Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienduizend dierenliefhebbers toosten op Kai-Mook


Tienduizend dierenliefhebbers toosten op Kai-Mook





De babyborrel die de Zoo van Antwerpen gisteren georganiseerd had om de geboorte van baby-olifant Kai-Mook te vieren was een daverend succes. Volgens woordvoerster Ilse Segers genoten naar schatting tienduizend mensen er van een hapje en een drankje. Acht à negenduizend dierenliefhebbers brachten meteen ook een bezoekje aan de Zoo om de kleine ster in levende lijve te zien. Sinds haar geboorte op 17 mei lokte Kai-Mook al een kleine 200.000 mensen naar de Zoo.

De weergoden waren de baby-olifant nog relatief goed gezind. Buiten af en toe wat gedruppel bleef het droog. Bezoekers konden aan de eet- en drankkraampjes Thais eten, frieten en pannenkoeken kopen. Tussen 17 en 18 uur tapte burgemeester Patrick Janssens pintjes uit twintig gratis vaten K-bier. De eerste party van Kai-Mook werd heel de middag opgeluisterd met kinderanimatie en allerlei optredens.

Dierenliefhebbers konden hun goed hart laten zien door het K-groeiplan te steunen. Met deze actie wordt geld ingezameld voor het olifantenverblijf in Planckendael en voor een olifantenhulpproject in Azië. Er werden tal van gadgets verkocht ten voordele van het plan. 



Marketeer Anja Stas, directeur Rudy Van Eysendeyck en Kris Peeters.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: zakje bier


Nieuw: zakje bier


 



Het zou het ultieme festivalgadget kunnen zijn: bier in zakjes. Britse bierproducenten hebben de nieuwigheid op basis van poeder samengesteld. Het bierpoeder meng je met water en na zes minuten kan je genieten van een frisse, schuimende pint. Daarvoor zorgen de ijsgevroren hopconcentraten, gips en een CO²/nitrogeen ingrediënt dat schuim weet te produceren.




 



De zakjes van het merk Teltey's bevatten verschillende smaken. Zo is de British Bitter, de German Lager, Irish Stout, Old North Country Ale en Middle Earth Mead, te verkrijgen. Benieuwd of het straks ook onze bierproducenten weet te inspireren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revival van de eau de cologne


Revival van de eau de cologne


http://img4.imageshack.us/img4/4348/eaudecologne.jpg



Driehonderd jaar geleden startte de Italiaanse kapper Gian-Paolo Farina in Keulen een uiterst winstgevend zaakje. Hij bracht er het mirakelwater 4711 op de markt, de eerste eau de cologne, die vandaag de dag nog steeds een plekje heeft veroverd in menig beautykastje.

Eau de Cologne werd vroeger enkel gebruikt als medicijn dat wonderen deed tegen appelflauwtes. Napoleon was zo verzot op het goedje dat hij maanelijks een 60 flesjes bestelde. Toen de wetten verstrengde, en iedere medicijnenproducent verplicht werd om zijn geheime ingrediënten prijs te geven, veranderden de eau de cologne makers hun aanpak en prezen het goedje aan als heerlijk verfrissend lichaamswater: het eerste parfum was geboren.

"Geurtrends hangen nauw samen met maatschappelijke ontwikkelingen en cultuur. In Suriname maken ze andere colognes dan in Rusland. Wanneer de economie in een dip zit, is er weer meer vraag naar lichtere, frisse geuren. Amerika houdt traditiegetrouw meer van zware geuren, waarschijnlijk omdat er meer in grote ruimtes met airco wordt gewerkt, waardoor er meer parfum nodig is", vertelt parfumkenner Jacques Cavallier tegen AD.

Ook diverse modeontwerpers hebben een voorliefde voor het heerlijk geurende goedje, en creëerden een eigen versie op het product. Kenzo, Marc Jacobs, Diesel, Guerlain en Chanel je vindt ze allemaal in de eau de cologne rekken. 





» Reageer (0)
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse designer Pierre Paulin (81) overleden


Franse designer Pierre Paulin (81) overleden


http://img32.imageshack.us/img32/5393/pierrepaulin.jpg


De emblematische Franse architect en designer Pierre Paulin is gisteren op 81-jarige leeftijd in Montpellier overleden. Dat hebben zijn nabestaanden meegedeeld. Een halve eeuw lang was de man een onontkoombare figuur in de Franse designwereld. Vorig jaar had het Museum Grand-Hornu Images nabij Bergen de creaties van 'Pierre Paulin Supermoderne' in de verf gezet.

Met zijn felkleurige (gele, oranje, paarse...) stoelen in de vorm van een champignon of een tong oogstte Paulin succes over de gehele wereld. Onder andere het MoMa in New York, het Musée des Arts décoratifs in Parijs en het Victoria and Albert Museum in Londen hebben deze stoelen die niet in een filmdecor van James Bond zouden misstaan in hun bezit.



 
http://img32.imageshack.us/img32/6549/pierrepaulin1.jpg



Paulin kreeg van zowel president Georges Pompidou als van François Mitterrand de opdracht, de private vertrekken van het presidentiële paleis te bemeubelen en restylen.

Voor zijn creatie de Ribbon Chair werd Paulin in 1969 beloond met de American Industrial Design Award. Het Parijse Centre Pompidou heeft een permanente tentoonstelling van al zijn meubelontwerpen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet vies van seks op reis


Vrouwen niet vies van seks op reis





25 tot 50 procent van alle vakantiegangers, heeft op vakantie seks met een nieuwe partner. Vooral dames zijn te vinden voor een vakantieliefde. Thuis zijn de vlinders snel verdwenen, zo blijkt uit eerder onderzoek van Parship.be.

Helft singles
Meer mannen (27%) dan vrouwen (19%) beweren nog nooit een vakantielief te hebben gehad. Zijn buitenlandse mannen betere charmeurs of vrouwen gewoon eerlijker, wie zal het zeggen? Feit is, volgens het onderzoek, dat de helft van alle ondervraagde singles, geen nee zegt tegen een vakantieliefde.

Overlevingskans
Of dergelijke relatie kans op overleven heeft, blijft maar de vraag. Zeker van een vakantielief ben je nooit, wel vertellen volgende signalen al iets over de overlevingskansen van vakantierelaties.

-Is hij single of beleef je een avontuurtje met een man die een relatie heeft? Als hij al geen schroom kent om een scheve schaats te rijden, zal jij dat niet veranderen. Ben jij een zomerflirt of wil hij meer? Tracht het te achterhalen, vraag het desnoods aan zijn vrienden.

-Op vakantie lijkt alles beter, groter en leuker. Personen waar je thuis niet naar omkijkt, kunnen je op vakantie indrukwekkender lijken. Besef dat en vraag je af of je hem ook op kantoor bijvoorbeeld, zou zien zitten.

-Culturen lijken op vakantie geen barrière. Al leveren cultuurverschillen in eerste oogopslag een schat aan onontdekte kennis en ervaringen op, eenmaal thuis kunnen deze wel degelijk een hindernis vormen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden mensen kijken naar spullen Fortuyn


Honderden mensen kijken naar spullen Fortuyn





Honderden mensen hebben bij Hessinks's Veilingen in Nijmegen gekeken naar de spullen van wijlen Pim Fortuyn. De inboedel van Fortuyn wordt 27 juni verkocht tijdens een veiling. Richard Hessink van het Nijmeegse veilinghuis zegt dat het aantal biedingen blijft stijgen. "We hebben al vijfduizend hits gehad op onze website en er zijn ook al meer dan achthonderd catalogussen verkocht."






In de veilinghuis staat bijna de hele inboedel van het Rotterdamse huis van Fortuyn opgesteld. Schilderijen, meubels, boeken en andere persoonlijke eigendommen van Fortuyn, waaronder de spullen die hij bij zich droeg toen Volkert van der G. hem neerschoot, staan allemaal te koop. Hessink verwacht dat tijdens de veiling meer dan duizend mensen het veilinghuis zullen bezoeken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Queen legt moestuin aan in Buckingham Palace


Britse Queen legt moestuin aan in Buckingham Palace





Nadat de Amerikaanse First Lady Michelle Obama in maart een moestuintje liet aanleggen in de tuin van het Witte Huis, is het nu aan de Britse koningin Elizabeth om de handen uit de mouwen te steken. Helemaal naar het voorbeeld van de Obama's, maakte ze in de tuinen van Buckingham Palace een plaatsje vrij voor het kweken van groenten en fruit.

Zelf zal de Queen niet snel te zien zijn in haar moestuintje. Het idee komt van haar tuinmannen en -vrouwen, Elizabeth bracht gisteren voor het eerst een bezoek aan de groentetuin.

Trend
Naast een meer, een landingsplaats voor helikopters en een tennisveld, zijn in de grootste privétuin van Londen voortaan ook zelfgekweekte aardbeien, tomaten, boontjes, ajuinen, peren en wortelen terug te vinden. Volgens de verantwoordelijke van de tuinmannen van de koningin, volgt Buckingham Palace daarmee een "groeiende trend in heel het land". "We proberen het kweken van je eigen groenten te promoten en gezinnen en kinderen daarbij te betrekken", aldus Claire Midgeley.

Net als in WO II
Het is overigens de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat in de tuin van de koningin groenten en fruit gekweekt worden. Ook tijdens de oorlog volgde de koninklijke familie het voorbeeld van veel Britten, maar dan wel om de buitenlandse import te beperken. De schepen die groente naar Engeland brachten werden namelijk steeds vaker aangevallen door Duitse onderzeeërs.

Blue Queen-bonen
Nog een aardigheidje: de tuinmannen van de Queen willen met hun groentetuin ook een zeldzaam geworden bonensoort beschermen. De naam van die soort? Blue Queen...





» Reageer (0)
13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk is een dikmaker


Het huwelijk is een dikmaker


http://img13.imageshack.us/img13/1854/dik.jpg


Koppels die samenwonen hebben dubbel zoveel kans op obesitas dan degenen die apart wonen, dat blijkt uit recent onderzoek.

Ook positieve effecten
Koppels die meer dan twee jaar samenleven ontwikkelen namelijk dezelfde dikmakende gewoonten. Ook blijkt uit het onderzoek dat hoe langer je samenwoont, hoe meer risico je loopt op obesitas. Maar daarnaast heeft het huwelijk ook wel positieve effecten op je gezondheid. Gehuwde mensen roken minder en worden ouder.







Anderen gewoonten
Onderzoekster Penny Gordon-Larsen: "Waarschijnlijk is de verandering van gewoonten de reden waarom getrouwde mensen dikker worden. Gehuwden eten vaak samen, bereiden grotere maaltijden en gaan vaker uit eten dan singles. Ze kijken ook vaker samen televisie in plaats van de sporten. Om het probleem van obesitas op te lossen kan het helpen om jonge koppels te stimuleren een positief effect op elkaar te hebben en zo de extra kilo's van het huwelijk te vermijden." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluwe vos steelt tientallen schoenen in Duitsland


Sluwe vos steelt tientallen schoenen in Duitsland





In het Duitse plaatsje Föhren heeft een sluwe vos meer dan honderd schoenen buitgemaakt. Inwoners van het dorpje vroegen zich de laatste dagen af waar de schoenen gebleven waren tot een boswachter het mysterie ontrafelde. "De schoenen, van hoge naaldhakken tot slippers, lagen verspreid over het hol van de vos. Moeder Imelda verzamelde ze zodat haar kleintjes ermee konden spelen", laat een woordvoerder van de politie weten. De inwoners van Föhren kregen het advies hun schoeisel niet meer te laten rondslingeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen verkiezen vrouwen met maatje 42


Mannen verkiezen vrouwen met maatje 42


 



Mannen vinden vrouwen met een maatje 42 het aantrekkelijkst, dat blijkt uit een studie bij 100 Australische mannen.

Gemiddelde vrouw
De proefkonijnen moesten 200 tekeningen van vrouwelijke lichamen van verschillende maten op aantrekkelijkheid beoordelen. Vervolgens verdeelden de onderzoekers vrouwen op in acht verschillende lichaamstypes, van Playboymodellen tot mannequins en normale vrouwen. Hiermee vergeleken ze de vaakst gekozen tekeningen uit het onderzoek. Daaruit bleek dat 'de gemiddelde vrouw', namelijk een maatje 42, het meest aantrekkelijk door mannen werd gevonden.


Marilyn Monroe
Als mannen 'dikkere' dames verkiezen, is het vreemd waarom op de meeste magazinecovers en reclameborden slanke dames met een maatje 36 pronken. De laatste halve eeuw verschoof het ideaalbeeld voor vrouwen van Marilyn Monroe naar Nicole Kidman. Toch blijkt uit het onderzoek dat Marilyn eerder tegen de droomvrouw van de gemiddelde man aan leunt dan Nicole Kidman. Wordt het tijd dat vrouwen stoppen met het eeuwige diëten en het slankheidsideaal na te streven? De mannen lijken ons te aanvaarden zoals we zijn, nu wordt het tijd dat vrouwen dit ook doen.



Marilyn Monroe had een maatje 42.
Marilyn Monroe had een maatje 42.



Dikker is leuker
De Britse journaliste Allison Pearson denkt dat mannen iets dikkere vrouwen verkiezen omdat slanke vrouwen enkel met eten bezig zijn. "Magere vrouwen zijn neurotisch, ze maken weinig plezier en tijdens een romantisch maaltijd zijn ze enkel bezig met wat ze in hun mond mogen stoppen. Als ze vrijt is hoe haar buikje er uitziet belangrijker dan hem te plezieren. En een vrouw die verre van perfect is zal ook minder kritisch zijn wat bierbuikje en ingroeiende teennagels betreft." (br.hln)




» Reageer (0)
12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek middeleeuws kommetje gevonden in Laakdal


Uniek middeleeuws kommetje gevonden in Laakdal


http://img27.imageshack.us/img27/9307/14ncimdcg1.jpg


Bij opgravingen in Laakdal hebben archeologen gisteren een uniek middeleeuws kommetje gevonden. Dat meldt de provincie Antwerpen vandaag. Het gaat om een verguld koperen exemplaar dat in zeer goede staat is. Het werd ontdekt in een van de waterputten die eerder werden blootgelegd op de site aan de Toke van Nestestraat in de Laakdalse deelgemeente Vorst.

Erg zeldzaam
Het kommetje is volgense de onderzoekers erg zeldzaam en opmerkelijk goed bewaard gebleven. Volgende week maandag krijgen kinderen van de lokale basischolen de kans om het archeologisch erfgoed van dichtbij te bekijken.

Middeleeuwse waterput
De opgravingen in Laakdal zijn al een tijdje aan de gang. Het meest in het oog springende stuk erfgoed is de middeleeuwse waterput die bestaat uit een grote uitgeholde boomstam en die bijna drie meter diep in de grond zit. Er werden ook sporen gevonden van een bootvormig huis. Kroon op het werk is echter het unieke kommetje met een diameter van 20 centimeter en een hoogte van 5 centimeter.

De opgravingen zijn een samenwerking tussen de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK), Archaeological Solution en de provinciale dienst Erfgoed. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Madonna mag weeskindje Mercy adopteren


 Madonna mag weeskindje Mercy adopteren



Eerder nam Madonna ook al adoptiezoontje David Banda mee uit Malawi.



Madonna mag een tweede kind uit Malawi adopteren. Dat besliste het Hooggerechtshof uit het straatarme land vandaag. Niets staat haar dus nog in de weg om het felbegeerde weeskindje Mercy mee naar huis te nemen.

Rechters overhaald
In maart dit jaar werd haar adoptieverzoek nog geweigerd omdat de zangeres het voorbije anderhalf jaar niet in Malawi verbleef, zoals de wet in het Afrikaanse land voorschrijft. Madonna ging in beroep tegen die weigering en slaagde er in twee van de drie betrokken rechters te overtuigen haar de adoptie alsnog toe te kennen. De derde ging akkoord met die gang van zaken.

"Door het dolle heen"
Madonna is in de wolken met deze beslissing. "Ze is door het dolle heen", aldus een bron. "Ze zat in zak en as toen de adoptie werd geweigerd, maar ze heeft er zich in vastgebeten. Die vrouw kan bergen verzetten. Ze heeft geen middel onbenut gelaten om aan te tonen dat de weigering een foute beslissing was." Het voorbije weekend probeerde Madonna ook al een kind uit Lesotho te adopteren voor het geval dat deze poging zou mislukken. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen schamen zich op strand voor lichaamsbeharing


Mannen schamen zich op strand voor lichaamsbeharing


http://img7.imageshack.us/img7/8536/strandduo.jpg



De tijd dat enkel vrouwen tijdens de zomermaanden hun lichaamsbeharing verwijderden is voorbij. Ook mannen schaamt zich op vakantie voor behaarde lichaamsdelen, daarom verwijdert een kwart van de Nederlanders zijn 'bikinilijn'.

Geen okselhaar
Vrouwen schamen zich voor haar aan de oksels en bikinilijn, maar ze ergeren zich ook aan anderen die zich hier niet scheren, meldt styletoday.nl. Verder willen ze ook geen haartjes op de benen, buik en aan de oren. Ook hebben veel mannen liever geen okselhaar, 21 procent scheert deze zone. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse winkelketen Etos.

Blunders
Verder vroeg het onderzoek naar de populairste blunders op vakantie. Op nummer één staat roddelen in het Nederlands als achteraf blijkt dat degenen waarover gepraat werd dezelfde taal spreken (br.hln)




» Reageer (0)
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat raakt bevriend met muis in China


Kat raakt bevriend met muis in China


http://img44.imageshack.us/img44/407/katenmuis.jpg



Een kat en een muis die vrienden worden, het lijkt wel een scenario voor een tekenfilm. Toch zag een familie in China dat voor hun ogen gebeuren. Li was de muis in zijn huis zo beu dat hij besloot de kat van de buren te lenen om ze te vangen. Maar de kat dacht daar anders over.

Kat lenen
Li had ontdekt dat een muis zijn huis in het noorden van China was binnengeglipt via een kapotte venster. De arme man probeerde het beestje op alle mogelijke manieren te vangen, maar telkens was de muis hem te snel af. Bovendien knaagde het beestje aan al de bezittingen van de familie.

"Daarom besloot ik de buren te vragen of ik hun kat even mocht lenen zodat zij die muis kon vangen", aldus Li aan Huashang Daily, "Om ervoor te zorgen dat Da Huang (de naam van de kat) haar werk goed zou doen, vroeg ik de buren om haar de avond voor ze bij ons kwam geen eten meer te geven."

Verwend
En dat plan leek te werken want de volgende ochtend had Da Huang de muis al snel te pakken, maar tot grote verbazing van Li liet ze het beestje ook weer gaan nadat ze eraan geroken had. Bovendien viel de muis de kat ineens aan.

"Da Huang reageerde zelfs niet op de plagerijen van de muis", aldus Li, "Integendeel ze duwde het knaagdier iedere keer weg en na een tijdje begonnen ze zelfs met elkaar te spelen. Nu zijn ze vrienden en vallen ze zelfs naast elkaar in slaap. Volgens mij is Da Huang zo gewoon geraakt aan haar dieet van kippenlever dat ze een muisje maar te min vindt als ontbijt." 






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese bruiden vluchten met bruidsschat


Chinese bruiden vluchten met bruidsschat





Elf keer al werd een man in een Chinees dorp getroffen door een nieuw fenomeen: zijn kersverse bruid is verdwenen, mét het geld van de bruidsschat. Dat meldt de Wall Street Journal.

Criminele bende
Volgens de politie zijn de vrouwen allemaal lid van een criminele bende die het voorzien heeft op mannen die al hun spaargeld over hebben voor een bruid. De bende zou misbruik maken van het feit dat China met een enorm vrouwentekort kampt.

10 dagen paradijs
De krant laat Zhou Pin (27) aan het woord. De jongeman woont in een dorp op het Chinese platteland en had jaren gespaard voor zijn bruidsschat, uiteindelijk zo'n 3.600 euro, een fortuin in het land. Zoals gebruikelijk in China trouwde hij met een vrouw die hij slechts een week kende. De bruidsschat gaat direct naar de bruid. Tien dagen later was de vrouw weg, met de bruidsschat. De rest had ze achtergelaten.

Buren
Zhou Pin werd door zijn buren gevraagd om zijn vrouw te overtuigen haar vriendinnen voor te stellen aan hun zonen. Er volgden snel enkele huwelijken, die allemaal op dezelfde manier eindigden.

Geld als lokkertje
De verklaring voor deze emancipatorische opstoot van uitgehuwelijkte meisjes, ligt in het strikte éénkindbeleid van China. Jongens worden daarbij verkozen, waardoor veel meisjes al vroeg geaborteerd, gedood of achtergelaten worden.

Het land kampt dan ook met een vrouwentekort, en dus doen mannen zowat alles om aan een vrouw te geraken. Een van de manieren is méér geld hebben dan een concurrent.

Eerder onderzoek van de universiteit van Colombia wees al uit dat mannen meer spaargeld hebben in streken met een mannen overschot. Dat wijst er op dat mannen proberen 'aantrekkelijker' te zijn als huwelijkskandidaat door hun bankafschriften te tonen.

Eerst het geld, dan de liefde
Het systeem werkt duidelijk, alleen is de bruid slim genoeg om te trouwen voor het geld en dan haar grote liefde achter na te lopen. Spijtig voor Zhou Pin die nu wellicht single zal blijven. Of het huwelijk ten minste werd geconsumeerd is niet bekend. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin maakt haar debuut in het theater


Justine Henin maakt haar debuut in het theater




Tennisster Justine Henin is dit najaar voor de eerste keer te zien op de planken. Ze maakt haar theaterdebuut in het stuk 'Arrête de pleurer Pénélope!' aan de zijde van de voormalige Miss België Julie Taton.

In het komische stuk trekken drie jonge vrouwen naar de vrijgezellenavond van hun vriendin Lola, die maar niet opdaagt. Justine Henin speelt Chloé, een sarcastische schrijfster. Ze krijgt weerwerk van Julie Taton, die gestalte geeft aan een hyperactieve persverantwoordelijke, en Bérénice, de Pénélope uit de titel.

Voor Henin, die in mei vorig jaar een punt zette achter haar sportieve carrière, wordt het haar vuurdoop in het theater. De 25-jarige voormalige tennisster had wel al een kleine rol in de tv-reeks 'Plus belle la vie'. De komedie gaat van 24 oktober tot 20 december op tournee langs een twintigtal zalen in het zuiden van het land. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbezorgdheid is schadelijk voor uw kind


Overbezorgdheid  is schadelijk voor uw kind




Ouders zijn paranoïde wat de veiligheid van hun kinderen betreft, ze zijn te bang om hun kroost buiten te laten spelen. Maar deze overbezorgdheid schaadt de ontwikkeling van de kinderen, dat beweert althans de Britse professor Tanya Byron.

Ontwikkeling
"We zien de jeugd zeer zelden buitenspelen of alleen naar school gaan omdat ouders paranoïde zijn wat hun veiligheid betreft. Steeds meer kinderen groeien op in gevangenschap", aldus de Britse toonaangevende psychologe Tanya Byron. "Wat ouders niet beseffen is dat ze zo de ontwikkeling van hun kind in gevaar brengen. Kinderen moeten risicovolle situaties aangepast aan hun leeftijd ondergaan om vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in hun latere leven."

Digitale gevaren
"Wanneer ouders hun kinderen angstvallig binnenhouden, krijgen ze net het tegenovergestelde effect van wat ze willen bereiken. Die kinderen gaan dan namelijk op internet surfen en daar schuilen veel grotere gevaren als cyberpesters en pedofielen. Verder bestaat er een digitale kloof tussen ouders en hun kinderen, ze leren hun niets over de veiligheid op het internet of hoe ermee om te gaan. De jeugd weet weinig over cyberpesten of hoe ze via het internet moeten communiceren, wat totaal anders is dan persoonlijke gesprekken. De angst van ouders is overdreven, de grote vraag is hoe we onze kinderen weer een echte jeugd kunnen laten beleven." (br.hln)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namaak kopen blijft onbestraft

"Namaak kopen blijft onbestraft"





De nieuwe wet die een strengere aanpak van namaak mogelijk moet maken, blijft voorlopig dode letter omdat de uitvoeringsbesluiten uitblijven. Dat schrijven de Concentra-kranten. De overheid belooft al jaren een actieplan tegen de invoer van namaak. Of het nu om containervrachten sigaretten gaat of om een valse handtas die een toerist meebrengt van vakantie.

Op de luchthaven van Zaventem werden vorig jaar zelfs flyers uitgedeeld om reizigers te waarschuwen voor de zware boetes die in de toekomst zullen worden uitgeschreven. Er zouden ook twintig militairen gedetacheerd worden om de douane bij te staan in de strijd tegen valse Bikkembergs-shirts en nep-polo's van Lacoste.

Maar twee jaar nadat de nieuwe wet werd goedgekeurd, staan douane en gerecht aan de klaagmuur omdat er nauwelijks iets beweegt. "Namaak is geen prioriteit meer en dus laat men alles op zijn beloop", luidt het.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn droom achterna




http://img38.imageshack.us/img38/1365/salmahayek1.jpg



ik wil weg...zo ver mogelijk weg
waar niemand me kan vinden
waar ik mijn eigen leventje kan opbouwen
een leven waar ik altijd heb van gedroomd
weg van de verwijten
weg van de haat
geen verplichtingen,
geen gezeur maar vrij zijn....

een eigen stekje voor mij alleen
laat mij daar gelukkig zijn
mijn nieuwe toekomst hebben
mijn eigen weg vinden
mijn eigen zijn
ik hoop dat ik eens weg zal gaan
mijn droom achterna
niemand die me  kan vinden
ik wil een nieuw leven opbouwen
een leven waar ik altijd heb van gedroomd
waar ik kan gelukkig zijn met mijn dromen





» Reageer (0)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendinnen stimuleren goede gezondheid bij vrouwen


Vriendinnen stimuleren goede gezondheid bij vrouwen


 


Emotionele banden met andere vrouwen geven een boost aan je gezondheid, verlengen je leven en dat van je nageslacht. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Bavianen
Een onderzoek bij bavianen toonde aan dat degenen waarbij hun moeder een sterke vriendschap vormde met andere vrouwelijke soortgenoten langer leefden dan degenen met minder sociale moeders. Deze studie bevestigt eerdere onderzoeken dat vrienden je leven verlengen en vooral de gezondheid bij vrouwen verbeteren. Primaten vormen op een bijzondere manier een band met soortgenoten, zeker bavianen, zij blijven namelijk sinds hun geboorte bij dezelfde sociale groep.


 
 



Minder stress en gezonder

Onderzoekster Joan Silk: "Vrouwen die een sterke emotionele band vormen met anderen hebben meer kans dat hun nageslacht overleeft. Met andere vrouwen een band smeden verlaagt je bloeddruk, hartslag en cholesterol. Vrienden beperken ook de effecten van stress, dat is namelijk slecht voor je bloedsuikerspiegel, beenderen, immuunsysteem en het verouderingsproces. Hoe meer vrienden een vrouw heeft, hoe minder kans ze loopt op gezondheidsproblemen bij het ouder worden."(br.hln)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!