1 el olijfolie 150 g spinazie dikke steeltjes verwijderd, gewassen en uitgelekt 200 g feta 1 groot ei, losgeklopt de blaadjes van een klein bosje gemengde kruiden zoals munt, bladpeterselie en dille gehakt zeezout en zwarte peper een snuifje sumak (naar keuze) 6 vellen filodeeg 100 g boter, gesmolten
Bereidingswijze:
Verhit
een grote koekenpan en doe de olijfolie erin. Voeg zodra de olie heet
is de spinazie toe en schep hem goed om tot hij is geslonken. Doe de
spinazie in een vergiet, druk het teveel aan vocht er met de achterkant
van een grote lepel uit en dep droog met keukenpapier. Hak de spinazie
fijn en doe hem in een grote kom. Laat hem afkoelen.
Verwarm de
oven voor op 180 °C. Verkruimel de feta over de spinazie en meng het
ei, de gehakte kruiden, zout en peper en desgewenst een snuifje sumak
erdoor.
Werk met twee filodeegvellen per keer en houd de rest onder een theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bestrijk
een filodeegvel met de gesmolten boter en druk er een tweede vel op.
Bestrijk dat ook met gesmolten boter en snijd dan uit de twee lagen
vier rechthoekjes.
Verdeel een lepel van de spinaziefetavulling
langs een korte kant van een rechthoekje en laat daarbij 2 cm aan
weerszijden open. Rol het deeg een klein stukje over de vulling om deze
te bedekken, vouw de zijkanten naar binnen om en rol het deeg verder
als een 'sigaar' op. Leg het rolletje op een grote, licht ingevette
bakplaat en bestrijk het met nog wat gesmolten boter. Herhaal dit met
de rest van het filodeeg en de vulling; je zou genoeg moeten hebben om
twaalf rolletjes te maken.
Bak de filorolletjes 20 à 30 minuten
in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Ze zijn het lekkerst als
ze warm uit de oven komen. (br.nina)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek