Met dit simpele trucje blijven wortels en radijsjes langer vers
Radijsjes, wortels of een stukje raap zijn lekker fris om tussendoor wat van te knabbelen. Maar de groenten verschrompelen ook snel na enkele dagen in de koelkast. Nochtans is het heel simpel om de houdbaarheidsdatum van deze knolgroenten te verlengen.
De oplossing is doodeenvoudig: snij na de aankoop meteen het groen van je wortels, radijsjes of andere knolgroenten. Het loof van knol- of wortelgroenten blijft namelijk vocht uit de wortels trekken, ook nadat de groenten al lang geoogst zijn. Gevolg: een uitgedroogde en verschrompelde radijs of wortel. Verwijder het groen dus zo snel mogelijk om je favoriete knabbelgroenten langer vers en knapperig te houden.
Je hoeft het groen overigens niet meteen richting compostvat te dirigeren. Het loof van radijsjes, ramenas, wortels, raap enzovoort kan nog lekker afsmaken in allerlei soepen en zelfgemaakte sauzen. Inspiratie vind je ongetwijfeld in dit kookboek. (br.hln)
|