Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handenarbeid bant depressie


Handenarbeid bant depressie





Tuinieren, klussen en koken zijn ideaal om depressieve gevoelens te bannen. Fysieke arbeid helpt tegen neerslachtigheid. Zo stelt neurowetenschapper Kelly Lambert in haar nieuwste boek 'Lifting Depression' en staat te lezen op Express.be

Oertijd
De menselijke hersenen zien er met onze oerouders nog altijd hetzelfde uit, alleen waren onze voorouders de hele dag bezig. Ons modern, comfortabel leven past niet in dat brein, waardoor het depressief wordt.

Zelfvertrouwen
Wie fysiek bezig is, is in staat om meer moeite te doen voor beloning. Hierdoor krijgt iemand meer zelfvertrouwen en reageert die gemotiveerder, twee eigenschappen die een depressie kunnen voorkomen.

Hersenen
Volgens Lambert vormen emotie, beweging en denken één geheel. Door te bewegen worden bepaalde delen van de hersenen geactiveerd en worden nieuwe hersencellen aangemaakt. Door deze aan te maken, kan een depressie verminderen. Handenarbeid is daarbij zeer belangrijk, de hersenen worden zo meer geactiveerd dan andere lichaamsdelen





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de stroom van het leven




http://img4.imageshack.us/img4/9806/yasmine2.jpg



de stroom van het leven
voelde te zwaar voor jou
het water te woelig
en veel te diep
je probeerde wel te springen
van steen naar steen
maar kon de stroming niet ontwijken
en je viel
steeds vaker
steeds harder
tot je niet meer op kon staan
en uitgeput bleef je liggen
liet je ogen
verlangend over de oevers dwalen
maar je hart had het afscheid
reeds herkend

in jouw handen openden zich
de vleugels van een glazen vlinder
breekbaar teer en zo vertederend mooi
en je liet hem vrij
je sloot je ogen
en liet jouw heden en verleden los
liet je drijven
tegen de stroom in
en onder het fladderen van zijn vleugels
blies jij je laatste adem uit




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prosper De Troyer (1880-1961)


Mark Uytterhoeven schenkt archief kunstenaar-grootvader aan Mechels Stadsarchief



http://img39.imageshack.us/img39/1372/markuytterhoeven.jpg



Tv-maker Mark Uytterhoeven heeft het archief van zijn grootvader, de schilder Prosper De Troyer (1880-1961), aan het Mechelse Stadsarchief geschonken. Dat maakte de stad Mechelen bekend.

Dat Uytterhoeven het integrale archief, dat 15 dozen telt, aan het Stadsarchief schenkt, is volgens de stad Mechelen een "laatste eerbetoon" aan zijn grootvader. Ook zou Uytterhoeven ermee willen aangeven dat kunstenaarsarchieven tot het collectief erfgoed behoren en niet zomaar in het commerciële circuit mogen verdwijnen.

De schetsboekjes, foto's, dagboeken en andere, die groeiden tot een organisch geheel, zouden daardoor vaak verspreid raken over verschillende privéverzamelingen en hun samenhang verliezen. Dat bemoeilijkt wetenschappelijk onderzoek.

Garantie
"Het is een van de laatste dingen die ik voor mijn grootvader kan doen", zegt Uytterhoeven in een persbericht van de stad Mechelen. "Het professionele stadsarchief van Mechelen staat garant voor een degelijke en permanente bewaring van zijn archief. Dat stelt me gerust."


Prosper De Troyer (Destelbergen, 26 december 1880 - Duffel, 1 juni 1961) was een Belgisch kunstschilder.



http://img30.imageshack.us/img30/4552/prosperdetroyer.jpg
Prosper de Troyer met zelfportret




Hij volgde zijn opleiding aan Sint-Lucas te Oostakker. Hij startte in Gent als leerjongen in beeldhouwateliers, bij een schilderijrestaurateur en in een smidse. Tijdens zijn legerdienst volgt hij in Mechelen avondlessen aan de Academie voor Beeldende Kunsten, onder directeur/kunstschilder Willem Rogier. Hij zet zijn studies verder tot 1907 en vestigt zich er als kunstschilder aan de Brusselsesteenweg 28.

In Mechelen maakt hij kennis met Rik Wouters, en neemt tijdens Wereldoorlog I deel aan de tentoonstellingen van de kunstkring “Doe stil voort”. Hij wordt eerst beïnvloed door Eugène Laermans en Jakob Smits, later door de futuristen. Hij assimileert aanvankelijk het neo-impressionisme, dan het fauvisme en het kubisme (1918-1919). Hij evolueert vanaf 1920 naar de abstractie en adopteert rond 1921 de zgn. “zuivere beelding” , met een aantal abstracte werken waarbij de realiteit op geometrische wijze wordt geschematiseerd. In 1922 keert hij resoluut terug naar de figuratieve vormgeving en in het bijzonder naar het expressionisme.

Met thema’s als de moeder, het kind, de mens, het landschap en religieus geïnspireerd werk evolueert hij naar een zeer persoonlijk expressionisme met krachtig opgebouwde schilderijen rond zijn familiaal leven in een sterk vereenvoudigde expressieve vormentaal. Hij is bevriend met Michel de Ghelderode, Alfred Ost, Felix De Boeck, Georges Marlier, Frans Mertens en Edmond Grégoire. Exposeeert o.a. in Amsterdam, Belgrado, Berlijn, Bern, Boedapest, Firenze, Genève en Parijs. Op 12/08/1958 was prof. Joos Florquin met het B.R.T.-programma “Ten huize van” te gast in Mechelen bij De Troyer. Werken van de kunstenaar bevinden zich o.m. in musea te Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen en Oostende.

De Stedelijke Musea Mechelen plannen een tentoonstelling over de Troyer. In 2011 is het 50 jaar geleden dat de kunstenaar overleed.





» Reageer (0)
26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van 16 in babylichaam sleutel tot eeuwig leven?


Meisje van 16 in babylichaam sleutel tot eeuwig leven?


Brooke Greenberg (links) is 16 jaar en haar zus Carly (13).



Brooke Greenberg uit Maryland is zestien jaar, maar weegt amper 7 kilo en is 76 centimeter groot. Ze kan niet spreken, enkel gevoelens uitdrukken. Brooke is met andere woorden nog een kleuter. Is het meisje de sleutel tot de eeuwige jeugd?

Sterfelijkheid
Wetenschappers zijn van oordeel dat Brooke een genetische mutatie heeft ondergaan waardoor haar groei wordt afgeremd. "Zonder op sensatie belust te zijn, kan het meisje ons antwoorden geven op de vraag waarom de mens sterfelijk is", zegt dr. Richard Walker van de Universiteit van South Florida aan ABC News.

Verouderingsproces ontcijferen
De artsen hopen inderdaad via Brooke de genetische codes te ontdekken die bepalen waarom een mens ouder wordt. Volgende stap is het gen te isoleren en zo de mensheid misschien de eeuwige jeugd te schenken. "Als we het bij het verkeerde eind hebben, kan men ons niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben", vervolgt Walker.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine hing zich op aan boom

Yasmine hing zich op aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich


Yasmine je moet het moeilijk hebben gehad en vreselijk eenzaam zijn geweest... Je was een prachtmeid . Vele zullen je missen...


Om haar te beluisteren druk op de foto







Yasmine (37) heeft zichzelf gisteren van het leven beroofd door zich op te hangen aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich. Rond 14u vond de politie het stoffelijke overschot van de zangeres en tv-presentatrice. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Yasmine, die zelf in Edegem woonde en na de liefdesbreuk met Marianne Dupon in een depressie zat, was bij haar zus Inge langsgegaan in de Hoogbunderlaan in Kontich. Rond het middaguur haalde Inge haar kinderen van school en toen ze terug thuiskwam, was er geen spoor meer van haar zus. Toen Yasmine haar gsm niet meer beantwoordde, belde Inge de politie. Die vond na een korte zoektocht op 100m van het huis het stoffelijke overschot van de zangeres. Ze had een metalen draad aan een tak vastgemaakt en zich verhangen.


In Edegem opent het gemeentebestuur vandaag een rouwregister voor Yasmine
Het rouwregister ligt in de raadszaal van het Edegemse gemeentehuis in de Kontichstraat. Ondertekenen kan vrijdag tussen 14 en 17 uur, en zaterdag tussen 10 en 16 uur.










» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer wakkert de liefde aan


Zomer wakkert de liefde aan





De jaargetijden doen wat met het liefdesvuur. Tijdens de lente gaan we op zoek naar een nieuwe prins en de romantiek viert, vooral bij dames, hoogtij tijdens de zomer. Eén en ander blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa.nl.

Zelfzekerder
Volgens het onderzoek is juni de ideale maand om verliefd te worden en te daten. Alleenstaanden voelen zich die periode het best in hun vel en voelen zich daardoor zelfzekerder. Meer romantische gevoelens vieren hoogtij tijdens de zomer. De zomerzon wakkert het liefdesvuur sterker aan. Mannen zijn minder seizoensgebonden: zij vinden ook de winter geschikt voor romantiek.

Klusjes
Opvallend is dat ook de lente een populaire periode blijkt om te gaan samenwonen en te klussen. Mannen verkiezen het voorjaar voor de meeste karweitjes, vrouwen doen dit liever tijdens de winter.

Baby
Als het over de geboorte van een baby gaat, geniet bij beide geslachten de zomer alle voorkeur. De belangrijkste reden is het zwangerschapsverlof, die kan dan aan de vakantie gekoppeld worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson overleden

Na Yasmine nu ook Michael Jackson overleden



http://img36.imageshack.us/img36/8868/michaeljacksony.jpg




 Michael Jackson is vanavond (onze tijd) op 50-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. De 'King of Pop' werd vanavond (namiddag in de VS) in allerijl naar een ziekenhuis in Los Angeles overgebracht, na een hartstilstand bij hem thuis in Holmby Hills. Verpleegkundigen probeerden de popster, die niet meer ademde, nog wel te reanimeren maar tevergeefs. Zijn polsslag kwam nooit terug, weet tmz.com. Volgens de showbizz-site was Jackson dus al dood toen de hulpverleners aankwamen. Ook in het UCLA hospitaal, waar hij al in een diepe coma lag, reageerde Jackson totaal niet meer op reanimatiepogingen. Het ziekenhuis ligt op amper zes minuten rijden van Jacksons verblijfplaats.

Wenende La Toya
Michaels zus La Toya snelde het ziekenhuis al wenend binnen. Het popfenomeen laat drie kinderen achter Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson en and Prince "Blanket" Michael Jackson II. Michael zelf is het zevende kind van negen uit de wereldberoemde Jacksonfamilie.

Michael Jackson was zijn 'This-Is-It'-concertenreeks van liefst 50 optredens in Londen aan het voorbereiden. Daarom zou hij net in "goede vorm" geweest zijn, volgens ingewijden. Hij zou zijn veelbesproken comeback dus nooit halen.

Thriller
Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in het plaatsje Gary in de Amerikaanse staat Indiana. Hij geldt als één van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Zijn topalbum Thriller (1982) ging bijna 108 miljoen keer over de toonbank en is daarmee al meer dan 25 jaar de best verkochte plaat ooit. Wereldwijd verkocht Wacko Jacko, zoals hij om zijn excentrieke levensstijl genoemd werd, 750 albums.

Kreetjes
Overbekend zijn zijn specifieke ritmische danspasjes, waarvan de 'moonwalk' het beste voorbeeld is. Hij werd ook beroemd om zijn hoge kreetjes waarbij hij nogal graag ook naar zijn krui greep.

De laatste jaren verschoof de aandacht voor zijn muziek meer en meer naar die voor zijn obscure privéleven. Hij kwam in opspraak in verband met kindermisbruik, waarvoor hij uiteindelijk vrijgesproken werd. Boze tongen beweren dat dat de King of Pop veel geld gekost heeft. Zelf werd Jackson al op heel jonge leeftijd een ster. Hij maakte deel uit van de beroemde Jackson Five.

Huid
Zijn gezondheid is altijd een issue geweest voor Jacko. Volgens hardnekkige geruchten zou hij aan huidkanker geleden hebben. Hij liet zijn oorspronkelijk donker getinte huid ook 'afbleken' en liep vaak met een masker rond.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres Yasmine overleden



Zangeres Yasmine overleden

Om meisjes aan de macht te beluisteren druk op de foto







Zangeres en televisiepresentatrice Yasmine is overleden op 37-jarige leeftijd. Ze heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Dat meldt VRT-nieuws.

Televisiewerk
Yasmine werd op 3 maart 1972 geboren als Hilde Rens in Kontich. Ze was een Vlaamse zangeres en tv-presentatrice, bekend van onder meer 'De Rode Loper' en 'Zo is er maar één', een muziekprogramma waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Ze zou ook de zomertoer van het programma presenteren.

Haar tv-carrière begon ze bij de commerciële zender VTM in 1993. Eind de jaren '90 stapte ze over naar de VRT.

Hits
Als zangeres scoorde ze hits als 'Vraag me niet waarom', 'Meisjes aan de macht' en 'Porselein'. In 1991 debuteerde ze met haar album 'Mooi zo'. Ze toerde tegenwoordig ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen. Op 12 juli was er nog een optreden gepland op het festival Lage Landen in Eeklo, zo meldt haar website.








Holebi-icoon
Yasmine gold als een icoon voor de holebi-beweging in Vlaanderen. Toen ze zich outte als lesbienne, ruim tien jaar geleden, was dat nog altijd moedig. Haar eerste 'bekende' relatie was met Alexandra Potvin.


De mol
Alles veranderde toen de zangeres Marianne Dupon, bekend als winnares van het tweede seizoen van het TV1-programma "De Mol", leerde kennen. In 2001 werden ze een koppel, in 2003 trouwden ze.

 

 
http://img99.imageshack.us/img99/1545/yasmineoverleden.jpg



Liefde

"De hele wereld mag weten dat ik in de zevende hemel ben", verkondigde Yasmine toen. "Marianne is de liefde van mijn leven. Wat ik voor haar voel, heb ik nog nooit voor iemand gevoeld. We hebben allebei al heel wat meegemaakt en we proberen er nu samen iets moois van te maken".

Breuk
Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren. Het was Marianne die het meisje gedragen had. In april van dit jaar hebben de twee hun relatie na 8 jaar, waarvan 6 jaar huwelijk, verbroken.








"De beproevingen die ieder koppel moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug", analyseerde Dag Allemaal.

Het weekblad Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad.

Volgens de geruchten ligt de relatiebreuk aan de basis voor haar dood ligt. Na de bekendmaking van de breuk leek het voor vrienden en collega's slecht te gaan met Yasmine. "We maakten ons allemaal zorgen om haar, maar het leek dat ze goed werd opgevangen door haar vrienden", verklaarde een aangeslagen Geena Lisa op het radionieuws. (br.hln)





» Reageer (0)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs dagje aan zee is voor steeds meer Vlamingen te duur


Zelfs dagje aan zee is voor steeds meer Vlamingen te duur





Liefst 80.000 Vlamingen hebben dit jaar al een aanvraag ingediend om via het Steunpunt Vakantieparticipatie op dagtrip te gaan of een vakantie te boeken in Vlaanderen. Dat zijn er nu al meer dan in 2008, zo schrijven Het Belang van LImburg en Gazet van Antwerpen.

Voordelige tarieven
Het Steunpunt Vlaanderen werd in 2001 door Toerisme Vlaanderen opgericht om mensen die het financieel moeilijk hebben toch de gelegenheid te bieden op vakantie te gaan. Het Steunpunt heeft bij honderden uitbaters van logies en attracties voor hen voordelige tarieven bedongen.

Nog geen crisiseffect
Het aantal Vlamingen dat aanklopt bij het Steunfonds blijft jaar na jaar stijgen. Marianne Schapmans van Toerisme Vlaanderen: "Door de grotere bekendheid van het Steunpunt stijgt de vraag veel sneller dan het aanbod. En dan voelen we het effect van de crisis nog niet: dat verschillende mensen hun job kwijt zijn, gaan we pas vanaf volgend jaar in de cijfers merken."

Dagtrip naar kust
Van de vakantiegangers trekt 80 procent naar de kust, 13 procent is nog nooit met vakantie geweest. De dagtrips spannen de kroon, met 65.014 vakantiegangers in 2008. De georganiseerde vakanties zijn goed voor 3.994 mensen, individuele vakanties waren er voor 2.478 mensen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


http://img72.imageshack.us/img72/672/edithpiaf6.jpg



Liefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf hebben 67.000 euro opgebracht bij veilinghuis Christie's in Parijs. De 54 brieven werden via de telefoon gekocht door een onbekende bieder.

De brieven werden tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 geschreven en waren gericht aan de Franse wielerkampioen Louis Geradin. Hun relatie eindigde in 1952 toen de zangeres trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

De zangeres, bekend van het nummer "Non, je ne regrette rien", had een turbulent leven, vol liefdesaffaires, drugs- en alcoholgebruik.
Piaf overleed in 1963 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms meer vet in slaatje van


Soms meer vet in slaatje van supermarkt dan in Big Mac





Sommige slaatjes uit de supermarkt bevatten meer vet, zout en calorieën dan een Big Mac uit een restaurant van MacDonald's. Dat meldt de Telegraph op basis van een Brits onderzoek. Volgens de studie bevat een slaatje uit de supermarkt gemiddeld 412 calorieën en 20,3 gram vet. Dat is maar een fractie gezonder dan een Big Mac die 490 calorieën en 24 gram bevat. Voor de studie werden 20 verschillende voorverpakte slaatjes onderzocht.

Mayonaise
Voor je een slaatje koopt, kan je dus best even naar de verpakking kijken. Met meer dan 400 calorieën kan je zo'n slaatje moeilijk gezond noemen. De onderzoekers stelden vast dat de meest ongezonde slaatjes vaak mayonaise of andere sausjes bevatten. In sommige slaatjes worden die 'dikmakers' heel genereus toegevoegd.

855 calorieën
Eén slaatje in het onderzoek bevatte liefst 43 gram vet. Een ander product deed het nog slechter met 66,3 gram vet, goed voor 855 calorieën. Daarvoor kan je bij Mac Donald's gerust een hamburger en een portie frietjes bestellen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


 



Archeologen hebben in Duitsland het oudste door mensen gemaakte muziekinstrument ter wereld gevonden. Het gaat om een 35.000 jaar oude fluit, vervaardigd uit het bot van een vale gier.

De ontdekking werd gedaan in de grot Hohle Fels, een bekende vindplaats in het zuiden van Duitsland. De fluit werd niet in zijn geheel gevonden, maar in twaalf stukken die door archeologen weer aan elkaar zijn gezet. Het instrument is 22 centimeter lang, heeft vijf gaten en een mondstuk.

  

 




Oostenrijk en Frankrijk te kijk gezet

"Het is ondubbelzinnig het oudste instrument ter wereld", aldus archeoloog Nicholas Conard van de Universiteit van Tübingen, wiens onderzoeksteam de ontdekking op zijn naam mag schrijven. De ouderdom van een fluit die eerder in Oostenrijk werd gevonden wordt geschat op 19.000 jaar en een groep fluiten in Frankrijk is vermoedelijk 30.000 jaar oud.

Ook beeldje van mammoetivoor
De ontdekking van de fluit in de Hohle Fels werd pas vandaag naar buiten gebracht, maar werd al gedaan in september vorig jaar. Toen werd op dezelfde plek ook een beeldje van mammoetivoor gevonden, dat mogelijk het oudste snijwerk in menselijke vorm is. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil alleen zijn



De afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/9748/noagc8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Ik wil alleen zijn
alleen met de blauwe zee
daar wil ik liggen op het strand
lekker in het zand.

Ik wil alleen zijn
alleen in mijn bed
daar wil ik  dromen
over een bos met vele bomen

Ik wil alleen zijn
alleen zijn in een wei met witte paarden
alleen zijn om te denken
daar kan niemand mij nog krenken

Ik wil alleen zijn
alleen zijn met de maan
dan kan ik dromen
van de dingen die ik mis





» Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


http://img209.imageshack.us/img209/1429/bertkruismans.jpg
Bert Kruismans.


Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse gemeenschap, wordt in het Naamse Jambes de eerste editie van het Vlaams humorfestival in Wallonië georganiseerd. Bert Kruismans, Wim Helsen en Gili zullen hun voorstelling voor de gelegenheid in het Frans vertalen. Het gaat om een initiatief van Bplus, dat al enkele jaren activiteiten organiseert rond de Vlaamse feestdag in het zuidelijke landsdeel en omgekeerd. Op die manier wil de organisatie bruggen bouwen tussen beide culturen.

'La Flandre pour les nuls'
"Deze keer zullen we testen of de Vlamingen en Franstaligen om dezelfde zaken moeten lachen", aldus voorzitter Gilles Vanden Burre. "We weten al dat de Vlaamse humor iets assertiever en gedurfder is dan de Waalse." Bert Kruismans start later op het jaar met de voorstellingen van 'La Flandre pour les nuls', zijn eerste show in het Frans. Op 11 juli zal hij al een voorproefje geven. Ook Gili komt niet onbeslagen op het ijs. Hij trad al aan in de tv-show 'Le Plus Grand Cabaret du Monde' op France 2.

Louis Michel en Wilfried Martens
Bplus werd opgericht in 1998 en strijdt sindsdien tegen het separatisme in België. Geheel tegen de huidige tendens in ijvert de organisatie voor een staatshervorming waarbij bepaalde bevoegdheden opnieuw op het federale niveau worden geregeld. De sociale zekerheid moet volgens Bplus absoluut landelijk georganiseerd blijven. Onder meer Louis Michel, Rudy Aernoudt, Anne-Marie Lizin en Wilfried Martens zijn lid van de organisatie.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant


Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant






Fijne kerel, die Johnny Depp. Vinden ze ook in de Gibson Bar & Steakhouse in Chicago, waar Johnny een fooi van 4.000 dollar (2.840 euro) op tafel gooide. De 46-jarige acteur vierde de première van zijn nieuwe film 'Public Enemies' met een groep vrienden onder wie zijn tegenspeelster Marion Cotillard en regisseur Michael Mann. De rekening bedroeg 4.400 euro.

"Coole vent"
Ober Mohammed A. Sekhani: "Depp was hier met vijftien mensen, we hebben de tip onder twaalf obers verdeeld. Depp is de beste ster die ik ooit heb geserveerd. Zijn respect voor mensen is fenomenaal. Hij houdt van Chicago, en dat is wederzijds. Depp is een vrijgevige en coole kerel".







Het is niet de eerste keer dat Johnny een goede service uitbundig beloont. Vorig jaar gaf hij een tip van 1.500 dollar na een diner in Wisconsin. De rekening bedroeg toen 2.600 euro.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/album_large_945123.jpg


De 17-jarige Khagendra Thapa Magar mag zich binnen vier maanden de kleinste mens ter wereld noemen. Op dag van zijn achttiende verjaardag zal hij officieel in het Guinness World Book of Records worden opgenomen. De Nepalese tiener weegt 4,5 kilo en is 51 centimeter groot. Kortom het formaat van een uit de kluiten gewassen baby.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/13/8/album_large_945128.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat loopt week rond met pijl door lichaam


Kat loopt week rond met pijl door lichaam


http://img4.imageshack.us/img4/6609/katjed.jpg



In Groot-Brittannië heeft een kat een week rondgecrosst met een pijl door het lichaam. Dave verdween begin juni in Norfolk en keerde pas een week later terug naar huis. Zijn baasje Andrew Childerhouse zag het gehavende dier, doorboord door een pijl, al waggelend door zijn tuin strompelen. De pijl had zich een weg door de nek van het beest gebaand. Vitale organen werden evenwel niet geraakt.

"Wie kan mijn kleine lieverd nu zoiets aandoen? Volgens de politie is hij beschoten vanop ruime afstand. Maar ik denk daar anders over. Ze hebben Dave moedwillig en van dichtbij toegetakeld", zegt Childerhouse in de Daily Mail. Het elf maanden oude katje werd vijf dagen op intensieve zorgen gehouden maar komt dankzij de nodige antibiotica stilaan weer bij bewustzijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen straf bij slecht rapport

Geen straf bij slecht rapport


http://img3.imageshack.us/img3/8964/maap.jpg



De examens zitten erop, alleen is het nog spannend wachten op het ultieme moment: het rapport. Nadat de ouders ook de moeilijke examenperiode hebben doorgesparteld, dienen ze straks even pedogisch te reageren op de eindresultaten. Niet altijd makkelijk, zeker niet als de punten tegenvallen.

Schooljaar
Een slecht rapport komt nooit als een blok uit de hemel gevallen. Tijdens het schooljaar moeten al dingen opgevallen of overlegd zijn met de schooljuf. Net daarom is een goede opvolging tijdens het schooljaar van uiterst belang.

Dialoog
"Een slecht rapport vraagt geen straf", stelt opvoedingscoach Jan Jacobs. "Een slecht rapport, herexamens of blijven zitten is op zich al erg slecht nieuws. Daarnaast verklein je de kans dat je tot een gesprek komt over de toekomstplannen. Grijp deze kans om tot een goed gesprek te komen met je kind en maak concrete afspraken. Ook een gesprek met de leerkrachten is erg belangrijk. Misschien valt de richting te zwaar voor het kind, ook je kind moet inspraak krijgen, zeker als het groter wordt".

1. Is je kind ook ontgoocheld, probeer dan de oorzaak van die ontgoocheling na te gaan en ga samen op zoek naar methoden om het volgende keer beter te doen. Heeft hij of zij bepaalde zaken wel goed gedaan, moet dat ook gezegd. Het zelfvertrouwen kan er alleen maar wel bij varen.

2. Hou rekening met de interesses en het kunnen van je kind. Heeft je kind echt wel zijn best gedaan, dan mag je zeker niet straffen. Misschien kunnen bepaalde gevolgen bij jonge kinderen nog iets uithalen, maar bij jongeren heeft dat weinig of geen effect.

3. Wil je toch reageren, geef dan een nuttige én aan het vak gerelateerde opdracht. Laat het kind bepaalde stukken herhalen en ondervraag hem daar enkele dagen later nog eens over. Een straf als huisarrest of geen computer schieten hun doel volledig voorbij.

4. Ook al vind jij het rapport van je kind niet goed, misschien is het voor hem toch niet zo slecht. Vergelijk het resultaat van je kind niet met dat van zussen, broers, of klasgenoten. Kijk naar zijn mogelijkheden, vorige resultaten en inspanningen. (br.hln)





» Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden we steeds angstiger?


Waarom worden we steeds angstiger?


 



Vrouwen worden steeds maar angstiger. Pandemieën, ziekte, recessie: redenen genoeg om dagen en nachten te tobben over al het leed dat misschien kan gebeuren. Angst is een vreselijke aandoening dat het plezier van ons leven wegneemt. Angst is het meest voorkomende geestelijke gezondheidsprobleem in de hele wereld. Wat doe je eraan?

Britse organisaties zien het aantal angstige mensen die hulp inroepen, stijgen. Als gevolg van de economische recessie, kampen Britten met slapeloze nachten en paniekaanvallen. Sinds kort werden er zelfs 'angstklinieken' opgestart, die vooral worden bezocht door mensen die hun baan verloren hebben. Ontslag brengt immers een hele rits aan emoties teweeg, gaande van schuldgevoel, schaamte, hulpeloosheid en hopeloosheid. Net die emoties liggen, als we er niet bijzonder goed mee weten om te gaan, aan de basis van angst.

Meer angst
"Vergeleken met onze voorouders en de door oorlog verscheurde naties, hebben we ons op het eerste gezicht weinig zorgen te maken. Hoe komt het dan toch dat deze gevoelens meer voorkomen? Waarom worden we een angstig volk?", zo vraagt journaliste Martin zich af in de Daily Mail.



Angst en angst is twee. Angst is altijd een emotionele reactie op gevaar. Dat zie je aan fysieke symptomen als verhoogde hartslag, zweten, hartkloppingen, spierspanning, kolkende maag of kortademigheid. En toch is niet alle angst over dezelfde kam te scheren. "Trekt iemand een mes naar je, dan kan je terecht bang worden", stelt Martin. "Daarnaast bestaat er angst als reactie op wat er denkbeeldig zou kunnen gebeuren. Wat als iemand een mes naar me trok? Wat als ik morgen ontslagen ben? Wat als mijn baas denkt dat ik incompetent ben? Wat als er iets met mijn kinderen gebeurt? Die angsten zouden moeten verdwijnen".

Drang naar controle
Wat we vergeten, is hoe flexibel en veerkrachtig we in werkelijkheid zijn. Ook beseffen we onvoldoende hoe ongelooflijk gelukkig en bevoorrecht we zijn. De reden waarom Westerlingen meer angsten voelen, is onze drang naar controle. We willen overal vat op krijgen. Dat stelt ook auteur Patricia Pearson in haar boek 'A Brief History of Anxiety '. "Hoewel Latijns-Amerikanen armer zijn, een lagere levensverwachting, meer onrecht, minder rijkdom en succes kennen, ervaren zij toch minder angsten. Zowel de Cubanen als Mexicanen werden getroffen door orkanen. Terwij de Amerikanen schreeuwden over wie verantwoordelijk was, bouwden de Latijns-Amerikaanse slachtoffers opnieuw hun huis op en dansten ze nadien de samba".


 
 




Leren ontspannen is een kunst, waarbij we moeten onthouden dat niet alles te controleren valt. Zekerheden en garanties krijg je niet in het leven, evenmin hebben we controle op wat er met onze dierbaren kan gebeuren. Proberen helpt niet, rustig worden wel door elke dag te genieten.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Zit je in de angstgreep, heb je geen boodschap aan iemand die je komt vertellen hoe gelukkig en content je wel door het leven mag wandelen. En toch kan je, volgens de auteur, elke angst de baas.

Confrontatie
Er zijn tientallen tips en trucjes om angst te onderdrukken. Let op je ademhaling, doe aan yoga, pilates, let op je voeding, drink geen alcohol.... "Of deze effectief helpen, blijft maar de vraag", stelt Martin . "Hoogstens verlichten ze even de symptomen. De effecten zijn tijdelijk. Wat deze dingen doen, is angsten proberen te vermijden. Dat is geen oplossing, weglopen ervan maakt niet dat deze weggaan. Leer je angsten te begrijpen, zoek naar de oorzaken en tracht te achterhalen welke rol die spelen. In onze maatschappij vermijden we die confrontaties teveel, eerlijkheid maakt ons ongemakkelijk. Eerder geloven we dat het echte leven een Walt Disneyfilm is. We willen geloven in een lang en gelukkig leven. Bovendien maakt onze Westerse cultuur het extra moeilijk. Het concurrentievermogen, de aanbidding van perfectie, beroemdheid en succes, de ongekende druk, de bovenmenselijke verwachtingen van vrouwen en kinderen: ze genereren angsten van de wieg tot het graf".(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerd


Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerd



http://img25.imageshack.us/img25/9488/dikstemeisje1.jpg



De dikste tiener in Engeland is niet meer. De zestienjarige Georgia Davis keerde dit weekend terug uit Amerika, waar ze een spectaculaire vermageringskuur onderging. "Nu houd ik van mezelf", juicht Georgia Davis.

De tiener woog tot voor kort 210 kilogram droog aan de haak. Nu is ze vermagerd tot 93 kg. "Ik houd van mijn gezicht en de vorm van mijn lichaam. Het voelt alsof ik weer iets kan bereiken", zegt ze. "Toen ik terugkwam van het Amerikaanse kamp, herkende mijn moeder me niet. Daarna kon ze alleen nog maar huilen."



  
http://img25.imageshack.us/img25/8286/dikstemeisje.jpg



In september keert ze terug naar Amerika om haar streefgewicht van 76 kilogram te bereiken. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!