"Dieetboeken maken vlees en brood onpopulair"

Bekende dieetboeken hebben een grote invloed op consumenten. Boeken zoals 'De Broodbuik' of 'De Voedselzandloper' manen aan om bepaalde producten wat minder te consumeren. Een advies dat blijkbaar vaak opgevolgd wordt.
De laatste tijd worden nogal wat negatieve aanbevelingen rond bepaalde voedingsproducten de wereld ingestuurd. Zo raadt het boek 'De Broodbuik' aan om minder brood te eten of het product helemaal uit het menu te schrappen. Een enquête bij 100 Vlaamse diëtisten toont aan dat consumenten veel vaker vragen stellen over zuivel, brood en vlees. "Mensen hebben schrik gekregen en passen hun eetgewoonten ook aan", stelt het onderzoek.
Maar ook diëtisten geven een ander advies dan drie jaar geleden. Zo raadt 50% van de ondervraagde voedselexperts veel minder vlees aan. 30% geeft het advies om brood wat vaker links te laten liggen. Een opmerkelijk resultaat aangezien 75% van de diëtisten zeggen dat boeken geen invloed hebben op hun idee over voeding. (br.hln)
|