Zwarte knoflook zonder vieze adem
Zwarte knoflook
verovert stilaan onze contreien. In Groot-Brittannië is deze bijzondere
variant sinds kort verkrijgbaar. Een vieze adem is voorgoed verleden
tijd: de gezonde groente is volledig reukloos en kan ook rauw gegeten
worden.
Onsterfelijk Zwarte
knoflook is al jaren succesvol op de Japanse markt. De 'Black Garlic'
is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Volgens
Thaïse legenden maakt de zwarte knoflook je onsterfelijk. Feit is wel
dat deze variant nog stukken gezonder is dan zijn wit broertje. Het
bevat twee keer zoveel antioxidanten en bevat stoffen die kanker zouden
kunnen weren.
Procédé De zwarte kleur wordt
bekomen nadat de knoflook een maand lang wordt gefermenteerd in warme
temperaturen. Zo ontstaat de kleur, de zachte textuur en de zoetere
smaak. De knoflook smaakt zo meer naar soja en kan makkelijk rauw
gegeten worden. (br.hln)
|