Te koop: het boek waarmee onze topchefs leerden koken

Het boek waarmee onze allergrootste chefs leerden koken, is binnenkort te koop. Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde deelt haar handboek met elke amateurkok.
Ter Duinen is de meest gerenommeerde koksschool van het land. De afgelopen jaren studeerde het gros van onze topkoks hier af. Met Peter Goossens en Geert Van Hecke heeft de school twee driesterrenchefs onder haar oud-leerlingen. En met Jeroen Meus en Piet Huysentruyt studeerden de twee populairste televisiekoks er af. En ook veel van de jonge leeuwen zijn 'Coxidiens' - zoals de afgestudeerden zich noemen: Claudio Dell'Anno, Thierry Theys, Michaël Vrijmoed.
De school pakt binnenkort uit met een eigen kookboek. "Alle cursussen, alle ervaring én duizenden losse notities werden gebundeld in één boek. Het is met 300 klassieke recepten, basistechnieken en een lijst van vaktermen een standaardwerk geworden voor elke amateur- of professionele kok."
Het handboek zal vanaf volgend jaar ook gebruikt worden als cursus voor de nieuwe leerlingen in de hotelschool. (br.hln)
|