Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer abnormaal hoge maximumtemperatuur in september

Zeer abnormaal hoge maximumtemperatuur in september




De maand september heeft zich gekenmerkt door een "zeer abnormale" gemiddelde maximumtemperatuur, luchtdruk en relatieve vochtigheid. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht voor Ukkel.
 
De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg 20,4 graden, wat "zeer abnormaal" is of een verschijnsel dat zich één keer voordoet of wordt overtroffen in 10 jaar. De normale waarde is 19,1 graden. Met 15,8 graden was de gemiddelde temperatuur "abnormaal" hoog (één keer bereikt of overtroffen in 6 jaar), terwijl de gemiddelde minimumtemperatuur van 11,5 graden wél normaal was.
 
De zon scheen 156 uur 55 minuten, wat normaal is. Tijdens "abnormaal" weinig neerslagdagen (10) viel er 29,1 mm.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichter Cirque du Soleil geeft zeepbellenshow in ruimte

Oprichter Cirque du Soleil geeft zeepbellenshow in ruimte


http://img268.imageshack.us/img268/4552/guylalibert.jpg
Guy Laliberté


De Canadese oprichter en CEO van Cirque du Soleil Guy Laliberté, die Gisteren gelanceerd werd naar het Internationaal Ruimtestation ISS, heeft zich goed aangepast aan de gewichtloosheid en heeft in de Sojoez-capsule zelfs een show met zeepbellen georganiseerd. Dat heeft het Russische persbureau Interfax vandaag gemeld.
 
Goed aangepast
Laliberté is samen met de Rus Maxim Soerajev en de Amerikaan Jeffrey Williams met de op Bajkonoer gelanceerde Sojoez TMA-16 op weg naar het ISS, om daar morgen te koppelen.
 
Volgens vicedirecteur Valeri Vogomolov van het bevoegde Russisch medisch instituut hebben de drie zich goed aangepast aan de gewichtloosheid en voelen ze zich goed.

Bijzondere charme
De aanwezigheid van de Canadese miljardair "geeft bovendien een bijzondere charme aan het microklimaat in het (ruimte)schip", zei Vogomolov. "Op initiatief van Laliberté hebben de drie zelfs een ongewone show met zeepbellen gegeven." Wat niet wegnam dat de vereiste (baan)manoeuvres met precisie zijn uitgevoerd.
 
Frank De Winne ziet de Sojoez morgen om 10.35 uur Belgische tijd aanmeren aan de Zvezda-module.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjes krijgen afslag in bordelen tijdens Seniorenweek

Oudjes krijgen afslag in bordelen tijdens Seniorenweek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/man.jpg?t=1254396879



Oudjes die van bil willen gaan in een bordeel, kunnen dat volgende week in Melbourne aan verminderde tarieven. Het initiatef kadert in de nationale Seniorenweek die van 4 tot 11 oktober in Australië loopt. Het is eens wat anders dan een sportdag op een pannenkoekenslag.

Seniorenkaart tonen
Wie zijn seniorenkaart toont - niet die waarmee je gratis op de bus van De Lijn mag - krijgt omgerekend 3 tot 6 euro reductie op de escort- en andere diensten van de bordelen die aangesloten zijn bij het het Australian Adult Entertainment.

Ook in rusthuis
Wie nog moeilijk op eigen krachten naar de de tempels van plezier kan, moet niet ongerust zijn. De meisjes van lichte zeden komen ook aan huis of naar het bejaardentehuis.

Veel oudere klanten
Fiona Brownlee, eigenars van de South's Club 859 zegt haar volle medewerking toe aan het initiatief. Zij voegt er in één adem aan toe dat het merendeel van haar cliënteel nu al ouder dan zestig is.




» Reageer (0)
30-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewoners Doel mogen niet meer uit hun huis gezet worden


Bewoners Doel mogen niet meer uit hun huis gezet worden


http://img16.imageshack.us/img16/6643/doel.jpg


De Rechtbank van Dendermonde verbiedt de Maatschappij Linkerscheldeoever om vanaf vandaag nog mensen uit hun woning te zetten in Doel. Dat heeft Igor Rogiers, de advocaat van actiecomité Doel 2020, laten weten aan de regionale zender TV OOST.





Het verbod geldt nog tot eind juli volgend jaar. Als de Maatschappij toch nog mensen uitzet moet het een dwangsom van 250.000 euro per persoon betalen. De Maatschappij Linkerscheldeoever is verwonderd over de uitspraak en overweegt om in beroep te gaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen investeren door crisis in duurdere kledij

Vrouwen investeren door crisis in duurdere kledij




Vrouwen spenderen minder geld in grote winkelketens, maar gaan voor de kwaliteit van duurdere kledij. Dat blijkt uit Britse cijfers.

Geen impulsaankopen meer
Uit cijfers blijkt dat vrouwen 8 procent meer geld spenderen aan kledij, maar dat er 1 procent minder kledingstukken werden verkocht. Daaruit leiden analytici af dat vrouwen minder impulsief goedkope stukken kopen, maar dat ze zorgvuldig duurdere dingen van betere kwaliteit uitzoeken. De grote winkelketens spelen hier op in door beperkte designercollecties te introduceren, met de Zweedse keten H&M op kop.

Langer meegaan
Analyticus Elaine Giles: "Britse ketens merken dat ze meer duurdere dingen verkopen als breiwerk, jurken en tijdloze stukken." Expert Nick Bubb: "Veel mensen kopen nu eerder een mooie, duurdere jas dan tal van goedkope topjes." Volgens onderzoekster Katrin Magnussen verkiezen mensen tegenwoordig meer kwalitatieve stukken die lang meegaan boven iets dat toch maar één seizoen trendy is."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poe is met 2m05 het grootste paard ter wereld


Poe is met 2m05 het grootste paard ter wereld


http://img25.imageshack.us/img25/9337/poejc.jpg



In het Canadese Tupperville loopt dezer dagen het grootste paard ter wereld rond. Volgens metingen zou het dier 2m05 (van hoef tot schouder) groot zijn en meer dan 1.300 kilogram wegen. Daarmee steekt de tienjarige Poe het Texaanse paard Remington, dat 2m03 meet, de loef af. "Binnenkort hoop ik de jongens van het Guinnes Book of World Records naar hier te halen", zegt eigenares Shereen Thompson in de Daily Mail.


Iedereen wil tegenwoordig de immens populaire Poe, genoemd naar auteur Edgar Allen Poe, zien. Daarom schuimt Thompson de ene beurs na de andere af. "Toch houden de toeschouwers afstand, want zo'n kolos kan keihard uithalen. Ik heb het al mogen ondervinden. Toen hij een keertje wou spelen, sleurde hij me meters ver mee. Poe'tje kent zijn eigen krachten niet."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén op tien dieren bedreigd met uitsterven

Eén op tien dieren bedreigd met uitsterven


http://img22.imageshack.us/img22/9364/pandaqy.jpg



Volgens een Australische studie die wereldkundig werd gemaakt door milieuminister Peter Garrett (de zanger van Midnight Oil), zijn één op tien dierensoorten op onze planeet bedreigd met uitsterven. Amfibieën zijn er het ergst aan toe: 29 procent van de soort dreigt snel te verdwijnen. Met zoogdieren gaat het ook niet goed, daar is 20 procent bedreigd.

Australië's Biological Resources Study stelt verder dat 12 procent van de vogelsoorten in gevaar is. Reptielen doen het nog het best: daarvan dreigt "slechts" 5 procent uit te sterven. De voornaamste redenen zijn het verlies van leefruimte en de verandering van het klimaat.





» Reageer (0)
29-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier

1 op 3 blijft thuis voor ziek huisdier





Dat huisdieren volwaardige leden van een gezin zijn, blijkt nog meer eens uit recent Nederlands onderzoek. Als Minou, Felix of Samson ziek is, wordt vaak een dagje verlof genomen. De hond heeft zijn plaats in het gezin weten te veroveren.

Beste vriend
1 op 3 ziet zijn hond of kat als een goede of zelfs beste vriend, zo blijkt uit het onderzoek van Pedigree en Whiskas bij duizend huisdierbezitters. Is de hond of kat ziek, dan blijft 1 op de 3 Nederlanders thuis om het dier te vertroetelen.

Praten
De hond is meer dan een metgezel, zowel blije als verdrietige emoties worden aan de vierpoter meegedeeld. Zelfs als andere mensen erbij zijn, praat negen op de tien tegen het dier.





Crisis

Zijn de dieren de dupe van de economische crisis? Verre van, zo blijkt. 15 procent geeft aan eerder op het eigen eten te besparen dan op dat van hun trouwe metgezel. Eerder wordt geknaagd aan de uitgaven voor kleding, telefoon, auto, eten, huis, internet vooraleer het dier minder lekkers te eten krijgt.

Crematie
Sterft het beestje, houdt een kwart een korte ceremonie met het gezin, 1 op 5 laat het cremeren.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw opgewonden als man huishouden doet

"Vrouw opgewonden als man huishouden doet"


http://img35.imageshack.us/img35/5904/huishoudena.jpg


"Er is voor vrouwen geen groter afrodisiacum dan betrokkenheid bij het huishouden", zeggen bestsellerauteurs Allan en Barbara Pease in hun nieuwste boek 'Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben'. Eerder schreven ze ook al 'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen'.

Veiligheid is voorspel
"De meeste vrouwen willen dat de boel is opgeruimd. Als de keuken een rotzooi is na een geweldig etentje en ik vraag aan mijn vrouw: 'Ga je mee naar bed', dan wil ze niet. En als ze toegeeft, dan is ze er met haar hoofd niet bij. Ik geef niks om die vieze borden, maar als ik afwas en opruim en ook nog een rondje rond het huis loop en alle deuren op slot doe, heb ik een fantastische nacht.

Want ik heb voorzien in haar basisbehoefte: een nette omgeving en veiligheid. Ze voelt zich gekoesterd, begeerd en bewonderd. Dat is voorspel voor haar", zegt Allan Pease aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

Koken en danslessen
Koken en danslessen zouden volgens het koppel hetzelfde effect hebben. "Een man die kookt voor een vrouw of haar mee uit eten neemt, roept oergevoelens op: de man is bereid voor haar voedsel te zorgen. Net zoals ze een miljoen jaar geleden voor haar op jacht naar voedsel gingen."

Seks vs liefde
Ook al leven we in de 21e eeuw, vrouwen willen nog steeds iemand die kan zorgen voor bescherming, voedsel en gezonde nakomelingen. En mannen willen ook nog steeds... de soort voortzetten. Daarom willen mannen seks en vrouwen liefde.

"Daarnaast hebben mannen tien tot twintig keer zoveel testosteron als vrouwen. Dat maakt ze hariger, groter, sterker, agressiever en geiler dan vrouwen. Daarom hebben mannen zo'n seksdrive en zien ze iedere knuffel als voorspel, ook al is het voor de vrouw maar even een uiting van genegenheid."

Al is het goed dat het verschil in seksdrive bestaat. "Als vrouwen dezelfde seksdrive zouden hebben, zouden ze de kinderen verwaarlozen of voortdurend zwanger zijn. Met andere woorden: de soort zou allang uitgestorven zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed drankjes veroveren vampieren gekke tieners

Bloed drankjes veroveren vampieren gekke tieners


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Bloeddrankjes.jpg?t=1254223972



Het succes van de Twilight-boeken (waarin een meisje verliefd wordt op een vampier), de Twilight-films én Amerikaanse vampierenseries als True Blood en The Vampire Diaries, heeft ervoor gezorgd dat vampieren 'hot' zijn bij tieners.







De vampierensnoepjes verkopen uitstekend, de mode past zich aan en nu worden er ook een heuse bloeddrankjes op de markt gebracht om de 'dorstige' tieners te laven.

Net als bloed
Een van de drankjes heet 'Blood Energy Potion' en wordt toepasselijk verpakt in een bloedzakje, dat normaal enkel in ziekenhuizen wordt gebruikt. Het drankje imiteert zoveel mogelijk echt bloed: het heeft een gelijkaardige voedingssamenstelling, een gelijkaardige structuur én hetzelfde kleur.







Fruitsmaak
'Blood Energy Potion' bevat synthetisch bloed en levert vier uur energie, samen met voedingsstoffen zoals ijzer, proteïnen en elektrolyten. Wat het echter niet heeft is 'die typische bloedsmaak' want het zou naar fruit smaken. Hoe teleurstellend voor echte vampieren...

Tru Blood
Ook de serie 'True Blood' lanceert zijn eigen 'bloeddrankje': Tru Blood. De licht bruisende frisdrank wordt gemaakt van bloedappelsienen en geserveerd in glazen flesjes, exact zoals in de serie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse toerist veinst dood om aan olifant te ontsnappen

Britse toerist veinst dood om aan olifant te ontsnappen


http://img35.imageshack.us/img35/9493/olifant.jpg



Een Britse toerist is op het nippertje aan een vreselijke dood ontsnapt. Jonathan Sykes (24) was op trektocht door Kenia toen hij plots werd aangevallen door een losgeslagen olifant. Hij probeerde aan de schoppartij te ontkomen door te vluchten, maar de olifant greep hem telkens bij het nekvel. Een plotse ingeving om zich een bolletje te wurmen, redde zijn leven. In het ziekenhuis moest hij 80 keer gehecht worden aan zijn gehavende been.

"Na de eerste slagen veinsde ik gewoon dat ik dood was, zodat het beest geen interesse meer zou krijgen. Ik wrong me in een bolletje, terwijl de olifant me wel 15 meter ver schopte. Toch bleef ik volhouden. Uiteindelijk ging hij niet meer met zijn volle gewicht op mij staan, denkende dat ik de geest had gegeven", zei een opgeluchte Sykes, die met twee gidsen en zeven toeristen op pad was. De natuurliefhebber steekt de hand overigens volledig in eigen boezem. "Tuurlijk neem ik hem niets kwalijk. Hij voelde zich bedreigd en verdedigde zijn territorium. Niets mis mee."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken vanaf 1 oktober gratis

Stoppen met roken vanaf 1 oktober gratis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/roken.jpg?t=1254156349



Wie wenst te stoppen met roken, kan zich daarvoor vanaf 1 oktober gratis laten begeleiden. De ziekenfondsen betalen acht consultaties bij een tabacoloog terug.

Wie vanaf 1 oktober naar een tabacoloog gaat voor een rookstopprogramma, krijgt daar een terugbetalingsbewijs dat bij het ziekenfonds kan worden ingediend, net zoals bij een doktersbezoek.
"Voor de eerste sessie wordt 30 euro terugbetaald en voor de zeven volgende telkens 20 euro", zegt Ludwig Moens van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). "Zwangere vrouwen krijgen zelfs acht keer 30 euro terug."

Volgens een onderzoek van het RIZIV komen 30.000 mensen in aanmerking voor de maatregel. Daarom wordt jaarlijks 3 miljoen euro voorzien in de begroting.

In 2005 werd al een dergelijke campagne gevoerd voor zwangere vrouwen, maar die draaide uit op een flop.




» Reageer (0)
28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitlers schedel blijkt van een vrouw te zijn


Hitlers schedel blijkt van een vrouw te zijn


http://img7.imageshack.us/img7/446/hitlerdc.jpg




De schedel die de Russen in het Staatsarchief bewaren is niet die van Hitler maar van een vrouw. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek op basis van DNA-stalen. De Russen gingen ervan uit dat ze na de inname van Berlijn, Hitlers lichaam gevonden hadden in de buurt van zijn bunker maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

Twijfel over zelfmoord van Hitler
In ontelbare geschiedenisboeken luidt het dat Adolf Hitler samen met zijn vrouw Eva Braun zelfmoord pleegde in zijn Berlijnse bunker. Net voor de invasie van het Rode Leger slikte de Führer samen met Braun een cyanidepil waarna hij zich op 30 april 1945 een kogel door het hoofd schoot. Maar sommige historici hebben altijd getwijfeld aan die versie van de gebeurtenissen. Ze geloofden nooit dat Hitler zich een kogel door het hoofd geschoten heeft. De discussie bleef duren tot de Russen in 2000 een schedel met kogelgat tentoonstelden als ultiem bewijs dat Hitler wel degelijk zelfmoord met een kogel gepleegd had net voor de Russische inname van Berlijn. En toch, nieuw onderzoek toont aan dat het ultieme bewijsstuk van de Russen het verkeerde is.

Niet de schedel van Hitler
Amerikaanse archeologen beweren nu dat de schedel die de Russen destijds aan de bunker van Hitler meenamen naar Moskou en al die tijd bewaard hebben, niet de schedel van de Duitse dictator was. Uit een DNA-analyse uitgevoerd in het lab voor genetisch onderzoek aan de universiteit van Connecticut blijkt dat de schedel toebehoort aan een vrouw tussen 20 en 40. "De schedel was te dun om die van een man te zijn. Het gaat hier om een schedel van een vrouw jonger dan veertig", aldus archeoloog Nick Bellantoni. Hitler was 56 in april 1945.

DNA-onderzoek
Bellantoni vloog voor zijn onderzoek naar Moskou. In het Staatsarchief worden ook spullen die toegeschreven worden aan de Führer bewaard. Niet alleen de bewuste schedel maar ook een sofa met bloedvlekken waarop Hitler zou gezeten hebben met Braun toen ze zelfmoord pleegden. De Amerikaan kreeg een uur de tijd om de schedel en de sofa te bestuderen en nam stalen voor DNA-onderzoek. "Ik had foto's op zak die de Russen onmiddellijk na hun invasie van Hitlers bunker genomen hadden. De sofa die ik in Moskou te zien kreeg, stond ook op de foto's. De bloedvlekken waren nog aanwezig." Hij vloog na zijn onderzoek met de stalen terug naar de VS. Linda Strausbaugh sloot haar lab voor genetisch onderzoek en wierp zich drie dagen volledig op het onderzoeksmateriaal. De resultaten van haar onderzoek waren dus opmerkelijk.

Stierf Hitler in zijn bunker?
Volgens getuigen werden na de zelfmoord van Hitler en Braun de lijken ingewikkeld in dekens en naar de tuin van de bunker gedragen in Berlijn. Ze werden in een bomkrater gelegd en overgoten met benzine waarna ze in brand gestoken werden. Russen hebben naar eigen zeggen het stoffelijk overschot van de Führer terug opgegraven en meegenomen. Dat klopt dus niet volgens de resultaten van het onderzoek van Strausbaugh. Ook volgens haar behoort de schedel niet toe aan Hitler maar aan een vrouw. De conclusie werpt een nieuw licht op het einde van de dictator: stierf hij wel in zijn bunker?

Het hoofd van het Russische Staatsarchief weet zeker dat de schedel afkomstig is uit de krater. "Het gaat hier niet om een schedel die zomaar opgepikt werd op straat", aldus Sergei Mironenko. "Dit is een fragment dat gevonden werd in de krater waar Hitlers lichaam begraven werd."



http://img21.imageshack.us/img21/2590/evabraun.jpg



Eva Braun
Als de schedel dan niet toebehoort aan Hitler dan misschien wel aan Eva Braun. "We weten met zekerheid dat het om een vrouwenschedel gaat maar we weten niet met zekerheid of Braun een kogel door haar hoofd geschoten heeft. Bovendien kwamen er veel mensen om het leven in de buurt van Hitlers bunker, die schedel kan dus evengoed van een andere vrouw zijn", aldus Bellatoni. Conclusie: 64 jaar later weet niemand precies wat er zich allemaal afgespeeld heeft in de bunker van de Führer op 30 april 1945 en hoe hij écht aan zijn einde gekomen is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bebloed, half naakt model stort in op Milanese catwalk

Bebloed, half naakt model stort in op Milanese catwalk


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/28/713626/bebloed-half-naakt-model-stort-in-op-milanese-catwalk_1_515x0.jpg


Ophef tijdens de modeshow van Seduzioni Diamonds Valeria Marini tijdens de Milanese Fashion Week. Een bebloed en half naakt model stortte midden op de catwalk in elkaar.

Het topmodel Lucrezia betrad de catwalk erg bebloed en in extase. Even later stortte het half naakte model in elkaar op de catwalk. Een toeschouwer snelde ter hulp en droeg het model van de catwalk. Geschokte ooggetuigen bleven verdwaasd achter. Nadien gaven de organisatoren van de modeshow tekst en uitleg.

Lucrezia en de toeschouwer maakten deel uit van een thriller van Salvatore Arimatea. Het bloed, de extase en de gruwel waren allemaal fictie. Het resultaat kan u binnenkort in de Italiaanse bioscoop bekijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diesel mogelijk tot 20 cent duurder

Diesel mogelijk tot 20 cent duurder


http://img12.imageshack.us/img12/4863/diesele.jpg


Voor staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt kan de verhoging van de accijnzen op diesel, waaraan de regering denkt in het kader van de begrotingsopmaak voor 2010 en 2011, zo'n twintigtal eurocent bedragen. Dat zei hij op La Première (RTBF).

Wegvervoerders
Hij liet ook verstaan dat de wegvervoerders, die momenteel van een gunstregime genieten inzake diesel, hun voordelen vanaf januari geleidelijk zullen verliezen "omdat Europa ons vraagt dit mechanisme progressief te verminderen".

Particulieren
Eerder had minister van Begroting Guy Vanhengel verklaard voorstander te zijn van een hogere dieselprijs voor particulieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnie de Poeh beleeft eindelijk weer nieuwe avonturen

Winnie de Poeh beleeft eindelijk weer nieuwe avonturen


http://img89.imageshack.us/img89/4834/winniedepoeh.jpg



Na 81 jaar verschijnt er volgende week een nieuw boek met avonturen van Winnie de Poeh. Op 5 oktober ligt 'Terug naar het Honderd-Bunders-Bos' wereldwijd in de winkels.
 
De Britse schrijver A.A. Milne schreef in de jaren twintig van de vorige eeuw twee boeken over de dikke, honingminnende knuffelbeer. De boeken zijn sindsdien in meer dan vijftig talen verschenen. Er gingen tientallen miljoenen exemplaren van over de toonbank.
 
De nabestaanden van Milne zochten na zijn overlijden in 1956 jarenlang naar een schrijver die nieuwe verhalen van Poeh zou kunnen schrijven. Pas na een halve eeuw hebben zij een auteur gevonden die zij daartoe in staat achten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney2.jpg?t=1254134997
Mooi plaatje uit Australië. Maar stofstormen zijn gevaarlijk.


De stofstorm die vorige week Sydney trof zal u vooral bijgebleven zijn door de schitterende foto's die dat opleverde. Maar achter die plaatjes schuilt een groeiend en gevaarlijk fenomeen waarschuwen wetenschappers. Wist u bijvoorbeeld dat zo'n stofstorm iemand aan de andere kant van de aarde ziek kan maken?

Droogte
De zandstormen die Australië nu teisteren zijn het gevolg van een droogte die het continent al tien jaar geselt. De outback is de speeltuin geworden van winden die de kurkdroge (en bijgevolg steeds lossere) bodem de lucht in zuigen en dat stof vaak duizenden kilometers verderop weer doen neerkomen.

Vier oorzaken
Sydney haalde het nieuws wereldwijd. Maar er waren gelijkaardige (en doorgaans grotere) stofstormen de jongste maanden in ondermeer China, Irak, Iran, Pakistan, Saoedi-Arabië, Afghanistan en Arizona. De toename van stofstormen valt toe te schrijven aan vier zaken: ontbossing, overbegrazing, droogtes en klimaatopwarming. In hoeverre die al niet samenhangen.

Elk jaar meer
"We merken de jongste jaren een duidelijke stijging van het aantal stofstormen", zegt Andrew Goudie, aardrijkskundeprof aan de Universiteit van Oxford. Hij wordt bijgetreden door Laurence Barrie, hoofdonderzoeker bij de World Meteorological Organisation (WMO) in Genève. Hij ontwikkelt momenteel een stofstorm-waarschuwingssysteem voor een 40-tal landen.

Net zo gevaarlijk als smog en zure regen
"Stofstormen zijn een natuurlijk fenomeen. Maar ze worden nu mede veroorzaakt door menselijke activiteit. Ze veroorzaken evenveel pollutie als het verkeer en de industrie. En de microscopische stofdeltjes zijn minstens zo gevaarlijk als zure regen en smog: ze dringen diep binnen in het menselijk lichaam, de longen op kop."



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney.jpg?t=1254135043



Meningitis
En ze dragen ook nog een hoop andere miserie met zich mee. Barrie: "Stofstormen worden bijvoorbeeld verantwoordelijk geacht voor het verspreiden van dodelijk meningitissporen in een deel van Afrika. Elk jaar worden daar 250.000 kinderen besmet met meningitis, van wie er 25.000 sterven."

Coccidioidomycose
In de VS sterven elk jaar 200 van de 200.000 mensen die besmet worden met coccidioidomycose ('valley fever'). Ze worden besmet via stofstormen. De bacterie zit in de bodem die opgezogen wordt in de woestijnen van centraal Californië. Het aantal gevallen is overigens de jongste vier jaar verviervoudigd.

Asthma op Barbados
Zelfs het paradijselijke Barbados weet ervan. Het stof van zandstormen die over de sahara razen reist immers de Atlantische Oceaan over en slaat neer op het eiland, duizenden kilometers verder. Er zijn cijfers die staven dat het aantal gevallen van asthma bij kinderen op het Caraïbische eiland samenhangt met de activiteit van stofduivels in Afrika.

Twee keer de wereld rond
Dat stofstormen een globale affaire zijn, blijkt uit de analyse van een gigantische in de Chinese Taklimakanwoestijn in 2007. Die storm nam 800.000 ton stof mee dat door winden twee keer de aarde werd rondgestuurd. Stof uit de Gobi- en Taklimakanwoestijnen veroorzaakt smog in Los Angeles en in steden in Korea, Rusland en Japan. Wij krijgen wel eens stof uit de Sahara over ons heen; de toppen van de Alpen zelfs gemiddeld elke maand.

Mond- en klauwzeer
Er zijn sterke aanwijzingen dat de uitbraak van mond- en klauwzeer die Groot-Brittannië teisterde in 2001 veroorzaakt werd door een storm in Afrika.

De schaal en impact van stofstormen blijft wetenschappers verbazen. Er zijn satelietbeelden waarop stofstormen te zien zijn in Afrika die bijna zo groot zijn als de Verenigde Staten. Zo'n storm zuigt een miljoen ton stof in de lucht. Sydney was "amper" 5.000 ton vorige week, Peking kreeg er in 2006 eentje over zich heen van 300.000 ton.

2 à 3 miljard ton uit Afrika
"Elk jaar verplaatsen stofstormen nu zo'n 2 à 3 miljard ton stof van Afrika over de rest van de wereld. Je moet niet vragen wat dat aanricht aan de bodem daar", zegt Lester Brown, directeur bij de Earth Policy Institute researchgroep in Washington. "Het zou eeuwen duren om dat te vervangen."

Chinees probleem
Volgens Brown en nogal wat Chinese collega's van hem is de toename van stofstormen in China dan weer direct gelinkt aan wat de mens er uitspookt. In casu ontbossing en een explosieve toename van schapen en geiten sinds de jaren tachtig, toen Peking beperkingen ophief voor herders. "Die beesten hebben alles kaalgevreten. Koppel dat aan minder regen door global warming en je krijgt het perfecte recept voor stofstormen." De Chinezen zijn ondertussen begonnen met de aanplant van tientallen miljoenen bomen om die trend tegen te gaan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dj Otzi -Hey Baby

 Dj Otzi -Hey Baby

Om hem te beluisteren druk op de foto





DJ Ötzi (Sankt Johann in Tirol, 7 januari 1971) is een Oostenrijkse popartiest, wiens naam eigenlijk Gerhard Friedl luidt. In 1995 werd hij in een karaokebar ontdekt en begon hij een loopbaan als animator. Eerst in Oostenrijk, maar later ook op Majorca in Spanje.


Zijn muzikale doorbraak haalde DJ Ötzi onverwachts in 1999 met het après-ski-lied Anton aus Tirol. Dit werd niet alleen een hit in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Luxemburg en Nederland. Het was zo onverwachts dat men er in het begin ook geen clip bij had. In 2001 haalde DJ Ötzi een nummer één hit in Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië met het lied Hey Baby. In 2001 heeft hij een nummer opgenomen met de Nederlandse Hermes House Band. Verrassend genoeg heeft hij ook twee keer een nummer één hit in Japan gehaald. Met zijn hit Einen Stern heeft hij in Duitsland en Oostenrijk niet alleen een nummer één hit gescoord, maar had hij ook de meestverkochte single van 2007. In Zwitserland is het geen nummer één geworden maar stond het een lange tijd in de top-10


De geruchten dat hij de openingssong voor het EK voetbal 2008 in Oostenrijk zou zingen bleken niet waar te zijn.


DJ Ötzi valt op, omdat hij steeds een soort wit gebreid mutsje op heeft. Verder gaat hij vrij modern gekleed behalve bij Tiroler volksliedjes zoals Anton aus Tirol en Gemma Bier Trinken. Dan heeft DJ Ötzi ook wel traditionele Oostenrijkse kleding aan als een lederhose.




» Reageer (0)
27-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden ouder, maar ook fitter en alerter


We worden ouder, maar ook fitter en alerter


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bejaarden-3.jpg?t=1254059883


Dat we steeds ouder worden is al lang geen nieuws meer. Maar zeker even belangrijk is dat de tachtigers en nog ouderen in steeds meer gevallen die leeftijd bereiken in goede fysieke en geestelijke conditie, zo schrijft het Britse zondagsblad The Observer. Want volgens nieuw onderzoek gaat de puur cijfermatige levensverwachting hand in hand met een steeds gezondere oude dag.

Fabeltje
Dat de vergrijzing leidt tot een groeiend aantal bejaarden die in leven worden gehouden door de moderne geneeskunde, maar gebukt gaan onder allerhande lichamelijke kwalen of aan Alzheimer lijden en verkommeren in een bejaardenhuis, is een fabeltje, zo stelt de Britse Academie van Medische Wetenschappen vast. In werkelijkheid is dat stereotiepe beeld achterhaald. Maar doordat de levensverwachting zo snel blijft toenemen zijn grote inspanningen nodig om die positieve trend in stand te kunnen houden, zo staat te lezen in het rapport 'Rejuvenating Ageing Research'.

Gezonder
"Niemand wil tien jaar langer leven als die jaren moeten worden doorgebracht in een home", aldus professor Linda Partridge van het University College in Londen die het onderzoek leidde. "Maar dat is ook niet wat we momenteel meemaken. Ja, mensen leven inderdaad steeds langer. Maar tegelijkertijd leven ze gezondere, productievere levens."

Dat blijkt uit talloze statistieken, die bijvoorbeeld aantonen dat het percentage mensen dat in een bejaardentehuis verblijft, niet is gestegen vergeleken met twintig jaar geleden. Met andere woorden: veel minder mensen worden om gezondheidsredenen gedwongen om hun huis te verruilen voor een home, aldus professor Partridge.

Een andere vorser, professor Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge, wijst erop dat "als je de cijfers van 1970 vergelijkt met die van 1990, het aantal 85-jarigen met een of andere handicap in die periode is gehalveerd".






Levensstijl
Dat zoveel mensen mogen genieten van een gezonde oude dag heeft twee hoofdoorzaken: medische interventies en een veranderde levensstijl. Wat het eerste aspect betreft hebben bijvoorbeeld medicijnen die hoge bloeddruk en hartproblemen bestrijden gezorgd dat het aantal mensen dat daaraan sterft sinds 1990 met maar liefst 40 procent is gedaald. Daarnaast zijn we ook anders gaan leven. Stoppen met roken, meer bewegen en minder drinken zijn trends die worden weerspiegeld in de gezondheidsstatistieken. En die er volgens professor Khaw voor zorgen dat "we niet alleen langer leven, maar ook minder kans lopen om op latere leeftijd te kampen met lichamelijke of geestelijke handicaps".

Vijf uur per dag
Dat alles heeft er volgens professor Partridge toe geleid dat "de 60-jarigen van vandaag het soort leven leiden dat een eeuw geleden slechts aan mensen van 40 was voorbehouden. En wat belangrijker is: we gaan naar een toekomst waarin 80-jarigen leven zoals nu mensen van 60. Maar dat de levensverwachting momenteel in veel landen elke dag met vijf uur stijgt heeft (letterlijk) een prijs: tegen 2050 zal de verouderde bevolking de maatschappij volgens het rapport negen keer zoveel zoveel kosten als de huidige recessie". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kind water mee naar school

Geef je kind water mee naar school





Welk drankje geef je mee aan je kind? Als alternatief voor frisdrank, wordt fruitsap al eens in de boekentas gestoken. Niet dus, fruitsapjes bevatten evenveel suikers als frisdranken en maakt je kind even dik. Enkel water hoort in een gezonde boekentas.

Natuurlijke suikers
Heel wat kinderen krijgen een 'gezonder' fruitsapje mee naar school. Vruchtendrankjes zijn in het hoofd van heel wat ouders een gezonder alternatief omdat de suikers zogezegd 'natuurlijker' zijn. De vruchtensuiker uit fruit is echter niet beter of slechter dan de zoetmakers bij frisdranken. De toegevoegde suiker uit cola is zelfs even goed of slecht als de natuurlijke suiker uit vruchtensap of de toegevoegde suiker uit de drinkyoghurts.

Tanden
Fruitsappen bevatten bovendien citroenzuur, vergelijkbaar met het fosforzuur uit cola, wat de tanden kan aantasten. Wat het vitamine C gehalte betreft van fruitsappen, is dat zeer gering. Een kind dat normaal eet, heeft geen tekort aan vitamine C en hoeft bijgevolg geen extra's. Appelsap en druivensap bevatten zelfs nauwelijks vitamines.

Water
Idem met de ijsthee. Ook dat is geen gezonder alternatief en bevat evenveel suiker en zuren als andere frisdranken. Water, en dat mag ook leidingwater zijn, is het enige gezonde drankje. Ook een calorie-arm lightdrankje kan af en toe. Willen je kinderen toch fruitsap, geef het dan bij het ontbijt of het vieruurtje. Een vers stuk fruit verdient echter alle voorkeur.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!