Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/9/14/20170731111459/media_xll_9902339.jpg

De tijd tegenhouden en nooit ouder worden behoort nog steeds niet tot onze mogelijkheden - tenzij je Peter Pan heet. Waar we wél controle over hebben, is hoe we die voortschrijdende tijd het beste invullen. Wil je geen spijt krijgen van gemiste kansen in je latere leven, en ooit naar waarheid Je ne regrette rien op je begrafenis laten spelen? Dan maak je best werk van deze dingen als je nog jong bent.

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als een handleiding voor het leven. Maar er zit wel een waarheid in clichés à la "tijd brengt raad" en "wijsheid komt met de jaren". Daarom ook dat twintigers iets kunnen opsteken van het advies van deze Reddit-gebruikers, die tippen wat je best vóór je dertig doet om later geen spijt te krijgen dat je het nooit gedaan hebt. 

De dertig al gepasseerd? Geen nood, dat cijfer vormt natuurlijk slechts een richtlijn en "je bent maar zo oud als je jezelf voelt", om er nog een cliché tegenaan te smijten. Deze bucketlist is een tip voor (late) twintigers, maar het is nooit te laat om je leven een andere wending te geven.

Reis

Nog geen gezin, bloeiende carrière of andere verplichtingen om rekening mee te houden? Maak van die gelegenheid gebruik om de rest van de wereld te ontdekken, tippen Reddit-gebruikers. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om alles achter te laten en een paar weken of zelfs maanden erop uit te trekken - als een carrière en een gezin dat moeilijk maken. Niets is natuurlijk onmogelijk, maar het is een stuk eenvoudiger als je nog jong bent. Al is het zelfs maar om gezonheidsredenen: een zware trektocht door het Andesgebergte klinkt al iets minder aanlokkelijk rond middelbare leeftijd.

Gezonde gewoonten

Het is nooit te laat om je leven te beteren, maar toch is het slim om al op jonge leeftijd de kiem te leggen voor een gezond leven. Ga sporten, eet gezond, verzorg je tanden en gebruik zonnecrème. Begin je al vroeg met deze gewoonten, dan leer je ze jezelf aan voor de rest van je leven. Ook stoppen met roken voor je dertig is een mooi voornemen. Hoe vroeger je de sigaret afzweert, hoe meer je de opgelopen schade van je rokersjaren kan inperken. 

Onderhoud sociale contacten

Na je dertigste kan sociaal contact licht afnemen. Vrienden krijgen kinderen, gaan soms wat verder wonen en kunnen daardoor simpelweg minder snel spontaan een terrasje gaan doen. Het loont daarom de moeite om in je twintigerjaren goed te investeren in duurzame vriendschapsrelaties. Een goede vriendschap die stand houdt als je elkaar enkele weken niet hebt gezien door drukke agenda's, is goud waard.

Zoek een hobby

Even genoeg van het werk, een relatiedip of ruzie met een goede vriend of vriendin? Dan is het fijn om een uitlaatklep te hebben die je er opnieuw bovenop helpt. Zoek een hobby naast je werk - hoe druk het ook is - die je positieve energie geeft.

Maak plezier

Er bestaat niet zoiets als "te veel plezier maken", daar zijn de Reddit-gebruikers het over eens. Het is ook iets waar je geen spijt van kan krijgen, en dat je achteraf maar moeilijk kan inhalen. Laat die strakke teugels af en toe eens los en geniet honderd procent van het leven. Te korte nachtjes door leuke avonden of een sporadische dag vol junkfood? Die horen er ook bij af en toe, en voel je er vooral niet schuldig over. 

Doe vooral je eigen ding

In een lichte paniekkramp geschoten omdat je geen van deze dingen doet en de dertig al gepasseerd bent? Nergens voor nodig. Er rust geen druk op je schouders en je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. "Vergelijk jezelf niet te veel met anderen," tipt nog iemand. "Je late twintigerjaren zijn een periode waarin je jezelf erg ontwikkelt. Maak er puur voor jezelf het beste van," besluit een andere gebruiker. (br.hln)


» Reageer (0)
31-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne Moreau (89) overleden

Jeanne Moreau (89) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/5/12/20170731112050/media_xll_9902352.jpg

De Franse actrice Jeanne Moreau is op 89-jarige leeftijd overleden. Franse media meldden dat ze in haar woning dood is gevonden door een hulp in de huishouding. Moreau was een van de bekendste Franse artiesten en is behalve als actrice ook als zangeres wereldberoemd geworden.

Jeanne Moreau werd voornamelijk bekend door haar rollen in de films 'Les Amants' en 'Jules et Jim'.

Jongste lid van Comédie-Française
Moreau werd in 1928 geboren in Parijs, de dochter van een bareigenaar en een Britse danseres. Ze volgde toneellessen en maakte haar debuut op het theaterfestival van Avignon. Ze werd later uitgenodigd om lid te worden van het zeer prestigieuze Comédie-Française, de jongste persoon die vast lid werd van dit Franse theatergezelschap.

Moreau speelde vervolgens in verscheidene B-films. Filmmakers vonden haar echter niet fotogeniek genoeg om een groot filmster te worden, vermoedelijk vanwege haar weigering make-up te gebruiken. De Franse filmregisseur Louis Malle zag in haar wél een groot talent en regisseerde haar grote doorbraak, de film 'Ascenseur pour l'échafaud' uit 1957.

Nouvelle Vague
Malle en Moreau kregen een kortstondige relatie. Het jaar daarop regisseerde Malle haar voor het succesvolle, maar controversiële 'Les Amants', een sensuele film over een verveelde huisvrouw die een buitenechtelijke relatie aangaat met een vreemdeling. Onder andere vanwege een beruchte naaktscène kwam de film met moeite door de Amerikaanse censuur. Dankzij deze twee films werd ze beschouwd als een van de belangrijkste actrices van de Franse Nouvelle Vague.

In 1961 was ze te zien in haar internationaal meest succesvolle film, 'Jules et Jim' van François Truffaut. Met hem maakte ze in 1968 een tweede film, 'La mariée était en noir'. Gedurende de jaren zestig speelde ze in nog meer films van grote regisseurs, waaronder Michelangelo Antonioni ('La Notte', 1961), Luis Buñuel ('Le Journal d'une femme de chambre', 1964) en verscheidene films van Orson Welles.

Voorkeur voor Europese films
Vanaf de jaren zestig tot de jaren negentig speelde ze in diverse films, waarbij ze grote Hollywoodprojecten vaak afwees ten gunste van Europese producties. Zo was ze te zien in 'Les Valseuses' van Bertrand Blier (1974) en 'La Femme Nikita' van Luc Besson (1990). Toch was ze ook in enkele Amerikaanse films te zien. In 1976 nam ze haar regie-debuut op, 'Lumière', gevolgd door 'L'Adolescente' uit 1979.

Zangeres
Voor ze doorbrak op het witte doek, leek ze meer succes te kunnen oogsten als zangeres. Ze maakte in de loop der jaren diverse albums en trad in 1984 zelfs met Frank Sinatra op in Carnegie Hall. Ze werd onder meer bekend met 'Le Tourbillon' en 'Le Nombril'.

Jeanne Moreau trad tweemaal op als voorzitter van de jury van het Filmfestival van Cannes, in 1975 en in 1995.

Ze is twee keer getrouwd en gescheiden. De eerste keer was met de Franse regisseur Jean-Louis Richard, met wie ze een zoon Jérôme kreeg. Haar tweede echtgenoot was de Amerikaanse regisseur William Friedkin, de maker van 'The Exorcist'. Dat huwelijk hield slechts twee jaar stand, van 1977 tot 1979. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/9/14/6/20170731090703/media_xll_9902106.jpg

Snoepen is slecht voor je tanden en ook roken doet geen goed in het streven naar een stralend wit gebit. Maar wist je dat ook sportdrankjes of chips geen goede keuze zijn als je een mooie rij tanden in je mond wil behouden? Tandartsen geven vijf dingen mee die je beter niet te vaak eet voor je mondhygiëne.

Zonnebloempitjes

Meer nog dan de smaak van een zonnebloempit, is het een leuk ritueel om de schil kapot te bijten om dan pas het pitje in je mond te stoppen. Maar net bij dat ritueel knelt het schoentje. "Het feit dat je op die schil bijt om ze te kraken, is net slecht voor je tanden," legt Tyrone Rodriguez uit, een tandarts uit Washington. Hij kreeg al patiënten over de vloer die een stukje tand hadden afgebroken door veel zonnebloempitten te eten. Ben je fan van de pitjes, opteer dan zo vaak mogelijk voor de gepelde variant.

Ijsblokjes

Hou die ijsblokjes maar veilig in je glas, want erop kauwen is geen goed idee. "Zowel ijs als tandglazuur bestaan uit kristallen," legt tandarts Matthew Massina uit Ohio uit. "Als je de twee kristallen met veel kracht tegen elkaar duwt, gaat één van de twee breken." Of voor wie nog niet overtuigd is, legt Messina het zo uit: "Als ijs de rijbaan al kan aantasten, stel je dan eens voor wat het met je tanden kan doen."

Sportdrank

Sportdranken kunnen dan wel tekorten aanvullen na een lange sportsessie, vergeet niet dat zo vol suiker zitten. "Het kan natuurlijk geen kwaad om af en toe een sportdrankje te drinken, maar maak er geen dagelijkse routine van," tipt Genaro Romo, een tandarts uit Chicago. Hetzelfde geldt overigens voor water met een smaakje in. Al zijn deze suikervrij, dat wil nog niet zeggen dat er geen zuren inzitten, die een vaakvoorkomende oorzaak zijn van de erosie van tandglazuur. "Ik adviseer mijn patiënten altijd om voor de veiligste optie te gaan, en dat is water," aldus Romo. 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zit vol vezels en vitamines, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het onttrekken van vocht aan vruchten. "Als je water uit fruit haalt, dan blijft er vooral suiker en zuur over, en het eindproduct wordt kleveriger," legt Rodriguez uit. Rozijnen en gedroogde bessen kunnen vast komen te zitten tussen de groeven en spleten in je tanden. Bacteriën vallen maar al te graag aan op die suiker die vrijkomt tussen je tanden. De kleine beestjes produceren vervolgens zuur, dat oplost op je tandglazuur en gaatjes veroorzaakt.

Aardappelchips

Dacht je met chips safe te zitten, omdat die geen suiker bevatten? Helaas. "Chips richten stiekem schade aan," zegt Alice Boghosian van de American Dental Association. Net zoals dropjes en gedroogd fruit, gaan ze aan je tanden kleven. Als het zetmeel uit de aardappelen wordt omgezet naar suiker, breekt de suiker af tot zuur, dat je tanden aantast. Eet je graag eens chips af en toe, zorg er dan zeker voor dat je achteraf voldoende water drinkt en flost. Een regel die algemeen geldt: maak je tanden goed schoon nadat je een kleverige snack hebt gegeten, om tandbederf te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen

24 onderzoekers wereldwijd in open brief: "Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/14/2/20170728104335/media_xll_9895952.jpg

In België leven meer dan 200.000 mensen met dementie en door de vergrijzing zal dat aantal alleen maar toenemen. Volgens 24 vooraanstaande wetenschappers kan de ziekte echter voorkomen worden in één op drie gevallen. Dat schrijven ze in een internationale brandbrief waarin ze overheden oproepen om mogelijke oorzaken beter aan te pakken.

In het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet schrijven de onderzoekers dat 9 oorzaken verantwoordelijk zijn voor maar liefst 35 procent van de ziektegevallen. Variërend van eenzaamheid tot roken.

9 factoren die dementie veroorzaken:

- Overgewicht
- Het niet afmaken van de middelbare school als tiener
- Gehoorproblemen op middelbare leeftijd
- Diabetes type 2
- Inactiviteit
- Hoge bloeddruk
- Eenzaamheid
- Depressie
- Roken

Volgens de wetenschappers zullen er in 2050 zo'n 131 miljoen mensen met de ziekte leven. Ter vergelijking: nu lijden grofweg geschat zo'n 45 miljoen mensen wereldwijd aan dementie. "Het is dan ook belangrijk om ambitieus te zijn met preventie," schrijven ze in de brief gericht aan de overheden.

"Mensen moeten meer gestimuleerd worden om te bewegen, te stoppen met roken, school af te maken en sociale contacten te onderhouden," benadrukken ze.

Het is ook belangrijk dat mensen leren omgaan met gehoorproblemen, depressie, diabetes en overgewicht volgens de onderzoekers. "Dan kunnen ze de problemen als gevolg van deze ziektes zo veel mogelijk beperken, waardoor dementie uitgesteld of zelfs volledig voorkomen kan worden," aldus de wetenschappers.

Dementie is geen lot
Dat gezonder leven de kans op dementie fors verlaagt, is overigens niet nieuw. Wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht in Nederland en het UMC+ ontwikkelden een dementie-voorspellend rekenmodel genaamd de LIBRA-index. Een studie op basis daarvan toonde een paar maanden geleden al aan dat vijftigers en zestigers die ongezond leven, hun kans om dementie kunnen halveren door gezonder te gaan leven.

"Veel mensen denken dat dementie je lot is. Dat er niets aan te doen is om het te voorkomen. Dat is niet zo", zei psycholoog en epidemioloog Sebastian Köhler van het Alzheimer Centrum Limburg en coördinator van het LIBRA-project daar toen over. "Eerder is uitgerekend dat het aantal alzheimerpatiënten met een derde daalt als iedereen gezond leeft. Een derde minder patiënten scheelt veel leed, kosten en maatschappelijke belasting. Ja, ik weet dat leefstijlverandering moeilijk is, maar als er een pilletje zou zijn dat de kans op dementie met een derde verlaagt, wil iedereen dat slikken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/16/12/20170729175211/media_xll_9899082.jpg

Benidorm, de Spaanse kuststad vol wolkenkrabbers of 'Manhattan in Spanje', voegt een nieuw flatgebouw toe aan haar skyline. Op het eerste gezicht niets nieuwswaardigs, want de Delfin Tower wordt slechts 100 meter hoog en zal dus overtroffen worden door haar buren die er met 200 meter bovenuit steken.

Het meest opvallende aan het nieuwe bouwsel wordt vooral de buitenkant, want het appartementsgebouw zal eruitzien als een gigantisch zeil van een boot. De constructie krijgt overigens een speciale textiellaag die bestaat uit teflon en moet dienen als een soort zonnescherm.

Nog opvallender: de building komt er op het laatste nog beschikbare stukje bouwgrond aan de, nu al overvolle, kustlijn. Op een toplocatie dan nog, want het gebouw zal verrijzen op de terreinen naast het mythische Gran Hotel Delfin, misschien wel het bekendste hotel van Benidorm. De Delfin Tower telt 22 verdiepingen en huist 44 luxe-appartementen. Elke flat heeft minimaal twee slaapkamers, maximaal vier. Onder de toren komen 59 parkeerplaatsen.

Aan het dromen van een tweede verblijfje? Voor een stekje hier betaal je tussen de 707.000 euro en 1,5 miljoen euro. Je krijgt er wel twee cadeautjes bij: een fiets én auto, beide elektrisch.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/11/7/20170730044417/media_xll_9899842.jpg

Dankzij de hulp van hun hond zijn twee meisjes in de Amerikaanse staat Utah gered nadat ze waren geraakt door de bliksem. De meisjes van 8 en 16 jaar verkenden samen de omgeving tijdens een familieweekend toen de bliksem insloeg.

Volgens de politie in Beaver County rende de hond na de inslag terug naar de kampeerplaats waar de rest van de familie was achtergebleven. Familieleden volgden het dier daarop naar de bewusteloze meisjes. De krant Deseret News berichtte dat een helikopter die toevallig in het gebied was voor een biologische studie de zwaargewonde kinderen naar het ziekenhuis vloog

De meisjes werden later overgebracht naar het kinderziekenhuis in Salt Lake City, ongeveer 321 kilometer ten noorden van Beaver. De toestand van het 8-jarige meisje is kritiek. De 16-jarige is zwaargewond, maar in stabiele conditie.

De camping, die vooral populair is vanwege het weidse en ruige terrein, ligt op zo'n 3.000 meter hoogte. Het Amerikaanse weerstation waarschuwt dat de kans op een blikseminslag op die hoogte wordt verhoogd, en dringt er dan ook op aan om open terrein zo veel mogelijk te vermijden. "Het is echt een zeer gevaarlijke situatie", aldus meteoroloog Randy Graham. De autoriteiten hebben het ras van de hond niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het vuilste huis van Vlaanderen?

Is dit het vuilste huis van Vlaanderen? "Ongelofelijk dat hier kinderen zijn opgegroeid"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/14/4/20170728194117/media_xll_9897244.jpg

Het kan niet anders of de vuilste woning van Vlaanderen ligt in de Reepstraat in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. "In anderhalf jaar hebben de huurders mijn huis omgetoverd tot een vuilnisbelt. Na een jaar procederen heb ik hen eindelijk uit mijn huis gekregen. Maar de ravage is niet te overzien. Je moet het zien om het te geloven", vertelt Mady Verhulst.

"Langer dan vijf minuten hou ik het niet uit. Al kokhalzend loop ik terug naar buiten. Ongelooflijk dat hier een gezin met drie kinderen anderhalf jaar heeft gewoond. Sommige varkensstallen liggen er properder bij dat het huisje in Geraardsbergen."  (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/2/20170728144531/media_xll_9896417.jpg

Ivanka Danisova verstopte één helft van haar gezicht achter haar handpalm of lange lokken. Ze was het niet anders gewoon. Anders werd de vrouw aangestaard of gepest. Na enkele operaties lacht het leven haar weer toe.

De Slovaakse brunette (30) werd geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

De aandoening ontstaat omdat er tijdens de zwangerschap iets fout is gegaan met de ontwikkeling van het hoofd en de ruggenwervels van de baby. Meestal is een kant van het gezicht kleiner dan de andere kant, omdat de onder- en bovenkaak, de wang en het oor daar niet helemaal ontwikkeld zijn. Soms zijn er geen oogleden aanwezig of ontbreken de oren.  

Maar daar blijft het meestal niet bij. Ivanka heeft ook last van hartritmestoornissen en kreeg drie jaar geleden leukemie.

Als kind was ze vaak het slachtoffer van pesters. Elke dag van haar leven ondervond ze dat ze anders was. Daarom verborg ze haar misvormde gelaatshelft.

Ondertussen heeft ze het geschopt tot advocate en besloten om terug te vechten. Ze is een traject gestart in de Verenigde Staten waarbij haar gezicht gereconstrueerd wordt. Ze heeft ondertussen al twee operaties achter de rug het het resultaat is geweldig. Voor het eerst van haar leven heeft ze een volledig gezicht. Een derde en laatste operatie volgt in september.

Daarnaast zet de moedige vrouw ook haar gevecht tegen kanker verder. "Ik zal overwinnen", zegt ze. "Ik richt mijn blik op de toekomst."

Ivanka komt met haar verhaal naar buiten om andere patiënten met het Goldenhar-syndroom een hart onder de riem te steken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/3/11/20170727190615/media_xll_9894326.jpg

Kan een pilletje van Belgische makelij straks de ziekte van Alzheimer voorkomen? Wetenschappers zijn hoopvol na de ontdekking van een manier om de schade in de hersenen van Alzheimerpatiënten te vermijden.

In de hersenen van Alzheimerpatiënten bevinden zich tal van eiwitophopingen die vermoedelijk leiden tot het afsterven van zenuwcellen en zo geheugenverlies en andere symptomen veroorzaken. Deze ophopingen bestaan uit samengeklitte eiwitfragmenten (bèta-amyloïd) die geproduceerd worden door een enzymcomplex (gamma-secretase).

Onderzoekers van het Centrum voor Hersenonderzoek van de VIB-KU Leuven, onder leiding van Bart De Strooper en Lucia Chavez-Gutiérrez, hebben een nieuwe piste ontdekt om de interactie tussen het enzymcomplex en de eiwitten te stabiliseren. Zo is het volgens hen mogelijk te verhinderen dat er in de hersenen langere en meer schadelijke fragmenten ontstaan van datzelfde kleverige eiwit. bèta-amyloïd stapelt zich namelijk op in het brein van Alzheimerpatiënten en tast zo gezonde hersencellen aan.

Samenklitten voorkomen

Dit enzymcomplex produceert verschillende vormen van deze samengeklitte eiwitten, waarvan de langere fragmenten het schadelijkst zijn. Wereldwijd zijn wetenschappers al een tijdje op zoek naar manieren om dit samenklitten te voorkomen of om de ophopingen weer af te breken.

De Leuvense onderzoekers toonden aan dat de interactie tussen dit enzymcomplex en het eiwit bepalend is voor welk type fragment precies gevormd wordt. Hoe stabieler de interactie tussen de twee, hoe meer tijd om de eiwitfragmenten af te breken; wat kleinere en minder schadelijke eiwitfragmenten oplevert. Als de verbinding zwakker is tussen het enzymcomplex en het eiwit zullen de eiwitfragmenten sneller worden vrijgezet en is er minder kans dat deze worden opgebroken in kleinere stukken.

De onderzoekers zijn er wel nog niet. Nu moeten ze nog op zoek gaan naar een manier om hun bevindingen te vertalen in geneesmiddelen. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170727050241/media_xll_9892719.jpg

Voor de Belgische kust wordt volgende maand een kunstmatig rif aangelegd dat ervoor moet zorgen dat onze stranden niet meer wegspoelen bij stormweer. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) heeft zopas zijn fiat gegeven voor het proefproject.

Traditioneel zijn het harde structuren die onze kust beschermen, zoals golfbrekers en dijken. Nieuw is dat er nu alleen natuurlijk materiaal gebruikt wordt, meer bepaald riffen van zeewier, mosselen en schelpkokerwormen. Die organismen moeten het zand tegenhouden dat nu bij noodweer nog naar open zee wordt meegesleurd.

De buffers worden op circa 1,5 kilometer voor de kustlijn van De Panne opgetrokken, enkele meters onder de zeespiegel. Op enkele boeien na, die de testzone van 100 vierkante meter afbakenen, zult u er vanaf het strand niets van merken. Het project kost de belastingbetaler niets: het wordt volledig gefinancierd door vijf gespecialiseerde firma's die de techniek nadien hopen te exporteren naar het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/14/11/20170727060848/media_xll_9893096.jpg

Een Nieuw-Zeelandse boer heeft nieuw respect gekregen voor de wilde konijnen op zijn boerderij. Toen de man zijn schapen wilde gaan redden die wegens de overstromingen op het Zuidereiland dreigden te verdrinken, zag hij tot zijn grote verrassing zwarte wilde konijnen hoog en droog in de zachte witte wol op de rug van zijn schapen zitten.

Eigenlijk zijn de wilde konijnen een plaag en voert de boer, de 62-jarige Ferg Horne, al veertig jaar 'oorlog' tegen de beesten: wanneer hij ze ziet, schiet hij ze af of probeert hij ze met vallen te vangen.

Maar de goede man kon het deze keer toch niet over zijn hart verkrijgen om de inventieve knaagdieren de nek om te draaien. "Normaal schiet ik ze dood, maar deze konijnen hadden zoveel initiatief en overlevingsdrang getoond dat ik niet anders kon dan ze te laten leven", lacht de boer, die het tafereel vastlegde met zijn smartphone.

Bedreiging
De man bracht zijn schapen met hun levende vracht op de rug in veiligheid in een andere, hogerop gelegen weide. Terwijl de schapen zo snel mogelijk naar het hoogste punt holden, probeerden de konijnen uit alle macht te blijven zitten. "Uiteindelijk vielen ze eraf, maar toen waren ze al hoog genoeg en konden ze zich in de heg verschansen", zegt de boer.

Konijnen en andere knaagdieren worden in Nieuw-Zeeland beschouwd als een pest en een bedreiging voor de lokale vogelpopulatie die deels bestaat uit loopvogels die niet kunnen vliegen en hun eieren op de grond leggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones werken aan een nieuw album

Rolling Stones werken aan een nieuw album

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/13/3/20170725160557/media_xll_9889083.jpg

De Britse oerrockband Rolling Stones werkt aan een nieuw album, zo heeft een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA bevestigd.

De groep zal "zeer, zeer binnenkort" weer de studio intrekken, had gitarist Keith Richards (73) in een interview aangekondigd dat vorige week op zijn YouTube-kanaal opdook.

Wat er precies zal te horen zijn, wilde Richards nog niet verraden. Maar mogelijk zullen de Stones voortborduren op hun vorige album 'Blue and Lonesome' dat covers van blueslegenden als Jimmy Reed, Willie Dixon en Eddie Taylor omvat. Het succes van het eind vorig jaar uitgebrachte album, het eerste sinds 'A Bigger Bang' van 2006, heeft de groep verrast, zei Richards. Volgens hun platenmaatschappij was het laatste album op nauwelijks drie dagen in Londen ingeblikt.

Sinds het ontstaan van de groep in 1962 hebben de Stones al meer dan twee dozijn studioalbums uitgebracht. In september en oktober toeren ze door Europa. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/0/14/20170725171401/media_xll_9889274.jpg

Rockmuzikant Alice Cooper heeft tussen oude spullen in een opslagplaats een meesterwerk van Andy Warhol teruggevonden. Het kunstwerk, dat meer dan veertig jaar weggeborgen zat, kan miljoenen waard zijn.

Het gaat om een print van 'Little Electric Chair' op rode zijde uit Warhols 'Death and Disaster'-reeks. Het werk zat opgeborgen met tourmateriaal uit de jaren 1970. "Alice kreeg het als verjaardagsgeschenk, lang geleden in de jaren '70 toen nog niemand echt om Andy gaf - hij werd nog maar net bekend," vertelt Coopers manager Shep Gordon aan CNN.

Cooper en Warhol raakten in de jaren '70 bevriend in New York. "Het was in 1972 en Alice was naar New York verhuisd met zijn vriendin Cindy Lang," zei Gordon aan The Guardian. "Andy was een beetje een groupie en Alice ook. Ze hielden van beroemde mensen. Dus ze begonnen een relatie en trokken graag samen op."

Vage herinnering

 Tijdens zijn optredens veinsde Cooper destijds dat hij geëlektrocuteerd werd in een stoel die identiek is aan de stoel op Warhols print. Het beeld is gebaseerd op een persfoto van 13 januari 1953 van een executiekamer in de Sing Sing-gevangenis, waar twee Amerikanen dat jaar geëxecuteerd werden omdat ze geheime informatie hadden doorgespeeld aan Rusland.

Het was Cindy Lang die een van de prints van Warhol wilde kopen als verjaardagsgeschenk voor Cooper. "Ik herinner me dat Cindy naar kantoor kwam en dat ze Alice (het schilderij van) de elektrische stoel voor zijn verjaardag wilde geven en (Warhols studio) zei dat ze er een kon hebben voor 2500 dollar. Dat is hoe ik het me herinner, maar alles van die periode is erg vaag. Zoals ik later ontdekte, waren dingen waarvan ik toen dacht dat ze echt waren, niet echt," bekent Gordon.

Ook Alice Coopers herinneringen van die periode zijn niet meer al te helder. Hij liet zich opnemen voor een alcoholverslaving en verhuisde van New York naar Los Angeles. "Alice zegt dat hij zich herinnert dat hij een gesprek had met Warhol over de prent. Hij denkt dat het gesprek echt was, maar hij kan niet zweren dat het zo was," aldus Gordon.
Opgerold

Na de tournee werd het werk opgeborgen. Vier jaar geleden kwam het terug ter sprake, tijdens een etentje van Gordon met Ruth Bloom, een bekende kunsthandelaar in LA. Zij vertelde dat een werk van Warhol recent veel geld had opgebracht en toen Gordon haar vertelde dat Cooper een 'Little Electric Chair' had, raadde Bloom hem aan om het te werk zoeken.

"Alices moeder herinnerde zich dat het werd opgeborgen, dus we gingen het zoeken en vonden het opgerold in een buis," aldus Gordon.
Miljoenen

In november 2015 werd een groene versie van Little Electric Chair uit 1964 geveild voor 11,6 miljoen dollar. De kans is echter klein dat Coopers exemplaar evenveel zal opbrengen, want het is niet getekend.

Gordon bracht het doek naar Richard Polsky, een Warhol-expert die vermoedt dat het werk dateert uit 1964 of 1965. "Toen ik dit verhaal hoorde, fascineerde het me en het was 100 procent correct - alles hield steek," vertelde Polsky aan CNN. "Wat mensen niet weten van de 'Electric Chairs' is dat ze niet verkochten toen ze voor het eerst gemaakt werden - in 1964 en 1965. Kan je je voorstellen dat je een elektrische stoel aan de muur van je woonkamer hangt? Mensen deden dat toen gewoon niet. Het is te luguber."

"Eerlijk, destijds dacht niemand dat het echt enige waarde had," aldus Gordon. "Andy Warhol was toen niet eens 'Andy Warhol'. En het was toen een echte wervelwind van drugs en drank. Maar je had Alices gezicht moeten zien toen de schatting van Richard Polsky binnenkwam. Zij mond viel open en hij keek naar me. 'Ben je serieus? Dat is van mij!"  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/13/13/20170726090741/media_xll_9890698.jpg

In november vorig jaar stond het Verenigd Koninkrijk op zijn achterste poten, nadat de chocoladerepen van Toblerone plots heel wat minder chocolade bevatten voor dezelfde prijs. Maar de bekende chocoladereep is niet het enige product dat steeds kleiner wordt. "Krimpflatie" heet het fenomeen, en ook bij ons wordt het toegepast.

"Krimpflatie" oftewel shrinkflation is het fenomeen waarbij producenten haast ongemerkt voor dezelfde prijs een minderwaardig product verkopen. Met die stiekeme techniek hoeven ze de prijs niet te verhogen en schrikken ze dus geen klanten af.

Minder chocolade voor hetzelfde geld
Het bekendste voorbeeld was de ophef rond Toblerone in het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar. De blokjes bevatten beduidend minder chocolade, maar werden nog steeds voor dezelfde prijs verkocht, tot ongenoegen van de Britse chocoladeliefhebbers. Hetzelfde gebeurde met Coco Pops van Kellogg's, Doritos van PepsiCo en Maltesers en M&M's van Mars. 

Geen nieuw fenomeen
"De schuld van de brexit", klonk toen als veelvoorkomende verklaring. Maar een nieuw onderzoek van de Britse Office for National Statistics ontkent dat nu, zo schrijft De Tijd. Tussen 2012 en 2017 zijn zo'n 2.500 producten kleiner geworden voor dezelfde prijs, voornamelijk bij drank en voeding. Geen gevolg van de brexit dus, want het fenomeen gaat al veel verder terug en is niet toegenomen sinds toen. Bovendien is het Verenigd Koninkrijk niet de enige plek die zich hier schuldig aan maakt: oplettende chococoladeliefhebbers hebben ook al gemerkt dat bijvoorbeeld repen Snickers doorheen de jaren iets kleiner zijn geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/10/6/20170725142921/media_xll_9888876.jpg

Wil je niemand belasten met de taak om je plantjes water te komen geven, terwijl jij op vakantie bent? Niks dat een beetje klussen niet kan oplossen. Met deze drie handige methodes maak je zelf een systeem om je kamerplanten in leven te houden terwijl jij van een reisje geniet.

1. Methode één: zelfbedruipend systeem

Dit zelfgemaakte vernuftige systeem zorgt ervoor dat je planten geleidelijk water krijgen, en zelf gaan "drinken" als ze dorst hebben. Het enige wat je nodig hebt is enkele plastic flessen; een halve liter volstaat voor kleine plantjes, voor grotere planten kan je literflessen gebruiken.

Zo maak je het: 

- Maak met een schaar of met behulp van een hamer en een nagel een gat in de plastic dop van een volle fles water.

- Plant de fles nu in de grond met de dop naar beneden. Het water zal geleidelijk in de plant druppelen terwijl je weg bent.

2. Methode twee: een fles en een koordje

Heb je geen plastic flessen, dan kan je ook met behulp van een koordje en een bokaal een systeem op poten zetten. Dit systeem is vooral efficiënt voor kleine plantjes die weinig water nodig hebben. 

Zo maak je het:

- Vul een fles of bokaal met water en zet het naast de plant. Zorg ervoor dat de bokaal of fles iets hoger dan de bloempot staat. 

- Hang een katoenen of nylon koord in het water en duw dat ook in de grond in de bloempot. 

- Het water gaat nu via het koordje geleidelijk in de bloempot. Let op: gebruik een koord of stuk stof dat water kan absorberen uit katoen of nylon, anders zal de truc niet werken.

3. Methode drie: in het bad

Vele kleine kamerplanten, waardoor het nogal een werkje is om ze allemaal van zo'n systeem te voorzien? Tip van Martha Stewart: maak dan gebruik van je badkuip, als je die hebt. 

Zo maak je het:

- Maak je badkuip schoon en zorg dat er geen resten van zeep of andere chemische producten in achterblijven

- Bedek de bodem met een doek of badmat, zodat de ondergrond niet glad is.

- Zet al je kleine bloempotjes in het bad, dat je vult met een flinke bodem water. Zo kunnen je plantjes zelf "kiezen" wanneer ze willen drinken. Let wel op met een badkamer waar niet veel daglicht binnen schijnt, als je plantjes dat wel nodig hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
25-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking waarschuwt:

Stephen Hawking waarschuwt: "Aliens kunnen onze planeet plunderen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/7/9/20170724170657/media_xll_9886884.jpg

Astrofysicus Stephen Hawking waarschuwt dat we maar beter behoedzaam zijn wanneer we proberen te communiceren met mogelijke buitenaardse beschavingsvormen. Intelligente 'aliens' zouden volgens Hawking wel eens plunderaars kunnen zijn die het op de bestaansmiddelen van vruchtbare planeten zoals de onze hebben gemunt die ze veroveren en koloniseren.

Hawking herhaalt zijn waarschuwing in een nieuwe documentaire: 'Stephen Hawking's Favorite Places'. Van de mogelijks bewoonbare buitenaardse wereld, Gliese 832c, zegt hij: "Op een dag kunnen we een signaal ontvangen van dergelijke planeet, maar we moeten beducht zijn als we antwoorden. De ontmoeting met een geavanceerde samenleving zou wel eens kunnen zijn zoals de indianen die Columbus tegen het lijf lopen. Dat is niet zo goed afgelopen".

Luidruchtig
Als planeet is onze Aarde nogal luidruchtig: we zenden nu al eeuwenlang radio- en televisiesignalen de ruimte in. Sommige astronomen menen dat een buitenaardse beschaving die in staat is snel genoeg door de ruimte te reizen om onze planeet binnen te vallen met een bezettingsmacht ons al lang zou opgemerkt hebben.

Daarnaast is er ook de fermiparadox, die stelt dat er geen buitenaards leven is en dat we alleen zijn in het universum.

Reservaat
Of er is de conservatietheorie, die stelt dat meer geavanceerd leven onze planeet aan zijn lot heeft overgelaten totdat we hier een zeker niveau van ontwikkeling hebben bereikt en dat onze planeet in wezen een reservaat is. (br.hln)


» Reageer (0)
24-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expert: Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen

Expert: "Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/15/5/20170723103958/media_xll_9884240.jpg

Hij was getrouwd met Anne Hathaway, met wie hij drie kinderen kreeg. Maar toch zijn velen ervan overtuigd dat de befaamde Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare heimelijk homo was. De artistiek directeur van de Royal Shakespeare Company, een man die weet waarover hij spreekt, meent zelfs Shakespeare het leeuwendeel van zijn sonnetten aan een man en niet aan een vrouw richtte.

Greg Doran verklaarde tegenover de BBC: "Na jarenlang werken met het materiaal van Shakespeare, besef ik dat zijn perspectief dat van een buitenstaander was. Dat stelde hem in staat in de ziel te kijken van een zwarte generaal, een Venetiaanse jood, een Egyptische koningin of wie dan ook. Dat perspectief van de buitenstaander heeft misschien wel iets te maken met zijn seksualiteit".

De geruchten als zou Shakespeare wellicht mannen boven vrouwen verkoos, zijn niet nieuw. Sommige historici beweren dat zijn sonnetten voor mannen werden geschreven. Doran ging dat uitpluizen en besluit dat 126 van de 154 sonnetten die de bard schreef aan een man en niet aan een vrouw zijn gericht. Doran stelt voorts dat regisseurs de geaardheid van homoseksuele personages in het werk van Shakespeare niet hoeven te verbloemen, zoals Antonio in 'De Koopman van Venetië' die volgens Doran duidelijk verliefd is op de jonge Bassanio. "Dat wordt nog al te vaak neergezet als 'wij zijn goeie vrienden'. Terwijl het duidelijk een portret is van een homo en het is in de 21ste eeuw niet meer aanvaardbaar dat anders neer te zetten". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang zullen we leven

Lang zullen we leven: deze 3 gezonde gewoontes verlengen je levensduur

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/7/11/20170723115608/media_xll_9884351.jpg

Van plan om nog lang en liefst ook wat gelukkig te leven? Dan zijn er drie belangrijke dingen die je zelf enigszins in de hand hebt om je levensduur lichtjes te verlengen. Dat blijkt uit een nieuw grootschalig onderzoek van de universiteit van Michigan.

Toegegeven: het resultaat van het onderzoek is niet verrassend en we weten het diep vanbinnen allemaal wel. Maar de sleutel tot een langer leven is volgens de onderzoekers van de universiteit van Michigan heel simpel: Rook niet. Drink alcohol met mate. Word niet obees. Dat is het resultaat van hun studie bij meer dan 14.000 gezonde vijftigplussers.

Betere levenskwaliteit

Gemiddeld leven de niet-rokers, niet-obesen en matige alcoholdrinkers zeven jaar langer dan wie wel zondigt aan deze gezonde gewoonten. Met "matig alcoholdrinken" namen de onderzoekers de richtlijn van maximum veertien consumpties per week. Mensen met een BMI onder de 30 vielen in de categorie niet-obees. Wat ook opvallend is: niet alleen leefde deze groep langer, ook hun levenskwaliteit was beter. Zo werd ook gemeten op fysieke ongemakken zoals moeilijk wandelen of uit bed raken, wat in die zeven extra jaren bij de "gezonde" groep geen probleem opleverde. Spontaan zin om je leven te beteren? Dan zal deze tip je misschien wel interesseren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/4/5/20170723093354/media_xll_9884195.jpg

Geen huiswerk meer voor 20.000 kinderen in basisscholen in Florida. De directrice van de scholengroep vervangt het traditionele huiswerk door 20 minuten lezen. Volgens de directrice zijn de positieve effecten van (luidop) lezen wetenschappelijk aangetoond en is dat bij het traditionele huiswerk niet of amper het geval.

Over de (on)zin van huiswerk, zeker op jonge leeftijd, is al heel wat inkt gevloeid. Heidi Maier, directrice van een scholengroep in Marion County in Florida, voegt daar nu een hoofdstuk aan toe. Zij heeft namelijk beslist om vanaf volgend schooljaar het huiswerk te schrappen in haar basisscholen. In de plaats moeten de leerlingen elke dag twintig minuten lezen.

Maier baseert zich voor haar controversiële beslissing op experts die zeggen dat het traditionele huiswerk voor kinderen in het basisonderwijs weinig of geen effect heeft op de schoolse prestaties. Dagelijks lezen, luidop lezen en voorgelezen worden door een volwassene hebben daarentegen wel wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten.

De directrice verwijst onder meer naar de studies van Richard Allington, een expert op het vlak van leren lezen en taalverwerving. "De kwaliteit van het huiswerk dat gegeven wordt, is zo bedroevend dat het beter is om kinderen zelfgekozen boeken te laten lezen ter vervanging van hun huiswerk", aldus Allington.

De circa 20.000 kinderen in de basisscholen van Maier zullen zelf hun boeken kunnen kiezen. Ze krijgen daarbij wel de hulp van hun leerkrachten van de schoolbibliotheken. De kinderen die thuis geen volwassene hebben om hen te helpen bij het lezen - dat zijn dan dezelfde kinderen die ook geen volwassene hebben die hen helpen bij het huiswerk - zullen kunnen rekenen op onder meer vrijwilligers en audioboeken. (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Every Breath You Take

The Police - Every Breath You Take

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekten hun grootste successen in de jaren tachtig en zijn officieel nooit uit elkaar gegaan.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!