Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaginale verzakking is taboe bij vrouwen

Vaginale verzakking is taboe bij vrouwen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vagina.jpg?t=1254910417


Vaginale verzakking is een vaak voorkomende aandoening bij vrouwen, het veroorzaakt plasproblemen en vrijpijnen. Maar het taboe is zo groot dat velen erg lang wachten om het te laten behandelen, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Ook bij jongere vrouwen
Steeds meer vrouwen tussen de 50 en de 60 jaar kampen met een vaginale verzakking, dat meldt nu.nl. Maar het probleem neemt ook toe bij jongere vrouwen. Dit kan komen doordat we steeds ouder worden, het bindweefsel verzwakt dan, maar ook doordat het gewicht van baby's de afgelopen jaren steeg en meer vrouwen op latere leeftijd krijgen. 

Grote invloed
''Vrouwen die bij ons in behandeling komen, lopen soms al jarenlang met het probleem rond. Omdat ze zich ze schamen, kaarten ze de aandoening niet aan bij hun arts", aldus een Nederlandse arts. Toch heeft een vaginale verzakking veel invloed op het leven van vrouwen: het zorgt voor plas- en ontlastingsproblemen en maakt vrijen pijnlijk. Met een operatie en oefeningen die de bodembekkenspieren trainen kan het probleem makkelijk verholpen worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 vrouwen wil leven overdoen met andere partner

1 op 5 vrouwen wil leven overdoen met andere partner




Als 20 procent van de vrouwen haar leven zou kunnen overdoen, zou ze voor een andere partner kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van het communicatiebureau Fé bij 2.000 Belgische vrouwen.


Tevreden over seksleven
Verder bleek uit de enquête dat een kwart van de vrouwen zich schaamt zich voor haar partner, 73 procent ergert zich regelmatig aan hem en een derde heeft regelmatig geheimen voor hem. Toch is de helft van de vrouwen tevreden over haar seksleven. Het uiterlijk blijkt belangrijk te zijn voor vrouwen, 50 procent vindt zichzelf wel te dik en 1 op 3 is niet tevreden over haar uiterlijk. 31 procent van de Belgische dames gebruikt geen dagcrème.


Kleine kantjes van vrouwen
Vrouwen durven ook hun kleine kantjes toe te geven. Zo is de hoofdzonde van vrouwen hun roddelgedrag, verder schamen ze zich om hun luiheid, jaloezie, bekennen ze regelmatig te liegen en smoezen te verzinnen om niet te moeten vrijen. Op de tiende plaats staat het faken van orgasmen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medium praat met Boudewijn, Michael Jackson en Ghandi

Medium praat met Boudewijn, Michael Jackson en Ghandi


http://img4.imageshack.us/img4/6884/gesprekkenmethethiernam.jpg


In het zopas verschenen boek 'Gesprekken met het hiernamaals' heeft medium Ilse Van Dun contact met bekende overledenen: Michael Jackson, Maddie McCann, koning Boudewijn, prins Claus, Pim Fortuyn, Lady Diana, tot zelfs Ghandi toe. Voor u in een deuk ligt: deze laatste vertelde in een seance die dateert van mei dit jaar dat hij zware overstromingen ziet die India zullen teisteren. En wat is er de voorbije week precies gebeurd? Precies

Maddie McCann
Van Dun beweert ook te hebben gekeuveld met Michael Jackson, belooft te onthullen waar Lady Di écht begraven ligt en te weten wat Maddie McCann overkomen is. En, siddert ende beeft, volgens haar staat president Obama een vreselijk lot te wachten.

Wat Boudewijn van Fabiola's kapsel vindt, of Johnny Cash hierboven aan nieuwe gitaarsnaren geraakt en achter welke vrouwen president Kennedy aanzit, vernemen we jammer genoeg niet.




» Reageer (0)
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom meisjes pesten en hoe ze te stoppen

Waarom meisjes pesten en hoe ze te stoppen





Pestende meisjes verstoten vaak hun leeftijdsgenoten en hebben weinig diepgaande emotionele relaties, dat blijkt uit recent onderzoek. Ze leren al jong anderen te manipuleren als schaakstukken, aldus onderzoekers.

Agressie
Er zijn al duizenden boeken geschreven over pestgedrag bij kinderen. Onderzoekers bestudeerden de relationele agressie, tactieken als uitsluiting, roddelen en cyberpesten. Het is pas slechts sinds kort dat wetenschappers bestuderen wat pesten met de pesters zelf doet en dat blijkt niet goed te zijn. Het pestgedrag maakt dat ze geen diepgaande, emotionele relaties kunnen aangaan of verkleint hun kans later op een succesvolle carrière.

Jaloers
Meisjes die pesten zijn jaloers, voelen zich beter dan anderen, kunnen slecht hun impulsen controleren en zijn allesbehalve empathisch. Pesters willen aanvaard worden, erbij horen en vooral controle uitvoeren. Aan de hand van dit onderzoek focussen wetenschappers zich meer op preventie. Ze willen meer begeleiding voor pesters om te weten te komen wat aan de bron van hun gedrag ligt en hun communicatieve vaardigheden bij te schaven.

Tips
Psychologe Charisse Nixon geeft enkele tips om het pestgedrag bij je eigen dochter te stoppen.

- Bespreek met je dochter hoe haar gedrag anderen kwetst. Ontwikkelende jongeren beseffen de gevolgen van hun daden niet.

- Wees zelf een rolmodel, kinderen nemen vaak onbewust gedrag over. Door bewust te worden van je eigen pest- en roddelgedrag kun je zelf het goede voorbeeld geven.

- Als je kind niet het gevoel heeft van erbij te horen of aanvaard te zijn, is de kans groter dat het begint te pesten. Help haar dus bij het leggen van sociale contacten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben al dagtaak achter de rug voor het werk

Vrouwen hebben al dagtaak achter de rug voor het werk





De gemiddelde vrouw werkte al twee uur in het huishouden voor ze begint te werken, terwijl dat bij mannen slechts 49 minuten is. Acht op de tien vrouwen heeft het gevoel al een dagtaak achter de rug te hebben voor ze aan haar job begint.

Rustiger bij mannen
Tel daarbij het werk dat vrouwen de avond ervoor uitvoeren om het gezin voor te bereiden op de volgende dag, bijvoorbeeld boterhammen smeren en boekentassen maken, kom je aan drie uur en 15 minuten. Bij mannen gaat het er veel rustiger aan toe. Zij spenderen 's ochtends slechts 49 minuten aan het huishouden en de avond ervoor zijn ze er slechts 8 minuten mee bezig. Dat kan verklaren waarom mannen 's ochtends frisser op het werk verschijnen dan hun vrouwelijke collega's.






Hectische routine
De gemiddelde werkende vrouw spendeert 32 dagen per jaar aan de voorbereiding voor het werk, waaronder zich wassen en aankleden, de kinderen te helpen en te poetsen. Onderzoekster Lisa Smosarski zegt dat veel moeders een ontzettend hectische ochtendroutine hebben. "Ik dacht wel dat vrouwen bijna al het werk op zich nemen, maar nu heb ik eindelijk het bewijs."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kosten aan wc die Britse Queen nooit gebruikte

Grote kosten aan wc die Britse Queen nooit gebruikte







Een toilet, enkel voorbehouden voor de Britse koninklijke familie, wordt voor de prijs van 4.500 euro gerenoveerd. Echt versleten zal die koninklijke infrastructuur wel niet zijn want ze werd nog nooit gebruikt sinds ze 54 jaar geleden gebouwd werd. Dat meldt de Daily Telegraph.

Onaangeroerd sinds 1955
Het bijzondere toilet bevindt zich achter een gesloten deur in het operagebouw van Blackpool. Het werd in 1955 speciaal ingericht omdat Queen Elizabeth daar toen een voorstelling kwam bijwonen. De koningin heeft toen geen gebruik gemaakt van de wc en sindsdien bleef de hele zaak onaangeroerd.

Royal Variety Show
Daar komt nu verandering in omdat de Royal Variety Show dit jaar plaatsvindt in de Blackpool Opera House. Vermits die benefietvoorstelling bijgewoond wordt door leden van de Britse koninklijke familie, moest de koninklijke toiletsuite hoogdringend opgeknapt worden.

Nieuwe koninklijke wc-pot
De muren krijgen een nieuwe lik verf. De deuren, spiegels, verlichting en gootsteen worden vervangen. En er komt ook een nieuwe koninklijke wc-pot. Kostprijs van de ingreep: 4.500 euro. De Royal Variety Show vindt plaats op 7 december.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-jarig meisje ploegt beter dan 40 rivaliserende boeren

13-jarig meisje ploegt beter dan 40 rivaliserende boeren




Een 13-jarige studente heeft in het Verenigd Koninkrijk 40 ervaren boeren een poepje laten ruiken. Elly Deacon nam er in haar vaders tractor deel aan een wedstrijd om het best een veld omploegen. Hoewel Elly pas vier dagen voor de proef met de zestonner leerde manoeuvreren, troefde ze haar concurrenten, vaak mensen met 50 jaar ervaring, genadeloos af. In drie uur tijd legde ze een veld van 5.000 vierkante meter om. De vierkoppige jury was zo onder de indruk dat Elly prompt als eindlaureate uit de bus kwam. Het meisje plaatste zich zo rechtstreeks voor de nationale kampioenschappen van volgend jaar.

"Wat een geweldig gevoel", zei de tiener, door haar 15-jarige broer gepusht om deel te nemen, achteraf aan The Telegraph. "Sommige oudere boeren reageerden geschokt toen ze een jong meisje een veld zagen omploegen. Meisjes willen dat alles tot in de puntjes geregeld is, dat leverde me nu de overwinning op. Ik heb geen enkel detail over het hoofd gezien." Elly kreeg van de vakjury uiteindelijk een score van 82 op 100, ruim voldoende voor de winst. "Normaal kaapt één van de oudere mensen de eerste prijs weg, maar wat Elly deed, was fenomenaal", was de jury lyrisch.




» Reageer (0)
05-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet

Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet


http://img10.imageshack.us/img10/2290/inbad.jpg


Vrouwen zitten het liefst alleen in bad, mannen hebben graag gezelschap. En terwijl vrouwen uitkijken naar een goede massage, dromen mannen wel eens van hun buurvrouw.  Deze en nog meer verrassende badkamergeheimen werden onthuld na een enquête van verzorgingsmerk Kneipp.

Douche/bad
Over en uit met onze badkamergeheimen, want Kneipp polste bij ruim 4.000 Belgen naar hun douche- en badgewoontes. Daaruit blijkt onder meer dat mannen een douche boven een bad verkiezen, terwijl vrouwen even graag douchen als baden. Eén op de twee vindt die combinatie trouwens ideaal.

Hond in bad
We nemen een douche of bad om te genieten en te relaxen (43%),  de werkstress weg te spoelen (21%) en te filosoferen, te dromen of te fantaseren (15%). Ook leuk: één op de tien vrouwen neemt een bad/douche om even helemaal weg te zijn van partner, kinderen of schoonouders. Nog opmerkelijker: bij 3% van de Waalse vrouwen en mannen mag het huisdier mee in bad...

Ik-moment
Ruim zes op de tien Belgen zitten het liefst alleen in bad, zonder pottenkijkers. Dat geldt vooral voor vrouwen. Ze zien het badmoment als een ultiem'ik-moment': pure ontspanning én plaats genoeg in bad. Naast hun eigen vriend of man, mogen echter wel volgende BV's instappen: Roel Vanderstukken, Koen Wauters en Kurt Rogiers. Internationaal kiezen vrouwen voor Brad Pitt, George Clooney en Johnny Depp. Maar wat bovenal telt, is dat de badpartner een goede massage kan geven.

Mannen hebben graag gezelschap. Ruim één op de drie mannen zit het liefst in bad met zijn partner. Daarnaast zien mannen ook hun buurvrouw zitten, Lien Van de Kelder en Véronique De Kock. De Hollywood-top drie omvat Cameron Diaz, Angelina Jolie en Jessica Biel. Douchen doen we bij voorkeur allemaal graag alleen.

Fantasie
In bad of onder de douche laat de Belg zijn fantasie graag de vrije loop (36%) of doet hij helemaal niets (27%). Ruim 15% zingt of neuriet onder de douche, terwijl evenveel Belgen in bad graag een boek lezen. Vooral Waalse vrouwen zingen of lezen graag, terwijl Vlaamse mannen en vrouwen in de badkamer vooral willen dromen en fantaseren. Minder geliefd is televisie in de badkamer: ruim zes op de tien Belgen zeggen resoluut nee.

Kleuren
Witte badkamer, eucalyptus én... gratis badproducten
Favoriete geuren zijn lavendel, eucalyptus en aloë vera, gevolgd door wilde roos en citrus. Een kwart droomt van een witte badkamer. Andere vaak genoemde kleuren zijn beige, bruin, paars/taupe en natuurtinten. Op de vraag of 'je wel eens badproducten meeneemt uit een hotel' antwoordden acht op de tien Belgen volmondig... ja!


De best bewaarde badkamergeheimen...
Tot slot peilde Kneipp naar de best bewaarde badkamergeheimen. Zonder blikken of blozen volgt hier de top tien:

1. Naakt zingen en swingen alsof je een echte ster bent.
2. Spelen met de massagestralen van de douchekop...
3. Spannende vrijpartijen in bad of in de douche.
4. Vrouwen: doen alsof je een echte Hollywood-ster bent ¿ waarbij de badscène van Julia Roberts in Pretty Woman wel erg populair blijkt te zijn.
5. Het kind in je naar boven halen: met schuim een baard of bikini maken.
6. Na douche of bad een tijdje naakt door het huis blijven lopen.
7. Mannen: stiekem crèmes en verzorgingsproducten van vrouw/zus/moeder uitproberen.
8. Zakelijke telefoontjes afhandelen en niet laten merken dat je in bad zit.
9. Voor eigen 'bubbels' zorgen in bad...
10. Vergeten dat je het bad laat vollopen en een 'overstroming' aantreffen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw graaft tevergeefs naar schat van 30 jaar dode grapjas

Vrouw graaft tevergeefs naar schat van 30 jaar dode grapjas




In de Amerikaanse staat Illinois is een vrouw die dacht dat ze een goudschat had gevonden, beetgenomen door een grappenmaker. Patty Henken uit Saint Louis had een briefje met een sleutel gevonden in de poot van een schommelstoel die ze op de kop had getikt op een veiling.

Goudstukken
Het briefje bevatte de locatie van een kist met gouden munten die zogezegd begraven was in Springfield. "Deze sleutel zal de kist ontgrendelen," zei het briefje. Henken besloot te graven naar de kist, die voor 250 dollar aan goudstukken zou bevatten. Toen ze op de aangegeven locatie geen kist vond, schakelde ze een man met een metaaldetector in, tevergeefs.

Grap
Het briefje zou decennia geleden geschreven zijn door een notoire grappenmaker, die destijds op de aangegeven plaats woonde en overleed in 1976. "Contacteer de krant wanneer de kist ooit wordt gevonden," schreef John 'Jay' Slaven op het briefje, dat hij ondertekende als 'Chauncey Wolcott'. Een voormalige medewerkster van de man hoorde van de zoektocht naar de kist, en nam contact op met een krant om de grap aan het licht te brengen, meldt de Seattle Times.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walrussen vertrappelen elkaar op de vlucht voor smeltend ijs

Walrussen vertrappelen elkaar op de vlucht voor smeltend ijs


http://img27.imageshack.us/img27/5162/walrussen.jpg


In Alaska zijn 131 walrussen om het leven gekomen toen de dieren elkaar in paniek vertrappelden. Ze waren gedwongen te verhuizen op de vlucht voor het smeltende ijs. Onder de slachtoffers zijn vooral jongere dieren.

Walrussen worden wel vaker vertrappeld als de kudde door iets wordt opgejaagd. Het kan dan gaan om een ijsbeer, menselijke jagers of zelfs een laag vliegend vliegtuig. De walrussen verschenen in 2007 voor het eerst op de noordelijke kust van Alaska.

Vrouwelijke walrussen met jongen gebruiken het ijs voornamelijk als platform om tijdens de zomer naar voedsel te duiken. De laatste jaren is het ijs echter snel gesmolten. Het ijs ligt nu veel te noordelijk in wateren die te diep zijn voor de walrussen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe laser maakt tandartsbezoek pijnloos

Nieuwe laser maakt tandartsbezoek pijnloos




Een nieuwe laser die gaatjes aanpakt met een pijnloze lichtstraal zal de boor van de tandarts overbodig maken, daarnaast is dankzij de uitvinding het spuitje voor een verdoving ook niet meer nodig.

Pijnloos
De nieuwe laser kan eveneens gebruikt worden op een infectie te steriliseren, tandvlees te behandelen en gevoelige tanden te permanent genezen. Het apparaat kreeg de naam 'Waterlase MD Turbo' en het versnelt tandprocedures, aldus de Britse tandarts Tariq Idris. "Lasers worden al een paar jaar door tandartsen gebruikt, maar ze waren niet snel genoeg om de boor te kunnen vervangen. Dit nieuw apparaat helpt de tanden pijnloos voor te bereiden voor gaatjes en kronen. Hij is zacht en precies, waardoor er geen verdoving meer nodig is."


Duur
Lasers zenden lichtpulsen aan een grote snelheid uit. Naamate de frequentie hebben ze een andere functie, sommigen branden door stoffen, anderen doden bacteriën. Volgens de Britse expert Martin Fallowfield zal de nieuwe laser de tandartsboor niet volledig kunnen vervangen."Ook kost deze veel geld, waardoor hij waarschijnlijk niet in elke praktijk zal komen te staan."




» Reageer (0)
04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Defensie onderzoekt Google Earth

Defensie onderzoekt Google Earth


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/GoogleEarth.jpg?t=1254655301


Defensie onderzoekt of Google Earth, het internetprogramma waarbij je via satellietfoto's de hele aardbol van heel dichtbij kan bekijken, een gevaar vormt voor de veiligheid. Dat schrijft De Zondag.
 
Google Earth, dat door iedereen simpel via het internet kan geconsulteerd worden, brengt alsmaar scherpere beelden van de wereld rechtstreeks in je huiskamer. En daar is niet iedereen zo gelukkig mee. Door Amerikaanse autoriteiten ondervraagde terroristen gaven al toe Google Earth te raadplegen in hun voorbereiding van aanslagen. Ook inbrekers over de hele wereld zouden er gebruik van maken om rond te neuzen rond huizen waar ze hun slag willen slaan.
 

En dan zijn er nog de militaire diensten die het niet zo leuk vinden dat iedereen zomaar militaire bases kan bekijken, aldus De Zondag. In Nederland en Amerika werden op vraag van de overheid al dergelijke plaatsen onzichtbaar gemaakt op Google Earth. In België kan je voorlopig wel nog overal in ons land rondspeuren. Op voorstel van Defensie is intussen wel al een werkgroep opgericht om "een structurele en globale oplossing uit te werken voor het probleem dat bepaald beeldmateriaal als Google Earth kan stellen voor de veiligheid", staat er in de krant. Defensie meldt dat de resultaten ervan in de nabije toekomst zullen worden voorgelegd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleerkast 3-jarige is 2 miljoen euro waard

Kleerkast 3-jarige is 2 miljoen euro waard


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/suricruise.jpg?t=1254664416



Wie dacht dat hij zijn kind rotverwende kan nog wat leren van Tom Cruise en Katie Holmes. Zij verwennen hun enige kind Suri Cruise zo dat het kind haar kleerkast momenteel al meer dan 2 miljoen euro waard zou zijn.

Vorige week verscheen de driejarige Suri Cruise nog met hakschoentjes en een eigen handtas op straat. Geen prinsessenmuiltjes uit de plaatselijke speelgoedwinkel, maar echte Roberto Cavalli's en Louboutins. Geen wonder dat de kleerkast van kleine Suri al meer dan 2 miljoen euro waard is.

De kleine oogappel van de Cruise-familie werd eerder al uitgeroepen tot best geklede peuter van Hollywood. Haar outfits zijn steeds met de grootste zorg uitgekozen, en Suri wordt bijna nooit in dezelfde outfit gespot.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Podcast geeft opvoedingstips tijdens wandeling met hond

Podcast geeft opvoedingstips tijdens wandeling met hond


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Podcast.jpg?t=1254654071


Het Lummense internetplatform Storynations.com en de hondencommunity ICareForMyDog.be lanceerden vandaag een eerste luisterwandelroute voor honden en hun baasje. Het gaat om een Belgische primeur ter gelegenheid van Werelddierendag. Mensen kunnen de podcast gratis downloaden om te beluisteren op hun gsm of mp3-speler.
 
Begrip
De 'Walking Dog Show' is een zestig minuten durende luisterwandelroute waarin baasjes tips krijgen over de opvoeding van hun trouwe viervoeter, afgewisseld met muziek. "Het is belangrijk dat honden elke dag bewegen, maar het is ook cruciaal dat de baasjes hun honden begrijpen. We hebben enkele hondenkenners bij deze primeur betrokken, zoals Serge Gaus, zoon van de Nederlandse hondenkenner Martin Gaus. Het nuttige wordt aan het aangename gekoppeld, namelijk een stevige wandeling, infotainment, muziek en een hond die veel beter naar zijn baas luistert", vertelt Kris Leys van de hondencommunity.
 
Filmpje
Er is ook een filmpje beschikbaar met drie opvoedingsklassiekers voor honden. De podcast kan tot en met 5 december gedownload worden op storynations.com, het internetplatform van het Lummense technologiebedrijf Navitell.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tremelo viert vandaag Damiaan

Tremelo viert vandaag Damiaan


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Damiaan.jpg?t=1254655033


De gemeente Tremelo viert vandaag feest. Het doet dat naar aanleiding van de heiligverklaring van pater Damiaan van volgende week in Rome. Honderden Hawaïanen wonen de vieringen bij.

Tremelo is de geboorteplaats van pater Damiaan, die het levenslicht zag als Jozef De Veuster. Overal hangen er vlaggen op met de afbeelding van De Grootste Belg.

Nieuw standbeeld

Kardinaal Godfried Danneels ging rond tien uur samen met de bisschop van Honululu een eucharistieviering voor. Die werd bijgewoond door meer dan 2.000 mensen. Onder hen waren koning Albert, koningin Fabiola, premier Herman van Rompuy en Vlaams minister-president Kris Peeters. De mis werd opgedragen in het Engels en het Nederlands.

Kardinaal Danneels sprak vol lof over de nieuwste Belgische bijna-heilige. "We staan hier op de geboortegrond van een nieuwe heilige. Hier werd hij ingeschreven in het boek van de mensen. Volgende week wordt hij ingeschreven in het boek van God. Niet wij maken heiligen. Damiaan heeft ook zichzelf niet heilig gemaakt. God heeft dat gedaan. Daarom past hier naast fierheid ook en vooral dankbaarheid."

Achteraf kreeg Damiaan een eigen standbeeld, van de hand van de Antwerpse kunstenaar André Verbuggen. De Amerikaanse ambassadeur in ons land woonde die plechtigheid bij.

In de namiddag wordt het leven van Damiaan, die als derde Belg 'Sint' voor zijn naam krijgt, uitgebeeld in evocatie. De feestelijkheden, waarvoor tien- tot dertigduizend mensen worden verwacht, worden afgesloten met vuurwerk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier seksmythes die mannen geloven

Vier seksmythes die mannen geloven

http://img25.imageshack.us/img25/9296/mannen.jpg


Over seks lopen de ideeën van mannen en vrouwen vaak uiteen. Dat is op zich  niet zo'n probleem als er een goed compromis voor beide partijen kan gevonden worden. Gevaarlijker is het voor de mythes die niet worden besproken en blijven verder leven in de hoofden van de mannen. De seksmythes die ze geloven, zonder er zich vragen bij te stellen. Zoals:

MYTHE 1: Vrouwen kijken niet naar porno

Porno zoals mannen die graag voor hun neus krijgen, is niet aan veel vrouwen besteed, al bestaan ze wel. Maar mannen denken dan maar meteen dat vrouwen géén equivalent hebben om te gebruiken in hun fantasieën. Erotische verhalen bijvoorbeeld, of het zoeken van foto's van halfnaakte mannen. Geen echte porno? Misschien niet. Maar voor vrouwen heeft het wél hetzelfde effect.

MYTHE 2: Een orgasme is de enige maatstaf voor goede seks

Hoewel vrouwen moeten stoppen om te beweren dat ze geen orgasme nodig hebben voor goede seks als ze dat wél nodig hebben, is het wél zo dat veel vrouwen dat inderdaad niet nodig vinden. Mannen daarentegen denken dat ze gefaald hebben en slecht bezig zijn als ze haar geen orgasme kunnen bezorgen. Wat geen vrijgeleide is om het niet te probéren mannen!

MYTHE 3: Seks heeft een juist 'schema'

Veel mannen denken dat ze te weinig seks krijgen, zeker na de eerste passionele maanden. Ze weten wel dat het normaal is dat het zakt, maar zo laag, nee dat hadden ze niet verwacht. De waarheid is dat het 'seksschema' voor elk koppel anders is en ook verschilt van week tot week of maand tot maand. Er zullen periodes zijn dat je bijna droog staat, en in andere periodes zijn jullie weer net zo enthousiast als in het begin.

MYTHE 4: Langer is beter

Seks moet lang duren, zo denken vele mannen. Deels ontstaan uit het feit dat vrouwen meer tijd nodig hebben om klaar te komen, en deels omdat mannen willen vermijden dat ze te vroeg klaar komen. Dus focussen ze zich, zodanig dat seks een beetje lang begint te duren. Dat is niet nodig, en voor veel vrouwen is het nog pijnlijk ook. Goeie tips dus: vind een goed ritme bij jouw partner, en dan let je niet meer op de tijd.





» Reageer (0)
03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer je wel tegen je kinderen mag liegen

Wanneer je wel tegen je kinderen mag liegen

http://img12.imageshack.us/img12/4479/kinderenb.jpg

Je mag niet liegen, zeggen we vaak tegen onze kinderen. Maar toch zijn er momenten waarop een leugentje om bestwil noodzakelijk lijkt. Het is je taak als ouder om voor je kinderen te zorgen en soms doe je dat best door te liegen, aldus sommige experts. Maar wanneer kan het wel en wanneer niet?

Als je weet dat je kinderen de waarheid niet aankunnen, mag je tegen ze liegen:

Sinterklaas
Zolang je kinderen geloven in dingen die niet bestaan als Sinterklaas, de Paashaas of feeën, ga er dan met ze in mee. Kinderen vinden het ontzettend leuk wanneer ouders meedoen met hun fantasiewereld. Dit stimuleert namelijk hun creativiteit, taalgevoel en denkvermogen. Als je kind er zelf naar vraagt, vertel dan wel de waarheid. Vraagt het bijvoorbeeld: "Hoe kan Sinterklaas elk kind in België op dezelfde nacht kan bezoeken?", kaats de bal dan terug. Vraag: "Wat denk jij?" en laat ze zelf het antwoord zoeken.

Familieproblemen
Wanneer kinderen ouder worden, moet je over andere dingen liegen. Bijvoorbeeld over iets waar ze zich onnodig zorgen over maken. Als bezorgd bent over een nakend ontslag, is het verantwoord dat je dit voor je kinderen achterhoudt omdat ze zich anders toch zorgen zullen maken over dingen waar zij geen controle over hebben. Wanneer er een scheiding op til staat, voelen de meesten dat wel aan. Als je hen dan niet inlicht, zullen ze hierdoor overstuur raken en misschien denken dat ze zelf het probleem veroorzaken. Leg dan de situatie heel eenvoudig uit en hoe het nieuws hun leven zal beïnvloeden. Bijvoorbeeld: "Je vader en ik hebben wat problemen, daarom gaat hij even ergens anders wonen. Maar we houden beiden nog steeds van je."

Privacy
Het is niet omdat je kinderen hebt, dat je je recht op privacy moet opgeven. Om deze grenzen duidelijk te maken, mag je af en toe liegen tegen je kinderen, bijvoorbeeld over je seksleven. Wanneer je ruzie maakt met je moeder, deel je ook best de details niet om de vrede te bewaren.

Leugentjes om bestwil
Mag je zeggen dat de speelgoedwinkel gesloten is terwijl heel goed weet dat dit niet het geval is? Het lijkt onschuldig en als je het zelden doet, kan het ook niet echt kwaad. Maar gebruik dit soort leugens niet te vaak. Oudere kinderen gaan je dan al snel niet meer vertrouwen en je geeft dan de indruk dat liegen een goede strategie is om dingen te vermijden die je niet wil doen. Als je kind zeurt om naar de speelgoedwinkel te gaan, vertel dan de waarheid. Maar probeer het gesprek op een ander spoor te zetten om een scène te vermijden. Je kinderen zullen hier soms een huilbui door krijgen, maar uiteindelijk zullen ze het wel aanvaarden en leren dat eerlijkheid het langste duurt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinpersoneel krijgt uniform van Olivier Strelli

Treinpersoneel krijgt uniform van Olivier Strelli


Olivier Strelli (archieffoto)


Zowat 5.000 personeelsleden van de NMBS krijgen in de loop van 2010 een nieuw uniform, dat werd ontworpen door Olivier Strelli. Het nieuwe uniform past ook in de nieuwe huisstijl die de NMBS vandaag lanceert in een grootse voorstelling in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (Bozar).

Bestemming  beter!
Met het evenement in de Bozar viert de NMBS haar vijfde jaar sinds de opsplitsing van de 'oude' NMBS-structuur in drie delen (Holding, Infrabel, NMBS). De spoorwegmaatschappij vond de tijd ook rijp voor een opfrissing van de huisstijl. Die nieuwe huisstijl kreeg de baseline 'Bestemming beter!' en zal geleidelijk ingevoerd worden. Aan het bekende B-logo wordt niet geraakt, maar stap voor stap zullen de publiciteit, drukwerken en loketten een aangepast uitzicht krijgen.

Personeel mocht kiezen
Een van de meest opvallende nieuwigheden wordt het nieuwe uniform voor de treinbegeleiders, het verkoops- en onthaalpersoneel en de onderstationschefs. Dat uniform werd door het personeel gekozen uit drie ontwerpen. Het winnende ontwerp is van de hand van de Belgische ontwerper Olivier Strelli. De levering van de nieuwe uniformen wordt verwacht in de loop van volgend jaar.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding 's ochtends is voor baby wat cappuccino is voor volwassenen

Borstvoeding 's ochtends is voor baby wat cappuccino is voor volwassenen

http://img9.imageshack.us/img9/8061/moedermelk.jpg

De melk die baby's krijgen bij borstvoeding verschilt naargelang het tijdstip van de dag. De 'ochtendmelk' is even stimulerend voor een baby als een kopje cappuccino voor een volwassene. De avondmelk heeft dan weer het tegenovergestelde effect. Dat staat te lezen in het vakblad Nutrtional Neuroscience na een onderzoek verricht aan de universiteit van Extremadura.

Tijdstip speelt rol
De moedermelk bevat 's ochtends natuurlijke stimulanten en 's avonds natuurlijke kalmerende stoffen. Dat moet de baby helpen wakker te zijn en te slapen op het juiste moment.

Dat verklaart wellicht waarom sommige baby's plots actief worden of net veel slapen als ze afgetapte moedermelk te drinken krijgen op een 'vreemd' tijdstip. Moeders die kolven moeten er daarom voor zorgen dat hun baby de melk krijgt op het tijdstip dat die is afgetapt. Zo wordt hun slaappatroon (en dat van hun ouders!) niet verstoord.

Nucleotiden
Een vrouwenlichaam past de productie van nucleotiden in de moedermelk automatisch aan. Die nucleotiden regelen de activiteit of de slaperigheid van de baby. In moedermelk zijn drie soorten nucleotiden terug te vinden: adenosine, guanosine en uridine. Hun combinatie maakt je baby rusteloos, slaperig of actief.

"Geen koffie voor het slapengaan"
Bij het onderzoek werden stalen moedermelk afgenomen op acht verschillende tijdstippen. De nachtelijke melk stimuleerde de slaap, de melk afgenomen gedurende de dag niet.

"Je drinkt 's nachts ook geen koffie als je wil slapen. Dat geldt ook voor moedermelk", verklaart onderzoeker Cristina Sanchez. "Moeders begaan een grote fout als ze hun baby melk geven van een ander tijdstip."

» Reageer (0)
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambitie van huidig kind: beroemd worden


Ambitie van huidig kind: beroemd worden


http://img195.imageshack.us/img195/8225/kind.jpg



Kinderen van vandaag dromen maar over één ding: beroemd worden. De tijd dat kinderen dolgraag dokter of juf willen worden, lijkt voorbij. Popidolen, voetbalsterren en beroemde chefkoks prijken straks nog enkel op het verlanglijstje.

Idolen
Wat wil je later worden? Die vraag werd aan drieduizend Britse pré-tieners van vijf tot elf jaar gesteld. 12 procent hoopt op een loopbaan als Rooney of David Beckham. 11 procent wil een rockster worden. Even veel ambiëren een carrière als acteur of actrice. In vergelijking met het wenslijstje van pakweg 25 jaar geleden, zijn dat er een pak meer.

Chefkok
Nieuwkomer is de chefkok. Het succes van beroemdheden als Jamie Oliver en Gordon Ramsey maakt dat 5 procent allicht hoopt op een carrière tussen de kookpotten.

Traditioneel beroep
Vroeger stond het onderwijs bovenaan als loopbaankeuze, vandaag wordt dit beroep door slechts 4 procent gekozen. Terwijl het bank- en financiewezen indertijd ook populair was, komen bankiers nu niet meer in de top 10 voor.

Van alle tradionele beroepen, stijgen enkel de advocaten in rangorde. Dokters, dierenartsen, haarkapsters of schoonheidsspecialisten worden hoe langer hoe minder aangestipt.

Vrouwelijke dokters
De enquête toont wel een duidelijke kloof aan tussen beide seksen: meer meisjes dromen ervan ooit dokter te worden dan jongens. Deze opteren nog liever voor een astronout of brandweerman.

Ouders
En wat hopen de ouders zelf voor hun nakomelingen? Ma en pa kiest voor de kleine een traditioneel beroep. Bovenaan staat advocaat, gevolgd door dokter en zelfstandige ondernemer. Al was 53 procent het erover eens dat het geluk van hun kroost belangrijker is dan geld.

Glamourbeeld
Engelse kinderpsygologen vrezen dat veel kinderen enkel nog celebs willen copiëren. Daarbij houden ze enkel een wereld vol glamour, plezier en spanning voor ogen. Veel ouders wijten de veranderende ambities aan TV en media. Volgens hen beïnvloeden deze het beeld bij heel wat kinderen.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!