NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


28-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/12/0/20170228111248/media_xll_9557310.jpg

In de metalscene weten ze het al veel langer, maar de trend waait nu ook steeds meer over naar andere kringen: mannen met lange haren, die ze ook weelderig los laten hangen. Denk aan de golvende lokken van Ken uit Temptation Island, of de lange coupe van wielrenner Peter Sagan. Vinden vrouwen dat ook echt aantrekkelijker? Gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen klaart het uit.

De man bun is al lang geen nieuwe trend meer, maar lange haren zijn nog niet uit het straatbeeld verdwenen. Integendeel: ze komen vaker voor en nu ook los over de schouders gedrappeerd, zoals bij verleider Ken uit Temptation Island. Vinden vrouwen dat echt aantrekkelijker en zo ja, is er een biologische verklaring voor die harige voorkeur?

Baarden troef

"Er is geen biologische factor die verklaart waarom vrouwen aangetrokken zouden zijn tot mannen met lang haar op hun hoofd," ontkracht gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen van unversiteit Antwerpen meteen die theorie. "Een baard is bijvoorbeeld wél zo'n biologisch signaal. Een man met een baard straalt uit dat hij genoeg testosteron produceert om zich voort te planten, wat vrouwen aantrekt. Want genoeg testosteron betekent biologisch gezien een krachtige man met status, die zijn vrouw onder meer goed kan helpen bij de opvoeding van kinderen."

Sexy kale mannen

"Maar bij hoofdhaar werkt het juist omgekeerd: veel testosteron zorgt er net voor dat het haar van de man uitvalt. Vandaar dat mannen ook kaal worden en vrouwen niet. Kaal zijn is typisch een mannelijk kenmerk dat ook een gevolg is van testosteron. Dat verklaart ook voor een deel waarom sommige vrouwen een kale man sexy vinden. Het wijst biologisch gezien op een hoge testosteronproductie."

Vrouwelijk kenmerk

Krijg jij eerder de kriebels van mannen met lang haar tot op de schouders? Ook daar heeft professor Nelissen een verklaring voor: "Lange lokken worden vaker met vrouwen geassocieerd, omdat ze vrouwelijkheid uitstralen. Het is nu tijdelijk in de mode dat ook mannen lange haren hebben, maar eigenlijk zijn we dat niet gewend. Wat ons vaak aantrekt in het andere geslacht, zijn de verschillen tussen onze eigen sekse en die van een ander. Dat maakt dat iets seksueel aantrekkelijk wordt. Zo kan een man brede heupen bij een vrouw mooi vinden, wat eigenlijk biologisch een voordeel is om veel kinderen te baren. Een vrouw kan in dat opzicht verward zijn door een stoere man met lange haren te zien, omdat het niet lijkt te kloppen, zo'n typisch vrouwelijk kenmerk bij een man."

Tijdelijk fenomeen

Biologisch valt er dus weinig te zeggen voor een man met evenveel flessen conditioner en haarverzorgingsproducten als jij in de badkamerkast. Volgens Nelissen is het dan ook een modeverschijnsel dat wel weer overwaait. "Net zoals kleding modeverschijnselen kent, zal ook deze trend wel weer verdwijnen. Ook bij mode heeft een bepaalde hype niet altijd een functie. Mannen met lange haren zijn een puur cultuurgebonden fenomeen." Vrouwelijke fans van kale hoofden kunnen dus weer opgelucht ademhalen, de mannen hoeven niet naarstig op zoek te gaan naar haargroeimiddel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan ...

Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan opent dochtertje haar mond en is verrassing compleet

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/16/4/20170227104503/media_xll_9555274.jpg

Samantha Lines en haar partner Jason Doombs keken lang uit naar de dag dat ze mama en papa zouden worden. Na een positieve zwangerschapstest kon het aftellen beginnen tot het moment dat Samantha beviel van Ella-Rose. Hun babydochtertje was perfect gezond maar had nog een grote surprise in petto voor haar ouders en de verpleging.

Ella-Rose kwam met een keizersnede ter wereld. Toen het meisje haar mondje opende om te schreeuwen was zelfs de vroedvrouw verbaasd. Ze zagen twee tandjes zitten terwijl de meeste baby's pas na zes maanden tanden beginnen te vormen.

"Vlak na de geboorte was ik nog wat suf van de morfine en andere pijnstillers", herinnert Samantha (29) uit de Britse stad Rugby zich. "Ineens zei een vroedvrouw dat mijn baby twee voortanden had. Het was een complete verrassing. Iedereen was maar aan het zeggen hoe bijzonder dat was. Maar ik had er geen idee van dat het hier om een uitzonderlijk fenomeen ging."

Het was pas toen Samantha volledig bijkwam dat ze besefte hoe uniek het was. De Britse vrouw moet dus nu niet alleen wennen aan het moederschap maar ook leren hoe ze best borstvoeding geeft aan een baby met tanden.

"Haar tandjes zijn klein", zegt de kersverse mama. "Dus hopelijk zal het niet te pijnlijk zijn. Ik heb nog flesjes achter de hand indien het te oncomfortabel wordt."

Toch moeten de ouders opletten omdat de tandjes van hun dochtertje kunnen uitvallen en dan is er verstikkingsgevaar.

"Ik weet niet of ik die tandjes moet poetsen of niet. Ze zien er zo delicaat uit. Dus ik weet niet goed of ik er wel mag aankomen", verklaart Samantha. Ook op internet is er weinig informatie over het fenomeen te vinden.

Maar tandjes of geen tandjes, de ouders vertoeven samen met hun baby op een roze wolk. Ella-Rose doet het uitstekend. (br.hln)


» Reageer (0)
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlvolle mode voor plussize vrouwen

Stijlvolle mode voor plussize vrouwen? "Kijk vooral niet naar de maten en kies voor kwaliteit"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/6/12/20170215220932/media_xll_9528387.jpg

Iedereen wil er graag goed uitzien, welke maat je ook hebt. Aangezien de meeste designers anno 2017 nog altijd vooral voor dunne vrouwen ontwerpen, is dat voor plussize dames helaas niet altijd gemakkelijk. Wij vroegen een paar stylingtips aan de experts van Surplus Boutique, een gloednieuwe winkel voor volslanke vrouwen in Hasselt.

Hoe duur of goed gemaakt je outfit ook is, als je een laag zelfbeeld hebt zullen de kleren nooit volledig tot hun recht komen. Belangrijk is dus om eerst aan je eigen zelfvertrouwen te werken. En denk vooral niet dat je eerst moet afvallen voordat je leuke kleding kunt kopen. "Waarom zou jij je niet mooi en aantrekkelijk mogen voelen zoals je bent? Style has no size!"

1. Creëer een silhouet met de juiste verhoudingen
Als je bijvoorbeeld een slank bovenlichaam hebt ten opzichte van je onderlichaam is het aangeraden om je bovenlichaam volumineuzer te doen lijken om de proporties van je figuur in evenwicht te brengen. Dat kan door bijvoorbeeld een oversized cardigan te dragen, een blouse met wijde neklijn of de aandacht naar je bovenlichaam te verleggen met opvallende accessoires. Zorg er wel voor dat je silhouet aanwezig blijft. Zo is een oversized top bijvoorbeeld niet zo'n goed idee, omdat die vanaf de heupen recht naar beneden loopt waardoor je overal even breed lijkt.

Sommige vrouwen hebben meer geluk en hebben een figuur dat van nature in balans is. Marilyn Monroe is hier een mooi voorbeeld van; zij had grote borsten, een slanke taille en ronde heupen. Getailleerde kledij zoals een aansluitende jeans, een (niet te diepe) decolleté of een kokerrok tot net onder de knie zijn dan ideaal om die curves extra in de kijker te zetten.

Wie net magere benen heeft maar een voller bovenlichaam kiest dan weer best voor a-lijn kleedjes en rokjes omdat die je figuur meer in balans brengen. Ook wijde broeken zijn ideaal.

2. De pasvorm is belangrijk, ga voor niet te wijd en niet te strak
Elke vrouw heeft haar eigen unieke persoonlijkheid en daar horen haar eigen unieke en vaak heel mooie vormen bij. Zorg ervoor dat kleding deze mooie vormen omarmt en verstop ze niet in te ruim zittende kleding. En kijk vooral niet naar de maten. Die zeggen niets over de pasvorm en verschillen van merk tot merk en van land tot land. Soms kan het helpen om een item te laten retoucheren, zodat het echt perfect aansluit zoals jij wil.

3. Creëer je eigen stijl en durf!
Kies voor stijl die echt bij je past. Misschien kies je altijd voor basic items, omdat je bang bent te veel op te vallen, terwijl je liefst felle kleuren en aparte prints zou willen dragen. Durf te dragen wat echt bij je past. Een grotere maat hebben is géén excuus om er niet leuk uit te zien. Het wordt misschien moeilijker vanaf maat 42, maar zeker niet onmogelijk. Je moet gewoon creatiever zijn. Durf, maar kies wel voor items die passen bij je figuur. Jumpsuits zijn bijvoorbeeld heel mooi bij grote volslanke dames maar worden moeilijk als je kleiner bent.

Kleuren en prints leiden dan weer de aandacht af van de probleemzones. De kunst zit in het vinden van stijlvolle en moderne prints, die je er niet oubollig doen uitzien. Blijf weg van al te grote dessins, want die doen je optisch breder ogen. Ga wel geen prints dragen enkel en alleen vanwege hun optisch afslankende effect, als ze eigenlijk helemaal niet bij je persoonlijkheid passen.

4. Kwaliteit en comfort geven je meer zelfvertrouwen
Let ook op de stof waarvan je kleding gemaakt is, het heeft veel invloed op de pasvorm en uitstraling ervan. Polyester en andere synthetische stoffen kunnen je voller laten lijken, omdat ze zich om je lichaam spannen. Kies daarom in plaats van synthetische stoffen voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of zijde. Kies voor kwalitatieve, iets dikkere stoffen met voldoende stretch en zorg ervoor dat de stof niet te hard aftekent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/15/14/20170226101925/media_xll_9552689.jpg

Het hoogtepunt van het jaar is aangebroken in Aalst. De carnavalisten bereiden zich voor op de stoet, die straks om 13.00u vertrekt. De praalwagens waar ze maanden aan hebben gewerkt worden naar de start van de stoet gereden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/6/11/20170225111233/media_xll_9551201.jpg

We nemen allemaal veel te veel medicatie. Keelpijn? Ibuprofen. Krampen? Buscopan. Hoofdpijn? U raadt het al, nog een pilletje. Maar wist je dat je spanningshoofdpijn ook makkelijk kan verlichten door een eenvoudige oefening?

We zitten de hele week voorover gebogen over dat toetsenbord, geen wonder dat we in het weekend, wanneer we eindelijk tijd hebben om te ontspannen, plots hoofdpijn krijgen. Spanningshoofdpijn, heet dat dan. En geen pilletje dat daar tegen helpt. Gelukkig wél enkele simpele oefeningen.

1. De kip
Trek je hoofd en kin in, zodat je een mooie dubbele kin krijgt. Hou je rug recht. Vervolgens steek je traag je kin weer uit, en trek je ze opnieuw in, zoals een kip. Dit doe je 15 keer.

2. De stretch
Neem diep adem en sluit je ogen. Trek opnieuw je hoofd en kin in zodat je een dubbele kin krijgt, maar hou je nek mooi rechtop. Verstrengel je vingers achter je hoofd en duw je kruin zachtjes naar omlaag. Je kin wijst naar je borst. Je zou een lichte spanning moeten voelen tussen de nek en je schedel. Hou 15 seconden aan.

3. De rek
Ga rechtop zitten met je rechtse arm naast je lichaam. Je andere arm leg je op je hoofd. Trek zachtjes aan je hoofd zodat je linkeroor naar je linkerschouder gaat. Blijf zachtjes trekken totdat je voelt dat er een lichte spanning staat op de rechterkant van je nek. Hou 15 seconden aan, en wissel dan van kant. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/3/9/20170224095832/media_xll_9548529.jpg

Als je vanavond iets gaat eten, is de kans groot dat je gereserveerd hebt. En je bent lang niet de enige. Er hebben voor jou vast ook mensen gegeten, terwijl dat tafeltje na jullie weer voor een ander koppel beschikbaar moet zijn. Maar hoe zorgen restaurants er eigenlijk voor dat alle tafelgasten niet te lang blijven plakken en op tijd weer vertrekken?

Vrijdagavond is een druk moment voor veel restaurants. Maar wat doe je als die ene groep lang blijft napraten bij een kopje koffie terwijl de volgende gasten al gearriveerd zijn? Restaurants hebben daar zo hun geheime trucjes voor, zo blijkt.

Nauwkeurige berekening
Gabe Garza, mede-eigenaar van verschillende restaurants, verklapte hun geheim aan de krant 'Wall Street Journal'. Volgens hem berekenen restaurants op voorhand hoe lang je gemiddeld aan tafel zal zitten. Zo blijft een groep van vier personen gemiddeld een kwartier langer dan een tafeltje voor twee. Volgen twee reservaties snel op elkaar? Dan zullen ze het eten net iets sneller laten komen. Ook zal het personeel een inschatting maken op basis van je drankkeuze. Start je met een fles wijn in plaats van een cocktail of apritiefje? Dan is de kans groot dat je minder lang blijft hangen.

Strakke timing
Af en toe een beetje treuzelen als restaurantganger, is echter geen slechte zaak, verklapt Garza. Wanneer het tijd is om te vertrekken omdat de volgende gasten al aangekomen zijn, zullen sommige etablissementen voorstellen om een drankje of dessertje van het huis aan de bar te nuttigen. Zo voelt niemand zich aangevallen of tekort geschoten. "De bedoeling is om de controle over de zaal te houden, zonder de gasten het gevoel te geven dat er een strakke timing is," legt Garza uit. Zo bleek al uit studies dat restaurantgangers minder lang blijven hangen wanneer ze niet zo comfortabel zitten. En zo is meteen ook de plotse opkomst van lange gemeenschappelijke tafels en hoge barstoelen verklaard.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/3/7/20170224134808/media_xll_9549022.jpg

Stripfiguur Guust Flater bestaat volgende week dinsdag zestig jaar. Uitgeverij Dupuis brengt ter gelegenheid van het jubileum op 1 maart het nieuwe album 'Flaters verjaardag' uit. Het vorige album dateert van 1996, een jaar voor het overlijden van Flaters geestelijke vader André Franquin

Guust Flater zag in 1957 het daglicht in het stripblad Spirou. Sindsdien zijn 30 miljoen albums van de antiheld over de toonbank gegaan. In de herfst krijgt het strippersonage een eigen munt ter waarde van 5 euro.

Het leek Franquin destijds een leuk idee om een stripfiguur te bedenken die 'geen enkele kwaliteit bezit, onnozel en niet knap is en zonder werk zit'. Franquin werkte ook mee aan de strip Robbedoes en Kwabbernoot.

De Franstalige naam van Guust Flater is Gaston Lagaffe. Hij is ook in Frankrijk erg populair. In de bibliotheek van het Centre Pompidou in Parijs loopt nog een tentoonstelling over hem. Volgende maand beginnen de opnames van een Franse film over Guust Flater. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/10/2/20170217115722/media_xll_9532607.jpg

Een hond lijkt op zijn baasje, het is een cliché waar nu ook waarheid in blijkt te zitten: honden spiegelen zich aan de persoonlijkheid van hun eigenaar, vooral als het over omgaan met stress gaat, zo concludeert Oostenrijks onderzoek. Rustige honden hebben vaak ook een kalme eigenaar, en hetzelfde geldt  voor zenuwachtige baasjes en hun energieke honden, aldus deze studie.

De auteurs van de studie verzamelden 132 honden en hun baasjes, waarbij ze het stressniveau van allebei probeerden te meten. Dit deden ze enerzijds door te kijken hoe honden en mensen reageren op bepaalde bedreigende prikkels. Anderzijds werden fysieke kenmerken geanalyseerd, zoals de hartslag en het speeksel van baasje en hond, om op zoek te gaan naar het stresshormoon cortisol. De menselijke proefpersonen vulden ook nog een persoonlijkheidstest in, en beantwoordden vragen over het karakter van hun viervoeter.

Kopieergedrag

De conclusie van deze studie van de universiteit van Wenen klinkt dat zowel baasjes als honden elkaar kopiëren in hun reactie op stress, waarbij de mens meer invloed op de hond heeft dan omgekeerd. Bij een gestresseerd en neurotisch baasje hoort vaak een onrustige hond met dezelfde eigenschappen. Anderzijds behoren rustige honden vaak toe aan eigenaars die over het algemeen kalmer door het leven gaan. 

Al 30.000 jaar samen
"Onze bevindingen stroken met wat we zien in de praktijk: baasjes en honden zijn een sociale groep van twee, die elkaar beïnvloeden in hoe ze omgaan met stress," vertelt Dr. Iris Schorl aan BBC. Honden zijn gevoelig aan de emotionele toestand van hun baasje en zullen dat gedrag kopiëren. Het feit dat honden al meer dan 30.000 jaar samenleven met mensen, versterkt dit spiegelgedrag nog meer.

Het goede voorbeeld

De bevindingen zijn niet alleen voor de dierenwetenschap interessant, ook hondenliefhebbers kunnen er iets van opsteken. Hou deze resultaten in je achterhoofd als je een hond probeert te trainen of het dier zelfs gewoon op zijn gemak wil stellen. De efficiëntste manier om een kalme, blije en meegaande hond te krijgen, is het goede voorbeeld geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip De nerveuze Nerviërs

100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip 'De nerveuze Nerviërs'

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/7/10/20170220125838/media_xll_9538435.jpg

De 55 originele pagina's van het Suske en Wiske-album "De nerveuze Nerviërs" uit 1964 hebben in totaal 100.000 euro opgebracht. Dat meldt het online veilinghuis Catawiki. Het album in kwestie is de eerste Suske en Wiske-strip die volledig in het Standaardnederlands verscheen. Volgens Catawiki zit de markt voor originele striptekeningen in de lift. De belangstelling voor de 55 originele tekeningen van de hand van geestelijke vader Willy Vandersteen was dan ook erg groot, zegt de veilingsite.

De eerste en laatste pagina van het album brachten het meest op. Deze werden geveild voor respectievelijk 3.000 en 2.900 euro. De 55 tekeningen waren alles samen goed voor 100.000 euro.

'De nerveuze Nerviërs' is een bijzonder album, omdat het de eerste Suske en Wiske-strip is die volledig in het Standaardnederlands verscheen. De Suske en Wiske-verhalen waren aanvankelijk enkel in het Vlaams verkrijgbaar, en vanaf 1953 ook in het Nederlands. Met 'De nerveuze Nerviërs' kwam een einde aan die tweedeling en ontstond een gelijkvormige reeks in het Standaardnederlands.

Bovendien veranderden de namen van de stripfiguren hiermee ook definitief. Jerom werd in de Hollandse reeks bjivoorbeeld eerst Jeroen genoemd, en Sidonia heette in de Vlaamse reeks Sidonie. Ook Wiskes popje krijgt in 'De nerveuze Nerviërs' voor het eerst de naam Schanulleke. (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/0/13/20170223163045/media_xll_9546163.jpg

Een vos verliest zijn haren wel, maar zijn streken niet, luidt het spreekwoord. Maar Schotse onderzoekers hebben recent deze oude theorie in de psychologie weerlegd: met het verouderen veranderen niet alleen je gevoel voor mode en je looks - thank god -, maar ook je persoonlijkheid.

Professor in de psychologie Ian Deary heeft de langste studie ooit gedaan naar de menselijke persoonlijkheid en de evolutie hiervan over een lange periode. Daarvoor nam zijn team aan de universiteit van Edinburgh oude persoonlijkheidstesten uit 1950. Toen lieten psychologen een groep jonge leerkrachten 1.200 14-jarige studenten een vragenlijk invullen.

Daarin werd gepeild naar zes basis karaktertrekken: zelfvertrouwen, nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen, prestatiedrang, originaliteit en stabiliteit qua humeur. In 2012 wisten ze 635 studenten (met een gemiddelde leeftijd van 77 jaar) weer op te sporen, 174 van hen waren bereid opnieuw een gelijkaardige test als 63 jaar voordien af te leggen. En ze hadden iemand meegenomen die hen goed kende en kon getuigen over hun persoonlijkheid.

Onherkenbaar

Wat bleek: in vergelijking met hun jongere zelf waren de meeste karakters onherkenbaar op latere leeftijd. De resultaten weerleggen dus de theorie dat "een vos zijn streken niet verliest". Er waren bijna geen overlappingen. De enige constante karaktertrekken waren de stabiliteit en nauwkeurigheid, maar zelfs daar waren de gelijkenissen niet sterk. Ook de testpersonen zelf merkten haast geen gelijkenissen op tussen zichzelf toen en nu.

Ian Deary legt uit hoe zeldzaam deze gegevens en de studie zijn. "De vragen in het onderzoek waren niet ideaal en de beoordelingsmethoden ook niet. Maar door de lange tijdspanne tussen de twee bevragingen, is het onderzoek wel uniek. Hoe langer de tijd tussen de twee testen, hoe zwakker de gelijkenissen zijn. Bij een tijdspanne van 63 jaar is er zelfs bijna helemaal geen overlap. Deary merkt wel op dat karaktertrekken heel geleidelijk aan veranderen in een leven. Maar we kunnen wel zeggen dat je letterlijk én figuurlijk een heel ander mens bent aan het einde van je leven. 

Onverwacht resultaat

De resultaten van dit onderzoek zijn onverwacht. Voorgaande studies gingen er namelijk van uit dat karaktertrekken relatief stabiel zijn, ook na tientallen jaren. Persoonlijkheidsstabiliteit werd voor het eerst omschreven door William James, ook wel de vader van de Amerikaanse psychologie genoemd. Hij zei in 1890 dat je persoonlijkheid vanaf je 30e in steen gebeiteld is. Ook onderzoeken die daarop volgden, bevestigden zijn theorie. Maar nu suggereert dit onderzoek dus dat een persoonlijkheid kneedbaarder is dan psychologen doorgaans denken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/14/7/20170224065636/media_xll_9548302.jpg

Een monsterachtig wezen dat aanspoelde lokt de nieuwsgierige bevolking van een Filipijns eiland naar het strand. Iedereen wil een selfie met het 'harige' gevaarte en op social media duiken theorieën over de identiteit van dit monster op. Zit de aardbeving van eerder deze maand er voor iets tussen?

De inwoners van Cagdainao, één van de Dinagateilanden, trekken massaal naar het strand om een glimp op te vangen van het mysterieuze zeewezen. Dit is niet de eerste 'harige' massa die aangespoelde op de eilanden na een verwoestende aardbeving vorige week. De aanspoelingen doen vermoeden dat de wezens vroege bevingen kunnen voorspellen of opsporen. In dit geval leek het grote, witte wezen op het strand te bloeden. Daarom speculeren sommigen dat het om een karkas van een grote walvis gaat.    

De afgelopen week werden meer verschillende mysterieuze wezens op de Filipijnse stranden gespot. Op Mindanao zag de lokale bevolking een lange serpentachtige 'vis' van meer dan 9 meter in de dagen na een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter. De balans van de schade: zes doden en 120 gewonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2017/13/12/13/20170224081822/media_xll_9548368.jpg

Het is vrijdag. De kans is groot dat je om de zoveel tijd even op je uurwerk spiekt. Maar stel je voor dat je élke dag van de week zo aan het aftellen was. Voor mensen met deze jobs is het helaas de werkelijkheid.

Emolument, een organisatie gespecialiseerd in werkgelegenheid, deed onderzoek naar de meest saaie banen. Daarvoor gingen ze te rade bij 1.300 werknemers uit 14 verschillende sectoren. Wat blijkt? Wie in de juridische sector zit, is het minst tevreden, met maar liefst 8 werknemers op 10 die vinden dat ze een saaie job hebben. De minst saaie jobs, zo bleek, waren het onderwijs, uitvoerende managementsfuncties, onderzoek en ontwikkeling.

Dit is de volledige lijst:

1. Juridische sector (81 procent vindt zijn of haar job saai)
2. Projectmanagement (78 procent)
3. Ondersteunende functies (71 procent)
4. Finance control (68 procent)
5. Consulting en accounting (67 procent)
6. Bankier (67 procent)
7. Engineering (64 procent)
8. Sales (61 procent)
9. Marketing en communicatie (60 procent)
10. IT (56 procent)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bol.com lanceert Spotify voor boeken

Bol.com lanceert Spotify voor boeken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/14/12/20170223113515/media_xll_9545412.jpg

Voor 9,99 euro per maand kunnen boekenwurmen nu maar liefst 40.000 e-booken lezen op hun smartphone, tablet of op een Kobo e-reader. Bol.com pakt namelijk in samenwerking met Kobo uit met een soort Spotify voor boeken: 'Kobo Plus'. De eerste maand kun je de nieuwe dienst gratis uitproberen.

Er werd al langer over een Spotify voor boeken gesproken, om zo lezen even toegankelijk te maken als muziek luisteren op Spotify én om het illegale downloaden van e-boeken tegen te gaan. Kobo Plus biedt nu al meer dan 40.000 verschillende boeken aan, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels zoals 'Er gebeurde dit, er gebeurde dat' van Kristien Hemmerechts, 'Teek' van Luc Deflo en 'De greppel' van Herman Koch.

"Boeken inspireren en verrijken. Daarom doen we er al sinds onze start als boekwinkel in 1999 alles aan om het lezen van boeken zo leuk, makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dit heeft een enorme vlucht genomen toen wij in 2009 digitaal lezen introduceerden. Met de lancering van een e-bookabonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers, digitaal beschikbaar te maken aan een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels,' legt Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com uit.

Vergoeding auteurs
Artiesten klagen al langer dat hun vergoeding van streamingdiensten als Spotify veel te laag ligt. Hoe zit dat bij Kobo Plus? "Natuurlijk zal een nieuw model voor alle betrokkenen even wennen zijn. Zo betekent een nieuw verdienmodel voor ons als uitgever een andere benaderingswijze richting onze auteurs en voor hen geldt dat er op een andere manier voor hun werk betaald gaat worden. Een lezer kiest niet meer voor één boek, maar krijgt met het abonnement tienduizenden boeken in één keer," vertelt Patrick Swart, CEO bij WPG Uitgevers.

Meer info over het e-bookabonnement van bol.com en Kobo is te vinden via: bol.com/koboplus.  (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/7/14/20170223111206/media_xll_9545354.jpg

De vier meest gefortuneerde mensen in Indonesië zijn rijker dan de honderd miljoen armsten in de grootste economie in het zuidoosten van Azië, waar een schrijnende ongelijkheid heerst. Dat meldt de Britse ngo Oxfam vandaag in een rapport.

De gecumuleerde rijkdom van de vier miljardairs kwam vorig jaar uit op 25 miljard dollar (23,7 miljard euro), of hoger dan het bezit van de 100 miljoen armste inwoners samen. De totale bevolking van het land bestaat uit 255 miljoen mensen.

Op een enkele dag kan een miljardair alleen al met de interest op zijn fortuin meer dan duizend keer het bedrag verdienen dat de armsten in een heel jaar uitgeven voor hun elementaire noden.

Indonesië is goed voor de zesde plaats in het klassement van landen met de grootste ongelijkheid in de wereld. Het aantal miljardairs is in het opkomende land gestegen van één in 2002 naar twintig in 2016. De Indonesische president Joko Widodo, die eind 2014 aan de macht kwam, heeft van de strijd tegen ongelijkheid een van zijn prioriteiten voor dit jaar gemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/9/5/20170222170146/media_xll_9543605.jpg

"Ben je nu weer slechtgezind?", iedereen die deze vraag al aan een geliefde heeft gesteld, moest achteraf ontdekken dat dit een slecht idee was. Maar wat is dan wel een goede reactie als je partner duidelijk ergens mee zit? 

Zwijgen, boos worden, rustig praten, smoesjes verzinnen, je excuseren, er zijn heel wat manieren om te reageren wanneer er een haar in de boter zit tussen jullie. Maar vaak maken bovenstaande tactieken de situatie alleen maar erger. Volgens psycholoog Guy Winch is er maar één goede manier om de gemoederen te bedaren: de emoties van je partner erkennen. Hoe je dat doet? Door uit te leggen dat je begrijpt hoe de ander zich voelt en dat hij of zij het recht heeft zich zo te voelen. Dit voelt vreemd aan en velen denken dat deze reactie de zaken alleen maar erger zal maken. Maar wanneer je zegt "Ik zie waarom je boos bent", toon je dat je empathisch bent. Met een rustige partner tot gevolg.  

Winch legt uit waarom dat zo is: "Iedereen zoekt emotionele bevestiging. We snakken er meer naar dan je beseft. Als je boos, overstuur, gefrustreerd, teleurgesteld of gekwetst bent, dan wil je dat de andere dat inziet. Je begrepen voelen zorgt vaak voor opluchting. En pas dan kan er een rustig gesprek over het probleem plaatsvinden."

Deze tactiek klinkt erg eenvoudig, maar de emoties van de andere erkennen zonder verwijten te maken of boos te worden, is moeilijker dan het lijkt. Je moet er dus in het begin wat op oefenen. Maar als jullie het allebei toepassen, zul je merken dat jullie ruzies en discussies zachter én productiever worden.

De vijf stappen van emotionele erkenning

De psycholoog legt uit dat het erg belangrijk is dat je de vijf onderstaande stappen correct doorloopt om het gewenste resultaat te verkrijgen.  

 1. Laat de andere uitpraten zodat je zeker alle feiten kent. En nog belangrijker: dat je helemaal op hoogte bent van de gevoelens van de andere. (Anders komt je empathische reactie niet helemaal oprecht over).

2. "Ik snap dat je boos bent, omdat ik een halfuur te laat was op onze afspraak en jij alleen op restaurant moest wachten." Een eenvoudig zinnetje als voorgaande kan jullie al goed op weg helpen. Ook al ben je het niet eens met het perspectief van je geliefde. Door dit te zeggen geef je ook niet toe dat jij fout bent. Het maakt wel duidelijk dat je het standpunt begrijpt, en daarna kan je je eigen mening eraan toevoegen.  

3. Een valkuil die je zeker moet vermijden: de situatie veralgemenen. "Jij wordt altijd boos als ik nog maar één minuut te laat op onze afspraak ben."  
4. Vervolgens kan je meedelen dat hun gevoelens redelijk zijn, nu je het vanuit het perspectief van je geliefde bekijkt. "Het is normaal dat je boos wordt, omdat je daar zolang met je duimen zat te draaien."

5. Nadat je hebt duidelijk gemaakt dat je begrip hebt voor de boosheid, kan je jouw standpunt duidelijk maken. Een mooi voorbeeldje: "Ik begrijp dat je geïrriteerd bent omdat ik je een halfuur heb laten wachten op restaurant. Maar die file kon ik echt niet vermijden." 

Als laatste wil Winch nog benadrukken dat emotionele waardering het beste werkt wanneer beide partijen het toepassen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170222195133/media_xll_9543879.jpg

Je gaat op reis, maar hebt eigenlijk geen flauw idee wat voor weer het zal zijn. Of je twijfelt tussen de avonturier uithangen en de hele dag aan het zwembad liggen. Kortom: je hebt geen benul welke outfits je moet meenemen. Het resultaat: een koffer die uitpuilt van alle mogelijke opties. Maar wist je dat net beter zo weinig mogelijk kleren meeneemt?

Weg keuzestress

We staan op een doordeweekse dag al lang genoeg te treuzelen voor die kledingkast. Geen reden om die gewoonte ook op vakantie door te trekken. Hoe minder je mee hebt, hoe makkelijker te keuze. Want wie maar één short mee heeft, heeft het 's morgens een stuk makkelijker dan de vakantieganger die haar hele garderobe meesleurt. En zeg nu zelf, is vakantie niet net dé plek om even te ontstressen?

Koffer kwijt? Geen probleem

Ben jij iemand die op vakantie liefst pronkt met haar mooiste outfits? Niet doen. Door weinig kleren mee te nemen, beperk je de kans dat je koffer plots verdwijnt, en je bij thuiskomt opgezadeld zit met een lege kleerkast. Hoe minder je meeneemt, hoe minder je kan verliezen. En we weten allemaal dat zo'n koffer snel verloren is (of plots op een andere vlucht beland is - ervaringsdeskundige hierzo).

Je leert jezelf behelpen

Is je koffer toch zoek geraakt? Dan hoef je niet veel opnieuw te kopen om toch zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten. Ben je misschien iets belangrijks vergeten, of had je beter een extra paar schoenen meegenomen? Niets dat een bankkaart niet kan oplossen. En wedden dat het ook nog een leuk verhaal oplevert om achteraf te vertellen?

Reizen met weinig, dat doe je zo:

Je pakt best zo weinig mogelijk mee, maar dit kan zelfs in het kleinste koffertje best niet ontbreken:

Zwarte leggings: ze zitten niet alleen heerlijk comfortabel op het vliegtuig, maar doen ook nog eens dienst als pyjama en zorgen dat je meteen ingedekt bent bij slecht regenweer. Bovendien geven ze andere kledingstukken meteen een tweede leven. Dat jurkje of die lange T-shirt zien er in combinatie met een legging meteen heel anders uit.

A-lijn jurkje: één jurkje, een miljoen mogelijkheden. In combinatie met een riem of een kleurrijk sjaaltje transformeer je dit losse jurkje in een handomdraai tot een strak exemplaar of een cocktailkleedje met een ingesnoerde taille. Of draag het gewoon los op een luchtige zomerdag.

Neutrale kleuren: wat T-shirts, broeken, rokjes en shorts betreft, ga je best voor basiskleuren. Neutrale tinten als zwart, grijs, marineblauw of beige combineren met àlles, waardoor ieder stuk in je koffer bij elkaar past.

Twee paar schoenen: zomervakantie? Ga dan voor één paar sneakers en één paar sandalen. Wandelaars vervangen de sneakers best door wandelschoenen. Zo heb je altijd stevig schoeisel bij, maar kunnen je voetjes tussendoor ook even luchten.

Een sjaal: als je voor één mode-item gaat, laat het dan een sjaal zijn. Van losse topjes tot een jurkje of een originele haarband: je kan er alle kanten mee uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/11/12/20170222094707/media_xll_9542757.jpg

Zelfs de meest ordelijke mens heeft al eens prijs: "Waar zijn die sleutels nu naartoe!?" Vaak ga je dan op zoek naar het verloren voorwerp op de meest voor de hand liggende plaatsen. Maar is dat wel verstandig? De Schotse Universiteit van Aberdeen deed er onderzoek naar.

In haar studie ontdekte Anna Nowakowska dat mensen geneigd zijn de "makkelijke" plekjes eerst grondig uit te pluizen in de hoop een verloren object terug te vinden. Maar dat blijkt vaak tijdverlies. Nowakowska raadt eerder aan om te gaan zoeken op plaatsen waar het lastiger is om bijvoorbeeld je sleutels te zien liggen.

Met andere woorden: het is niet zo nuttig om maar te blijven zoeken op die tafel, onder dat bed of op die vloer. Je kan je beter concentreren op de rommeligste plaatsen, daar waar je perifeer zicht het verloren voorwerp niet zo meteen zou knnen spotten. Een stapel kleren, wanordelijke lades, of een salontafel die vol rommel ligt, dat zijn grotere kanshebbers om je sleutels terug te vinden. Niet onlogisch: als ze ergens duidelijk zichtbaar zouden liggen blinken, had je ze waarschijnlijk al lang gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie nieuwe planeten in de bewoonbare zone, maar waar zijn de aliens dan?

Drie nieuwe planeten in de bewoonbare zone, maar waar zijn de aliens dan?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/13/8/20170223135956/media_xll_9545768.jpg

NASA maakte gisteren de ontdekking bekend van zeven aarde-achtige planeten, waarvan er drie zich in de 'bewoonbare zone' bevinden. Maar waar zijn die aliens dan? Hebben ze zichzelf vernietigd? Het zou kunnen: voor hetzelfde geld waren wij mensen in 1945 allemaal van de aardbodem weggevaagd.

De Italiaanse fysicus Enrico Fermi schonk zijn naam aan de bekende Fermiparadox, die de statistisch grote waarschijnlijkheid van het bestaan van intelligent buitenaards leven afzet tegen het gebrek aan bewijzen daarvan. Fermi riep op een zomermiddag in 1950 tijdens een lunch met zijn collega's uit: "Waar is iedereen?" De rest van het gezelschap begreep hem onmiddellijk. Het kan bijna niet anders of aliens bestaan en toch heeft nog nooit iemand het kunnen bewijzen.

De vraag laait weer hevig op nu drie van de zeven planeten waarover de NASA ht gisteren had binnen het 'Goudlokjegebied' vallen. Dat betekent dat die planeten binnen het stelsel op de juiste afstand staan van hun ster om leven mogelijk te maken. De temperatuur is dus van die aard dat het water er niet verdampt noch bevriest: niet te warm, niet te koud. In ons zonnestelsel zitten alleen de Aarde en Mars in de leefbare zone.

Maar volgens berekeningen zouden er alleen nog maar in onze melkweg tot 40 miljard bewoonbare planeten kunnen zijn. Een wetenschapper van NASA schatte in 2015 dat er zo'n miljard planeten als de Aarde zouden zijn. Reden te meer om ons af te vragen waar dat buitenaards leven dan is.

Er zijn een aantal mogelijkheden. Misschien is dat buitenaardse leven er gewoon nooit geweest. Mogelijk, maar statistisch hoogst onwaarschijnlijk. Of: er is nooit intelligent buitenaards leven geweest. Ook dat zou erg straf zijn. In de 13 miljard jaren dat onze melkweg bestaat, zou er dan nooit binnen de 40 miljard mogelijke bewoonbare werelden enig leven geëvolueerd zijn tot iets als wij mensen.

Dan lijkt het aannemelijker dat de afstanden tussen de planeten te groot zijn dat ze het voor levensvormen op koolstofbasis fysiek onmogelijk maken om op eventuele aliens te botsen. Om de nieuwe mogelijk bewoonbare planeten rond Trappist-1 te bereiken, zouden wij aardbewoners 39 jaar lang aan de snelheid van het licht moeten reizen. Dat ligt nog ver van onze mogelijkheden.

Maar ook de timing zou goed moeten zitten. Daarvoor moeten we enkel naar onszelf kijken. De Aarde is zo'n 4,54 miljard jaar oud. Wij mensen zijn er nog maar sinds 200.000 jaar geleden en onze eerste ruimtevlucht dateert van 1961. Dus: we hadden 4.539.800.000 jaar nodig om te ontstaan en 199.944 jaar om de ruimte in te kunnen.

Een geweldig probleem is bovendien dat in principe elke beschaving die in staat is om door de ruimte te reizen ook heel waarschijnlijk in staat is om zichzelf te vernietigen. Ook daarvoor staan wij aardbewoners model. Amper een jaar nadat de eerste Rus in de ruimte zat, stond onze beschaving op instorten door de Cubaanse crisis die tot nucleaire massavernietiging had kunnen leiden. Als we ervan uitgaan dat aliens wel moeten bestaan, is het al even waarschijnlijk dat ze zichzelf hebben uitgeroeid.

De mensheid had alvast eerst die capaciteiten ontwikkeld voordat ze de technologie uitvond om de ruimte in te kunnen. Mocht Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog net zoals de Amerikanen beschikt hebben over atoomwapens - zoals toen gedacht werd - dan zouden wij mensen misschien wel nooit aan ruimtereizen toegekomen zijn. De mensheid had evengoed in 1945 kunnen ophouden te bestaan. Pikant slot: Enrico Fermi wordt beschouwd als de "architect" van de atoombom. (br.hln)


» Reageer (0)
22-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensverwachting boven 90 jaar tegen 2030

Levensverwachting boven 90 jaar tegen 2030

http://static2.hln.be/static/photo/2017/11/7/0/20170222091346/media_xll_9542685.jpg

De levensverwachting zal volgens een studie in het medische vakblad The Lancet blijven toenemen tegen 2030. Zuid-Koreaanse vrouwen zullen dan als eerste ter wereld een levensverwachting van meer dan 90 jaar hebben, zo blijkt.

Wetenschappers bij het Britse Imperial College London werkten samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zij analyseerden gegevens van 35 geïndustrialiseerde landen om te voorspellen hoe de levensverwachting tegen 2030 kan veranderen.

Hoogste levensverwachting in Zuid-Korea
Uit de studie blijkt dat een meisje dat in Zuid-Korea in 2030 ter wereld komt, naar verwachting 90,8 jaar oud kan worden. Een jongetje zou een levensverwachting hebben van 84,1 jaar.

Volgens onderzoeker Majid Ezzati zijn we nog niet aanbeland bij het plafond van de levensverwachting "als dat er al is". Dat Zuid-Koreanen tegen 2030 zo'n hoge levensverwachting hebben, komt volgens hem door onder andere een goede voeding in de kindertijd, een lage bloeddruk, weinig roken, een goede gezondheidszorg en een goede medische kennis en technologie.

Laagste in VS
Uit de studie blijkt nog dat de Verenigde Staten tegen 2030 de laagste levensverwachting bij de geboorte zullen hebben van alle landen met een hoog inkomen. Met 83,3 jaar voor vrouwen en 79,5 jaar voor mannen komt die levensverwachting op een vergelijkbaar niveau als in Mexico en Kroatië, landen met een gemiddeld inkomen.

Nog volgens Ezzati tonen de resultaten aan dat landen zorgvuldig moeten plannen hoe ze met de verouderende bevolking omgaan, waarbij de pensioenen, pensioengerechtigde leeftijden en gezondheidszorg onder de loep moeten worden genomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbode niet meer elke dag aan huis

Postbode niet meer elke dag aan huis

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/0/8/20170221063208/media_xll_9540128.jpg

De regulator van de postdiensten BIPT wil de frequentie van de postbedeling terugschroeven. De postbode zou dan niet meer elke dag zijn ronde doen, maar nog maar drie of vier keer per week de post bedelen. Dat blijkt uit een voorstel van de regulator waarover de kranten van Mediahuis berichten.

"Brievenpost is een puur functionele gelegenheid ­geworden: het gaat nog om facturen, verzekeringspapieren, enzovoort. Dingen waar we emotionele waarde aan hechten of die héél dringend zijn, sturen we tegenwoordig in een mail of sms. Met spanning uitkijken doen we eigenlijk alleen nog naar een postpakketje, niet naar de gewone post", verklaart Jack Hamande, een van de vier raadsleden van het BIPT.

Bpost staat niet afkerig tegenover het idee. "De Belgische wet verplicht ons vandaag wel om vijf ­dagen op de zeven post te ­leveren", zegt Barbara Van Speybroeck. "Maar we moeten rekening houden met wat de klant wil en nodig heeft. En het systeem moet inderdaad betaalbaar blijven."

Om de bedelingsfrequentie te verminderen is dus een wetswijziging nodig. "Daar gaan we het komende jaar binnen de regering aan werken", luidt het bij het kabinet van minister van Post Alexander De Croo (Open Vld). (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!