Waarom je deze fout met wodka moet vermijden
Elke week van de zomervakantie trakteren we op een zomerse cocktail om het weekend op gepaste wijze in te zetten. Deze week laten we ons gaat met wodka. Wist je trouwens dat je deze drank niet te ijskoud mag serveren?
Voor je wodka drinkt, moet je het de drank laten afkoelen tot 8 tot 10 graden Celsius. Als je kouder dan dat gaat, komt de smaak niet meer helemaal tot zijn recht. Als je dus ijskoude wodka krijgt voorgeschoteld, dan kun je er vanop aan dat de kwaliteit niet al te goed is.
Claire Smith is cocktailmeesteres bij het wodkamerk Belvedere: "Een echt goeie wodka is niet smaakloos, dat is een grote misvatting. Een goede wodka moet vol smaak en aroma's zitten. Alles begint met de ingrediënten waar je de drank uit distilleert. Je kan een slechte variant herkennen aan zijn 'dunne', vluchtige smaak. Eens je het goedje doorgeslikt hebt, verdwijnt de smaak meteen.
Een goede cocktail op basis van wodka mag niet te ingewikkeld worden. Om helemaal tot zijn recht te komen heeft deze drank namelijk weinig nodig. Je kan een vleugje tonic aan toevoegen en er bijvoorbeeld een limoen in uitpersen, maar dat volstaat. (br.hln)
|