Met deze truc snij je uien zonder te huilen
Iedereen die zich wel eens aan het snijden van een ui gewaagd heeft kent het wel: brandende ogen, uitgelopen mascara en een gezicht alsof je een halve dag gehuild hebt. Dat behoort dankzij dit handige trucje voorgoed tot het verleden.
De oplossing om nooit nog te huilen bij het versnijden van een ui is even simpel als geniaal. Al wat je hiervoor hoeft te doen is de ui een kwartiertje voor je ze wil snijden in de diepvries leggen. Waarom dat werkt? Als je een ui snijdt komt er zwavel vrij, die ervoor zorgt dat je ogen beginnen te tranen als het in contact komt met je oogvocht. De koude van de dieprviezer zorgt ervoor dat er veel minder zwavel vrijkomt, waardoor je bijgevolg niet moet huilen.
Nogal vergeetachtig van natuur (wij ook!)? Door je snijplank in te wrijven met citroen kan je ook heel wat getraan voorkomen. Hou er wel rekening mee dat je ui een lichte citroen-achtige smaak kan krijgen. (br.hln)
|