Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry doodt kanker

Curry doodt kanker


http://img21.imageshack.us/img21/6959/curry1j.jpg



Pittige kruidenmengelingen als curry kunnen kankercellen doden, zo hebben Ierse wetenschappers aangetoond. De stof curcumin zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Diezelfde stof werd ook al in verband gebracht met bescherming tegen alzheimer en artritis. Of het ook echt werkt, wordt op dit moment uitgebreid onderzocht.

Curcumin zou ervoor zorgen dat kankercellen binnen de 24 uur vernietigd worden en dat die cellen zichzelf beginnen verteren. Dat zou komen omdat de stof het signaal zendt dat de cel dood moet gaan.

"Wetenschappers weten allang dat natuurlijke ingrediënten het potentieel hebben om kankercellen te behandelen. Wij vermoeden dat curcumin daarvoor zorgt", aldus onderzoekster Sharon McKenna van de universiteit van Cork. Deze bevindingen kunnen dokters helpen nieuwe behandelingen te vinden, voegt ze er nog aan toe.



» Reageer (0)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed

Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed





Vrouwen met rondingen zijn beter in bed dan hun superslanke seksegenoten. Althans, dat beweert 89 procent van de kerels na een rondvraag van een Britse beddenfabrikant. 

Beste keuze
Dames denken er net zo over, ook zij prefereren een meer zwaardere partner. 68 procent van de vrouwen beoordeelt hen als 'beste keuze om te ravotten'.

Geven en proberen
Volgens de ondervraagden doen de zwaardere partners meer hun best, ze 'proberen' en 'geven' alles tussen de lakens. Wat de nachtrust betreft, lijken ze evengoed de ideale keuze. Volgens de onderzoekers woelen magere personen vijf keer meer tijdens de nacht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte

Man strijkt 5 jaar loon op van bedrijf waar hij nooit werkte





Een man uit Illinois heeft voor de rechtbank toegegeven dat hij zich gedurende vijf jaar heeft laten uitbetalen door een bedrijf waar hij nooit heeft voor gewerkt. Zonder een stro te herleggen, streek Anthony Armatys zo omgerekend 320.000 euro op.

Niet van loonlijst geschrapt
De 35-jarige Armatys tekende in september 2002 een contract met een telecombedrijf uit New Jersey. De man verandere evenwel van gedacht en een andere job bij een andere firma. Bij het telecombedrijf Avaya werd hij evenwel nooit van de loonlijst geschrapt.

Terugstorten
Pas in febrauri ontdekten de boekhouders van Avaya dat er iets niet pluis was. Ze daagden hun 'werknemer' voor de rechter. Armatys riskeert een gevangenisstraf van zes jaar. Hij zal wellicht ook zijn 'loon' moeten terugstorten. De rechter spreekt zich in januari uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal suikerzieken neemt drastisch toe

Aantal suikerzieken neemt drastisch toe


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/diabetes.jpg?t=1256649829


De Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) trekt aan de alarmbel omdat het aantal mensen met suikerziekte maar blijft toenemen. Er is dringend actie nodig om in België en Vlaanderen de diabetesepidemie in te dijken. Op vrijdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, wil de organisatie meer aandacht vestigen op de aandoening door een aantal gebouwen blauw te verlichten.


Wereldwijd
Op het Internationaal Diabetes Congres in Montreal werd vorige week de 'Diabetes Atlas' voorgesteld, met de laatste cijfers over de omvang van de aandoening. Daaruit blijkt onder meer dat wereldwijd 285 miljoen mensen aan suikerziekte lijden.
 
Explosieve stijging
"De toename van diabetes blijkt niet meer onder controle en wereldwijd stevenen we af op een explosieve toename die niet enkel de levenskwaliteit van miljoenen mensen bedreigt maar eveneens de gezondheidsbudgetten in alle landen dreigt te overspoelen", zegt de VDV dinsdag.
 
Ook in België ziet de toekomst er weinig rooskleurig uit. Ongeveer 610.000 mensen zouden diabetes hebben. Tegen 2030 verwacht de vereniging een toename tot 749.600.
 
Blauw licht
Om meer aandacht te vragen voor de aandoening, zal ook dit jaar aan regeringen gevraagd worden om op 14 november belangrijke openbare gebouwen blauw te laten oplichten, als een duidelijk zichtbaar teken van hun bereidheid om rond diabetes te werken. In Vlaanderen zullen onder andere Manneke Pis, de boekentoren in Gent, het kasteel van Egmont in Zottegem en de stadhuizen van Gent, Deerlijk en Hasselt, blauw kleuren.
 
Sportjournalist
De campagne verloopt onder het peterschap van VMMa-woordvoerder en ex-sportjournalist Mark Vanlombeek, zelf diabetes-lijder.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie op vier Belgen vindt armoede wijdverspreid probleem

Drie op vier Belgen vindt armoede wijdverspreid probleem


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/armoede.jpg?t=1256646716



Drie op de vier Belgen vindt armoede een wijdverspreid probleem. Dat blijkt uit een grootschalige opiniepeiling die de Europese Commissie vandaag heeft gepresenteerd.

Volgens de peiling vindt 75 procent van de Belgen armoede een wijdverspreid probleem. Dat is twee procent meer dan het EU-gemiddelde. In Nederland ziet 58 procent armoede als een breed maatschappelijk probleem. Denemarken is de hekkensluiter met slechts 31 procent. Pieken van meer dan 90 procent vind je in Oost-Europese landen als Hongarije, Bulgarije en Roemenië.

Verantwoordelijkheid van nationale regering
Hoge werkloosheid en ontoereikende lonen, sociale uitkeringen en pensioenen en de kosten van behoorlijke huisvesting worden door de deelnemers aan de peiling als de voornaamste 'maatschappelijke' oorzaken geciteerd. De respondenten verwijzen ook naar 'persoonlijke' oorzaken als onvoldoende onderwijs, verslavingen en erfelijke armoede.

Bijna negentig procent van de Europeanen vindt dat de regeringen dringend maatregelen moeten nemen tegen armoede. Meer dan de helft vindt de strijd tegen armoede eerst en vooral een verantwoordelijkheid van de nationale regering en pas dan van de Europese instellingen.

15 procent onder armoedegrens
De peiling loopt vooruit op het Europees jaar van de armoede in 2010. Momenteel leeft 16 procent van de Europeanen en 15 procent van de Belgen onder de armoedegrens.

38 procent van de Belgische gezinnen (30 pct in EU en 50 pct in Nederland) geeft aan makkelijk de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Voor de helft van de huishoudens (56 pct in EU) is dat minder evident en 11 procent (12 pct in EU en 8 pct in Nederland) ondervindt maandelijks echte moeilijkheden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet in België blijft veel duurder dan in buurlanden

Internet in België blijft veel duurder dan in buurlanden


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/internet.jpg?t=1256570663


De tarieven voor breedbandinternet zijn in België nog steeds een pak hoger dan in de buurlanden. Vooral de twee grote providers, Belgacom en Telenet, samen goed voor 90 procent van de Belgische internetaansluitingen, houden het gemiddelde hoog. Dat stelt consumentenorganisatie Test-Aankoop.
 
Volgens de Europese Commissie betaalt de consument in België gemiddeld 44 euro per maand, terwijl dat in de rest van Europa 37 euro is, luidt het. In vergelijking met 2005 zijn de populairste formules van Belgacom en Telenet volgens Test-Aankoop zelfs duurder geworden. "En dit kan niet zomaar toegeschreven worden aan de gestegen downloadsnelheid."
 
Beperkt downloadvolume
"De prijs die de consument uiteindelijk moet betalen, blijft te hoog", aldus de consumentenorganisatie. "En nog te vaak wordt het downloadvolume beperkt, iets wat in de rest van Europa al lang ondenkbaar is." Bij een combinatie van internet en telefonie wegen volgens Test-Aankoop vooral de gesprekskosten zwaar door. Bij een combinatie met digitale televisie speelt het gebrek aan concurrentie het meest.
 
Test-Aankoop dringt daarom aan op een functionele scheiding, "waarbij er naast telecombedrijf Belgacom ook een onafhankelijke netwerkbeheerder komt die alle providers op een gelijkwaardige manier toegang geeft tot dat netwerk". De organisatie wil ook eenzelfde evolutie op het gebied van de kabel.
 
Verder moet de Belgische staat zijn belang in Belgacom afbouwen, moet het BIPT daadkrachtig optreden en moet de politiek overgaan tot actie. Om die eisen kracht bij te zetten is Test-Aankoop een petitie gestart op haar website. (br.hln)




» Reageer (0)
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld vergaat pas in 2208

"Wereld vergaat pas in 2208"


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/3/4/media_xl_2165854.jpg



Heuglijk nieuws: de wereld vergaat nog niet in 2012, maar in 2208. De Mayavoorspelling die voorzag dat we allemaal naar de verdoemenis zouden gaan in december 2012, is verkeerd geïnterpreteerd. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas zijn in 2208, berekenden wetenschappers volgens tijdschrift NWT Natuurwetenschap & Techniek.
 
Mayakalender
Wie op Google 2012 intikt, krijgt 189 miljoen hits, waarvan de meeste gaan over het einde der tijden of over het aanbreken van een nieuw spiritueel tijdperk. De onheilsprofeten en newageaanhangers baseren zich op de Mayakalender. Die zou aflopen op 21 december 2012, en de zwartkijkers gaan ervan uit dat de wereld dan vergaat.
 
Rekenfout
Recent onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen laat echter zien dat die datum helemaal niet klopt. De kalender van de Maya's loopt pas twee eeuwen later af, tot onze en ongetwijfeld ook uw grote opluchting.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna half miljoen dieren onnodig gedood in Nederland

Bijna half miljoen dieren onnodig gedood in Nederland


http://img18.imageshack.us/img18/4668/ratsf.jpg


Nederland heeft in 2008 bijna een half miljoen dieren onnodig gedood. Dat blijkt uit een jaaroverzicht over dierproeven en proefdieren van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

In totaal werden er in 2008 een miljoen proefdieren gefokt. Nadien werden daarvan 455.884 dieren gedood omdat ze overbodig waren. Het gaat niet alleen om muizen, ratten of konijnen, maar ook om varkens, apen, honden, katten, paarden, vogels en zelfs lama's.

"Naast het leed van de dieren kost deze verspilling de proefdierindustrie jaarlijks minstens twee miljoen euro", laat de organisatie weten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vecht jullie ruzies uit op het internet

Vecht jullie ruzies uit op het internet


http://img28.imageshack.us/img28/9100/ruzie.jpg


Hoogoplopende discussies, bittere ruzies en veel gemene verwijten: we hebben het allemaal al meegemaakt. Zo'n strijd, of het nu tussen man en vrouw is, vrouw en dochter of man en moeder, kan voor eeuwig aanslepen omdat beide partijen zich wentelen in hun Eigen Grote Gelijk.

De oplossing? Een derde partij erbij halen, en liefst geen die emotioneel verbonden is aan een van de twee andere. Dat brengt ons bij... het internet.

SideTaker
SideTaker is een website die zich heeft gespecialiseerd in dat soort 'ruzies'. De site biedt elke kant ('side') de kans zijn of haar verhaal te doen, waarna andere surfers hun eigen mening kiezen en dus een 'kant kiezen'. Of met hun opmerking de twee kemphanen iets te doen inzien dat ze zelf nog niet doorhadden.

Wie heeft gelijk?
Moeilijk is het ook al niet. Je registreert je gratis op de site, je belooft geen achternamen te publiceren en je doet je verhaal en de tegenpartij lanceert zijn verhaal (binnen de tien dagen nadat je jouw kant hebt toegevoegd). In een periode van maximum 60 dagen kan je de rest van het internet vragen wie (het meest) gelijk heeft.

Of je leest over de problemen van anderen en kiest de kant van de ene of de andere door te stemmen. De problemen zijn opgedeeld in 11 categorieën, zoals vrienden, familie, huwelijk, daten maar ook 'bittere ex'en' en zelfs collega's. Over buren bestaat gek genoeg nog geen 'poll'.

Klaagmuur
Maar niet iedereen krijgt zijn of haar man/moeder/collega zover dat hij/zij zijn kant van het verhaal doet op de website. Daarvoor dient de sectie 'vragen', die eerder lijkt op een klaagmuur, met eindeloos veel verhalen van vrouwen en mannen onzeker over hun relatie en hun leven. Daar kan je niet stemmen voor een kant, maar kan je wel commentaar of een antwoord toevoegen, en aanduiden of je het antwoord van anderen nuttig vond of niet.

Blij?
Of je je wederhelft, moeder of zoon zover krijgt om zijn 'kant' aan het verhaal toe te voegen is maar zeer de vraag. Maar als het niet lukt, kan je nog altijd de ongezouten 'raad' van de rest van het internet krijgen. Al is het nog maar de vraag of je altijd blij zal zijn met het antwoord...




» Reageer (0)
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden blauwe rozen hype voor Valentijn?

Worden blauwe rozen hype voor Valentijn?


http://img28.imageshack.us/img28/7473/blauwerozen.jpg


Vergeet rode rozen, blauwe rozen zijn het nieuwste hebbeding op de bloemenmarkt. De roos, die eerder pastelblauw is, werd 'Applaus' genoemd en kwam er na 20 jaar onderzoek. Het meest markante is dat de roos 'echt' blauw is, en dus niet gekleurd is.

Petuniapigment
Genetisch gezien kunnen rozen namelijk geen blauw pigment aanmaken. Een echt blauwe roos kweken, is dus onmogelijk. Hoe werden deze pastelblauwe rozen dan gemaakt? Door een blauw pigment van de petunia in te planten. Tot nu toe werd een blauwe roos gemaakt door een witte roos blauw te verven.

Exclusief
Hebben? Daarvoor zal je naar Tokio moeten vliegen, waar de roos vanaf 3 november verkocht wordt. Plannen voor verkoop in andere plaatsen in Japan of elders ter wereld zijn er niet, omdat de roos maar op zeer beperkte schaal gekweekt wordt. Die exclusiviteit komt met een prijs: één roos zal ongeveer 30 euro kosten, of tien keer zoveel als normaal.



http://img29.imageshack.us/img29/3066/blauweroos.jpg



Markt
Toch geloven bloemisten dat er een markt is voor de blauwe roos. "Geverfde blauwe rozen doen het al heel goed maar we missen een stuk van de markt. Te veel mensen willen ze niet kopen omdat ze onnatuurlijk zijn. Die mensen zouden we kunnen bereiken met de echte blauwe roos", legt de Britse Sarah Holland van de Flowers and Plant Association UK uit. 

Mysterie
Blauwe rozen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. In de floriografie, die de betekenis van bloemen uitlegt, staat een blauwe roos voor mysterie en een poging om het onmogelijke waar te maken. Rode rozen duiden op passie en romantiek, roze rozen zijn poëtischer en zachter en witte rozen betekenen puurheid en echtheid. Gele rozen tenslotte zijn dé bloem om een vriendschap mee uit te drukken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeemeerminmeisje overleden

Zeemeerminmeisje overleden

Om een filmpje over haar  te bekijken klik op de foto






De Amerikaanse Shiloh Pepin, die leed aan de zeldzame aandoening sirenomelia, ofwel het zeemeerminsyndroom, is overleden. Ze was 10 jaar.
Het meisje overleed vrijdagmiddag in een ziekenhuis in Maine. Door een aangeboren aandoening waren haar benen vergroeid. Ze had geen geslachtsorganen en geen dikke darm en haar nieren functioneerden maar voor 25 procent.

Vorige week werd ze in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De meeste kinderen die met het syndroom ter wereld komen sterven kort na hun geboorte.

In enkele gevallen lukt het om de benen van elkaar te scheiden. Bij Shiloh liet de ligging van haar bloedvaten dat niet toe.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden


Maltezer in Australische top 20 gevaarlijkste honden


http://img5.imageshack.us/img5/254/maltezers.jpg



Je zou het niet denken van die kleine, schattige keeshond, maar de Maltezer staat wel degelijk op de negentiende plaats van gevaarlijkste honden in de Australische staat New South Wales. Dat heeft Bobbie te danken aan twaalf geregistreerde aanvallen tussen juli en september van dit jaar.

Terriërs
Het is de eerste keer dat het ras de top 20 van gevaarlijkste honden haalt, sinds de lijst werd samengesteld. De terriër komt daarmee in het dubieuze gezelschap van de Staffordshire bull terriër, die nog altijd op één staat. Die ging in bovenvermelde periode liefst 116 keer iemand te lijf. De Australische (56 aanvallen) en Duitse herdershonden (55) vervolledigen de top drie. De rottweiler (43) staat op vier. Er is nog één kleine schootkeffer, naast de Maltezer, bij de eerste twintig: de Jack Russel terriër (21).



Het schoothondje is ook de favoriet van sterren als Britney Spears (foto), Paris Hilton en Jessica Simpson.
Het schoothondje is ook de favoriet van sterren als Britney Spears (foto), Paris Hilton en Jessica Simpson.



Baasje
Samengevat kan elke hond gevaarlijk zijn, ook de allerkleinste. Dat zei minister Barbara Perry naar aanleiding van de cijfers. "De eigenaars moeten hun honden te allen tijde onder controle houden", voegde ze eraan toe. In totaal werden op die drie maanden 823 aanvallen van honden gerapporteerd in New South Wales. Zestien slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. In 108 gevallen waren kinderen de pineut.




» Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winteruur bezorgt minder stress

Winteruur bezorgt minder stress




Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje achteruit gedraaid. En dat heeft positieve gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje extra slaap en minder stress.

Minder stress
Zondagochtend draaien we de klok om 3.00 uur een uurtje terug en dat zal ons lichaam geweten hebben. Het winteruur is immers het meest natuurlijke voor ons lichaam. Volgens artsen daalt de stress gevoelig wanneer we omschakelen naar het winteruur.





Hartinfarct
Dat is te merken aan de fikse dalingen van het aantal hartinfarcten. Vooral mannen reageren daar significant beter door. Op maandagochtend na de omschakeling is het heilzame effect best duidelijk, nadien wordt het effect steeds kleiner.


Zomeruur
Anders is het met de zomertijd. Die omschakeling zou wel schadelijk
zijn voor de gezondheid. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van verhoogde luchtverontreiniging . (br.goed gevoel)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen mannen slecht vinden in bed

Waarom vrouwen mannen slecht vinden in bed


http://img200.imageshack.us/img200/3275/slapen2.jpg


Soms klikt het in bed, soms niet. Maar soms is hij een ware teleurstelling voor haar, en daar zijn vijf (al dan niet goede) redenen voor.



1) Vijf minuten-man
Als het hele seksuele gebeuren minder dan tien minuten duurt, dan is er iets loos. Vrouwen weten nauwelijks dat het begonnen is, terwijl hij alweer klaar is. Mannen en vrouwen werken verschillend in bed, maar de twee ritmes moeten wel (meer) op elkaar afgestemd worden, wil je iets bereiken. Met andere woorden: neem je tijd!


2) Het leven zoals het is: pornofilms
Doen alsof jullie in een pornofilm spelen is niet cool. Niet dat vrouwen altijd 'liefde willen bedrijven', maar hen alleen bekijken als een verzameling borsten en billen, heel macho seksen, de stomme 'aanmoedigingszinnen' herhalen en geen rekening houden met haar, dat willen we ook niet. Tenzij het onderdeel is van een rollenspel waar jullie beiden mee akkoord gingen, natuurlijk.


3) Er klopt iets niet
Eén detail kan genoeg zijn om vrouwen van mannen af te doen keren. Dat kan iets lichamelijk zijn, een rare lach, een bizarre geur of een onsexy gewoonte. Dan klopt het plaatje niet meer, heeft zij geen zin meer en is de seks (voor haar dan) ronduit slecht.


4) Geen techniek
De keiharde, eenvoudige waarheid: hij gewoon echt slecht. Misschien is hij een groentje, misschien snapt hij niet waar seks om draait, misschien vindt hij vrouwen intimiderend, maar wat ook de reden is: het lukt hem gewoon niet. Pech voor haar én hem.


5) Het is voorbij
Tijdens seks wordt pijnlijk duidelijk wanneer een relatie voorbij is. Er is een afstand, het contact verwatert, en de seks is niet meer wat het geweest is. Dat knagende gevoel dat jullie op een ander niveau zitten, wordt extra duidelijk tijdens seks.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige Loterij kost staat bijna 3 miljoen euro

Jarige Loterij kost staat bijna 3 miljoen euro




De festiviteiten rond de 75ste verjaardag van de Nationale Loterij dreigen de staat veel geld te kosten. Dat komt vooral door de geflopte 'Golden Ticket'-actie van vorige week. Die moest de kosten dekken. Maar in plaats van één miljoen loten werden er maar 406.340 tickets verkocht. Tel daar nog de 2 miljoen euro bij waarmee de grote winnaars aan de haal gingen en het resultaat is een tekort van 2,85 miljoen euro.




» Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kijkje in de wereld van echte vampieren

Een kijkje in de wereld van de echte vampieren





Vampieren zijn hot hot hot en daar is het succes van boeken en films zoals Twilight en tv-series als True Blood en Vampire Diaries niet vreemd aan. Maar zijn ze alleen fictie, of bestaan ze ook echt?

Drie soorten vampieren
Er is in elk geval een gemeenschap die zich vampieren noemt. Ze geloven niet dat ze onsterfelijk zijn, ze kunnen niet vliegen of in een vleermuis veranderen en ze hebben over het algemeen geen grote, scherpe hoektanden. Maar ze moeten zich wel voeden met andere mensen om te overleven. Sommigen voeden zich met menselijk of dierlijk bloed (bloedvampieren), anderen met energie (psyvampieren), nog anderen doen beide (hybride vampieren).

Natuur
Deze 'vampierennatuur' komt tot uiting door ziektesymptomen als ze zich niet voelen. Misselijkheid, braken, hoofdpijn en duizeligheid zijn maar enkele van de symptomen. Na de voeding is er een gevoel van warmte en tevredenheid.

Onder vampieren bestaat de ethische code dat er nooit gevoed wordt van mensen die daar hun toestemming niet voor hebben gegeven. De gemeenschap heeft zelfs gezorgd voor een opsomming van de rechten van de donor.

Niet seksueel
Het voedingsprincipe is in wezen niet seksueel. De mensen die zich vampieren noemen, worden dus niet opgewonden van het zien, voelen, ruiken of smaken van bloed zoals bloedfetisjisten.

Maar het valt niet te ontkennen dat het voedingsproces voor veel vampieren een erotisch kantje heeft. Vooral psyvampieren kunnen veel energie halen uit (tantrische) seks en sensuele massages, al zijn massa-events zoals fuiven of festivals ook een goede bron van energie. De meeste vampieren vinden het echter onethisch die massa-events te gebruiken als voeding.



    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/true_blood.jpg?t=1256315875



Aantal? Onbekend

Hoeveel vampieren er zijn, is niet bekend. In de Verenigde Staten wordt hun aantal op 'enkele duizenden' geschat (op een totale populatie van ruim 260 miljoen). Een uitgebreide survey door de Atlanta Vampire Alliance leverde alvast respons op uit alle 50 Amerikaanse staten én nog veertig andere landen. Hoeveel mensen antwoordden, werd niet bekend gemaakt.

Geen type
Dé vampier bestaat niet. Sommige zijn getrouwd, anderen verkiezen losse relaties, een deel gaat zelfs gewoon naar de kerk. Er bestaat niet één muziekgenre, één levensstijl die alle vampieren verenigt. Wat wel opvallend is, is dat vampieren vaker dan gemiddeld interesse hebben voor kinky seks, zoals bondage of SM (40 tegenover 5 à 15 procent). Ook zijn ze toleranter tegenover holebi's, en zijn ze vaker dan gemiddeld (45 tegenover 10 procent) holebi.

Daten
Daten met een vampier kan, maar is niet gemakkelijk. 'Gewone' mensen doen het vampirisme gemakkelijk af als een fase of een mentale stoornis. Wie er wel voor open staat, onderhoudt best geen donorrelatie met een vampier omdat dat de relatie uit evenwicht brengt. Vampieren daten dan ook wel eens onder elkaar, wat het begrip en het voeden vergemakkelijkt.

Donors
Donors vinden is niet gemakkelijk, en vraagt veel vertrouwen van beide partijen. Potentiële donors worden gescreend op ziektes, en ze moeten niet zelden bereid zijn zich te (laten) snijden met een mes om het bloed te doneren.

Andere vampieren nemen genoegen met een minder persoonlijke relatie met hun donor, en nemen het bloed weg via een spuitje. Een minderheid gelooft dat ook zaad, menstruatiebloed of moedermelk kan gebruikt worden als voeding. Wat deze vampieren is elk geval niet doen is mensen bijten, omdat het onefficiënt, pijnlijk en onhygiënisch is.

Maar deze vampieren blijven wel gewoon mensen, en zijn eerst en vooral mensen en pas po de tweede plaats vampieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België


Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België




De Amerikaanse president Barack Obama heeft een gebied van 520.000 vierkante kilometer in Alaska afgelijnd waar de ijsbeer extra beschermd gaat worden. Er mogen daar volgens de wet niet langer activiteiten plaatsvinden die "een bedreiging vormen voor de leefwereld van de ijsbeer." Met andere woorden: het boren naar olie en gas wordt in dat gebied erg lastig zoniet onmogelijk.

Shell
De ijsbeer kreeg van voorganger Bush al het status van een bedreigd dier, waardoor bijvoorbeeld op het doden van ijsberen bijzonder zware straffen kwamen te staan. Natuurgroeperingen vonden dat niet genoeg. Obama komt hen nu deels tegemoet.

Nochtans gaf zijn administratie eerder deze week groen licht aan Shell om in de Beaufort Sea naar olie te beginnen boren. Daar leven veel bedreigde dieren zoals walvissen, walrussen en ijsberen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes

Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes


http://img44.imageshack.us/img44/5035/piethuysentruyt.jpg


TV-kok Piet Huysentruyt is buiten een culinair wonder ook een groot rockliefhebber. Donderdag werd dat nog maar eens duidelijk. Op een veiling kocht hij negen maskers, die tijdens Rock Werchter beschilderd werden door bekende artiesten.

4.000 euro had Huysentruyt ervoor over om werken van Black Eyed Peas, Limp Bizkit, Mastodon, Emiliana Torrini, Soulwax en De Jeugd van Tegenwoordig op de kop te tikken.

De maskertjesverkoop in het Antwerpse veilinghuis Bernaerts bracht gisteren in totaal 20.000 euro op. Het werkje van Nick Cave bracht met 3.200 euro het meeste geld in het laatje.

De opbrengst gaat integraal naar de actie 'Kris en Yves gaan bouwen' van de vzw Rozemarijn in Keerbergen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch

Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch


http://img193.imageshack.us/img193/9666/ryanstevenson.jpg


De praline 'Balanced' van de Belgische patissier Ryan Stevenson is door een professionele, internationale jury uitgeroepen tot beste praline ter wereld.

Chocolade
De verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World Chocolate Masters, die plaatsvonden in Parijs van 14 tot 16 oktober. Deze wereldbeker voor chocolatiers werd uiteindelijk gewonnen door de Japanner Shigeo Hirai. De finalisten waren afkomstig uit negentien verschillende landen. Het thema van de wedstrijd was 'haute couture'.

Karamel
Voor het onderdeel 'praline' moesten de deelnemers elk twee creaties voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut Origine Arriba chocolade. Ryan Stevenson is van oorsprong Australiër, maar kwam naar eigen zeggen naar België omdat dit nog steeds de bakermat is van de chocolade. Momenteel werkt hij als patissier bij 'Le Saint Aulaye' in Elsene.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - Why

Annie Lennox - Why

Om het mooie Why te beluisteren klik op de foto





Over Annie Lennox


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!