Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Amerikaanse tieners ruilen Facebook voor Twitter


Steeds meer Amerikaanse tieners ruilen Facebook voor Twitter


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/13/10/20130522043342/media_xll_5839615.jpg


Meer en meer tieners in de Verenigde Staten schuiven de socialenetwerksite Facebook aan de kant in het voordeel van de microblogsite Twitter en aanverwante diensten als Instagram en Tumblr. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center dat gisteren werd gepubliceerd.

Tieners beklagen zich in de studie Teens, Social Media and Privacy over de overmaat aan volwassenen en het teveel aan drama op Facebook. Ze willen best meer persoonlijke informatie delen, maar tegelijkertijd hun reputatie online beschermen.

"De sleutel is dat er minder volwassenen en minder ouders zijn en dat het gewoon minder complex is", aldus Amanda Lenhart van Pew. "Ze houden hun Facebookprofiel wel aan, maar besteden er minder tijd aan en verschuiven naar plekken als Twitter, Instagram en Tumblr."

94 procent van de ondervraagde tieners beschikte vorig jaar over een profiel op Facebook, evenveel als in 2011. 26 procent zat op Twitter, ruim tweemaal zo veel als een jaar eerder, toen 12 procent van de tieners twitterde.

In tegenstelling tot hun activiteiten op Facebook zijn hun berichten op Twitter in de meeste gevallen voor iedereen zichtbaar. Ruim 60 procent van de ondervraagde tieners op Twitter heeft een openbaar account. Ongeveer een kwart houdt zijn tweets privé, terwijl 12 procent aangeeft niet te weten of de berichten privé of openbaar zijn.

Ruim 90 procent van de Amerikaanse tieners die actief zijn op socialemediasites, heeft weleens een foto van zichzelf op internet geplaatst. In 2006 bedroeg dat percentage nog 79. Zeven van de tien geven de naam prijs van hun woonplaats; in 2006 was dat nog zes van de tien. Eén op de vijf tieners vindt het geen probleem om zijn mobiele-telefoonnummer op internet te zetten. Dat is tien keer zo veel als in 2006, toen mogelijk minder leeftijdsgenoten beschikten over een telefoon. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoet stierf uit door meteoor

Mammoet stierf uit door meteoor


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/8/7/20130522115348/media_xll_5840137.jpg


Reuzendieren zoals de mammoet en grondluiaard lijken uitgestorven te zijn door een meteorietinslag aan het einde van de laatste ijstijd. Dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek van wetenschapper James Kennett en zijn team.

Het verdwijnen van al deze dieren is voor zowel archeologen als aardwetenschappers interessant, omdat nog steeds onduidelijk is wat er precies gebeurde. 13.000 jaar geleden was de laatste ijstijd net afgelopen. De planeet werd warmer en dieren begonnen zich thuis te voelen op plekken die voorheen bevroren waren. Maar toen werd het plotseling weer veel kouder op aarde. Met deze mondiale temperatuurafname stierven veel grote zoogdieren uit.

Hoe kon het dat deze dieren uitstierven? Daarover voeren wetenschappers inmiddels al lange tijd een debat. Kwam het door de Clovis-mensen, die bekend stonden om hun jacht op grote dieren? Konden de dieren gewoon de kou niet aan? Of kwam het door iets groters, een object uit de ruimte dat het leven op aarde verstoorde? Met het onderzoek denkt Kennett erg sterk bewijs te hebben gevonden voor dat laatste idee.

In het onderzoek, dat deze week in PNAS verscheen, bekeek Kennett een gebied van 50 miljoen vierkante kilometer, van Noord- en Midden-Amerika tot Europa. Hij bekeek de grondlaag die ten tijde van de koude periode het aardoppervlak vormde. In deze laag ontdekte hij microbolletjes van allerlei exotische materialen, die normaal niet op aarde voorkomen. Hoewel zulke materialen ook gevonden worden na een vulkaanuitbarsting, is het onwaarschijnlijk dat deze materialen daardoor zijn ontstaan: de chemische samenstelling is anders dan bij vulkaanstoffen.

Het is al bekend dat een grote inslag vanuit de ruimte catastrofaal kan zijn voor het leven op aarde. De dinosaurussen stierven waarschijnlijk ook op deze manier uit. Niet alleen veroorzaakt de meteoor zelf veel schade, door de inslag kunnen enorme vloedgolven een continent verdrinken en het omhoog geblazen stof vormt een laagje in de atmosfeer dat de zon blokkeert. Dat zou ook de temperatuurdaling verklaren.

Toch blijft de impact-theorie controversieel. Hoewel Kennett veel verschillende gebieden heeft onderzocht over de hele wereld, liet eerder onderzoek zien dat andere theorieën, zoals het wegvallen van een warme golfstroom, de plotselinge temperatuurdaling uit die tijd beter verklaren. (br.hln)




» Reageer (0)
21-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Manzarek (74) van The Doors overleden

Ray Manzarek (74) van The Doors overleden

Klik op de foto om ' Roadhouse Blues  ' te beluisteren






Ray Manzarek, die in 1965 samen met Jim Morrison The Doors oprichtte en ook de toetsenist was van de groep, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Duitsland.

Manzarek richtte in 1965 The Doors op nadat hij Jim Morrison, die tekstschrijver van de groep zou worden, had ontmoet in Venice Beach, Los Angeles. The Doors werd een van de meest populaire popgroepen van de jaren '60. Ze verkochten meer dan 100 miljoen albums en scoorden wereldhits met nummers als 'Hello, I Love You', 'Riders on the Storm', 'Light My Fire' en 'Break On Through to the Other Side'.

Manzarek koesterde tijdens zijn leven de herinneringen aan de "totale vrijheid" bij The Doors. "Iedereen deed wat hij wilde en wat in zijn bereik lag'", zei de toetsenist in 2007 in een interview met het Nederlandse persagentschap ANP. Volgens Manzarek voelden de fans van de band die vrijheid goed aan: "We stegen uit boven religie, politiek en opleiding. Vooral in die tijd sprak dat tot de verbeelding."

Na de dood van Morrison, die in 1971 op 27-jarige leeftijd overleed in Parijs, hielden The Doors op met bestaan, al bleef Manzarek met gitarist Robby Krieger wel nog jaren optreden onder de naam 'Manzarek-Krieger', of ook wel 'Ray & Robbie Krieger of The Doors' genoemd. Ze speelden nog steeds een groot deel uit het repertoire van The Doors.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst in eewen wilde wisent geboren in Duitsland

Voor het eerst in eewen wilde wisent geboren in Duitsland


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/1/5/20130521180641/media_xll_5838005.jpg


Voor het eerst in eeuwen is in Duitsland weer een wisent, een Europese bizon, in het wild geboren. Duitse natuurbeschermers melden dat een van de acht wisents, die begin april zijn vrijgelaten in het Rothaargebergte, begin deze maand een gezond kalfje heeft gebaard.

Volgens een boswachter van het gebergte in het westen van Duitsland maakt de kleine wisent het goed, en is het dier 'in opperbeste stemming'. Wandelaars in het gebied mogen niet te dicht bij Quintus komen omdat de moeder haar kalfje instinctief zal beschermen, zo waarschuwt de boswachter.

Quintus is het vijfde kalfje dat werd geboren tijdens een project voor bescherming van de wisent, maar het eerste in het wild.

De wisent is het grootste nog levende landzoogdier op het Europese continent. In het wild was hij bijna een eeuw uitgestorven in heel Europa. De bizonsoort kwam oorspronkelijk voor van Noord-Spanje tot Zuid-Zweden en van Nederland tot de Kaukasus.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vindt hondje tijdens interview levend onder puin na tornado

Vrouw vindt hondje tijdens interview levend onder puin na tornado

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Barbara Garcia, één van de overlevenden van de tornado in Oklahoma, geeft een interview terwijl ze over de puinhopen loopt die het natuurgeweld veroorzaakte. Ze vertelt over haar geliefde hondje dat ze kwijt is. En tijdens het gesprek gebeurt er iets wonderbaarlijks.

De journalist ziet het hoofd van een hond. Als de oudere dame zich omdraait, herkent ze direct haar kameraadje. Met haar blote handen begint ze het puin weg te ruimen om het beestje vrij te krijgen. We zien dat de vrouw ook zelf de nodige verwondingen heeft opgelopen.

"Ik dacht dat God alleen het gebed heeft verhoord dat ik in orde zou zijn, maar hij heeft mijn beide gebeden verhoord", reageert de emotionele Garcia terwijl ze haar hond weer in haar armen sluit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen maken zich massaal zorgen om... teenharen

Mannen maken zich massaal zorgen om... teenharen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/4/11/20130521130503/media_xll_5837396.jpg


Steeds meer mannen gaan onder de laser om het haar van hun tenen te laten verwijderen, dat melden Britse artsen. Schoonheidsspecialisten concluderen daarom dat heren steeds meer met hun uiterlijk bezig zijn.

Door de trendy teenslippers en sandalen maken mannen zich steeds vaker zorgen over hun benen. Een privékliniek in Londen zegt dat het aantal patiënten dat zijn teenhaar laat verwijderen met de laser het laatste jaar verdubbeld is. Je betaalt voor deze behandeling gemiddeld 825 euro. De laser beschadigt de haarfollikels en voorkomt zo haargroei, het haar komt na enkele maanden of jaren terug. Vaak wordt deze behandeling als permanent beschreven, maar dat is dus niet het geval. Je hebt acht sessies van een uur nodig om het haar te verwijderen van de onderbenen en de voeten.

Dermatoloog Michael Prager zegt dat hij dagelijks twee mannen behandelt die zich zorgen maken over hun tenen. "De mode is veranderd, mannen tonen meer van hun benen, ze willen dat hun voeten er goed uitzien. Ook verwijderen steeds meer van hen het haar van hun benen." Voetexperte Margaret Dabbs, heeft klinieken zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Dubai: "Het aantal mannelijke klanten is de laatste maanden sterk gegroeid. Vroeger lieten enkel de metroseksuelen deze ingreep uitvoeren maar dit wordt steeds populairder bij alle heren."

Deze trend bewijst dat mannen steeds meer met hun uiterlijk bezig zijn. Aan het begin van dit jaar bleek namelijk al dat het aantal Britse mannelijke patiënten die een liposuctie aan hun 'borsten' lieten uitvoeren met 38 procent gestegen was. Een van de uitvoerende artsen: "Er is zeker een stijging merkbaar qua aantal mannen dat het vet ter hoogte van de borstkas laat verwijderen. Ze zijn steeds beter op de hoogte van de behandelingen die ze kunnen laten uitvoeren, heren staan meer open voor de mogelijkheden van cosmetische procedures om het perfecte uiterlijk te krijgen." 10 procent van alle cosmetische procedures worden bij mannen uitgevoerd.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïns kunnen niet vliegen omdat ze te goed kunnen duiken

Pinguïns kunnen niet vliegen omdat ze te goed kunnen duiken

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/0/5/20130521112914/media_xll_5837120.jpg


Het vraagstuk waarom pinguïns niet kunnen vliegen is misschien wel voor altijd opgelost. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Wetenschappers geloven namelijk dat het feit dat de pinguïn uitstekend kan zwemmen en duiken hun het vermogen om te goed te kunnen vliegen gekost heeft.

Een vleugel die gebruikt wordt om te vliegen, kan blijkbaar niet even goed worden gebruikt om te duiken en te zwemmen. Dat blijkt uit de studie die gepubliceerd werd in het magazine Proceedings of the National Academy of Sciences. "Zoals veel mensen ben ik altijd geïnteresseerd geweest in pinguïns", legt professor John Speakman van de University of Aberdeen uit. "Telkens als ik hen fenomenale trektochten zag maken op het ijs, vroeg ik me af waarom ze die afstanden niet gewoon vlogen."

Eerder werd aangenomen dat de vogels het vliegen afleerden omdat ze geen vijanden hebben op de grond. Maar professor Speakman staat volledig achter de biomechanische hypothese. "Als een vogel vliegt of duikt, worden zijn vleugels op twee verschillende manieren gebruikt. Onze hypothese is dat er geen vleugels bestaan die beide dingen goed kunnen."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kwart van Vlamingen sport regelmatig

Drie kwart van Vlamingen sport regelmatig


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/13/12/20130521123150/media_xll_5837337.jpg


Drie op de vier Vlamingen sport regelmatig. Dat blijkt althans uit een peiling van de CM bij meer dan 3.000 Vlamingen.

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Vlamingen (58 procent) vindt dat hij of zij genoeg beweegt. Mannen blijken het sportiefst te zijn: 83 procent van de mannen sport meer dan anderhalf uur per week tegenover 74 procent van de vrouwen. Toch neemt een tiende van de respondenten - ongeacht het weer - de auto voor een verplaatsing van minder dan een kilometer.

Fietsen is met stip de meest uitgeoefende sport bij zowel mannen (67 procent) als vrouwen (57 procent). Vier op de tien respondenten is ervan overtuigd dat zijn conditie even goed is als die van de gemiddelde Vlaming. Bijna 1 op de 3 (32 procent) schat zijn conditie zelfs beter in. 74 procent van de Vlamingen sport met als voornaamste motivatie "gewichtsverlies" (80 procent) terwijl 78 procent van de mannen en 65 procent van de vrouwen van mening is dat bedprestaties hand in hand gaan met een goede conditie.

De voornaamste belemmering om te sporten is "gebrek aan tijd" (50 procent), gevolgd door "geen zin" (27 procent) en "gebrek aan doorzettingsvermogen" (25 procent). De rondvraag gebeurde voor het meinummer van het gratis tijdschrift çava?. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje dat kanker overleefde kan been 180 graden draaien

Meisje dat kanker overleefde kan been 180 graden draaien

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een jonge kankerpatiënte heeft haar vrienden, familieleden en nu ook het internet met verstomming geslagen met haar uiterst zeldzame flexibiliteitscapaciteiten. Zo is Jen O'Shea in staat om volledig pijnloos haar rechterbeen 180 graden om te draaien, zodat haar voetzool naar het plafond gericht staat.

De jonge vrouw heeft haar flexibel talent overgehouden na een behandeling tegen botkanker. Hoewel ze in 2011 de operaties al onderging, ontdekte de moedige patiënte pas afgelopen jaar wat ze voortaan met haar been kan doen.

Via een videoboodschap op YouTube doet O'Shea een oproep aan de beroemde talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres om haar uit te nodigen in één van haar shows: "Alleen voor jou Ellen wil ik tonen hoe gek ik echt ben", aldus het meisje.

Haar fimpje heeft intussen al meer dan 200.000 nieuwsgierige kijkers gelokt. "Het is super! Wie vindt het niet leuk om anderen aan het lachen te brengen... en hen eerst een beetje overstuur te maken natuurlijk."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvinding studente: in 20 seconden gsm opladen

Uitvinding studente: in 20 seconden gsm opladen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/1/11/20130521074007/media_xll_5836271.jpg


Een 18-jarige scholiere uit de Amerikaanse staat Californië heeft een manier bedacht om telefoons in hooguit 20, 30 seconden op te laden. Eesha Khare heeft zoveel indruk gemaakt met haar idee dat ze bij een internationale wetenschapswedstrijd meteen een prijs van 50.000 dollar in de wacht sleepte.

Omdat ze zelf het langdurig, urenlang opladen van haar eigen telefoon meer dan beu was, besloot ze na te gaan denken over een snellere manier. Ze kwam op de proppen met een klein elektronisch componentje, dat heel veel energie kan opbergen op een heel klein oppervlak. Het apparaatje van ongeveer een centimeter lang en een paar millimeter dik, kan de huidige telefoonbatterijen vervangen, zegt de in nanotechnologie geïnteresseerde Khare.

Volgens de middelbare scholiere kan haar vinding wel 10.000 keer herladen worden, gewone batterijen hooguit duizend keer. Volgens haar kan het superbatterijtje op den duur ook autoaccu's vervangen. Khare zegt dat Google al interesse heeft getoond in haar uitvinding.

Khare gebruikt het gewonnen prijzengeld om volgend jaar aan de prestigieuze Harvard University te gaan studeren. "Ik ga de wereld in vuur en vlam zetten", lacht ze in een tv-interview. (br.hln)




» Reageer (0)
20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Klik op de foto om ze te beluisteren







Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese  jazzzangeres  en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling  kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nelson-castillo.jpg?t=1275853782



Willie Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse  countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.

Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Gehuwd met Diana krall

Samen brengen ze het liedje Crazy



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gekke' oma (79) springt uit vliegtuig

'Gekke' oma (79) springt uit vliegtuig

http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/11/13/20130519235757/media_xll_5833153.jpg


Wat doe je als je zes hartaanvallen en botkanker hebt overleefd en lijdt aan osteoporose, artritis en diabetes? Dan spring je toch gewoon uit een vliegtuig. Dat is althans wat de 79-jarige Carolyn Meiselbach. Met parachute natuurlijk, maar wel op afraden van maar liefst drie verschillende dokters.

Meiselbach vertelt aan ABC News hoe ze vorige maand naar New York trok om nog enkele onafgehandelde zaakjes in orde te brengen: "Toen ik jong was, volgde ik ooit 20 weken lang een parachute-opleiding. Aangezien er geen reserveparachute was, was ik uiteindelijk te bang om de sprong te maken", aldus de dappere oma.

Kwestie van het zich niet langer te beklagen dat de sprong er nooit van was gekomen, raapte Carolyn vorige maand dan toch al haar moed bij elkaar. Maar vanzelfsprekend was het niet: "Het ergste gedeelte was toen ik in het smalle vliegtuigje moest zitten, wat niet meteen een 747 was. Ik maakte dan nog de grote fout om naar beneden te kijken."

Eens de deuren van het vliegtuigje opengingen en ze samen met de instructeur naar buiten sprong, was het geweldig. Al moest ze zich wel concentreren om haar mond gesloten te houden, zodat haar valse tanden niet zouden wegvliegen.

Carolyn heeft duidelijk de smaak te pakken, want in oktober plant ze een tweede sprong om haar 80ste verjaardag te vieren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezond: make-up gebruiken na vervaldatum

Ongezond: make-up gebruiken na vervaldatum


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/11/7/20130506172130/media_xll_5793322.jpg


Zo'n 78 procent van de vrouwen is er zich niet van bewust dat cosmeticaproducten een vervaldatum hebben. Ze blijven die dan ook gebruiken, maar stellen zich zo bloot aan allerlei infecties. Zo kan vervallen mascara, na drie maanden gebruik, bijvoorbeeld leiden tot een pijnlijke ooginfectie.

22 procent van de ondervraagde vrouwen was zich wel bewust van de vervaldatum, maar niet iedereen van hen hield daar rekening mee. Maar liefst 82 procent van de proefpersonen bleek de cosmetica nog te gebruiken nadat ze vervallen waren, vooral mascara en oogschaduw.

26 procent van hen bekende dat ze zichzelf verplicht zagen om dat te doen, omdat ze het zich niet konden veroorloven om nieuwe producten te komen. Veel anderen dachten op hun beurt dat zo'n vervaldatum enkel een tactische zet is van producenten om de consument meer te doen kopen.

Maar dat is niet het geval, want de aangegeven data hebben wel degelijk een functie. Zo kan langdurig gebruik van vervallen producten leiden tot infecties, huidirritaties of een gevoelige huid. Experten raden daarom aan om de producten onmiddellijk weg te gooien na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum.

Maar hoelang is dat? Alles op basis van crème (foundation, blush of oogschaduw) blijft zo'n 12 tot 18 maanden goed. Aangezien die producten olie bevatten, breken ze sneller af dan poederproducten, die ongeveer twee jaar  meegaan. Lippenstift vervalt na een jaar, terwijl gloss 18 maanden goed blijft.

Make-up voor de ogen vervalt een stuk sneller. Hoewel een oogpotlood tot twee jaar kan meegaan, aangezien je het constant scherpt, mag je een vloeibare eyeliner slechts twee maanden gebruiken. Ook mascara kan je slechts drie maanden gebruiken, want deze producten breken snel af en kunnen veel bacteriën bevatten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het MAS museum ontvangt Europese prijs

Het MAS museum ontvangt Europese prijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/13/20130518215200/media_xll_5830018.jpg


Het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen heeft de 'Stiletto Award 2013' ontvangen van het European Museum Forum. De prijs beloont ieder jaar een Europees museum voor de beste vrijwilligers- en gemeenschapswerking.

De jury was onder de indruk van de diverse en nieuwe manieren die het MAS 2011 hanteert om tegemoet te komen aan de publieke en lokale gemeenschappen bij het presenteren van de Antwerpse identiteit. Het MAS opende twee jaar geleden, in mei 2011, de deuren.

De prijs voor het 'Europees Museum van het jaar 2013' ging naar het Riverside Museum, het Schots Museum van Transport en Reizen in Glasgow. De jury was het unaniem eens dat het museum tegemoet komt aan alle criteria van publieksvriendelijkheid op het hoogste niveau. Veertig musea namen deel aan de wedstrijd.

Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren, de EMYA winnaar van 2011, fungeerde als gastheer van de jaarvergadering van het Europees Museum Forum en de prijsuitreiking op zaterdag, de Internationale Museumdag. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rox - I Don't Believe

Rox - I Don't Believe

Klik op de foto om haar te beluisteren






Achter de weinig zeggende naam Rox gaat de 21-jarige Roxanne Tataei schuil. Een meisje uit een buitenwijk van Londen, van Jamaicaanse en Iranese afkomst. Vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. Behalve in eigen land krijgt ze ook grote bekendheid in het buitenland. Paul Weller en Mark Ronson zijn fans van haar .



» Reageer (0)
19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar Beatles geveild voor 400.000 dollar

Gitaar Beatles geveild voor 400.000 dollar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/0/10/20130519031053/media_xll_5830405.jpg
Een medewerker van het veilinghuis met de Beatles-gitaar.


Een gitaar van de popgroep The Beatles heeft gisteren bij een veiling in New York ruim 400.000 dollar (ongeveer 311.000 euro) opgebracht. Dat heeft veilinghuis Julien's bekendgemaakt.

De gitaar is in de jaren 60 bespeeld door George Harrison en John Lennon. Harrison speelde op de VOX-gitaar het nummer 'I Am The Walrus' tijdens de 'Magical Mystery Tour'. Lennon gebruikte het voor de opnames van een video van het nummer 'Hello, Goodbye'.

Lennon gaf de gitaar in 1967 aan 'Magic Alex' Mardas, een Griekse elektronica-whizzkid die gedurende de jaren 60 enige tijd in het gevolg van de groep verkeerde. Wie de gitaar gekocht heeft, is niet bekendgemaakt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagd vraagt asiel aan om te ontsnappen aan koning van Swaziland

Maagd vraagt asiel aan om te ontsnappen aan koning van Swaziland


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/3/11/20130519122949/media_xll_5831156.jpg


Een jonge vrouw uit Swaziland heeft in het Verenigd Koninkrijk asiel aangevraagd omdat ze bang is door koning Mswati III tot één van zijn vrouwen te worden gemaakt. De koning die 13 echtgenotes heeft, kiest er bijna jaarlijks een bij. Dat gebeurt bij de traditionele 'rietenrokjesdans', waarbij jonge halfnaakte Swazi-maagden voor Mswati dansen.

Tintswalo Ngobeni (22) zegt dat de koning 7 jaar geleden zijn interesse voor haar had laten blijken en met haar wilde trouwen. Dat gebeurde toen hij op bezoek was bij zijn vierde echtgenote LaNgangaza.

"Hij begon me op te bellen op de kostschool waar ik zat en vroeg of ik deel wilde uitmaken van de koninklijke familie", aldus Tintswalo, die van zijn avances niets wilde weten en naar Engeland vluchtte, waar ze asiel aanvroeg.

De asielaanvraag is inmiddels afgewezen en Tintswalo staat op het punt om het land te worden uitgezet. Ze is bang voor wat haar in Swaziland te wachten staat. "Je moet gehoorzamen aan de koning, je mag hem niet weigeren", vertelde ze aan de krant Daily Mail.

Ze denkt dat ze in de gevangenis kan belanden, ook omdat ze de laatste jaren actie heeft gevoerd tegen het autocratische bewind van de 45-jarige koning. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent minder foorkramers in tien jaar tijd

Vijftien procent minder foorkramers in tien jaar tijd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/8/1/20130519043307/media_xll_5830396.jpg


België telt vandaag 15 procent minder foorkramers dan tien jaar geleden. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van ondernemersorganisatie Unizo.

"Het wordt de foorkramers ook niet gemakkelijk gemaakt", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Ze zien zich geconfronteerd met een strenge wetgeving, grote investeringskosten, een dalende rentabiliteit en vooral met meer en meer tegenkanting van buurtbewoners." Van Eetvelt verwijst daarbij naar de perikelen met de Sinksenfoor in Antwerpen.

Momenteel is in Antwerpen de Sinksenfoor aan de gang. Burgemeester Bart De Wever toonde alvast zijn kunnen in het schietkraam.

Unizo vraagt steden en gemeenten daarom om een meer doordacht 'foorbeleid' op te zetten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken wint Eurosongfestival

Denemarken wint Eurosongfestival

Klik op de foto om '  Only Teardrops ' te beluisteren






Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar plaatsvinden in Denemarken. Dat land won gisterenavond immers de 58ste editie van het liedjesspektakel. In de Malmö Arena in Zweden kon de sprookjesachtige Emmelie de Forest het best overtuigen met haar song 'Only Teardrops'. 26 landen namen deel aan de grote finale.

België eindigde op een gedeelde elfde plaats, net na Nederland dat negende werd.

Azerbeidzjan haalde met Farid Mammadov de zilveren 'medaille' binnen. Oekraïne vervolledigde de top drie, gevolgd door Noorwegen en Rusland. Met de overwininning van vanavond is het al de derde keer dat Denemarken helemaal bovenaan eindigt. 26 landen namen deel aan de grote finale.

Toonvaste Bellarosa
België haalde dankzij de feilloze prestatie van een bijzonder toonvaste en emotionele Roberto Bellarosa een mooie elfde plaats binnen. Even zag het ernaar uit dat we dankzij Bellarosa's liefdesliedje 'Love Kills' in de top vijf zouden eindigen, maar dan gingen we toch nog wat plaatsen achteruit. De 18-jarige jongeman werd afgevaardigd door de Franstalige omroep RTBF.

"Ik ben erg tevreden en fier dat ik België zo ver heb kunnen brengen in de finale. Men heeft mij onderschat na de nationale selectie. Vanavond heb ik mijn beste prestatie neergezet en heb ik kunnen bewijzen dat ik, ondanks mijn jonge leeftijd, een dergelijke verantwoordelijkheid aankon." Van plankenkoorts was er bij Bellarosa geen sprake: "De druk was enorm. Maar ik heb me goed geamuseerd voor de 15.000 aanwezigen in Malmö en de miljoenen televisiekijkers."

Ons land kreeg het maximale puntenaantal (12) van Nederland. Ook Rusland en Zweden konden de Belgische inzending wel smaken en gaven respectievelijk 8 en 7 punten. Zelf beloonden we op onze beurt Nederland met het maximale puntenaantal, gevolgd door Denemarken (10 punten), Oekraïne (8), Noorwegen (7), Italië (6), Azerbeidzjan (5), Rusland (4), Moldavië (3), Griekenland (2) en Zweden (1). (br.hln)



» Reageer (0)
18-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsof liefde haar vleugels geeft



http://img142.imageshack.us/img142/1216/goed10custombc1.jpg



Alsof liefde haar vleugels geeft
is de aanraking van geest en aarde
als het wuivend riet in de wind

zo vrolijk haar sprongetjes
hoe teer haar schoonheid siert
is mijn ontmoeting met gevoel

zo trots als een pauw
bekijk ik het spel van de witte zwaan
met omhoog gestoken veren

stralend met haar eeuwige lach
danst zij ongestoord haar ballet
zoals levend water nimmer rust

mijn emoties, liefde en geluk
wisselen sneller dan de tijd
mijn eerste traan is voor haar

terwijl zij danst op de ster
overvalt mij eindeloze rust
van vermoeidheid uit extase.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!