed gevoel aan overhoudt. Want de hoofdprijs ging gisteren naar Marie Segar uit Warrington. Zij krijgt overigens niet alleen een prachtig gerenoveerd landhuis, maar ook de titel van 'Lady of Melling Manor', die aan de villa hangt.

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/7/4/20170816155021/media_xll_9939499.jpg



De vrouw kocht 20 lootjes van 2 euro. "Ik ben in shock", reageert ze. "Ik kan het amper geloven. Een plan heb ik niet echt. Misschien dat ik de naam op mijn bankkaart nu wel laat veranderen in Lady Marie (lacht). Ik deed wel mee aan de loterij, maar dacht geen moment dat ik zou winnen."

De eigenaar zei al dat hij een deel van de opbrengst aan het goede doel zal schenken. Zo gaat er 33.000 euro naar het St John's Hospice in Lancaster en 11.000 euro naar de National Youth Advocacy Service, een Britse non-profitorganisatie die het opneemt voor kinderen en jongeren. De grafisch ontwerper - die met zijn vrouw Natasha (32) twee kinderen heeft: Dylan (15) en Ozzy (5) - kreeg ook al verscheidene vragen van andere mensen om hun eigendom ook op die manier aan de man te brengen.

Het is niet de eerste keer dat iemand zijn woning via een loterij van de hand doet. In 2014 wilden de Nederlandse Peter de Pagter en zijn Belgische vrouw Arlette Boeckx hun villa bij Kaapstad op dezelfde manier verkopen. Ze woonden er sinds 2004, maar wilden terug naar Europa nadat bij Arlette leukemie werd vastgesteld. Voor 99 euro kon je een lootje kopen.

Problemen
Het initiatief stuitte wel op problemen omdat een dergelijke loterij toen alleen in Oostenrijk was toegestaan, maar dat probeerde het koppel te omzeilen met een Oostenrijkse website. Uiteindelijk kregen ze toch een boete van de Nederlandse Kansspelautoriteit omdat de wedstrijd op de Nederlandse markt was gericht. De boete bedroeg 80.000 euro. Het is onduidelijk of Dunstan Low ook een dergelijke boete boven het hoofd hangt.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!