Het ideale (gezonde) ontbijt: de havermout latte
Mijn ontbijt bestaat standaard uit twee delen: een koffie om de slaap uit mijn ogen te wrijven, en een portie havermout om vol energie aan mijn dag te beginnen. En nu blijkt dat je die twee gewoon met elkaar kan combineren. Eureka!
De oatmeal latte is het ultieme ontbijt dat je makkelijk onderweg kan verorberen en dat je toch die broodnodige dosis pit geeft om een maandagmorgen te overleven. Zo maak je het:
1. Breng 360 ml melk aan de kook samen met de havermout, voeg een snufje zout en kaneel toe. 2. Doe de rest van de melk in de melkschuimer. Drie vierde voeg je toe aan het kookpannetje, de rest bewaar je voor een heerlijk romig melkkraagje. 3. Roer in het pannetje totdat de havermout een melkachtige structuur heeft gekregen. 4. Haal de pan van het vuur en voeg de agavesiroop en het vanille-extract toe. Roer goed door. 5. Verdeel de havermelk over 2 grote tassen en voeg de espresso toe. 6. Werk af met de opgeschuimde melk en eventueel wat granola als crunchy toets. (br.hln)
|