Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen

Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/4/20130529113409/media_xll_5863039.jpg


Het huidige slechte weer geeft je 's ochtends niet meteen zin om opgewekt uit bed te springen. Laat de koude en de regen echter niet aan je hart komen en zorg voor een betere start van je dag met onderstaande makkelijke trucs.

Sommige stresserende factoren kun je onmogelijk vermijden, maar je kunt deze situaties wel vergemakkelijken met onderstaande trucs.

1. Verwennerij
Bij het wakker worden, neem je 30 seconden de tijd om aan minstens een ding te denken dat je voor jezelf gaat doen die dag. Als het lezen in dat goede boek of een bezoekje aan de kapper. Zorg er dan ook wel voor dat je dit echt realiseert.

2. Een evenwichtige maaltijd
Begin je ochtend met een voedzame mix van volkorenproducten en proteïne. Dit levert voldoende energie tot de middag. Voeg een snuifje kaneel toe voor een beter humeur en meer alertheid. Een gemiddelde dosis cafeïne maakt je tevens mentaal scherper en geeft een boost aan je humeur.

3. Frisse lucht
Lichaamsbeweging in een groene omgeving is het perfecte begin van je dag, ook al heb je 's ochtends maar een paar minuten tijd. Onderzoekers ontdekten dat wie vijf minuten in de natuur sport zich beter voelt en een beter zelfbeeld heeft. Een waterrijke omgeving versterkte dit effect.

4. Natuurgeluiden
Probeer de voordelen van de natuur op elk moment te benutten, ook al zit je binnen. Luisteren bijvoorbeeld naar natuurgeluiden. Een studie toonde aan dat mensen sneller herstellen van een stresserende situatie als ze luisterden naar een combinatie van stromend water en vogelgeluiden. Zet je raam dus vaker open of leg een cd'tje met natuurgeluiden op.

5. Ademhaling
Nadat je opstaat, adem je vijf keer diep in en beslis je die dag goed te voelen. Dit zal je helpen wanneer je je gefrustreerd en overweldigd voelt je eraan te herinneren dat je moet blijven ademhalen en nadenken over je reactie. Het gevolg is dat je minder impulsief gaat handelen.

6. Chocolademelk
Een recente studie die het bestanddeel flavonolen, wat je in cacaobonen vindt, het humeur van de deelnemers verbeterde, het maakte hen ook alerter. Gebruik voor een optimaal resultaat puur cacaopoeder.

7. Bezinnen
Voor je na het ontwaken uit bed springt, kun je best vijf minuten nemen om ja van je lichaam gewaar te worden. Als je hierbij merkt dat je stijf bent, doe dan even stretchoefeningen.

8. Munt
Ruiken aan pepermunt verbetert je humeur en aandacht terwijl het de vermoeidheid bestrijdt. Hou een klein potje essentiële olie van pepermunt altijd bij de hand. Zo kun je bijvoorbeeld meteen bij het ontwaken hier voordeel uit halen. Maar zelfs muntkauwgom kan je al helpen. Dit  zorgt een boost aan je humeur, alertheid en aandachtspan.

9. Glimlach
Dit kun je bijna overal doen en kost niets, vergeet dus nooit te glimlachen. Dit is een eenvoudige manier om je humeur te verbeteren en dat van de mensen in je omgeving. Wie weet steek je zo zelfs anderen aan met je goede humeur.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/3/14/20130528115129/media_xll_5860124.jpg


In de rendiergroep van Ouwehands Dierenpark in het Nederlandse Rhenen is deze gisterennacht een rendiertweeling geboren. De geboorte van een rendier én een tweeling is een zeldzaamheid, aldus dierverzorger Dirk Jan van der Kolk.

In Ouwehands is sinds de opening van het park in 1932 nooit eerder een rendier geboren. De tweeling en de moeder maken het goed. De eerste dagen zijn cruciaal voor de jonge dieren, omdat ze erg fragiel zijn.

Rendieren, die rond de Noordpool voorkomen, behoren tot de beschermde diersoorten. Daarom hebben Europese dierentuinen een fokprogramma voor de dieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gaat steeds minder op café

Belg gaat steeds minder op café


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/4/13/20130529063058/media_xll_5862403.jpg


De voorbije negen jaar is het marktaandeel van de horeca op de Belgische biermarkt met bijna 9 procentpunten gedaald van 54,2 procent in 2004 naar 45,6 procent in 2012, ten voordele van de winkelverkoop (van 45,8 naar 54,4 procent). Dat bericht De Tijd vandaag, op basis van cijfers van de sectorfederatie van de brouwers.

Ook vorig jaar ging het marktaandeel van de horeca opnieuw een procentpunt achteruit tot 45,6 procent. De voornaamste oorzaken zijn de veranderde leefgewoontes, maar ook de economische crisis, de frequentere alcoholcontroles en het rookverbod wegen op het cafébezoek.

Het bierverbruik in ons land nam vorig jaar met 4 procent af. (br.hln)




» Reageer (0)
28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ingrediënten voor een perfect shopdagje

 Ingrediënten voor een perfect shopdagje


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/10/11/20130528174347/media_xll_5861576.jpg


Een droge zaterdag, twee vriendinnen, een lekkere lunch en een nieuwe outfit. Dat zijn de ingrediënten voor een perfect shopuitje, zo blijkt uit een enquête bij 360 vrouwen tussen 18 en 35 jaar.

Zij werden door PromotionalCodes.org.uk ondervraagd over wat zo'n dag perfect maakt. Voor een derde van de ondervraagden waren twee vriendinnen ideaal, terwijl 26 procent liever drie goede vrienden meeneemt. Voor 21 procent volstond dan weer één goeie vriendin.

Zaterdag werd beschouwd als de beste dag om te shoppen, met halftien 's morgens als het perfecte uur om ermee te beginnen. Slechts 26 procent gaat vroeger op koopjesjacht, terwijl 16 procent rond 11 uur begint.

Voor ongeveer de helft van de ondervraagden was zacht en droog weer ideaal, zodat een jas overbodig is. 18 procent verkiest een koele, bewolkte dag, terwijl hetzelfde percentage het liefst gaat shoppen op een warme en zonnige dag. Slechts 2 procent gaat graag winkelen als het regent.

De meeste vrouwen (38 procent) lieten zich het liefst afzetten in de stad door een partner of een ouder. 28 procent kiest dan weer voor het openbaar vervoer, terwijl 16 procent zelf met de auto naar de stad rijdt.

Rond 11 uur krijgt 31 procent van de respondenten zin in een kopje koffie. Dan is het tijd voor wat geroddel en om te bepalen welke winkels eerst bezocht zullen worden.

Lunchen doet 34 procent het liefst rond halftwee. Slechts 12 procent zegt daarbij nee tegen een glas wijn. Het perfecte aantal glazen is twee.

De ideale aankoop is volgens 96 procent van de vrouwen een complete outfit. Bij 86 procent staan ook schoenen hoog op het verlanglijstje. Het kopen van items voor huis of tuin zijn dan weer niet zo belangrijk, want slechts 2 procent zet die op hun winkellijstje.

Rond vijf uur is het tijd op het shoptripje te beëindigen, althans volgens 39 procent van de ondervraagden. Een kwart ziet halfzes dan weer als een ideaal uur om naar huis te vertrekken.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar

Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar


http://oi40.tinypic.com/2u8kohz.jpg


De Franse weerzender Météo voorspelt dat de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816, het jaar dat meteorologen kennen als 'het jaar zonder zomer'. Volgens Météo zullen grote delen van Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. In augustus kunnen we ons aan zware stormen verwachten.

We hoeven onze winterkledij nog niet op te bergen. Volgens France Météo bestaat een kans van 70 procent dat het deze zomer voornamelijk koud en nat wordt in Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

Koude maritieme fronten en een zwakke zonneactiviteit in de wintermaanden bezorgden ons niet alleen een koudere lente, de kans is groot dat ze ons ook een ongewoon regenachtige en sombere zomer schenken.

Maar er is ook goed nieuws: september en oktober zouden droger en warmer worden volgens Météo.

Het jaar van de armoede
'Het jaar zonder zomer', 1816, wordt ook wel 'het jaar van de armoede' genoemd. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de VS en Canada.

Vulkaanuitbarstingen
Aangenomen wordt dat de ellende werd veroorzaakt door een combinatie van een extreem harde winter en een reeks vulkaanuitbarstingen waarbij die van de Tambora op Indonesië de grootste boosdoener was. De enorme hoeveelheden as en roet die de vulkaan een jaar eerder uitbraakte, filterden de zonnestralen en gaven zo aanleiding tot wat 'de kleine ijstijd' wordt genoemd.

Dichter bij ons, zorgde de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo op de Filipijnen in 1991 voor een daling met één graad van de gemiddelde wereldwijde temperatuur. Ook bij ons was de zomer van 1991 een stinker van formaat.

In mei 1980 werd de Saint Helens vulkaan in de VS actief, wat we in onze contreien moesten bekopen met twee rotzomers. In juli 1980 sneeuwde het in de bergen van de Franse Auvergne. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig experts evalueren zes maanden restauratie Lam Gods

Twintig experts evalueren zes maanden restauratie Lam Gods


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/13/1/20130527115039/media_xll_5856751.jpg


In Gent buigen zicht wintig internationale experts over de eerste restauratiewerken aan het wereldberoemde vijftiende-eeuwse veelluik 'De aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck.

De restauratiecampagne startte op 2 oktober 2012 en verloopt de komende vijf jaar in drie fasen. Tot eind april 2014 worden, in een speciaal gebouwde glazen kooi in het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK), acht buitenpanelen en de originele lijsten aangepakt.

De conservatie en restauratie van het meesterwerk wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK). De afgelopen maanden werden vooral oude (vergeelde) vernislagen verwijderd, waardoor de kleurenpracht en diepgang van het werk terug aan de oppervlakte kwam. Ook allerlei details, zoals onder meer een bladwijzer in een boek of het zonlicht dat op een fles wordt weerkaatst, werden zichtbaar. Na goed vier maand restaureren werd onder de geschilderde laag van het paneel overigens een onbekende portrettekening ontdekt.

Een internationale expertencommissie evalueert de werkzaamheden in het Gentse MSK. Er zal onder meer beslist worden hoeveel en op welke manier de oude vernis verder verwijderd moet worden. De tussentijdse resultaten van het onderzoek en de restauratie zullen op donderdag 27 juni op een persconferentie in het MSK worden toegelicht.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stop met je naakte lijf te haten, zo ga je ervan houden

Stop met je naakte lijf te haten, zo ga je ervan houden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/12/5/20130528151032/media_xll_5861000.jpg


Acht op de tien vrouwen haat haar naakt lichaam, dat blijkt uit een Britse rondvraag. 40 procent schaamt zichzelf om zich bloot te geven voor haar partner. Daarom is het belangrijk dat je van je lichaam leert te houden, in welke vorm of maat dan ook.

Vier op de tien van de 2000 ondervraagde vrouwen heeft geen lange spiegel omdat ze droevig wordt van haar weerspiegeling, zo blijkt uit een recente rondvraag van dieet- en fitnessexperte Rosemary Conley Diet & Fitness Clubs. Vrouen klagen het vaakst over hun buikjes, hun overgewicht of cellulitis. Het buikje is het meest gehate lichaamsdeel, gevolgd door de dijen, ook striemen, love handles en losse huid baren vrouwen zorgen als ze naakt moeten paraderen.

Een derde laat dit zelf zo aan haar knagen dat haar liefdesleven hieronder gaat lijden. 33 procent meent dat haar relatie zou verbeteren moest ze afvallen. Acht op de tien vrouwen meent dat dat mannen er beter naakt uitzien, een op de vijf zegt dat dit komt doordat een mannenlichaam minder meemaakt dan dat van een vrouw. Een kwart van de vrouwen voelt zich beter als hun partner ook wat overgewicht heeft en zelf niet perfect is.

Een derde van de vrouwen geeft wel toe dat hun lichaam er nog niet zo slecht uitziet maar dat ze met een gebrek aan zelfvertrouwen kampen. Niemand heeft een perfect lichaam, dus blubberbuikjes of appelsienhuid zijn perfect normaal en een normaal onderdeel van het verouderen. Vaak draait het dus  niet om buikjes of een onegale huid, maar om een gebrek aan zelfvertrouwen. Als je de oorzaak van het probleem wilt aanpakken, is het belangrijk om je brein te herprogrammeren om jezelf beter te voelen. Daarom enkele tips voor meer zelfvertrouwen over je lichaam.

Concentreer je op je troeven in plaats van te focussen op je foutjes. Ook al heb je een grote neus, misschien is elke vrouw wel jaloers op je blonde lokken. Als je deze pluspunten in de verf zet, merkt niemand nog op dat je buikje niet superstrak is of je lelijke tenen hebt.

Denk ook na waarom je lichaam niet perfect is, je kinderen zijn toch bijvoorbeeld belangrijker dan het perfect buikje. Als je de kleine borsten van je moeder hebt geërfd, denk er dan aan dat je haar graag ziet. Tevreden zijn met je uiterlijk begint niet met het omarmen van je minpunten maar ook de reden waarom je ze hebt. Plaats ook alles in perspectief. Denk na over wat je belangrijker vindt: een goede gezondheid of een perfect uiterlijk. Looks zijn niet veel waard als je niet gelukkig bent. Denk na over wat je meer voldoening geeft: een goed huwelijk, een succesvolle job, kinderen of het perfecte gebit, een stijlvol kapsel en een strakke lijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosplant kan eeuwenlang slapen onder ijs

"Mosplant kan eeuwenlang slapen onder ijs"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/3/5/20130528073341/media_xll_5859155.jpg


Mosplanten kunnen een eeuwenlange slaap houden onder een gletsjer en daarna toch weer groeien als ze worden blootgesteld aan daglicht. Dat blijkt uit Canadees onderzoek, meldt het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS).

De onderzoekers van de Universiteit van Alberta hebben de flora van Ellesmere Island op de Canadees-Arctische archipel bestudeerd. Het viel hen daar voor het eerst op dat de mosplanten (Bryophytha), die aan het licht kwamen onder terugtrekkend ijs, er opvallend goed uitzagen. Er leken zelfs nieuwe, groene takken zichtbaar, wat wees op groei. Op basis van koolstofdatering hebben de wetenschappers ontdekt dat het mos al ruim 400 jaar onder het ijs zat.

De onderzoekers zagen later in een laboratorium dat mosplanten veelzijdige cellen hebben waaruit nieuwe planten kunnen ontstaan. Mosplanten bezitten een opmerkelijke biologische weerstand. Hierdoor overleven ze lange, droge periodes en starten vervolgens onder gunstige omstandigheden weer met groeien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen wil geen Belgische vlag op Sint-Romboutstoren

Mechelen wil geen Belgische vlag op Sint-Romboutstoren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/9/7/20130528074403/media_xll_5859382.jpg


De Mechelse stadssecretaris wil de Sint-Romboutstoren als openbaar gebouw laten schrappen, enkel en alleen om er geen Belgische vlag meer te moeten hijsen. Dat bericht De Morgen vandaag.

In 2000 besliste het Mechelse stadsbestuur om de Belgische driekleur op de Sint-Romboutstoren te vervangen door de Mechelse vlag. De Vlaamse leeuw mocht wel blijven hangen. Toch moet de driekleur op Belgische feestdagen verplicht gehesen worden, omdat het een openbaar gebouw is.

Maar volgens het oudstrijders 8 meicomité, dat de vlag onder andere ziet als herinnering aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen voor hun vaderland, gebeurt zelfs dat vaak niet. Het oudstrijderscomité dient daarom elke keer een klacht in bij de gouverneur als een vlag niet correct gehesen wordt. Dat gebeurde onlangs nog, op 9 mei, de Dag van Europa, toen de Europese vlag niet werd gehesen.

Voor stadssecretaris Erik Laga was daarmee de maat vol. Hij pleit er bij het stadsbestuur voor om de Sint-Romboutstoren gewoon door de gouverneur als openbaar gebouw te laten schrappen. De kwestie wordt op de eerstvolgende gemeenteraad besproken.

Het oudstrijderscomité vraagt de Belgische vlag naast de Vlaamse leeuw en de Mechelse te hangen, eventueel met de Europese vlag erbij. Maar het stadsbestuur geeft in De Morgen aan daar niet voor gewonnen te zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel wil 'love room' voor daklozen

Brussel wil 'love room' voor daklozen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/7/1/20130528094713/media_xll_5859601.jpg


De vzw Corvia schuift een nieuw project in Schaarbeek naar voren: een liefdeskamer voor daklozen. Dat meldt sudinfo.be. Eerder kwam Corvia al in de belangstelling met de schoonheidswedstrijden Miss en Mister Dakloos.

Voor daklozen is het niet altijd evident om een geschikte plek te vinden om de liefde te bedrijven. Het Brusselse initiatief wil daklozen dan ook wat meer intimiteit gunnen en een gepast kader creëren om seksuele relaties mogelijk te maken.

Het project is voorzien in de wijk aan de Lindestraat niet ver van het Albertpark in Schaarbeek, op de grens met Evere. De 'love room' zou meer bepaald in een gebouw in de Joseph Wautersstraat in Schaarbeek ingericht worden. Het idee kwam van Miss Dakloos zelf, zegt Corviavoorzitster Mathilde Pelsers aan sudinfo.be. (br.hln)




» Reageer (0)
27-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft handen en voeten moeten laten amputeren door kontvergroting

Vrouw heeft handen en voeten moeten laten amputeren door kontvergroting


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/10/20130527175347/media_xll_5858290.jpg


Apryl Michelle Brown had alles. Twee kinderen, een baan als kapster en een goede gezondheid. Toch miste ze iets: een mooier en voller achterwerk. Een aantal illegale siliconeninjecties, een allergische reactie en enkele operaties later, gaat Brown door het leven zonder handen en voeten. "Ik heb een grote prijs betaald voor mijn ijdelheid. Het is mijn eigen schuld".

Als kind werd Brown geplaagd om haar 'platte kont'. Als volwassene wilde ze daar iets aan laten doen. "Ik wist nog niet of ik een achterwerk net als Janet Jackson wilde, of een als J-Lo. Ik wist ook niet hoe ik het kon laten doen. Ik wilde gewoon een groter achterwerk." In 2004 nam ze een snelle beslissing. Twee vrouwen kwamen haar schoonheidssalon binnengewandeld. Een van hen organiseerde zogenaamde botoxfeestjes bij mensen thuis. Daarbij injecteerden ongekwalificeerde mensen hun 'patiënten' op illegale wijze met botox of andere middelen. Dat wilde Brown ook.

Ze betaalde haar klant ruim 750 euro voor siliconeninjecties en het inbrengen ervan in haar achterwerk tijdens verschillende sessies. Na de tweede sessie stopte Brown ermee en nadien zag ze de vrouw nooit meer. "Ik raakte in paniek. Ik kende die vrouw niet en wist niet wat ze in me spoot", vertelt ze.

In de twee jaar nadat ze de injecties kreeg, werd haar huid op de plekken waarin zij de injecties had gekregen hard en kleurde de huid zwart. "Ik wist dat het niet klopte, maar ik schaamde me ervoor. Dat weerhield me ervan medische hulp te zoeken." Maar toen de plekken pijnlijk werden, biechtte Brown een dokter alles op. De injecties bleken siliconen te bevatten die schadelijk zijn voor mensen. Het ging om een stof die gebruikt wordt om kieren in badkamers te dichten.

Vervolgens moest Brown een reeks van operaties ondergaan. Dat veroorzaakte een infectie die Brown bijna fataal werd. De doktoren brachten de Amerikaanse in een coma, die twee maanden duurde. Ze voerden 27 operaties uit. Een deel van haar billen werd geamputeerd. Omdat gangreen ook haar handen en voeten had bereikt, werden deze ledematen ook geamputeerd.

Brown heeft in totaal zes maanden in het ziekenhuis gelegen. Nu moet ze haar leven opnieuw opbouwen. "Ik heb veel gehuild, ik schaamde me en voelde me schuldig. Dat alles omdat ik een groter achterwerk wilde hebben. Het is mijn eigen schuld. Ik liet me leiden door ijdelheid. Mijn belangrijkste boodschap is dat je jezelf moet liefhebben om wie je bent."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een glimlach ons meer doet kopen

Hoe een glimlach ons meer doet kopen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/9/9/20130527111933/media_xll_5856594.jpg


Hoewel een glimlach niets kost, kan het simpele gebaar winkeliers wel wat geld opleveren. Zo wees onderzoek uit dat shoppers zo'n 67 procent meer uitgeven als ze in een winkel verwelkomd worden met een glimlach en die ook beantwoorden.

Voor het onderzoek werden camera's gebruikt die de gezichtsuitdrukkingen van zo'n 600 klanten opnamen als ze begroet werden door een verkoper. Daarna werden die gegevens samengelegd met de uitgaven van de klanten.

"We stelden vast dat de klanten die de glimlach van de verkoper beantwoordden gemiddeld 67 procent meer uitgaven dan degene die dat niet deden", vertelt Mihkel Jaatma van Realeyes, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het analyseren van emoties. "Als de verkopers die vriendelijke reactie vaker kunnen uitlokken, zou dat zeker een impact hebben op hun verkoop", denkt hij.

Voor het onderzoek gebruikten ze camera's die gezichtsuitdrukkingen kunnen opnemen, meten en interpreteren. Dat leidt tot een score voor geluk, verdriet, verrassing, woede, afkeer en angst. In een winkel kan de techniek gebruikt worden om na te gaan hoe klanten reageren op posters, promoties, de layout van producten en dus ook het gedrag van het personeel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Intelligente mensen zien de wereld echt anders

Intelligente mensen zien de wereld echt anders


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/6/6/20130527161059/media_xll_5857866.jpg


Mensen met een hoog IQ verwerken zintuiglijke informatie anders, dat heeft een nieuwe studie aangetoond.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het brein van mensen met een hoog IQ automatisch selectiever zijn wat het waarnemen van bewegende objecten betreft. De vorsers hadden de deelnemers gevraagd om beelden te bekijken van bewegende balken op een computerscherm. Ze moesten bepalen of deze naar links of naar rechts bewogen, er werd gemeten hoe lang de video moest draaien voor de deelnemer dit juist had ingeschat.

Daaruit blijkt dat mensen met een hoger IQ konden sneller de kleine bewegende objecten spotten dan de mensen met een laag IQ. Onderzoeker Tadin verklaart: "Dit resultaat hebben ons niet verbaasd. Maar wat ons wel verraste, was dat slimme mensen trager waren in het spotten van balken die vlak voor hen bewogen. Er is iets in hun brein dat voorkomt dat ze snel bewegende voorwerpen zien."

De mogelijkheid om afleiding te blokkeren is erg handig in een wereld met meer informatie die we onmogelijk kunnen verwerken. Deze resultaten verklaren wat sommige hersenen efficiënter maakt dan andere. "Een efficiënt brein moet kieskeurig zijn", aldus Tadin. "Dit is echter geen bewuste strategie maar een automatische reflex, het bewijst dat de hersenen van deze hoogbegaafde mensen fundamenteel anders werken. Maar het is dus niet zo dat ze beter zijn in visuele waarneming, vaak sluiten deze mensen zelfs meer uit", besluit de academicus.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Decleir krijgt Vlaamse Cultuurprijs

Jan Decleir krijgt Vlaamse Cultuurprijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/1/6/20130527170937/media_xll_5858286.jpg


Acteur Jan Decleir heeft uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Vlaamse Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste gekregen. De jury loofde Jan Decleir voor de vele hoogtepunten in zijn carrière, maar ook voor zijn "bezieling en inzet voor de gemeenschap".

De Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste werd uitgereikt als afsluiter van het Cultuurforum 2020 in Kortrijk. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. Decleir krijgt ook het bronzen beeldje 'La ultima isla' van Philip Aguirre. "Bezieling, dat is misschien wel hét woord om Jan Decleir te omschrijven", stelde de jury onder leiding van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. "Nooit op reserve, altijd met oog voor de wereld rondom hem, altijd geëngageerd in de gemeenschap. De Prijs voor Algemene Culturele Verdienste is bij hem in goede handen."

Ook Joke Schauvliege was vol lof over Jan Decleir: "'Ik doe niet aan streven. Daar schemert te veel krampachtig proberen doorheen. Ik doe dingen.' Dit tekent Jan Decleir: karakterkop en karaktermens, altijd voluit, grenzeloos, en bovenal, een rasacteur, subliem in woord en gebaar."

Hoewel Jan Decleir (67) erg bekend is van televisie (van 'Sil de Strandjutter' tot en met de norse cafébaas in vrouwenkleren uit 'Met man en macht') en van zijn acteerprestaties in tal van topfilms ('Daens', 'Karakter', 'Antonia', 'De Zaak Alzheimer', ...), is en blijf hij een man van het toneel. Met de Internationale Nieuwe Scene bewerkte hij in 1971 Dario Fo's 'Mistero Buffo'. Later volgden nog vele hoogtepunten: solo met 'Obscene fabels' van dezelfde Dario Fo, samenwerkingen met geestesgenoten als Pjeroo Roobjee ('Wolfsklem' en 'Faust') en Hugo Claus ('Gilles!') en recent nog 'Onvoltooid verleden'.

Decleir was jarenlang verbonden aan de Blauwe Maandag Compagnie, later Het Toneelhuis, waar hij onvergetelijke voorstellingen speelde als 'De Meeuw', 'Dodendans', 'All For Love' en 'Ten Oorlog'. Hij engageert zich ook naast het podium. Hij was lang de bezieler van Studio Herman Teirlinck, waar hij vele jonge acteurs opleidde.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje rijdt 2 weken met auto terwijl poes vastzit in motor

Baasje rijdt 2 weken met auto terwijl poes vastzit in motor

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





We durven soms wel eens jaloers te zijn op katten die elke dag zonder zorgen op avontuur kunnen trekken. Al loopt dit niet altijd even goed af, zo weet nu ook Princess de kat die vast kwam te zitten tussen de motor van haar baasjes' auto. Pas twee weken na haar 'onrustwekkende verdwijning' kon de viervoeter gered worden.

Wat het hele verhaal nog een pak opmerkelijker maakt, is dat Princess pas werd ontdekt nadat haar baasje honderden kilometers met de BMW had rondgereden. Doordat de poes zich had weten te verplaatsen, was er echter plots een lampje gaan branden op het dashboard.

Eens het 40-jarige baasje, Julie Tansley, kleine Princess had opgemerkt, deed ze er alles aan om haar viervoeter te redden. Al nam de hele operatie toch nog drie kwartier in beslag. Uiteindelijk kwam Princess er met de schrik vanaf (en een iets dunner lijntje). Haar baasje laat weten dat ze intussen weer helemaal de oude is.

Meer beelden van Princess de kat kan je bekijken via deze link of gewoon door op de foto te klikken  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude lente kost consument 146 euro

Koude lente kost consument 146 euro


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/0/20130523102513/media_xll_5843430.jpg


Het gasverbruik ligt door het koude voorjaar 17 procent hoger dan in 2012. De factuur kan daardoor 29 procent hoger uitvallen. Dat bericht De Standaard vandaag.

Uit berekeningen van Lampiris blijkt dat een gemiddelde gasconsument bij deze leverancier 655 euro betaalt voor de periode van januari tot mei. Vorig jaar was dat 509 euro. Het verschil bedraagt dus 146 euro of 29 procent. In mei was het meerverbruik het grootst: volgens Lampiris 88 procent hoger dan normaal en 43 procent hoger dan vorig jaar.

Marc Van den Bosch van Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven, zegt dat het vast staat dat de factuur hoger zal uitvallen. "Maar het is heel moeilijk om aan te geven hoeveel meer de verbruiker zal betalen."

Naast het volume spelen immers ook andere factoren mee, zoals de prijs. Die lag hoger in de eerste maanden van 2013, maar in de laatste maanden van 2012 lager door het prijsplafond van de regering. De gasafrekening heeft betrekking op een periode van twaalf maanden. "Veel zal dus afhangen van het moment waarop de jaarafrekening wordt gemaakt."

Niet onbelangrijk daarbij is dat uit de berekeningen van Lampiris blijkt dat het verbruik in de 12 maanden voorafgaand aan mei 2013 maar 5 procent hoger lag. Het effect van het koude voorjaar wordt dus over twaalf maanden uitgesmeerd.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel mama's hebben niet direct band met pasgeboren baby

Veel mama's hebben niet direct band met pasgeboren baby


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/12/9/20130527033958/media_xll_5855424.jpg


Hoewel vaak wordt gedacht dat het moment waarop een mama haar pasgeboren baby in de armen mag sluiten met verre voorsprong het mooiste is uit haar leven, spreekt een Brits onderzoek dit tegen. Uit een enquête bij meer dan 2.000 moeders bleek immers dat de helft niet onmiddellijk een band had met hun kindje. De grote meerderheid voelde zich ook geen 'natuurlijke moeder'.

Terwijl je de ene dag nog zonder zorgen door het leven kan, krijg je als mama plots een gigantische verantwoordelijkheid. Geen wonder dat een derde van de mama's bij de enquête toegaf doodsbang te zijn om plots verantwoordelijk te zijn voor het leven van een ander mensje.

Ondanks de nare gevoelens, zetten de meeste mama's hun 'pokerface' op. Van de ondervraagde dames zei 54 procent immers tegen hun vrienden en hun familie dat het moederschap hen heel goed beviel. Toch schaamde een derde zich dat ze niet in staat waren om hun nieuwe rol naar behoren te vervullen.

"Nieuwe mama's moeten niet zo streng zijn voor zichzelf. Het is een leerproces. Wanneer een baby huilt, betekent het immers niet dat hij kritiek heeft op de opvoeding van zijn mama. Daarmee wil hij enkel maar laten weten dat hij zich niet zo goed voelt en dat hij gekalmeerd wil worden", aldus opvoedingspsychologe Alison Knights.

Uit de enquête van babyproductenfabrikant Colief Infant Drops bleek ten slotte dat 79 procent van de mama's de slapeloze nachten bestempelt als het moeilijkste aspect bij de zorg voor hun baby. (br.hln)





» Reageer (0)
26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://img228.imageshack.us/img228/6303/nagelspoes.jpg


Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms is het leven



http://oi43.tinypic.com/dre3py.jpg


Soms is het leven niet
zoals men het zelf  wil.
En ziet alles om ons heen
een beetje leeg en stil.
Dan moet men gaan knokken
en er weer tegenaan gaan.
Of misschien wel een hele
nieuwe weg in slaan.
Het heeft geen zin om maar
te blijven treuren.
Zo gaat onder tussen
wel ons hele leven voorbij.
Daarom beter genieten van het leven
en dingen doen die men zelf wil.
Dan merkt men snel
het leven is helemaal niet zo leeg en stil.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we ons zo weinig herinneren uit de kindertijd

Waarom we ons zo weinig herinneren uit de kindertijd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/5/9/20130526103124/media_xll_5852799.jpg


De reden waarom we het moeilijk hebben om herinneringen uit onze vroege kindertijd op te roepen, is de hoge productie van neuronen in die eerste jaren. Dat stellen Canadese wetenschappers. Die vorming van nieuwe hersencellen verhoogt wel de leercapaciteit, maar veegt ook oude herinneringen weg.

De neurogenese, of de vorming van nieuwe neuronen in de hippocampus, bereikt zijn piek voor en na de geboorte. Daarna daalt die gestaag tijdens de kindertijd en het volwassen leven. Tegelijkertijd is er de vaststelling dat de meeste mensen maar weinig herinneringen hebben uit hun vroege kindertijd.

Daarom wilden dr. Paul Frankland en dr. Sheena Josselyn uit Toronto nagaan of de productie van nieuwe neuronen een impact heeft op de opslag van herinneringen. Hun onderzoek werd uitgevoerd bij jongere en oudere muizen in een laboratorium.

Bij de volwassen muizen bleek het stimuleren van een nieuwe neurogenese na de vorming van het geheugen genoeg te zijn om een vergeetproces op gang te brengen. Daarnaast kon men bij de jonge muizen het normale vergeetproces voorkomen door de neurogenese te doen afnemen.

Deze resultaten suggereren een directe link tussen een verminderd vermogen om gebeurtenissen uit het verleden op te roepen en een verhoogde neurogenese, net zoals in de kindertijd gebeurt. Volgens de wetenschappers is dit dan ook de verklaring voor de afwezigheid van herinneringen uit de vroege kindertijd, bekend als infantiele of kinderamnesie.

Eerdere studies toonden al aan dat jonge kinderen wel dingen kunnen onthouden op korte termijn, maar dat die herinneringen niet blijven bestaan. "Kinderamnesie is lang een mysterie geweest. Maar onze nieuwe studies beginnen te verklaren waarom die herinneringen er niet zijn", aldus dr. Frankland.

"Voor de leeftijd van vijf jaar hebben we een zeer dynamische hippocampus, die niet in staat is om informatie stabiel op te slaan. Door de aanmaak van nieuwe neuronen wordt het geheugen wellicht aangetast."  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!