Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amanda Marshall - Believe in you

Amanda Marshall - Believe in you

Klik op de foto om haar te beluisteren






Amanda Marshall (Toronto (Ontario), 29 augustus 1972 is een Canadese zangeres.

Amanda Marshall haar vader is Canadees en haar moeder komt uit Trinidad. Marshall studeerde muziek aan de Toronto Conservatory Of Music. Terwijl ze optrad in de Queen Street West bar in haar tienerjaren, ontmoette ze gitarist Jeff Healey, die onder de indruk was van haar krachtige stem en haar mee nam op tournee. Er werd haar een platencontract aangeboden door Columbia Records in 1991, maar ze koos er voor een paar jaar te wachten. In 1994 tekende Marshall een contract bij Sony Records, en bracht in 1996 haar titelloze debuutalbum (Amanda Marshall) uit. Het album werd een grote hit in Canada ( 8 maal Platina), met zes Top 40 hits in Canada -- Let It Rain, Beautiful goodbye, Dark Horse, Fall From Grace, Sitting On Top Of The World en Birmingham.

Ter ondersteuning van het album ging Marshall op tournee met John Mellencamp. Ook verschenen haar nummers op de soundtracks van “My Best Friend's Wedding” en “Tin Cup”. Ondertussen was haar eigen album goud geworden in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Australië. In de VS verkocht de cd 300.000 exemplaren maar de grote doorbraak bleef daar uit. In Canada werd de status van acht keer platina bereikt. Na de tournee ging Amanda terug naar de studio waar ze ruim de tijd nam voor haar tweede album Tuesday's Child dat half mei 1999 verscheen. Vervolgens deed Amanda een groots opgezette tournee, die haar langs twintig plekken in Canada en vijfentwintig Europese steden voerde. Met singles Believe In You, Love Lift Me en Shades Of Gray scoorde Marshall opnieuw succesvolle hits in de Canadese hitlijsten.

Hierna legde de zangeres zich toe aan de realisatie van haar derde plaat, die in 2001 verscheen onder de titel Everybody's Got A Story. Op dit album veranderde haar stijl enigszins door een invloed van lichte R&B. Met de singles Everbody's Got A Story en Sunday Morning After scoorde ze hoog in Canada. Daarbuiten begon men te vergeten wie Amanda Marshall is. In feite is het succes van de zangeres buiten Canada erg kortstondig gebleken. In Canada groeide ze daarentegen uit tot een best-seller. In 2003 verscheen een verzamelalbum, getiteld Intermission: The Greatest Hits. Kort na de release van dit project verbrak Marshall de samenwerking met Sony Music, die haar al die tijd onderdak had geboden. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw muzikaal project en is ze tevens op zoek naar een geschikt label om dit werk bij uit te brengen.



» Reageer (0)
20-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genezing aids niet onmogelijk

"Genezing aids niet onmogelijk"


http://oi48.tinypic.com/1eb9lz.jpg


Genezing van de ziekte aids is niet ondenkbaar in de toekomst. Dat zei viroloog Françoise Barré-Sinoussi vandaag. Zij kreeg in 2008 de Nobelprijs voor Geneeskunde voor haar bijdrage aan onderzoek naar hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Ze durfde geen jaar te noemen.

Er zijn aanwijzingen dat artsen beter worden in het bestrijden van hiv. Zo lijkt het erop dat een patiënte uit Berlijn genas van aids door een beenmergtransplantatie. Ook krijgt 0,3 procent van de aidspatiënten geen ziekteverschijnselen, ondanks besmetting met hiv.

De belangrijkste hindernissen voor genezing van aids zijn niet wetenschappelijk, maar politiek, economisch en sociaal, zei Barré-Sinoussi. In arme gebieden hebben patiënten bijvoorbeeld geen geld voor dure medicijnen. Ook komen mensen die zijn besmet met hiv vaak in een kwaad daglicht te staan, wat hun behandeling bemoeilijkt.

Wereldwijd zijn ruim 34 miljoen mensen besmet met hiv, meer dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van de VN-organisatie die aids bestrijdt. Zondag begint in Washington de 19e internationale aidsconferentie. (br.hln)



» Reageer (0)
19-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je subtiel zegt: Man, je stinkt

Hoe je subtiel zegt: "Man, je stinkt"


http://oi49.tinypic.com/2nvkog.jpg


Een vreselijke lijfgeur aankaarten zonder grof of kwetsend over te komen? Het kan. Je hoeft niet meer te doen dan een anonieme 'Deodorgram' te sturen naar de 'stinker' van dienst.

Wanneer iemand waar je veel om geeft of veel mee in contact komt een onuitstaanbare lijfgeur heeft, is het niet altijd even gemakkelijk om dit subtiel en beleefd aan te kaarten. Toegegeven, je kan gewoon kort door de bocht gaan en zeggen: "Sorry vriend, nog nooit van deo gehoord?". Maar meestal blijft deze uitspraak slechts een stille gedachte.

Om dit probleem te verhelpen, kwam het bedrijf 'G.B Proudfoot's' met een grappige oplossing op de markt: de Deodorgram. Zo kan je anoniem de deo met de ludieke naam 'For Pits Sake' opsturen naar de persoon die jouw reukorgaan terroristeert.

Ze voorzien zelfs enkele standaard boodschappen die je in je 'Deodorgram' kan verwerken. Hoewel geslaagder in het Engels, gaan we ze toch eventjes meegeven. "Je was altijd al een kleine, schattige stinker ... nu kan je gewoon klein en schattig zijn" of "Het is niet nodig erom te zweten, maar als je dat toch doet, probeer dan eens deze natuurlijke, effectieve deodorant". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Matisse na tien jaar teruggevonden in Miami

Gestolen Matisse na tien jaar teruggevonden in Miami


http://oi47.tinypic.com/e0iskw.jpg


De FBI heeft in Miami een schilderij van Henri Matisse teruggevonden dat tien jaar geleden gestolen was uit Venezuela. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender Channel 10. De Amerikaanse federale agenten hadden zich uitgegeven voor kopers die 1,5 miljoen dollar veil hadden voor het werk uit 1925.

Het doek in kwestie - 'Odalisque met rode broek' - stelt een vrouw voor met naakt bovenlichaam, liggend op een bed. Het maakte deel uit van de collectie van het Museum voor hedendaagse Kunst Sofia Imber in Caracas. De waarde wordt geschat op zo'n 3 miljoen dollar.

In 2003 ontdekte de directie van het museum dat er een vervalsing aan de muur hing. Wanneer het origineel was weggenomen, kon de museumleiding echter niet zeggen. Sindsdien was de politie van onder meer Venezuela, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op zoek naar het schilderij. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen van 40 fantastische seks hebben... maar niet met hun man

Waarom vrouwen van 40 fantastische seks hebben... maar niet met hun man


http://oi48.tinypic.com/350w4g8.jpg


Het tijdperk dat ontrouw iets wat dat mannen deden en vrouwen overkwam, ligt achter ons. Een onderzoek van de universiteit van Indiana toont dat bijna net zoveel vrouwen (19 procent) vreemdgaan als mannen (23 procent). Twee belangrijke verschillen: de gemiddelde leeftijd (45 versus 55) en de reden.

In de studie bleek dat de kans om vreemd te gaan groter was bij mannen die gemakkelijk seksueel opgewonden geraken. Voor vrouwen speelde iets anders een rol: ontevredenheid met de relatie of een seksuele mismatch tussen haar en haar partner. Beide hadden meer kans om vreemd te gaan als ze naar seks grijpen als oplossing in depressieve of euforische gemoedstoestand.

Vrouwen gaan iets vaker vreemd dan mannen als ze zich seksueel geremd voelen. Dat klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet: de nieuwe partner kent de problemen niet, waardoor het gemakkelijker is om deze te overwinnen.

Maar dat is enkel voor de redenen die de studie testte. Er zijn veel andere redenen waarom vrouwen in hun veertiger jaren de stap maken naar een affaire, ondanks het feit dat die generatie gezinnen heeft uit elkaar zien vallen doordat papa iets begon met de secretaresse en mama zowat bankroet, zonder inkomen, huis en kinderen achterbleef. 10 redenen op een rijtje waarom vrouwen van 40 geweldige seks hebben... maar niet met hun man.

 1)    Zelfvertrouwen
Het juk van het schoonheidsideaal is afgeworpen: ze weet dat het nooit meer wordt zoals vroeger, en daar wordt in toenemende mate 'foert' aan gezegd. Ze is wie ze is, en dat zelfvertrouwen straalt ze ook uit. Op professioneel gebied is ze onderhand doorgegroeid, en je komt al eens in contact met interessante, succesvolle, aantrekkelijke mannen die dat zelfvertrouwen ook aantrekkelijk vinden.

2)    Gedaan met bemoederen
Op een (weliswaar groeiende) minderheid niet te na gesproken, zijn de meeste vrouwen op hun 40ste uit de luiers, borstvoedingsbeha's en zwangerschapskilo's. De kinderen spelen zelfstandig, willen op kamp of kunnen al eens alleen thuis blijven, waardoor vrouwen hun moederidentiteit durven loslaten en weer zichzelf willen zijn. Ze willen weer uitgaan, zich amuseren - met hun partner, vriendinnen... of iemand anders.

3)    Hormonen
Aaaah, die hormonen. De menopauze sluipt dichterbij, met minder zorghormonen (oestrogenen, oxytocine) en meer testosteron (en dus seksuele lust) tot gevolg. Ze gaan zich minder geneigd voelen zich weg te cijferen, het moment om voor zichzelf te zorgen en aan zichzelf te denken in aangebroken.

4)    Saaie seks
De vlam is uit de pan, de seks is voorspelbaar geworden of zoals Christian Grey zegt: 'gewone vanilleseks' is saai, het is de 'hete chocoladebrownieseks' die voor vuurwerk zorgt. Seks met een verboden persoon is opwindend en schiet haar dopamineniveau door het dak, vergelijkbaar met een drugseffect.

5)    Verwaarlozing of onderwaardering
Vrouwen hebben zich een decennium weggecijferd, als moeder voor de kinderen, als vrouw voor zijn carrière. Het resultaat is niet altijd netjes: ze is niet meer dan degene die de was en boodschappen doet voor hem... waarop het potje overkookt, en ze elders waardering, begeerte, lust of aandacht zoekt (en vindt).


6)    Bevestiging
Ze wil gewoon weten of ze 'het' nog heeft of kan... als manlief niet bereid is het hof te maken, en er komt iemand langs die het wel doet... wie is ze dan om te weerstaan?

7)    Wraak
    Hij gaat al jaren vreemd, heeft zijn job verloren, met het gezinsspaarpotje verkeerd gegokt of betrapt op een leugen... de pijn, het verdriet en het verraad kunnen ook aanzetten tot ontrouw, om de zaken gelijk te trekken.

8)    Geldzorgen
Het lijkt geen slimme zet om een scheiding te riskeren in financieel moeilijke tijden, maar een affaire is dan op een ontsnapping en beloning na jaren hard werken en kinderen opvoeden zonder dat de inspanning beloond wordt.

9)    Stoute meid
Na jaren alle sociale en maatschappelijke regels volgen, wil ze uitbreken. Het is nu of nooit, en nu is ze nog fit genoeg. En als ze niet door de crisis getroffen is, ook kapitaalkrachtig genoeg voor die borstlift, liposuctie en personal trainer. Wie zei ook weer dat je er niet sexy kon uitzien na het baren van kinderen?

10)    De gemakkelijke weg
Een scheiding is zo lastig: je moet de problemen aankaarten, de kinderen teleurstellen, advocaten betalen, de cd-collectie delen. Een affaire is voor sommigen de manier om alles te vinden wat ze zoeken (lust, liefde, spanning) zonder te verliezen wat ze hebben (kinderen, huis). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juiste outfit kan je tot 15 jaar verjongen

De juiste outfit kan je tot 15 jaar verjongen


http://oi47.tinypic.com/21al3qu.jpg
 

Door de juiste kleding kun je tot acht jaar jonger lijken dan je werkelijke leeftijd. Onflatterende stukken daarentegen kunnen je met zeven jaar verouderen, dat blijkt uit een visuele test bij 2.400 Britten.

De deelnemers aan het onderzoek moesten de leeftijd schatten van een 55-jarig model dat in verschillende outfits poseerde. Ze had steeds hetzelfde kapsel en make-up op, ook de belichting en de houding waren gelijkaardig. Wanneer het proefkonijn kleding droeg die goed paste en uitgekozen werd door een styliste, schatten ze de dame jonger in dan wanneer ze haar eigen kleding droeg. Drie kwart van de deelnemers beoordeelden een vrouw in skinnyjeans 8 jaar jonger, wanneer dezelfde dame een losse t-shirt droeg over een brede broek werd ze 7 jaar ouder geschat.

Door zorgvuldig de juiste kledingstukken te kiezen, kun je dus heel wat jonger lijken. Styliste Caryn Franklin geeft enkele tips om je jonger te kleden:

1. Draag altijd een passende beha zodat je kleren zich mooi rond je rondingen kunnen vormen. De meeste vrouwen hebben een strakkere omtrek en een vollere cup nodig dan wat ze doorgaans dragen om er jonger uit te zien. Zelfs het strakker maken van je behabandjes kan een groot verschil maken.

2. Accentueer je troeven door een gebied te kiezen waarop je je focust: dit kan ofwel je decolleté zijn ofwel je benen. Kies vervolgens kledingstukken die de aandacht naar deze zone trekken.

3. Vermijd afgewassen kledij of bleke kleuren, maar val op met felle kleuren. Je outfit hoeft geen kleurboek te worden, maar een kleurrijk sjaaltje over een neutrale jas kan al wonderen verrichten.

4. Kies klassieke stukken met een mooie, strakke snit voor een jeugdige uitstraling. Verticale lijnen zorgen voor een gestroomlijnd effect en maken je slanker.

5. Voeg een trendy accent toe door middel van accessoires. Handtassen, schoenen en riemen zijn een goede manier om je outfit een hippe update te geven zonder dat je elk seizoen nieuwe kleding moet kopen. (br.hln)



» Reageer (0)
18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale vrouw heeft benen van Cameron Diaz en kont van Kim K.

De ideale vrouw heeft benen van Cameron Diaz en kont van Kim K.


http://oi48.tinypic.com/mu73bn.jpg
De ideale vrouw heeft de benen van Cameron Diaz, de kont van Kim Kardashian, De buik van Gisele Bundchen en de borsten van Jessica Simpson.


80 procent van de Britten is ongelukkig door hun uiterlijk en lichaam. Heel wat dames benijden daarom sterren om hun figuur en dromen van de benen Cameron Diaz en de kont van realityster Kim Kardashian.

Zeven op de tien vrouwen hebben zoveel stress door hun uiterlijk dat ze zich drie keer per dag zorgen maken over hun gewicht, 61 procent van de mannen denken even vaak aan hun lichaam. De ideale vrouw heeft de benen van actrice Cameron Diaz, de kont van realityster Kim Kardashian, de buik van topmodel Gisele Bundchen en de borsten van zangeres Jessica Simspon. Mannen willen de athletische benen van voetballer David Beckham, de kont van acteur Channing Tatum, de buikspieren van Mark Wahlberg en Matthew McConaughey.

Zowel heren als dames maken zich het meeste zorgen om hun buik, ongeveer drie kwart vindt dat ze hier 1 kg overtollig vet dragen. Bij dames zijn de tweede grootste zorg hun benen, gevolgd door de kont, armen en heupen. Acht op de tien zeggen dat hun leven aanzienlijk zou verbeteren moesten ze zich gelukkig over hun lichaam voelen, een derde zegt dat dit hun libido een boost zou geven. Mannen tobben over hun armen, gevolgd door schouders, benen en kont.

57 procent van de Britten vindt het moeilijk om op vakantie te sporten en 40 procent heeft het na deze rustperiode moeilijk om opnieuw beginnen met hun sportieve routine. Toch zijn er heel wat oefeningen die je kan doen in je hotelkamer zonder specifiek materiaal mee te sleuren, denk maar aan sit-ups, squats en armspieroefeningen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis justitie kost steeds meer

Gratis justitie kost steeds meer


http://oi46.tinypic.com/2cglm6b.jpg


De uitgaven voor de kosteloze rechtspleging zijn op vier jaar tijd bijna verviervoudigd, van 2,3 miljoen euro in 2007 tot 8,3 miljoen in 2010. Bovendien slaagt de FOD Financiën er nauwelijks in om die gemaakte kosten terug te vorderen. Tussen 2007 en 2010 werd amper 12,5 procent terugbetaald. Dat staat vandaag in de krant De Standaard op basis van cijfers van de FOD Financiën.

Wie een rechtszaak wil beginnen of zich moet verdedigen, maar niet voldoende financiële middelen heeft, kan bij de rechtbank kosteloze rechtspleging aanvragen. Griffiekosten, rolrecht, kosten voor een dagvaarding of deurwaarder worden dan door de Justitie voorgeschoten.

Verbetert de financiële situatie van de betrokkene nadien, dan kan een en ander worden teruggevorderd. Bijvoorbeeld in geval van een scheiding, wanneer iemand pas middelen van bestaan heeft wanneer het huis verdeeld is. Maar dat terugvorderen gebeurt blijkbaar heel weinig.

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) vermoedt dat de financiële toestand van de schuldenaar vaak toch onvoldoende wijzigt. Toch hoopt hij op een betere inning door de modernisering van het informaticasysteem bij Financiën, die sinds enkele jaren bezig is. Open Vld-Kamerlid Sabine Lahaye-Batheu, die de cijfers opvroeg, vermoedt echter dat ook de samenwerking tussen Financiën en Justitie beter kan. (br.hln)



» Reageer (0)
17-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren






Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is maagoperatie wel de oplossing: 1 op 3 terug naar oude gewicht

Is maagoperatie wel de oplossing: 1 op 3 terug naar oude gewicht

http://oi45.tinypic.com/34t77so.jpg


Wie snel van extreem overgewicht af wil, neemt de toevlucht tot operaties: maagverkleiningen, maagperforaties of maagbanden. Het lijkt wel een wondermiddel: in enkele maanden tijd zijn alle overtollige kilo's kwijt. De operaties leggen een zware druk op de ziekteverzekering, maar anderzijds: mensen met overgewicht hebben meer kwaaltjes (diabetes, hartziekten) en zijn minder fit, dus dat kost ook. Tot blijkt dat de operaties voor een significante minderheid hun doel missen: 1 op 3 wordt weer dik na de operatie, nog eens een derde verdikt gewoon een beetje.

Het doel van de vermageringsoperaties is dat de patiënt die er niet in slaagt minder te eten of blijvend af te vallen, toch de gevaarlijke kilo's, vetlagen en daarbij horende ziektes zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes kwijtgeraakt. Vlak na de operatie is dat ook bij iedereen het geval, niet in het minst omdat ze er niet in slagen veel of ook maar iets te eten.

Bijkomen & nieuwe operatie
Enige tijd na de operatie ziet de situatie er enigszins anders uit. Een Braziliaanse studie toonde aan dat 63 procent gewicht bijkomt binnen de twee jaar na de operatie. Een Duitse studie had nog zorgwekkender cijfers: 30 procent komt het verloren gewicht weer bij tussen 18 en 36 maanden na de operatie.

Dat is het resultaat van de 'quick fix' die zo'n operatie biedt: geen inspanning, geen verandering, niet in eet- noch in levensgewoonten. Dat blijkt ook na de operatie, met de gekende gevolgen.

Resultaat? Wie terug is bijgekomen vraagt na enige jaren een twééde operatie. Uit een Nederlandse studie over maagbanden bleek dat een derde er opnieuw een nodig had na vijf jaar. Een percentage dat steeg tot 50 procent na tien jaar. Maar de resultaten van zo'n tweede operatie zijn zeer slecht, maar hoge risico's op complicaties en zelfs de dood.

Enkel goedkoper als het werkt
De resultaten bij maagverkleiningen zouden beter zijn op lange termijn. "Maar er zal altijd een percentage patiënten zijn dat het niet goed doet, en dat valt niet te voorspellen. Het is afhankelijk van psychologische en fysieke factoren", aldus chirurg Guy Slater aan de Daily Mail. "Ik probeer een tweede operatie dan ook zoveel mogelijk te vermijden."

"Deze operaties zijn kostenefficiënt, maar alleen als ze werken. Als de patiënt weer bijkomt en weer beroep doet op de ziekteverzekering omdat er toch diabetes werd ontwikkeld of omdat een knie- of gewrichtsoperatie nodig is."


Waar loopt het mis?

1)    Mentale voorbereiding
Het leven na de operatie betekent leren leven met kleine porties voor de rest van je leven. Voor veel patiënten zijn bepaalde voeding onverteerbaar geworden, en dat betekent ook dingen laten die je graag eet. In een maatschappij van overvloed, Bourgondische porties en opmerkingen als 'allez, eet nu eens, je bent toch genoeg vermagerd' is het moeilijk je niet raar, buitengesloten of onder druk gezet te voelen.

Door elke dag een beetje meer te eten, kan de nieuwe maag toch weer uitrekken, met het gekende gevolg.

2)    Psychologische screening
Aan de grondslag van overgewicht ligt niet zelden een psychologisch probleem: troosteten, stress verwerken of zelfs een regelrechte verslaving. Als deze onderliggende problemen niet worden ontdekt en aangepakt, dan zijn de resultaten van de operatie per definitie eindig.

Ook na de operatie kan psychologische begeleiding nodig zijn: om op het juiste pad te blijven bijvoorbeeld om met het mentale verschil in porties om te gaan, om groepsdruk te weerstaan of zichzelf nieuwe gedachten aan te leren (geen 'ach we leven toch maar een keer' maar wel 'geniet bewust van tien frieten in plaats van gedachteloos een groot pak naar binnen te werken').

"De eerste jaren gaat alles vanzelf, maar vanaf jaar drie of vier verandert het. Het gewicht verliezen is gemakkelijk, maar je leven omgooien en dat volhouden: dat is het moeilijke deel", verklaart Bianca Scollen van de steungroep Weight Loss Surgery Info. Zoals alle diëters wel weten.

In theorie wordt iedereen gescreend, en er worden mensen geweerd van de operatie omdat ze er niet klaar voor zijn. Maar de psychologische diensten zijn overbevraagd, de wachttijden zijn lang en de consultaties kort.

3)    Fysieke en psychologische honger
Honger is het gevoel dat ons vertelt dat het tijd is om te eten. Probleem: het is niet enkel een biologisch proces, maar ook een mentaal proces. Honger komt vaker opduiken als je je verveelt, troost nodig hebt of gestresseerd bent. Zeker in het Westen kunnen we een echt hongergevoel niet van goesting, nood of valse honger onderscheiden.

"Patiënten die hun houding tegenover eten niet veranderen, zullen beginnen vals spelen tot hun maag meer eten kan verdragen", legt professor Ogden uit.

4)    Depressie
Een risico na de operatie: een depressie. Niet iedereen went gemakkelijk aan de nieuwe levensstijl, de ongemakken, de nieuwe identiteit en het nieuwe uiterlijk in de Spiegel. Dat mensen ook consequent vinden dat je er beter uitzag dikker (en dat ook nog eens zeggen) helpt niet.

5)    'Overdrachtsverslaving'
Sommigen ontwikkelen een andere verslaving: eten kan niet meer, maar drinken, gokken, roken of drugs wel.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische vlinder duikt op in Montreal

Tropische vlinder duikt op in Montreal


http://oi48.tinypic.com/rjoc5e.jpg


Een tropische vlinder uit Zuid-Amerika komt dankzij de klimaatverandering tegenwoordig zelfs voor in het noordelijke Canada. Rupsen van de vlinder, de Papilio cresphontes, zijn deze zomer gevonden op planten in Montreal. Ze staan op het punt een cocon te bouwen en te veranderen in een vlinder. Dat meldden de botanische tuinen van Montreal.

Volgens de onderzoekers zijn de winters in Canada de laatste jaren zo zacht dat de beestjes in leven blijven. De rupsen hebben zich ook aangepast aan de andere planten in Canada. In de tropische gebieden eten de dieren vooral bladeren van citrusplanten, maar in Canada eten ze planten als hop.

Door klimaatverandering trekken meer dieren uit warme gebieden richting de polen, ook in Europa. Maar volgens de onderzoekers doet de Papilio cresphontes dat vijftien keer sneller dan gemiddeld. De vlinder leeft nu vierhonderd kilometer noordelijker dan wat tot voor kort gold als de absolute grens van zijn leefgebied. (br.hln)



» Reageer (0)
16-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om ze te beluisteren



Jon Lord 2de van links


Medestichter en toetsenist Jon Lord van rockband Deep Purple is vandaag op 71-jarige leeftijd in de London Clinic overleden. Dat meldt het muziekblad NME. Lord leed al een tijdje aan kanker aan de pancreas. In een communiqué luidde het aldus: "Jon is van de Duisternis naar het Licht gegaan".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen slimmer dan mannen (volgens IQ-testen)

Vrouwen slimmer dan mannen (volgens IQ-testen)


http://oi50.tinypic.com/5m0cbp.jpg


Vrouwen in ontwikkelde landen zijn op dit moment slimmer dan mannen. Dat zegt psycholoog James Flynn na het vergelijken van IQ-testscors uit West-Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Estland. De vrouwen lopen een beetje voor op mannen, al is de kloof eigenlijk verwaarloosbaar. Ander probleem: IQ-testen meten maar een bepaald soort intelligentie en kunnen gemakkelijk beïnvloed worden.

IQ-testen worden nu iets meer dan een eeuw afgenomen. In het begin lagen vrouwen zo'n vijf punten 'achter' op mannen. Toen werd niet alleen geargumenteerd dat vrouwen 'duidelijk' dommer waren, maar ook dat dit verschil 'erfelijk' was.

"In de afgelopen honderd jaar stegen zowel de IQ-scores van mannen als vrouwen, maar van vrouw en steeg die sneller", aldus Flynn. Een verklaring heeft hij ook klaar:

"Dat is een gevolg van de vooruitgang. De hersenen passen zich aan de complexiteit van de moderne wereld: ze groeien anders en werken anders. Dat verschil meet je bij IQ-testen. De stijging is duidelijker bij vrouwen dan bij mannen omdat ze in het verleden benadeeld waren."

Andere mogelijke verklaringen voor de 'opkomst van de vrouwelijke intelligentie' is de groeiende druk op vrouwen: multitasken tussen werk en gezin bijvoorbeeld. Of: 'vrouwen hadden altijd een hoger IQ-potentieel, maar kunnen dit nu pas realiseren'.

Beetje vreemd is dat wordt voorbijgegaan aan de meest duidelijke verandering van de afgelopen 100 jaar: educatie en emancipatie van vrouwen.

Vrouwen in ontwikkelde landen gaan even lang naar school als mannen, gemiddeld doen ze het zelfs beter: betere punten, minder zittenblijven. Er zijn momenteel ook meer vrouwen ingeschreven aan het hoger onderwijs dan mannen, en ze studeren ook vaker en sneller af. Alleen al dat effect kan de grootste stijging in het IQ bij vrouwen verklaren.

Dat ze een voorsprong hebben op mannen, IQ-scoregewijs dan toch, kan even goed liggen aan het feit dat ze meer tijd nemen om de test af te werken en dus minder denkfouten maken. Ook een teken van slimheid, jazeker, maar geen absoluut verschil. Of ze vullen gewoon vaker IQ-testen in online: wie er vaak afneemt, scoort vanzelf hoger.

Flynn concludeert dan ook terecht dat meer analyse nodig is om het effect te onderzoeken en te verklaren.

Hoewel IQ een correcte voorspeller is voor een bepaald soort intelligentie, dringen psychologen er al decennia op aan de scores niet te verwarren met 'slimheid'. Een combinatie van vaardigheden is nodig om succesvol te worden.

IQ is ook een controversiële maat: hij meet consequent verschillen in geslachten, klassen en rassen. De reden daarvoor is ook bekend: de IQ-score is enorm beïnvloedbaar. Woordgebruik, formulering en vragen zijn afgestemd op dat van blanke middenklassefamilies. De reden dat in de States zwarten consequent lager scoren is ondere andere te wijten aan het feit dat ze met een andere woordenschat zijn opgegroeid.

Flynn benadrukt dat meer onderzoek nodig is om het effect te verklaren. De psycholoog geldt als wereldautoriteit op vlak van IQ, wat te wijten is aan de ontdekking van het "Flynn-effect". Dat houdt in dat het IQ van de mens gemiddeld steeg met drie punten per decennium, oftewel 30 punten over een eeuw. Tegelijk werd aangetoond dat IQ niet erfelijk bepaald is en verbeterd kan worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes rond overgewicht

6 mythes rond overgewicht


Over overgewicht doen veel weetjes maar ook veel mythes de ronde. Dit zijn de vijf meest voorkomende:


MYTHE 1: Je moet vermageren als je BMI te hoog is
De body mass index of BMI is een goed beginpunt om te bepalen of je te veel weegt of niet. Een van de voordelen is dat het gewicht relateert aan je lengte.

Maar deze maat is niet perfect. Een BMI houdt geen rekening met je fitheid, je botstructuur of waar je extra gewicht vandaan komt: spieren of McDonalds. Spieren wegen immers zwaarder dan vet en wie erg gespierd is kan volgens zijn BMI (te) veel wegen, en toch amper vet bezitten. Nuance door een doktersbezoek is dus nodig.

MYTHE 2: Extra kilo's zijn altijd slecht nieuws
Ook hier weer een paradox: elke kilo te veel is slecht voor je gezondheid, maar mensen met licht overgewicht (BMI tussen 25 en 30) lijken net sterker te zijn en overleven vaker een hartoperatie. Ze zouden ook minder kans hebben om te sterven aan ademhalingsziektes, alzheimer, leveraandoeningen en andere ziektes.

MYTHE 3: Vermageren is altijd goed
Zelfs maar een klein beetje vermageren, heeft meteen een positief effect op je lichaam. Toch is vermageren niet altijd goed: jojo'en (waarbij je afvalt en even snel weer bijkomt) zet net een grotere druk op je hart, verstoort je metabolisme en veroorzaakt galstenen. Traag maar zeker afvallen door belangrijke veranderingen in je levensstijl is dus zeker beter dan een crashdieet.

Ook eetstoornissen als anorexia en boulemie kunnen leiden tot hartritmestoornissen en elektrolytische onevenwichten. Ook je tanden kunnen zwaar aangetast raken van het maagzuur in braaksel. "Beter vijf kilo overgewicht dan continu afvallen en weer bijkomen", klinkt het.

MYTHE 4: Slank is gezond
Het lijkt alsof slanke mensen zich geen zorgen moeten maken, maar niets is minder waar. Er zijn ook mensen zonder overgewicht die desondanks geen groenten of fruit eten, of roken als een ketter. Ook kan hun vetgehalte veel te hoog zijn. Intern vet verhoogt de kans op hartziekten, diabetes en kanker.

Een op vijf mensen die aan type 2-diabetes lijkt is slank. Zij krijgen de ziekte door hun genen, niet door te veel te eten en te weinig te bewegen. Wie slank is en rookt, heeft meer kans op long- en hart ziekten. Bovendien heeft een kwart van de slanke mensen minstens twee metabolische factoren met te hoge waarden, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel of triglyceriden.

MYTHE 5: Alle vet is slecht
Niet dus. Er bestaan verschillende soorten vet, waardoor mensen die even groot en even dik toch niet even gezond kunnen zijn. Vet aan de buik en taille is bijvoorbeeld gevaarlijker dan vet aan de heupen, kont en billen. Buikvet wordt onder andere gelinkt aan erectiestoonissen, Alzheimer en diabetes.

Ook wie vet opslaat in de lever is ongezonder dan wie dat niet doet. Het enige probleem hier mee is dat dit moeilijk te ontdekken valt. Over het algemeen kan je stellen dat vet slecht is voor iedereen, alleen is het voor sommigen slechter dan voor anderen.

MYTHE 6: Vet en fit, dat bestaat niet
Hier bestaat nog geen duidelijkheid over, ondanks alle nuances over gewicht en vet die we hierboven hebben gemaakt. De mate van overwicht speelt hier duidelijk een rol. Wie licht overgewicht heeft en een actief leven heeft, zal wel fitter zijn en minder vaak een hoge cholesterol of hartziekte hebben. Hoe gezonder en actiever je leeft, hoe minder de negatieve effecten van het overgewicht.

Ook fitheid is niet duidelijk omschreven. Veel is afhankelijk van hoe snel je hartslag terug normaal wordt. Hoe sneller het herstelt van de inspanning hoe beter. Dus zelfs als je niet meer afvalt, kan je maar beter blijven sporten: je doet er je hart en je longen een plezier mee.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zoveel namaak in beslag genomen

Nooit eerder zoveel namaak in beslag genomen


http://oi49.tinypic.com/2eaqw5z.jpg


Politie en douane hebben vorig jaar in ons land een recordaantal namaakartikelen onderschept: 4.297.806 tegenover 1.776.854 in 2010. Dat staat in de krant De Gazet van Antwerpen.

Valse sigaretten vormen de hoofdmoot, gevolgd door parfums en cosmetica: 114.479 verpakkingen tegenover 691 in 2009. Vooral met de verkoop van valse rookwaren misloopt de Belgische staat elk jaar miljoenen euro's aan btw en accijnzen.

De FOD Economie waarschuwde vorige week nog voor oplichters die goedkoop werkmateriaal (boormachines, zaagmachines...) voorzien van valse labels. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval

Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval


http://oi45.tinypic.com/ivfrlj.jpg


De Nederlandse multimiljonair Wim Zegwaard looft een miljoen euro uit voor informatie over criminelen die hem dit voorjaar overvielen in zijn zwaarbeveiligd woonhuis in Rijswijk. Dat meldt de krant De Telegraaf.

De totale beloning kan oplopen tot ruim een miljoen euro, meldt volgens de krant zijn advocaat Cees van Bavel.

Zegwaard en zijn partner werden eind maart door twee mannen bedreigd en gekneveld tijdens een brutale roofoverval. De daders gingen ervandoor met zo'n tien miljoen aan exclusieve horloges en sieraden.

Eerder meldde De Telegraaf dat geroofde horloges kort na de overval in het Antwerpse criminele circuit waren aangeboden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 300 miljoen landbouwvogels verdwenen sinds 1980

300 miljoen landbouwvogels verdwenen sinds 1980


http://oi48.tinypic.com/2da0rbq.jpg


Typische Europese landbouwvogelsoorten, zoals de veldleeuwerik, gaan aan een ijltempo achteruit. Sinds 1980 verdwenen 300 miljoen landbouwvogels. Dat blijkt uit de laatste wetenschappelijke data van Birdlife International en de European Bird Census Council, zo meldt Natuurpunt.

Van de 37 Europese landbouwvogelsoorten in de Farmland Bird Index, zijn er 22 die sterk in aantal achteruitgaan en slechts zes die er op vooruit gaan. In totaal daalde het aantal landbouwvogels met 52 procent sinds 1980. Dat komt overeen met 300 miljoen vogels die de laatste drie decennia verdwenen.

Oorzaak volgens de natuurorganisatie is de sterke achteruitgang van de akkerfauna in Europa door de intensivering van de landbouw. Monoculturen nemen het landschap over en bloemrijke akkerranden worden omgeploegd. Verder worden er veel meer kunstmest en pesticiden gebruikt. Daardoor is er voor veel soorten onvoldoende nest- en voedselgelegenheid, voert Natuurpunt aan.

De veldleeuwerik is één van de landbouwvogels die zijn leefgebied drastisch achteruit zag gaan. Het gevolg is een daling met 48 pct van het aantal veldleeuweriken de afgelopen 30 jaar. Voor Vlaanderen zijn de cijfers nog dramatischer: de populatie kende een achteruitgang van 95 pct. Ook de geelgors boert sterk achteruit. Sinds 1980 daalde de populatie met 42 pct in Europa en met 60 tot 70 pct in Vlaanderen.

"Momenteel onderhandelen het Europees Parlement en de lidstaten over de hervorming van het Europees landbouwbeleid. Zij hebben de sleutel in handen om deze neerwaartse trend te stoppen", zegt Annelore Nys, landbouwexpert bij Natuurpunt. "Als we nu niet ingrijpen, is het voor veel soorten te laat. Enkel een echte vergroening van het landbouwbeleid op basis van het principe 'publiek geld voor publieke diensten' kan het tij doen keren."

Natuurpunt wil dat directe inkomenssteun aan landbouwers wordt gekoppeld aan basisdiensten zoals ruimte voor hagen, poelen en bloemrijke zomen in het landbouwgebied, en extra vergoedingen voor landbouwers die meer inspanningen leveren voor natuur en milieu.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dvd heeft beste tijd gehad

"Dvd heeft beste tijd gehad"


http://oi47.tinypic.com/opcpbo.jpg


Steeds minder mensen kijken films en series op dvd. Ze kiezen er vaker voor om te kijken via de 'video on demand'-dienst van hun digitale tv-aanbieder. "De ontwikkeling van de dvd is vergelijkbaar met die van muziek", zegt Paul Solleveld, directeur van de branchevereniging NVPI, vandaag in het Algemeen Dagblad.

Uit recente voorspellingen van SEO Economisch Onderzoek blijkt dat de videotheek zijn langste tijd heeft gehad en dat de dvd langzaam zal verdwijnen. De omzet van dvd's was vorig jaar nog 227 miljoen euro. Dit jaar zal de jaaromzet waarschijnlijk dalen tot 165 miljoen en in 2015 is de verwachte omzet nog maar 74 miljoen euro.

Daar tegenover staat de opkomst van 'video on demand', waarbij de kijker tv-programma's of films en tv-series (tegen betaling) bestelt, om te bekijken wanneer dat hem het beste uitkomst. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvin Lee - I Hear You Knocking

Alvin Lee - I Hear You Knocking

Klik op de foto om hem te beluisteren





De legendarische Engelse gitarist en zanger Alvin Lee werd in de jaren ’60 beroemd als frontman van de band Ten Years After. Met deze band speelde hij op onder andere het legendarische festival Woodstock. Sinds begin jaren ’70 is hij solo gegaan en sindsdien staat hij aan de top in de blueswereld.



» Reageer (0)
14-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pantertweeling voorgesteld aan de wereld

Pantertweeling voorgesteld aan de wereld


http://oi46.tinypic.com/2qvqxpk.jpg


In Berlijn is de zwartepantertweeling Remaong en Farra voorgesteld aan het grote publiek.

Ze werden eind april geboren in het Tierpark.

De blauwogige panterwelpen bleven eerst nog wat braafjes in de rieten mand zitten, maar gingen uiteindelijk wel op verkenning en klauterden op boomstammen.

Zwarte panters zijn heel zeldzaam en nauwelijks te onderscheiden van zwarte luipaarden of zwarte cougars.  (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!