Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


http://img72.imageshack.us/img72/672/edithpiaf6.jpg



Liefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf hebben 67.000 euro opgebracht bij veilinghuis Christie's in Parijs. De 54 brieven werden via de telefoon gekocht door een onbekende bieder.

De brieven werden tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 geschreven en waren gericht aan de Franse wielerkampioen Louis Geradin. Hun relatie eindigde in 1952 toen de zangeres trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

De zangeres, bekend van het nummer "Non, je ne regrette rien", had een turbulent leven, vol liefdesaffaires, drugs- en alcoholgebruik.
Piaf overleed in 1963 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms meer vet in slaatje van


Soms meer vet in slaatje van supermarkt dan in Big Mac





Sommige slaatjes uit de supermarkt bevatten meer vet, zout en calorieën dan een Big Mac uit een restaurant van MacDonald's. Dat meldt de Telegraph op basis van een Brits onderzoek. Volgens de studie bevat een slaatje uit de supermarkt gemiddeld 412 calorieën en 20,3 gram vet. Dat is maar een fractie gezonder dan een Big Mac die 490 calorieën en 24 gram bevat. Voor de studie werden 20 verschillende voorverpakte slaatjes onderzocht.

Mayonaise
Voor je een slaatje koopt, kan je dus best even naar de verpakking kijken. Met meer dan 400 calorieën kan je zo'n slaatje moeilijk gezond noemen. De onderzoekers stelden vast dat de meest ongezonde slaatjes vaak mayonaise of andere sausjes bevatten. In sommige slaatjes worden die 'dikmakers' heel genereus toegevoegd.

855 calorieën
Eén slaatje in het onderzoek bevatte liefst 43 gram vet. Een ander product deed het nog slechter met 66,3 gram vet, goed voor 855 calorieën. Daarvoor kan je bij Mac Donald's gerust een hamburger en een portie frietjes bestellen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


 



Archeologen hebben in Duitsland het oudste door mensen gemaakte muziekinstrument ter wereld gevonden. Het gaat om een 35.000 jaar oude fluit, vervaardigd uit het bot van een vale gier.

De ontdekking werd gedaan in de grot Hohle Fels, een bekende vindplaats in het zuiden van Duitsland. De fluit werd niet in zijn geheel gevonden, maar in twaalf stukken die door archeologen weer aan elkaar zijn gezet. Het instrument is 22 centimeter lang, heeft vijf gaten en een mondstuk.

  

 




Oostenrijk en Frankrijk te kijk gezet

"Het is ondubbelzinnig het oudste instrument ter wereld", aldus archeoloog Nicholas Conard van de Universiteit van Tübingen, wiens onderzoeksteam de ontdekking op zijn naam mag schrijven. De ouderdom van een fluit die eerder in Oostenrijk werd gevonden wordt geschat op 19.000 jaar en een groep fluiten in Frankrijk is vermoedelijk 30.000 jaar oud.

Ook beeldje van mammoetivoor
De ontdekking van de fluit in de Hohle Fels werd pas vandaag naar buiten gebracht, maar werd al gedaan in september vorig jaar. Toen werd op dezelfde plek ook een beeldje van mammoetivoor gevonden, dat mogelijk het oudste snijwerk in menselijke vorm is. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil alleen zijn



De afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/9748/noagc8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Ik wil alleen zijn
alleen met de blauwe zee
daar wil ik liggen op het strand
lekker in het zand.

Ik wil alleen zijn
alleen in mijn bed
daar wil ik  dromen
over een bos met vele bomen

Ik wil alleen zijn
alleen zijn in een wei met witte paarden
alleen zijn om te denken
daar kan niemand mij nog krenken

Ik wil alleen zijn
alleen zijn met de maan
dan kan ik dromen
van de dingen die ik mis





» Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


http://img209.imageshack.us/img209/1429/bertkruismans.jpg
Bert Kruismans.


Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse gemeenschap, wordt in het Naamse Jambes de eerste editie van het Vlaams humorfestival in Wallonië georganiseerd. Bert Kruismans, Wim Helsen en Gili zullen hun voorstelling voor de gelegenheid in het Frans vertalen. Het gaat om een initiatief van Bplus, dat al enkele jaren activiteiten organiseert rond de Vlaamse feestdag in het zuidelijke landsdeel en omgekeerd. Op die manier wil de organisatie bruggen bouwen tussen beide culturen.

'La Flandre pour les nuls'
"Deze keer zullen we testen of de Vlamingen en Franstaligen om dezelfde zaken moeten lachen", aldus voorzitter Gilles Vanden Burre. "We weten al dat de Vlaamse humor iets assertiever en gedurfder is dan de Waalse." Bert Kruismans start later op het jaar met de voorstellingen van 'La Flandre pour les nuls', zijn eerste show in het Frans. Op 11 juli zal hij al een voorproefje geven. Ook Gili komt niet onbeslagen op het ijs. Hij trad al aan in de tv-show 'Le Plus Grand Cabaret du Monde' op France 2.

Louis Michel en Wilfried Martens
Bplus werd opgericht in 1998 en strijdt sindsdien tegen het separatisme in België. Geheel tegen de huidige tendens in ijvert de organisatie voor een staatshervorming waarbij bepaalde bevoegdheden opnieuw op het federale niveau worden geregeld. De sociale zekerheid moet volgens Bplus absoluut landelijk georganiseerd blijven. Onder meer Louis Michel, Rudy Aernoudt, Anne-Marie Lizin en Wilfried Martens zijn lid van de organisatie.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant


Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant






Fijne kerel, die Johnny Depp. Vinden ze ook in de Gibson Bar & Steakhouse in Chicago, waar Johnny een fooi van 4.000 dollar (2.840 euro) op tafel gooide. De 46-jarige acteur vierde de première van zijn nieuwe film 'Public Enemies' met een groep vrienden onder wie zijn tegenspeelster Marion Cotillard en regisseur Michael Mann. De rekening bedroeg 4.400 euro.

"Coole vent"
Ober Mohammed A. Sekhani: "Depp was hier met vijftien mensen, we hebben de tip onder twaalf obers verdeeld. Depp is de beste ster die ik ooit heb geserveerd. Zijn respect voor mensen is fenomenaal. Hij houdt van Chicago, en dat is wederzijds. Depp is een vrijgevige en coole kerel".







Het is niet de eerste keer dat Johnny een goede service uitbundig beloont. Vorig jaar gaf hij een tip van 1.500 dollar na een diner in Wisconsin. De rekening bedroeg toen 2.600 euro.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/album_large_945123.jpg


De 17-jarige Khagendra Thapa Magar mag zich binnen vier maanden de kleinste mens ter wereld noemen. Op dag van zijn achttiende verjaardag zal hij officieel in het Guinness World Book of Records worden opgenomen. De Nepalese tiener weegt 4,5 kilo en is 51 centimeter groot. Kortom het formaat van een uit de kluiten gewassen baby.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/13/8/album_large_945128.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat loopt week rond met pijl door lichaam


Kat loopt week rond met pijl door lichaam


http://img4.imageshack.us/img4/6609/katjed.jpg



In Groot-Brittannië heeft een kat een week rondgecrosst met een pijl door het lichaam. Dave verdween begin juni in Norfolk en keerde pas een week later terug naar huis. Zijn baasje Andrew Childerhouse zag het gehavende dier, doorboord door een pijl, al waggelend door zijn tuin strompelen. De pijl had zich een weg door de nek van het beest gebaand. Vitale organen werden evenwel niet geraakt.

"Wie kan mijn kleine lieverd nu zoiets aandoen? Volgens de politie is hij beschoten vanop ruime afstand. Maar ik denk daar anders over. Ze hebben Dave moedwillig en van dichtbij toegetakeld", zegt Childerhouse in de Daily Mail. Het elf maanden oude katje werd vijf dagen op intensieve zorgen gehouden maar komt dankzij de nodige antibiotica stilaan weer bij bewustzijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen straf bij slecht rapport

Geen straf bij slecht rapport


http://img3.imageshack.us/img3/8964/maap.jpg



De examens zitten erop, alleen is het nog spannend wachten op het ultieme moment: het rapport. Nadat de ouders ook de moeilijke examenperiode hebben doorgesparteld, dienen ze straks even pedogisch te reageren op de eindresultaten. Niet altijd makkelijk, zeker niet als de punten tegenvallen.

Schooljaar
Een slecht rapport komt nooit als een blok uit de hemel gevallen. Tijdens het schooljaar moeten al dingen opgevallen of overlegd zijn met de schooljuf. Net daarom is een goede opvolging tijdens het schooljaar van uiterst belang.

Dialoog
"Een slecht rapport vraagt geen straf", stelt opvoedingscoach Jan Jacobs. "Een slecht rapport, herexamens of blijven zitten is op zich al erg slecht nieuws. Daarnaast verklein je de kans dat je tot een gesprek komt over de toekomstplannen. Grijp deze kans om tot een goed gesprek te komen met je kind en maak concrete afspraken. Ook een gesprek met de leerkrachten is erg belangrijk. Misschien valt de richting te zwaar voor het kind, ook je kind moet inspraak krijgen, zeker als het groter wordt".

1. Is je kind ook ontgoocheld, probeer dan de oorzaak van die ontgoocheling na te gaan en ga samen op zoek naar methoden om het volgende keer beter te doen. Heeft hij of zij bepaalde zaken wel goed gedaan, moet dat ook gezegd. Het zelfvertrouwen kan er alleen maar wel bij varen.

2. Hou rekening met de interesses en het kunnen van je kind. Heeft je kind echt wel zijn best gedaan, dan mag je zeker niet straffen. Misschien kunnen bepaalde gevolgen bij jonge kinderen nog iets uithalen, maar bij jongeren heeft dat weinig of geen effect.

3. Wil je toch reageren, geef dan een nuttige én aan het vak gerelateerde opdracht. Laat het kind bepaalde stukken herhalen en ondervraag hem daar enkele dagen later nog eens over. Een straf als huisarrest of geen computer schieten hun doel volledig voorbij.

4. Ook al vind jij het rapport van je kind niet goed, misschien is het voor hem toch niet zo slecht. Vergelijk het resultaat van je kind niet met dat van zussen, broers, of klasgenoten. Kijk naar zijn mogelijkheden, vorige resultaten en inspanningen. (br.hln)





» Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden we steeds angstiger?


Waarom worden we steeds angstiger?


 



Vrouwen worden steeds maar angstiger. Pandemieën, ziekte, recessie: redenen genoeg om dagen en nachten te tobben over al het leed dat misschien kan gebeuren. Angst is een vreselijke aandoening dat het plezier van ons leven wegneemt. Angst is het meest voorkomende geestelijke gezondheidsprobleem in de hele wereld. Wat doe je eraan?

Britse organisaties zien het aantal angstige mensen die hulp inroepen, stijgen. Als gevolg van de economische recessie, kampen Britten met slapeloze nachten en paniekaanvallen. Sinds kort werden er zelfs 'angstklinieken' opgestart, die vooral worden bezocht door mensen die hun baan verloren hebben. Ontslag brengt immers een hele rits aan emoties teweeg, gaande van schuldgevoel, schaamte, hulpeloosheid en hopeloosheid. Net die emoties liggen, als we er niet bijzonder goed mee weten om te gaan, aan de basis van angst.

Meer angst
"Vergeleken met onze voorouders en de door oorlog verscheurde naties, hebben we ons op het eerste gezicht weinig zorgen te maken. Hoe komt het dan toch dat deze gevoelens meer voorkomen? Waarom worden we een angstig volk?", zo vraagt journaliste Martin zich af in de Daily Mail.



Angst en angst is twee. Angst is altijd een emotionele reactie op gevaar. Dat zie je aan fysieke symptomen als verhoogde hartslag, zweten, hartkloppingen, spierspanning, kolkende maag of kortademigheid. En toch is niet alle angst over dezelfde kam te scheren. "Trekt iemand een mes naar je, dan kan je terecht bang worden", stelt Martin. "Daarnaast bestaat er angst als reactie op wat er denkbeeldig zou kunnen gebeuren. Wat als iemand een mes naar me trok? Wat als ik morgen ontslagen ben? Wat als mijn baas denkt dat ik incompetent ben? Wat als er iets met mijn kinderen gebeurt? Die angsten zouden moeten verdwijnen".

Drang naar controle
Wat we vergeten, is hoe flexibel en veerkrachtig we in werkelijkheid zijn. Ook beseffen we onvoldoende hoe ongelooflijk gelukkig en bevoorrecht we zijn. De reden waarom Westerlingen meer angsten voelen, is onze drang naar controle. We willen overal vat op krijgen. Dat stelt ook auteur Patricia Pearson in haar boek 'A Brief History of Anxiety '. "Hoewel Latijns-Amerikanen armer zijn, een lagere levensverwachting, meer onrecht, minder rijkdom en succes kennen, ervaren zij toch minder angsten. Zowel de Cubanen als Mexicanen werden getroffen door orkanen. Terwij de Amerikanen schreeuwden over wie verantwoordelijk was, bouwden de Latijns-Amerikaanse slachtoffers opnieuw hun huis op en dansten ze nadien de samba".


 
 




Leren ontspannen is een kunst, waarbij we moeten onthouden dat niet alles te controleren valt. Zekerheden en garanties krijg je niet in het leven, evenmin hebben we controle op wat er met onze dierbaren kan gebeuren. Proberen helpt niet, rustig worden wel door elke dag te genieten.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Zit je in de angstgreep, heb je geen boodschap aan iemand die je komt vertellen hoe gelukkig en content je wel door het leven mag wandelen. En toch kan je, volgens de auteur, elke angst de baas.

Confrontatie
Er zijn tientallen tips en trucjes om angst te onderdrukken. Let op je ademhaling, doe aan yoga, pilates, let op je voeding, drink geen alcohol.... "Of deze effectief helpen, blijft maar de vraag", stelt Martin . "Hoogstens verlichten ze even de symptomen. De effecten zijn tijdelijk. Wat deze dingen doen, is angsten proberen te vermijden. Dat is geen oplossing, weglopen ervan maakt niet dat deze weggaan. Leer je angsten te begrijpen, zoek naar de oorzaken en tracht te achterhalen welke rol die spelen. In onze maatschappij vermijden we die confrontaties teveel, eerlijkheid maakt ons ongemakkelijk. Eerder geloven we dat het echte leven een Walt Disneyfilm is. We willen geloven in een lang en gelukkig leven. Bovendien maakt onze Westerse cultuur het extra moeilijk. Het concurrentievermogen, de aanbidding van perfectie, beroemdheid en succes, de ongekende druk, de bovenmenselijke verwachtingen van vrouwen en kinderen: ze genereren angsten van de wieg tot het graf".(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerd


Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerd



http://img25.imageshack.us/img25/9488/dikstemeisje1.jpg



De dikste tiener in Engeland is niet meer. De zestienjarige Georgia Davis keerde dit weekend terug uit Amerika, waar ze een spectaculaire vermageringskuur onderging. "Nu houd ik van mezelf", juicht Georgia Davis.

De tiener woog tot voor kort 210 kilogram droog aan de haak. Nu is ze vermagerd tot 93 kg. "Ik houd van mijn gezicht en de vorm van mijn lichaam. Het voelt alsof ik weer iets kan bereiken", zegt ze. "Toen ik terugkwam van het Amerikaanse kamp, herkende mijn moeder me niet. Daarna kon ze alleen nog maar huilen."



  
http://img25.imageshack.us/img25/8286/dikstemeisje.jpg



In september keert ze terug naar Amerika om haar streefgewicht van 76 kilogram te bereiken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen sterven niet uit


"IJsberen sterven niet uit"





Als de temperatuur blijft stijgen, zullen de poolkappen blijven smelten, zal het zeeniveau stijgen en zullen steden onder water verdwijnen. Ook voor de ijsbeer ziet het er niet goed uit, want het dier ziet het ijs letterlijk van onder zijn poten verdwijnen. Dat is het scenario waarvoor wetenschappers ons al jaren waarschuwen, maar volgens een nieuw boek klopt daar niets van. In 'Warming And Other: The Truth About All Those Science Scare Stories' stellen de auteurs de theorieën over het einde van de wereld ernstig in vraag.

Global warming
Professoren Stanley Feldman en Vincent Marks onderzoeken in hun boek "de feiten" achter global warming. Zo geloven ze dat de mens niet de grootste verantwoordelijke is voor global warming. De zon zou meer warmte uitstralen en zo de temperatuur doen stijgen. De Golfstroom zou ook sterker dan ooit zijn en dus geen hinder ondervinden van de stroom van koeler water.

IJsberen
IJsberen sterven volgens de auteurs ook niet uit. Net zoals pinguïns zijn ze uitstekende zwemmers. Het aantal ijsberen zou sinds 1950 zelfs meer dan verdubbeld zijn. Ze stellen zelfs dat global warming op lange termijn goed voor ons kan zijn. Een warmer klimaat is immers goed voor de landbouw.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstem doet planten sneller groeien



Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien





Planten groeien sneller als je af en toe eens tegen hen praat. Vooral een vrouwenstem lijkt een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van een plant.

Vijf centimeter
Een Britse wetenschappelijke organisatie, die zich specialiseert in tuinbouw, liet gedurende een maand mannen en vrouwen tegen enkele tomatenplanten praten. Uit het onderzoek bleek dat de planten onder invloed van een vrouwenstem tot vijf centimeter sneller groeiden. En misschien zijn planten nog kieskeuriger, want die van Sarah Darwin, familie van de beroemde Charles Darwin, werd het grootst. Ze had haar plant voorgelezen uit 'On the Origin of Species'.

Hoofdtelefoon
Alle planten kregen een hoofdtelefoon rond hun bloempot gebonden en mochten gedurende een maand naar de stemmen luisteren. Intussen werd verzekerd dat ze in optimale omstandigheden konden groeien. Om het experiment eerlijk te laten verlopen, moesten twee planten in stilte groeien. Bij sommige mannelijke proefpersonen groeiden de planten onder invloed van hun stem zelfs minder snel dan de twee 'stille' planten.

De onderzoekers weten niet waarom een vrouwenstem het zoveel beter doet. Mogelijk heeft het met de toonhoogte te maken. (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het paradijs




http://img20.imageshack.us/img20/4199/nute.jpg



als op een dag de zon echt gaat schijnen
maar dan ook echt voor iedereen
dan zullen eindelijk alle mensen gelukkig zijn
niemand leeft meer in een put van verdriet en pijn

als op die dag de vogels fluiten
dan zullen ze fluiten voor iedereen
iedereen zal weer in sprookjes geloven
de mooie wereld gaat dan hun wildste fantasie te boven

op die dag zullen alle mensen
elkaar als gelijken beschouwen
ze zullen allemaal willen leven
ze zullen elkaar heel veel liefde geven

op die speciale dag
zal het leven geweldig mooi zijn
ja op die speciale dag
loopt iedereen met een brede lach

op die dag als alle mensen elkaar geen pijn meer doen
dan zal de wereld eindelijk zijn zoals in mijn dromen
een mooie wereld zonder pijn
zoals een paradijs zou moeten zijn






» Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken


Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken






Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang. Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldt het Turkse dagblad Hürriyet.

Wonderbaarlijke vonnissen
Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De jongste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen.

Straf schrijven
Zo meldde dagblad Haber Turk vandaag dat een vader de straf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte vijfhonderd jonge boompjes. Onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.

Kritiek op de straffen voor geweldmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen maakt sympathiek

Blozen maakt sympathiek


http://img200.imageshack.us/img200/8825/blozen.jpg



Blozen mag voortaan. Meer nog, telkens een rode blos verschijnt, worden we sympathieker bevonden. Dat komt iemands reputatie alleen maar ten goede, zo staat te lezen op Express.be en blijkt uit een onderzoek van psycholoog Dacher Keltner.


Controle kwijt
Wie zich beschaamd, verlegen of nerveus voelt, kan al eens beginnen blozen. Voor velen is blozen een schaamtelijk gegeven, omdat dat een teken is dat emoties niet onder controle kunnen gehouden worden. Geheel onterecht, zo blijkt uit het onderzoek. Deelnemers dienden de persoonlijkheden van mensen op een foto te beoordelen. Wie met een lichte blos op de foto stond, kwam volgens de respondenten, sympathieker over.



http://img200.imageshack.us/img200/2867/blozen2.jpg



Gevoelig
Blozen geeft het signaal dat je een hart hebt en gevoelig bent voor wat anderen over je denken. Net die eigenschap is innemend. Als die blos in 2 à 3 seconden verschijnt, betekent dit 'het doet me iets'.

Een ander onderzoek maakte ook al duidelijk dat blozen belangrijk is bij het smeden van vriendschapsbanden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenmeisje biecht leugen op


Sterrenmeisje biecht leugen op: "Ik was bang van papa"


 


Kimberley Vlaeminck, beter gekend als het 18-jarige 'sterrenmeisje', heeft haar leugen - 'off camera' - opgebiecht: ze was níet in slaap gevallen tijdens het aanbrengen van de inmiddels tot in Australië beruchte 56 getatoeëerde sterretjes in haar gezicht. De West-Vlaamse was bang voor de reactie van haar papa en verzon dan maar het hele verhaal. Kimberley geeft nu toe dat ze de werelberoemde en nogal opvallende tatoeage wel degelijk zelf wou. Dat weet rtlinfo.be.

56 voor de prijs van 3
Vorige dinsdag kwam Kimberley plots in het nieuws met haar tattoo die ze niet gewenst zou hebben. Naar eigen zeggen had ze drie sterretjes besteld en er 56 gekregen van de - geloof het of niet - ook eerder bizarre tatoeëerder. Het arme meisje wist zogezegd helemaal niks van de 56 hemellichamen en loog aanvankelijk dat ze in slaap gevallen was. Daarna - toen ze doorhad dat zelfs de strafste macho zulks niet zou kunnen afbrengen - verzon ze dat ze flauwgevallen was.

Internetster
In geen tijd werd ze zelf een - euh - ster, met dank aan het snelle en hypegevoelige internet. Ze werd het mikpunt van spot en hoon. Allerlei fotomontages, grapjes met autoraamherstellers en andere applicaties werden op de wereld losgelaten, onder meer een internettool om je eigen gezicht virtueel te laten tatoeëren met 56 sterretjes. Na Eddy Wally moet Kimberley zowat de meest uitgelachen Vlaming aller tijden zijn. Met dank ook aan haar ietwat buitensporige familie.

MNM
Een onwaarschijnlijk verhaal en meteen overal ter wereld 'talk of the town'. Hoe KON dit? De kennelijk nu al tanende nieuwe radiozender MNM werd verdacht van een publiciteitsstunt. Niets daarvan: "Was het maar waar", horen we MNM-gezicht en notoir stuntenbedenker Peter Van de Veire mijmeren. Dat het relaas van de malle meid langs alle kanten rammelde, was voor het kleinste kind duidelijk. Dat een ervaren tatoeëerder een niet al te intelligent wicht van 18 niet wat meer bedenktijd liet voor zo'n overweldigende tattoo pal in het aangezicht, ook.


Furieuze papa
Kimberley was in eerste instantie echter meer dan tevreden over haar nieuwe gelaat. Enkel de sterretjes op de neus vond ze minder geslaagd. Een Nederlandse cameraploeg van de Jakhalzen heeft haar eringeluisd met de smoes dat de camera panne had om haar deze bekentenis te ontlokken (zie eerste video onderaan, op 2min50). Kimberley gaf - off the record, zoals dat heet - toe dat toen papalief zijn dochter kwam ophalen, hij in een serieuze furie schoot en weigerde te betalen voor het geleverde werk. Het meisje vond er toen niet beter op dan te fantaseren wat u de laatste dagen overal hebt gelezen en gehoord. Een enorme last valt nu van haar schouders en ook de rest van de wereld kan weer het gewone leven hervatten. Oef! (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flessenwater blijft favoriet


Flessenwater blijft favoriet





Ondanks de economische crisis, zijn mensen niet geneigd minder flessenwater in te slaan. Kraantjeswater hinkt nog altijd achterop, al is dat even gezond. Gewoonte en de gedachte dat gebotteld water heilzamer is, lijken de belangrijkste redenen. Zo blijkt uit een Britse studie.

Gewoonte
Voor het onderzoek werd bij sporters gepeild naar hun watergewoonten. De meeste ondervraagden tappen zelden water uit de kraan, eerder uit de fles. Volgens hen is flessenwater gezonder, al kunnen ze specifieke voordelen niet meteen benoemen. De belangrijkste reden lijkt echter gewoonte.

Fles kraantjeswater
In eigen land werd onlangs door de Oost-Vlaamse watermaatschappij de idee gelanceerd om flessen met kraantjeswater te verkopen in de supermarkt. Op die manier zou er meer water van de kraan worden gedronken, nadat bekend raakte dat 70 procent nooit kraantjeswater drinkt. Dat verhaal gaat niet door, omdat de distributeurs niet willen meewerken.

Reglementering
Belgisch kraantjeswater komt uit ondergrondse waterbekkens, uit meren en uit rivieren. Het heeft diverse behandelingen ondergaan. Het is geanalyseerd en gecontroleerd op 63 parameters. Deze hele behandeling is opgezet om de hygiënische kwaliteit van het water te garanderen. Geen enkel voedingsmiddel is zo sterk gereglementeerd als water.

Als het water aan de vastgelegde normen voldoet, is het drinkbaar. Ook als het nog vervuilende bestanddelen zou bevatten (bacteriën, micro-organismen, chemische stoffen), is de hoeveelheid daarvan zo laag dat het niet als bedreigend gezien wordt voor de gezondheid van de verbruiker.

Geur en smaak
Vaak zijn het de smaak en de geur, die als storend ervaren worden en die maken dat de Belg zich afkeert van deze milieu- en portemonneevriendelijke drank. Om deze ongemakken te omzeilen kan het water geflilterd worden in een waterkan of kan je een filter inbouwen in de kraan. Geur en smaak verdwijnen ook als je water een hele poos in de koelkast laat staan. (br.hln)




» Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een roep om hulp




http://img36.imageshack.us/img36/396/nellyfurtadon.jpg



een roep om hulp, gehoord door velen
een golf van warmte spoelde aan
nam me op en liet me drijven
vocht niet, en liet me even gaan
 
ik dreef , en dacht ’t is niet belangrijk
te weten waar ik heen zal gaan
de zon ging onder, en de maan kwam
gegeven, om bij stil te staan
 
wil in mijn tranen niet verdrinken
angst, niet mijn vaargeul laten zijn
want wie ik ben, ben ik geworden
gegroeid door levensvreugd en pijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameldrift



De afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Verzameldrift



Verzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!