NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van de kinderen zegt populairder te zijn met trendy schoolgerief

Helft van de kinderen zegt populairder te zijn met trendy schoolgerief

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/14/7/20170804143511/media_xll_9912697.png

Jongere tieners vinden het belangrijk om schoolmateriaal volgens de laatste trends te kopen omdat ze zich zo makkelijker aanvaard, minder buitengesloten, en meer populair voelen. Zo blijkt uit een bevraging van 1.600 Belgische ouders en schoolgaande kinderen uitgevoerd door HEMA. Ouders erkennen dit effect van het 'juiste' schoolgerief wel, maar vinden de schooltrends niet zo belangrijk en kopen daarom eerder neutrale schoolspullen. Verder willen tieners ook steeds meer hun schoolgerief personaliseren.

Terwijl voor ouders kwaliteit (79%) en prijs (71%) bepalend zijn voor de aankoop van schoolgerief, kiezen tieners vooral voor schoolspullen die ze mooi (51%) of trendy (23%) vinden. 42% van de tieners vindt het belangrijk om mee te zijn met de laatste trends in schoolmateriaal. Bijna de helft van hen zegt zelf populairder te zijn met het 'juiste' schoolgerief. Vooral jongere tieners (1ste en 2de middelbaar) vinden het belangrijk om hip schoolmateriaal te hebben om erbij te horen (61% jongere tov 46% oudere tieners).

Ouders hebben daar begrip voor en erkennen ook dat hip en trendy schoolgerief helpt om in de klas aanvaard te worden, populair te zijn en minder buitengesloten te worden. Toch hechten ze minder belang aan trends dan tieners. De meerderheid (96%) vindt trends niet nodig en denkt dat hun kind zijn of haar schoolspullen hierdoor sneller beu wordt (74%). Daarom kiezen ze eerder voor meer neutrale schoolspullen.

Personaliseren voor uniek schoolmateriaal

Verder blijkt uit de studie dat het personaliseren van schoolmateriaal een echte trend is bij tieners. Bijna 7 op 10 vindt het belangrijk en de helft maakt al gebruik van stickers, stempels of washi-tape om hun schoolspullen een persoonlijke look te geven.

Dat het personaliseren van schoolmateriaal bijdraagt aan het ontwikkelen van de identiteit van het kind, wordt ook door de ouders erkend. 64% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kind zijn schoolmateriaal uniek kan maken door er zelf zaken aan toe te voegen en meer dan de helft zegt dat zijn kind dat nu al doet.

Zowel ouders als kinderen vinden dan ook dat er meer materiaal mag verkocht worden om schoolspullen te customizen.

"Uit onderzoek dat HEMA uitvoerde in België en Nederland kwam al naar voren dat tieners veel belang hechten aan het personaliseren van hun schoolgerief. Voor hen is dit één van de belangrijkste manieren om hun identiteit te ontwikkelen en tot uitdrukking te brengen. Bij HEMA proberen we deze vorm van creativiteit en zelfexpressie te ondersteunen door middel van onze 'eigen school, eigen ding'-campagne. Deze campagne is helemaal gericht op het personaliseren van schoolmateriaal," vertelt Marry Jansen van HEMA. (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkering aanvragen hoeft niet meer

Uitkering aanvragen hoeft niet meer

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/9/0/20170805040231/media_xll_9914460.jpg

De regering-Michel automatiseert de toekenning van tal van sociale rechten. Al wie ervoor in aanmerking komt, zal er geen aanvraag meer voor hoeven te doen.

Via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid is de overheid namelijk perfect in staat om zelf te zien wie vanwege zijn inkomen, statuut of toestand in aanmerking komt voor bepaalde rechten.

Het gaat om het recht op kraamgeld, moederschapshulp, sociaal tarief voor elektriciteit, de gehandicaptenuitkering, de inkomensgarantie voor ouderen, de treinkaart voor de begeleiders van gehandicapten en de toelage van het sociaal verwarmingsfonds. De regering-Michel denkt met deze maatregel 24 miljoen euro te kunnen uitsparen aan administratieve rompslomp. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier is helemaal niet ongezond: 5 clichés over bier weerlegd

"Bier is helemaal niet ongezond": 5 clichés over bier weerlegd

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/13/13/20170727132444/media_xll_9893758.jpg

"Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet fruitbiertje. Onzin, weet master biersommelier Sofie Vanrafelghem. Wij vroegen haar ter ere van internationale bierdag naar de meest hardnekkige clichés over bier (en vrouwen).

1. BIER IS EEN MANNENPRODUCT

"Dat de bierwereld lange tijd heel mannelijk was, klopt inderdaad. Veel brouwers zijn mannen, maar vooral de marketing was lang gericht op onze mannelijke vrienden. In de cijfers zien we dan ook helaas dezelfde tendens: gemiddeld drinken meer mannen bier. Al gaan die cijfers beetje bij beetje wel de andere kant uit. Onderzoek wijst uit dat ongeveer drie vrouwen op vier minstens één keer per maand bier drinken. Meer nog: bier was vroeger in de eerste plaats zelfs een vrouwendrank. Het eerste bier werd gebrouwen door priesteressen, als ode aan hun godin. Die gendermarketing is dus eigenlijk je reinste onzin. Vrouwen houden van bier, net als mannen."

2. VROUWEN KENNEN NIETS VAN BIER

"Tegenwoordig zijn er in de bierwereld minstens even veel vrouwen als mannen," spreekt Sofie het cliché tegen. "Wat wel klopt, is dat ik mij harder moest bewijzen toen ik net startte. Ik heb veel brouwers moeten overtuigen van mijn kennis en het feit dat ik het oprecht meende. Gelukkig vind je nu op bierevenementen en -festivals zeker even veel jonge vrouwelijke liefhebsters. Hetzelfde geldt voor mijn collega's. Omdat wij over de hele wereld opleidingen en adviezen geven, heb ik een team van vier rond mij. Allemaal vrouwen, overigens. En nee, dat heb ik niet expres gedaan. Zij waren nu eenmaal de beste (lacht)."

3. VROUWEN DRINKEN ALLEEN FRUITBIER

Ik weet nog dat ik in het begin van mijn carrière als biersommelier werd uitgenodigd voor een interview. Ze vroegen toen aan de fotograaf wat hij wou drinken, mij werd niets gevraagd. Ik kreeg gelijk een fruitbiertje voorgeschoteld. (lacht) Niet slecht bedoeld natuurlijk, maar het getuigt inderdaad van de hardnekkigheid van dit cliché. En dat terwijl slechts 20% van de vrouwen voor een fruitbiertje kiest. Dat vrouwen geen ander bier lusten is onzin. Uit blinde proeverijen die ik organiseerde, blijkt dat vrouwen wel degelijk graag bier drinken. Het probleem is vooral dat de meesten het niet goed kennen. Onbekend maakt immers onbemind. Velen associëren bier meteen met een pilsje, en zeggen dan "Dat lust ik niet, veel te bitter". Maar pils is oorspronkelijk ontwikkeld als dorstlesser, wat wil zeggen dat het vrij vlak van smaak is. Dat wil dus niet zeggen dat je geen bier of bitter lust, wél dat je waarschijnlijk op zoek bent naar meer smaak en karakter. Ik raad dan aan om eens een IPA-biertje te proberen. Die zijn tien keer zo bitter, maar de mengeling van hop, citrus en pompelmoes maakt het tot een erg karaktervolle en aangename smaak die veel vrouwen waarderen."

4. BIER IS ONGEZOND

Eén van de voornaamste redenen waarom veel vrouwen geen bier drinken? Het zou ongezond zijn. "Nonsens," vindt Sofie. "Het blijft natuurlijk alcohol, en dat moet je altijd met mate drinken, maar bier bevat ook gezonde elementen. Vooral hop is net goed voor veel vrouwen. Professor De Keukeleire van de universiteit van Gent heeft namelijk ontdekt dat hop een erg hoge concentratie oestrogeen bevat, en dat is goed voor onze weerstand. Hij ontwikkelde zelfs een supplement op basis van hop om de klachten van vrouwen in de menopauze te verminderen."

5. BIER IS EEN DIKMAKER

"Nog zo ééntje die samenhangt met het feit dat niet zo veel vrouwen bier drinken: het zou een dikmaker zijn. "Je leest het in tal van magazines: Champagne is het meest caloriearme drankje, bier het meest calorierijke." Niets van aan, vindt Sofie. "Neem nu een Duvel, dat zou een echte caloriebom zijn. Wel, voor 1 Pina Colada cocktail kan je maar liefst vijf Duvels drinken. Meer nog: het zit 'm ook in de hoeveelheid. Een glas Duvel is nu eenmaal een stuk groter dan zo'n champagnefluitje. En wanneer je precies dezelfde hoeveelheid drinkt, bevat Duvel net mínder calorieën dan die champagne. Hetzelfde geldt voor een gewoon biertje van 6%. Als je dezelfde hoeveelheid melk of appelsap drinkt, heb je véél meer calorieën binnen." (br.hln)


» Reageer (0)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaak last van nachtmerries? Je slaapt misschien te veel

Vaak last van nachtmerries? Je slaapt misschien te veel

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/1/5/20170802153405/media_xll_9907805.jpg

Slaap je regelmatig meer dan negen uur per nacht, dan is de kans groter dat je met nachtmerries kampt. Dat is de conclusie van een studie van de universiteit van Oxford. Volgens de wetenschappers zorgen vele uren slaap ervoor dat je vaker in een remslaap terechtkomt, de fase waarin nachtmerries vooral voorkomen.

Een team onderzoekers van de universiteit van Oxford voerde een enquête uit bij 846 mensen, waarin gepeild werd naar de uren die ze gemiddeld slapen en hoe vaak ze last hebben van nachtmerries. Daarnaast werd gevraagd of ze wel eens gescheiden waren, vaak piekerden, een strafblad hadden en hoe vaak ze alcohol dronken. Op basis van die antwoorden zagen de wetenschappers een sterk verband tussen het hebben van nachtmerries, en meer dan negen uur per nacht de ogen sluiten.

Meer nachtmerries tijdens rermslaap

Volgens neuropsycholoog Stephanie Rek doen nachtmerries zich vooral voor tijdens de remslaap. Slaap je langer, dan ga je vaker door die remslaapfase. Daarmee wordt de kans groter dan je een nachtmerrie krijgt. Er werd vreemd genoeg geen verband gevonden tussen nachtmerries en alcohol of lichaamsbeweging, terwijl eerdere onderzoeken wel al de link legden tussen alcoholconsumptie en meer nachtmerries. Het verband tussen veel zorgen of piekeren en nachtmerries was - zoals verwacht - het grootst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapitein van schip redt kat die van brug was geworpen

Kapitein van schip redt kat die van brug was geworpen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/7/8/20170803161628/media_xll_9910463.jpg

Jordan Smith zag vorige donderdag 'iets' door de lucht vliegen nabij een brug in de haven van Destin in de Amerikaanse staat Florida. Hij dacht eerst dat het een vuilzak was. Dan begon 'het' te bewegen in de rivier. Was dit een otter? Dan herkende hij wat het was: een kat.

De man voer met zijn boot vlak bij de brug toen het vreemde voorval plaatsvond. "Het beestje zwom naar me toe", aldus Smith. "Precies alsof de poes wilde zeggen: 'Red me'. De kapitein wierp een net in het water om het onfortuinlijke dier op het droge te halen. Hij gaf haar de naam 'Miracle'. Ze staarde haar redder de hele tijd aan, alsof ze nog allemaal moest verwerken wat haar zonet overkomen was.

Volgens hem was het beestje niet van de brug gevallen maar doelbewust naar beneden gesmeten. Het diertje viel immers niet recht naar beneden maar tolde rond, wat er zou op wijzen dat iemand de kat met redelijk wat kracht van de brug had geworpen. Hij rapporteerde het incident aan de politie maar omdat er geen verdachte was, kon er geen onderzoek gestart worden.

Ondertussen herstelde 'Miracle' van haar beproeving bij de dierenarts. Blijkbaar was de poes zwanger en kreeg ze een misval.

Toch is er ook goed nieuws voor 'Miracle'. Smith is van plan om haar te adopteren van zodra ze volledig is hersteld. (br.hln)


» Reageer (0)
03-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie doden in Brugge pas weken later gevonden:

Drie doden in Brugge pas weken later gevonden: "Het waren schrijnende taferelen"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/16/9/20170802061609/media_xll_9906834.jpg

In Brugge zijn in amper drie dagen tijd drie mensen dood in hun huis gevonden. Ze stierven een natuurlijke dood, maar hun lichamen lagen er al weken. Niemand die hen miste. Hun aantal zal alleen maar toenemen, omdat onze vrienden zich steeds meer tot de sociale media beperken.

Het waren schrijnende taferelen in de Brugse binnenstad. Zowel dinsdag, woensdag als donderdag haalden de hulpdiensten een lichaam uit een woning. Volgens de wetsdokter lagen de lijken er al tussen de tien en dertig dagen. De overledenen werden niet in wijken gevonden die bekend staan als probleembuurten. Het ging ook niet om kraakpanden maar wél om twee doorsneehuizen en een flatgebouw. Eén slachtoffer was een 80-jarige vrouw, maar de leeftijd van de andere doden - een man van 41 en een vrouw van 47 - deed de wenkbrauwen nog méér fronsen.

"Dat maakt het net zo tragisch", meent burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). "Die mensen waren op zo'n jonge leeftijd al volledig vereenzaamd. Ook al woonden ze in levendige buurten. Dat stemt tot nadenken."

Vereenzaamd

De stad Brugge is behoorlijk geschrokken. Het gebeurt af en toe wel eens dat een vereenzaamde bejaarde er thuis sterft zonder dat iemand het opmerkt, maar drie vereenzaamde doden in evenveel dagen tijd is toch nog iets totaal anders.

Socioloog Ignace Glorieux (VUB): "In grote steden als Antwerpen en Brussel gebeurt het vaker. Daar dragen dichters zelfs een persoonlijk tekstje op tijdens de uitvaart van mensen die zonder familie of vrienden worden begraven. Ook in sommige kustgemeenten komt het voor, want ook daar trekken mensen naartoe als ze de anonimiteit willen opzoeken. Maar aan een stad als Brugge zou je dit fenomeen niet direct linken." (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat adopteert acht verweesde egeltjes

Kat adopteert acht verweesde egeltjes

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/9/7/20170731221828/media_xll_9903682.jpg

Acht baby-egeltjes dreigden om te komen van de honger nadat ze hun moeder verloren, maar dat was buiten Muska, een kat in de zoo van Vladivostok, Rusland, gerekend. De kattin, die zelf pas een nest kittens grootbracht, adopteerde de kleintjes en voedt hen op als haar eigen jongen, zo maakte de Sadgorod Zoo bekend.

De moeder van de egeltjes kwam om tijdens een gruwelijke aanvaring met een grasmaaier. Sadgorod Zoo in Vladivostok wilde haar jongen in leven houden en probeerde hen te voeden met spuitjes, papflesjes en schoteltjes, maar de verweesde diertjes weigerden twee dagen lang alle voedsel.

Uiteindelijk kwam het personeel op het idee om de egeltjes bij Muska te zetten. De kat had net zelf een nest kittens gezoogd, dus had moedermelk beschikbaar. De jonge egeltjes reageerden meteen positief op de lichaamswarmte van Muska en op de geur van haar melk en begonnen al snel te drinken.

Een week lang stond Muska in voor de voeding van de egeltjes. Ondertussen eten de diertjes zelfstandig, maar de kat houdt haar adoptiejongen nog elke dag nauwlettend in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
01-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse steden steeds grimmiger tegen overlast

"Toeristen, go home!": Spaanse steden steeds grimmiger tegen overlast

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/10/4/20170801025750/media_xll_9904159.jpg

Het protest in Spaanse steden tegen de overlast door toeristen wordt steeds grimmiger. In Barcelona werd zelfs een dubbeldeksbus aangevallen door mannen met bivakmutsen. "De bewoners herkennen hun stad niet meer."

De passagiers van een 'Hop-On Hop-Off'-bus in Barcelona beleefden afgelopen weekend de schrik van hun leven toen bij een halte voor het Camp Nou-stadion plots vier gemaskerde mannen opstapten. Ze bekladden het voertuig met verf en de slogan: 'El turismo mata los barrios' - 'Het toerisme vernielt de wijken'. Nog voor de politie ter plaatse was, staken ze een band lek en vluchtten weg.

Groeiend ongenoegen

"Zo'n actie zegt wel veel over het groeiende ongenoegen van de bewoners tegenover de uitwassen van het massatoerisme in hun stad", zegt Remco Stoffer van de nieuwssite SpanjeVandaag. "Vroeger verbleven toeristen in hotels, nu zitten ze overal verspreid. Hele wijken zijn inmiddels helemaal gekoloniseerd door toeristen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

Veel reizen, stoppen met roken en meer dingen die je best doet voor je dertig wordt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/9/14/20170731111459/media_xll_9902339.jpg

De tijd tegenhouden en nooit ouder worden behoort nog steeds niet tot onze mogelijkheden - tenzij je Peter Pan heet. Waar we wél controle over hebben, is hoe we die voortschrijdende tijd het beste invullen. Wil je geen spijt krijgen van gemiste kansen in je latere leven, en ooit naar waarheid Je ne regrette rien op je begrafenis laten spelen? Dan maak je best werk van deze dingen als je nog jong bent.

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als een handleiding voor het leven. Maar er zit wel een waarheid in clichés à la "tijd brengt raad" en "wijsheid komt met de jaren". Daarom ook dat twintigers iets kunnen opsteken van het advies van deze Reddit-gebruikers, die tippen wat je best vóór je dertig doet om later geen spijt te krijgen dat je het nooit gedaan hebt. 

De dertig al gepasseerd? Geen nood, dat cijfer vormt natuurlijk slechts een richtlijn en "je bent maar zo oud als je jezelf voelt", om er nog een cliché tegenaan te smijten. Deze bucketlist is een tip voor (late) twintigers, maar het is nooit te laat om je leven een andere wending te geven.

Reis

Nog geen gezin, bloeiende carrière of andere verplichtingen om rekening mee te houden? Maak van die gelegenheid gebruik om de rest van de wereld te ontdekken, tippen Reddit-gebruikers. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om alles achter te laten en een paar weken of zelfs maanden erop uit te trekken - als een carrière en een gezin dat moeilijk maken. Niets is natuurlijk onmogelijk, maar het is een stuk eenvoudiger als je nog jong bent. Al is het zelfs maar om gezonheidsredenen: een zware trektocht door het Andesgebergte klinkt al iets minder aanlokkelijk rond middelbare leeftijd.

Gezonde gewoonten

Het is nooit te laat om je leven te beteren, maar toch is het slim om al op jonge leeftijd de kiem te leggen voor een gezond leven. Ga sporten, eet gezond, verzorg je tanden en gebruik zonnecrème. Begin je al vroeg met deze gewoonten, dan leer je ze jezelf aan voor de rest van je leven. Ook stoppen met roken voor je dertig is een mooi voornemen. Hoe vroeger je de sigaret afzweert, hoe meer je de opgelopen schade van je rokersjaren kan inperken. 

Onderhoud sociale contacten

Na je dertigste kan sociaal contact licht afnemen. Vrienden krijgen kinderen, gaan soms wat verder wonen en kunnen daardoor simpelweg minder snel spontaan een terrasje gaan doen. Het loont daarom de moeite om in je twintigerjaren goed te investeren in duurzame vriendschapsrelaties. Een goede vriendschap die stand houdt als je elkaar enkele weken niet hebt gezien door drukke agenda's, is goud waard.

Zoek een hobby

Even genoeg van het werk, een relatiedip of ruzie met een goede vriend of vriendin? Dan is het fijn om een uitlaatklep te hebben die je er opnieuw bovenop helpt. Zoek een hobby naast je werk - hoe druk het ook is - die je positieve energie geeft.

Maak plezier

Er bestaat niet zoiets als "te veel plezier maken", daar zijn de Reddit-gebruikers het over eens. Het is ook iets waar je geen spijt van kan krijgen, en dat je achteraf maar moeilijk kan inhalen. Laat die strakke teugels af en toe eens los en geniet honderd procent van het leven. Te korte nachtjes door leuke avonden of een sporadische dag vol junkfood? Die horen er ook bij af en toe, en voel je er vooral niet schuldig over. 

Doe vooral je eigen ding

In een lichte paniekkramp geschoten omdat je geen van deze dingen doet en de dertig al gepasseerd bent? Nergens voor nodig. Er rust geen druk op je schouders en je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. "Vergelijk jezelf niet te veel met anderen," tipt nog iemand. "Je late twintigerjaren zijn een periode waarin je jezelf erg ontwikkelt. Maak er puur voor jezelf het beste van," besluit een andere gebruiker. (br.hln)


» Reageer (0)
31-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne Moreau (89) overleden

Jeanne Moreau (89) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/5/12/20170731112050/media_xll_9902352.jpg

De Franse actrice Jeanne Moreau is op 89-jarige leeftijd overleden. Franse media meldden dat ze in haar woning dood is gevonden door een hulp in de huishouding. Moreau was een van de bekendste Franse artiesten en is behalve als actrice ook als zangeres wereldberoemd geworden.

Jeanne Moreau werd voornamelijk bekend door haar rollen in de films 'Les Amants' en 'Jules et Jim'.

Jongste lid van Comédie-Française
Moreau werd in 1928 geboren in Parijs, de dochter van een bareigenaar en een Britse danseres. Ze volgde toneellessen en maakte haar debuut op het theaterfestival van Avignon. Ze werd later uitgenodigd om lid te worden van het zeer prestigieuze Comédie-Française, de jongste persoon die vast lid werd van dit Franse theatergezelschap.

Moreau speelde vervolgens in verscheidene B-films. Filmmakers vonden haar echter niet fotogeniek genoeg om een groot filmster te worden, vermoedelijk vanwege haar weigering make-up te gebruiken. De Franse filmregisseur Louis Malle zag in haar wél een groot talent en regisseerde haar grote doorbraak, de film 'Ascenseur pour l'échafaud' uit 1957.

Nouvelle Vague
Malle en Moreau kregen een kortstondige relatie. Het jaar daarop regisseerde Malle haar voor het succesvolle, maar controversiële 'Les Amants', een sensuele film over een verveelde huisvrouw die een buitenechtelijke relatie aangaat met een vreemdeling. Onder andere vanwege een beruchte naaktscène kwam de film met moeite door de Amerikaanse censuur. Dankzij deze twee films werd ze beschouwd als een van de belangrijkste actrices van de Franse Nouvelle Vague.

In 1961 was ze te zien in haar internationaal meest succesvolle film, 'Jules et Jim' van François Truffaut. Met hem maakte ze in 1968 een tweede film, 'La mariée était en noir'. Gedurende de jaren zestig speelde ze in nog meer films van grote regisseurs, waaronder Michelangelo Antonioni ('La Notte', 1961), Luis Buñuel ('Le Journal d'une femme de chambre', 1964) en verscheidene films van Orson Welles.

Voorkeur voor Europese films
Vanaf de jaren zestig tot de jaren negentig speelde ze in diverse films, waarbij ze grote Hollywoodprojecten vaak afwees ten gunste van Europese producties. Zo was ze te zien in 'Les Valseuses' van Bertrand Blier (1974) en 'La Femme Nikita' van Luc Besson (1990). Toch was ze ook in enkele Amerikaanse films te zien. In 1976 nam ze haar regie-debuut op, 'Lumière', gevolgd door 'L'Adolescente' uit 1979.

Zangeres
Voor ze doorbrak op het witte doek, leek ze meer succes te kunnen oogsten als zangeres. Ze maakte in de loop der jaren diverse albums en trad in 1984 zelfs met Frank Sinatra op in Carnegie Hall. Ze werd onder meer bekend met 'Le Tourbillon' en 'Le Nombril'.

Jeanne Moreau trad tweemaal op als voorzitter van de jury van het Filmfestival van Cannes, in 1975 en in 1995.

Ze is twee keer getrouwd en gescheiden. De eerste keer was met de Franse regisseur Jean-Louis Richard, met wie ze een zoon Jérôme kreeg. Haar tweede echtgenoot was de Amerikaanse regisseur William Friedkin, de maker van 'The Exorcist'. Dat huwelijk hield slechts twee jaar stand, van 1977 tot 1979. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/9/14/6/20170731090703/media_xll_9902106.jpg

Snoepen is slecht voor je tanden en ook roken doet geen goed in het streven naar een stralend wit gebit. Maar wist je dat ook sportdrankjes of chips geen goede keuze zijn als je een mooie rij tanden in je mond wil behouden? Tandartsen geven vijf dingen mee die je beter niet te vaak eet voor je mondhygiëne.

Zonnebloempitjes

Meer nog dan de smaak van een zonnebloempit, is het een leuk ritueel om de schil kapot te bijten om dan pas het pitje in je mond te stoppen. Maar net bij dat ritueel knelt het schoentje. "Het feit dat je op die schil bijt om ze te kraken, is net slecht voor je tanden," legt Tyrone Rodriguez uit, een tandarts uit Washington. Hij kreeg al patiënten over de vloer die een stukje tand hadden afgebroken door veel zonnebloempitten te eten. Ben je fan van de pitjes, opteer dan zo vaak mogelijk voor de gepelde variant.

Ijsblokjes

Hou die ijsblokjes maar veilig in je glas, want erop kauwen is geen goed idee. "Zowel ijs als tandglazuur bestaan uit kristallen," legt tandarts Matthew Massina uit Ohio uit. "Als je de twee kristallen met veel kracht tegen elkaar duwt, gaat één van de twee breken." Of voor wie nog niet overtuigd is, legt Messina het zo uit: "Als ijs de rijbaan al kan aantasten, stel je dan eens voor wat het met je tanden kan doen."

Sportdrank

Sportdranken kunnen dan wel tekorten aanvullen na een lange sportsessie, vergeet niet dat zo vol suiker zitten. "Het kan natuurlijk geen kwaad om af en toe een sportdrankje te drinken, maar maak er geen dagelijkse routine van," tipt Genaro Romo, een tandarts uit Chicago. Hetzelfde geldt overigens voor water met een smaakje in. Al zijn deze suikervrij, dat wil nog niet zeggen dat er geen zuren inzitten, die een vaakvoorkomende oorzaak zijn van de erosie van tandglazuur. "Ik adviseer mijn patiënten altijd om voor de veiligste optie te gaan, en dat is water," aldus Romo. 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zit vol vezels en vitamines, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het onttrekken van vocht aan vruchten. "Als je water uit fruit haalt, dan blijft er vooral suiker en zuur over, en het eindproduct wordt kleveriger," legt Rodriguez uit. Rozijnen en gedroogde bessen kunnen vast komen te zitten tussen de groeven en spleten in je tanden. Bacteriën vallen maar al te graag aan op die suiker die vrijkomt tussen je tanden. De kleine beestjes produceren vervolgens zuur, dat oplost op je tandglazuur en gaatjes veroorzaakt.

Aardappelchips

Dacht je met chips safe te zitten, omdat die geen suiker bevatten? Helaas. "Chips richten stiekem schade aan," zegt Alice Boghosian van de American Dental Association. Net zoals dropjes en gedroogd fruit, gaan ze aan je tanden kleven. Als het zetmeel uit de aardappelen wordt omgezet naar suiker, breekt de suiker af tot zuur, dat je tanden aantast. Eet je graag eens chips af en toe, zorg er dan zeker voor dat je achteraf voldoende water drinkt en flost. Een regel die algemeen geldt: maak je tanden goed schoon nadat je een kleverige snack hebt gegeten, om tandbederf te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Hate To See You Go

The Rolling Stones - Hate To See You Go

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock, ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan vijfentwintig studioalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers Exile on Main St., Goats Head Soup, Beggars Banquet, Let It Bleed en Sticky Fingers. In 2016 brachten de Stones het album Blue & Lonesome uit.

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood (bas/gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en, hoewel alleen in de beginjaren officieel, toetsenist Ian Stewart.

» Reageer (0)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen

24 onderzoekers wereldwijd in open brief: "Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/14/2/20170728104335/media_xll_9895952.jpg

In België leven meer dan 200.000 mensen met dementie en door de vergrijzing zal dat aantal alleen maar toenemen. Volgens 24 vooraanstaande wetenschappers kan de ziekte echter voorkomen worden in één op drie gevallen. Dat schrijven ze in een internationale brandbrief waarin ze overheden oproepen om mogelijke oorzaken beter aan te pakken.

In het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet schrijven de onderzoekers dat 9 oorzaken verantwoordelijk zijn voor maar liefst 35 procent van de ziektegevallen. Variërend van eenzaamheid tot roken.

9 factoren die dementie veroorzaken:

- Overgewicht
- Het niet afmaken van de middelbare school als tiener
- Gehoorproblemen op middelbare leeftijd
- Diabetes type 2
- Inactiviteit
- Hoge bloeddruk
- Eenzaamheid
- Depressie
- Roken

Volgens de wetenschappers zullen er in 2050 zo'n 131 miljoen mensen met de ziekte leven. Ter vergelijking: nu lijden grofweg geschat zo'n 45 miljoen mensen wereldwijd aan dementie. "Het is dan ook belangrijk om ambitieus te zijn met preventie," schrijven ze in de brief gericht aan de overheden.

"Mensen moeten meer gestimuleerd worden om te bewegen, te stoppen met roken, school af te maken en sociale contacten te onderhouden," benadrukken ze.

Het is ook belangrijk dat mensen leren omgaan met gehoorproblemen, depressie, diabetes en overgewicht volgens de onderzoekers. "Dan kunnen ze de problemen als gevolg van deze ziektes zo veel mogelijk beperken, waardoor dementie uitgesteld of zelfs volledig voorkomen kan worden," aldus de wetenschappers.

Dementie is geen lot
Dat gezonder leven de kans op dementie fors verlaagt, is overigens niet nieuw. Wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht in Nederland en het UMC+ ontwikkelden een dementie-voorspellend rekenmodel genaamd de LIBRA-index. Een studie op basis daarvan toonde een paar maanden geleden al aan dat vijftigers en zestigers die ongezond leven, hun kans om dementie kunnen halveren door gezonder te gaan leven.

"Veel mensen denken dat dementie je lot is. Dat er niets aan te doen is om het te voorkomen. Dat is niet zo", zei psycholoog en epidemioloog Sebastian Köhler van het Alzheimer Centrum Limburg en coördinator van het LIBRA-project daar toen over. "Eerder is uitgerekend dat het aantal alzheimerpatiënten met een derde daalt als iedereen gezond leeft. Een derde minder patiënten scheelt veel leed, kosten en maatschappelijke belasting. Ja, ik weet dat leefstijlverandering moeilijk is, maar als er een pilletje zou zijn dat de kans op dementie met een derde verlaagt, wil iedereen dat slikken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/16/12/20170729175211/media_xll_9899082.jpg

Benidorm, de Spaanse kuststad vol wolkenkrabbers of 'Manhattan in Spanje', voegt een nieuw flatgebouw toe aan haar skyline. Op het eerste gezicht niets nieuwswaardigs, want de Delfin Tower wordt slechts 100 meter hoog en zal dus overtroffen worden door haar buren die er met 200 meter bovenuit steken.

Het meest opvallende aan het nieuwe bouwsel wordt vooral de buitenkant, want het appartementsgebouw zal eruitzien als een gigantisch zeil van een boot. De constructie krijgt overigens een speciale textiellaag die bestaat uit teflon en moet dienen als een soort zonnescherm.

Nog opvallender: de building komt er op het laatste nog beschikbare stukje bouwgrond aan de, nu al overvolle, kustlijn. Op een toplocatie dan nog, want het gebouw zal verrijzen op de terreinen naast het mythische Gran Hotel Delfin, misschien wel het bekendste hotel van Benidorm. De Delfin Tower telt 22 verdiepingen en huist 44 luxe-appartementen. Elke flat heeft minimaal twee slaapkamers, maximaal vier. Onder de toren komen 59 parkeerplaatsen.

Aan het dromen van een tweede verblijfje? Voor een stekje hier betaal je tussen de 707.000 euro en 1,5 miljoen euro. Je krijgt er wel twee cadeautjes bij: een fiets én auto, beide elektrisch.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/11/7/20170730044417/media_xll_9899842.jpg

Dankzij de hulp van hun hond zijn twee meisjes in de Amerikaanse staat Utah gered nadat ze waren geraakt door de bliksem. De meisjes van 8 en 16 jaar verkenden samen de omgeving tijdens een familieweekend toen de bliksem insloeg.

Volgens de politie in Beaver County rende de hond na de inslag terug naar de kampeerplaats waar de rest van de familie was achtergebleven. Familieleden volgden het dier daarop naar de bewusteloze meisjes. De krant Deseret News berichtte dat een helikopter die toevallig in het gebied was voor een biologische studie de zwaargewonde kinderen naar het ziekenhuis vloog

De meisjes werden later overgebracht naar het kinderziekenhuis in Salt Lake City, ongeveer 321 kilometer ten noorden van Beaver. De toestand van het 8-jarige meisje is kritiek. De 16-jarige is zwaargewond, maar in stabiele conditie.

De camping, die vooral populair is vanwege het weidse en ruige terrein, ligt op zo'n 3.000 meter hoogte. Het Amerikaanse weerstation waarschuwt dat de kans op een blikseminslag op die hoogte wordt verhoogd, en dringt er dan ook op aan om open terrein zo veel mogelijk te vermijden. "Het is echt een zeer gevaarlijke situatie", aldus meteoroloog Randy Graham. De autoriteiten hebben het ras van de hond niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het vuilste huis van Vlaanderen?

Is dit het vuilste huis van Vlaanderen? "Ongelofelijk dat hier kinderen zijn opgegroeid"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/14/4/20170728194117/media_xll_9897244.jpg

Het kan niet anders of de vuilste woning van Vlaanderen ligt in de Reepstraat in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. "In anderhalf jaar hebben de huurders mijn huis omgetoverd tot een vuilnisbelt. Na een jaar procederen heb ik hen eindelijk uit mijn huis gekregen. Maar de ravage is niet te overzien. Je moet het zien om het te geloven", vertelt Mady Verhulst.

"Langer dan vijf minuten hou ik het niet uit. Al kokhalzend loop ik terug naar buiten. Ongelooflijk dat hier een gezin met drie kinderen anderhalf jaar heeft gewoond. Sommige varkensstallen liggen er properder bij dat het huisje in Geraardsbergen."  (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren zetten camera's in om koeien tegen aanrander te beschermen

Boeren zetten camera's in om koeien tegen aanrander te beschermen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/6/4/2/20170729070504/media_xll_9898322.jpg

De boeren in de gemeente Evergem zijn in shock. De laatste acht maanden werden al vier melkkoeien aangerand. De lokale politie is een onderzoek gestart, maar de boeren nemen ook zelf maatregelen. "We zullen camera's ophangen om onze dieren te beschermen", klinkt het.

Voor zover bekend sloeg de aanrander voor het eerst toe in november. "Wij vonden 's ochtends achter één van onze koeien twee omgedraaide emmers terug, met daar een balk bovenop. Dat had hij gebruikt om rechtop ­achter onze koe te kunnen staan. Even verder lag een gebruikte ­plastic handschoen. Het dier was doodsbang", vertelt een van de boeren in Het Nieuwsblad.

In de maanden daarna volgden nog enkele andere incidenten. Telkens 's nachts, en altijd op de grens van Evergem en Lovendegem. De boeren zijn in shock. "Eerst wilde ik mezelf doen geloven dat niemand zo ziek kon zijn om een koe aan te randen. Wij dragen zo veel zorg voor de dieren, en dan dit."

Er werd al eens een verdachte man aangehouden, die twee avonden na elkaar op een boerderij betrapt werd. "Hij stamelde dat hij van Gent was, en de weg zocht naar Eeklo", zegt de boer. "Daarop stapte hij weg." De politie moest hem echter vrijlaten. Ze raden de boeren aan om zelf maatregelen te nemen, zoals bewakingscamera's. "Dat zullen we ook doen. Hopelijk vatten ze hem voor hij nog eens toeslaat." De aanrander riskeert tot drie maanden cel en een boete van 12.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/2/20170728144531/media_xll_9896417.jpg

Ivanka Danisova verstopte één helft van haar gezicht achter haar handpalm of lange lokken. Ze was het niet anders gewoon. Anders werd de vrouw aangestaard of gepest. Na enkele operaties lacht het leven haar weer toe.

De Slovaakse brunette (30) werd geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

De aandoening ontstaat omdat er tijdens de zwangerschap iets fout is gegaan met de ontwikkeling van het hoofd en de ruggenwervels van de baby. Meestal is een kant van het gezicht kleiner dan de andere kant, omdat de onder- en bovenkaak, de wang en het oor daar niet helemaal ontwikkeld zijn. Soms zijn er geen oogleden aanwezig of ontbreken de oren.  

Maar daar blijft het meestal niet bij. Ivanka heeft ook last van hartritmestoornissen en kreeg drie jaar geleden leukemie.

Als kind was ze vaak het slachtoffer van pesters. Elke dag van haar leven ondervond ze dat ze anders was. Daarom verborg ze haar misvormde gelaatshelft.

Ondertussen heeft ze het geschopt tot advocate en besloten om terug te vechten. Ze is een traject gestart in de Verenigde Staten waarbij haar gezicht gereconstrueerd wordt. Ze heeft ondertussen al twee operaties achter de rug het het resultaat is geweldig. Voor het eerst van haar leven heeft ze een volledig gezicht. Een derde en laatste operatie volgt in september.

Daarnaast zet de moedige vrouw ook haar gevecht tegen kanker verder. "Ik zal overwinnen", zegt ze. "Ik richt mijn blik op de toekomst."

Ivanka komt met haar verhaal naar buiten om andere patiënten met het Goldenhar-syndroom een hart onder de riem te steken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/3/11/20170727190615/media_xll_9894326.jpg

Kan een pilletje van Belgische makelij straks de ziekte van Alzheimer voorkomen? Wetenschappers zijn hoopvol na de ontdekking van een manier om de schade in de hersenen van Alzheimerpatiënten te vermijden.

In de hersenen van Alzheimerpatiënten bevinden zich tal van eiwitophopingen die vermoedelijk leiden tot het afsterven van zenuwcellen en zo geheugenverlies en andere symptomen veroorzaken. Deze ophopingen bestaan uit samengeklitte eiwitfragmenten (bèta-amyloïd) die geproduceerd worden door een enzymcomplex (gamma-secretase).

Onderzoekers van het Centrum voor Hersenonderzoek van de VIB-KU Leuven, onder leiding van Bart De Strooper en Lucia Chavez-Gutiérrez, hebben een nieuwe piste ontdekt om de interactie tussen het enzymcomplex en de eiwitten te stabiliseren. Zo is het volgens hen mogelijk te verhinderen dat er in de hersenen langere en meer schadelijke fragmenten ontstaan van datzelfde kleverige eiwit. bèta-amyloïd stapelt zich namelijk op in het brein van Alzheimerpatiënten en tast zo gezonde hersencellen aan.

Samenklitten voorkomen

Dit enzymcomplex produceert verschillende vormen van deze samengeklitte eiwitten, waarvan de langere fragmenten het schadelijkst zijn. Wereldwijd zijn wetenschappers al een tijdje op zoek naar manieren om dit samenklitten te voorkomen of om de ophopingen weer af te breken.

De Leuvense onderzoekers toonden aan dat de interactie tussen dit enzymcomplex en het eiwit bepalend is voor welk type fragment precies gevormd wordt. Hoe stabieler de interactie tussen de twee, hoe meer tijd om de eiwitfragmenten af te breken; wat kleinere en minder schadelijke eiwitfragmenten oplevert. Als de verbinding zwakker is tussen het enzymcomplex en het eiwit zullen de eiwitfragmenten sneller worden vrijgezet en is er minder kans dat deze worden opgebroken in kleinere stukken.

De onderzoekers zijn er wel nog niet. Nu moeten ze nog op zoek gaan naar een manier om hun bevindingen te vertalen in geneesmiddelen. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170727050241/media_xll_9892719.jpg

Voor de Belgische kust wordt volgende maand een kunstmatig rif aangelegd dat ervoor moet zorgen dat onze stranden niet meer wegspoelen bij stormweer. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) heeft zopas zijn fiat gegeven voor het proefproject.

Traditioneel zijn het harde structuren die onze kust beschermen, zoals golfbrekers en dijken. Nieuw is dat er nu alleen natuurlijk materiaal gebruikt wordt, meer bepaald riffen van zeewier, mosselen en schelpkokerwormen. Die organismen moeten het zand tegenhouden dat nu bij noodweer nog naar open zee wordt meegesleurd.

De buffers worden op circa 1,5 kilometer voor de kustlijn van De Panne opgetrokken, enkele meters onder de zeespiegel. Op enkele boeien na, die de testzone van 100 vierkante meter afbakenen, zult u er vanaf het strand niets van merken. Het project kost de belastingbetaler niets: het wordt volledig gefinancierd door vijf gespecialiseerde firma's die de techniek nadien hopen te exporteren naar het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!