Ingrediënten 4 kweeperen, in kwarten verdeeld (mét pitjes en schil) 60 g suiker 1kg magere varkensragout, in stukjes gesneden 2 el mosterd Peper en zout Klontje boter 4 dl cider of witte wijn 3 blaadjes laurier
Bereiding Zet
de kweeperen net onder water, voeg de suiker toe en kook tot ze
beetgaar zijn. Neem ze uit hun kookvocht en verwijder de klokhuizen.
Laat het kookvocht inkoken tot ca. 2 dl siroop. Meng het varkensvlees
met de mosterd. Bak het vlees aan in boter. Doe er de cider of witte wijn bij samen
met de kweepeersiroop en de laurier, laat ca. 25 min. sudderen of tot
het vlees gaar is. Voeg de laatste 8 min. van de gaartijd de kweeperen
toe. Serveer in de pan of in een schotel. Lekker met aardappelpuree of
frietjes en een witlofsalade.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek