Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen

Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen


http://oi45.tinypic.com/2qluys1.jpg


De verschillende winnaars van de Lotto, Euro Millions of allerhande krasbiljetten hebben vorig jaar in totaal 6,6 miljoen euro laten schieten. Dat staat vrijdag in een Coreliokrant, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

Het gaat niet om een recordbedrag, in 2006 werd bijvoorbeeld een gelijkaardig niet opgehaald door de winnaars. Maar de geldsom ligt wel duidelijk hoger dan in 2010 (5 miljoen euro) en 2009 (3,5 miljoen euro).

"En toch zitten in die 6,6 miljoen euro geen grote winnaars", zegt Sofie Van den Bussche, woordvoerster van de Nationale Loterij. "Is dat wel het geval, dan starten we een mediacampagne op om de gelukkige te zoeken."

Nu gaat het vooral om kleinere bedragen. "Zeer vaak één of twee euro. Geld dat mensen vergeten op te halen. Soms weten ze niet eens dat ze gewonnen hebben of zijn ze hun biljet kwijt. Maar het gebeurt ook dat mensen bewust niet om dat geld komen, omdat ze één of twee euro te weinig vinden om snel naar de winkel te gaan. Dan gaat dat uit hun gedachten en uiteindelijk vergeten ze het."

"Tot twintig weken na de trekking kun je je winst nog opstrijken. Daarna is het te laat en blijft het geld bij de Loterij. Net zoals de inkomsten wordt dat bedrag daarna voor een stuk aangewend om allerhande projecten te subsidiëren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Klik op de foto om de test online te doen





In tegenstelling tot mannen, waar 1 op 12 kleurenblind is, heeft slechts 1 vrouw op 255 moeite om kleuren te onderscheiden. Daar komt nog eens bij dat vrouwen zonder het zelf te beseffen misschien wel 99 miljoen meer tinten kunnen zien door een extra type kegeltje in het oog.

Om kleuren te onderscheiden doen we beroep op kegeltjes, die elk instaan voor ongeveer honderd verschillende tinten. De meeste mensen hebben drie soorten kegeltjes (trichromatisch) en zijn in staat om ongeveer één miljoen tinten te onderscheiden. Wie kleurenblind is, heeft meestal slechts twee soorten kegeltjes en kan dus al beduidend minder kleurschakeringen zien.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er ook 'tetrachromaten' bestaan, mensen (vooral of zelfs exclusief vrouwen) met vier types kegeltjes in het oog. Dokter Gabriele Jordan is al twintig jaar op zoek naar iemand met dit superzicht en heeft haar eindelijk gevonden. "We weten dat tetrachromacie bestaat, maar we hebben geen flauw idee hoe het precies werkt, want de meeste vrouwen met vier soorten kegeltjes in het oog zijn toch niet in staat om die miljoenen extra kleuren te onderscheiden", aldus Jordan.

Benieuwd hoe goed jij kleuren kan zien? Doe dan zeker deze online test.




» Reageer (0)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken

Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken


http://oi50.tinypic.com/xcvqjr.jpg


Een gemiddelde dame spendeert in haar leven bijna 105.000 euro aan kleding in haar leven, maar ondanks deze hoge som heeft 60 procent het moeilijk een outfit te kiezen voor de werkdag of een avondje uit met vrienden, als we Britse cijfers mogen geloven.

Een rondvraag bij meer dan 1000 volwassenen bracht aan het licht dat vrouwen tijdens hun leven 3.109 kledingstukken kopen, dat zijn 271 paar schoenen (goed voor 17.409 euro), 185 jurken (9.581 euro) en 145 handtassen (6.746 euro). 41 procent van de dames verandert minstens twee keer per dag van outfit, brengt vijf keer per dag haar make-up opnieuw aan en een kwart controleert zichzelf meer dan vier keer per dag in de spiegel.

Tien procent koopt minstens wekelijks een kledingstuk of accessoire tijdens de middagpauze meteen na het werk naar een speciale gelegenheid te gaan. 14 procent verborg al aankopen voor haar partner. Een op de acht heeft altijd een paar schoenen op haar werk liggen zodat ze deze kan omruilen voor een avondje uit.

Jongere leeftijdsgroepen hebben de grootste kans om het meeste geld uit te geven aan kleding. Wie jonger dan 25 is, stevent af op een totaal van 161.782 euro tijdens haar leven. 55-plussers zijn spaarzamer en zullen maar 79.164 euro aan kledij uitgeven. Julie Spearman, van de het bedrijf 'Sure for Women' dat het onderzoek liet uitvoeren: "Vrouwen lijken nooit genoeg kleren te hebben. Velen voelen de druk om steeds met de snel veranderende trends mee te zijn, dit maakt dat ze steeds nieuwe dingen kopen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Mooie beelden uit het Panda Breeding Research Base bij Chengdu in China. Speciaal voor de jongere, speelse panda's werd er enkele jaren geleden een glijbaan neergezet.

De verzorgster hoeft het de jonge panda's nauwelijks voor te doen. Al snel hebben de rakkers de smaak te pakken en storten ze zich met ware doodsverachting van de glijbaan.

Keer op keer. En ach, dat ze dan wel eens op elkaar botsen en over elkaar heen tuimelen, dat mag de pret niet drukken. Integendeel eigenlijk, aan de beelden te zien.



» Reageer (0)
04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden

Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden


http://oi45.tinypic.com/35j9ngl.jpg


Make-up zou je zelfvertrouwen een boost moeten geven, maar veel vrouwen beseffen niet dat wanneer je dit niet goed aanbrengt, je er meteen een pak ouder kunt uitzien. Dankzij onderstaande stips kun je er snel heel wat jonger uitzien.

Foundation is een goede manier om kleine foutjes en vlekjes weg te werken. Maar je moet wel voorzichtig zijn dat je hier niet mee overdrijft. Veel vrouwen maken de fout hun bruine crème te dik te smeren, waardoor fouten als lijntjes enkel meer opvallen. De beste opties is een poeder aan te brengen, hierdoor kan je huid beter ademen en het effect is veel lichter.

Metallic oogschaduw kan mooi lijken in de verpakking, maar eens je de twintig bent gepasseerd, is dit moeilijk om te dragen. Dit komt omdat de huid in dit gebied vaak droog is, met de metallickleur zet je de rimpels enkel meer in de verf. Kies voor een variant met een matte look.

Een te bleke blush kan ervoor zorgen dat je op een clown lijkt, maar als je voor te donker gaat, lijk je bleker. Dit benadrukt ook ingevallen kaken. Een lichtroze tint of perzikkleur doet je gezicht oplichten. Breng blush zachtjes in cirkelvormige bewegingen op de appel van je kaken aan en beweeg richting de slapen. Maak het effect wat zachter door er met een sponsje over te gaan.

Dit maakt je ouder om twee verschillende redenen: donkere lipstick zorgt voor een sterk contrast en maakt je gelaatstrekken harder. De kans op uitlopers is tevens groter en vlekken op je tanden vallen dan meer op. Daarnaast doen donkere kleuren je lippen kleiner lijken. Om er jong uit te zien, ga je best op zoek naar een natuurlijke kleur die je teint en haarkleur complementeert. Wat gloss in het centrum van je onderste lip werkt verjongend.

Reinig eerst je huid voor je make-up aanbrengt, ook is het belangrijk eerst een hydraterende crème te smeren die de tekenen van het verouderingsproces tegengaat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Zeeuwse mosselen zijn rijk gevuld

Eerste Zeeuwse mosselen zijn "rijk gevuld"


http://oi46.tinypic.com/15ccoz.jpg


De sector is zelf verrast door de kwaliteit, de smaak en het vleesgewicht van de eerste mosselen. "De natuur heeft ons verrast. Wij zijn blij met deze oogst die, ondanks de lage watertemperatuur van de afgelopen periode, uitstekend genoemd mag worden. Blijkbaar is er genoeg voedsel aanwezig voor de niet al te grote, maar rijk gevulde schelp", zei Jos van Damme namens de mosselkwekers uit Zeeland.

Tijdens het seizoen van de Zeeuwse mossel, dat loopt van juli tot april, wordt elk jaar circa 57 miljoen kilo mosselen geproduceerd. Twee derde ervan komt in België terecht, zo was te horen. Hoeveel miljoen kilo mosselen er precies geproduceerd zullen worden, is nu nog niet duidelijk. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen immers gering.

Mosselen worden al meer dan 150 jaar gevist in de Nederlandse wateren. De twee kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee, samen goed voor ongeveer 6.000 hectare. Wereldwijd wordt er jaarlijks circa 194 miljoen kilo mosselen geproduceerd.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verstop je blauwe plekken na harde duw

Zo verstop je blauwe plekken na harde duw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In een macaber make-upfilmpje brengt visagiste Lauren Luke de harde realiteit van huiselijk geweld aan het licht. Ze richt zich hiermee vooral naar de vele vrouwen (meer dan 65 procent) die partnergeweld blijven verbergen met de boodschap: "Don't cover it up".

Met de sarcastische titel 'How to look your best the morning after', dachten de meer dan 440.000 abonnees op het YouTube-kanaal van Lauren Luke waarschijnlijk dat ze het ging hebben over een snelle optutbeurt na een onverwachte wilde nacht. Tot ze helemaal in beeld verschijnt.

Met een gezicht vol blauwe plekken en schrammen begint ze kalm te vertellen dat ze het zwaar te verduren had om dan haar 'geheimen' te delen over hoe je al die miserie verstopt onder een dikke laag make-up. "Zo kan je de letsels verbergen nadat je hard tegen de koffietafel werd geduwd", klinkt het.

De video is onderdeel van de campagne van Refuge (For woman and children against domestic violence). "Hoewel de verwondingen in het filmpje niet echt zijn, zijn mijn emoties dat wel. Zelf zat ik vroeger ook in een gewelddadige relatie waar het gelukkig bij bedreigingen bleef. Het voelde aan als leven met een vulkaan die elk moment kon uitbarsten", vertelt Lauren.

Ze gaat verder: "Ik wist toen wel dat de situatie niet normaal was, maar ik had geen idee wie me kon helpen. Daarom wou ik graag samenwerken met Refuge om de boodschap te verspreiden naar elke vrouw die hulp nodig heeft. Het is tijd om te stoppen met verstoppen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater onbetaalbaar voor 4.500 Vlaamse gezinnen

Drinkwater onbetaalbaar voor 4.500 Vlaamse gezinnen


http://oi49.tinypic.com/9hs3yp.jpg


Bij 4.497 gezinnen werd in 2011 de waterkraan afgesloten omdat ze hun waterfactuur niet meer konden betalen. De Vlaamse overheid onderzoekt nu hoe ze dat kan voorkomen en of een sociale correctie op de drinkwaterfactuur - een onderdeel van de waterfactuur - een oplossing is. Dat staat vandaag in de krant De Standaard.

Door die sociale correctie zouden bepaalde mensen die tot kansarme groepen behoren, minder moeten betalen. Het gaat dan onder meer om leefloners, ouderen met een inkomensgarantie en mensen met een handicap. Maar de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) getuigde gisteren in de commissie Leefmilieu dat dat geen oplossing is.

"De kansarmen, die nu ook geen bovengemeentelijke saneringsbijdrage moeten betalen, maken slechts 3,3 procent uit van de mensen bij wie de drinkwatermaatschappijen de kraan hebben dichtgedraaid", zegt Nathalie De Bast van de VVSG. "Wij merken ook dat de typische OCMW-klanten niet diegenen zijn bij wie de waterleiding wordt afgesloten. Want zij worden begeleid en wij zorgen er wel voor dat dat niet gebeurt. Die mensen een korting op de waterfactuur geven, zal het probleem dus niet oplossen."

Wie de gezinnen die zonder water zitten dan wel zijn, moet volgens De Bast worden onderzocht. "Het zijn mensen die wel een inkomen hebben uit arbeid, maar te veel schulden hebben, verkeerd hebben belegd, of door tegenslag hun rekeningen niet meer kunnen betalen. We moeten meer zicht krijgen op wie die mensen zijn en welke problemen ze nog hebben." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Lamontagne & Damien Rice - To love somebody

Ray Lamontagne & Damien Rice - To love somebody

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oog wil ook wat: voedsel dat je zicht beschermt

Het oog wil ook wat: voedsel dat je zicht beschermt


http://oi46.tinypic.com/biw094.jpg


Wie een bril of lenzen draagt of kampt met een degeneratieve oogziekte, weet maar al te goed dat leven met een slecht zicht voor heel wat ongemak kan zorgen. Hoewel er veel oogaandoeningen zijn die je niet kan vermijden, heb je de gezondheid van jouw 'kijkers' toch voor een stuk zelf in de hand. Zo kan je door gezond te eten al wonderen doen voor je zicht.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een stevige dosis voedingsstoffen, waaronder omega 3 en carotenoïden als luteïne en lycopeen, het risico op maculadegeneratie (slijtage van de gezichtsscherpte) kan verlagen met 25 procent. De voordelen stoppen daar niet: "Gezond eten heeft uiteraard effect op je hele lichaam. Dezelfde voeding die goed is voor je ogen, zal ook andere systemen in je lichaam positief beïnvloeden want alles werkt synergetisch", stelt Judy Caplan van de Amerikaanse Academy of Nutrition and Dietetics.

Wist u dat in Amerika alleen al 21 miljoen mensen last hebben van een functioneel gezichtsprobleem of een oogaandoening? Verlies van het gezichtsvermogen staat bovendien in de top 10 van volwassen handicaps. Zorg dragen voor je zicht is de boodschap.

Om je ogen te beschermen, kan je volgende dingen eten:

Net als bijvoorbeeld boerenkool is spinazie rijk aan luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die gezonde cellen beschermen en behouden. Je kan deze groene groenten zien als een interne zonnebril die schadelijke golven filtert. Bovendien bevat spinazie ook veel vitamine A, wat sowieso goed is voor de ogen.

Een tekort aan zink wordt gekoppeld aan een verminderd gezichtsvermogen, zeker 's nachts, en aan grauwe staar (cataract). Bovendien kan zink helpen bij het vertragen van maculadegeneratie. Oesters zijn een goede bron van zink, maar niet iedereen is er even gek op. Caplan raadt daarom ook melk, kreeft en zalm aan.

Deze lekkere vruchten zijn rijk aan carotenoïden als bètacaroteen en lycopeen. Het lichaam zet deze om in vitamine A, wat dan weer schade aan cellen en weefsel tegengaat. Goed dus voor de ooglens.

Een portie zoete aardappels bevat meer vitamine A dan de voorgeschreven dagelijkse behoefte. Wie niet zo gek is op de oranje variant van de klassieke 'patat', kan altijd teruggrijpen naar dé 'ooggroente' bij uitstek: de wortel.

Zink, omega 3 én luteïne, een ei bevat heel wat stoffen die goed zijn voor ons zicht. In tegenstelling tot spinazie, hebben eieren een kleinere hoeveelheid van deze voedingsstoffen te bieden, maar ons lichaam kan de antioxidanten beter absorberen uit een ei dan uit de bladgroenten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodoproepsysteem in auto verplicht tegen 2015

Noodoproepsysteem in auto verplicht tegen 2015


http://oi47.tinypic.com/azfm9v.jpg


Alle nieuwe auto's in de Europese Unie moeten tegen 2015 uitgerust zijn met een noodoproepsysteem dat de hulpdiensten inschakelt na een ongeluk. Zo'n systeem kost tussen 100 en 200 euro.

Voor de montage van de sensoren die een botsing waarnemen, zou de automobilist naar schatting tussen de 100 en 200 euro moeten  neertellen. Maar ook de overheden zullen kosten moeten maken. De nationale alarmcentrales moeten immers worden aangepast aan het systeem, dat automatisch het noodnummer 112 belt na een ongeluk. Dit kan miljoenen euro's kosten.

Het zogeheten eCall-systeem, dat is ontwikkeld met een Europese subsidie, zou jaarlijks honderden levens moeten sparen. ECall belt na een ongeluk automatisch naar het Europese alarmnummer 112 en geeft de plaats van de botsing door aan de hulpdiensten. Ook als de bestuurder bewusteloos is en niet in staat om te telefoneren. Sensoren in het voertuig detecteren de aanrijding.

De Europese Commissie denkt zo de tijd dat hulpdiensten nodig hebben om ter plaatse komen te kunnen halveren. De privacy van de autobestuurders komt volgens de Europese Commissie niet in het gedrang omdat het systeem geen signalen uitzendt totdat het geactiveerd wordt door een botsing.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren






5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.



» Reageer (0)
02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke Lelong officieel grootste gevangen krokodil

Dodelijke Lelong officieel grootste gevangen krokodil


http://oi45.tinypic.com/10h7ghg.jpg


Krokodil Lolong is uitgeroepen tot de grootste zoutwaterkrokodil in gevangenschap. Het dier meet 6,17 meter en weegt meer dan een ton, aldus een woordvoerster van het Guinness World Records Book. Het reptiel werd vorige september gevangengenomen in de buurt van de Filipijnse gemeente Bunawan, op het eiland Mindanao, nadat het in 2009 een kind doodde en een visser vermist raakte.

Lolong stoot een Australische krokodil van ruim vijf meter van de troon. De circa 37.000 inwoners van Bunawan reageerden met gemengde gevoelens op de benoeming. Ze veroorzaakte zowel feestvreugde als ongerustheid, want wie weet bevinden zich in de buurt van het eiland meer dergelijke kolossen. Burgemeester Edwin Cox Elorde kan zijn burgers alvast niet geruststellen: toen Lolong gevangen werd, zag hij naar eigen zeggen een nog omvangrijker exemplaar.

Hoewel Lolong verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een kind in 2009 en de verdwijning van een lokale visser, lokt het dier toch duizenden toeristen. Om oog in oog te staan met de immense krokodil betalen die ruim 50 euro. Met het geld wordt het dier verzorgd en een nieuw ecopark onderhouden.

De zoutwaterkrokodil gevangennemen was geen makkelijke klus: de zoektocht naar het dier duurde drie weken en er werden maar liefst honderd mensen opgetrommeld om het reptiel met een touw op het droge te trekken. Een kraan en vrachtwagen waren vervolgens nodig om het beest te kunnen transporteren.

Hoewel de krokodil werd opgesloten, zijn de inwoners van Bunawan niet helemaal gerustgesteld. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer op hun hoede wanneer ze 's nachts gaan vissen. Positief: de reuzenkrokodil vestigt de aandacht op de biodiversiteit in het gebied en de nood de regio beter te beschermen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leeftijdsgrens voor bikini's: 39?

De leeftijdsgrens voor bikini's: 39?


http://oi45.tinypic.com/2cp2g3n.jpg


Zomer, badmode en de harde mening van vrouwen. Hoewel we onszelf graag zien als openminded, denkt 7 op 10 dat je op de grens naar tram 4 geen bikini meer hoort te dragen. 'Bikini-loving ladies' als Jennifer Aniston (43), Gwen Stefani (42) en Courtney Cox (48) zouden hun lichaam dus moeten verbergen in een badpak, liefst nog met een strandjurkje erbovenop. Preuts dames?

Om tot deze conservatieve resultaten te komen, werden meer dan 2.000 vrouwen ondervraagd over badmode door online boutique isme.com. De meerderheid is er van overtuigd dat eens tram 4 in zicht is, bikini's absoluut overboord gegooid moeten worden.

Van de deelnemende dames die zelf ouder zijn dan 50, vindt 16,8 procent het perfect doenbaar om bikini's te dragen tot het einde van hun dagen. Het zijn dus vooral jongere vrouwen die een probleem van maken van het ontbloten van 'verouderd vlees'. Benieuwd of ze zich zullen bedenken als de grens van 40 nadert. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kreupele katje veroverd zeker uw hart!

Dit kreupele katje verovert zeker uw hart!

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Poes Anakin kwam ter wereld zonder achterpoten en bekken, maar dat houdt het beestje niet tegen om als een 'normale' kat wild achter een balletje te hollen. "'Ani' is zeer levenslustig, ook al is hij zonder ledematen geboren", laat zijn baasje weten op Youtube.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La dame a la Licorne

'La dame a la Licorne ' 1484-1500

De dame met de eenhoorn

Klik op de foto om een filmpje te bekijken






De eenhoorn wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen.
Op zijn voorhoofd draagt hij een hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.
Zijn hoeven zijn gespleten zoals die van een bok, zijn staart is een leeuwenstaart en hij heeft een geitenbaard


De eenhoorn in de christelijke iconografie

In de middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd.
Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen.
Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.
Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".
 
In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria.
De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.
 
In het museum ‘The Cloisters” - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vind je een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen.
 
Bij “La dame à la licorne” in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.
De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus in permanente erectie oproept, er is niet veel meer nodig voor ook een erotische en seksuele connotatie.


Musée de Cluny


Musée de Cluny is een belangrijk museum voor middeleeuwse kunst in Parijs.
Het museum is gevestigd in een gebouwencomplex dat bestaat uit het laatgotische paleisje Hôtel de Cluny en enkele bewaard gebleven ruimtes van een Romeins thermencomplex.
Dit badhuis bestaat uit een heet bad, een warm bad en een koud bad .
Het museum toont de nationale verzameling kunst uit de middeleeuwen, voorzover die niet in het Louvre bewaard wordt.
Hier bevindt zich onder meer de wereldberoemde tapijtserie van de 'Dame met de eenhoorn', welke behoort tot de prive collectie van Graaf Anthonie Van Wilderoden d'Aragon.



» Reageer (0)
01-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Klik op de foto om ze te beluisteren





Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Sinéad O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.



» Reageer (0)
30-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropisch heet in Zuid-Europa

Tropisch heet in Zuid-Europa


http://oi45.tinypic.com/2ef6hiw.jpg


De zomer is pas net begonnen, maar het zuiden en oosten van Europa gaan nu al gebukt onder tropische temperaturen. In landen als Italië, Kroatië en Servië wordt het dit weekeinde waarschijnlijk 40 graden. Hongarije verwacht temperaturen van 39 graden in de schaduw. Verkoeling is er 's nachts amper met temperaturen van 20 tot 30 graden.

Ook in Roemenië en Bulgarije wordt het de komende dagen tussen 35 en 40 graden. Een duik in de Zwarte Zee helpt nauwelijks, omdat het water 27 graden is. Hongarije houdt de spoorlijnen extra in de gaten. Treinen moeten langzamer rijden als de rails warmer worden dan 45 graden.

In het diepe zuiden van Spanje waren afgelopen dinsdag al temperaturen van 44 graden gemeten



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen cafébazen weigeren rookboetes te betalen

Tientallen cafébazen weigeren rookboetes te betalen


http://oi49.tinypic.com/hu14rk.jpg


Na één jaar rookverbod hebben de inspecteurs zo'n 1.000 pv's opgesteld tegen cafébazen. Maar nog geen tweehonderd van hen hebben hun boete betaald en voor zover bekend is nog geen enkele uitbater gedagvaard. Dat schrijven de Concentrakranten.

Tientallen cafébazen weigeren hoe dan ook de boetes te betalen. Ze hebben zich verenigd in een groep met één advocaat, bijgestaan door een in grondwettelijk recht gespecialiseerd kantoor en willen het tot een rechtszaak laten komen. "Omdat het verbod ongrondwettelijk is", zegt cafébaas Vincent Ten Hove uit Haacht, spilfiguur van de groep. Hij heeft al twee keer een boete gekregen maar nog altijd geen dagvaarding.

Volgens Volksgezondheid zijn er intussen een honderdtal dossiers aan de parketten overgemaakt. Paul Van der Meerssche, hoofd van de inspectiedienst Volksgezondheid, vertrouwt erop dat de parketten hun werk zullen doen: "Je moet wel rekening houden met de procedures die maanden in beslag kunnen nemen." Van ruim vijfhonderd boetes loopt de betaaltermijn nog.

De Vlaamse Liga tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker en de Vlaamse cardiologen roepen minister Onkelinx op om krachtdadiger op te treden tegen de cafébazen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jan Hoet uit kunstmatige coma

Jan Hoet uit kunstmatige coma


http://oi48.tinypic.com/vw09e.jpg


Het gaat de goede kant uit met Jan Hoet, die een week geleden in een Duits ziekenhuis werd opgenomen met een zware virale longinfectie. Hoet werd vrijdag uit kunstmatige coma gehaald en ademt zelfstandig, zo zegt zijn zoon, Jan Hoet Jr.

"Mijn vader heeft al de naam van zijn vrouw gezegd", aldus Hoet junior. "Hij is wel nog heel zwak en slaperig."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!