Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kijkje in de wereld van echte vampieren

Een kijkje in de wereld van de echte vampieren





Vampieren zijn hot hot hot en daar is het succes van boeken en films zoals Twilight en tv-series als True Blood en Vampire Diaries niet vreemd aan. Maar zijn ze alleen fictie, of bestaan ze ook echt?

Drie soorten vampieren
Er is in elk geval een gemeenschap die zich vampieren noemt. Ze geloven niet dat ze onsterfelijk zijn, ze kunnen niet vliegen of in een vleermuis veranderen en ze hebben over het algemeen geen grote, scherpe hoektanden. Maar ze moeten zich wel voeden met andere mensen om te overleven. Sommigen voeden zich met menselijk of dierlijk bloed (bloedvampieren), anderen met energie (psyvampieren), nog anderen doen beide (hybride vampieren).

Natuur
Deze 'vampierennatuur' komt tot uiting door ziektesymptomen als ze zich niet voelen. Misselijkheid, braken, hoofdpijn en duizeligheid zijn maar enkele van de symptomen. Na de voeding is er een gevoel van warmte en tevredenheid.

Onder vampieren bestaat de ethische code dat er nooit gevoed wordt van mensen die daar hun toestemming niet voor hebben gegeven. De gemeenschap heeft zelfs gezorgd voor een opsomming van de rechten van de donor.

Niet seksueel
Het voedingsprincipe is in wezen niet seksueel. De mensen die zich vampieren noemen, worden dus niet opgewonden van het zien, voelen, ruiken of smaken van bloed zoals bloedfetisjisten.

Maar het valt niet te ontkennen dat het voedingsproces voor veel vampieren een erotisch kantje heeft. Vooral psyvampieren kunnen veel energie halen uit (tantrische) seks en sensuele massages, al zijn massa-events zoals fuiven of festivals ook een goede bron van energie. De meeste vampieren vinden het echter onethisch die massa-events te gebruiken als voeding.



    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/true_blood.jpg?t=1256315875



Aantal? Onbekend

Hoeveel vampieren er zijn, is niet bekend. In de Verenigde Staten wordt hun aantal op 'enkele duizenden' geschat (op een totale populatie van ruim 260 miljoen). Een uitgebreide survey door de Atlanta Vampire Alliance leverde alvast respons op uit alle 50 Amerikaanse staten én nog veertig andere landen. Hoeveel mensen antwoordden, werd niet bekend gemaakt.

Geen type
Dé vampier bestaat niet. Sommige zijn getrouwd, anderen verkiezen losse relaties, een deel gaat zelfs gewoon naar de kerk. Er bestaat niet één muziekgenre, één levensstijl die alle vampieren verenigt. Wat wel opvallend is, is dat vampieren vaker dan gemiddeld interesse hebben voor kinky seks, zoals bondage of SM (40 tegenover 5 à 15 procent). Ook zijn ze toleranter tegenover holebi's, en zijn ze vaker dan gemiddeld (45 tegenover 10 procent) holebi.

Daten
Daten met een vampier kan, maar is niet gemakkelijk. 'Gewone' mensen doen het vampirisme gemakkelijk af als een fase of een mentale stoornis. Wie er wel voor open staat, onderhoudt best geen donorrelatie met een vampier omdat dat de relatie uit evenwicht brengt. Vampieren daten dan ook wel eens onder elkaar, wat het begrip en het voeden vergemakkelijkt.

Donors
Donors vinden is niet gemakkelijk, en vraagt veel vertrouwen van beide partijen. Potentiële donors worden gescreend op ziektes, en ze moeten niet zelden bereid zijn zich te (laten) snijden met een mes om het bloed te doneren.

Andere vampieren nemen genoegen met een minder persoonlijke relatie met hun donor, en nemen het bloed weg via een spuitje. Een minderheid gelooft dat ook zaad, menstruatiebloed of moedermelk kan gebruikt worden als voeding. Wat deze vampieren is elk geval niet doen is mensen bijten, omdat het onefficiënt, pijnlijk en onhygiënisch is.

Maar deze vampieren blijven wel gewoon mensen, en zijn eerst en vooral mensen en pas po de tweede plaats vampieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België


Obama schenkt ijsberen gebied dat 17 keer groter is dan België




De Amerikaanse president Barack Obama heeft een gebied van 520.000 vierkante kilometer in Alaska afgelijnd waar de ijsbeer extra beschermd gaat worden. Er mogen daar volgens de wet niet langer activiteiten plaatsvinden die "een bedreiging vormen voor de leefwereld van de ijsbeer." Met andere woorden: het boren naar olie en gas wordt in dat gebied erg lastig zoniet onmogelijk.

Shell
De ijsbeer kreeg van voorganger Bush al het status van een bedreigd dier, waardoor bijvoorbeeld op het doden van ijsberen bijzonder zware straffen kwamen te staan. Natuurgroeperingen vonden dat niet genoeg. Obama komt hen nu deels tegemoet.

Nochtans gaf zijn administratie eerder deze week groen licht aan Shell om in de Beaufort Sea naar olie te beginnen boren. Daar leven veel bedreigde dieren zoals walvissen, walrussen en ijsberen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes

Piet Huysentruyt telt 4.000 euro neer voor maskertjes


http://img44.imageshack.us/img44/5035/piethuysentruyt.jpg


TV-kok Piet Huysentruyt is buiten een culinair wonder ook een groot rockliefhebber. Donderdag werd dat nog maar eens duidelijk. Op een veiling kocht hij negen maskers, die tijdens Rock Werchter beschilderd werden door bekende artiesten.

4.000 euro had Huysentruyt ervoor over om werken van Black Eyed Peas, Limp Bizkit, Mastodon, Emiliana Torrini, Soulwax en De Jeugd van Tegenwoordig op de kop te tikken.

De maskertjesverkoop in het Antwerpse veilinghuis Bernaerts bracht gisteren in totaal 20.000 euro op. Het werkje van Nick Cave bracht met 3.200 euro het meeste geld in het laatje.

De opbrengst gaat integraal naar de actie 'Kris en Yves gaan bouwen' van de vzw Rozemarijn in Keerbergen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch

Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch


http://img193.imageshack.us/img193/9666/ryanstevenson.jpg


De praline 'Balanced' van de Belgische patissier Ryan Stevenson is door een professionele, internationale jury uitgeroepen tot beste praline ter wereld.

Chocolade
De verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World Chocolate Masters, die plaatsvonden in Parijs van 14 tot 16 oktober. Deze wereldbeker voor chocolatiers werd uiteindelijk gewonnen door de Japanner Shigeo Hirai. De finalisten waren afkomstig uit negentien verschillende landen. Het thema van de wedstrijd was 'haute couture'.

Karamel
Voor het onderdeel 'praline' moesten de deelnemers elk twee creaties voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut Origine Arriba chocolade. Ryan Stevenson is van oorsprong Australiër, maar kwam naar eigen zeggen naar België omdat dit nog steeds de bakermat is van de chocolade. Momenteel werkt hij als patissier bij 'Le Saint Aulaye' in Elsene.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - Why

Annie Lennox - Why

Om het mooie Why te beluisteren klik op de foto





Over Annie Lennox


Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was wereldwijd een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verschijnt haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.

In november 2008 wordt Annie Lennox uitgeroepen tot één van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

In maart 2009 is The Annie Lennox Collection verschenen. Deze cd bevat haar grootste hits en 2 nieuwe nummers, beide covers van Ash (Shining Light, haar eerste top 40 hit in Engeland sinds 1995) en Keane (Pattern of my Life). Daarnaast zijn alle hits op dvd verschenen. Het album is met name in de UK een groot succes.




» Reageer (0)
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpels verdwijnen door kopje koffie

Rimpels verdwijnen door kopje koffie




Een kopje koffie dat je niet alleen wakker maakt, maar ook nog eens rimpels bestrijdt, Nescafé belooft het met zijn nieuwste product. Deze zakjes koffie bevatten 200 gram collageen, een lichaamseigen stof die je huid elastischer maakt.

Collageen
Deze nieuwe koffie maakt dus botox en plastische chirurgie overbodig, dat beweert althans het Zwitserse Nescafé. Het assortiment huidverjongende koffie bestaat uit een versie met melk, soja of extra calcium, meldt nu.nl. Collageen is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en zorgt voor een strakke huid. Bij het verouderen verdwijnt deze stof, waardoor rimpels en een uitgezakte huid ontstaan. Tal van gezichtscrèmes bevatten collageen, maar het komt ook steeds vaker voor in voeding. Zo bestaan er al langer marshmellows met collageen.

Geen bewijs
Dit klinkt wel allemaal mooi in theorie, maar er bestaat momenteel nog geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat het eten van collageen rimpels bestrijdt. Momenteel is de koffie enkel in Singapore verkrijgbaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama zweert bij hoelahoep

Michelle Obama zweert bij hoelahoep


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/MichelleObama.jpg?t=1256221511


Michelle Obama gaf gisteren op het gras van het Witte huis een demonstratie met haar hoelahoep. Ze zweert bij deze vorm van sport omdat het leuk en gezond is.

Sporten en gezond leven
De 45-jarige first lady van de Verenigde Staten slaagde er gisteren in 142 keer de hoepel rond te krijgen. Hiermee wilde ze tijdens een event 100 lagere schoolkinderen aanmoedigen te sporten en gezond te eten. Ondertussen maakten chefs gezonde maar lekkere snacks voor de kinderen klaar.

Humeur en seksleven
Vorig jaar al biechtte manlief Barack op hoe goed zijn echtgenote kan hoelahoepen. "Eens ze in het ritme zit, kan ze het zelfs met haar knieën." Fans van deze sport zeggen dat het veel calorieën doet verbranden, ongeveer 100 per 10 minuten. Het zou ook je humeur en je seksleven een boost geven. In de Verenigde Staten kun je zelfs lessen volgen bij Hoopnotica, het is er zo populair dat de centra op wachtlijsten terechtkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Om haar te beluisteren klik op de foto





Over Kim Carnes


Kim Carnes ken je wellicht nog wel als de schuurpapieren stem achter het fraaie pophitje “Bette Davis Eyes” ergens aan het begin van de jaren tachtig. Dat liedje en het erbij horende album “Mistaken Identity” zouden haar voor eens en voor altijd met het predikaat “vrouwelijke Rod Stewart” opzadelen. En met wisselend succes zou ze in de jaren die volgden nog tal van zeer mooie dingen aan – toen nog – vinyl toevertrouwen, maar dan werd het plots heel erg stil rond Carnes. Pijnlijk enerzijds, maar anderzijds stelde het haar ook wel in de gelegenheid om eens serieus te gaan herbronnen. En zo geschiedde dan ook.

Voor haar nieuwe album nam ze zich ruimschoots de tijd. Ze zocht en vond geschikte schrijfpartners in mensen als Chuck Prophet, Kim Richey, Matraca Berg, Al Anderson, Jeff Hanna (Nitty Gritty Dirt Band), Angelo en Anders Osborne. En dan weet je ’t wel zo ongeveer, he? Op het in Nashville ingeblikte “Chasin’ Wild Trains” profileert La Carnes zich inderdaad geheel en al anders als op haar eerder plaatwerk. Ze verdient met haar nieuwe CD wat ons betreft een plaatsje ergens in de buurt van grote madammen als de hier eerder al even vermelde Kim Richey. Rootsy pop en country vormen immers voortaan de sleutelwoorden tot haar oeuvre. Laat je verrassen door het met rinkelende gitaartjes opgeluisterde “All About Time”, het ronduit verbluffend mooie, samen met de onvolprezen Chuck Prophet gebrachte “Lucid Dreams”, de al even fraaie ingetogen rootspop van het mede door Anders Osborne gedragen “Runaway” en het met Matraca Berg ingezongen “If I Was An Angel” of het lekker wegrockende “You Made My Skin Burn” en je zal het al snel met ons eens zijn, dat we hier te maken hebben met een zeer aangenaam weerzien. Het mooiste liedje hebben we dan overigens nog niet eens vermeld. Dat is wat ons betreft immers het met een speels accordeon ingekleurde “Too Far Gone” dat Carnes samen met Kim Richey pende. Deze laatste en Matraca Berg waren bovendien ook van de partij bij de opname ervan.


About Kim Carnes

Kim Carnes (born July 20, 1945, Pasadena, California) is an American singer-songwriter. She is noted for her distinctive, raspy voice which she attributes to many hours spent singing in smoky bars and clubs.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtlenzen stoppen slecht zicht bij kinderen


Nachtlenzen stoppen slecht zicht bij kinderen




Een soort contactlenzen die 's nachts worden gedragen, kunnen er voor zorgen dat het zicht van kinderen minder snel verslechtert of zelfs niet meer verslechtert. Na een jaar is al een opmerkelijk verschil tussen kinderen die de nachtlenzen dragen en kinderen die gewone daglenzen dragen.

In vorm duwen
Vooral bijziende kinderen (de meerderheid van kinderen met zichtsproblemen) zijn gebaat bij de nachtlens, die werkt zoals een beugel. De lens duwt zachtjes op het oog om de misvormde oogbal en de te kromme ooglens weer in vorm te krijgen.

Studie
Dat bleek uit een vijfjarige studie bij 300 kinderen tussen 8 en 14 jaar. De helft van de kinderen kreeg de nachtlens, die iets harder is dan de zachte lenzen die vele volwassenen overdag dragen. De andere helft van de kinderen kreeg gewone daglenzen. Na een jaar bleek dat de nachtlensgroep geen slechtere ogen had gekregen. In de andere groep was de gemiddelde achteruitgang 0,4.

Wat is het?
Bijziendheid ontstaat als het oog te plat (ook wel 'te lang' genoemd) is, waardoor de lens té fel gekromd is. Dit heeft tot gevolg dat het beeld niet op het netvlies terecht komt, maar ervoor wordt geprojecteerd. Dit leidt tot een wazig beeld voor de waarnemer.

Effect
De nachtlenzen bestaan al voor volwassenen, maar bij hen is het effect slechts tijdelijk. Het hoornvlies zal altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen, waardoor de lenzen elke nacht moeten worden gedragen.

Bij kinderen echter lijkt het effect minder tijdelijk, omdat hun ogen nog groeien. Dat maakt dat het oog nog (deels) kan hervormd worden. Hoewel het niet zo is dat het oog kan 'hersteld' worden, kan de achteruitgang duidelijk wel danig vertraagd worden.




» Reageer (0)
21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkentje met hondenstreken

Varkentje met hondenstreken


http://img12.imageshack.us/img12/435/varkentjemethondenstrek.jpg


Wie dacht dat Babe enkel in de wereld van de film bestaat, heeft het mis. Ook in het Britse Colchester loopt een varkentje rond dat verdacht veel hondenstreken heeft.

Biggetje Prudence vermaakt zich uitstekend samen met de hondjes in het 'Wildlives Animal Sanctuary' in Colchester.


http://img12.imageshack.us/img12/1844/varkentjemethondenstreke.jpg


Haar hondengedrag is ook de verzorgers in het asiel al opgevallen. Als het Prudence ligt, mag je haar voortaan gerust 'woef' noemen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenspin uit Zuid-Afrika maakt gigantische webben

Reuzenspin uit Zuid-Afrika maakt gigantische webben


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Nephila-komaci.jpg?t=1256117565


In Zuid-Afrika is een gigantische spin ontdekt die enorme webben weeft. De vrouwelijke spinnen zijn tot 3,8 centimeter lang en hebben een spanwijdte van 10 to 12 centimeter. Mannetjes zijn verrassend vijf keer kleiner dan de vrouwtjes.

Gigantische webben
De spin behoort tot de nephila, een familie van grote spinnen die gigantische webben maken. Wetenschappers hadden de spinnen onderzocht in een museum in Wenen, maar waren niet zeker of het over een nieuwe soort, dan wel een grote versie van een bestaande soort ging. De ontdekking van drie exemplaren in het Zuid-Afrikaanse Tembe National Elephant Park bevestigt dat het om een nieuwe spin gaat.

Komaci
De spinnen uit deze familie maken webben die soms een diameter van een meter hebben. Ze zijn de grootste spinnen die een web maken. Er bestaan nog wel enkele spinnen die groter zijn, zoals vogelspinnen en tarantula's. De nieuwe spin werd genoemd naar een vriend van de professor die de spin ontdekte. Die man kwam op het ogenblik van de ontdekking om in een ongeval. Vandaar de naam: Nephila komaci.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Paul Mason (48) - ooit een magere voetballer in zijn jeugd - wou per se de zwaarste man ter wereld worden, en kijk, de Brit weegt nu zomaar eventjes 445 kilo voor 1m68. Dat is een BMI van liefst 158! Zijn verzorging de laatste jaren kostte al meer dan 1,1 miljoen euro. Hij vrat zijn moeder letterlijk het huis uit. De dame kon het financieel niet meer bolwerken.

"127 kilo afgevallen, niet de bedoeling"
Zijn bizarre ambitie werd drie jaar geleden pijnlijk duidelijk, toen hij 127 kilo was afgevallen in het ziekenhuis. Hij verkondigde toen aan de verpleging dat dat niet echt zijn bedoeling was. "Hij klaagde dat hij zo nooit de zwaarste man van de wereld zou worden".

Fast food
"Eens thuis na zijn ziekenhuisopname bestelde hij een hoop meeneempizza's en Chinese maaltijden. Hij werd ook vaak gespot in zijn speciaal aangepaste rolstoel aan de drive-in van de McDonald's. Niemand kon hem stoppen. Het was tragisch", vertelt een verpleger. 's Vrijdags at hij zowel 's middags als 's avonds frietjes.

Tien keer meer
"Hij bestelde tien keer zoveel als een gewone klant", zegt Bob Singh Phagura van de Nacton Road Fish Bar in Ipswich. "Hij moest buiten wachten omdat hij met zijn rolstoel niet door de deur kon. Zijn verplegers moesten het eten uithalen. Zijn bestelling: vier grote kabeljauwen, twee stukken taart, vier worsten en zes grote porties friet. Dat alles overgoten met een papperige erwten en currysaus. En doorgespoeld met enkele flessen cola."

Immobiel
Inmiddels kan Paul Mason zich niet meer verplaatsen. Hij ligt zowat dag en nacht in zijn onderstut bed in een aangepaste bungalow van de Britse huisvestingsmaatschappij. Zo zijn de deuren anderhalve meter breed. De voormalige mechanieker en postbode krijgt een uitkering van 74 euro per week bovenop de huisvesting. Een team van zeven verzorgers staat dagelijks voor hem in: koken, voedsel aanreiken, wassen, ventilator aanzetten en poetsen. Die kosten nog eens 110.000 euro per jaar.

Hijskraan
Met een soort hijskraan wordt hij opgetild om tv te kunnen kijken, games op de computer te spelen of te surfen via het toetsenbord op zijn buik. Het enige wat de man nog zélf kan, is zijn tanden poetsen én - rarara - eten. En dat doet hij gretig: 20.000 calorieën per dag of zo'n acht keer meer dan u en ik.

Voor 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig
De ongekende vraatzucht van de zieke Mason heeft ook zijn familie uit elkaar gereten. Enkele maanden geleden stierf zijn moeder, die 76 werd. Sindsdien staat de overheid - en dus de Britse belastingbetaler - in voor 's mans gezondheid. Daar gaat het niet goed mee: Mason zou voor zo'n 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig hebben om te kunnen overleven. Eerst moet nog een oplossing bedacht worden om de zwaarste man ter wereld in het gespecialiseerde hospitaal, 245 km verder, te krijgen. Waarschijnlijk wordt hij getransporteerd in een ambulance van vijf ton.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder VDB:

Moeder VDB: "Iedereen welkom op begrafenis"




Supporters en sympathisanten zijn welkom op de begrafenis van Frank Vandenbroucke, zaterdag om 11u in Ploegsteert. Dat meldt zijn moeder Chantal Vanruymbeke. "Ik hoor en lees overal dat Frank intiem begraven wordt. Dat klopt niet. De kerk is voorbehouden voor familie en vrienden, maar als er nog plaats is, wordt die opgevuld door supporters die hem een laatste groet willen brengen", aldus Vanruymbeke.
 
Groot scherm
Wie niet binnengeraakt in de kerk kan de plechtigheid volgen op het groot scherm dat werd opgesteld op de Place de la Rebecque. "We staan erop mee te delen dat iedereen welkom is en via de offerande de kans krijgt om een laatste glimlach van Frank te krijgen. Frank zou dat ook zo gewild hebben. Het enige wat we vragen is sereniteit in de kerk en op het kerkhof", benadrukt Vanruymbeke.
 
Geen foto's
De familie vraagt wel dat er geen foto's genomen worden in de kerk en op het kerkhof. De enige die daartoe gemachtigd is, is de vader van Clotilde Menu, Franks eerste vriendin en moeder van Franks oudste dochter Cameron.
 
Het stoffelijk overschot van Frank Vandenbroucke, gestorven in Senegal op 12 oktober, is woensdagmorgen in België aangekomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen geven ex graag tweede kans

Vrouwen geven ex graag tweede kans




Een relatie die eindigt, doet pijn. Ook al lijkt het einde de beste oplossing, dames neigen hun ex eerder een tweede kans te geven. Voor mannen werkt dat minder, zij zetten meestal wel een definitief punt achter hun gebroken relatie. Dat beweren Nederlandse relatiedeskundigen.

Verwijten
Het zijn vooral dames die nog hoop koesteren nadat een relatie op de klippen viel. De deur staat voor hen nog altijd op een kier, vooral omdat ze de gedachte koesteren dat het ondanks alle verwijten en geruzie, misschien toch nog goedkomt. Ze hopen dat er toch nog iets verandert in hun relatie of dat hun ex nu wel erg eenzaam of verloren loopt zonder haar.

Mannen
Anders is het met de mannen. Meestal zetten ze daadwerkelijk een punt achter een relatie. Al zijn er ongetwijfeld gevallen waarbij het anders is. 

Valse hoop
Hoop doet leven, maar als het over verbroken relaties gaat, moet die hoop gemilderd worden, stellen de relatie-experts. Beter is om eerst je energie op jezelf te richten. Zolang de oorzaken of redenen van een breuk niet opgeklaard zijn, ga je beter door met je eigen leven.




» Reageer (0)
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen

Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen




Almaar meer mensen belanden bij het OCMW omdat ze problemen hebben met de betaling van basisuitgaven, zoals energie en huur. In 2008 dreigden 10.780 gezinnen uit hun huis gezet te worden, hoofdzakelijk omdat ze de huur niet betaalden. Dat komt neer op 207 gezinnen per week. Minstens 8.600 mensen kregen in 2008 een huurwaarborg voorgeschoten van het OCMW omdat ze die zelf niet konden betalen. Ook voor 2009 zijn de tendensen negatief.
 
Netbeheerder
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) baseerde zich op cijfers van de POD Maatschappelijke Integratie en de netbeheerders van het elektriciteitsnet. Het aantal gezinnen dat gedropt werd door hun commerciële energieleverancier en bij de netbeheerder terecht kwam, steeg van net geen 64.000 eind 2008 naar bijna 75.000 vandaag. Dat is een stijging met 13%.
 
Budgetmeters
In 2008 moesten 70.000 mensen voor de Lokale Adviescommissie verschijnen, het orgaan dat beslist over het al dan niet afsluiten van de energietoevoer. Voor het hele jaar 2009 verwachten de netbeheerders ruim 81.000 probleemdossiers, of een stijging met 16%. Eind 2008 hadden zo'n 36.000 gezinnen in Vlaanderen een budgetmeter voor elektriciteit. Ondertussen zijn er al een dikke 38.000 budgetmeters actie




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw

Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw


http://img9.imageshack.us/img9/2940/dikkeremodellen.jpg


Dikkere vrouwen met een laag zelfbeeld, voelen zich niet beter bij het zien van reclamefoto's met dikkere modellen. Een nieuwe studie toont aan vrijwel alle modellen, dun of dik, heel wat dames depressief maken.

Presentatie
Onderzoekers uit Amerika, Duitsland en Nederland reageren eensgezind na hun studie: "vrouwen met overgewicht worden depressief bij het zien van foto's van magere vrouwen, maar vinden hun gelijkenissen met zwaardere dames even deprimerend".  Hoe dat komt? De vorsers suggereren dat niet het lichaam van een ultra-dun of een plus-size model de eigenwaarde van een vrouw beïnvloedt, maar wel de manier waarop hun schoonheid gepresenteerd wordt. 

Ideale beelden
Dun of dik, de modellen die worden weergegeven op glossy magazines en commerciële advertenties, lijken bijna altijd mooi, perfect en ideaal.  Als een vrouw met overgewicht naar deze ideale beelden van modellen kijkt en ze daarbij de verschillen tussen modefotografie en het echte leven niet kent, daalt haar eigenwaarde gevoelig.  Vrouwen met een laag zelfbeeld zouden bijgevolg beter niet kijken naar advertenties, ongeacht of ze zwaar of dun zijn. De resultaten werden gepubliceerd in the Journal of Consumer Research.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren

1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren




Eén op de vier Belgen vindt het raadzaam dat kinderen vanaf jonge leeftijd op school Chinees leren. Dat blijkt uit een bevraging door de Leuvense hogeschool Groep T onder 500 Belgen.
 
Leraren
Het Confucius Instituut voor Vlaanderen dat eind 2008 opgericht werd bij Groep T, is kandidaat voor de uitbouw van een Europees centrum voor leraren Chinees. Bedoeling is onder meer op termijn Chinees te onderwijzen op de middelbare school.
 
De resultaten van de enquête werden maandag bekendgemaakt naar aanleiding van een bijeenkomst van vertegenwoordigers van 73 Confucius-instituten in 22 Europese landen en van de Confucius Institutes Headquarters in Peking. Deze instituten promoten de Chinese taal en cultuur.

Vakantie
Uit de bevraging blijkt dat 40 procent positief staat tegenover China, evenveel is negatief. Na een eerste contact stijgt de appreciatie tot 56 procent en na een tweede bezoek zelfs tot 67 procent. Zestig procent van de Belgen wil op vakantie in China, 24 procent vindt China interessant om te gaan studeren en 17 procent zou er willen wonen.
 
Contacten
Volgens Johan De Graeve, voorzitter van het Leuvense Confucius Instituut, "groeit bij steeds meer mensen het besef dat westerse bedrijven in de toekomst meer en meer met China te maken zullen krijgen". Het Leuvense instituut organiseert nu al bedrijfsstages en thesissen in China voor studenten, taalcursussen Chinees, lessenreeksen en workshops over China en steunt bedrijven in contacten met China.




» Reageer (0)
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales

Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales





Een mindervalide man is het voorbije weekend aan zijn lot overgelaten tijdens de beklimming van de Mont Snowdon, met zijn 1.085 meter de hoogste berg van Wales. De 31-jarige andersvalide werd door zes mensen de hoogte ingeduwd, maar die zagen het halfweg niet meer zitten, waarna ze hem doodgemoedereerd achterlieten en hun tocht naar de top voortzetten. Uren later keerden ze terug, op een moment dat de man stilaan onderkoelingsverschijnselen vertoonde. Een team van 15 reddingswerkers moest de andersvalide uiteindelijk van de berg afhalen.

"Zijn makkers waren uitgeput en konden hem niet meer tot boven duwen. Ze beslisten dan maar om hem achter te laten. Gelukkig ontfermden andere klimmers zich wél over 'hun blok aan het been'. Toen de avonturiers terugkwamen waren ze dan weer te moe om hun makker nog mee naar beneden te loodsen. 15 bergbeklimmers brachten de onfortuinlijke klimmer uiteindelijk terug in het dal. Ze waren heel slecht voorbereid. Als je iemand wilt meevoeren moet je echt wel met meer dan zes zijn", luidt het. De Snowdon is een populaire berg bij rolstoelpatiënten. Elk jaar wagen tientallen mindervaliden hun kans om de top te bereiken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn

Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wijn.jpg?t=1255959286


Vrouwen die regelmatig een glas wijn drinken om te ontspannen na een drukke werkdag en hun hectische gezinsleven riskeren volgens een Britse expert een leveraandoening en een alcoholverslaving.

Meer zelfvertrouwen en stress
Een recent onderzoek toont aan dat de helft van de moeders drie tot vier avonden per week thuis alcohol drinkt. Professor Ian Gilmore, een belangrijke Britse expert, zegt dat het nu meer sociaal aanvaard en goedkoper is voor vrouwen om alcohol te drinken dan een generatie eerder. "Vrouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld."

Tijdbom
Vrouwen lopen zo wel meer risico op het ontwikkelen van een leverziekte of alcoholverslaving omdat ze de negatieve gevolgen van regelmatig drinken niet beseffen, aldus Professor Gilmore. "Alcohol werkt als een verdovings- en ontspanningsmiddel. Als je het gebruikt op regelmatige basis, word je een gezondheidstijdbom. Deze vrouwen riskeren een leverziekte of kunnen verslaafd raken aan alcohol." Volgens professor Gilmore lopen vrouwen meer kans op gezondheidsproblemen door alcohol door hun genetische opbouw en fysiek. "Na slechts vijf tot tien jaar van overmatig drinken heb je meer kans op een leverziekte."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Burgh - Lady in red

Chris De Burgh - Lady in red

Om hem te beluisteren druk op de foto





Over Chris de Burgh



Chris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Buenos Aires, 15 oktober 1948) is een Iers zanger.

Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Met Lady In Red behaalde hij in maar liefst 25 landen de hoogste positie in de hitlijsten .

Zijn laatste CD is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld. In 2005 is een live-CD van het jubileum-concert van 6 november 2004 in Dortmund uitkomen.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!