Fruitige manieren om een zomerse limonade te maken

Kersen, aardbeien, citroenen en munt: allemaal producten die extra veel smaak bevatten in de lente en zomer. In plaats van deze ingrediënten alleen maar op te eten, kan je ze ook verwerken tot een lekkere limonade. Tover met deze receptjes het zomergevoel nu al in je glas.
Verfrissende kersen-limoenade Gooi ongeveer 1 kg kersen in een mixer. Je hoeft de pitten niet te verwijderen. Voeg vervolgens twee limoenen toe die je eerst in acht kwartjes snijdt. Ook de schil hoef je niet weg te halen, die geeft een bittere toets zodat het drankje niet te zoet en plakkerig wordt. Bestrooi alles met twee eetlepels suiker en voeg twee grote glazen water toe. Mix het geheel en zeef het vervolgens. Werk je glas af met wat ijs, verse kersen en een schijfje limoen. Wie van dit drankje een cocktailversie wil maken, kan het pimpen met wodka of tequila.
Verkoelende muntlimonade Voeg 6 eetlepels water en suiker bij elkaar in een kookpot. Verhit alles, blijf goed roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Vries het zelfgemaakte suikerwater even in en gooi het daarna in een blender. Voeg nog een extra glas water toe, samen met sap van vier citroenen en de blaadjes van een muntplantje. Wanneer alles goed gemixt is, krijg je een muntige ijssubstantie die je in een groot glas kan gieten en kan decoreren met nog wat extra muntblaadjes.
Vrolijke limonade met citroen en aardbeien Plet 15 tot 20 aardbeien en giet het sap van 2 citroenen erover. Voeg 2 eetlepels ahornsiroop toe. Meng alles goed. Vul je glazen tot de helft met ijsblokjes en voeg het aardbeienmengsel toe. Vul de rest van het glas met water en roer alles om tot een mooi geheel.
Voedzame spinazielimonade Gooi 1 bakje spinazie in een blender samen met een halve komkommer, twee ontpitte appels en een peer. Besprenkel alles met het sap van twee citroenen en mix goed. Dit soort limonade is iets dikker en voller maar kan je wat verdunnen door water toe te voegen. Wie niet van de pure smaak van spinazie houdt, kan nog wat zoetstof toevoegen. Kies voor stevia om het drankje licht en gezond te houden.
Verassende gemberlimonade Schil een stukje gember van ongeveer 5 cm en snij het in fijne schijfjes. Kook de gember gedurende vijf minuten in een beetje water. Voeg vier theelepels honing toe en laat die nog vijf extra minuten meekoken. Zet de vloeistof even in de koelkast om af te koelen, zo kunnen ook de smaken nog wat meer intrekken. Voeg als laatste het sap van twee citroenen en 1 liter bruisend water toe. Wie voor een exotische toets kiest, kan het glas versieren met een stengel limoengras en een schijfje citroen. (br.hln)
|