Bruine broodkorsten beschermen tegen darmkanker
Daarom moet je de korsten van je bruine boterham opeten: ze beschermen
tegen darmkanker. Tijdens het bakken komt een krachtige antioxidant
(pronyl-lysine) vrij die je darmen beschermt tegen de ontwikkeling van
tumoren.
Dagelijkse portie In
de korst is zijn kracht acht keer zo sterk als in de rest van het
brood. Je moet wel elke dag broodkorsten eten opdat het efficiƫnt zou
zijn, zo blijkt uit Indiaas onderzoek. Hoeveel je dagelijks moet
binnenkrijgen, is nog niet duidelijk.
72 procent Uit
onderzoek aan de universiteit van Annamalai bij ratten blijkt dat de
vorming van prekankergezwellen met 72 procent verminderd wordt door het
eten van broodkorsten.
Symptomen Darmkanker
is een veel voorkomende kanker, die goed kan gehandeld worden als het
tijdig wordt ontdekt. Daar schuilt het probleem evenwel: de meeste
patiƫnten vertonen geen symptomen tot de kanker als flink is gegroeid.
Waarschuwingssignalen
zijn bloed in de stoelgang, verandering van toiletgewoontes en pijn in
de onderbuik. Goede eetgewoonten zouden normaal gezien moeten
beschermen tegen de ziekte. Daartoe hoort het eten van veel vezels,
zoals in volkorenbrood.
|