Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Implantaat moet epileptici waarschuwen voor aanval

Implantaat moet epileptici waarschuwen voor aanval


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/2/4/20130502114554/media_xll_5783164.jpg


Epilepsieaanvallen komen meestal erg onverwacht, wat het voor de patiënten erg moeilijk maakt. Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen, zo stellen Australische wetenschappers. Zij ontwikkelden een apparaatje dat waarschuwt voor een aanval, doordat het signalen oppikt van elektrodes die ingeplant werden in het brein.

De technologie werkt met operatief ingeplante elektrodes tussen het brein en de schedel. De signalen van die elektrodes worden overgedragen via een andere elektrode in de borstkas naar een draadloos apparaatje. Dat waarschuwt de patiënten voor de dreiging van een epilepsieaanval, door te piepen en te trillen. Het apparaat heeft drie waarschuwingsniveau's: laag, gemiddeld of hoog.

De nieuwe technologie werd gedurende meer dan vier maanden getest in Melbourne bij 15 mensen tussen 20 en 62 jaar. De voorspellingen bleken 56 tot 100 procent van de tijd accuraat te zijn. De gemiddelde tijd tussen de waarschuwing en de aanval was 100 minuten. Volgens de wetenschappers ging het bijna altijd om aanvallen met een gemiddeld of hoog risico.

Onderzoeksleider professor Mark Cook is ervan overtuigd dat het apparaat het leven kan verbeteren van heel wat epileptici die hun aandoening niet onder controle krijgen met de bestaande medicatie. Dat is het geval bij ongeveer een derde van de 60 miljoen mensen ter wereld die epilepsie hebben.

"Weten wanneer een aanval zal komen kan de levenskwaliteit en afhankelijkheid van de patiënten extreem verbeteren. Bovendien kunnen ze zo ook gevaarlijke situaties vermijden, zoals autorijden en zwemmen. Anderen kunnen dan weer medicijnen nemen om de aanval te stoppen voor die begint in plaats van permanent."

De bevindingen van het onderzoek werden gepubliceerd in 'Lancet Neurology'.(br.hln)



» Reageer (0)
02-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kledij over je persoonlijkheid vertelt

Wat je kledij over je persoonlijkheid vertelt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/3/5/20130502101011/media_xll_5782655.jpg


Wat in je kleerkast hangt, geeft veel inzicht in je eigen persoonlijkheid. Je outfits geven dus onbewust een boodschap aan anderen, het kan dat je kledij voorkomt dat je jezelf volledig ontplooit. Inzicht in je kleerkast kan dus inzicht in jezelf geven en zorgen dat je bepaalde patronen doorbreekt. Psychologe Tracy DiNunzio legt uit wat je kledingstukken over jezelf vertellen.

Merken en logo's
Als alles wat je draagt een groot logo heeft, dan probeer je je eigen identiteit te verstoppen. Er is zoveel dat je aan de wereld kunt laten zien over jezelf, maar je kiest ervoor om de naam van iemand anders op het centrum van je lichaam te zetten. Het is een vorm van verstoppen. Als alles wat je koopt een symbool of een logo heeft, dan wil je vermijden je eigen identiteit te vormen en lijkt het erop dat je in je puberteit bent blijven steken.

Ongedragen stukken
Een kast vol ongedragen kledij waar de ticketjes niet meer aanhangen, komt vaak voor. Dit staat symbool voor het verleden niet willen loslaten. Dit kan een moeder zijn die haar outfits van voor de zwangerschap niet kan loslaten of een persoon die denkt dat stukken uit de nineties wel weer trendy zullen worden. Vaak gaat het om gestresseerde personen die het moeilijk hebben om dingen los te laten, ze houden vast aan gevoelens als boosheid en angst.

Wie de ticketjes nog aan de ongedragen kledij laat, heeft een ideaalbeeld van hoe haar leven zou moeten zijn. Maar de werkelijkheid komt hier helemaal niet mee overeen. In plaats van haar problemen aan te pakken, koopt ze kleren die in dat leven passen en draagt ze deze niet. Bij dit probleem kun je best deze kleren beginnen dragen, onafhankelijk van wat je doet. Zo kun je jezelf bevrijden van je oude leven en hopelijk volgt de rest dan ook.

Geen kleur
Een vrouw die zich enkel in neutrale kleuren hult, probeert zich mogelijk te verstoppen en wil niet gezien worden of opvallen. Dit kan wijzen op een laag zelfbeeld of op een introverte persoonlijkheid.

Enkel broeken
Dames die enkel broeken dragen, willen vaak hun seksualiteit verstoppen om erbij te passen op het werk of in hun sociale kring.

Identieke stukken
Wie die dezelfde trui in tien verschillende kleuren heeft, kan schrik hebben van verandering. Wanneer een vrouw een kast gevuld heeft met identieke kledij, heeft bindingsangst of kan veranderingen op het werk of in hun relatie niet aan. Een excuus is vaak dat deze personen vaak gebruiken is dat ze niet willen nadenken over hun outfit. Meestal zijn ze echter ongelukkig over hun carrière of hun relatie, ze willen wel veranderen, maar zijn te angstig om hun problemen aan te pakken.

Tips om te veranderen
De beste manier om deze kwesties aan te pakken is niet door je kast op orde te zetten, maar bij jezelf te beginnen. Dit doe je best niet alleen, maar zorg voor een objectieve mening. Soms is het moeilijk om jezelf te zien, een goede vriend kan dan meer inzicht geven. Om je kleerkast te reorganiseren, maak je best twee stapels met dingen die je vaak draagt en dingen die je helemaal niet draagt. Verkoop of geef de ongedragen spullen weg. Denk dan na over wie je wil zijn en hoe die vrouw zich kleedt. Begin je te kleden als je ideale zelf en de rest van je leven zal wel volgen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit

Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit


http://oi39.tinypic.com/35b6mmc.jpg


Vanaf vandaag zien de bankbiljetten van 5 euro er een beetje anders uit. De Nationale Bank van België brengt een nieuw ontwerp in omloop, dat moeilijker na te maken is door valsmunters. De tweede serie eurobankbiljetten, de 'Europa'-serie, bevat in het watermerk en het hologram een portret van de godin Europa, een figuur uit de Griekse mythologie. De hoofdkleuren van het bankbiljet blijven dezelfde. De oude briefjes zullen naast de nieuwe bankbiljetten in omloop zijn, maar de oude exemplaren zullen geleidelijk uit de circulatie worden gehaald. De oude biljetten behouden wel hun waarde en kunnen steeds ingewisseld worden bij de nationale banken binnen het eurogebied. Later zullen ook de andere biljetten geleidelijk vernieuwd worden, te beginnen met het biljet van 10 euro, dat volgend jaar een opfrissing krijgt. Op de website www.nieuwgezichtvandeeuro.eu kan je het nieuwe biljet van 5 euro vergelijken met het oude.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op beterschap: gen ontdekt dat migraine uitlokt

Hoop op beterschap: gen ontdekt dat migraine uitlokt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/9/12/20130423124424/media_xll_5758317.jpg


Er is nieuwe hoop voor mensen die lijden aan migraine. Wetenschappers hebben een gen ontdekt dat betrokken is bij de pijnlijke aanvallen. Dat zou kunnen leiden tot nieuwe en betere behandelingen voor de vrouwen (een op vier) en mannen (een op twaalf) die te maken hebben met de kloppende hoofdpijn.

De Amerikaanse wetenschappers ontdekten het gen eerst na de studie van twee families met migrainelijders, waardoor ze een gemeenschappelijke genetische fout konden blootleggen. Om na te gaan of dat gen inderdaad de sleutel tot migraine is, voerde het team een onderzoek uit bij muizen met dezelfde genetische fout.

"Natuurlijk kunnen we hoofdpijn bij muizen niet meten, maar er zijn andere symptomen van migraine die we wel kunnen blootleggen", zei onderzoeksleider Louis Ptácek van de University of California. Zo bleken de muizen erg gevoelig te zijn voor pijn, aanrakingen, geluid en licht.

Daarnaast maakte de genetische fout hen ook vatbaarder voor een breinpatroon dat gelinkt is aan geflikker of andere visuele problemen die voorafgaan aan migraine. Medicijnen tegen de aandoening verzachtten dan weer de symptomen van de muizen.

Volgens professor Ptácek moet nu onderzocht worden hoe de fout in het gen 'casein kinase I delta' de migraines uitlokt. Dat zou tot betere behandelingen kunnen leiden. "De bestaande medicijnen helpen slechts enkele patiënten, slechts af en toe. Dit is het eerste gen waarvan aangetoond is dat mutaties kunnen leiden tot migraine. Het is onze eerste blik in een zwarte doos die we nog niet begrijpen", aldus de onderzoeksleider.

De resultaten van het onderzoek staan te lezen in het vakblad 'Science Translational Medicine'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Portret Willem-Alexander onthuld

Portret Willem-Alexander onthuld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/16/8/20130501162409/media_xll_5781053.jpg


In Museum Het Prinsenhof in Delft is gisteren een portret van de nieuwe Nederlandse koning Willem-Alexander onthuld. Het schilderij werd gemaakt door Hugo Kaagman en komt te hangen op de tentoonstelling Van Willem tot Willem, vier eeuwen Oranjeportretten in Delft.

Het kunstwerk is geschilderd in verschillende tinten blauw tegen een witte achtergrond, waardoor het aan traditioneel Delfts Blauw aardewerk doet denken. Boven het portret van de koning, die lacht en een vlinderstrikje draagt, staat het Engelse woord King met een kroontje, in de stijl van het logo van het gelijknamige pepermuntmerk.

Kaagman maakte zijn schilderij op zaterdag 27 april ter gelegenheid van het project Willem-Alexander in vijftig tinten blauw, waarvoor het museum alle bezoekers heeft uitgenodigd een stukje Delfts Blauw mee te nemen om in een mozaïek van de koning te verwerken. Dat mozaïek wordt zondagmiddag 16 juni onthuld ter afsluiting van de tentoonstelling, die sinds 6 april te bezoeken is (br.hln)




» Reageer (0)
01-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Drunken sailer

Ferré Grignard - Drunken sailer

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams Van Gogh Museum na 7 maanden weer open

Amsterdams Van Gogh Museum na 7 maanden weer open


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/15/14/20130501113244/media_xll_5780474.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam is na een renovatie van zeven maanden weer open. Vanmorgen stond meteen een lange rij mensen voor de deur die het vernieuwde museum wilden bezoeken.

Met de heropening van het museum komt er een einde aan de verbouwingen van de drie grote musea aan het Museumplein. Vorige maand heropende het Rijksmuseum, terwijl het Stedelijk Museum vorig jaar al weer open ging.

Het 40-jarige Van Gogh Museum heropent met de jubileumtentoonstelling 'Van Gogh aan het werk', waarin de carrière van de kunstschilder wordt belicht. Op de expositie komt naar voren dat de kunstenaar elk schilderij maakte volgens een vooropgezet plan.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo voorkom je rugpijn na het tuinieren

Zo voorkom je rugpijn na het tuinieren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/15/3/20130430174117/media_xll_5779233.jpg


Nu de winter echt voorbij is, gaan we weer massaal aan de slag in onze tuin. Helaas is er veel werk aan de winkel, wat bij veel mensen kan leiden tot lichamelijke problemen, vooral aan de rug. Nochtans kan je dat voorkomen, of toch zeker minder erg maken, als je rekening houdt met de volgende tips.

1. Warm op
Na een hele tijd zonder fysieke activiteit is je lichaam niet klaar voor de zware klusjes. Daarom is het belangrijk om je goed op te warmen voor je aan de slag gaat. Doe een paar stretchoefeningen of maak een korte wandeling om je spieren en gewrichten los te maken voor je begint te tuinieren.

2. Hou je in
Probeer niet alles in één keer te doen. De sleutel tot het vermijden van rugpijn is het inlassen van verschillende pauzes, zeker bij het graven en harken. Een andere manier is het afwisselen van je taken, zodat je minder lang bezig bent met de herhaling van een bepaalde beweging.

3. Graaf op de juiste manier
Zorg ervoor dat je voor je lichaam graaft, op hetzelfde niveau en parallel met je heupen. Gebruik je voet om de schop in de aarde te duwen en leun erop om ze naar beneden te duwen in plaats van naar voren. Denk eraan om je knieën te buigen als je de aarde opheft, niet je rug. En zoals hierboven al gezegd: neem regelmatig pauzes!

4. Harken
Probeer je rug recht te houden en trek je hark naar je lichaam toe. Dat is beter dan harken aan één kant, want dan moet je je rug meer gebruiken.

5. Let op bij het verven van de terrasplanken
Knielen om met een borstel je terrasplanken te bewerken, zorgt bijna altijd voor lage rugpijn. Investeer daarom in een verfroller, want dat is veel sneller, en/of gebruik een matje voor je knieën. Vergeet ook niet om voor je lichaam te verven in plaats van aan je zijkanten.

6. Planten en potten
Gebruik ook bij het planten een kussentje voor je knieën om rugpijn te vermijden. Doe dit ook niet te lang aan een stuk, ga rechtstaan, neem een pauze en doe een paar stretchoefeningen.

Als je bezig bent met potten, dan doe je dat best op een oppervlak op een comfortabele hoogte.

7. Hef op de juiste manier
Hou ook in gedachten dat natte compost erg zwaar is, dus zorg ervoor dat je niet te ver moet sleuren met de volle potten. Gebruik een kruiwagen voor de zwaarste dingen.

8. Zorg voor de nodige verfrissing
Neem sowieso een watervoorraad mee in de tuin, zeker als het warm is. Je zal veel zweten en vocht verliezen, waardoor je lichaam gedehydrateerd raakt. Met water kan je dat tekort weer aanvullen. Succes!  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een gezellige 1 mei

Ik wens iedereen een gezellige 1 mei


http://oi44.tinypic.com/2a5lpx2.jpg




» Reageer (0)
30-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absurde trend bij honden: kristallen tattoos

Absurde trend bij honden: kristallen tattoos


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/6/20130430143913/media_xll_5778561.jpg


Steeds meer Amerikanen laten hun favoriete viervoeter met kristallen versieren. De techniek werd ontwikkeld door de New Yorker Jorge Bendersky en geeft je huisdier een originele look die drie weken houdt.

Bendersky zegt dat de tattoos razend populair waren vanaf het moment dat ze gelanceerd werden. Per kristallen design betaal je 100 dollar (76 euro). Je kunt het ontwerp, roosjes, vlinders, hartjes en ankers, laten aanbrengen op de heup of het staartbeen van je viervoeter. Bendersky maakt gebruik van sjablonen om de kleurrijke tekeningen te zetten, vervolgens neemt hij diervriendelijke lijm om de steentjes tot drie weken aan de vacht te hechten. Hier gaat nog eens een spray over voor extra fixatie.

Baasje Joanie Pelzer zegt dat ze het eerst een alarmerende trend vond, maar dat ze vertrouwt op het oordeel van Bendersky. "Ik vond het idioot en had er nog nooit van gehoord, maar deze man is creatief, dus het moest wel interessant zijn. Bij mijn hondje Hubble zette hij een hartje op de heup en ik was verbaasd door de hoeveelheid aandacht mijn hond kreeg. Toeristen klampen me steeds aan in Central Park, Hubble is gek op de aandacht."

De 33-jarige Fallon O'Brien uit Manhattan liet bij haar 7-jarige chihuahua Flets een vlinder zetten. "Het is een manier om mijn hond te laten opvallen zonder een fortuin aan dure outfits te moeten geven. Die zijn ook te warm voor mijn troeteldier in de zomer. Soms dragen mijn hond en ik dezelfde kleuren, maar dat kan niet als het warm is."  

Bendersky zegt dat de dieren er dol op zijn: "Honden zijn als mensen, wanneer ze accessoires dragen, krijgen ze aandacht. Een roze hond beseft niet dat hij een bijzondere kleur heeft, maar hij merkt het wel op wanneer mensen naar hem lachen en foto's nemen. Dus de dieren houden ervan tattoos te hebben. Ik wil geen permanente tekeningen maken op de dieren, niemand heeft me hier ook al om gevraagd." Dawn Omboy doet hetzelfde bij huisdieren in Columbus, Georgia, ze zegt dat de vraag naar de tattoos stijgt. Ze leert nu aan andere hondenverzorgers hoe de kristallen aan te brengen.

Dierenexperts zeggen dat de tattoo's geen kwaad kunnen, zolang de producten juist gebruikt en aangebracht worden. Dierenarts Tina Wismer: "De kans is groot dat huisdieren hier aan gaan likken. Deze trend ziet er mooi uit, maar de veiligheid van je huisdier komt op de eerste plaats."

In het Verenigd Koninkrijk is er een andere trend opgedoken, twee hondenverzorgers scheren tekeningen van hartjes en pootjes in de vacht van de dieren. Het resultaat blijft tot 14 weken zichtbaar.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene bijbel van Gault&Millau op komst

Groene bijbel van Gault&Millau op komst


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/4/5/20130429133225/media_xll_5774870.jpg


Gault&Millau en chef-kok Frank Fol hebben hun 'Groene Gault&Millau' voorgesteld. Het is de allereerste gids die groenten en fruit promoot in het dagelijkse leven én op de kaart van restaurants. Dat werd gisteren bekendgemaakt in een persbericht.

De groene gastronomische gids groepeert onder meer 50 restaurants uit de Benelux die groenten een voorkeurbehandeling geven. De chef van elk groenterestaurant geeft in de gids de receptuur van een signatuurgerecht waarin diverse groenten zijn verwerkt.

"In deze groene bijbel hebben we tips en raadgevingen verzameld waarmee je groenten met een smakelijke, gezonde en praktische keuken kunt verenigen", zegt Frank Fol. "De lezers vinden er bovendien interviews met voedingsdeskundigen, raadgevingen om de dagelijkse maaltijden zo gezond mogelijk te maken en nuttige adressen, gerangschikt per provincie, waar je groenten en fruit kunt kopen, zowel groentemarkten als direct bij de producent of de groothandel."

"In elke provincie hebben onze medewerkers gezocht naar lokale markten die zowel kwaliteit als een verscheidenheid aan groenten en fruit aanbieden", zegt Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau. "We hebben ook een selectie gemaakt van de beste groente- en fruithandelaars, zowel producenten als aankopers, die uitblinken in hun vak."

De Groene Gault&Millau, editie Benelux, is zowel in een Nederlandstalige als in een Franstalige versie beschikbaar. De oplage bedraagt 45.000 exemplaren. De gids is vanaf mei 2013 beschikbaar in zowel de boekhandel als via de Gault&Millau webshop voor 15.95 euro. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met was en strijk: 'revolutionair' hemd belooft 100 dagen fris te blijven

Gedaan met was en strijk: 'revolutionair' hemd belooft 100 dagen fris te blijven


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/5/0/20130430053307/media_xll_5776350.jpg


Het lijkt wel een droom die werkelijkheid wordt, maar de Amerikaanse kledingfabrikant Wool & Prince is er (naar eigen zeggen) in geslaagd om een hemd te ontwikkelen dat amper moet gewassen of gestreken worden. Pas na 100 draagdagen zou het enkele rondjes in de wasmachine nodig hebben.

Hoewel we uit eigen ervaring kunnen stellen dat in de meerderheid van de gevallen nog steeds vrouwen de was doen, zegt Wool & Prince de technologie te hebben ontworpen voor mannen die het kotsbeu zijn om hun kleren zo vaak te moeten wassen.

Het revolutionaire hemd bestaat uit een soort ultradunne wol die in de luxueuze fashionindustrie wordt gebruikt en zes keer sterker is dan katoen. Uit labotests bleek dat de wolvezels bestand zijn tegen scheurtjes. Bovendien kunnen de woldraadjes meer dan 20.000 keer rond zcihzelf gedraaid worden, terwijl dit bij katoen amper 3.200 keer mogelijk is. Als klap op de vuurpijl is de gebruikte wol ook nog eens ongevoelig aan plooien, waardoor het nooit moet gestreken worden.

Om te controleren of het hemd zijn beloftes kan waarmaken, liet Wool & Prince verschillende testpersonen van over de hele wereld vanalles doen met het kledingstuk, van een trektocht tot een zweterig avondje uit in dansclubs. "Ik stak het onderaan in mijn rugzak, in de hoop dat ik het kon ruïneren, maar niets hielp. Elke keer komt het er gewoon weer 'ready to wear'-uit", aldus boekhouder Aaron Flack.

Wie het hemd wil uitproberen, kan dit 'al' vanaf 115 dollar (ongeveer 88 euro). Of het ook daadwerkelijk zal werken, daar durven wij onze handen echter niet voor in het vuur te steken... (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sit-ups slecht kunnen zijn voor je lichaam

Waarom sit-ups slecht kunnen zijn voor je lichaam


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/5/10/20130430105304/media_xll_5777200.jpg


In de fitness gaat er traditioneel veel aandacht naar de romp van het lichaam, waarvan de spieren getraind worden. Veel workouts beloven je middenstuk te verstevigen, zodat het er niet alleen gespierd uitziet maar ook steun geeft aan je rug. Maar volgens verschillende experten zijn deze workouts, zoals sit-ups, een verspilling van tijd en zelfs slecht voor je lichaam. Dat blijkt ook uit verschillende studies.

Bij die workouts wordt gefocust op het complexe geheel van spieren en bindweefsel die de ruggengraat omringen om die op zijn plaats te houden. Het lijdt geen twijfel dat sterke spieren daar cruciaal zijn: ze stabiliseren de romp, stellen je benen in staat om kracht te sturen naar je bovenlichaam en beschermen je ruggengraat om blessures te voorkomen.


Het zijn ook niet alleen de buikspieren die zorgen voor het bekende sixpack en de sterkte van de middensectie: alle spieren die de ruggengraat omringen moeten daarvoor aangesproken worden. "Het trainen van de romp is essentieel om zware dingen te dragen, snel te lopen en vlot te veranderen van richting", weet professor McGill van de University of Waterloo in Canada. "Het bepaalt ook de snelheid van beweging van je armen en benen. En een stabiele romp is ook nodig voor een van de meest essentiële bewegingen van de mens: het vermogen om te stappen."

Maar wat hem, en heel wat andere experten, irriteert, is het feit dat het concept uit zijn context getrokken is door de fitnessindustrie. Die verdient miljoenen met het geven van lessen of de verkoop van nutteloze fitnessinstrumenten. "Oefeningen op een wiebelende bal of andere instrumenten richten zich zelfs niet op de juiste spieren", bevestigt de Britse krachtexpert Richard Kingston.

Er zijn ook een aantal studies die dat bewijzen. Zo werd er een onderzoek uitgevoerd bij een groep roeiers, die gedurende acht weken zo'n training toevoegden aan hun normale reeks. Op het einde van de studie bleek er geen verbetering te zijn in hun roeitijd.

In andere studies werd dan weer het nut van bepaalde fitnessinstrumenten weerlegd. "Je moet helemaal niet aan de slag met halters of wiebelende ballen om je spieren te versterken", zegt Thomas Nesser van de Indiana State University.


"Sommige oefeningen, zelfs die zonder oefenmateriaal, zijn zelfs ronduit gevaarlijk", waarschuwt Richard Kingston. "Fitnessinstructeurs die mensen aanmoedigen om hun rompspieren te doen werken voor het sporten, vragen om problemen. Door de oefeningen druk je namelijk je buikspieren samen, waardoor de rug onstabiel wordt. Het is volledig verkeerd en ook de reden waarom zoveel mensen geblesseerd raken bij het fitnessen."

Ook sit-ups, nog steeds de populairste oefening, leiden niet tot een sterker middenrif. "Als je enkel deze oefeningen doet blijf je niet alleen achter zonder resultaat, maar zet je ook te veel druk op je ruggengraat", zegt professor McGill. Zijn eigen studies hebben aangetoond dat het herhaalde buigen van de ruggengraat, wat je doet bij sit-ups, de tussenwervelschijven kan beschadigen.


Gelukkig is er ook een veilige variant, de 'curl-up'. "Hou je rug licht gebogen op de grond, met je handen (palmen naar beneden) onder je rug om de druk op de ruggengraat te verkleinen. Buig je knieën en til je hoofd en schouder lichtjes op. Je hoeft je niet veel op te krullen om het gevraagde resultaat te krijgen", klinkt het bij dr. McGill.

Sommige experten gaan nog een stapje verder en vinden dat de training van je rompspieren volledig opgegeven moet worden. "Train voor een bepaalde sport en dan zullen je rompspieren zich op de juiste manier ontwikkelen", luidt het advies van professor Nesser.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De modelessen die Màxima van Beatrix kan leren

De modelessen die Màxima van Beatrix kan leren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/13/8/20130430095415/media_xll_5776868.jpg


Vandaag geeft de Nederlandse koningin Beatrix de fakkel door aan haar zoon Willem Alexander. Haar schoondochter zal haar dan vervangen als stijlicoon van Nederland. Het blijft voorlopig gissen naar wat de koninklijke dames zullen dragen, maar er wordt gefluisterd dat Màxima voor een creatie van het Belgische modehuis Natan zou gaan.

Koningin Beatrix zwaait vandaag af en geeft de fakkel als stijlicoon van het Nederlandse volk door aan haar schoondochter prinses Màxima.
Beatrix heeft niet meteen het perfecte figuur, een van haar favoriete modeontwerpsters Theresia Vreugdenhil wist perfect hoe dit te verdoezelen: met een sterke schouderlijn en losvallende mantels.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/15/12/20130430100155/media_l_5776887.jpg


Màxima daarentegen is dol op de Nederlandse Jan Taminiau, maar ze is ook fan van ronkende namen als Oscar de la Renta, Emilio Pucci en Graciela Naum. Ook heeft ze een boon voor de Belg Edouard Vermeulen die voor modehuis Natan tekent, vandaar dat wordt gefluisterd dat ze vandaag in een van zijn jurken zal flaneren. Gisteren ging ze voor een rood, niet zo flatterend, ontwerp van Valentino, die ze combineerde met een broche van koningin Emma.

Ondanks de hoge leeftijd van Beatrix durft ze nog steeds gewaagde modekeuzes maken, vaak werkt ze haar outfit helemaal af met een opvallende, strakke hoed. De rest van haar outfits houdt ze qua snit redelijk eenvoudig, met hier en daar een frivool accent. Een gedurfde stijltip waar haar schoondochter Màxima heel wat van kan leren.

Beatrix is niet bang van wat kleur, wat haar teint mooi doet uitkomen. Màxima daarentegen kiest vaker voor klassieke tinten als beige, grijs en zwart. Ze staat echter beeldig met roze en rood, daarom mag ze wat vaker de stijl van Beatrix stelen en voor een gewaagde outfit gaan.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vrouwen het grootste slachtoffer van de crisis zijn

Hoe vrouwen het grootste slachtoffer van de crisis zijn


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/14/0/20130430084836/media_xll_5776665.jpg


Vrouwen ervaren het meeste stress als gevolg van de crisis, dat heeft een Britse rondvraag vandaag onthuld.

Twee op de drie vrouwen in het Verenigd Koninkrijk maken zich zorgen over de kost van het leven, in vergelijking met 56 procent van de mannen. In 2008, voor de crisis, was nog slechts 55 procent van de dames bezorgd over werk en geld, bij mannen was dat slechts 42 procent. 43 procent van de moeders tobt over wat de crisis betekent voor de toekomst van hun kinderen, in vergelijking met 33 procent van de vaders. Vooral mensen tussen 35 en 54 jaar zijn het bezorgst, door hun hypotheek en kroost hebben ze het moeilijker om de rekeningen te betalen dan jongere of oudere groepen.

Vrouwen zijn vooral verantwoordelijk voor de besparingen binnen het gezin. Twee op de drie dames doet het huishoudelijk budget krimpen door goedkopere producten in de supermarkt te kopen. 41 procent van de vrouwen veilt bezittingen op sites als eBay om zo de rekeningen te kunnen betalen. Ze besparen ook door minder vaak uit eten te gaan en door verbouwingen aan het huis uit te stellen.

De economische crisis heeft tevens een grote invloed op de structuur van gezinnen. Een op de twintig zegt dat geldtekort ervoor heeft gezorgd dat ze hun kinderwens even uitstellen, drie procent heeft een scheiding op de lange baan geschoven of woonde hierdoor langer samen met iemand dan ze eigenlijk wilden. Tien procent voerde een job uit die hij of zij niet graag deed, meer dan een op de vier werkt langer of heeft een tweede job erbij genomen. Maar geldtekort kan ook positieve effecten hebben op de gezondheid, een op de vijf rokers is gestopt of toch geminderd, een derde beknibbelt op alcohol of is geheelonthouder geworden.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse hondendrollen zorgen voor groene energie

Britse hondendrollen zorgen voor groene energie


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/9/14/20130429135050/media_xll_5774909.jpg


Een Brits bedrijf maakt van een pest een deugd: het heeft met Streetkleen Bio een systeem bedacht om van de 700.000 ton Britse hondendrollen per jaar bio-energie te maken. Dat meldt de krant The Independent.

Het principe is eenvoudig: de baasjes ruimen nog steeds de drollen van hun eigen honden op en droppen de zakjes in de daarvoor voorziene tonnen in de stad of in het park. Streetkleen komt de bakken halen en ledigt ze in een machine die automatisch de zakjes van de inhoud scheidt. De uitwerpselen komen in een vergistingsinstallatie terecht die van het afval biogas en meststoffen maakt.

Momenteel zou de bestaande installatie, die nu al met een knipoog 'poopy power' wordt genoemd, met 200.000 kilowattuur per jaar zo'n 60 gezinnen van energie kunnen voorzien. Het geheel zou, voor wie het zich afvraagt, geurloos zijn.

"De idee is om mensen verder te doen kijken dan de 'jakkesfactor'", zegt de Schotse bedenker Gary Downie aan The Independent. "Ze moeten dat afval als een economisch gemak zien, met bovendien het sociale voordeel om gezondere, duurzamere gemeenschappen te creëren als we het kunnen verwerken door gebruik te maken van groene technologie."

De plastic zakjes voor de uitwerpselen zouden gekuist en gerecycleerd worden. De door de installatie gecreëerde warmte, CO2 en meststof zouden dan weer gebruikt worden om in een nabijgelegen serre kerstbomen te kweken. (br.hln)



» Reageer (0)
29-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Celler de Can Roca beste restaurant ter wereld

Hof van Cleve wint 17 plaatsen, Oud Sluis krijgt klappen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/12/9/20130429220522/media_xll_5776119.jpg


El Celler de Can Roca uit het Spaanse Gerona heeft het Deense Noma van de troon gestoten als beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve stijgt van de 42ste naar de 25ste plek. Oud Sluis, het restaurant van Sergio Herman, zakt van de 21ste naar de 35ste plaats.

De lijst van de Britse gids 'Restaurant' werd vanavond bekendgemaakt in Londen. De jaarlijkse ceremonie wordt beschouwd als de Oscaruitreiking van de gastronomie. Noma -de afgelopen drie jaar nog winnaar- bezet nu de tweede plek.

Celler de Can Roca van de gelijknamige broers Roca doet dus haasje-over. De nummer twee van vorig jaar haalde het dankzij een combinatie van Catalaanse gerechten en vernieuwende technieken. Daarnaast vielen ook de passie en het aimabele karakter van de koks in de smaak. De derde plaats is voor het Italiaanse Osteria Francescana.

Nieuwkomer: Hertog Jan
Het Hof van Cleve boekte een mooi herstel in de rangschikking. Vorig jaar was het restaurant van Peter Goossens nog de sterkste daler in de lijst. Zelfs Sergio Herman moet nu zijn meerdere erkennen, met een ontgoochelende 35ste plek.

In de top-100 bevinden zich nog meer Belgen: In De Wulf van Kobe Desramaults staat op de 72ste plaats, twintig plaatsen hoger dan vorig jaar. Nieuwkomer is Hertog Jan uit Brugge (78).

De lijst van beste restaurants wordt elk jaar samengesteld op basis van de opinie van 900 critici en gastronomische chefs uit de hele wereld. Ieder mag zeven stemmen uitbrengen, minstens drie ervan moeten uit een andere regio komen dan de zijne. (br.hln)


De top tien

1. El Celler de Can Roca (Gerona)     Spanje
2. Noma (Kopenhagen)     Denemarken
3. Osteria Francescana (Modena)     Italië
4. Mugaritz (San Sebastián)     Spanje
5. Eleven Madison Park (New York)     Verenigde Staten
6. D.O.M. (São Paulo)     Braziliië
7. Dinner by Heston Blumenthal (Londen)     Groot-Brittannië
8. Arzak (San Sebastián)     Spanje
9. Steirereck (Wenen)     Oostenrijk
10. Vendôme (Bergisch Gladbach)     Duitsland




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea Life Blankenberge verwelkomt babypinguïn


Sea Life Blankenberge verwelkomt babypinguïn


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/16/5/20130429131911/media_xll_5774780.jpg

babypinguïn in de het Britse Paultons Park


Sea Life Blankenberge heeft er sinds afgelopen weekend een publiekstrekker bij: het dierenpark mocht zijn eerste babypinguïn verwelkomen. De komende twee weken zouden nog zeven eieren worden uitgebroed bij de humboldtpinguïns, meldt Sea Life vandaag. Het publiek zal de naam van het kuiken mogen kiezen.

Het eerste kuikentje, van de ouders Chickie en Animla, is nog zwak. "De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders", zegt Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging bij Sea Life.

Het is ook nog te vroeg om te bepalen of het jongen of een meisje is. "Bij humboldtpinguïns is dat alleen vast te stellen door middel van een DNA-test. Hierop zullen we nog ongeveer tien weken moeten wachten", vervolgt Vervaecke. Het kuikentje heeft dus ook nog geen naam. Voor die taak rekent Sea Life op suggesties van het publiek.

De namen van de overige babypinguïns zullen worden gekozen door de adoptieouders. Het broedproces van die andere zeven eieren is online te volgen. De overlevingskans bij jonge pinguïns is 80 à 90 procent. Met het eerste kuikentje telt de humboldt-familie bij Sea Life nu elf leden.

De humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond snottert en snikt aan het graf van baasje's oma

Hond snottert en snikt aan het graf van baasje's oma

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Geen dier zo trouw als een hond, zo bewijst wolfhond Wiley nog maar eens. Op een filmpje dat op YouTube werd gepost, horen en zien we de diep bedroefde viervoeter immers snikken en snotteren aan het graf van de overleden oma van zijn baasje.

Op het YouTube filmpje, dat amper tien seconden duurt, zien we hoe Wiley op het graf van de overleden oma ligt terwijl de familieleden zich opstellen rond hem. Ze spreken de huilende hond bemoedigende woorden toe: "We missen haar ook", hoor je ze zeggen.

Onder de video, die intussen al meer dan 362.000 keer is bekeken, hebben al verschillende mensen gereageerd. Sommigen vragen zich af of we het gesnotter van de hond wel als huilgeluiden moeten interpreteren.

"Ik ben geen dierenarts, dus ik weet niet welke geluiden hij precies maakt", aldus zijn baasje. "Wat ik wel weet, is dat hij dat nog nooit eerder gedaan had en sindsdien is het ook niet meer gebeurd. Misschien hecht ik een beetje te veel belang aan zijn daden, maar zo ga ik om met mijn verdriet." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resistente malariaparasiet baart wetenschappers zorgen

Resistente malariaparasiet baart wetenschappers zorgen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/5/11/20130429060916/media_xll_5773511.jpg


Wetenschappers maken zich zorgen over malariaparasieten die resistent zijn tegen medicijnen. In Cambodja zijn inmiddels drie varianten van de parasiet ontdekt die bestand zijn tegen het veelgebruikte middel artemisinine, meldde de Britse omroep BBC vandaag.

"Artemisinine werkt momenteel nog heel goed. Het is het beste wapen dat we hebben tegen deze ziekte en we moeten het houden", zegt onderzoeker Olivo Miotto. De bio-informaticus van de Universiteit Mahidol (Thailand) en de Universiteit van Oxford heeft het DNA van honderden malariaparasieten vergeleken.


Uit de analyse bleek dat in Cambodja inmiddels drie resistente groepen rondwaren. Volgens het onderzoek zijn de nieuwe resistente populaties nog niet waargenomen op andere plaatsen in de wereld waar malaria voorkomt.

Het probleem van de resistente parasieten in zuidoost-Azië kwam in 2008 voor het eerst aan het licht. Welke genetische veranderingen tot de ongevoeligheid voor medicijnen hebben geleid, is nog niet duidelijk.

Parasieten die malaria veroorzaken, zijn sowieso goed in staat om resistentie te ontwikkelen. "De effectiefste middelen die we in de laatste decennia hadden, zijn een voor een nutteloos geworden", zegt onderzoeker Miotto. Zijn onderzoek is gepubliceerd in de laatste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!