Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stoot door naar finale Songfestival

België stoot door naar finale Songfestival

Klik op de foto om ' Love Kills ' te beluisteren





België heeft zich geplaatst voor de finale van het Songfestival van komende zaterdag. De 18-jarige kandidaat Roberto Bellarosa, afgevaardigd door de Franstalige omroep RTBF, kon in het Zweedse Malmö wel degelijk overtuigen.

Bellarosa vertolkte een Engelstalig nummer 'Love Kills'. De bookmakers geloofden niet in de kansen van België, maar Songfestival-kenner André Vermeulen had wel gedacht dat de Waalse jongeman kon doorstoten, "dankzij zijn Bambi-ogen, die televotende tienermeisjes zouden moeten overtuigen." (br.hln)



» Reageer (0)
14-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je handtas je zieker kan maken dan een toiletbril

Hoe je handtas je zieker kan maken dan een toiletbril


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/13/11/20130514154725/media_xll_5816546.jpg


De handtas van een vrouw bevat meer bacteriën dan het gemiddelde toilet, zo blijkt uit een nieuwe studie. Volgens tests bevatten de draagriempjes van één op de vijf handtassen zelfs voldoende bacteriên om een risico te zijn voor de menselijke gezondheid.

Het vuilste stuk in de gemiddelde handtas bleken flesjes handcrème te zijn. Die bevatten zelfs meer bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Lippenstift en mascara deden het niet veel beter.

De tests onthulden ook dat lederen handtassen het meest bacteriën bevatten, aangezien de sponsachtige structuur een ideale omgeving is voor bacteriën om te groeien en zich te verspreiden.

Onlogisch is dat natuurlijk niet. "Handtassen komen regelmatig in contact met onze handen en een heleboel andere oppervlakken, dus het risico op het overbrengen van bacteriën is erg groot, zeker aangezien handtassen maar zelden schoongemaakt worden", aldus Beter Barratt van Initial Hygiene, dat het onderzoek uitvoerde. "En van op de handtas worden ze al snel overgebracht naar andere omgevingen."

Nochtans is het volgens de onderzoekers niet moeilijk om die kruisbesmetting te voorkomen. "Vrouwen moeten hun handen en tassen regelmatig schoonmaken met antibacteriële doekjes of gel", klinkt het. "En uiteraard is ook het schoonmaken van de handtassen een must."

De studie is het vervolg van een eerder onderzoek naar de hygiëne in keukens, ook uitgevoerd door Initial Hygiene. Daaruit bleek dat de werkoppervlaktes gevaarlijk vuil zijn en zelfs kunnen leiden tot ziektes.

Ongeveer de helft van de werkbladen in keukens bleek besmet te zijn met gevaarlijke hoge gehaltes van coliforme bacteriën, de soort die aanwezig is in uitwerpselen en kan leiden tot maag- en darmaandoeningen. Ook meer dan een kwart van de afdruiprekjes bevatte vier keer het veilige gehalte van coliforme bacteriën.

Ook de handvaten van gedeelde koelkasten en diepvriezers waren een haard van bacteriën, met een derde die te veel coliformen bevatte. Daarnaast bleek ook 30 procent van de microgolfovens vol bacteriën te zitten op de handvaten en knoppen. Vaker schoonmaken is dus de boodschap. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Olifant geeft stroper koekje van eigen deeg

Olifant geeft stroper koekje van eigen deeg


http://oi43.tinypic.com/2mq5hg0.jpg


In het Charara-wildpark in Zimbabwe is een stroper vertrappeld door een olifant die hij wilde stropen. Dat meldt de lokale krant Sunday Times. Olifanten kunnen zich in de savanne van het land nog amper verschuilen voor stropers. Het aantal dieren dat gedood wordt voor hun slagtanden was nooit hoger, en dat lijken de dieren zelf ook te begrijpen.

Het lichaam van Solomon Manjoro werd gevonden nadat zijn partner, Noluck Tafuruka, door de politie werd opgepakt. Die laatste getuigde hoe de twee, samen met een derde persoon, de olifant net wilden neerschieten toen het dier hen aanviel.

De laatste jaren worden er in Afrika steeds meer olifanten het slachtoffer van stropers. Het is bekend dat de dieren rouwen om gestorven leden van de groep, en experts vermoeden dat het een reden is waarom de dieren agressiever lijken te worden tegen mensen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Angelina Jolie liet beide borsten preventief amputeren

Angelina Jolie liet beide borsten preventief amputeren


http://oi41.tinypic.com/w12tcm.jpg


Angelina Jolie (37) heeft haar twee borsten laten amputeren. De Amerikaanse actrice deed dit uit vrees om borstkanker te krijgen, zoals haar moeder die er op 56-jarige leeftijd aan overleed. Dat schrijft Jolie zelf in een essay dat staat gepubliceerd in de krant The New York Times.

Jolie start haar essay met de jammerlijke vaststelling dat haar kinderen hun grootmoeder nooit hebben gekend. Hierna legt ze uit dat ze ook zelf drager is van het BRCA1-gen, waardoor haar risico om borstkanker te krijgen volgens de dokters 87 procent was.

"Eens ik op de hoogte was dat dit mijn werkelijkheid was, heb ik besloten om mijn risico's zo hard ik kon te beperken. Daarom heb ik de beslissing genomen om een preventieve borstamputatie te laten uitvoeren", legt ze uit.

De operaties van Angelina Jolie begonnen op 2 februari, maar zijn sinds 27 april achter de rug. "Ik wil dit neerpennen om aan andere vrouwen duidelijk te maken dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat ik blij ben dat ik ze gemaakt heb. Mijn risico om borstkanker te krijgen is afgenomen van 87 procent naar minder dan 5 procent. En ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet bang moeten zijn dat ze mij zullen verliezen aan borstkanker. Het enige wat ze kunnen zien, zijn de kleine littekens, maar voor de rest ben ik nog altijd hun Mommy, dezelfde als ik altijd was. Ze weten nu dat ik hen graag zie en dat ik alles zou doen om zo lang mogelijk bij hen te kunnen zijn."

Jolie voegt ook nog een persoonlijke nota toe: "Ik voel me niet minder vrouw dan vroeger. Ik voel me juist krachtig dat ik zo een sterke keuze heb durven te maken, die mijn vrouwelijkheid op geen enkele manier slinkt." Veel verschil zal er ook niet te zien zijn. Zo werden haar borsten na de amputatie gereconstrueerd met implantaten.

Verder uit de 37-jarige brunette haar dankbaarheid voor haar partner, de bekende acteur Brad Pitt: "Ik heb geluk dat ik een partner heb zoals Brad die mij zo goed gesteund heeft. Iedereen die een vrouw of vriendin heeft die hierdoor moet, weet dat je een heel belangrijke rol speelt in het proces. Brad was elke minuut dat ik werd geopereerd aanwezig in het Pink Lotus Breast Center, waar ik werd behandeld. We zijn erin geslaagd om op bepaalde momenten samen te lachen. We wisten dat dit de juiste keuze was om te maken voor ons gezin en dat het ons dichter naar elkaar zou brengen. En dat heeft het gedaan." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop Beatles-gitaar moet 230.000 euro opbrengen

Verkoop Beatles-gitaar moet 230.000 euro opbrengen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/16/7/20130514064055/media_xll_5814322.jpg


In het Hard Rock Café in New York wordt zaterdag een gitaar van The Beatles geveild. Het instrument, waarop John Lennon en George Harrison nog gespeeld hebben, zou verkocht kunnen worden voor 300.000 dollar (230.000 euro). Dat meldt veilinghuis Julien's Auctions.

Het gaat om een elektrische gitaar. Het instrument is het centrale stuk van een veiling van muziekobjecten, georganiseerd door het in Beverly Hills gevestigde Julien's Auctions. Het veilinghuis verwacht dat de gitaar, door John Lennon in 1967 aan een ingenieur van Apple Records gegeven, tussen de 200.000 en 300.000 dollar kan opbrengen.

Verder worden nog allerlei souvenirs geveild die toebehoorden aan Elvis Presley, David Bowie, Michael Jackson en Grateful Dead. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zes maanden tuinieren = zeven marathons lopen

Zes maanden tuinieren = zeven marathons lopen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/9/10/20130514143204/media_xll_5816185.jpg


Wie echt niet graag naar de fitness trekt en meer houdt van de buitenlucht, kan ook gewoon tuinieren om calorieën te verbranden. Wetenschappers ontdekten dat drie uur tuinieren hetzelfde effect kan hebben als een intense workout in de fitness van één uur.

Volgens een enquête brengt de gemiddelde hovenier meer dan vijf uur per week door met het bewerken van hun tuintje, waardoor ze tot 722 calorieën verbranden. Per zes maanden, de lengte van het tuinseizoen, gaat het dus om zo'n 18.772 calorieën. Dat is het equivalent van bijna 7 marathons.
 
De studie werd uitgevoerd bij een groep van 100 tuinmannen, die gevraagd werden om gedurende vier weken bij te houden hoelang ze bezig waren met verschillende taakjes. Het ging onder andere om onkruid wieden, graven, het gras maaien, de heg of bomen snoeien, harken, planten, enzovoort.

Met slechts een half uurtje wieden konden de deelnemers al 150 calorieën verbranden. Wie aan de slag ging met zwaar elektrisch materiaal, bijvoorbeeld om te snoeien, kan zelfs 400 calorieën per uur verbranden.

De enquête werd uitgevoerd door NetVoucherCodes.co.uk. "Wie een dag of vijf uren per week werkt in de tuin, kan makkelijk zo'n 700 calorieën verbranden. Een goede workout dus, die iedereen kan motiveren om wat vaker aan de slag te gaan", aldus de woordvoerder. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeertje Kali neemt afscheid van Alaska

IJsbeertje Kali neemt afscheid van Alaska

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Kali, een verweesd ijsberenjong dat twee maanden geleden liefdevol werd opgenomen door de dierentuin in Anchorage, in de Amerikaanse staat Alaska, heeft nu al weer afscheid genomen van zijn nieuwe onderkomen. Hij wordt deze week overgebracht naar de Buffalo Zoo in New York.

Gisteren was Kali voor het laatst te zien in Alaska. In New York krijgt hij een speelmaatje: Luna, een bijna zes maanden oude ijsbeer die in de dierentuin werd geboren.

Pat Lampi, directeur van de dierentuin in Anchorage, ziet Kali met lede ogen gaan, maar zegt dat het contact met een leeftijdsgenootje onbetaalbaar is voor een jonge ijsbeer. "Normaal brengen ze de eerste jaren van hun leven door met met hun moeder en een broertje of zusje."

Kali's moeder werd op 12 maart door een jager gedood nabij Point Lay, 1100 km ten noordwesten van Anchorage.

Als Kali groter is, moet hij uiteindelijk belanden in de dierentuin van St. Louis (Missouri). Daar wordt gewerkt aan een ultramodern ijsberenverblijf dat in 2015 wordt opgeleverd.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Coca-Cola voor 15 miljoen dollar te koop op eBay

'Recept Coca-Cola' voor 15 miljoen dollar te koop op eBay


http://oi40.tinypic.com/4gq0jr.jpg


Wie er vijftien miljoen dollar (ruim elf miljoen euro) voor overheeft, wordt mogelijk de bezitter van het uiterst geheime recept van Coca-Cola. Dat belooft althans de Amerikaan Cliff Kluge, die het recept naar eigen zeggen ontdekte tussen papieren die hij onlangs kocht van een bekende chemicus.

"Ik denk echt iets unieks te bezitten", verkondigde de antiquair over het briefje uit 1943 met daarop meerdere formules en processen, aldus de nieuwsdienst van de VRT. Het waardevolle papier plaatste hij op de veilingsite eBay. Vijf miljoen dollar is zijn startbod, maar dat bedrag kon nog geen potentiële kopers bekoren.

De man uit het Amerikaanse Georgia blijft echter overtuigd van zijn gelijk. Hoe de Cola-Cola Company bij de chemicus terechtkwam, is volgens de Amerikaan zo klaar als een klontje. "Hij werd gecontacteerd om aan bepaalde ingrediënten te geraken die tijdens de oorlog moeilijk te vinden waren", gelooft de vinder.

Het gaat inderdaad om het recept van een coladrank, bevestigde archivaris en historicus van Coca-Cola Company Ted Ryan. Maar wordt échte Coca-Cola ermee gemaakt? "Dat denk ik niet, neen. Het kán ook niet", aldus Ryan.

Het originele recept van de frisdrank wordt opgeborgen in Atlanta, in een kluis in het hoofdkantoor van het bedrijf. Het werd in 1886 bedacht door John S. Pemberton. (br.hln)



» Reageer (0)
13-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde lichaamskwaaltjes die op vitaminetekort wijzen

Vreemde lichaamskwaaltjes die op vitaminetekort wijzen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/10/13/20130513130850/media_xll_5812123.jpg


Je lichaam kan je op vreemde manieren iets proberen te vertellen, bijvoorbeeld dat je een tekort hebt aan cruciale vitamines. Professor Susan Blum legt uit dat door een grote consumptie verwerkte voeding je makkelijk met vitaminetekorten kunt kampen.

Een vitaminetekort wijst ofwel op een tekort van de juiste voedingstoffen of dat je lichaam deze stoffen niet kan opnemen. Je gaat hier niet ziek van worden, maar hierdoor functioneert je lichaam wel niet naar behoren, omdat vitamines vaak betrokken zijn bij heel wat biochemische reacties in het lichaam. Het goede nieuws is dat je de meeste van deze problemen met kleine aanpassingen aan het voedingspatroon kunt oplossen. Als dit niet lukt, breng je best een bezoekje aan de dokter.


Scheurtjes aan de mond
Tekort: IJzer, zink en vitamine B. Dit probleem treft vaak vegetariërs. Het komt ook voor wanneer je te weinig proteïne opneemt door een strikt dieet.

Oplossing: Geniet wat vaker van kip, zalm, tonijn, eieren, oesters, mosselen, zongedroogde tomaten, pindanoten en linzen. De absorptie van ijzer wordt versterkt door vitamine C, deze stof helpt ook infecties te bestrijden, combineer deze voeding daarom met groenten als broccoli, rode paprika en bloemkool.


Rode uitslag en haarverlies
Tekort: Biotine, ook bekend als B7. Je lichaam kan dit namelijk niet opslaan.

Oplossing: Eet meer gekookte eieren, zalm, avocado, chamignon, bloemkool, sojabonen, noten, frambozen en bananen.


Witte en rode bultjes op de wangen, armen, dijen en achterwerk
Tekort: Essentiële vetzuren, vitamine A en D.

Oplossing: Schrap verzadigde en transvetten en verhoog de opname van gezonde vetten. Dit doe je door meer zalm, sardines, amandelen, walnoten en lijnzaad te eten. Je neemt meer vitamine A op met groene bladgroenten en kleurrijke groenten als wortelen, zoete aardappelen en rode paprika's. Dit zijn goede bronnen van betacaroteen, deze stof heeft je lichaam nodig om vitamine A aan te maken. De opname van vitamine D ligt moeilijker, want zonlicht stimuleert de productie hiervan in je lichaam, tijdens de wintermaanden neem je dus best een voedingssupplement.  


Tintelende of gevoelloze handen en voeten
Tekort: Vitamines B als foliumzuur, B6 en B12. Dit is een tekort dat onmiddellijk effect heeft op de zenuwen die eindigen in de huid, vandaar het vreemde gevoel in de ledematen. Deze symptomen kunnen gepaard gaan met angsten, depressies, bloedtekort, vermoeidheid en een verstoord hormonaal evenwicht.

Oplossing: Eet meer spinazie, asperges, bieten, bonen, eieren, inktvis, mosselen, oesters en gevogelte.



Spierkrampen in de tenen, kuiten en voeten
Tekort: Magnesium, calcium en kalium. Als je regelmatig krampen krijgt in je onderlichaam, kan dit wijzen op een tekort van deze stof. Wie erg hard traint, kan meer mineralen verliezen door hevige transpiratie.

Oplossing: Zet meer bananen, amandelen, hazelnoten, pompoenen, kersen, appels, pompelmoes, broccoli en donkergroene bloedgroenten als boerenkool en spinazie op het menu. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde Britse tiener schopt het tot danskampioen

Verlamde Britse tiener schopt het tot danskampioen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/9/1/20130513114645/media_xll_5811646.jpg


Francesca Buckley raakte twee jaar geleden verlamd waarbij dokters haar vertelden dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Inmiddels heeft de 19-jarige Britse de medici versteld doen staan, want nu mag ze zich met trots de winnares van een wereldwijd danskampioenschap noemen.

De studente uit Birmingham raakte in 2011 verlamd door een hersenvliesontsteking. Ook stelden artsen een gaatje in haar hart vast. De diagnose was vreselijk om aan te horen voor Francesca, vertelt ze in de Britse tabloid The Sun. "De dokter vertelde me: "Je zult nooit meer kunnen stappen". De tiener studeerde dans en drama en in één klap zag ze haar dromen in duigen vallen.

Het was zelfs zo erg met haar zenuwstelstel gesteld dat ze niet eens rechtop kon staan. Artsen gaven haar een kans van een op een miljoen dat ze ooit weer zou kunnen lopen. Francesca was vastbesloten het ongelijk van de dokters te bewijzen. Ze verdroeg maandenlang pijnlijke behandelingen om geleidelijk weer controle te krijgen over haar benen. Ze leerde zichzelf beetje bij beetje weer lopen.

Vorig jaar was de tijd nog niet rijp voor de jonge danseres. Ze deed met haar dansgroep mee aan een danskampioenschap in Ierland, maar moest het opgeven vanwege haar been. "Ik was er kapot van, maar ik was vastbesloten dat ik het nog een keer zou proberen." En dit jaar kwam haar grote droom uit toen ze een danswedstrijd in Boston won. Voor haar was het de mooiste dag van haar leven.  "Ik barstte in tranen uit, het was zo emotioneel".

Francesca heeft nu grootse plannen. "Volgend jaar wil ik meedoeen aan een show als 'Lord of the Dance'. Ik ben al ver gekomen, dus ik kan net zo goed proberen en mijn ultieme wens in vervulling te laten gaan." (br.hln)



» Reageer (0)
12-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor gezonde zomervoeten

Tips voor gezonde zomervoeten

http://oi49.tinypic.com/29bd7d3.jpg


De zomer is goed op weg en we weten allemaal wat die zonnige dagen met zich meebrengen: veel meer blote voeten. De gesloten schoenen vliegen de kast in en worden ingeruild voor sandalen, teenslippers en peep-toe pumps. Met deze tips ben jij ook klaar voor het zomerse voetenseizoen!

1. Een prachtig nieuw paar sandalen brengen helaas vaak pijnlijke en vervelende blaren met zich mee. Kies daarom in de eerste plaats voor schoenen die in de winkel zelf al comfortabel zijn. Staar je dus niet blind op slechtzittende 'must haves' door te denken "ik loop ze wel in". Eens gekozen, geef je ze thuis best een testritje van een uur, vooraleer je er de wijde wereld mee intrekt. Zo heb je toch al wat zekerheid op pijnvrije voeten.

2. Wanneer je toch overvallen wordt door een vervelende blaar, reinig ze dan met doodnormale handzeep en probeer ze intact te laten. Als de pijn toch ondraaglijk wordt, prik ze dan door met een hygiënisch verantwoord naaldje en laat het vocht weglopen. Smeer er een beetje antibioticazalf aan en plak er ten slotte een pleistertje op.

3. Droge hielen kunnen al snel transformeren in hielen met kloven. Breng daarom regelmatig een peelende en vochtinbrengende crème aan en gebruik twee keer per week een puimsteen voor een zachte scrub. Wrijf wel enkel in 1 richting, om meer miserie te vermijden. Heb je te kampen met pijnlijke hielkloven? Smeer ze dan in met antibioticazalf en dek ze af met een verbandje.

4. Fans van flipflops kunnen best de draagtijd doseren en regelmatig afwisselen met een steviger paar zomerschoenen. Ze te veel dragen kan namelijk leiden tot stressfracturen, pijn in de hielen en peesontstekingen. Bovendien bevorderen ze ook nog eens hamertenen. Wie zijn teenslippers voor geen geld van de wereld wilt missen, kiest beter voor een dikkere zool en meer riempjes. De ideale test is te kijken of je de flipflop kan buigen. Ja? Reserveer die exemplaren dan maar voor het zwembad of de kleedkamer.

5. Op blote voeten rondlopen, kan in de zomer echt heerlijk zijn. Helaas verhoogt het de risico's op virussen (denk maar aan wratten), schimmels en bacteriën die huidinfecties kunnen veroorzaken. Doe daar nog tropische temperaturen en populaire locaties als zwembaden bij, en je krijgt een groot kweekfestijn. Opteer daarom in risicovolle gevallen toch liever voor een stevig paar slippers.

6. De zomer brengt voor veel mens ook zweetvoeten met zich mee. Draag daarom best goed absorberende sokken en wissel ze snel genoeg om voor verse. Als je na een fysieke inspanning bijvoorbeeld niet kan douchen, spoel dan toch zeker je voeten grondig af. Een trucje uit de natuur: zet een liter zwarte thee, laat het goed afkoelen en dompel je voeten onder voor 30 minuten. De looistoffen in thee verminderen namelijk de zweetproductie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen, verwenmomenten of smartphones voor Moederdag

Bloemen, verwenmomenten of smartphones voor Moederdag


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/11/10/20130511162556/media_xll_5806225.jpg


De klassieke moederdag geschenken doen het ook dit jaar goed. Dat blijkt uit rondvragen van zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ. Naast bloemen, parfum en chocolade, zijn echter ook verwenmomenten populair. En net als vorig jaar zullen heel wat mama's een smartphone of tablet krijgen.

"Moeders krijgen vooral bloemen, chocolade en ontbijtmanden", zegt Sanderijn Vanleenhove, de woordvoerster van de Unie van Zelfstandige Ondernemers. "Er worden ook wel elektrotoestellen verkocht, maar blijkbaar wordt toch meer gekozen voor verwennerijen." Ook parfum, kledij, juwelen en cultuurproducten blijven goed scoren.

"Moederdag is altijd de drukste periode van het jaar", zegt Marijke Walbers, de secretaris van de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB). "We kunnen stellen dat er in een bloemenwinkel tien tot dertig keer meer klanten komen dan in een gewoon weekend. Bloemen zijn immers nog steeds het moederdagcadeau bij uitstek: wat het cadeau ook is, er hoort een bloemetje bij."

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bevestigt dat de mama's dit jaar verwend zullen worden. "Ontspannende verwenmomenten in het schoonheidssalon, het solarium, de sauna of het wellnesscenter zijn dit jaar, meer dan anders, succesvol", luidt het.

En ook smartphones en tablets doen het goed als geschenk. Elektrowinkels melden zelfs dat zij de traditionelere cadeaus, zoals huishoudapparaten, in de verdrukking brengen.

Het budget dat besteed wordt aan moederdaggeschenken hangt af van het cadeau dat wordt gegeven, besluit NSZ. Gemiddeld telt de Belg 42 euro neer om mama te vieren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen

Mama's werden al gevierd in de Middeleeuwen





Vandaag zetten we onze moeders in de bloemetjes, want de tweede zondag van mei is traditioneel Moederdag. Maar is dit een zuiver commerciële uitvinding of heeft Moederdag een diepere betekenis?

Wie zich bij het lezen van dit artikel pas realiseert dat het vandaag Moederdag is, zit met een probleem. Alle anderen zullen de voorbije dagen al wel chocolade, parfum of een ander geschenk gekocht hebben. Maar zo klinkt deze feestdag van alle mama's wel heel commercieel. Toch heeft Moederdag een lange traditie. Eigenlijk bestond er al iets gelijkaardigs in de Middeleeuwen. Op de zondag voor Pasen keerden alle kinderen, die het huis verlieten om een vak te leren, terug naar hun ouders. Ze brachten dan geschenken voor hun moeder en de kerk mee.

Maar het zal u niet verwonderen dat de oorsprong van de huidige Moederdag in de Verenigde Staten ligt. De moeder van Anna Reeves Jarvis stierf op de tweede zondag van mei en haar dochter startte daarom een jaarlijkse herdenkingsdag. Aangezien haar moeder tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog veel inspanningen leverde voor de veiligheid van arbeiders werd die Moederdag al snel een nationaal fenomeen. President Woodrow Wilson riep de dag in 1914 zelfs uit tot een nationale feestdag.

Ook in West-Europa begon Moederdag al snel de gelegenheid te worden om alle moeders eens te verwennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Moederdag echter een negatieve bijklank. Op de 'Dag voor de Duitse Moeders' kregen vrouwen die veel kinderen hadden gebaard, speciale medailles.

Niet overal vieren ze Moederdag op de tweede zondag van mei. In Antwerpen bijvoorbeeld wordt Moederdag traditioneel op 15 augustus gevierd. Noorse moeders worden op de tweede zondag van februari gevierd. In veel landen wordt Moederdag ook gecombineerd met de internationale Vrouwendag van 8 maart. Op de derde zondag van juni vieren we Vaderdag. 


Ik wens alle mama's en oma's een fijne moederdag xxx



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest gebruikte vrouwenleugens

De meest gebruikte vrouwenleugens


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/8/7/20130512040551/media_xll_5807497.jpg


 Hoewel eerlijkheid de basis is van elke relatie, glippen er meer leugentjes 'om bestwil' door de mand dan we aanvankelijk zouden denken. Vooral tijdens de gesprekken met ons nieuw lief over eerdere bedpartners veranderen we in kleine Pinokkio's. Terwijl vrouwen het aantal ex-seksliefjes sterk verminderen, verdriedubbelen mannen het cijfer.

Uit de enquête, die werd afgelegd bij 1.362 vrouwen tussen 18 en 30 jaar, blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen liegt over eerdere veroveringen. Zo zouden ze het aantal eerdere bedpartners delen door drie, terwijl mannen dat juist vermenigvuldigen met drie. De tweede meest voorkomende leugen ging over de reden waarom ze uit elkaar zijn gegaan.

Uiteraard zit er een 'goede' uitleg achter de leugentjes. Vrouwen willen immers het ego of de gevoelens van hun nieuwe partner niet schaden. Al draait het niet alleen maar om hem. Zo willen vrouwen ook gewoon zichzelf in een beter daglicht plaatsen.  55 procent loog bijvoorbeeld met als doel dat hij haar leuker zou vinden. Naast eerdere bedpartners, wordt er ook gelogen over hoeveel geld ze uitgeven aan kledij, hun job, financiële situatie, borstgrootte en gewicht.

Hoewel dames niet verlegen zijn om een leugentje, gaf 55 procent wel aan overstuur te zijn als ze ontdekt dat haar partner niet de waarheid spreekt. 21 procent zou zelfs kwaad worden en voor 13 procent zou een leugen het vertrouwen voorgoed beschadigen. (br.hln)


De top 10 van meest gebruikte vrouwenleugens:
1. Aantal eerdere bedpartners: 52 procent
2. Reden van breuk met ex: 38 procent
3. Prijs van kledij: 33 procent
4. Job: 28 procent
5. Financiële situatie: 25 procent
6. Leeftijd: 18 procent
7. Vreemdgaan: 16 procent
8. Gewicht: 12 procent
9. Borsten: 9 procent
10. Natuurlijke haarkleur: 5 procent



» Reageer (0)
11-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer

Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer


http://oi44.tinypic.com/2dtc8le.jpg


De Audi Quattro waarin de Britse prinses Diana achter het stuur heeft gezeten, wordt te koop aangeboden. De cabrio uit 1994 zal op 29 juni een van de topstukken zijn op een veiling in Blenheim Palace, schrijft The Telegraph.

De Audi was de familieauto waarin de prinses van Wales verschillende keren werd gefotografeerd met haar kinderen William en Harry op de achterbank. "Dit is een buitengewone kans om een stuk koninklijke geschiedenis te verwerven", zegt een woordvoerder van het veilinghuis in de krant. De richtprijs van de auto ligt tussen de 20.000 en 25.000 pond, omgerekend 23.000 tot 30.000 euro. "We hebben geen idee hoeveel de auto zal opbrengen", zegt het veilinghuis.

"Hoewel we tot nu toe nog niet officieel bekend hadden gemaakt dat de auto te koop is, hebben zich al geïnteresseerden van over de hele wereld gemeld. Het zijn vooral mensen uit Amerika." De auto verkeert volgens het veilinghuis in topconditie en heeft slechts 21.000 mijl op de teller, bijna 34.000 kilometer.

Tot de veiling is de auto te bewonderen in een hotel in Londen waar bezoekers een verzegeld bod op het voertuig kunnen uitbrengen. Daarna worden de biedingen aan het veilinghuis overhandigd. (br.hln)



» Reageer (0)
10-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saboteert zoete verleiding je dieet? Probeer dit dan eens

Saboteert zoete verleiding je dieet? Probeer dit dan eens


http://oi44.tinypic.com/i3za10.jpg


De meeste diëters zien chocolade als een duivelse verleiding die hun missie om komaf te maken met overgewicht koelbloedig saboteert. Gelukkig kan je de calorieën sluw omzeilen zonder de heerlijke smaak te moeten missen. Hoe? Dat ontdek je hier.

We plukten inspiratie uit een hartverwarmende getuigenis van een Britse vrouw die van 120 naar 75 kilogram ging door zoete snacks simpelweg te vervangen door chocoladethee. "Mensen geloven hun oren meestal niet als ik vertel hoe ik 50 kilo ben kwijtgespeeld op 50 weken", deelt Stephanie Jones.

Weinig tot geen calorieën, maar wel de gelukzalige smaak van chocolade. Deze thee zou wel eens het antwoord kunnen zijn op de zoete verleiding die veel diëters de das om doet. Terwijl liters water naar binnen werken vlug saai kan worden, verveelt de rijke smaak van thee heel wat minder snel. Bovendien kan je zonder problemen afwisselen met andere zoete smaken als vanille of fruit. "Het is mijn sleutel tot succes", klinkt het besluit.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine monniksgier ziet het levenslicht in Antwerpse Zoo

Kleine monniksgier ziet het levenslicht in Antwerpse Zoo


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/3/6/20130510121507/media_xll_5803701.jpg


In de Zoo van Antwerpen is zondag een monniksgier geboren, de eerste die dit jaar in een Europese dierentuin het levenslicht ziet. Dat meldt de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen). Het geslacht is nog niet bekend, maar het diertje kreeg alvast de naam 'Orion' mee en valt ook al door het publiek te bewonderen in het jubileumcomplex waar de monniksgieren verblijven.

De monniksgier is de grootste roofvogel van Europa maar is in zijn voortbestaan bedreigd door voedseltekort, het verstoren van hun nestplaatsen en vergiftiging. Zowel de Zoo als dierenpark Planckendael werken mee aan een Europees kweekprogramma. In Planckendael is er zelfs sprake van een heuse "datingvolière" waar monniksgieren van verschillende dierentuinen worden samengebracht om er hun ideale partner te kiezen.

Het kweekprogramma is ook bijzonder omdat heel wat van de voortgebrachte jonge gieren vervolgens in de natuur worden losgelaten. De Zoo en Planckendael steunen voorts ook de 'Black Vulture Conservation Foundation' in Mallorca, waar nesten van monniksgieren bewaakt worden in een druk toeristisch gebied.

Orion is het eerste jong van het 24-jarige vrouwtje Snowflake. Zij vormt in de Zoo een koppel met het 29-jarige ervaren kweekmannetje Sir. Om het jong alle kansen te geven om de cruciale eerste tien dagen te overleven, wordt het voorlopig nog niet weggenomen om het geslacht te bepalen, te ringen en een veer af te nemen voor DNA-onderzoek. Tot de herfst blijft Orion in principe in Antwerpen, nadien gaat hij of zij naar Planckendael.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren verlagen kans op hartklachten

Huisdieren verlagen kans op hartklachten


http://oi44.tinypic.com/2wmfjf9.jpg


Het houden van een huisdier blijkt goed te zijn tegen hartklachten. Daarover heeft de American Heart Association (AHA) gisteren een wetenschappelijk artikel gepubliceerd.

Uit een studie onder een groep van 5.200 volwassenen bleken huisdierbezitters meer aan lichaamsbeweging te doen omdat ze hun huisdier uitlaten. "Huisdieren, met name honden, zorgen daarmee voor een aanzienlijk lagere kans op obesitas, hoge bloeddruk en cholesterol'', zegt professor Glenn Levine van het Baylor College of Medicine in Houston.



» Reageer (0)
09-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi

Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi


http://oi43.tinypic.com/9pqmnl.jpg


Hoewel de onmaterialistische Mahatma Gandhi vaak op zijn blote voeten rondliep, droeg hij soms ook sandalen. En precies deze zullen binnenkort voor een aardig centje over de toonbank rollen. Op 21 mei gaan ze tijdens de Mullock's veiling (Verenigd Koninkrijk) onder de hamer.

Concreet gaat het om zwarte sandalen (maat 41) met een zooltje van bijna 1,5 centimeter. Ze worden geveild met een startbod van 23.000 dollar (ongeveer 17.500 euro).

Naast de sandalen, zullen er ook nog andere bezittingen van de voormalige Indiase premier en onafhankelijkheidsstrijder geveild worden, zoals een doek die hij zelf gebreid heeft en die hij later rond zijn lichaam wikkelde. De totale collectie is ongeveer 380.000 dollar waard (ongeveer 288.000 euro). Gandhi zou de persoonlijke items in 1924 aan een hechte vriend gegeven hebben.

De leider van de lijdzame strijd voor onafhankelijkheid van India werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en spande zich in voor de verzoening tussen moslims en hindoes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bijna 32 miljoen euro voor 'Les Pommes' van Cézanne

Bijna 32 miljoen euro voor 'Les Pommes' van Cézanne


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/0/13/20130508044341/media_xll_5797663.jpg
Les Pommes van Paul Cézanne.


Het schilderij 'Les Pommes' (De appels) van de Franse kunstschilder Paul Cézanne is dinsdagavond in New York voor zo'n 31,7 miljoen euro verkocht. Dat heeft veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.

Het stilleven stamt uit 1889 of 1890. Het toont elf appels die op en naast een schaal liggen. Het doek wordt gezien als belangrijke stap op weg naar moderne kunst. Vooral vanwege de vormen, maar ook door de kleurgeving en de schaduw.

Cézanne (1839-1906) behoort tot het postimpressionisme, een Europese kunststroming die volgt op het impressionisme.

De opbrengst  van de veiling ligt hoger dan de geschatte 19 tot 27 miljoen euro. Het is niet bekend wie het doek heeft gekocht. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!