Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alleen in de wereld




http://img5.imageshack.us/img5/436/jenniferconnellyujm.jpg



alleen in de wereld


niemand weet hoe ik me voel
niemand weet hoe ik denk
want ik doe me voor
als een volmaakt persoon
geen blik...
geen traan...
geen enkel teken verraad
hoe ik me werkelijk voel...


als een mooi plaatje
glimlachend... welbespraakt
ziet men mij op foto's staan
maar van binnen zie ik mijzelf
als een verscheurde foto
verkreukt en misvormd
door het leven ...
door de woorden...
door de mensen...
door de dingen die ik heb meegemaakt...


ik hoop dat ik ooit nog eens iets voel
van de menselijkheid
die ik ooit gevoeld en gekend heb
ooit zal ik leren,
weten en ondervinden
dat ik menselijk kan zijn
ervaren...meemaken
hoe ik het leven kan bespelen
met zachte muziek...
in plaats van dat het leven mij heeft bespeeld
met haar zware, doffe klanken




» Reageer (0)
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ongelukkiger dan ooit


Vrouwen ongelukkiger dan ooit


http://img192.imageshack.us/img192/1237/ongelukkig.jpg



Ondanks 40 jaar feminisme voelen dames zich niet beter in hun vel. Een internationale studie toont aan dat moderne vrouwen minder voldoening uit het leven putten dan vroeger.

Voordelen
Vrouwen hebben het nog nooit zo goed gehad als nu. Op verscheidene vlakken doen ze het beter dan ooit: de loonkloof is kleiner geworden, hun scholingsgraad ligt hoger en de technologische vooruitgang maakt huishoudelijk werk minder zwaar. En toch voelen de dames zich ronduit ongelukkiger dan pakweg veertig jaar geleden.

Complexer
Het onderzoek, uitgevoerd aan de Universiteit van Pennsylvania, toont aan dat die ontevredenheid wereldwijd is. Volgens de vorsers is het leven van de dames veel complexer geworden. Veertig jaar feminisme heeft hen nu duidelijk gemaakt dat dat niet is wat ze ervan verwachtten. Een carrière uitbouwen, een gezin stichten, er ten allen tijde goed moeten uitzien: het maakt het er niet makkelijker op.

Geen keuze
Siobhan Freegard kwam tot vergelijkbare resultaten na een rondvraag op de website Netmums. Zijn onderzoek toonde aan dat het aantal gevallen van babyblues zorgwekkend stijgt in vergelijking met dertig jaar geleden. "We wilden doorheen de jaren gelijke rechten voor alle dames opdat ze ook keuzes konden maken. Na al die jaren komen we erachter dat dames geen keuze hebben. Het enige wat we horen is dat ze, vaak uit financiële noodzaak moeten werken, ook al zouden ze liever hun kinderen zelf opvoeden. Wie van zijn job houdt en een gelukkige carrière weet uit te bouwen, mag zich gelukkig prijzen. De anderen komen er stilaan achter dat dit niet is wat ze echt wilden". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette vis is goed voor gehoor van ouderen



Vette vis is goed voor gehoor van ouderen


http://img23.imageshack.us/img23/2747/vettevis1.jpg



Ouderen die regelmatig vette vis eten, horen beter dan hun leeftijdgenoten die dat niet doen. In vette vis zitten omega-3-vetzuren en die blijken gunstig te zijn voor het behoud van bepaalde hersenfuncties, zoals het gehoor.

Dat heeft voedingswetenschapper Carla Dullemijer van de Wageningen Universiteit vastgesteld. Dat vette vis goed zou zijn voor de hersenen, werd al langer aangenomen.

Varkens
Jonge varkens, zoals bekend nogal slimme beesten, gebruiken een omega-3-vetzuur om de ontwikkeling van hun hersenen op gang te brengen. Dullemeijer veronderstelde daarom dat deze vetzuren wellicht ook de ouder wordende hersenen van de mens langer in goede conditie zouden houden.

Zij testte een groep ouderen die weinig visolie gebruikte en vergeleek hun cognitieve prestaties met die van een groep mensen die juist veel vette vis at. Visvetzuren in het bloed leverden een duidelijk betere prestatie op.

Dullemeijer onderzocht daarna het binnenoor, dat zeer goed doorbloed is. Ouderen die veel visolie binnenkregen, hadden een betere bloedcirculatie en dat zorgt voor een beter gehoor, vooral voor de lage tonen.

Zalm, makreel en paling horen onder meer tot de vette vissoorten. Visolie is ook te koop in capsules. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Sumatraanse tijger is bijna uitgestorven

De Sumatraanse tijger is bijna uitgestorven


http://img3.imageshack.us/img3/6212/sumatraansetijger1.jpg



De lijst met bedreigde dieren is eindeloos. Sommige soorten worden dankzij beschermingsmaatregelen gered, maar andere dieren verdwijnen voor altijd van onze aardbol.

De Sumatraanse tijger is een speciale tijgersoort die enkel op het Indonesische eiland Sumatra voorkomt. Na genetisch onderzoek is gebleken dat de tijger een aparte soort is die grondig verschilt van de tijgers op het vasteland. Dat maakt van het dier meteen een ernstig bedreigde diersoort, want er leven nog maximaal 400 tijgers op het eiland.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/9/media_l_925089.jpg



Dunnere strepen

Deze tijger kan je herkennen aan de dunnere strepen op zijn vacht. Het is ook de kleinste van alle tijgersoorten en de manen van de dieren zijn iets opvallender. Aan hun tenen hebben ze speciale eigenschappen die van de Sumatraanse tijger een snelle zwemmer maken. De tijgers eten uiteraard zowat alles wat op Sumatra leeft. Dat zou ook de orang-oetan, een andere bedreigde diersoort, tot zijn prooi maken. Tijgers slagen er echter zelden in een aap te vangen omdat de dieren niet vaak uit de hoge bomen komen.



http://img132.imageshack.us/img132/5751/sumatraansetijger.jpg



Stropers

De resterende tijgers leven in nationale parken en natuurgebieden. Het Nationale Park Gunung Leuser beschikt met 110 tijgers over de grootste populatie. In totaal zouden er nog maximaal 400 tijgers in de reservaten kunnen leven. Toch zijn deze parken niet veilig, want zelfs hier vallen heel wat tijgers ten prooi aan stropers. In Azië zijn veel tijgersoorten momenteel bedreigd. Als we alle soorten en exemplaren samentellen, kunnen we het aantal levende tijgers in het wild op ongeveer 5.000 tot 7.500 schatten. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond legt 50 km af om dierenarts te bezoeken


Hond legt 50 km af om dierenarts te bezoeken





In China heeft een intelligente hond 50 km gewandeld om een vriendelijke dierenarts te bezoeken. Huahua legde de 50 km af in 15 dagen nadat ze de dierenkliniek had verlaten. De eigenaar had het dier binnengebracht om haar te laten steriliseren.

Na vijf dagen kon Huahua heel goed opschieten met dierenarts Wang Feng. De dag nadat de hond terug thuis was, wandelde ze terug naar Wang.

Drie weken later besloten de dierenarts en de eigenaar om de hond naar een dierenvriend die 50 km verder woonde te brengen. Tot zijn grote verbazing trof Wang Huahua 15 dagen later opnieuw aan voor de dierenkliniek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch-Braziliaanse prins onder Airbus-slachtoffers


Belgisch-Braziliaanse prins onder Airbus-slachtoffers


http://img23.imageshack.us/img23/6141/prinspedroluizdeorleans.jpg



De Belgische passagier met de dubbele nationaliteit op de vermiste Air Francevlucht is de Belgisch-Braziliaanse prins Pedro Luiz de Orleans e Bragança (26). Hij behoort tot de gewezen koninklijke familie van Brazilië.

De man is de zoon van de Belgische prinses Christine de Ligne en van de Braziliaanse prins António de Orleans e Bragança Wittelsbach. Hij woonde in het Groothertogdom Luxemburg, waar hij voor een bank werkte, maar was op bezoek bij familie in zijn geboortestad Rio.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haar ogen liegen vrolijkheid



http://img194.imageshack.us/img194/7792/nellyhnh.jpg


als slavin van de liefde
bewandelt ze het pad
haar ogen liegen vrolijkheid
maar haar wangen zijn nog nat

haar gezicht zo kinderlijk open
met een hoopvol lieve lach
kijkt ze verlangend naar het leven
en niemand die haar waarheid ziet

uiterlijk sereen en levenslustig
maar diep van binnen intens verward
met haar stil gekoesterde verlangens
als smeulend vuurtje in haar hart




» Reageer (0)
01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top tien van slechte manieren tijdens eerste date


Top tien van slechte manieren tijdens eerste date




Eén op de drie dates eindigt met een blunder die de passie tussen twee singles snel doet doven. Uit recent Brits onderzoek blijkt dus dat de zoektocht naar een partner lang en moeilijk kan zijn.

Mijnenveld
Ongeveer acht miljoen singles in Groot-Brittannië zijn op zoek naar liefde en zij gaan gemiddeld op 18 miljoen eerste dates. Slechts weinig daarvan zijn succesvol, slechte datemanieren verpesten namelijk vaak de romantische sfeer. Experte Victoria Lukats: "Voor sommigen is daten als manoeuvreren in een mijnenveld. Mensen staan onder een grote druk om een goed indruk te maken. Hoewel het soms meteen duidelijk is dat twee singles niet bij elkaar passen, mag dat geen reden om slechte manieren te hebben. "

Top 10 van afknappers bij de eerste date:
Te laat
30 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen komt te laat op een eerste date. Eén op de tien vrouwen laat haar afspraakje een halfuur of langer wachten. 12 procent van hen en 6 procent van de mannen loopt weg als hun date even naar toilet of de toog gaat zonder afscheid te nemen. 5 procent ging al eens meteen terug naar buiten als hij of zij niet tevreden was over zijn of haar 'blind date'.

Ex
De meeste mensen weten dat een gesprek over een ex verboden terrein is, maar voor één op de vijf is de drang te groot. 12 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen praatte zelfs over vorige seksuele ervaringen.

Alcohol
11 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen zegt dat ze zoveel alcohol dronken op een eerste date dat ze niet alles meer onder controle hadden.

Seks
30 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen gaf toe zijn date mee naar huis te nemen na het eerste afspraakje, een kwart van de mannen en één op de vijf vrouwen had dan al seks.

Rekening
Als de date geen succes was zullen de meeste mensen hun portefeuille toe laten. Eén op de vier vrouwen zegt dat ze opzettelijk niet aanbieden te betalen bij een slechte date, zodat de andere partij de rekening volledig voor zich moet nemen.

Liegen
Acht procent van de singles zegt dat al een leugen te hebben verteld op een eerste date over hun leeftijd, zes procent over andere afspraakjes, vier procent over zijn job en salaris, drie procent verzwijgt dat hij of zij nog steeds bij de ouders woont en twee procent vergeet te melden geen vrijgezel te zijn.

Naam
Tien procent van de mannen en drie procent van de vrouwen vergat al de naam van een date. Vijf procent van de vrouwen en drie procent van de mannen nam al een vriend of moeder mee als gezelschap op een eerste afspraakje. Drie procent van de singles verpestte de sfeer van de eerste date door ruzie te maken. Vier procent van de vrouwen en twee procent van de mannen zeggen dat ze een andere potentiële partner belden of een berichtje stuurden tijdens een eerste date. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pescotariër


Weetje...Pescotariër



http://img6.imageshack.us/img6/2504/vegetarier.jpg



Wist je dat een vegetariër geen vlees en ook geen vis eet ? Iemand die geen vlees maar wel vis eet noemt men een pescotariër...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Ben vierde gisteren zijn 150ste verjaardag


Big Ben vierde gisteren zijn 150ste verjaardag


http://img268.imageshack.us/img268/3909/bigbend.jpg

 

Het was gisteren precies 150 jaar geleden dat de klok van Big Ben voor het eerst werd geluid. De voorbije maanden werden tal van activiteiten georganiseerd om de verjaardag van het beroemde Londense monument te vieren.

De bouw van de beroemde klokkentoren aan het parlementsgebouw in Westminster werd in 1859 voltooid. Op 31 mei van dat jaar werd de klok voor het eerst in werking gezet.

Trouwe metgezel
Nauwelijks enkele maanden later viel Big Ben al uit, maar de klok kon hersteld worden en sindsdien werd Big Ben een trouwe metgezel die de Londenaars accuraat aan het tijdstip van de dag herinnert. In tegenstelling tot wat velen denken, werkt de legendarische klok ook anno 2009 nog steeds mechanisch. De klok wordt nog steeds driemaal per week opgewonden.




http://img193.imageshack.us/img193/9306/clock1.jpg



Klok of toren?
Technisch gesproken verwijst Big Ben enkel naar de 13 ton wegende klok in de toren. Gaandeweg werd de koosnaam echter synoniem voor de hele toren en werd Big Ben het meest herkenbare gebouw in de skyline van de Britse hoofdstad. De Britten verkozen de toren vorig jaar nog tot hun favoriete monument.

Een tip voor anglofielen: via www.bigben.parliament.uk kan men de klok downloaden en gebruiken op een gsm. (br.hln)








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn muze




http://img33.imageshack.us/img33/9981/muze.jpg


Mijn muze


In het kielzog van mijn muze
dwarrel ik steeds op en neer
in ongekende dimensies
beleef ik haar telkens weer
 
fladder met mijn muze mee
laat de emoties haar beroeren
in alle kleuren
zal zij mij ontvoeren
 
en ik leef voor haar
dag en nacht
laat de bloem ontluiken
tot schitterende pracht
 
ze laat mij leven
schrijven
mijn muze zal voor altijd
bij mij blijven




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste overlevende Titanic overleden


Laatste overlevende Titanic overleden





De laatste overlevende van de schipbreuk met de Titanic is vandaag overleden in Groot-Brittannië. Millvina Dean werd 97.



Twee maand
Dean was een baby van twee maanden toen de Titanic in 1912 zonk nadat het schip in aanvaring was gekomen met een ijsberg. Haar ouders wilden emigreren naar de Verenigde Staten. Ook de moeder en broer van Dean overleefden de schipbreuk, haar vader liet het leven.

"Onzinkbaar"
De Titanic was de tweede van een drietal luxeschepen die een groot deel van het transatlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip, dat nochtans het etiket "onzinkbaar" opgeplakt had gekregen, verging op zijn eerste reis. (br.hln)




» Reageer (0)
31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe man heet himbo


De nieuwe man heet himbo






Er is alweer een nieuwe man geboren: de himbo. Deze mannelijke 'babe' is alleen maar bezig met zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid.

Types
Na de echte gentleman die weer gesignaleerd is en de gastroseksueel die met kookpotten weet te verleiden, lijkt de himbo in opmars. De naam werd in Amerika uitgevonden waar ze worden vergeleken met vrouwelijke 'bimbo's' en babes als Pamela Anderson, Paris Hilton en Kate Perry. Net als deze dames, wandelen himbo's nooit de deur uit zonder aan hun looks te werken.

Rolmodellen
De mannelijke 'babe' spiegelt zich aan rolmodellen als David Beckham, Brad Pitt en Matthew McConaughey. Hj gaat voortdurend op zoek naar bevestiging van zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid. Daar draait het allemaal om. Een serieus gesprek is niet voor hem, verwacht geen ellenlange discussies of moeilijke vragen. Wel wil hij het, net als zijn rolmodellen, het maken in de muziek-, mode- of sterrenwereld. Zijn levenservaringen zullen hem daarbij niet helpen, wel zijn looks.






Haren
Zijn vrouwelijke aanhang is groot, mede dankzij zijn geweldige 'looks'. Dat weet hij en zal zich omringen met het nodige gezelschap. Zo zet hij steevast een zonnebril op, zelfs in de winter. Heiliger dan wat ook, is zijn haardos. Als zijn haar goedzit, is de jongen tevreden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedische prins koopt kasteel Bruni's voor 17,5 miljoen


Saoedische prins koopt kasteel Bruni's voor 17,5 miljoen


 


Het kasteel van de familie van Carla Bruni, de echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy, is voor 17,5 miljoen euro verkocht aan de Saoedische prins en zakenman al-Walid. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa.

In buurt van Turijn
Het kasteel van Castagneto Po ligt in de buurt van Turijn en kwam in 1952 in handen van de vader van Carla Bruni. Hij was erfgenaam van een rijke familie van industriëlen en verrichte er belangrijke renovatiewerken. Het kasteel heeft een oppervlakte van 1.500 vierkante meter en telt 40 kamers. Rondom het kasteel ligt een park met eeuwenoude bomen.



   http://img190.imageshack.us/img190/6998/carlabruni.jpg
Carla Bruni


Prins al-Walid staat 22ste in de lijst met de rijkste personen ter wereld van zakentijdschrift Forbes.

De meubels van het kasteel waren al geveild in Londen. Die brachten meer dan 10 miljoen euro op.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle geklopt door dansgroep Diversity

Susan Boyle geklopt door dansgroep Diversity


http://img46.imageshack.us/img46/5724/susanboyle.jpg



Tegen alle verwachtingen in werd Susan Boyle dus niet de grote winnaar van de door zestien miljoen kijkers gevolgde talentenjacht op ITV. De huisvrouw uit het Schotse Blackburn leverde in de finale nochtans een ijzersterke en hartverwarmende prestatie af. De jury gewaagde zelfs van ‘de beste performance die in deze wedstrijd ooit geleverd is’ en koos openlijk partij voor Boyle, die andermaal en, zoals verhoopt, haar versie bracht van I dreamed a dream uit de musical Les Misérables.

Met haar krachtige prestatie drukte Boyle, gekleed in grijze glitterjurk en met het pluizige kapsel dat intussen haar handelsmerk geworden is, de twijfel en kritiek die de voorbije week waren gegroeid, wel de kop in. Geruchten als zou Boyle de druk niet langer aankunnen en zelfs op het punt hebben gestaan om de wedstrijd te verlaten, domineerden de voorbije week de kranten.

Maar Susan Boyle stond er. Ze zong met overtuiging en krachtige stem en genoot zichtbaar van de aandacht en het succes. Dat dansgroep Diversity alsnog met de overwinning aan de haal gaat, was dan ook een complete verrassing, al leverde ook deze tienkoppige groep uit Essex een perfecte prestatie af.

Susan Boyle komt hoe dan ook als de morele winnaar uit de bus. De 48-jarige kerkvrijwilligster en amateurzangeres droomde al haar hele leven van een zangcarrière, maar slaagde er nooit in om onder de kerktoren uit te komen. Ze bleef vrijgezel en wijdde haar leven aan de verzorging van haar bejaarde moeder, tot die in 2007 op 91-jarige leeftijd overleed. Ze had al wel schuchtere pogingen gedaan om een zangcarrière uit te bouwen, maar die hadden haar nooit ver gebracht. Zo zong ze in het kerkkoor en gebruikte in 1999 haar spaargeld om een professionele demotape te maken, die ze naar platenmaatschappijen en talentenjachten stuurde. Ze won ook verschillende lokale zangwedstrijden.

Het was haar moeder die Susan aanporde om verder te gaan en zich in te schrijven voor Britain’s got talent, wat ze uiteindelijk ook deed en met het bekende gevolg. Toen ze de wedstrijd aanvatte werd ze door haar leeftijd en fysieke voorkomen nochtans weggelachen door jury en publiek. Maar toen ze begon te zingen, vielen de monden open van verbazing. Susan Boyle werd de publiekslieveling en het You Tube-filmpje over haar verschijning een nooit geziene internethype.

Met haar tweede plaats grijpt Boyle naast 100.000 pond (115.00 euro) en en een optreden voor de Britse koningin Elisabeth. Maar jurylid Simon Cowell heeft haar wel al een platencontract aangeboden bij zijn eigen Syco Music-platenlabel. (br.De Standaard)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plankgas op kanalen van Venetië


Plankgas op kanalen van Venetië






De Duitser Bernd Weise zette de gondeliers een flinke neus toen hij gisteren met zijn amfibiewagen een ritje maakte op de wereldberoemde kanalen van Venetië. Hopelijk had de excentrieke volgeling van onze kapitein Zeppos zijn regenbanden aan.







Weise is de trotse bezitter van een Triumph Herald. Met zijn exclusieve karretje kan hij op de weg ruim 110 per uur halen. In het water heeft de bolide 8 knopen onder de motorkap of ruim 14 kilometer per uur.









» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werd de Sixtijnse kapel door ketter geschilderd


"Werd de Sixtijnse kapel  door ketter geschilderd" ?


http://img41.imageshack.us/img41/1627/sixtijnsekapel2.jpg



Michelangelo Buonarroti, de schilder van de Sixtijnse Kapel, was eigenlijk een ketter. Tot dit besluit komt de Italiaanse restaurateur Antonio Forcellino. De Italiaan is verantwoordelijk voor de restauratie van de graftombe van Paus Julius II. Tijdens de werken stootte hij op enkele verrassende details.

Lid van Spirituali
In een reportage van de West-Duitse televisie (WDR) brengt Forcellino bewijzen naar voren dat de beroemde kunstenaar lid was van de door het Vaticaan vervolgde groep 'Spirituali'.

Spiegel is fakkel
Er werden symbolen aangetroffen die in de vakliteratuur anders beschreven worden dan ze in werkelijkheid zijn, zo wordt gezegd in de tv-uitzending. Zo is een in de literatuur beschreven spiegel in werkelijkheid een fakkel. Ook bevinden de kleine afbeeldingen van paus Julius op zijn grafmonument zich niet op de voorgrond, die rol wordt ingenomen door Mozes.

Kerkhervormers
Tijdens zijn onderzoek stelde Forcellino vast dat Michelangelo tot een groep mensen behoorde rond de Engelse kardinaal Reginald Pole. Het doel van de groep was om de kerk van binnenuit te hervormen. Volgens Forcellino heeft hij een geheim onthuld dat de kerk en Michelangelo ten allen prijze hebben proberen te verhullen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag wens ik jullie allen



http://img188.imageshack.us/img188/1143/ambrosio.jpg


Fijne zondag wens ik jullie allen
mooie dag om weg te gaan
zorgen kunnen aan de kant
niets om nog bij stil te staan.

Zondag is om te genieten
deur op slot...niet vergeten
niet gaan kokkerellen deze dag
lekker buitenshuis gaan eten.

Fijne zondag voor iedereen
doe wat je het liefste doet
wil je 't liefst in bed gaan liggen
mag ook, alles wat je doet is goed.

Ga in elk geval niet zitten treuren
doe wat je wilt, wees niet bang
pak je spullen maar en ga nu
want de dag is best nog lang.




» Reageer (0)
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter


Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter

Heerlijk ! ! !



Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:

50 g zachte boter
3 tenen knoflook, gepeld en geperst
2 grote rode pepertjes, zaden verwijderd en fijngehakt
30 g verse peterselie, het blad fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
12 verse sardines
ingemaakte wijnbladeren, afgespoeld en drooggedept
olijfolie
zout en zwarte peper
parten citroen, bij het opdienen




Bereidingswijze:

Steek de BBQ aan of laat de grill heet worden.


Meng de zachte boter met de knoflook, pepertjes, peterselie en citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de sardines aan de buiten- en binnenkant in met de kruidenboter.

Bestrijk de wijnbladeren met een beetje olie en wikkel elke sardine in een wijnblad - een half blad is meestal voldoende voor een sardine.

Rooster de sardines 2 min. aan elke kant op de BBQ of onder de grill. De wijnbladeren verbranden en verkolen, maar de sardines worden binnenin perfect gaar.

Dien op met partjes citroen en laat iedereen zelf zijn sardientjes uitpakken. (br.nina)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.130 schilderijen BOZAR


130 schilderijen BOZAR "in quarantaine" wegens spinthoutkever





De ongeveer 130 schilderijen van de tentoonstelling "da Van Dyck a Belloto", die zondag afsloot in het Paleis van Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, zijn in quarantaine geplaatst. Dat gebeurde omdat in de zalen van het Ravenstein-circuit een insect ontdekt werd, de "lyctus brunneus" of de spinthoutkever.

De meerderheid van de schilderijen werden terug naar Italië gestuurd voor onderzoek en, als dat nodig blijkt, zullen ze behandeld worden in Turijn. De schilderijen zelf zouden alvast niet getroffen zijn.

Onderwerp op ministerraad
Experts moeten wel nog nagaan of de lijsten van de schilderijen niet beschadigd werden. De insecten zijn vermoedelijk afkomstig van de wandbekleding, in exotisch meranti-hout, die in het circuit werd aangebracht in 2007. Mogelijk werd het hout niet, of niet goed, behandeld.

Het incident kwam ter sprake vanmorgen op de ministerraad, zodat de eigenaar van het gebouw, de Regie der Gebouwen, de werken snel kan uitvoeren. Anders had die een openbare aanbesteding moeten uitschrijven.



   http://img35.imageshack.us/img35/6954/davandyckabelloto.jpg



Om te vermijden dat de insecten zich zouden verspreiden, besliste de directie van de BOZAR om alle houten wandbekleding weg te halen uit het Ravenstein-circuit. De heropbouw van de wandbekleding kan weken in beslag nemen. Vermoedelijk moeten de tentoonstellingen "Repromotion" van kunstenaar Jan De Cock en de Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst 2009, voorzien op 24 juni, uitgesteld worden tot juli. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!