Beste praline ter wereld Ryan Stevenson is Belgisch
De praline 'Balanced' van de Belgische patissier Ryan Stevenson is door
een professionele, internationale jury uitgeroepen tot beste praline
ter wereld.
Chocolade De
verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World
Chocolate Masters, die plaatsvonden in Parijs van 14 tot 16 oktober.
Deze wereldbeker voor chocolatiers werd uiteindelijk gewonnen door de
Japanner Shigeo Hirai. De finalisten waren afkomstig uit negentien
verschillende landen. Het thema van de wedstrijd was 'haute couture'.
Karamel Voor
het onderdeel 'praline' moesten de deelnemers elk twee creaties
voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van
calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut
Origine Arriba chocolade. Ryan Stevenson is van oorsprong Australiƫr,
maar kwam naar eigen zeggen naar Belgiƫ omdat dit nog steeds de
bakermat is van de chocolade. Momenteel werkt hij als patissier bij 'Le
Saint Aulaye' in Elsene.
|