Deze voeding verzacht (en voorkomt) hoofdpijn

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde voedingsstoffen verantwoordelijk kunnen zijn voor een migraineaanval. De vraag is nu of je jezelf ook al etend kan beschermen tegen hoofdpijn? Hoewel er nog geen bergen bewijs op tafel ligt, lijkt het antwoord toch positief. Ontdek hier wat je moet eten om een pijnlijk hoofd te verzachten en de kans erop te verkleinen.
Spinazie Nog een extra reden om vaker groene bladgroenten te eten. Spinazie en soortgenoten zijn rijk aan riboflavine, een type vitamine B dat migraine zou helpen voorkomen.
Watermeloen Wie onvoldoende water drinkt, kan hoofdpijn krijgen door dehydratatie. Je hoeft de schade niet per se al drinkend te herstellen, ook met waterrijke voeding als watermeloen en komkommer kan je al heel wat doen. De sappige meloensoort bevat bovendien essentiële mineralen die je verliest wanneer je gedehydrateerd bent, zoals magnesium en kalium.
Aardappelen Van kalium gesproken: dit mineraal kan hoofdpijn helpen verzachten. Wie dacht dat bananen de topbron zijn, heeft het mis. Een aardappel van middelmatige grote in de schil bevat ongeveer 926 milligram kalium, meer dan dubbel zoveel als een banaan.
Vette vis Ook omega 3 kan wonderen doen voor je hoofd. De vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking, waardoor je aan (chronische) hoofdpijn kan ontsnappen. Leg daarom gerust eens een stukje zalm op je bord. (br;hln)
|