NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
13-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor jou? Piepklein eilandje zoekt manager

Iets voor jou? Piepklein eilandje zoekt manager

https://images2.persgroep.net/rcs/CMQgw4_pvP5wK47XyqKq9AGvPtE/diocontent/121799429/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op St Michael’s Mount, een piepklein eilandje voor de kust van het Britse Cornwall, zoeken ze een manager. Die moet fulltime op het eiland komen wonen om de dertig medewerkers aan te sturen.

St Michael’s Mount is amper 0,2 vierkante kilometer groot en is in handen van een rijke Britse familie, de St Aubyns. Het is zowat het Engelse tweelingzusje van de Franse Mont Saint Michel, behalve dat er tot voor kort niet veel toeristen kwamen. De laatste tijd kwam daar verandering in en dus is er nu dringend iemand nodig die alles in goede banen leidt.

Zeemeerminnen

De nieuwe manager moet onder meer de gidsen aansturen en opleiden. Hij moet ook vlot omgaan met klachten van bezoekers, kalm blijven in noodsituaties en liefst ook een cursus EHBO gevolgd hebben.

In ruil verdien je 2.750 euro per maand. Je mag ook gratis op het eiland wonen, maar voor de rust moet je dat niet doen. Afgelopen jaar kwamen hier 350.000 toeristen en volgens oude legendes zouden hier ook nog zeemeerminnen en reuzen aan land komen. (br.hln)


» Reageer (0)
12-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een allergie ’s nachts erger is en wat je eraan kan doen

Waarom een allergie ’s nachts erger is en wat je eraan kan doen

https://images0.persgroep.net/rcs/18_INQtZzHIytHU3ITXCitrLEAw/diocontent/121705996/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je kan er bijna een klok opzetten. Rond deze periode van het jaar zijn de allergieën plotseling weer daar. Alsof een lopende neus, niezen en jeukende ogen nog niet erg genoeg zijn, kunnen die vervelende allergieën er ook nog eens voor zorgen dat je amper slaap kunt vatten. 

Het ligt niet aan jou, en je beeld het je ook niet in: allergieën zijn echt erger in de nacht. Dit is wat je moet weten over slapeloze nachten door die verschrikkelijke pollen. 

Neerliggen verergert de verstopping

Slecht nieuws, wanneer je neerligt in bed wordt het moeilijker om te slapen met die vervelende allergieën. Als je al een verstopte neus hebt, gaat hij hierdoor nog meer verstoppen. Door de anatomie van je neus en keel, gaat eigenlijk alles van uit je neus doorlopen naar jouw keel. Daardoor ga je meer hoesten en het moeilijker krijgen met ademen dan wanneer je rechtstaat. 

Oplossing: extra kussens onder je hoofd zullen ervoor zorgen dat je rechter ligt en beter kunt ademen. 

Er is te veel stof in je slaapkamer

Neen, er zijn niet meer pollen in de nacht. Ook al kan het erger voelen ’s nachts, dat komt vaak omdat je met meer factoren van binnen in huis in aanraking komt. Zo zijn veel mensen allergisch aan elementen uit hun slaapkamer, zoals bijvoorbeeld stof, vocht of zelfs schimmel. 

Oplossing: je slaapkamer zo vaak mogelijk verluchten. Probeer tapijten in slaapkamers te vermijden, of stofzuig ze zo vaak mogelijk. Gebruik een matrasbeschermer en overweeg een luchtververser. 

Je huisdier slaapt bij jou

We mogen dan nog zo veel van Minoes en Blacky houden, eigenlijk hebben ze geen plaats in de slaapkamer. De vacht die onze trouwe viervoeters achterlaten zijn ware allergie aanval uitlokkers. Oké, het is heel gezellig om met onze zachte vriendjes te knuffelen maar als je al last hebt van allergie is het écht geen goed idee om ze mee in bed te nemen. 

Oplossing: sorry, maar je moet even van je hart een steen maken en ze niet langer in de slaapkamer laten slapen. 

Er zitten pollen in jouw huis

Als het niet de pollen van buiten zijn die je doen niezen, dan kunnen het wel degene zijn die je stiekem mee naar binnen bracht. Pollen kunnen in je haar zitten, op je huid en kleren. 

Oplossing: neem altijd een douche voor je in bed gaat en doe een propere pyjama aan.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potterfans opgelet: feestelijke heruitgave van alle boeken ter gelegenheid van de twintigste verjaardag in de VS

Harry Potterfans opgelet: feestelijke heruitgave van alle boeken ter gelegenheid van de twintigste verjaardag in de VS

https://images2.persgroep.net/rcs/xuwhClnGJO_TYCdzaHiIjVx80n4/diocontent/63295366/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Harry Potter-fans, begin maar vast met sparen want binnenkort komt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de fantasy-serie een speciale heruitgave uit. De Amerikaanse uitgever Scholastic brengt de zeven boeken opnieuw uit met nieuwe zwart-wit covers die getekend werden door Brian Selznick. Samen vormen de boeken een grote Harry Potter-poster die de hoogtepunten uit het verhaal toont.

Artiest Brian Selznick, zelf “trotse Huffelpuf” en groot fan van Harry Potter kreeg de eer om de covers voor de 20ste verjaardagseditie te ontwerpen. “Ik vind het geweldig dat ik deel uitmaak van deze 20ste verjaardagsviering en kijk ernaar uit om Harry Potterfans en lezers in het hele land te ontmoeten”, zegt hij. “Dit project kwam met een grote verantwoordelijkheid naar zowel het verhaal als naar de lezers toe. Ik ben opnieuw in de boeken gedoken en werd vooral geraakt door de relaties tussen de karakters in de magische wereld van J.K. Rowling en ik wilde dat laten zien op de covers.”

Een groot beeld

“Een van de meest uitdagende aspecten in het proces was om zeven covers te tekenen, die ook op zichzelf zouden kunnen staan terwijl ze samen ook een mooi groot beeld zouden moeten vormen”, vertelt Selznick. “Het heeft me tientallen schetsen gekost om het goed te krijgen, maar nu ben ik blij dat ik eindelijk mijn grote liefde voor deze boeken via deze nieuwe illustraties mag delen met jullie.”

De boeken komen in juli uit in de Verenigde Staten. In september volgt een speciale verzamelaarsbox die ook door Selznick is ontworpen en waarin alle boeken in een keer te vinden zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (90) draait op voor enorm sluikstort van 12 ton waar ze zelf niet verantwoordelijk voor is

Vrouw (90) draait op voor enorm sluikstort van 12 ton waar ze zelf niet verantwoordelijk voor is

https://images3.persgroep.net/rcs/TWIpD4OLMi3mOsMC2_unOw31GiE/diocontent/121722693/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Drie dagen gaan werklui van Interza nodig hebben om een sluikstort van - u leest het goed - 12 ton weg te halen uit een berm van een privéterrein op de Bevrijdingslaan in Zaventem. Naast een hele hoop vuilniszakken liggen er ook ramen, deuren, banden én een koelkast. De privé-eigenaar, een 90-jarige dame uit Luxemburg, is de dupe en zal mogen opdraaien voor de kosten. 

Langs de Bevrijdingslaan ligt zonder overdrijven een kleine vuilnisbelt. Doordat het in een berm 3 à 4 meter lager dan de weg ligt, valt het zelfs niet op over hoeveel afval het gaat. “De ploegbaas van Interza schat het op een twaalftal ton”, zegt milieuschepen Erik Rennen (N-VA). “Volgens een buurtbewoner is het begonnen met een zakje, dan nog één, en vervolgens een zetel en dan een deur... Tot er een hele berg lag. Twee à drie weken geleden werd er zelfs gestort vanuit een vrachtwagen, waardoor een deel zelfs op het voetpad terechtkwam. Dan heeft de politie ook de vaststelling gedaan.”

Met de hand opruimen

Gisteren zijn werklui van intercomunale Interza alvast met de opruiming begonnen. “Voornamelijk manueel, omdat het door die berm moeilijk werken is. Ze hebben alles bij elkaar gebracht. Donderdag komt er een kraan, maar er zal toch nog veel handenarbeid aan te pas komen. Er wordt drie dagen voor de totale opkuis voorzien. Dit is het resultaat van maanden sluikstorten.”

Privé-eigenaar betaalt

Het puin werd gestort op privégrond van een 90-jarige vrouw uit Luxemburg. Zij draait op voor de kosten van de opruimingswerken. “Dit gaat over ettelijke duizenden euro’s. Maar het was niet meer verantwoord. Sommige zakken waren ook al opengescheurd en lokken ongedierte. We moeten aan de volksgezondheid denken. We hebben dit met de dochter van de bejaarde vrouw besproken. Zij was ook erg geschrokken en dacht de opkuis eerst zelf te doen, maar ik heb meteen gezegd dat dat haast onmogelijk is door die diepe gracht. We hebben hen nu aangemaand om een afspanning te plaatsen en zij gaan daarmee akkoord.”

Volgens Rennen gaat het om doelbewuste, herhaalde stortingen. “Het zijn personen die de afgelegen plek goed kennen en weten dat er nauwelijks bewoning is. Bovendien is het er slecht verlicht. Ze trekken hun koffer open en gooien gewoon alles naar beneden.”

Gegevens daders

Toch is er een kans dat de daders alsnog tegen de lamp lopen. “De gemeenschapswachten hebben bruikbare identiteitsgegevens teruggevonden. Als de daders traceerbaar zijn, mogen ze zich aan flinke boetes verwachten.”

Rennen sluit ook niet uit dat de nieuwe mobiele camera’s die de gemeente gaat aankopen op die plek zullen worden ingezet. “Al zal een afspanning al veel oplossen...” (br.hln)


» Reageer (0)
11-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zara introduceert augmented reality in 120 winkels en ook in België

Zara introduceert augmented reality in 120 winkels en ook in België

https://images4.persgroep.net/rcs/IKFw0Naf8ozfb52_WTI6iHCKGeE/diocontent/121697337/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vanaf 12 april kan je in 120 geselecteerde Zara-winkels gebruik maken van een augmented reality-app. De Zara-winkel op de Meir in Antwerpen is daar een van. 

Wat doet de app nu juist? 

De augmented reality-app van Zara gaat informatie over de werkelijkheid op je smartphone heen leggen. Anders dan bij virtual reality dus. Wanneer je de app gebruikt in de winkel, zie je nog alle mensen en voorwerpen om je heen maar er wordt extra informatie weergegeven. De Zara-app zal gedurende twee weken in april de kans geven om modellen op je scherm te tonen die de looks van Zara dragen. 

Dit werkt ook voor de online shoppers onder ons. Leuker nog: wanneer je een pakketje van Zara gekocht hebt en het zelfs nog niet geopend hebt, kun je met de app al bekijken welke spullen er in de doos zitten en deze dan delen via sociale media. 

Met dit project zet Zara stappen richting een gigantisch nieuwe digitale strategie, waarbij ook robots als winkelhulp zouden komen kijken. Je kan de app downloaden via ITunes en Google Play. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyboom in Planckendael: al derde olifantenbaby in amper vier maanden

Babyboom in Planckendael: al derde olifantenbaby in amper vier maanden

https://images2.persgroep.net/rcs/BjD5pyJhzUknr9UuyKTiHHjo9ZU/diocontent/121702137/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In dierenpark Planckendael is opnieuw een olifantje geboren. Het is er al de derde olifantenbaby in vier maanden tijd.

“De Aziatische olifant Phyo Phyo, mama van Kai-Mook, is in de nacht van dinsdag op woensdag om 3.23 uur opnieuw mama geworden”, laat het dierenpark weten.  “Dit derde baby’tje van de familie werd net als nichtjes Suki en Tun Kai in de zandstal van Planckendael geboren te midden van de olifantenfamilie. Ook dit kleintje is ongelofelijk vertederend om te zien. De olifantenfamilie telt nu tien olifanten waarvan vier kleintjes. Schattigheid troef dus in Planckendael.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze was 42 jaar lang met miljonair getrouwd, maar hij liet haar geen cent na: rechter grijpt in

Ze was 42 jaar lang met miljonair getrouwd, maar hij liet haar geen cent na: rechter grijpt in

https://images0.persgroep.net/rcs/4_ZGkQrDah2_K9TXOMcRA6lsP8s/diocontent/121667339/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bij zijn dood vorig jaar bezat Wynford Hodge een vermogen van meer dan 1,7 miljoen euro. De 94-jarige landeigenaar was toen al 42 jaar lang getrouwd met de 79-jarige Joan Thompson, die voor haar zieke partner had gezorgd. Toch schrapte Hodge haar doodleuk uit zijn laatste van tien testamenten. Een rechter besloot daarop zelf in te grijpen.

Hodge had besloten zijn gehele fortuin over te laten aan twee van zijn huurders, Karla Evans en Agon Berisha, die hem tijdens zijn laatste levensjaren hadden geholpen met boodschappen doen en met het vorderen van achterstallige huur. Weduwe Joan en haar vier kinderen liet hij bewust met lege handen achter. Hodge noemde de situatie van zijn vrouw “financieel comfortabel”, ook al had ze op de bank het bescheiden spaarbedrag van minder dan 2.900 euro staan.

Joan moest dan maar naar een rusthuis, waar ze afhankelijk was van een overheidsuitkering. Ze verlangde erg naar het Parsonage Farm and Caravan Park in het Britse Amroth in Pembrokeshire, waar ze jaren had gewoond en waarvan Hodge de eigenaar was.

Verantwoordelijkheden

Een rechter vond dat Joan Thompson onrecht was aangedaan en besloot in te grijpen. Hij oordeelde dat het een “vergissing” was te denken dat Thompson na de dood van Hodge geen financiële steun meer nodig had en dat de miljonair verzaakt had aan zijn verantwoordelijkheden als partner ten opzichte van Joan. De rechter wees haar daarom een cottage ter waarde van 258.000 euro toe op het bewuste landgoed, waar haar zoon en diens vrouw voor haar zouden kunnen zorgen. De weduwe krijgt ook nog 218.000 euro cash geld mee uit het fortuin van haar aan prostaatkanker overleden man.

Joan was met haar zoon Dean in de jaren 70 verhuisd naar een caravan op Parsonage Farm. Al snel begon ze een relatie met Hodge en trok ze met Dean bij hem in de boerderij in. Ze werkte gratis mee in het park en zorgde voor de moeder van Hodge. Later deed ze hetzelfde voor haar partner, toen zijn gezondheid taande. Net voor zijn dood had Hodge in het ziekenhuis zijn vrouw nog “gerustgesteld dat er goed voor haar gezorgd zou worden”. (br.hln)


» Reageer (0)
10-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby van Heidi werd doodverklaard. Maar 36 jaar later neemt haar dood gewaande dochter plots contact op

Baby van Heidi werd doodverklaard. Maar 36 jaar later neemt haar dood gewaande dochter plots contact op

https://images3.persgroep.net/rcs/GmoJ0-JCHwfsGgWgS_Zw_JhpZas/diocontent/118899156/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Oost-Duitse Heidi kreeg kort na de bevalling te horen dat haar baby ziek was. De boreling werd weggenomen. Enkele weken later meldde het ziekenhuis dat haar kindje dood was. Maar 36 jaar later blijkt haar dochter springlevend. Moeder en dochter waren het slachtoffer van de georganiseerde kinderroof van de voormalige DDR.

Ook dertig jaar na de val van de Muur is nog niet alles herenigd in Duitsland. Denken we maar aan de vele families die nog steeds uit elkaar gerukt zijn. Sommigen weten zelfs niet eens dat er nog ergens een kind van hen rondloopt. Het zijn de “gestolen kinderen van de DDR”.

In 1981 beviel Heidi in een ziekenhuis in Leipzig. Ze was toen minderjarig. Kort na de geboorte nam men de baby weg. Reden: het meisje was ziek. Heidi wordt naar huis gestuurd. Enkele weken later deelde haar moeder mee dat het kindje was gestorven. “Ik moest het niet meer in mijn hoofd steken, ‘zij’ zouden zich om alles bekommeren”, verklaart Heidi aan de Duitse radiozender MDR.

Maar in november 2017 blijkt dat Heidi’s dochter Maria toch nog leeft en al drie jaar naar haar moeder op zoek is. De vrouw kreeg na 36 jaar plots de vraag van het jeugdwelzijnsbureau in Leipzig of ze haar kind wilde zien. Het meisje bleek vlak na haar geboorte als zogenaamd weeskind door een ander gezin te zijn geadopteerd.

“Ik heb het eerst moeten laten bezinken. Ze was toch dood. Is dat dan niet zo? Natuurlijk wil ik haar zien,” vertelt Heidi . Om alle twijfels weg te nemen, vroeg Heidi naar de vingernagels van Maria. “In onze familie hebben alle meisjes kromme vingernagels”, zegt Heidi. Dat bleek ook bij Maria het geval te zijn. Na bijna vier decennia hebben moeder en dochter elkaar eindelijk weergezien.

Het verhaal van Heidi is geen alleenstaand geval. De belangengroep “Gestolen kinderen van de DDR” zet zich ervoor in om dergelijke zaken uit te klaren. Honderden Duitsers twijfelen aan de vermeende dood van hun kind en vrezen dat er een onwettige adoptie heeft plaatsgevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo versla jij een baaldag!

Zo versla jij een baaldag!

https://images1.persgroep.net/rcs/5uMCAF0BEvM1EaaUO6JqCtlYAa8/diocontent/119353145/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met deze tips wordt deze baaldag een topdag!

Voel jij je een beetje mottig? Blijf niet in dat gevoel hangen, maar verzet je ertegen. Wij hebben een paar tips om jezelf weer blijer te maken.

1. Stuur iemand een lief berichtje.

Door goede vibes te versturen, krijg jij er waarschijnlijk ook terug.

2. Maak een Pinterest-bord aan met plaatsen die je wilt bezoeken. 

Door te dromen over op reis gaan en je te verdiepen in de plaatsen waar je naartoe wilt, verzet jij je gedachten. Meer nog: je krijgt zin in de toekomst en om dingen te doen en dat is precies wat jij nu nodig hebt.

3. Vertel jezelf dat het morgen allemaal weer beter wordt.

Neem een ontspannen badje, kruip lekker vroeg in bed en bekijk een van je favoriete films of series. Geniet van wat extra uurtjes slaap en morgenochtend ben je helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan.

4. Scroll door je filmrol.

Door te kijken naar alle leuke dingen die je al gedaan hebt, voel jij je al snel weer wat vrolijker. Vind je een leuke foto terug van die uitstap met je vrienden? Stuur hem door en haal samen met hen herinneringen op. Voor je het weet ben je jouw dip alweer helemaal vergeten!

5. Neem een andere weg naar huis.

Door een nieuwe route naar huis te nemen, doorbreek jij jouw dagelijkse routine. Daardoor voel jij je alsof je een nieuwe omgeving ontdekt en daar word je nieuwsgierig door. Misschien ontdek je wel iets nieuws?

6. Lees je oude dagboek opnieuw.

Door oude gedachten te lezen, besef je hoe ver je gekomen bent. Bedenk hoe veel je al bereikt heb in je leven en hoe trots je mag zijn op jezelf.

7. Licht uit, muziek aan.

Zet je muziek lekker luid en dans alle slechte gevoelens weg! Luidkeels meezingen is ook helemaal toegestaan. Laat je leiden door de muziek en verlies jezelf erin. (Opgelet: als je het licht uitdoet, let er dan wel op dat je niets kan omgooien of jezelf geen pijn kan doen.)

8. Herbekijk je favoriete musical...

En natuurlijk moet je ook alle tekst meezeggen en alle liedjes - in verschillende stemmen - meezingen. High School Musical, anyone?

9. Leg je smartphone even weg...

En ja, ook jouw computer moet even uit. Al is het maar 15 minuutjes, je hersenen zullen je dankbaar zijn.

10.Verwen jezelf!

Trakteer jezelf op iets, het hoeft niet groot te zijn. Een nieuwe nagellak, een nieuwe douchegel die heerlijk ruikt, een lekkere reep chocolade. Het gevoel dat je jezelf trakteert, doet echt al veel!

11. Stuur belachelijke Snapchats naar je vrienden.

Zo veel mogelijk dubbele kinnen, het lelijkste gezicht dat je kan trekken of gewoon een grappige filter. Wedden dat je minstens even belachelijke foto’s terugkrijgt? Dat brengt je ongetwijfeld aan het lachen.

12. Organiseer

Al is het maar een lade of je nagellakcollectie. Zoek iets uit dat je kunt herorganiseren. Achteraf krijg je het gevoel dat je iets gedaan hebt en verdien je een schouderklopje (van jezelf).

13. BFF

Heel gemakkelijk: haal je BFF erbij! Bel haar, sms haar, snap haar...elke manier mag. Jouw BFF kent je beter dan wie dan ook en zij weet sowieso een manier om jou blij te maken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getrouwd met een sloddervos? Overleven in harmonie doe je zo

Getrouwd met een sloddervos? Overleven in harmonie doe je zo

https://images0.persgroep.net/rcs/C_-4X4F0bdw3lLK1flXO-aSjngI/diocontent/121599290/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Laten we beginnen met het goede nieuws: je hebt de liefde van je leven gevonden. Het minder goede nieuws: orde en netheid zijn niet de allersterkste kanten van jouw liefste. Maar zoals altijd, waar een wil is, is een weg. Zo ga je om met een rommelig persoon en dat op een liefdevolle manier. 

Maak ‘dump zones’

En dan hebben we het niet over een strategische plaats om het met elkaar uit te maken. Neen, een plaats waar de hele familie hun spullen kan achterlaten zonder zich zorgen te maken over orde en netheid. Denk: een grote mand of kist in de badkamer, een mand in de gang waar sleutels en portefeuilles in kunnen, een schuif in de keuken waar van alles en nog wat in terechtkomt. De eerste stap naar een opgeruimd huis!

Wees eerlijk en direct over jouw verwachtingen

Passieve agressie heeft geen plaats in dit scenario. Heb je frustraties tegenover hem of haar, probeer ze dan op een normale manier uit te spreken. Daarnaast is het ook een goed idee om misschien zelf al met een oplossing voor het probleem te komen. Stel: jij stoort je aan het feit dat je partner oude magazines laat rondslingeren, hij of zij ziet het als een soort van artistieke expressie. In plaats van de magazines gewoon weg te smijten en het zaakje zo af te handelen, kan je hem of haar ook vragen of die artistieke expressie zich niet op een ordelijke manier op het boekenrek mag uiten. 

Maak een routine van familie opruimbeurten

Oké, je liefste gaat niet van dag op dag ‘een nieuwe man of vrouw’ worden en ervan houden om de ruiten te kuisen, zo veel is duidelijk. Maar je kan je partner wel leren hoe die een handje kan helpen bij het huishouden. Hoe doe je dat? Een tip uit de kleuterklas: plan het in in jullie dagelijkse routine. Een halfuurtje op zondagnamiddag bijvoorbeeld? Wanneer poetsen bij de dagelijkse routine hoort, gaat het steeds minder vervelend lijken. 

Leer dingen los te laten

“Ruim die schoenen nu toch eens op”, “een vuile tas hoort IN de vaatwasmachine”, “smijt die vuile sokken nu toch eens in de wasmand”, “Ik heb het gevoel dat ik hier de meid ben”. Komen deze uitspraken bekend voor? Dan moet je misschien af en toe proberen dingen los te laten. Bij een goede relatie horen nu eenmaal frustraties. Af en toe een oogje dichtknijpen voor de mensen die we graag zien, is nu eenmaal een van de grootste geheimen in een goed huwelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter-toneelstuk breekt record op Broadway

Harry Potter-toneelstuk breekt record op Broadway

https://images1.persgroep.net/rcs/EoDX2aTCespaw5sF8hbXJXIUQl8/diocontent/69202128/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel het toneelstuk officieel nog in première moet gaan, heeft ‘Harry Potter And The Cursed Child’ al een record gebroken op Broadway. De productie draaide in de derde week van de voorvertoningen de hoogste weekomzet voor een niet-musical ooit.

De acht voorstellingen leverden ruim 1,7 miljoen euro op. Het record stond sinds 2014 op naam van ‘All The Way’. Het toneelstuk waarin Bryan Cranston president Lyndon B. Johnson speelt bracht toen in de laatste speelweek 1,3 miljoen euro in het laatje.

‘Harry Potter And The Cursed Child’ is sinds juni 2016 te zien op West End in Londen. In New York gaat de productie op 25 april officieel in première. Het toneelstuk vindt plaats 19 jaar na de gebeurtenissen van het laatste Potter-boek, ‘Harry Potter And The Deathly Hallows’. In het verhaal gaan de kinderen van de hoofdpersonages uit de boeken naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zet de vondst van één klein vingerkootje de theorie over de moderne mens op zijn kop?

Zet de vondst van één klein vingerkootje de theorie over de moderne mens op zijn kop?

https://images2.persgroep.net/rcs/bDKWHAVINPGUj3tFRSKVRkg3e7w/diocontent/121636331/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wetenschappers hebben in de woestijn van Saoedi-Arabië een vingerkootje gevonden dat volgens hen toebehoorde aan een homo sapiens, de moderne mens. Het kootje van 85.000 jaar oud zou het eerste en oudste fossiel ooit zijn van een moderne mens op het Arabische schiereiland, en aantonen dat de mens veel vroeger uit Afrika is getrokken dan tot nu toe werd aangenomen.

Het kootje van niet meer dan 3 centimeter lang werd gevonden in de archeologische site van Al-Wusta in wat vandaag de Nefud-woestijn is. Maar 85.000 jaar geleden was de plaats waarschijnlijk een groen gebied vol meren, rivieren en vooral een plaats vol leven, met dank aan aanhoudende moessonregens. Op de plek vonden wetenschappers naast het vingerkootje ook fossielen van meer dan 800 dieren, waaronder gazelles en nijlpaarden. De theorie luidt dat die dieren Afrika op een gegeven moment hebben verlaten, waarna de homo sapiens - toen nog een jager-verzamelaar - hen gevolgd is.

De moderne mens ontstond zo’n 300.000 jaar geleden in Afrika. Lang werd onder veel wetenschappers aangenomen dat die homo sapiens pas zo’n 60.000 jaar geleden in een enkele golf uit het continent is vertrokken. Volgens die ‘Out of Africa’-theorie zou hij zich daarna geleidelijk aan over de rest van de wereld hebben verspreid en andere vroege mensensoorten, zoals de Neanderthaler, hebben verdrongen. 

Maar de vondst van het vingerkootje, het oudste dat ooit is gevonden buiten Afrika en de oostelijke kust van de Middellandse Zee, versterkt de aanzwellende kritiek op dat model. De ontdekking, gepubliceerd in het vakblad Nature Ecology and Evolution, toont volgens hoofdauteur Huw Groucutt van de universiteit van Oxford aan dat “de vroege uittocht van de homo sapiens ruimtelijk veel verspreider is gebeurd dan tot nu toe gedacht”.

Geleidelijke verspreiding

In plaats van één snelle migratiegolf, zou de moderne mens zich dus veel geleidelijker hebben verspreid, en bovendien veel vroeger dan gedacht. Op de Al-Wusta site vonden de wetenschappers ook 380 stenen werktuigen. Ze vermoeden dat er 20 tot 40 vroege mensen geleefd hebben. Wat er uiteindelijk met hen is gebeurd, is niet duidelijk. Zijn ze gestorven, of verder weggetrokken richting Azië?

Maar hoewel de wetenschappers claimen dat het vingerkootje afkomstig is van een homo sapiens, komt er meteen kritiek op het model. Volgens professor Rolf Quam van het Binghamton University Department of Anthropology in New York valt niet uit te sluiten dat het fossiel toebehoorde aan een andere soort, die misschien gelijkaardige vingers had. 

Quam meldde eerder dit jaar al de ontdekking van het oudste fossiel van de moderne mens buiten Afrika. In de Misliya-grot in Israël vond hij een kaakbeen van 177.000 tot 194.000 jaar oud. Ook Quam zei toen bewijs te hebben dat “de moderne mens veel vroeger uit Afrika emigreerde dan tot nu toe aangenomen”, al gaan andere wetenschappers er van uit dat die migratie richting het bosrijke gebied net naast Afrika mogelijk slechts van korte duur was. (br.hln)


» Reageer (0)
09-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenrijke Antwerpse familie heeft 18 miljoen euro over voor paradijselijk eiland in Spanje

Steenrijke Antwerpse familie heeft 18 miljoen euro over voor paradijselijk eiland in Spanje

https://images1.persgroep.net/rcs/ATshrU5yijslaauZXHjDNyZ7BZc/diocontent/121596016/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De steenrijke broers Christian, Jean-Philippe, Pierre en Michel van de Antwerpse rederijfamilie Cigrang kunnen vanaf nu uitrusten op hun eigen paradijselijke eilandje. De broers hebben het Spaanse eiland Espalmador, een toeristische trekpleister, gekocht voor 18 miljoen euro. Opvallend: de familie mag niets veranderen aan hun nieuwe eigendom, aangezien het deel uitmaakt van een beschermd natuurpark.

Het eiland Espalmador maakt deel uit van de Balearen en ligt in een kleine zeestraat tussen Ibiza en Formentera. Tot vorige maand was het in handen van de Catalaanse architect Cinnamond, wiens grootvader het in 1932 kocht voor 42.500 pesetas (omgerekend zo’n 252 euro). In 2015 zette de man het eiland op de markt voor 24 miljoen euro, in de hoop dat de plaatselijke overheden het zouden opsnorren, maar die konden de heftige aankoopprijs niet betalen. Uiteindelijk verlaagde Cinnamond de prijs en richtte hij zijn pijlen op een private verkoop. Met succes: want half maart vond hij een koper in de Belgische familie Cigrang, die 18 miljoen euro veil had voor Espalmador.

De familie Cigrang staat op de lijst met rijkste Belgen -  hun vermogen wordt op zo’n 1.000 miljoen euro geschat. Ze hebben echter altijd een moeilijke relatie gehad met ons land en verlegden hun hoofdzetel uiteindelijk naar Luxemburg. Ze zijn vooral actief in de scheepvaart met hun groep Cobelfret, maar zijn ook de tweede grootste aandeelhouder van Bank Degroof. Daarnaast is Cigrang ook een bekende naam in de kunst- en modewereld. Hun collectie moderne kunst is indrukwekkend, en ze hebben belangen in het modehuis A.F. Vandervorst.

Modderbaden

De Cigrangs hebben de media en pers altijd geschuwd, maar staan momenteel toch in alle Spaanse kranten. Niet moeilijk, want Espalmador is niet zomaar een doorsnee eilandje - het is een toeristische trekpleister waar Spanje trots op is, en werd al bezocht door beroemdheden als Paris Hilton en prins William. De stranden waren ook te zien in de film ‘Lucía y el sexo’. Vooral de natuurlijke modderbaden zijn erg gegeerd bij bezoekers, al is het sinds 2006 eigenlijk verboden om jezelf in te smeren met het goedje. Het populairste strand, S’Alga, is ook een populaire aanmeerplaats voor miljonairs met een privéjacht. 

Het eiland maakt deel uit van het Ses Salines-natuurpark, wat wil zeggen dat het aan strenge regels onderworpen is. 57 van de in totaal 137 hectaren zijn openbaar bezit, dus eigenlijk zijn de Cigrangs maar eigenaar van een deel van het eiland. En daar mogen ze dan ook nog eens niet aankomen, want het is verboden om op Espalmador te bouwen. De broers zullen het dus moeten doen met de twee huizen die in het verleden door de familie Cinnamond gebouwd werden. Een daarvan, aan strand Majoral, is eerder klein met vier slaapkamers en één badkamer. De villa aan S’Alga is dan weer luxueuzer, met twaalf slaapkamers, acht badkamers, drie terrassen en een kapel. En wie weet wordt voor de nieuwe eigenaars wel een uitzondering gemaakt en mogen zij wél een modderbad nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belg Michael Goolaerts (23) overleden na hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix

Belg Michael Goolaerts (23) overleden na hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix

https://images3.persgroep.net/rcs/io99LN9W9if1rTOkZj5XYx8ty7Y/diocontent/121585711/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Drama in Parijs-Roubaix: de 23-jarige Michael Goolaerts is overleden na zijn hartstilstand in Parijs-Roubaix. Dat heeft zijn team Veranda’s Willems-Crelan laten weten via Twitter.

“Met onvoorstelbare droefheid melden wij het heengaan van onze renner en vriend Michael Goolaerts. Hij overleed zondagavond om 22u40 in het ziekenhuis van Lille in de aanwezigheid van zijn familie en geliefden – die we in onze gedachten dragen. Hij stierf aan een hartstilstand, alle medische hulp mocht niet baten. Er wordt niet verder gecommuniceerd omdat we de korte familie en vrienden de tijd willen geven om met dit verschrikkelijk verlies om te gaan. We bedanken jullie om de privacy van de nabestaanden te respecteren”, luidt het.

De tweedejaarsprof uit Lier kwam voor het eerst aan de start in Parijs-Roubaix. Begin deze maand werd hij nog negende in Dwars door Vlaanderen. Afgelopen zondag maakte hij deel uit van de ontsnapping die 100 kilometer lang de eerste wedstrijduren van de Ronde van Vlaanderen kleurde.

Goolaerts kwam gisteren rond 14u stevig ten val op de tweede kasseistrook, die van Viesly, en bleef vervolgens op akelige wijze liggen. Onze jonge landgenoot en ploegmakker van Wout van Aert werd gereanimeerd door de medische ploeg van de koers en de hulpdiensten, waarna hij per helikopter “in ernstige toestand” werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat er honderd kilometer na de start precies is gebeurd, was niet duidelijk. Goolaerts kwam ten val, verloor het bewustzijn en kort nadien stelden de dokters in koers een hartfalen vast. Of dat zich voor de val heeft voorgedaan, of net door de klap van die val werd veroorzaakt, is niet geweten. Goolaerts had voordien nog nooit problemen met zijn hart gehad, zegt zijn manager Jef Van den Bosch.

Teammanager Nick Nuyens gaf na de door Sagan gewonnen wedstrijd al aan dat hij “niet precies wist wat er eigenlijk gebeurd was tijdens de koers.” “Iedereen is aangeslagen en ik wil er zelf ook niet veel meer over zeggen”, zei Nuyens toen al.

Niets gezegd tegen ploegmaats 

Michiel Elijzen, de Nederlandse ploegleider van Veranda’s Willems-Crelan, reageerde emotioneel bij de collega’s van het Algemeen Dagblad. “Ik was heel snel bij Michael na zijn val”, aldus Elijzen. “De dokters gelukkig ook. Het zag er heel ernstig uit, maar de dokters hebben goed werk geleverd. Ze waren hem aan het reanimeren toen ik erbij kwam. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel.”

Intussen ging de wedstrijd voort, met kopman Wout van Aert mee voorin. “De renners wisten dat Michael hard gevallen was, maar niet dat het zo ernstig was. We hebben er niets over gezegd. Dat maakt deze hele dag zo bizar. Omdat je vanaf dat moment helemaal niet meer met de koers bezig bent, maar je hebt toch iemand die voorin meedoet voor de prijzen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

Dit zijn de 10 ergste dingen die je je haar kan aandoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/7/20150531091822/media_xll_7754287.jpg

Net naar de kapper geweest en begint je haar alweer te splijten? Voelt je haardos de laatste dagen als stro aan? Het zou goed kunnen dat het helemaal je eigen schuld is, want zonder het te weten doen we onze coupe heel wat schade aan. Deze 10 dingen zouden we al zeker nooit meer mogen doen!

1. Je haar kammen met een oude borstel
Zorg ervoor dat je je borstel of kam regelmatig schoomaakt. Vuile borstels (vol restjes product en losse haren) zijn de perfecte broeihaard voor bacteriën. Verwijder de haren na iedere kambeurt en doe je borstel één keer per maand in een sopje. Laat een paar minuten weken totdat alle oliën en restanten verwijderd zijn.

2. Strakke elastiekjes gebruiken
Het mag dan wel 1995 niet meer zijn, gooi die scrunchies toch nog maar niet in de vuilnisbak. De beste elastiekjes voor je haar zijn immers die met wat stof rondom. Dunne, strakke elastiekjes zorgen er voor dat je haar sneller breekt.

3. Te veel chemische stoffen gebruiken
Te veel kleuringen of keratinebehandelingen zijn erg schadelijk voor je lokken, en beperk ze dan ook tot een minimum. Kan je de kappersbehandelingen maar niet missen? Verwen je haren dan zeker enkele dagen op voorhand met een verzorgend masker, zo zijn ze beter voorbereid én beschermd.

4. Te hoge warmtestand
Extreme warmte droogt je haren uit, waardoor je haarpunten er al snel droog en broos gaan uitzien. Draai de warmtestand dus nooit tot het maximum! Een trucje om te weten wat de juiste warmte is? Blaas eerst even met de haardroger op je hand. Voelt je huid nog goed aan? Dan heb je de juiste warmtestand gevonden.

5. Warmtebeschermer overslaan
Een spray die je haren tegen de warmte beschermt, is een must voor iedereen! Het zorgt ervoor dat je haar vocht vasthoudt en dus minder snel breekt. Breng aan op vochtig haar vooraleer je met de haardroger of stijltang aan de slag gaat.

6. Te lang wachten om naar de kapper te gaan
Het mag dan misschien leuk zijn om met gespleten haarpunten te prutsen, het is vooral een signaal dat je dringend nog eens langs de kapper moet. Te veel gespleten haarpunten zorgen er immers voor dat haar dunner en zwakker wordt. Om je haar zo gezond mogelijk te houden, ga je best om de maand of om de twee maanden naar de kapper om de puntjes te laten bijknippen.

7. Van boven naar beneden kammen
Begin nooit aan de haarwortel met de borstel, dat zorgt ervoor dat je haar sneller breekt. B ehandel je haar zo zacht mogelijk, en begin onderaan met kammen, waarna je stukje per stukje naar boven toe werkt.

8. Nat haar stylen
Nat haar is veel breekbaarder dan droog haar. Gebruik dus altijd een kam of borstel met tanden die ver uit elkaar staan, anders trek je je haren kapot.

9.Te veel producten gebruiken
Probeer het aantal producten tot een minimum te beperken. Te veel product zorgt er immers voor dat je haar verstopt raakt, iets waar de natuurlijke oliën van je haar onder te lijden hebben. Bovendien zal het je haren verzwaren en uitdrogen. Begin dus steeds met minder product dan je denkt nodig te hebben. Het is altijd makkelijker om op te bouwen.

10. Steeds dezelfde shampoo gebruiken
Hou rekening met je haar bij het kiezen van een shampoo. Is het recent gekleurd? Gebruik daar da een speciale shampoo voor. Ben je zwanger en krijg je plots te maken met haaruitval? Ga dan op zoek naar een shampoo en conditioner voor dunner wordend haar. (br.hln)


» Reageer (0)
08-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce & Gabbana willen niet dat modemerk na hun dood wordt overgenomen

Dolce & Gabbana willen niet dat modemerk na hun dood wordt overgenomen

https://images4.persgroep.net/rcs/UP6RaH8anocUWgTHkqRaYV5p7y4/diocontent/112261468/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana, die het merk Dolce & Gabbana hebben opgericht, willen hun modehuis niet verkopen en na hun dood zal ook niemand hen opvolgen. Dat hebben ze gezegd in een interview met de Italiaanse krant Il Corriere della Sera.

“Wanneer we dood zijn, zijn we dood. Ik wil niet dat een Japanse designer Dolce &Gabbana begint te ontwerpen”, aldus Gabbana aan de krant. “Wanneer we als koppel uit elkaar zijn gegaan, hebben we gezegd dat het het beste was om alles te verdelen. Want als ik zou sterven, zou hij de dag erna achterblijven met, bijvoorbeeld, mijn nicht die er niets van kent, en het bedrijf ruïneert. We hebben een trust opgericht waar geen van ons beide aan mag komen.”

Dolce voegt nog toe dat de twee “elk overnamevoorstel weigeren”. “Je kunt nog zoveel geld hebben, maar als je niet meer vrij bent, wat doen je dan? Je gaat niet naar het kerkhof met een kist vol geld.”

Dolce & Gabbana is een van de modegroepen in Italië met de hoogste omzet. Het bedrijf tekende volgens Reuters in het boekjaar dat eindigde in maart 2017, verkoopcijfers op van 1,3 miljard euro.

Het merk, dat populair is bij beroemdheden vanwege zijn gedurfde en weelderige ontwerpen, stelt deze week voor het eerst een haute-couturecollectie voor op de catwalk in New York. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even goed als koffie: van deze 8 voedingsmiddelen word je ook wakker

Even goed als koffie: van deze 8 voedingsmiddelen word je ook wakker

https://images0.persgroep.net/rcs/PeYyQ1fAP6WEaixMOicbQVOBfEY/diocontent/117954606/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Over cafeïne doen heel wat verhalen de ronde. Volgens de één zit het boordevol antioxidanten en is het écht het zwarte goud, volgens de ander is het slecht voor de bloeddruk en het hart. Wat er ook van klopt, feit is wél dat het je ochtenden een stuk makkelijker doet verlopen. Maar als je dat bakje troost toch liever laat staan, kunnen deze voedingsmiddelen je óók een oppepper geven.

Zalm

Een stukje zalm zit boordevol omega 3-vetzuren, een stof die ons lichaam uitstekend kan omzetten naar energie. ’s Middags een salade met zalm is dan ook een uitstekende remedie tegen de gevreesde namiddagdip.

Belegen kaas

Een halve kaasbol naar binnen werken is misschien niet het beste idee, maar een stukje belegen kaas voorziet je van het aminozuur tyramine. Dit eiwit staat erom bekend een goed effect te hebben op onze hersenen, en ervoor te zorgen dat we alerter zijn.

Zwarte chocolade

Hoe donkerder de chocolade, hoe beter. Al helemaal wanneer het om je energiepeil gaat. Een hoge cacaopercentage heeft namelijk een gunstig effect op onze concentratie.

Chiazaad

Wie voldoende drinkt en dus ook goed gehydrateerd is, voelt zich over het algemeen ook alerter. Precies daarom zijn chiazaadjes bij het ontbijt of de lunch een goede aanvulling. De kleine zwarte zaadjes kunnen tot 12 keer hun eigen gewicht in water vasthouden, en helpen je tijdens de dag dan ook om het water dat je drinkt beter vast te houden. En dat ze ook nog eens boordevol eiwitten en vezels zitten, kan natuurlijk ook geen kwaad.

Bananen

Volgens een studie uit 2012 zouden bananen onze prestaties én energie verbeteren. Meer nog: ze overklassen zelfs de typische energiedrankjes. Eet dus beter een banaan in plaats van een blikje sportdrank achterover te slaan. Lust je geen bananen? Dan hebben peren een gelijkaardig effect.

Amandelen

Een handvol amandelnoten wordt vaak aangeraden als gezonde snack, maar daarnaast zijn ze ook een handig hulpmiddel om een energiedip te vermijden. Ze zitten namelijk boordevol gezonde vetten die ervoor zorgen dat ons energieniveau op peil blijft.

Kool

Bladgroenten, waaronder groene kool maar ook waterkers en snijbiet, zijn een goede bron aan vitamine C en K, net als calcium en bètacaroteen, die allemaal verkwikkend werken. Een frisse salade met gezonde bladgroenten is dus prima voor je eet- én je werklust.

Edamame

De Japanse lekkernij is niet voor niets de nieuwe hype. De onrijpe sojabonen zijn de perfecte namiddagsnack aangezien ze Tryptofaan bevatten, wat onze slaap zou verbeteren, maar ook omega 3-vetzuren en ijzer, die een natuurlijke energieboost geven, en Molybdeen, waarvan bewezen is dat het onze concentratie verhoogt. (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan Etna schuift langzaam maar zeker naar Middellandse Zee

Vulkaan Etna schuift langzaam maar zeker naar Middellandse Zee

https://images2.persgroep.net/rcs/ihacXRLYEDpQyC-nC2MI423cKMc/diocontent/19079928/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, verplaatst zich heel langzaam naar de Middellandse Zee. De berg die op Sicilië ligt verschuift aan een constant ritme van 14 millimeter per jaar. Dit blijkt uit een studie die in het blad Bulletin of Volcanology verscheen.

De vorsers van Open University in Groot-Brittannië en van het laboratorium LMV (Laboratoire Magmas et Volcans) in de Franse stad Clermont-Ferrand deden verscheidene series van metingen met talrijke gps-toestellen die van 2001 tot 2012 rond de vulkaan waren geplaatst. “We hebben kunnen aantonen dat de hele vulkaan zich verplaatst met een snelheid van 14 millimeter per jaar. We denken dat talrijke vulkanen die beweging maken, maar het is de eerste keer dat we ze rechtstreeks konden zien”, vertelt vulkanoloog Benjamin Van Wyk de Bries, een van de auteurs van de studie.

Op een sokkel van sedimenten die vooral uit klei en kalk bestaan, met een helling van 1 à 3 graden, is de beweging van de Etna volgens de onderzoekers “onontkoombaar”. “Veertien millimeter kan onbeduidend lijken, maar eerdere studies naar vulkanen die sinds lang uitgedoofd zijn, hebben aangetoond dat zij die op dezelfde manier afgleden, later rampzalige aardverschuivingen veroorzaakten”, legt medeauteur John B. Murray van de studie in een mededeling uit.

Hoewel er geen onmiddellijk gevaar voor de bewoners van het eiland is, “zal de Etna waarschijnlijk op een dag in de Middellandse Zee vallen, over honderden of duizenden jaren. Dat wordt dan de gebeurtenis van de eeuw met vernietigende tsunami’s voor de omliggende kusten”, voorspelt Van Wyk de Bries. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlelfillers komen overwaaien uit New York en worden ook hier steeds populairder

Oorlelfillers komen overwaaien uit New York en worden ook hier steeds populairder

https://images1.persgroep.net/rcs/-4u0ufXiGhyoF7egpN5CSP64-iQ/diocontent/121449345/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Grote en vaak zware statement oorbellen zijn in nu, maar angst voor gezakte oorlellen moeten we niet hebben want dat is makkelijk op te lossen met fillers in je oren. Vooral in Amerika is het aantal ingrepen gestegen.

In New York noemen ze het de ‘lunchbreak fix’ omdat het zo’n snelle ingreep is. Een vijftal minuutjes en je kan terug verder met je dag, de behandeling moet wel - zoals bij elke cosmetische ingreep - herhaald worden, zo’n 2 keer per jaar.

Tijdens de ingreep spuiten ze hyaluronzuur rondom je oorlel om deze een soort ‘lift’ te geven. De behandeling is vooral bedoeld voor mensen die al op jonge leeftijd zijn begonnen met het dragen van oorbellen. Bij hen kan de oorlel wat gezakt zijn of de gaatjes wat doorgescheurd. Door de lift wordt de oorlel ook een beetje dikker waardoor de kans op het doorscheuren van je gaatjes kleiner wordt.

Veel voordelen dus, maar deze komen natuurlijk met een prijskaartje. De behandeling kost vaak zo’n 300 à 400 euro. Ook bij ons in België kan je deze snelle ingreep laten doen. Zorg wel dat je de behandeling laat uitvoeren bij een arts of goed opgeleide schoonheidsspecialist. Een slecht uitgevoerde ingreep kan zorgen voor neveneffecten zoals harde knobbeltjes en zwellingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur: België krijgt rijschool enkel voor vrouwen en zonder mannelijke rij-instructeurs

Primeur: België krijgt rijschool enkel voor vrouwen en zonder mannelijke rij-instructeurs

https://images2.persgroep.net/rcs/f5TsegiYGaaARXVLj4hW7vaVQcE/diocontent/121446147/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nederland kent het al enkele jaren, maar ook in ons land opent binnenkort een rijschool voor en door vrouwen en dat in Merksem. Volgens de Rotterdamse oprichtster Samira Masrour was er - net als bij onze noorderburen - ook in België veel vraag naar. “We merken dat vrouwen zich vaak ongemakkelijk voelen in de auto wanneer ze les krijgen van een mannelijke instructeur. Dat bleek uit een enquête”, vertelde ze deze ochtend in het Radio 2-programma ‘Start je dag’. “Met een andere vrouw naast zich presteren ze ook beter.” Masrour wijst er nog op dat de oprichting van een vrouwelijke rijschool niets te maken heeft met cultuur of religie en ontkent ook dat ze mannen discrimineert. Wanneer de rijschool precies de deuren opent, is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!