Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstem doet planten sneller groeien



Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien





Planten groeien sneller als je af en toe eens tegen hen praat. Vooral een vrouwenstem lijkt een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van een plant.

Vijf centimeter
Een Britse wetenschappelijke organisatie, die zich specialiseert in tuinbouw, liet gedurende een maand mannen en vrouwen tegen enkele tomatenplanten praten. Uit het onderzoek bleek dat de planten onder invloed van een vrouwenstem tot vijf centimeter sneller groeiden. En misschien zijn planten nog kieskeuriger, want die van Sarah Darwin, familie van de beroemde Charles Darwin, werd het grootst. Ze had haar plant voorgelezen uit 'On the Origin of Species'.

Hoofdtelefoon
Alle planten kregen een hoofdtelefoon rond hun bloempot gebonden en mochten gedurende een maand naar de stemmen luisteren. Intussen werd verzekerd dat ze in optimale omstandigheden konden groeien. Om het experiment eerlijk te laten verlopen, moesten twee planten in stilte groeien. Bij sommige mannelijke proefpersonen groeiden de planten onder invloed van hun stem zelfs minder snel dan de twee 'stille' planten.

De onderzoekers weten niet waarom een vrouwenstem het zoveel beter doet. Mogelijk heeft het met de toonhoogte te maken. (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het paradijs




http://img20.imageshack.us/img20/4199/nute.jpg



als op een dag de zon echt gaat schijnen
maar dan ook echt voor iedereen
dan zullen eindelijk alle mensen gelukkig zijn
niemand leeft meer in een put van verdriet en pijn

als op die dag de vogels fluiten
dan zullen ze fluiten voor iedereen
iedereen zal weer in sprookjes geloven
de mooie wereld gaat dan hun wildste fantasie te boven

op die dag zullen alle mensen
elkaar als gelijken beschouwen
ze zullen allemaal willen leven
ze zullen elkaar heel veel liefde geven

op die speciale dag
zal het leven geweldig mooi zijn
ja op die speciale dag
loopt iedereen met een brede lach

op die dag als alle mensen elkaar geen pijn meer doen
dan zal de wereld eindelijk zijn zoals in mijn dromen
een mooie wereld zonder pijn
zoals een paradijs zou moeten zijn






» Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken


Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken






Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang. Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldt het Turkse dagblad Hürriyet.

Wonderbaarlijke vonnissen
Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De jongste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen.

Straf schrijven
Zo meldde dagblad Haber Turk vandaag dat een vader de straf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte vijfhonderd jonge boompjes. Onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.

Kritiek op de straffen voor geweldmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen maakt sympathiek

Blozen maakt sympathiek


http://img200.imageshack.us/img200/8825/blozen.jpg



Blozen mag voortaan. Meer nog, telkens een rode blos verschijnt, worden we sympathieker bevonden. Dat komt iemands reputatie alleen maar ten goede, zo staat te lezen op Express.be en blijkt uit een onderzoek van psycholoog Dacher Keltner.


Controle kwijt
Wie zich beschaamd, verlegen of nerveus voelt, kan al eens beginnen blozen. Voor velen is blozen een schaamtelijk gegeven, omdat dat een teken is dat emoties niet onder controle kunnen gehouden worden. Geheel onterecht, zo blijkt uit het onderzoek. Deelnemers dienden de persoonlijkheden van mensen op een foto te beoordelen. Wie met een lichte blos op de foto stond, kwam volgens de respondenten, sympathieker over.



http://img200.imageshack.us/img200/2867/blozen2.jpg



Gevoelig
Blozen geeft het signaal dat je een hart hebt en gevoelig bent voor wat anderen over je denken. Net die eigenschap is innemend. Als die blos in 2 à 3 seconden verschijnt, betekent dit 'het doet me iets'.

Een ander onderzoek maakte ook al duidelijk dat blozen belangrijk is bij het smeden van vriendschapsbanden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenmeisje biecht leugen op


Sterrenmeisje biecht leugen op: "Ik was bang van papa"


 


Kimberley Vlaeminck, beter gekend als het 18-jarige 'sterrenmeisje', heeft haar leugen - 'off camera' - opgebiecht: ze was níet in slaap gevallen tijdens het aanbrengen van de inmiddels tot in Australië beruchte 56 getatoeëerde sterretjes in haar gezicht. De West-Vlaamse was bang voor de reactie van haar papa en verzon dan maar het hele verhaal. Kimberley geeft nu toe dat ze de werelberoemde en nogal opvallende tatoeage wel degelijk zelf wou. Dat weet rtlinfo.be.

56 voor de prijs van 3
Vorige dinsdag kwam Kimberley plots in het nieuws met haar tattoo die ze niet gewenst zou hebben. Naar eigen zeggen had ze drie sterretjes besteld en er 56 gekregen van de - geloof het of niet - ook eerder bizarre tatoeëerder. Het arme meisje wist zogezegd helemaal niks van de 56 hemellichamen en loog aanvankelijk dat ze in slaap gevallen was. Daarna - toen ze doorhad dat zelfs de strafste macho zulks niet zou kunnen afbrengen - verzon ze dat ze flauwgevallen was.

Internetster
In geen tijd werd ze zelf een - euh - ster, met dank aan het snelle en hypegevoelige internet. Ze werd het mikpunt van spot en hoon. Allerlei fotomontages, grapjes met autoraamherstellers en andere applicaties werden op de wereld losgelaten, onder meer een internettool om je eigen gezicht virtueel te laten tatoeëren met 56 sterretjes. Na Eddy Wally moet Kimberley zowat de meest uitgelachen Vlaming aller tijden zijn. Met dank ook aan haar ietwat buitensporige familie.

MNM
Een onwaarschijnlijk verhaal en meteen overal ter wereld 'talk of the town'. Hoe KON dit? De kennelijk nu al tanende nieuwe radiozender MNM werd verdacht van een publiciteitsstunt. Niets daarvan: "Was het maar waar", horen we MNM-gezicht en notoir stuntenbedenker Peter Van de Veire mijmeren. Dat het relaas van de malle meid langs alle kanten rammelde, was voor het kleinste kind duidelijk. Dat een ervaren tatoeëerder een niet al te intelligent wicht van 18 niet wat meer bedenktijd liet voor zo'n overweldigende tattoo pal in het aangezicht, ook.


Furieuze papa
Kimberley was in eerste instantie echter meer dan tevreden over haar nieuwe gelaat. Enkel de sterretjes op de neus vond ze minder geslaagd. Een Nederlandse cameraploeg van de Jakhalzen heeft haar eringeluisd met de smoes dat de camera panne had om haar deze bekentenis te ontlokken (zie eerste video onderaan, op 2min50). Kimberley gaf - off the record, zoals dat heet - toe dat toen papalief zijn dochter kwam ophalen, hij in een serieuze furie schoot en weigerde te betalen voor het geleverde werk. Het meisje vond er toen niet beter op dan te fantaseren wat u de laatste dagen overal hebt gelezen en gehoord. Een enorme last valt nu van haar schouders en ook de rest van de wereld kan weer het gewone leven hervatten. Oef! (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flessenwater blijft favoriet


Flessenwater blijft favoriet





Ondanks de economische crisis, zijn mensen niet geneigd minder flessenwater in te slaan. Kraantjeswater hinkt nog altijd achterop, al is dat even gezond. Gewoonte en de gedachte dat gebotteld water heilzamer is, lijken de belangrijkste redenen. Zo blijkt uit een Britse studie.

Gewoonte
Voor het onderzoek werd bij sporters gepeild naar hun watergewoonten. De meeste ondervraagden tappen zelden water uit de kraan, eerder uit de fles. Volgens hen is flessenwater gezonder, al kunnen ze specifieke voordelen niet meteen benoemen. De belangrijkste reden lijkt echter gewoonte.

Fles kraantjeswater
In eigen land werd onlangs door de Oost-Vlaamse watermaatschappij de idee gelanceerd om flessen met kraantjeswater te verkopen in de supermarkt. Op die manier zou er meer water van de kraan worden gedronken, nadat bekend raakte dat 70 procent nooit kraantjeswater drinkt. Dat verhaal gaat niet door, omdat de distributeurs niet willen meewerken.

Reglementering
Belgisch kraantjeswater komt uit ondergrondse waterbekkens, uit meren en uit rivieren. Het heeft diverse behandelingen ondergaan. Het is geanalyseerd en gecontroleerd op 63 parameters. Deze hele behandeling is opgezet om de hygiënische kwaliteit van het water te garanderen. Geen enkel voedingsmiddel is zo sterk gereglementeerd als water.

Als het water aan de vastgelegde normen voldoet, is het drinkbaar. Ook als het nog vervuilende bestanddelen zou bevatten (bacteriën, micro-organismen, chemische stoffen), is de hoeveelheid daarvan zo laag dat het niet als bedreigend gezien wordt voor de gezondheid van de verbruiker.

Geur en smaak
Vaak zijn het de smaak en de geur, die als storend ervaren worden en die maken dat de Belg zich afkeert van deze milieu- en portemonneevriendelijke drank. Om deze ongemakken te omzeilen kan het water geflilterd worden in een waterkan of kan je een filter inbouwen in de kraan. Geur en smaak verdwijnen ook als je water een hele poos in de koelkast laat staan. (br.hln)




» Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een roep om hulp




http://img36.imageshack.us/img36/396/nellyfurtadon.jpg



een roep om hulp, gehoord door velen
een golf van warmte spoelde aan
nam me op en liet me drijven
vocht niet, en liet me even gaan
 
ik dreef , en dacht ’t is niet belangrijk
te weten waar ik heen zal gaan
de zon ging onder, en de maan kwam
gegeven, om bij stil te staan
 
wil in mijn tranen niet verdrinken
angst, niet mijn vaargeul laten zijn
want wie ik ben, ben ik geworden
gegroeid door levensvreugd en pijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameldrift



De afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Verzameldrift



Verzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akropolismuseum opent zijn deuren


Akropolismuseum opent zijn deuren


http://s1.hbvl.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/06/20/480988/akropolismuseum-opent-zijn-deuren_5_460x0.jpg




In Athene is zaterdag het nieuwe museum op de Akropolis voorgesteld. Het Akropolismuseum is een modern museum waar antieke kunstwerken uit de oudheid te zien zijn.

Aan de bouw van het museum hebben de Grieken 40 jaar lang gewerkt. Het kostte 130 miljoen euro.

Verschillende staats- en regeringsleiders uit Europa waren bij de opening aanwezig. "Het is een dag van vreugde, die we met de wereld delen", zei de Griekse minister van Cultuur, Antonis Samaras.
Namaak

Toch zat er een smet op de opening van het museum. De helft van de frontonsculpturen uit de Parthenontempel, op de derde verdieping van het museum, zijn namaakexemplaren. De originele beelden staan in het British Museum in Londen.

Griekenland eist de beelden al lang terug, maar Groot-Brittannië heeft daar nog geen gehoor aan gegeven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

Broodpudding


http://img244.imageshack.us/img244/9188/81001694jk5.jpg


Ingrediënten
400 g brood
100 g rozijnen
100 g gedroogde abrikozen
500 ml melk
3 eieren
2 eetlepels honing
1 appel
2 bananen
rum
kaneel

Bereiding
Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk.
Snijd de bananen en de appel in stukjes.
Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren.
Laat minstens 12 uur trekken.
Doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt.
Giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°C.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zomer



http://img36.imageshack.us/img36/4706/zomerq.jpg


Het is zomer

de zon komt vaker de ramen gaan weer open
ik zie steeds meer mensen lekker buiten lopen
mijn poezen sluipen nieuwsgierig in het rond
en ruiken aan de bloemen die ontluiken uit de grond

vanuit de bomen klinkt een mooi geluid
terwijl een vogel zijn mooiste liedje fluit
zit ik buiten en geniet van de rust
terwijl de zon mijn voorhoofd kust

de kinderen spelen vrolijk buiten
de wind speelt spelletjes met hun haar
ze krijgen een lekker kleurtje op hun wangen
naar dit gevoel verlang ik iedere dag




» Reageer (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tentoonstelling Brigitte Bardot

Tentoonstelling Brigitte Bardot


http://img5.imageshack.us/img5/7746/brigittebardotk.jpg


Vanaf 29 september vindt in het Franse Boulogne-Billancourt de overzichtstentoonstelling 'Brigitte Bardot, les années 'insouciance'' plaats. De expositie is naar verluidt de volledigste ooit over het leven van de legendarische actrice.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen verbod op korte rokjes


Britse scholieren protesteren tegen verbod op korte rokjes





Ruim honderd Briste scholieren hebben een protestmars gehouden tegen de maatregel die meisjes verbiedt om al te korte rokjes te dragen. Zij bleven een halve dag weg uit hun middelbare school in Upton-by-Chester.

Rollende ogen
Directrice Jane Holland had er mee gedreigd dat iedereen een lange broek zou moeten dragen indien het reglement niet zou nageleefd worden. Volgens mevrouw Holland weten de mannelijke leerkrachten geen blijf met hun ogen als de meisjes de trappen oplopen.

Overleg
Het dreigement had een omgekeerd effect: de rokjes werden almaar korter. Op Facebook werd opgeroepen tot de protestmars. Ruim honderd leerlingen - ook enkele jongens - gingen er op in. De directie zal nu, in overleg met de scholieren, bekijken of de dress code naar ieders zin kan aangepast worden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers


Niet alle producten Weight Watchers zijn caloriearm



http://img44.imageshack.us/img44/2481/weightswatchers.jpg



Dieetmerken zijn niet altijd caloriearmer dan andere merken. Dat blijkt uit een vergelijking van de bijlage Consument van Het Laatste Nieuws. Zo bevatten de soepen en ham van Weight Watchers méér calorieën dan de 'gewone' soepen en ham van Knorr en Herta.

En bij bereide schotels, zoals witloof met ham en kaas of spaghetti, is het verschil in aantal calorieën klein. Dat u met deze dieetmaaltijden toch afvalt, heeft meer te maken met de kleinere portie.(br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby uit Leopoldsburg verkocht voor 25.000 euro


Baby uit Leopoldsburg verkocht voor 25.000 euro




Een 39-jarige vrouw uit Leopoldsburg heeft haar baby verkocht aan een koppel uit Noord-Nederland. Ze kreeg zo'n 25.000 euro voor de transactie, zo bevestigen bronnen bij het gerecht.

Het gerecht kwam de vrouw op het spoor na een reportage op tv. Na verhoor bleek dat ze op 27 juli 2007 in het ziekenhuis van Overpelt was bevallen, maar dat haar zoontje niet in haar gezin woonde. Kort na de geboorte had ze het meegegeven aan een koppel uit Noord-Nederland, dat ze via het internet had leren kennen. Het kind is verwekt met sperma van de Nederlandse vader.

Zaak geseponeerd
Volgens het politie-onderzoek zijn er sterke aanwijzingen dat de baby voor ongeveer 25.000 euro verkocht werd. Het Hasseltse parket liet weten dat het de zaak seponeert. "Verder geven we geen commentaar", aldus persmagistraat Sofie Delbroek.

"Er is in ons land helaas geen wet die de verkoop van een kind verbiedt", reageert strafpleiter Jef Vermassen. Hij vindt het vreemd dat draagmoeder en koopouders in deze zaak vrijuit gaan, terwijl zijn cliënt Bart Philtjens, de biologische vader van baby D., wél vervolgd wordt omdat hij de draagmoeder vermoedelijk een som betaalde. (br.hln)





» Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle uit tour gezet


Susan Boyle uit tour gezet "omdat ze bleef zagen over haar kat"





Susan Boyle is voor de tweede keer geschrapt van de concertlijst van de Britain's Got Talent-tour, dit keer in Liverpool. Dat schrijft de Daily Mail. De producers hebben Boyle, die emotioneel steeds labieler lijkt te worden, verwijderd omdat ze vanop het balkon van haar hotel maar bleef doordrammen over haat kat Pebbles. "Waar is Pebbles? Ik wil mijn kat. Ik heb haar nodig", hoorden verschillende hotelgasten Boyle roepen.

Een woordvoerder van de tour minimaliseerde het hele voorval. "Susan is gewoon moe en heeft wat rust nodig." Ook haar eigen woordvoerder vertelde dat ze een rustdag had genomen en zelf besloten had om niet op te treden. Afgelopen zondag verzaakte ze ook al aan concert in Manchester. Het is nog niet zeker of ze ook vanavond in Cardiff zal aantreden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is gelukkigste dag


Vandaag is gelukkigste dag


http://img15.imageshack.us/img15/4514/lachenl.jpg



Geniet van je dag, want vandaag lopen heel wat mensen vrolijk rond. De Britse psycholoog Cliff Arnall berekende dat 19 juni de gelukkigste dag van het jaar wordt. De vrijdag die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, maakt ons het meest blij.

Vakantiegevoel
De wetenschapper werkte al jaren geleden aan zijn formule. Daarvoor telde hij verschillende elementen bij elkaar die inwerken op het humeur. De laatste vrijdag voor het begin van de zomer, scoort de hoogste toppen. Vrijdag maakt sowieso gelukkig omdat het weekend wordt. Omdat veel mensen daarbij uitkijken naar hun vakantie, maakt het deze dag nog iets beter dan anders.

Blue monday
Tegelijk met de meest gelukkige dag, stelde de man ook de meest deprimerende dag van het jaar vast. De derde maandag van januari krijgt de titel 'blue Monday'. Reden zijn de goede voornemens die verbroken zijn en het gat in de geldbeugel na de feesten. Het slechte weer in januari verpest onze stemming evengoed. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walt Disney-museum opent op 1 oktober


Walt Disney-museum opent op 1 oktober


Kleindochter Diane Disney.
Kleindochter Diane Disney.


Walt Disney krijgt een museum, dat geheel in teken staat van zijn leven. Dochter Diane en een aantal andere nabestaanden willen met de permanente expositie in San Francisco de tekenaar weer een gezicht geven. Nu denken mensen bij de naam Disney te vaak aan het merk en te weinig aan haar grootvader, aldus Diane.

Het museum zal op 1 oktober de deuren openen. De levensgeschiedenis van Walt Disney zal te volgen zijn vanaf zijn geboorte in Chicago tot aan zijn dood in 1966. Het merendeel van de tentoonstelling blijft toch in het teken staan van het werk van Disney: zijn eerste tekeningen zullen te zien zijn, evenals zijn camera's en de Oscar die hij won met zijn eerste film Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oudste man is niet meer


De oudste man is niet meer



http://img195.imageshack.us/img195/7170/deoudsteman.jpg



In Japan is Tomoji Tanabe gestorven. De man was 113 jaar en stierf in zijn slaap. "Hij is vredevol heengegaan, in het bijzijn van zijn familieleden", zei een woordvoerster van de stad Miyakonojo, op het zuidelijke Japanse eiland Kyushu, waar de man stierf.

Tanabe werd geboren op 18 september 1895 en telde dus 113 lentes. Hij had 5 zonen en 3 dochters. In de loop der jaren kwamen daar nog 25 kleinkinderen bij, 53 achterkleinkinderen en 6 achterachterkleinkinderen.

Tanabe werd officieel in het Guiness Book of World Records opgenomen als 's werelds oudste man toen hij 111 was.

De man was vroeger landmeter. In een mededeling staat dat hij "elke ochtend melk dronk en de krant las. Hij vermeed alcohol en rookte niet." Een van zijn favoriete gerechten was gebakken garnaal, net als een soep op basis van sojapasta met schelpdieren.

Tanabe was de voorbije jaren uitgegroeid tot een echt symbool van lang leven. De burgemeester van Miyakonojo zei dat Tanabe zijn stad de status gegeven had van "een stad waar je oud wordt." "Hij begeesterde velen", zei de burgemeester nog. "Ik ben diep bedroefd door zijn overlijden."

Tanabe woonde op het einde van zijn leven bij zijn vijfde zoon en zijn schoondochter.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt wanneer iemand sterft in volle vlucht?


Wat gebeurt er wanneer iemand sterft in volle vlucht?


http://img132.imageshack.us/img132/1355/vliegtuig.jpg



Na de dood van de piloot van Continental Airlines, die gisteren overleed tijdens de vlucht van Brussel naar New Jersey, vragen veel passagiers zich af wat er gebeurt met het lichaam van iemand die overlijdt tijdens een vlucht.

Zetels in eerste klasse
Getuigen van overlijdens in vliegtuigen spreken van lichamen die in zetels in eerste klasse worden gezet, meldt News.com.au. In 2007 ontstond nog een rel toen passagier Paul Tinder op een vlucht van British Airways wakker werd naast een lijk dat de bemanning in zijn rij had gezet zonder hem daarover te verwittigen. De passagiers in eerste klasse moesten een uur langer aan boord blijven voor ze van de politie groen licht kregen het toestel te verlaten.

Laken
Lichamen naar eerste klasse verplaatsen is geen ongewone praktijk. Zo werd vorig jaar op een vlucht van American Airlines van New York naar Haïti het lichaam van een vrouw verplaatst naar eerste klasse. Het lijk werd bedekt met een laken nadat de vrouw was dood verklaard door een aanwezige dokter. De vlucht ging gewoon door.

Lijk valt uit stoel
De Amerikaanse Faisl Khan was ook getuige van een overlijden twee rijen achter hem aan boord van een vliegtuig tussen Los Angeles en Chicago. Terwijl het cabinepersoneel de gordels bij alle passagiers aan het controleren was, bleek een man overleden. Hij viel van zijn stoel toen het personeel hem met een duw wou aanporren zijn gordel vast te klikken. Het vliegtuig reed terug naar de gate, waar hulpdiensten de man nog tevergeefs probeerden te reanimeren. "Het lichaam werd toen weggedragen... er was alleen shock en stilte," zegt Faisal. Het grondpersoneel kwam daarna de kussens op de stoel van de overleden man vervangen door nieuwe exemplaren.

"Meneer voelt zich niet goed"
Er is weinig dat het personeel kan doen met een lijk, zeggen enkele voormalige stewardessen. Het belangrijkste is het lichaam uit het zicht te leggen. "We kunnen de lichamen overal leggen, behalve in de toiletten," luidt het. "We kunnen ook een zuurstofmasker op het gezicht van de overledene aanbrengen, en zeggen dat de persoon zich niet lekker voelt, zelfs als we zeker zijn dat de persoon in kwestie overleden is."

Lijkzakken
Jaarlijks overlijden zes à tien passagiers tijdens een vlucht, zegt een woorvoerder van de Australische luchtvaartmaatschappij Jetstar. "Afhankelijk van de situatie, wordt het lichaam dan naar de achterkant van het vliegtuig of naar de rustruimte van het cabinepersoneel gebracht," zegt Simon Westaway. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben trouwens lijkzakken aan boord, en Singapore Airlines heeft zelfs heuse 'lijkkasten' in de Airbus 340-500- toestellen. (br.hln)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!