NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
27-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert er allemaal op 1 december

Dit verandert er allemaal op 1 december

https://images3.persgroep.net/rcs/tMJCdc9X7jT7gS77Bp0LWsI34mA/diocontent/115569459/_focus/0.540000/0.480000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vanaf 1 december kunnen ambtenaren niet langer gratis hun studiejaren afkopen voor een hoger pensioen. Ook moeten zonnebankcentra hun klanten met grote affiches waarschuwen voor gezondheidsrisico’s. Het UZ Jette wordt het eerste ziekenhuis in België waar huisdieren welkom zijn. En er is goed nieuws voor Belgen die naar het Groothertogdom Luxemburg pendelen, hun treinabonnement wordt goedkoper.  Een overzicht van wat er allemaal verandert.

1.500 euro per diplomajaar

Studiejaren afkopen om vroeger op pensioen te kunnen en een hoger pensioen te krijgen, was al langer mogelijk. Met de hervorming die op 1 december ingaat, wordt die regeling voor iedereen, zowel ambtenaren, werknemers als zelfstandigen, op dezelfde leest geschoeid. Afkopen van studiejaren kan voortaan voor 1.500 euro per diplomajaar, ongeacht het stelsel, binnen de tien jaar na het afronden van de studies. Nadien ligt het bedrag hoger. Voor minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine gaat het om “een geleidelijke harmonisering tussen de stelsels”.

Vanaf 1 december kunnen ambtenaren niet langer gratis hun studiejaren afkopen voor een hoger pensioen. Ook moeten zonnebankcentra hun klanten met grote affiches waarschuwen voor gezondheidsrisico’s. Het UZ Jette wordt het eerste ziekenhuis in België waar huisdieren welkom zijn. En er is goed nieuws voor Belgen die naar het Groothertogdom Luxemburg pendelen, hun treinabonnement wordt goedkoper.  Een overzicht van wat er allemaal verandert.

Ambtenaren konden al langer hun studiejaren afkopen, maar gratis. De hervorming voorziet nu in het verdwijnen van de gratis diplomabonificatie. Per diplomajaar moet 1.500 euro neergeteld worden voor een hoger pensioen. Ook na tien jaar kan er nog worden afgekocht, maar dan zal het bedrag hoger liggen. De regularisatiebijdrage is fiscaal aftrekbaar.

Er loopt ook een overgangsperiode van drie jaar. Binnen die drie jaar zullen alle werknemers en zelfstandigen hun geslaagde studiejaren na hun 20ste verjaardag kunnen regulariseren. Dat kunnen ambtenaren nu ook voor alle studiejaren die hen niet gratis toegekend worden.

Waarschuwingen in zonnebankcentra

 In zonnebankcentra moeten voortaan grote affiches hangen die de gebruikers erop wijzen dat het gebruik van zonnebanken huidkanker kan veroorzaken. Een maatregel van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) om het bewustzijn over de gevaren te verhogen, naar analogie met de waarschuwingen op pakjes sigaretten.

Zonnebankcentra moesten al langer waarschuwen voor de gezondheid, maar die boodschappen zullen nu nog meer moeten opvallen. Het gaat om affiches in - minimaal - een A3-formaat waarop in het groot “Gebruik van zonnebanken kan huidkanker veroorzaken” staat, gevolgd door nog een reeks waarschuwingen.

Ook elke mededeling van de zonnebankcentra moet de huidkankerboodschap bevatten, “op een goed leesbare en opvallende manier zodat de aandacht van de consument wordt getrokken”. De centra mogen bovendien geen enkele allusie meer maken op eventuele voordelen of gunstige effecten van het gebruik van zonnebanken.

Begin 2019 volgt nog een maatregel. Elke zonnebankcentrum zal dan een meettoestel moeten hebben om het huidtype van de gebruiker te bepalen. Is dat er niet, dan moet de uitbater de gebruiker verwijzen naar een dokter voor een medisch attest.

De Hoge Gezondheidsraad pleitte midden dit jaar voor een verbod op zonnebanken. Dat ziet minister Peeters niet onmiddellijk zitten, maar hij wil wel “zo streng mogelijk optreden en ervoor zorgen dat de gebruikers zich zo goed mogelijk bewust zijn van de gevaren”.

Huisdieren in UZ Jette

Op 1 december opent Villa Samson de deuren naast het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. Voor het eerst in ons land zullen huisdieren welkom zijn in het ziekenhuis.

De patiënten - zowel jong als oud - krijgen in Villa Samson de mogelijkheid om hun eigen huisdier te ontvangen of een van de villahonden- of katten te ontmoeten in een huiselijke sfeer. Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat een dier een belangrijke rol kan spelen in het genezingsproces.

In de voormiddag vinden er sessies dierentherapie plaats in Villa Samson en in de namiddag zijn er bezoekuren. In de villa zelf worden bovendien feromonen verspreid, zodat de katten en honden op hun gemak zijn.

Trein naar Luxemburg goedkoper

Een treinabonnement vanuit de provincie Luxemburg naar het Groothertogdom Luxemburg wordt vanaf 1 december goedkoper. Daarnaast kan je gratis parkeren aan je vertrekstation.

Een maandabonnement om te pendelen wordt vanaf 1 december 13,5 euro goedkoper; een jaarabonnement 135 euro. Wie zo’n abonnement heeft, kan ook gratis parkeren aan de treinstations in de provincie Luxemburg en aan de stations van Jemelle (provincie Namen) en Trois-Ponts (Luik).

“Elke dag trekken bijna 40.000 in België wonende werknemers naar het Groothertogdom Luxemburg. Het openbaar vervoer heeft voor die verplaatsingen veel potentieel”, aldus minister Bellot. “Daarom is het belangrijk de treintarieven en het parkeren aan stations aantrekkelijk te maken.” (br.hln)


Reageer (1)
26-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste ter wereld! Thiam verkozen tot Atlete van het Jaar

De beste ter wereld! Thiam verkozen tot Atlete van het Jaar

https://images4.persgroep.net/rcs/ESsrOLVQp7nyGKf_zNvSHPBZunE/diocontent/115484365/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nafi Thiam heeft vanavond weer geschiedenis geschreven. De 23-jarige Naamse is door het publiek en de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) verkozen tot Atlete van het Jaar. De meerkampster haalde meer stemmen dan polsstokspringster Ekatarina Stefanidi en langeafstandsloopster Almaz Ayana. Die laatste won vorig jaar de trofee. 

De grootste concurrente van Thiam was de Griekse Stefanidi, die door de Europese atletiekbond verkozen was tot hún atlete van het jaar. Zij is net als onze landgenote wereld-, olympisch en Europees indoorkampioene in haar discipline. Thiam had wel het voordeel dat ze dit jaar de magische grens van 7.000 punten sloopte in de zevenkamp. Slechts twee meerkampsters - Carolina Klüft (7.032) en Jackie Joyner-Kersee (7.291) – deden ooit beter. Uiteindelijk heeft die prestatie allicht het verschil gemaakt. “Doe het op je eigen manier. Luister niet te veel naar anderen en vooral: amuseer je”, was de raad van Thiam op het podium aan alle atleten. 

Bij de mannen ging de eer naar de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Barshim, die legende Usain Bolt opvolgde als beste atleet van het jaar. De Noorse hordeloper Karsten Warholm werd Rising Star van het jaar. Ans Botha, de 75-jaar oude trainer van Wayde van Niekerk, was Coach van het Jaar.

Thiam is de eerste Belg die de erelijst van de IAAF Athletics Awards haalt en de eerste meerkampster sinds Jackie Joyner-Kersee in 1994. De Naamse won vorig jaar nog de trofee van Rising Star van de IAAF. Thiam mag zich opmaken voor nog een rondje prijzen ophalen. Op 9 december zal ze allicht voor de vijfde keer de Gouden Spike winnen en een week later haar derde trofee als Sportvrouw van het Jaar. (br.hln)


Reageer (1)
25-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je na die eerste kop koffie naar de wc moet ’s ochtends

Waarom je na die eerste kop koffie naar de wc moet ’s ochtends

https://www.mupload.nl/img/zt0rs7oq49trf.jpg

Wie ’s ochtends al eens een kop koffie drinkt, wéét dat een bakje troost op zijn zachtst gezegd een nogal laxerend effect heeft. Veel mensen denken dat cafeïne de schuldige is, maar waarom moet je dan na een blikje energiedrank drinken niet zo nodig naar de wc?

Mensen die drie kopjes koffie per dag drinken, lopen minder kans op hartproblemen en leverziektes dan mensen die geen koffie drinken. Dat onthulden onderzoekers aan de Universiteit van Southampton deze week nog. Ze bestudeerden meer dan 200 bestaande studies over de impact van koffie op onze gezondheid en kwamen toen tot deze heuglijke conclusie.

Reden te meer dus om snel die eerste tas koffie te drinken zodat je weer vol energie én met volle darmen aan de dag kan beginnen. Want ja, dat je goed naar de wc kunt ’s ochtends na een kopje koffie, is algemeen geweten. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Slechts theorieën

In een video van de American Chemical Society steken ze de schuld op maagzuur dat door koffie aangemaakt wordt en ervoor zorgt dat de inhoud van de maag sneller via de darmen naar buiten gesluisd wordt. Er wordt ook wel eens gezegd dat koffie ervoor zorgt dat het hormoon gastrine aangemaakt wordt, wat de dikke darm stimuleert. Maag-darm-leverarts Paul Boekema vertelt aan de Nederlandse krant De Volkskrant echter dat dit slechts theorieën zijn en dat er weinig wetenschappelijk bewijs voor is.

Hijzelf denkt eerder dat het hormoon cholecystokinine, dat ook vrijkomt door koffie en de galblaas doet samentrekken, verantwoordelijk is voor het laxerende effect van koffie, maar ook daar is geen hard bewijs voor. Koffie doet wel degelijk iéts met onze darmen, alleen zijn de wetenschappers er nog niet uit wat precies. (br.hln)


Reageer (0)
24-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto op vlooienmarkt blijkt zeldzaam portret van Billy the Kid en is nu miljoenen waard

Foto op vlooienmarkt blijkt zeldzaam portret van Billy the Kid en is nu miljoenen waard

https://www.mupload.nl/img/pkxjoh5dsnrpr.jpg

Een Amerikaanse man heeft op een rommelmarkt de vondst van zijn leven gedaan.  Een oude foto die hij voor een prikje kocht, blijkt een portret van de legendarische Wild Westheld Billy the Kid én zijn moordenaar te zijn. De foto is miljoenen dollars waard.

Advocaat Frank Abrams kocht de foto in 2011 op een rommelmarkt in Noord-Carolina voor tien dollar en hing hem op in een gastenkamer in zijn woning. In 2015 zag hij een tv-programma over de ontdekking van een andere foto van Billy the Kid die uiteindelijk vijf miljoen dollar waard bleek te zijn.

Abrams vermoedde dat een van de vijf mannen op zijn foto wel eens Patrick ‘Pat’ Floyd Garrett kon zijn. Garrett en Billy the Kid waren goede vrienden tot Garrett sheriff werd van Lincoln County, New Mexico. Pat Garrett schoot Billy the Kid in 1881 dood. De outlaw was toen amper 21 jaar oud.

Analyse

Benieuwd naar het verhaal achter zijn foto, die de datum 2 augustus 1880 als opschrift heeft, ging Abrams te rade bij de experts.

William Dunniway, gespecialiseerd in ‘tintype’, het procédé waarmee de foto genomen werd, dateerde de foto tussen 1875 en 1880. Forensisch video-expert Kent Gibson gebruikte gezichtsherkenningssoftware en concludeerde dat het hoogstwaarschijnlijk om een foto van Billy the Kid en Pat Garrett ging. Een handschriftexpert vergeleek tenslotte de handtekening van sheriff Garrett op de foto met tien documenten die zijn handschrift bevatten en vond een match.

Airbnb

Hoewel de afbeelding volgens experts miljoenen dollars waard is, is Abrams niet gehaast om hem van de hand te doen. De foto hing jarenlang aan de muur in een kamer die hij verhuurde via Airbnb. “Als ik had geweten dat het een van de meest bekende foto’s uit de geschiedenis was, dan had ik meer gevraagd voor de kamer,” lacht hij.

Hoeveel de foto precies zou kunnen opbrengen, weet hij echter niet. “Mensen vragen me voortdurend: wat denk je dat het waard is? Ik zal er eerlijk gezegd geen prijs op zetten. Het is onbetaalbaar,” vertelde Abrams aan het lokale tv-station KRQE-TV. Voor de zekerheid bewaart hij de foto voortaan wel in een kluis.

Tot op heden zijn er slechts twee andere authentieke foto’s van Billy the Kid gekend. Een ervan, waarop hij croquet speelt, werd in 2010 voor twee dollar gekocht in een rommelwinkel in Fresno, California en wordt nu op zo’n vijf miljoen dollar geschat. Volgens experts zou een foto met zowel Billy the Kid als Pat Garrett nog veel meer dan vijf miljoen dollar kunnen waard zijn. In 2011 ging een portret van de outlaw in Denver, Colorado onder de hamer van 2,3 miljoen dollar. 

Revolverheld

Billy the Kid is een van de meest bekende revolverhelden van het Wilde Westen. Hij kreeg bij zijn geboorte de naam Henry McCarthy, maar veranderde die later naar William Bonney. Vermoedelijk verhuisde hij met zijn moeder en broers van New York naar Colorado na het overlijden van zijn vader. 

Billy the Kid belandde al op jonge leeftijd in de criminaliteit: hij was een dief, een gokker en vermoordde minstens acht mensen, maar andere schattingen lopen op tot 27. In 1878 werd hij gearresteerd en ter dood veroordeeld voor de moord op een sheriff. Hij ontsnapte, maar werd achtervolgd en gedood door sheriff Pat Garrett op 14 juli 1881. (br.hln)


Reageer (0)
23-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russell - Behind The 8 Ball

Calvin Russell - Behind The 8 Ball

Klik op de foto om hem te beluisterenCalvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd

Reageer (0)
22-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooit stilste van de klas nu 140 optredens per jaar

Ooit stilste van de klas nu 140 optredens per jaar

https://images0.persgroep.net/rcs/d6VcG2Csrcp1m1C5ftrGxq2Hdzs/diocontent/115373063/_focus/0.428152/0.289063/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Violist/entertainer Stijn Vande Voorde brengt zijn eerste plaat uit. Met zo’n 140 optredens per jaar heeft de 23-jarige Hammenaar, ooit de stilste jongen van de klas, zijn handen vol. “De passie om mensen te entertainen, zit mij in het bloed.”

Voor Stijn Vande Voorde is optreden, viool spelen en mensen entertainen meer dan op een podium staan en zichzelf verkopen. “Misschien komt het omdat ik als kleine jongen net de stilste van de klas was. Ik durfde niet veel en ik kon me niet echt verweren tegen kinderen met een grote mond. Soms werd ik zelfs gepest. Maar toen ik twaalf jaar was, maakte ik kennis met de viool en sindsdien is het mijn grote passie geworden”, zegt Stijn. Vier jaar geleden mocht Stijn voor het eerst optreden op een podium, voor publiek. “Meteen voelde ik dat het echt mijn ding was: als ik voor een publiek sta, dan kom ik los, dan ben ik een heel andere Stijn. Het geeft een fantastisch gevoel om mensen te entertainen.”

30 keer

En daar denkt ook het publiek zo over, want het afgelopen jaar werd Stijn maar liefst 140 keer geboekt voor optredens in Vlaanderen en in Nederland. “En het drukste moet nog komen want in december alleen al staan er dertig optredens op het programma”, zegt Stijn die sinds kort besloot om er zijn zelfstandig beroep van te maken. “Gelukkig kan ik rekenen op mijn vader, mijn broer en mijn moeder om steeds het hele decor op te bouwen en af te breken, want soms staan er twee optredens op dezelfde dag op het programma en dan zal alles snel moeten gaan.”

Stijn is niet gewoon een man met een viool, hij brengt een totaalconcept met een tot in de puntjes uitgewerkt decor, verschillende kostuums tijdens één optreden en zelfs leuke hoedjes. “Ik sta niet gewoon op het podium mijn muziekstuk te brengen. Ik spring, dans en ik wandel tussen het publiek terwijl ik speel. Tussen de muziekstukken door zorg ik voor een woordje uitleg of vertel ik gewoon iets leuk.” Daarmee wil Stijn aantonen dat een vioolconcert niet noodzakelijk een klassieke bedoening is. “Het is begonnen toen ik André Rieu aan het werk zag. Met een viool kan je veel meer dan een stijf muziekstuk brengen, en dat is wat ik doe.”

Tafel wordt podium

Het publiek van Stijn is dan ook erg gemengd: soms speelt hij op seniorennamiddagen, maar evengoed verleidt hij het publiek gewoon op café. “Ook een tafel kan dienen als podium, de ambiance is nog zo groot.”

De zaken gaan dan wel goed, Stijn heeft nog een doel dat hij wil bereiken. “Ik hoop kerstconcerten in de kerk opnieuw populair te maken. Op zich krijg ik zo’n kerk wel vol en het zal een concert zijn waar jong en oud van kan genieten. Verder wil ik gewoon zo voort blijven doen en ik hoop dat ik opgepikt word door radio en televisie. Ik blijf alleszins met de voeten op de grond, we zien wel wat de toekomst brengt.”


Info en de cd ‘Muziek recht uit mijn hart’ kopen, kan via www.stijnviolist.be. (br;hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vuil laten Roma gekraakte pand in Gent achter: “Wie gaat dit betalen?”

Zo vuil laten Roma gekraakte pand in Gent achter: “Wie gaat dit betalen?”

https://www.mupload.nl/img/ujr4b6tvbieqy.jpg

De Roma die het pand aan het Stapelplein in Gent al sinds begin deze maand bewoonden, zijn deze week uit eigen beweging vertrokken. Het huis - dat volgens politie en parket onbewoond was - is herschapen in een stort. Dat tonen foto’s die de eigenaar op Facebook plaatste. “Drie weken lang hebben wij ons hart getoond, geluisterd naar de Gentse burgervader, iedereen ontvangen... DIT is het resultaat”, klinkt het kwaad.

“Wie gaat dit betalen?” Dat vragen eigenaar en huurders van het huis op het Stapelplein in Gent zich af. Drie weken lang zaten er dertien Roemenen in het vroegere café dat Erik (59) en Linda (59) huurden. Tot die vaststelling kwam het koppel na een weekendje Oostende.

Er heerste al van meet af aan discussie of het pand al dan niet bewoond was. Politie en parket zegden van niet, maar dat spraken de huurders tegen. Volgens de man sliep zijn vrouw nog geregeld in het huis. Alleen de vrederechter kon tussenkomen, maar het uitzettingsbevel hebben de Roma blijkbaar niet afgewacht: het huis was gisterochtend plots leeg. Dat kon onze journalist ter plaatse vaststellen. “In de voormiddag waren die mensen er nog”, vertelde de eigenaar nochtans. Waarom de krakers het pand verlieten, is niet duidelijk.

En ‘leeg’ is de woning ook niet helemaal. Het huis op het Stapelplein is herschapen in een vuilnisbelt. Nochtans had de politie de huurders laten weten dat het “vrij netjes” was achtergelaten. “De ingebouwde gashaard is volledig vernield, de badkamer is gedegradeerd tot een vuile strontboel. Mijn muziekinstallatie is verdwenen. Er liggen overal pampers en broeken.” Waarna de huurder ook nog stevig uithaalt naar de burgemeester. “Mijn vrouw weet wie dit zal betalen. Ik ook. Maar de burgervader? Een startschot geven in de Zesdaagse, dat kan hij wel. Daar gebaart hij zich van krommenaas.” Het echtpaar hoopt nu snel op beter nieuws.

AA Gent

Twee weken geleden nog werd het pand bestormd door enkele AA Gent-supporters. Een 24-jarige man zit daar nog altijd voor in de cel. Donderdag wordt beslist of hij vrijkomt of niet. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zakjes meer: in Carrefour mag je met eigen potjes en doosjes aanschuiven

Geen zakjes meer: in Carrefour mag je met eigen potjes en doosjes aanschuiven

https://www.mupload.nl/img/n0bn7u8f5i50d.jpg

Voortaan kan je met de Tupperwarepot naar Carrefour voor vis, kaas of beleg. Na een proefproject aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels. 

Geen vijf verschillende verpakkingen en plastic zakjes meer in Carrefour: vanaf nu kan je aan de beenhouwerij, de visafdeling en de traiteurtoog jouw bestelling in een zelf meegebracht potje laten stoppen. Voorwaarde is wel dat de potjes geschikt zijn om voedsel in te doen. De winkelmedewerker mag weigeren als de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden, waardoor ze achteraf problemen zouden kunnen krijgen. Ook verschillende vleessoorten, kaas en charcuterie mogen niet in hetzelfde potje. Onder die voorwaarden kreeg Carrefour groen licht van het Federaal Voedselagentschap. 

Herbruikbare groenten- en fruitzakjes

Een testproject in één van hun vestigingen in het Waverse Bierges bleek enorm succesvol. Dankzij de grote interesse van klanten en uit duurzaamheidsoverwegingen, besloot de keten daarom om de optie uit te breiden naar alle andere supermarkten. Tegelijkertijd gaat ook sinds deze week een nieuwe test van start. De Hypermarkt Carrefour van Bierges zal stevige herbruikbare textielzakjes aanbieden om groenten en fruit te verpakken. De zakjes zijn wasbaar, stevig genoeg om meermaals te worden gebruikt en de prijsetiketten blijven er goed op plakken. Ze worden aangeboden aan 2,40 euro voor 5 zakjes, of 0,60 euro voor eentje. Een week later zullen deze zakjes nog in vijftien andere testwinkels beschikbaar zijn. 

Geen nieuw initiatief

Carrefour mag dan wel één van de eerste bekende grote ketens zijn die verpakkingen wil inperken, bij ons bestaan er al meerdere kleinschalige projecten die de afvalberg op die manier willen verkleinen. Zo is er onder meer de ‘zero waste shop’ Robuust in Antwerpen, de Gentse winkel OhnePrana Bio Bulk in Heusden-Zolder, Donza in Deinze en het Leuvense Content, die producten verkopen zonder (plastic) verpakkingen aan te bieden.   (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie’s veilt peperdure kunst van de Rockefellers (en hoopt op meer dan 150 miljoen dollar)

Christie’s veilt peperdure kunst van de Rockefellers (en hoopt op meer dan 150 miljoen dollar)

https://images4.persgroep.net/rcs/7ptlB-APBxFcvYZjFKm9rllAB0E/diocontent/115332206/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Veilinghuis Christie’s gaat de nalatenschap van David en Peggy Rockefeller komend voorjaar in New York onder de hamer brengen. Onder meer een Picasso, een Matisse en een Monet zullen geveild worden, meldt een woordvoerster tegen ANP. De opbrengst is voor tien goede doelen.

Van Claude Monet komt ‘Nymphéas en fleur’ (Waterlelies in bloei) onder de hamer, van Henri Matisse ‘Odalisque couchée aux magnolias’ (Odalisk of vrouw liggend tussen magnolia’s) en van Pablo Picasso ‘Fillette à la corbeille fleurie’ (Meisje met een mandje bloemen). Voor de Picasso wordt alleen al zo’n 70 miljoen dollar verwacht, voor de Matisse circa 50 miljoen en voor de Monet ongeveer 35 miljoen.

Verder zal onder meer werk van Seurat, Gris, Signac, Manet, Gauguin, Corot, O’Keeffe en Hopper en bijvoorbeeld een Sèvres-servies dat ooit werd gemaakt op bestelling van Napoleon verkocht worden. Een deel van de collectie, die in haar geheel uit zo’n 2.000 stukken bestaat, maakt eerst een tour van wisselende samenstelling langs Hongkong (vanaf 24 november), Londen en Los Angeles.

Peggy Rockefeller-McGrath stierf al in 1996, David volgde haar in maart van dit jaar, 101 jaar oud. Hij was de jongste en laatst levende kleinzoon van John D. Rockefeller (1839-1937), de eerste miljardair van de Verenigde Staten en oprichter van Standard Oil. David leidde de JP Morgan Chase Bank.

Ook goedkopere stukken

De maatschappelijk zeer betrokken David en Peggy lieten anderen royaal meedelen in hun rijkdom en David wilde dat ook postuum doen, wat nu leidt tot de grootste filantropische veiling ooit. Zijn liefde voor de kunst had hij ook niet van een vreemde: zijn moeder Abby stond aan de wieg van het Museum of Modern Art in New York.

De stukken werden niet alleen door David en Peggy verzameld; sommige werden ook via zijn ouders geërfd. David zou hebben gezegd dat hij hoopte dat de kunstwerken andere mensen hetzelfde genot zullen schenken als ze hem en zijn vrouw hebben gedaan.

Ook aan mensen met een kleine portemonnee wordt gedacht: er zijn ook items die starten aan 200 dollar.  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weinig geld heeft, is toch vrijgeviger

Wie weinig geld heeft, is toch vrijgeviger

https://www.mupload.nl/img/wiyms4tru0u1l.jpg

Cadeaus geven kan soms nog leuker zijn dan een geschenkje krijgen, zelfs als je maar een beperkt budget hebt. Sterker nog: mensen die het minder breed hebben, zijn vrijgeviger, zo blijkt uit verschillende psychologische studies. 

Wie de vinger op de knip moet houden omdat hij of zij het niet breed heeft, is daarom nog niet gierig naar anderen toe. Integendeel: mensen uit een lagere sociale klasse zijn vrijgever en hebben de neiging om meer geld te geven aan goede doelen dan mensen uit een hogere sociale klasse, zo blijkt uit psychologisch onderzoek van Yale universiteit en de universiteit van Californië. Ook zijn ze vriendelijker tegen onbekenden, zullen ze sneller een helpende hand bieden en vertrouwen ze iemand vlugger. Aan de andere kant blijken mensen uit een hogere sociale klasse meer onethisch gedrag te tonen, zoals liegen en dingen meenemen die niet van het zijn. 

Meer voeling met anderen

Een verklaring voor dat vrijgevige gedrag ligt volgens psychologen bij hun groter medeleven en voeling met de noden van anderen. Hun blik is meer gericht naar hun omgeving en andere mensen. Omgekeerd zijn mensen die alles hebben wat ze nodig hebben meer op zichzelf gericht. Ze concentreren zich vooral geconcentreerd op hun eigen doelen, emoties en motivaties in het leven. Ook zijn ze meer gericht op de toekomst, terwijl mensen met een beperkt budget meer in het hier en nu leven. Iets om rekening mee te houden bij een toekomstige sessie kerstshoppen?   (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger David Cassidy (67) overleden

Zanger David Cassidy (67) overleden

https://www.mupload.nl/img/wtyi06aoy2dmw.jpg

David Cassidy (67) is dinsdag overleden, zo heeft zijn agent bekendgemaakt. Cassidy lag al enkele dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Fort Lauderdale. Het 67-jarige voormalig tieneridool werd vorige week opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Hij leed al enige tijd aan dementie.

Cassidy werd vorige week woensdag met spoed naar een ziekenhuis in Florida vervoerd nadat zijn nieren en lever plotseling uitvielen. De familie van Cassidy verzamelde zich de afgelopen dagen in het ziekenhuis.

De acteur brak in de jaren ’70 door als tieneridool met zijn rol als Keith in ‘The Partridge Family’, een sitcom over een muzikaal gezin.

Cassidy had al langer problemen met zijn gezondheid. In februari kreeg hij de diagnose dementie. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn ‘gezondheid en geluk’. “Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten,” zei hij toen.  (br.hln)


Reageer (0)
21-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze wildplassende sint heeft wijkagent voor verscheurende keuze gezet

Deze wildplassende sint heeft wijkagent voor verscheurende keuze gezet

https://www.mupload.nl/img/luurwyhanvgkj.jpg

“Is dit wat er bedoeld wordt met ‘en strooi dan wat lekkers in een of andere hoek’?” Dat heeft een wijkagent uit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam zich gisteren op Twitter afgevraagd nadat hij een wildplassende sint had betrapt. En voor de keuze kwam te staan of hij hem nu moest bekeuren of niet.

“Ik wil straks ook wat in mijn schoen, zou ik hem nu wel of geen boete geven?”, was de verscheurende vraag die Frank Wetserop zich stelde. En er kwam meteen heel wat reactie op de hilarische foto.

“Tja, de sint is al oud, dus de kans op prostaatproblemen is groot”, klonk het onder meer. En: “Ik hoef geen pepernoten van hem. Ik pas.” Of er ook effectief een boete werd uitgeschreven, is niet duidelijk. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg koopt huis in Siciliaans dorp voor slechts 1 euro. Al dertien andere landgenoten volgden hem

Belg koopt huis in Siciliaans dorp voor slechts 1 euro. Al dertien andere landgenoten volgden hem

https://images2.persgroep.net/rcs/EQD8_W6-ePNdJKTkOt-Ex9h1fqI/diocontent/115309298/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een vakantiewoning kopen voor slechts één euro, het kan in Mussomeli. De gemeente in Sicilië telt vandaag 10.885 inwoners en binnenkort komen er daar nog zeker veertien bij - Belgen zelfs. Eén voorwaarde wel: wie het pand in handen heeft, moet het na twee maanden renoveren.

Sofiane, veertigjarige loodgieter uit Donceel (Luik), heeft net een huis gekocht in Mussomeli, in het centrum van Sicilië. En dat voor de koninklijke som van 1 euro. Dé deal van de maand, zeg maar. In België gelooft niemand hem, maar het is echt waar: voor een appel en een ei heeft hij plots een tweede verblijf in ‘het eiland met de drie punten’. En het is geen hut, wel een fatsoenlijk pand met drie verdiepingen, in het hart van de gemeente en met uitzicht op het kerkje Chiesa della Madonna dei Miracoli. Het huis heeft ook een veranda en tuin.

Sofiane kocht de woning nadat hij op RTL Flavio Cioffi bezighoorde, Belg met Siciliaanse roots. De  man trekt er elke twee maanden heen, ook in de zomervakantie. Toen hij er hoorde zeggen dat het dorpje wanhopig op zoek was naar inwoners, kreeg hij het lumineuze plan Belgen naar Sicilië te halen. Niet met onmogelijke leningen of prijzen die uit de pan swingen. Wél met stuntprijzen. Cioffi treedt nu op als tussenpersoon en helpt bij de aankoop van de woningen. Op de Italiaanse website www.case1euro.it zijn intussen al tientallen aanvragen binnengekomen.

Pensioen

Luikenaar Sofiane bezocht drie huizen, het derde stond hem onmiddellijk aan. “Vooral vanwege de goede staat. En de ouderwetse keuken. Alles is betegeld.” De Luikenaar is weliswaar niet van plan er te wonen: “Maar waarom er niet heengaan als ik op pensioen ben bijvoorbeeld? Of om er enkele dagen vakantie door te brengen met mijn vrouw?” Op 15 januari keert Sofiane terug naar Mussomeli om er de verkoopakte te ondertekenen. “Zelfs mijn reisje is goedkoop. Ik betaalde slechts 29 euro voor een retourtje Charleroi (Brussels South Airport) - Trapani. Daar huur ik een auto. In twee uur ben ik Mussomeli.”

Albert en Paola

Sofiane heeft geluk gehad dat zijn huis zó goedkoop was. De andere Belgen betaalden een prijs tussen 3.500 euro en 15.000 euro. Ze komen uit alle windstreken van België: Ukkel, Brussel, Doornik, Bergen, Namen, Charleroi, La Louvière, maar er zijn ook Vlamingen bij. Dat Coffi een hele hoop huizen intussen een nieuwe eigenaar heeft gegeven, wordt zodanig geapprecieerd dat het dorp hem ereburger maakt. “Zoals koning Albert en koningin Paola die hier vaak verblijven”, lacht hij. “Zij zullen er zelfs bij zijn wanneer ik de titel krijg.” 

De meesten Belgen verklaren het huis gewoon te gebruiken als vakantieverblijf, één Belg wil er alvast een hotel neerplanten. (br.hln)


Reageer (0)
20-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stink je zo uit je mond in de ochtend?

Waarom stink je zo uit je mond in de ochtend?

https://www.mupload.nl/img/kqyhibnap9pw5.jpg

Heeft de ochtendstond bij jou eerder ook een dode vogel dan goud in de mond? Mits wat tongschrapen, flossen en tanden poetsen werk je dat probleem gelukkig snel weg, maar hoe komt het eigenlijk dat je adem ’s ochtends zo stinkt?

Of je nu een wild feestje gehad hebt de avond ervoor of niet, bijna iedereen wordt ’s ochtends wakker met een slecht geurende adem. Alcohol, pikant of gesuikerd eten maken het erger, maar zijn in principe niet de oorzaak.

Meestal ontstaat een slechte ochtendadem doordat de productie van speeksel in de mond ’s nachts afneemt. Vandaar dat je ’s ochtends vaak wakker wordt met een droge mond. Door het gebrek aan speeksel, hebben bacteriën die zich op de tong bevinden vrijspel om te gedijen. De afvalstoffen van deze bacteriën zorgen voor de slechte geur. 

Water drinken

Door water te drinken of je mond te spoelen met water, breng je de speekselproductie weer op gang. Daarom dus dat het altijd een goed idee is om een glas water op je nachttafel te zetten. Omdat de slechte geur afkomstig is van je tong, is het daarnaast ook belangrijk om er regelmatig over te gaan met een tongschraper om zeker te zijn dat je terug met een gerust geweten tegen andere kunt praten. Gaat de slechte geur niet weg? Dan kan het zijn dat je een infectie in je mond of een andere medische aandoening hebt. Ga dan voor de zekerheid even langs je huisarts.  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legerhond Mali krijgt hoogste eremedaille voor strijd tegen taliban

Legerhond Mali krijgt hoogste eremedaille voor strijd tegen taliban

https://images0.persgroep.net/rcs/ODGDr2dTtKwFDIG_gqx7ZDIOks8/diocontent/115175939/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse militaire viervoeter Mali heeft gisteren een hoge onderscheiding gekregen voor zijn heldenmoed in Afghanistan. De Mechelse herder leidde ondanks ernstige verwondingen een speciaal peloton in 2012 in Kaboel rechtstreeks naar verborgen talibanstrijders.

Ondanks dat er scherven van granaten in zijn buik en poten zaten en zijn voortanden eruit waren geschoten, bleef de Mechelse herder Mali trouw aan zijn baas. Hij leidde de Britse militairen van de Special Boat Service (SBS) door een pikdonker gebouw vol met talibanvechters en explosieven.

Mali is speciaal getraind om explosieven te ruiken. Zodoende leidde hij de militairen langs verschillende boobytraps tijdens een gevecht dat zeven en een half uur duurde. Daarnaast hielp hij met het opsporen van talibanstrijders die zich in het pand hadden verstopt. Dat er constant op hem werd geschoten leek hem weinig te deren. De heldhaftige 8-jarige hond kreeg gisteren voor zijn moed een PDSA Dickin Medal uitgereikt, een medaille die het equivalent is van het Victoria Cross, de hoogste onderscheiding voor militairen. Het is de 69ste keer dat deze medaille wordt uitgereikt aan een dier. Mali’s voorgangers zijn 31 honden, 32 duiven, 4 paarden en een kat. Korporaal Daniel Hatley, die Mali trainde als pup, is trots. “Hoe hij zich gedroeg toen het er echt toe deed, heeft bijgedragen aan het succes in de strijd.”

Specialist

Mali was in Kaboel toen er op 15 april 2012 op verschillende plekken bommen afgingen. Ook werd er gericht geschoten in de buurt van de Britse en Duitse ambassade en het Afghaans parlement. Het lukte de Afghaanse politie niet om adequaat te reageren waarna het Britse specialistenteam werd ingezet. Dit team moest de talibanstrijders opzoeken die zich verstopten op verschillende plekken. 

Mali speelde daar een belangrijke rol in. “Hij gaf stil aan als er verdachten in de buurt waren, waardoor de Britse strijders een nanoseconde voorsprong hadden op de taliban”, aldus een woordvoerder van de PDSA, de organisatie achter de dierenmedailles. Bij de drie granaatinslagen raakte de herder levensgevaarlijk gewond. Eerst aan zijn borst en achterpoten. Daarna aan zijn snuit waardoor hij zijn tanden verloor. Hij was bebloed, maar gaf niet op. Inmiddels is hij weer helemaal de oude. Mali is zelfs nog steeds in militaire dienst, maar niet meer inzetbaar aan het front.  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

https://www.mupload.nl/img/znllip6rppmln.jpg

Moest je nog een reden nodig hebben om je hond een extra knuffel te geven, dan hebben wij goed nieuws voor je. Een studie bij meer dan 3,4 miljoen Zweden heeft aangetoond dat hondenbaasjes langer leven. Een huisdier blijkt extra gezond voor wie geen andere huisgenoten heeft.

De onderzoekers aan de universiteit van Uppsala bestudeerden de gegevens van alle Zweedse mannen en vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Ze focusten zich op 3,4 miljoen mensen die geen voorgeschiedenis van cardiovasculaire ziekten hadden in 2001 en volgden hun gezondheidsgegevens gedurende 12 jaar. Zweedse baasjes moeten verplicht hun hond laten registreren en elk bezoekje aan het ziekenhuis komt in een nationale database terecht.

Wat bleek? Hondeneigenaars hebben een lager sterfterisico door cardiovasculaire ziekten in vergelijking met mensen die geen hond bezitten, en ze lopen ook minder risico te sterven aan andere oorzaken. Een hond in huis blijkt vooral positief voor mensen die alleen wonen, dit beperkt de kans op vroegtijdige sterfte bij hen met 33 procent, en beperkt het het risico op cardiovasculaire ziekten met 11 procent. 

Waarom zijn honden gezond?

De onderzoekers weten niet waarom honden zo goed zijn voor de gezondheid van hun baasjes. Maar ze vermoeden dat hondenliefhebbers sowieso actiever zijn en een betere gezondheid hebben. Maar hoofdonderzoeker Tove Fall zegt dat het ook mogelijk is dat een hond je verplicht om actief te blijven en gezonder te leven. “Ik heb al verschillende baasjes ontmoet die ervan overtuigd zijn dat een hond de eenzaamheid wegneemt. Ook ontmoet je tijdens wandelingen vaak andere hondeneigenaars.”

Een andere verklaring is dat een hond de gezondheid van het baasje een boost kan geven. Eerdere studies hebben gesuggereerd dat opgroeien met een hond allergieën en astma bij kinderen kan beperken. Ook reageren eigenaars minder fel reageren op stress en herstellen ze van een hoge bloeddruk na een stresserende gebeurtenis.

Fall kan niet met zekerheid zeggen dat een hond je zal helpen langer te leven, maar het is geen slecht idee. “Een huisdier brengt veel vreugde in huis. Dus als je ervoor kan zorgen, dan is een hond aanschaffen zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende studies die aantonen dat baasjes meer lichamelijke activiteit krijgen, wat kan leiden tot een langer leven.”  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beruchte massamoordenaar Charles Manson (83) overleden

Beruchte massamoordenaar Charles Manson (83) overleden

https://images1.persgroep.net/rcs/xLUWmFjRPcYosv9FkoE0HTmGHCw/diocontent/115144546/_focus/0.530000/0.620000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Charles Manson is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt tmz.com. Amerika’s bekendste massamoordenaar en sekteleider werd eerder opgenomen in het ziekenhuis met ernstige gezondheidsproblemen.  Manson bracht bijna 48 jaar in de cel door, hij kreeg negen keer levenslang.

Sekteleider Charles Manson droeg in augustus 1969 een aantal van zijn volgers, bekend als de ‘Manson Family’, op de bewoners en gasten van een huis in de Hollywood Hills om te brengen.

Vijf mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie actrice Sharon Tate, de hoogzwangere vrouw van regisseur Roman Polanski. Het was Sharons zus, Debra Tate, die het nieuws van Mansons dood naar buiten bracht. Het Corcoran State Prison in Californië had haar gebeld. Manson stierf om 20u13 lokale tijd.

In januari werd de massamoordenaar al in het ziekenhuis opgenomen met een zware darmbloeding.  Hij moest eigenlijk onder het mes, maar daar was hij te zwak voor. Vorige week werd hij opnieuw in het hospitaal opgenomen, onder strenge bewaking van vijf agenten.

Manson zat een straf van negen maal levenslang uit. Hij zat vast sinds december 1969. Die zomer bracht de ‘Manson Family’ in vijf weken tijd negen mensen om het leven op vier verschillende locaties. Hij ontkende op zijn proces aanwezig geweest te zijn bij de moorden, maar werd in 1971 toch veroordeeld voor moord en aanzetten tot moord op zeven slachtoffers.

De bekendste moord is die Manson-volgster Susan Atkins in de nacht van 8 op 9 augustus 1969 pleegde op Sharon Tate. De hoogzwangere actrice smeekte om haar nog ongeboren kindje te laten leven, maar werd in het huis van Roman Polanski in Benedict Canyon brutaal met messteken vermoord. Atkins schreef vervolgens met het bloed van Tate ‘pig’ op de voordeur. Nog vier andere aanwezigen werden koelbloedig afgemaakt. Een dag later sloegen volgelingen van Manson opnieuw gewelddadig toe en slachtten ze zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw Rosemary af. De twee moordpartijen werden samen in de rechtbank behandeld als de zaak-Tate-La Bianca. (br.hln)


Reageer (0)
19-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“De hond heeft mijn autosleutel ingeslikt”: de slechtste excuses om niet te gaan werken

“De hond heeft mijn autosleutel ingeslikt”: de slechtste excuses om niet te gaan werken

https://www.mupload.nl/img/n0e0ag8ikknb1.jpg

Geen zin om te gaan werken morgen? Begin dan maar alvast met een geldig excuus te verzinnen. Al zal het moeilijk worden om deze zeven compleet absurde uitvluchten te overtreffen, die uit een enquête van CareerBuilder naar voren kwamen. “Ik had niets om aan te doen, want al mijn kleren zaten in de was!”

Jezelf ziek melden terwijl je eigenlijk gewoon wat wil bijslapen van het weekend? Volgens een enquête van CareerBuilder bij bijna 6.000 werknemers heeft meer dan één derde het wel eens gedaan: 40% meldde zich ziek zonder het echt te zijn, maar dat gebeurt niet zonder gevolgen. 38% van de werkgevers controleert via sociale media of ze werknemer niet stiekem iets anders doet.

Natuurlijk zijn er nog meer excuses te bedenken om niet te komen opdagen op het werk. Hier zijn zeven van de meest vreemde - of: creatieve - uitvluchten die uit de enquête naar voren kwamen om niet te komen werken. Durf jij er eentje proberen morgen? 

- “Er zat een beer in mijn tuin en ik durfde niet buiten komen”

- “Mijn valse nagels waren eraf gevallen, dus ik moest eerst heel dringend naar de manicure”

- “Al mijn kleren zitten in de was, dus ik heb echt niks om aan te doen”

- “Er was een eclips en ik wist niet zeker of het wel veilig was om het huis te verlaten”

- “Mijn hond heeft mijn autosleutels ingeslikt en ik wacht tot ze er weer uit komen”

- “Mijn uniform past niet meer”

- “Ik heb mijn arm gebroken bij het worstelen met een vrouwelijke body builder” (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malcolm Young, gitarist en oprichter van AC/DC is overleden

Malcolm Young, gitarist en oprichter van AC/DC is overleden

https://www.mupload.nl/img/fbzzazyjpqmbj.jpg

Malcolm Young, de gitarist en oprichter van AC/DC, is overleden. Dat heeft de band via Facebook meegedeeld. Hij is 64 jaar geworden.

Malcolm Young was de oudere broer van Angus Young en oprichter van de groep AC/DC. Hij speelde slaggitaar. In september 2014 werd bekend dat hij aan dementie lijdt en opgenomen was in een verzorgingshuis; in de band werd hij vervangen door zijn neef Stevie Young. De 64-jarige Young overleed in het bijzijn van zijn familie.

Thunderstruck

Malcolm Young richtte in 1973 de Australische rockband AC/DC op samen met onder meer zijn broer Angus Young. De band werd daarna wereldberoemd met rocknummers als ‘Whole lotta Rosie’, ‘Highway to hell’, ‘Back in black’, ‘Thunderstruck’ en ‘Hells Bells’. De groep heeft wereldwijd meer meer dan 200 miljoen albums verkocht.

Hoewel de immer in schooluniform optredende Angus Young met de meeste aandacht ging lopen, had Malcolm volgens velen de leiding in de band. Hij droeg ook de meeste ideeën aan voor songs.

Malcolm Young leed al zeker sinds 2014 aan dementie. Hij werd als slaggitarist vervangen door zijn jongere broer Stevie Young. ‘Black Ice’ (2008) was dan ook de laatste studioplaat waarop hij te horen was.

Eind vorige maand was zijn oudere broer George Young al op 70-jarige leeftijd overleden. George was producer van onder meer AC/DC en speelde zelf ook bij The Easybeats en Flash and the Pan.

“Het is met diepe droefheid dat AC/DC vandaag het overlijden van Malcolm Young moet melden”, staat te lezen op de Facebookpagina van AC/DC. “Malcolm was, samen met Angus, de oprichter van AC/DC. Met een enorme gedrevenheid en toewijding was hij de drijvende kracht achter de band.”

“Als gitarist, songwriter en visionair was hij een perfectionist en een unieke man. Hij bleef altijd trouw aan zijn visie en deed én zei precies wat hij wou. Hij was trots op wat hij ondernam en zijn loyaliteit aan de fans was onovertroffen.”

“Als broer is het moeilijk in woorden uit te drukken wat hij voor mij betekent heeft tijdens mijn leven. De band die we hadden was uniek en heel bijzonder. Hij laat een enorme erfenis na die voor altijd zal verder leven.”  (br.hln)


Reageer (0)
18-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Look kan wel 61 ziektes genezen

Look kan wel 61 ziektes genezen

https://images1.persgroep.net/rcs/s2TOv1xV7Hs7IsgdvpyjOhjMiEw/diocontent/115200432/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Enkel en alleen met knoflook kun je 61 verschillende ziektes genezen. Dat komt onder meer omdat het parasieten elimineert en de groei van schimmels, gisten zoals candida albicans en andere organismen vertraagt.

Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, infectieziektes (griep, keelontsteking, verkoudheid, tandvlees- of dikkedarmontsteking, cholera, dyenterie...), wonden, abscessen en tumoren: er zijn maar weinig aandoeningen waar knoflook géén positief effect op lijkt te hebben. De krachtige antibacteriële werking werd al in 1858 vastgesteld door Louis Pasteur, nadat hij knoflook in een petrischaaltje deed en merkte dat de omringende bacteriën werden verwoest.

Om van een teentje knoflook een krachtig natuurlijk antibioticum te maken, moet je wel wat geduld hebben. Pas wanneer je je versgeperste knoflook vijf minuten laat liggen, wordt er een enzym geactiveerd dat het zwavelhoudende alliine in de knoflook omzet in het krachtige allicine.

Natuurlijke aspirine

Knoflook wordt al eeuwen aangeraden als geneeskrachtig middel. De slaven in het oude Egypte moesten het verplicht eten voor hun gezondheid. Het gaf hen het uithoudingsvermogen dat ze nodig hadden om de piramides te bouwen. Maar er is meer.Als je graag op een natuurlijke manier je bloeddruk wilt verlagen, dan is het eten van veel knoflook een natuurlijke methode. Net zoals een aspirientje verdunt het je bloed en zorgt het ervoor dat het sneller door je bloedvaten stroomt. Hierdoor worden er meer voedingsstoffen en zuurstof bij de cellen afgeleverd. Het heeft ook een bloedzuiverend effect, wat betekent dat je lever het wat rustiger krijgt als je look door je eten mengt.

Daarnaast is het een verrassende mooimaker. Als je je huid graag jong en in conditie wilt houden, ondersteun je die het best van binnenuit met onder meer knoflook. Het zwavel dat in knoflook zit, heeft namelijk een verstevigende werking.

Heet, heter, heetst

Knoflook is ook een must wanneer de temperaturen zakken, omdat je het er lekker warm van krijgt - net zoals gember, zwarte peper en ui trouwens. Doe het dus zeker in je wintersoepen en stoofpotjes. Wist je trouwens dat het een goede reputatie heeft als afrodisiacum? Dat laatste werkt natuurlijk alleen als je niet met een lookadem zit. Een vroegere collega van mij was een grote fan van crèmekaas met look, en dat róók je. Omdat ik voor geen goud dezelfde geur wilde verspreiden, heb ik look jarenlang gemeden. Gelukkig kun je er iets aan doen. Bijt na je scampi’s met knoflook in een schijfje citroen of limoen, kauw op wat peterselie, basilicum of muntblaadjes, sip van een kop groene thee of pepermuntthee, of eet een appel. De polyfenolen in deze groente- en fruitsoorten neutraliseren de zwavel die knoflook zo ‘adembenemend’ maakt.

KOOKTIP

4Wanneer je knoflook eventjes opwarmt, wordt het zachter van smaak. Als je alle voedingsstoffen in je knoflook wilt bewaren, voeg je die wel het best een minuutje voor je je kookpot van het vuur haalt toe.

4Wil je rauwe look onder je hummus mengen of in je olijfdip verwerken? Haal er dan de groene kern uit. Zo wordt de looksmaak niet te overheersend. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!