Wat je best eet en drinkt na een stevige buikgriep
Wanneer je met een maagdarmontsteking opgescheept zit, is je hongergevoel vaak ver te zoeken. Eens je systeem echter terug op gang komt, verval je best niet meteen in je oude eetgewoonten. Wat je op het menu zet in de dagen na een buikgriep heeft namekijk invloed op hoe snel je lichaam zich helemaal herstelt.
1. Hydrateren Tijdens een buikgriep is het drinken van voldoende water ontzettend belangrijk, maar ook wanneer de ergste dagen gepasseerd zijn en je stilletjes terug op krachten komt, is het noodzakelijk om je goed te blijven hydrateren. Neem de fles water overal met je mee en wissel af met cafeïnevrije thee, zoals munt en kamille. Uiteraard blijft ook de klassieke kippensoep een goed alternatief.
2. Hou het braaf Na dagen met vaak niet meer dan beschuiten en wat yoghurt op het menu, hunker je misschien na wat pit in je eten. Toch is het geen goed idee om je maag en darmen meteen terug bloot te stellen aan pikante voeding. Wacht tot je je terug 100 procent voelt, je lichaam zal je dankbaar zijn.
3. Probiotica Wie antibiotica heeft moeten slikken om de bacterie te bestrijden, zal het evenwicht in de darmflora moeten herstellen. Kies daarom voor Griekse yoghurt of magere platte kaas. Als alternatief zijn er ook probiotica supplementen bij de apotheker verkrijgbaar.
4. BRAT Dit acroniem is van toepassing op zowel kinderen als volwassenen die net een maagdarminfectie of voedselvergiftiging achter de rug hebben. BRAT staat voor banaan, rijst, appelmoes en toast. Ze helpen je energie op peil te brengen zonder je spijsvertering te saboteren. (br.hln)
|