Dit maakt Jeroen Meus klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar
![http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/2/20131211155927/media_xll_6324122.jpg](http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/3/2/20131211155927/media_xll_6324122.jpg)
Tv-kok Jeroen Meus komt stilaan helemaal in kerstmodus. Vanaf 16 december geeft hij voor 'Dagelijkse kerst' vanuit een huisje in de Ardennen zijn beste tips prijs voor het ideale feestmenu op Kerstmis en nieuwjaar. Zijn feestelijke tips zijn makkelijke, maar traditionele recepten met een moderne toets.
Twee weken lang wordt 'Dagelijkse kost' omgetoverd in 'Dagelijkse kerst' en draait het kookprogramma van Meus op Eén rond feestelijke recepten voor de eindejaarsfeesten. Zijn kerstmenu is feestelijk, makkelijk te maken, maar de tv-chef pakt het wel wat creatief aan. De traditionele kalkoen wordt zo een makkelijkere kalkoenrollade, de bûche moet plaats maken voor een heuse soezenkerstboom. Steak béarnaise wordt een koud voorgerecht met rundertartaar. Voor eindjeaar gaat hij voor modern met wildburgers, een zeevruchtenschotel, hoevekip met aardperenstoemp en zelfs een nachtelijke snack. Als afsluiter geeft Jeroen nog een tip om op 1 januari de restjes te verwerken in een maaltijdsoep.(br.hln)
|