Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Verzorging Brit van 445 kilo kostte al meer dan miljoen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Paul Mason (48) - ooit een magere voetballer in zijn jeugd - wou per se de zwaarste man ter wereld worden, en kijk, de Brit weegt nu zomaar eventjes 445 kilo voor 1m68. Dat is een BMI van liefst 158! Zijn verzorging de laatste jaren kostte al meer dan 1,1 miljoen euro. Hij vrat zijn moeder letterlijk het huis uit. De dame kon het financieel niet meer bolwerken.

"127 kilo afgevallen, niet de bedoeling"
Zijn bizarre ambitie werd drie jaar geleden pijnlijk duidelijk, toen hij 127 kilo was afgevallen in het ziekenhuis. Hij verkondigde toen aan de verpleging dat dat niet echt zijn bedoeling was. "Hij klaagde dat hij zo nooit de zwaarste man van de wereld zou worden".

Fast food
"Eens thuis na zijn ziekenhuisopname bestelde hij een hoop meeneempizza's en Chinese maaltijden. Hij werd ook vaak gespot in zijn speciaal aangepaste rolstoel aan de drive-in van de McDonald's. Niemand kon hem stoppen. Het was tragisch", vertelt een verpleger. 's Vrijdags at hij zowel 's middags als 's avonds frietjes.

Tien keer meer
"Hij bestelde tien keer zoveel als een gewone klant", zegt Bob Singh Phagura van de Nacton Road Fish Bar in Ipswich. "Hij moest buiten wachten omdat hij met zijn rolstoel niet door de deur kon. Zijn verplegers moesten het eten uithalen. Zijn bestelling: vier grote kabeljauwen, twee stukken taart, vier worsten en zes grote porties friet. Dat alles overgoten met een papperige erwten en currysaus. En doorgespoeld met enkele flessen cola."

Immobiel
Inmiddels kan Paul Mason zich niet meer verplaatsen. Hij ligt zowat dag en nacht in zijn onderstut bed in een aangepaste bungalow van de Britse huisvestingsmaatschappij. Zo zijn de deuren anderhalve meter breed. De voormalige mechanieker en postbode krijgt een uitkering van 74 euro per week bovenop de huisvesting. Een team van zeven verzorgers staat dagelijks voor hem in: koken, voedsel aanreiken, wassen, ventilator aanzetten en poetsen. Die kosten nog eens 110.000 euro per jaar.

Hijskraan
Met een soort hijskraan wordt hij opgetild om tv te kunnen kijken, games op de computer te spelen of te surfen via het toetsenbord op zijn buik. Het enige wat de man nog zélf kan, is zijn tanden poetsen én - rarara - eten. En dat doet hij gretig: 20.000 calorieën per dag of zo'n acht keer meer dan u en ik.

Voor 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig
De ongekende vraatzucht van de zieke Mason heeft ook zijn familie uit elkaar gereten. Enkele maanden geleden stierf zijn moeder, die 76 werd. Sindsdien staat de overheid - en dus de Britse belastingbetaler - in voor 's mans gezondheid. Daar gaat het niet goed mee: Mason zou voor zo'n 22.000 euro aan chirurgische ingrepen nodig hebben om te kunnen overleven. Eerst moet nog een oplossing bedacht worden om de zwaarste man ter wereld in het gespecialiseerde hospitaal, 245 km verder, te krijgen. Waarschijnlijk wordt hij getransporteerd in een ambulance van vijf ton.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder VDB:

Moeder VDB: "Iedereen welkom op begrafenis"




Supporters en sympathisanten zijn welkom op de begrafenis van Frank Vandenbroucke, zaterdag om 11u in Ploegsteert. Dat meldt zijn moeder Chantal Vanruymbeke. "Ik hoor en lees overal dat Frank intiem begraven wordt. Dat klopt niet. De kerk is voorbehouden voor familie en vrienden, maar als er nog plaats is, wordt die opgevuld door supporters die hem een laatste groet willen brengen", aldus Vanruymbeke.
 
Groot scherm
Wie niet binnengeraakt in de kerk kan de plechtigheid volgen op het groot scherm dat werd opgesteld op de Place de la Rebecque. "We staan erop mee te delen dat iedereen welkom is en via de offerande de kans krijgt om een laatste glimlach van Frank te krijgen. Frank zou dat ook zo gewild hebben. Het enige wat we vragen is sereniteit in de kerk en op het kerkhof", benadrukt Vanruymbeke.
 
Geen foto's
De familie vraagt wel dat er geen foto's genomen worden in de kerk en op het kerkhof. De enige die daartoe gemachtigd is, is de vader van Clotilde Menu, Franks eerste vriendin en moeder van Franks oudste dochter Cameron.
 
Het stoffelijk overschot van Frank Vandenbroucke, gestorven in Senegal op 12 oktober, is woensdagmorgen in België aangekomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen geven ex graag tweede kans

Vrouwen geven ex graag tweede kans




Een relatie die eindigt, doet pijn. Ook al lijkt het einde de beste oplossing, dames neigen hun ex eerder een tweede kans te geven. Voor mannen werkt dat minder, zij zetten meestal wel een definitief punt achter hun gebroken relatie. Dat beweren Nederlandse relatiedeskundigen.

Verwijten
Het zijn vooral dames die nog hoop koesteren nadat een relatie op de klippen viel. De deur staat voor hen nog altijd op een kier, vooral omdat ze de gedachte koesteren dat het ondanks alle verwijten en geruzie, misschien toch nog goedkomt. Ze hopen dat er toch nog iets verandert in hun relatie of dat hun ex nu wel erg eenzaam of verloren loopt zonder haar.

Mannen
Anders is het met de mannen. Meestal zetten ze daadwerkelijk een punt achter een relatie. Al zijn er ongetwijfeld gevallen waarbij het anders is. 

Valse hoop
Hoop doet leven, maar als het over verbroken relaties gaat, moet die hoop gemilderd worden, stellen de relatie-experts. Beter is om eerst je energie op jezelf te richten. Zolang de oorzaken of redenen van een breuk niet opgeklaard zijn, ga je beter door met je eigen leven.




» Reageer (0)
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen

Vlamingen kunnen huur en energierekening niet betalen




Almaar meer mensen belanden bij het OCMW omdat ze problemen hebben met de betaling van basisuitgaven, zoals energie en huur. In 2008 dreigden 10.780 gezinnen uit hun huis gezet te worden, hoofdzakelijk omdat ze de huur niet betaalden. Dat komt neer op 207 gezinnen per week. Minstens 8.600 mensen kregen in 2008 een huurwaarborg voorgeschoten van het OCMW omdat ze die zelf niet konden betalen. Ook voor 2009 zijn de tendensen negatief.
 
Netbeheerder
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) baseerde zich op cijfers van de POD Maatschappelijke Integratie en de netbeheerders van het elektriciteitsnet. Het aantal gezinnen dat gedropt werd door hun commerciële energieleverancier en bij de netbeheerder terecht kwam, steeg van net geen 64.000 eind 2008 naar bijna 75.000 vandaag. Dat is een stijging met 13%.
 
Budgetmeters
In 2008 moesten 70.000 mensen voor de Lokale Adviescommissie verschijnen, het orgaan dat beslist over het al dan niet afsluiten van de energietoevoer. Voor het hele jaar 2009 verwachten de netbeheerders ruim 81.000 probleemdossiers, of een stijging met 16%. Eind 2008 hadden zo'n 36.000 gezinnen in Vlaanderen een budgetmeter voor elektriciteit. Ondertussen zijn er al een dikke 38.000 budgetmeters actie




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw

Ook dikkere modellen knagen aan zelfbeeld vrouw


http://img9.imageshack.us/img9/2940/dikkeremodellen.jpg


Dikkere vrouwen met een laag zelfbeeld, voelen zich niet beter bij het zien van reclamefoto's met dikkere modellen. Een nieuwe studie toont aan vrijwel alle modellen, dun of dik, heel wat dames depressief maken.

Presentatie
Onderzoekers uit Amerika, Duitsland en Nederland reageren eensgezind na hun studie: "vrouwen met overgewicht worden depressief bij het zien van foto's van magere vrouwen, maar vinden hun gelijkenissen met zwaardere dames even deprimerend".  Hoe dat komt? De vorsers suggereren dat niet het lichaam van een ultra-dun of een plus-size model de eigenwaarde van een vrouw beïnvloedt, maar wel de manier waarop hun schoonheid gepresenteerd wordt. 

Ideale beelden
Dun of dik, de modellen die worden weergegeven op glossy magazines en commerciële advertenties, lijken bijna altijd mooi, perfect en ideaal.  Als een vrouw met overgewicht naar deze ideale beelden van modellen kijkt en ze daarbij de verschillen tussen modefotografie en het echte leven niet kent, daalt haar eigenwaarde gevoelig.  Vrouwen met een laag zelfbeeld zouden bijgevolg beter niet kijken naar advertenties, ongeacht of ze zwaar of dun zijn. De resultaten werden gepubliceerd in the Journal of Consumer Research.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren

1 op 4 wil dat kinderen op school Chinees leren




Eén op de vier Belgen vindt het raadzaam dat kinderen vanaf jonge leeftijd op school Chinees leren. Dat blijkt uit een bevraging door de Leuvense hogeschool Groep T onder 500 Belgen.
 
Leraren
Het Confucius Instituut voor Vlaanderen dat eind 2008 opgericht werd bij Groep T, is kandidaat voor de uitbouw van een Europees centrum voor leraren Chinees. Bedoeling is onder meer op termijn Chinees te onderwijzen op de middelbare school.
 
De resultaten van de enquête werden maandag bekendgemaakt naar aanleiding van een bijeenkomst van vertegenwoordigers van 73 Confucius-instituten in 22 Europese landen en van de Confucius Institutes Headquarters in Peking. Deze instituten promoten de Chinese taal en cultuur.

Vakantie
Uit de bevraging blijkt dat 40 procent positief staat tegenover China, evenveel is negatief. Na een eerste contact stijgt de appreciatie tot 56 procent en na een tweede bezoek zelfs tot 67 procent. Zestig procent van de Belgen wil op vakantie in China, 24 procent vindt China interessant om te gaan studeren en 17 procent zou er willen wonen.
 
Contacten
Volgens Johan De Graeve, voorzitter van het Leuvense Confucius Instituut, "groeit bij steeds meer mensen het besef dat westerse bedrijven in de toekomst meer en meer met China te maken zullen krijgen". Het Leuvense instituut organiseert nu al bedrijfsstages en thesissen in China voor studenten, taalcursussen Chinees, lessenreeksen en workshops over China en steunt bedrijven in contacten met China.




» Reageer (0)
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales

Rolstoelpatiënt gedumpt halfweg hoogste berg Wales





Een mindervalide man is het voorbije weekend aan zijn lot overgelaten tijdens de beklimming van de Mont Snowdon, met zijn 1.085 meter de hoogste berg van Wales. De 31-jarige andersvalide werd door zes mensen de hoogte ingeduwd, maar die zagen het halfweg niet meer zitten, waarna ze hem doodgemoedereerd achterlieten en hun tocht naar de top voortzetten. Uren later keerden ze terug, op een moment dat de man stilaan onderkoelingsverschijnselen vertoonde. Een team van 15 reddingswerkers moest de andersvalide uiteindelijk van de berg afhalen.

"Zijn makkers waren uitgeput en konden hem niet meer tot boven duwen. Ze beslisten dan maar om hem achter te laten. Gelukkig ontfermden andere klimmers zich wél over 'hun blok aan het been'. Toen de avonturiers terugkwamen waren ze dan weer te moe om hun makker nog mee naar beneden te loodsen. 15 bergbeklimmers brachten de onfortuinlijke klimmer uiteindelijk terug in het dal. Ze waren heel slecht voorbereid. Als je iemand wilt meevoeren moet je echt wel met meer dan zes zijn", luidt het. De Snowdon is een populaire berg bij rolstoelpatiënten. Elk jaar wagen tientallen mindervaliden hun kans om de top te bereiken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn

Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wijn.jpg?t=1255959286


Vrouwen die regelmatig een glas wijn drinken om te ontspannen na een drukke werkdag en hun hectische gezinsleven riskeren volgens een Britse expert een leveraandoening en een alcoholverslaving.

Meer zelfvertrouwen en stress
Een recent onderzoek toont aan dat de helft van de moeders drie tot vier avonden per week thuis alcohol drinkt. Professor Ian Gilmore, een belangrijke Britse expert, zegt dat het nu meer sociaal aanvaard en goedkoper is voor vrouwen om alcohol te drinken dan een generatie eerder. "Vrouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld."

Tijdbom
Vrouwen lopen zo wel meer risico op het ontwikkelen van een leverziekte of alcoholverslaving omdat ze de negatieve gevolgen van regelmatig drinken niet beseffen, aldus Professor Gilmore. "Alcohol werkt als een verdovings- en ontspanningsmiddel. Als je het gebruikt op regelmatige basis, word je een gezondheidstijdbom. Deze vrouwen riskeren een leverziekte of kunnen verslaafd raken aan alcohol." Volgens professor Gilmore lopen vrouwen meer kans op gezondheidsproblemen door alcohol door hun genetische opbouw en fysiek. "Na slechts vijf tot tien jaar van overmatig drinken heb je meer kans op een leverziekte."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Burgh - Lady in red

Chris De Burgh - Lady in red

Om hem te beluisteren druk op de foto





Over Chris de Burgh



Chris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Buenos Aires, 15 oktober 1948) is een Iers zanger.

Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Met Lady In Red behaalde hij in maar liefst 25 landen de hoogste positie in de hitlijsten .

Zijn laatste CD is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld. In 2005 is een live-CD van het jubileum-concert van 6 november 2004 in Dortmund uitkomen.





» Reageer (0)
18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen zegt duidelijk nee tegen Lange Wapper

Antwerpen zegt duidelijk nee tegen Lange Wapper


http://img26.imageshack.us/img26/6316/neetegenlangewapper.jpg
Manu Claeys van stRAten-generaal en Wim Van Hees, voorzitter van de vzw Ademloos, de spreekbuizen tegen de Lange Wapper.



Het referendum over de Oosterweelverwinning is uitgedraaid op een overwinning van de nee-stemmers. Het traject met de Lange Wapperbrug werd met 59,24 procent tegenstemmen naar de prullenmand verwezen. De voorstanders waren met 40,76 procent.

134.861 stemmers
De opkomst bedroeg 34,75 procent: 134.861 stemmers. Het pv daarover is zonet aan het college ter kennis overgebracht, zei informatieambtenaar Dirk Delechambre. De uitslag werd bekendgemaakt in het Felixpakhuis op het Eilandje.

Er waren 1.573 ongeldige en 133.288 geldige stemmen (98,83 procent). Daarvan brachten 54.333 een ja-stem uit (40,76 procent) en 78.955 mensen een nee-stem (58,24 procent). 

De precieze vraag op de stemformulieren luidde: "Moet de stad Antwerpen een gunstig advies geven voor een stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding op het huidige voorziene tracé tussen Zwijndrecht/Linkeroever en Merksem/Deurne? Ja/Nee".






"Duidelijk signaal voor Kris Peeters"
Voorzitter Wim Van Hees van het actiecomité Ademloos reageerde zeer verheugd op de uitslag van de Antwerpse volksraadpleging over de geplande Oosterweelverbinding. "Kris Peeters heeft een duidelijk signaal gevraagd en gekregen", aldus Van Hees, die meteen na de bekendmaking een minuut stilte vroeg voor de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). "Het is ondenkbaar dat hiermee geen rekening wordt gehouden", besloot Van Hees.

Hij wees er nog op dat "60 procent van de Antwerpenaars heeft standgehouden en toch neen heeft gestemd, ondanks de druk die is uitgeoefend. Dat is een gigantisch compliment voor de stad en de bevolking. Het zet ook meteen al wie die druk heeft uitgeoefend op zijn plaats", besloot Van Hees.

"Zeer duidelijke uitslag"
De Ademloos-voorzitter had het over een zeer duidelijke uitslag. "Een verhouding 40/60 met aan hun kant 3 miljoen euro en aan de onze 75.000 euro: hoeveel duidelijker kan het nog", vroeg hij zich af.

Volgens Van Hees moet er nu in de eerste plaats opnieuw naar het dossier gekeken worden. "Door wijzere mensen dan tot nu toe is gebeurd", aldus de voorzitter van het actiecomité dat de nodige handtekeningen verzamelde om de volksraadpleging af te dwingen. Hij wees op het belang om allereerst werk te maken van een goede ontsluiting van de Liefkenshoektunnel.

stRaten-generaal: niet te negeren
Manu Claeys van actiegroep stRaten-generaal vindt het afgetekend resultaat goed voor het politieke niveau. "Deze nee kan men niet meer negeren. Noch in Antwerpen, noch in de Vlaamse regering. Een derde van de Antwerpse bevolking heeft zich uitgesproken en dat is een mooie opkomst voor een grootstad". Tegelijk roept Claeys op tot een bezinningsperiode waarna alle alternatieven beter onderzocht moeten worden. "De politiek moet het van hieraf overnemen met goede argumentatie. Voor ons staat het tunneltracé van arup-SUM met stip op één, maar ook de andere alternatieven moeten nu maar eens deftig bestudeerd worden. Dat hoeft allemaal niet lang te duren. Ik denk daarbij aan een alternatief met de Liefkenshoektunnel."


BAM ongeloofwaardig
Wat dat zoeken naar alternatieven betreft ziet Claeys geen rol weggelegd voor de BAM. "Zij hebben zich volledig ongeloofwaardig gemaakt door voor het referendum bij hoog en laag te beweren dat er geen alternatief is. Het zou dan ook maar zeer raar zijn dat de BAM in de huidige bezetting, die op tien jaar nog geen waterdicht dossier kan afleveren, nu wel op zoek zou gaan naar alternatieven."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verbazing over

Verbazing over "te oude" telescoop in schilderij Jan Brueghel de Oude


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/8/2/media_xl_2208767.jpg


Italiaanse wetenschappers zeggen verbaasd te zijn over de afbeelding van een telescoop in een werk van Jan Brueghel de Oude. De zoon van Pieter Brueghel schilderde volgens hen een telescoop waarvan tot nu toe werd aangenomen dat die pas vijftien jaar later gemaakt werd, zo heeft de Nederlandse openbare omroep NOS gemeld.

Allegorie van de zinnen
Volgens de astronomen van het Observatorium in Trieste gaat het om de telescoop die te zien is in het werk 'Allegorie van de Zinnen', waarvoor Brueghel samenwerkte met Rubens. Dat werk dateert uit 1617.
 
De afgebeelde telescoop is volgens de wetenschappers een versie die bedacht werd door Johannes Kepler. Dat is onder meer te zien aan de lengte van de kijker en de plek van de lens. Beide zijn anders dan bij de oorspronkelijke versie van de telescoop, zoals die in 1609 door Galilei gebruikt werd om de Maan te observeren.
Kepler bedacht zijn versie al in 1611. Tot nu toe werd aangenomen dat dit ontwerp pas in 1631 voor het eerst werd gerealiseerd. Brueghel heeft nu dus volgens de Italianen het bewijs geleverd dat dit al vijftien jaar eerder gebeurde.
 
Nog altijd is onduidelijk wie de telescoop heeft uitgevonden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid op manifestatie tegen armoede

Prinses Astrid op manifestatie tegen armoede






In Brussel heeft zaterdagnamiddag een manifestatie plaatsgevonden om aandacht te vragen voor de strijd tegen armoede. De actie verliep in aanwezigheid van prinses Astrid.
De deelnemers verzamelden op initiatief van het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) en eisten een verhoging van de uitkeringen en van de allerlaagste inkomens.
 
In de marge van de manifestatie was er een persconferentie waaraan de federale staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Philippe Courard (PS), en de bevoegde regionale en gemeenschapsministers deelnamen.

Minder dan 878 euro per maand
Eén Belg op de zeven moet leven met minder dan 878 euro per maand, wat de officiële armoedegrens in België is. Het leefloon voor een alleenstaande bedraagt 726 euro. De uitkeringen moeten onmiddellijk verhoogd worden om het peil van de armoedegrens te bereiken, eist het BAPN, dat eveneens een verhoging van de lage inkomens vraagt.

Activiteiten
Het netwerk bereidt meerdere activiteiten voor in het kader van het Europees jaar van de armoedebestrijding in 2010. België zal in de tweede helft van 2010 het EU-voorzittterschap waarnemen en het BAPN wil die gelegenheid te baat nemen om zich te laten horen.

Dwingend engagement
"Er moet een sterke verklaring van de staats- en regeringsleiders komen aan het einde van ons voorzitterschap. Er dient een dwingend engagement te komen, met nauwkeurige doelstellingen, een timing en heldere en gedetailleerde indicatoren", reageerde staatssecretaris Courard. In het kader van het Belgische voorzitterschap wil hij tot een aanbeveling over armoede bij kinderen komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scarlett Johansson & Pete Yorn - Relator


Scarlett Johansson & Pete Yorn - Relator

Om hun te beluisteren klik op de foto






 Dat actrice Scarlett Johansson haar carrière als zangeres ernstig neemt, blijkt uit deze plaat, die ze al in 2006 opnam met de singer-songwriter Pete Yorn. Een man die songs kan schrijven en wiens krakende tenor goed past bij Johanssons wankele alt.

De plaat wordt omschreven als een Amerikaanse remake van wat Gainsbourg en Bardot in de jaren 1960 deden. We horen luchtige, haast naïeve songs, versierd met wat aftandse elektronica. De afwisseling tussen meisje en jongen in zinnen als 'I'm so confused by you/ I don't know what to do' versterkt het gevoel van een zomerse liefde.

Voor Johansson was dit een vriendenproject, iets wat haar ambities een alternatieve aaibaarheid geeft, terwijl Yorn profijt lijkt te hebben van haar uitstraling. Een bonus voor beiden dus, maar voor de luisteraar hooguit een lief plaatje.




» Reageer (0)
17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Negentien graden ideaal voor nachtrust

Negentien graden  ideaal voor nachtrust


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/slapen-1.jpg?t=1255770654


Bij een gemiddelde temperatuur van 19 graden slaap je het best. Dat ontdekten onderzoekers van het slaaplaboratorium van de VUB. De onderzoekers deden nog een verrassende vaststelling. "Dat je best in slaap raakt in een iets koelere kamer, verbaast ons niet. Maar we stonden er wél van te kijken dat de kwaliteit van de diepe slaap verbetert als de kamer een uur na het indommelen een graadje warmer wordt", zegt professor Elke De Valck aan Het Laatste Nieuws.
 
"Door metingen bij onze proefpersonen konden we vaststellen dat de kwaliteit van diepe slaap verbetert, als de kamer weer warmer wordt. We stonden er zelf van te kijken, maar dit inzicht is inmiddels bevestigd door Nederlands onderzoek met thermische pakken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Positief denken maakt niet gelukkiger

Positief denken maakt niet gelukkiger


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Positiefdenken.jpg?t=1255781149


Positief denken kan meer kwaad dan goed doen, dat besluit het nieuwe boek van sociologe Brabara Ehrenreich. Haar uitspraken veroorzaken heel wat controverse in Amerika.

Financiële crisis
In het boek 'Bright-Sided: How The Relentless Promotion of Positive Thinking Has Undermined America" vraagt Ehrenreich, een vrouw die borstkanker overwon, of positief denken in de meest extreem vormen de oorzaak was van de financiële crisis in Amerika. Positief denken heeft in Amerika iedereen overtuigd, het is als een geloof voor het volk geworden. Iedereen die zich daar nu vragen bij stelt, wordt als een negativist uitgejouwd. 

Positief denken
"Je hebt hoop, optimisme, een natuurlijk gevoel dat alles positief zal uitdraaien en je hebt positief denken. Het is een manier om jezelf te dwingen in alles het positieve te zien. Deze levensfilosofie zegt dat als je verwacht dat de dingen zullen verbeteren, dat ook daadwerkelijk zal gebeuren", aldus Ehrenreich.

Wetenschappelijke bewijzen
Maar jezelf dwingen om het leven door een roze bril te bekijken, werkt niet, aldus Ehrenreich. Ze heeft wetenschappelijk bewijs dat haar theorieën steunt. Een recente studie toonde aan dat mensen met een laag zelfbeeld zich nog slechter voelden nadat ze positieve mantra's over zichzelf bleven herhalen. Maar alles is nog niet verloren, onderzoekers ontdekten dat kijken naar een mooi landschap je humeur kan verbeteren. Dus de volgende keer wanneer je je down voelt, kijk dan naar een mooi foto van het platteland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje offert tong aan Shiva tegen gedwongen huwelijk

Meisje offert tong aan Shiva tegen gedwongen huwelijk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Shiva.jpg?t=1255781419


In India heeft een jonge vrouw van 19 haar tong afgesneden en aan de god Shiva geofferd. Ze wil hiermee het huwelijk, dat haar ouders haar opgedrongen hadden, ongedaan maken. De vrouw wil immers trouwen met de man van wie ze houdt en niet met de veel oudere kerel die haar ouders voor haar uitgekozen hadden. Dat meldt The Times of India.

Bloederig tafereel
Het was de tempelpriester die het meisje aantrof. "Ik was geschokt door het gruwelijke tafereel. Het meisje bloedde hevig. Naast haar lag het mes waarmee ze haar tong had afgesneden en aan Shiva had geofferd", zegt de priester.

Dorpsbewoners spoedden zich naar de tempel toen ze het nieuws hadden vernomen. Ze probeerden haar naar het ziekenhuis te brengen, maar dat weigerde ze pertinent.




» Reageer (0)
16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk type surfer ben jij?

Welk type surfer ben jij?


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/surfer.jpg?t=1255710927



Surfen behoort tot een van de drukste bezigheden op kantoor. Niet alle surfers zijn echter gelijk voor de wet. Volgens een Amerikaanse journalist van The Examiner zijn er acht types te onderscheiden.

1. De koopjesjager
Shopverslaafd kan je ze niet noemen, wel gaat ze steevast op zoek naar shoppingsites en veilingsites voor de laagste prijs. Daarvoor wil ze zelfs een halve werkdag opofferen. Ook praten ze er graag over.

2. De roddeltante
Omdat ze zo verzot is op roddels en glamour, zoekt dit type steevast naar laatste nieuwtjes over beroemdheden. Al loopt ze er niet graag mee te koop, haar luidruchtige gesprekjes met vriendinnen aan de telefoon doen haar de das om.

3. De sociale netwerker
Online hebben ze een massa vrienden, maar in de realiteit is dit type niet meteen geliefd. Heel de dag is ze druk bezig met haar profiel op Twitter, Facebook of Hyves en zoekt ze naar fotomomenten om online te droppen.

4. De pornojunk
Meestal van het mannelijke type, zoekt deze altijd naar manieren om porno te bekijken. Daarbij heeft hij al achterpoortjes gevonden om dat ook op het werk te doen. Voordeel is dat je eigen surfgedrag in vergelijking met hem, heel normaal lijkt.

5. De forumbezoeker
Zijn of haar wijsheid dumpt dit type in online forums. Meestal is deze gekend op verschillende communities en gaat hij of zij daar helemaal in op. Geen ander ziet er zo druk aan het werk uit. 

6. De sportfanaat
Geen sport is dit type vreemd. Hij beoefent ze niet alleen, hij durft regelmatig online te wedden op sportwedstrijden.

7. De filmfreak
Alles weet hij of zij over films. Vaak worden heel wat quotes uit films gebruikt in een gewoon gesprek.
 
8. De wikidioot
Door Wikipedia zijn er heel wat nerds ontstaan die niet enkel de online encyclopedieën lezen, maar ze ook van content voorzien.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op tien Antwerpenaren stemmen over Lange Wapper

"Zeven op tien Antwerpenaren stemmen over Lange Wapper"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/langewapperbrug.jpg?t=1255714663


Zeven op de tien Antwerpenaren zijn van plan om zondag te gaan stemmen over het BAM-tracé. Dat blijkt uit een internetpeiling bij 1.884 stemgerechtigde Antwerpenaren in opdracht van de VRT en Gazet van Antwerpen.

Uit de peiling blijkt dat 52 procent van de mensen die zondag hun stem zullen uitbrengen, neen zal zeggen tegen het BAM-tracé. 43 procent zal ja stemmen. Als er rekening gehouden wordt met een foutenmarge van 2,25 procent dan is de vraag of het verschil groot genoeg zal zijn om het idee van een Lange Wapperbrug te begraven.

Nipte voorkeur voor BAM-tracé
Bovendien geven de ondervraagde Antwerpenaren ook een duidelijk signaal aan de politici. Mocht het neen-kamp winnen bij de volksraadpleging, dan vindt 92 procent dat regering deze beslissing moet volgen. Anders liggen de kaarten als het ja-kamp wint want dan vindt slechts 58 procent dat daar een gevolg moet aan gegeven worden.

Als de Antwerpenaren dan toch moeten kiezen tussen het BAM-tracé, een tunnel of een andere oplossing dan gaat de voorkeur heel nipt uit naar dat BAM-tracé (39 procent), gevolgd door een tunnel (38 procent). Twaalf procent wil een andere oplossing en nog eens twaalf procent weet niet wat de beste oplossing zou zijn.

Woonplaats
Ook bij de stemgerechtigde Antwerpenaren die zondag thuis blijven, werd even gepeild naar hun mening. En daar haalt het ja-kamp (42 procent) het ruim van het neen-kamp (30 procent).

Al is de keuze ook beïnvloed door de plaats waar de stemgerechtigde woont. In Deurne, waar de Lange Wapperbrug gebouwd zal worden, zegt 60 procent neen. In het verder gelegen Wilrijk is slechts 33 procent tegen de bouw van de brug.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de zeven Belgen leeft onder armoedegrens

Eén op de zeven Belgen leeft onder armoedegrens




Vijftien procent van de Belgen leeft in armoede, terwijl het gemiddelde van de vijftien eerste EU-lidstaten een procent hoger ligt. Uit cijfers waarmee de FOD Economie vandaag uitpakt, blijkt dat het aantal arme Belgen tussen 2004 en 2007 vrijwel stabiel is gebleven. De cijfers gelden wel voor de periode vóór het begin van de crisis, waarschuwt de FOD Economie. Volgens de analyse bedroeg het armoedecijfer in Vlaanderen elf procent tussen 2004 en 2007. Wallonië telde toen daarentegen acht procent meer armen.
 
Sociale breuklijnen
Behalve regionale verschillen zijn er ook sociale breuklijnen. Zo lopen vrouwen een groter risico om arm te worden (zestien procent van de vrouwen versus veertien procent van de mannen) en kunnen ouderen en jongeren ook vlugger dan de actieve bevolking in de armoede verzinken. Alleenstaande ouders vormen volgens de FOD Economie met een risicopercentage van 36 procent een bijzonder kwetsbare groep.
 
Wat het percentage betreft van de mensen die ondanks een job arm blijven, scoort België goed. Het aandeel 'working poor' blijft beperkt tot vier procent, terwijl het gemiddelde van de EU-15 acht procent bedraagt. Eén op de vijf gepensioneerden in België moet overigens rondkomen met een inkomen onder de armoedegrens. Op basis van indicatieve cijfers van 2008 zegt 21 procent van de Belgen trouwens dat ze moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
 
Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober maakte de FOD Economie enkele cijfers in verband met armoede bekend op basis van onderzoek bij 6.000 Belgische gezinnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanita Tikaram -Twisted My Sobriety

Tanita Tikaram -Twisted My Sobriety

Om haar te beluisteren druk op de foto






Tanita Tikaram (Münster, 12 augustus 1969) is een Brits zangeres. Ze werd geboren in Duitsland toen haar vader daar gestationeerd was als officier in het Britse leger. Tikaram heeft tot haar 12e op de Kent School (Waldniel) gezeten. De Kent School was gevestigd in een oud klooster met een lange en ook tragische geschiedenis. Er is nog een inscriptie van haar aanwezig in de muur van de kapel. Toen ze 12 jaar was verhuisde het gezin naar Basingstoke in Engeland. Haar broer Ramon Tikaram is acteur.

Tikaram werd wereldberoemd met de nummers Good Tradition en Twist In My Sobriety, die in veel landen klassiekers zijn geworden. De nummers waren afkomstig van haar debuutalbum, Ancient Heart, dat in 1988 uitkwam. Ze had daarna nog aantal kleine hits, maar bij het grote publiek is haar latere werk minder bekend. Maar bleef veel publiek trekken mede door haar crossover muziek tussen pop en folk.

In een Brits populair muziektijdschrift werd ze destijds omschreven als Lloyd Cole with a wig.

In 1995 besloot ze na het uitbrengen van haar vijfde album en tour het rustig aan te gaan doen. Ze ging wat reizen en acteerde hier en daar eens wat. Dat leidde uiteindelijk tot het zesde album The Cappuccino Songs, dat in 1998 werd uitgebracht. Ze trad dat jaar zes keer op, waaronder tweemaal voor een Amnesty International Benefit. Daarna trok ze zich opnieuw terug van de voorgrond. In 2005 keerde Tikaram terug in de aandacht door het uitbrengen van een nieuw album, Sentimental genaamd.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!