Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten
De Belg eet gemiddeld 138 gram, wat nog niet eens de helft is van de
aanbevolen hoeveelheid van 300 gram. Daarom focust de Week van de
Diëtist, die dit jaar van 29 maart tot 2 april loopt, zich deze keer op
'onmisbare groenten'.
Geïnteresseerden
kunnen tijdens die week na afspraak terecht bij één van de 200
deelnemende diëtisten voor een kennismakingsgesprek over wat gezonde
voeding precies inhoudt.
Slechts 138 gram Tijdens
dat gesprek wordt ook besproken hoe belangrijk groenten zijn in de
dagelijkse voeding, en welke positieve eigenschappen ze hebben. De
aanbevolen hoeveelheid groenten per dag is zo'n 300 gram, maar het
Belgische gemiddelde bedraagt slechts 138 gram.
Bereidingswijze Het
wordt aangeraden om groenten vooral vers te gebruiken, maar ook sommige
industrieel behandelde groentesoorten bieden gezondheidsvoordelen. De
bereidingswijze kan wel een impact hebben op de voedingswaarde. Zo
blijkt dat bloemkool de meeste van zijn antioxidanten verliest door
koken, terwijl sperziebonen, selderij en wortels net meer antioxidanten
krijgen door koken.
De lijst van deelnemende diëtisten is binnenkort terug te vinden op www.dietistenvereniging.be.
|