250 g boter 200 g pure chocolade (70%), in stukjes gebroken 350 g suiker 65 g bloem, gezeefd 150 g gehakte noten 80 g cacaopoeder, gezeefd 1 tl bakpoeder 4 grote biologische of scharreleieren
Bereidingswijze: Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier.
Smelt
de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en
roer tot alles gesmolten is. Roer er de noten door. Meng in een andere
kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer die door het
chocolademengsel. Klop de eieren los en meng ze ook door het
beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn. Giet het browniemengsel in
de bakvorm en zet het ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Het gebak mag niet te gaar worden. Brownies moeten aan de buitenkant
droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig binnenin.
Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in stukken.
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek